Ajax-loader

'emberi test' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Emberi_t.2
0

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test - Első könyvem
Ez ​a vidám rajzokkal teli, izgalmas könyvecske kifejezetten gyerekeknek íródott. Az emberi test című kötet testünk felépítését és működését magyarázza el.

Az_emberi_test_1
Az ​emberi test 1. Ismeretlen szerző
8

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test 1.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Az_emberi_test_2
Az ​emberi test 2. Ismeretlen szerző
6

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test 2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Francisco Arredondo - Az ​emberi test
Az ​ember test felépítése és működése az élet legnagyobb csodája. Nem is gondolnád, hogy bőrünk felszíne alatt szerveink milyen kemény munkát végeznek. Ebben a fantasztikus könyvben feltárul az emberi test titokzatos világa: az agy, a szív, a légzőszervek, a vese, az izmok és a szaporodás rejtélye. A tanulást pedig 8 lenyűgöző puzzle és számtalan feladat teszi még szórakoztatóbbá!

Peresztegi Sándor - Öngyógyítás ​- Az emberi test csodája
Sokak ​vallják meggyőződéssel, hogy a szilárd hit ereje által semmi sem lehetetlen, még a gyógyíthatatlannak tartott betegségekből való felépülés sem. Ezen az állásponton van a kötet szerzője is, aki a rákkal küzdők számára kíván segítséget nyújtani. Az emberi sejt jellemzését követően áttekinti a rák okait, tüneteit, majd a különféle alkalmazott kezelési módszereket. A könyv második felében a testi-lelki öngyógyítással kapcsolatos praktikus és elméleti tudnivalókat összegzi, az életmódváltás mellett a gondolkodásmód megváltoztatására, a bibliai tanításokhoz való közeledésre is biztatva mindazokat, akiket ez a probléma érint.

Rudolf Steiner - A ​világ és az ember szellemi megismerésének alapelemei
Az ​antropozófia alapfogalmai. Test, lélek, szellem. Az érzékfeletti világ régiói. Sors és újraszületés. Az ember a halál után. ´´Az ember a legmagasabbat, akire feltekinthet, `Isten`-nek nevezi. legmagasabb rendeltetését tehát valamiképpen Istennek kapcsolatosnak kell elképzelnie. Ezért azt az érzékelhető dolgokon túlmenő bölcsességet, amely saját mivoltát és ezzel együtt rendeltetését kinyilatkoztatja, isteni bölcsességnek vagy teozófiának nevezhetjük az emberiség életében és a világmindenségben végbemenő szellemi folyamatok vizsgálatát pedig szellemtudománynak. Ha ennek eredményei közül különösen azokat emeljük ki, amelyek az ember szellemi magvára vonatkoznak - mint ez a könyv -, akkor erre a témakörre a `teozófia` kifejezést használhatjuk, mert ezt évszázadokon keresztül ilyen értelemben alkalmazták. Ez a könyv ebből a felfogásból kiindulva ismerteti vázlatosan a teozófiai világszemléletet. Írója semmi olyanról nem szól, am ne lenne számára ugyanolyan értelemben tény, mint ahogy egy külső világbeli élmény tény a szem, a fül és a mindennapi értelem számára. Olyan élményekről van szó, amelyeket mindenki átélhet, aki rászánja magát, hogy a könyvünk egyik külön fejezetében leírt `megismerési útra` lépjen. Akkor helyezkedünk helyes álláspontra az érzékfeletti világgal szemben, ha feltételezzük, hogy egészséges gondolkodással és érzülettel meg lehet érteni a magasabb világokból fakadó ismeretek minden igazságát, és ezzel a megértéssel megvethetjük a magunk látó képességének is szilárd alapját bár ahhoz, hogy ezt megszerezzük, természetesen még más is szükséges. Ha ettől az úttól visszariadunk, és csak más módon igyekszünk behatolni a magasabb világokba, bezárjuk magunk előtt a valódi, magasabb megismerés kapuját. Az az elv, hogy csak akkor ismerem el a magasabb világok létezését, ha már láttam azokat, éppen a `látás` elé gördít akadályokat. Viszont ha előbb józan gondokodással meg akarjuk érteni azt, amit később megláthatunk, elősegítjük látásunk kifejlődését. Ez fontos erőket varázsol elő lelkünkben, amelyek elvezetnek a `látás`-hoz.

Susan Bordo - The ​Male Body
An ​exciting new popular study of the male body--fresh, honest, and full of revelations In this surprising, candid cultural analysis, Susan Bordo begins with a frank, tender look at her own father's body and goes on to perceptively scrutinize the presentation of maleness in everyday life. Men's (and women's) ideas about men's bodies are heavily influenced by society's expectations, and Bordo helps us understand where those ideas come from. In chapters on the penis (in all its incarnations), fifties Hollywood, male beauty standards, and sexual harassment, and in discussions of topics ranging from Marlon Brando and Boogie Nights to Philip Roth and Lady Chatterley's Lover, Bordo offers fresh and unexpected insights. Always--whether she is examining Michael Jordan or Humbert Humbert, the butch phallus or her own grade-school experiences--she rejects rigid categories in favor of an honest, nuanced version of men as flesh-and-blood human beings.

Ruth Martin - Allan Sanders - A ​csodálatos test
Gyertek ​kis felfedezők! Vizsgáljuk meg egészen közelről a csodálatos emberi testet, nézzük meg, mi rejtőzik a bőrünk alatt. Ha felemeled az ablakokat, még több érdekes információt találhatsz az agyról vagy éppen a baba fejlődéséről. Rengeteg felfedeznivaló vár!

Ernst H. Kantorowicz - The ​King's Two Bodies
In ​1957 Ernst Kantorowicz published a book that would be the guide for generations of scholars through the arcane mysteries of medieval political theology. In _The King's Two Bodies_, Kantorowicz traces the historical problem posed by the "King's two bodies" - the body politic and the body natural - back to the Middle Ages and demonstrates, by placing the concept in its proper setting of medieval thought and political theory, how the early-modern Western monarchies gradually began to develop a "political theology."

Núria Roca - Kamasz ​fiúk könyve
Egy ​nap arra ébredtél, hogy az éjjel mintha hatalmasat nőttél volna... Vagy épp ellenkezőleg, minden barátod megnyúlt már, csak te vagy még mindig tökmag... Vagy kövér, vagy túl sovány, vagy... A kamaszkor ideje alatt a testi változások olyan gyorsan következnek be, hogy időnként alig éred magad utol. Úgy érzed, hogy nem értenek meg, nem tudod, hogy viselkedj másokkal, és teli vagy kételyekkel a szexet, a kábítószereket és számos más kérdést illetően? Ez a könyv segít eloszlatni ezeket, mégpedig saját szavaiddal. Ezért biztatunk arra, hogy olvasd el, ha épp életednek ezeket a bonyolult, ám annál csodásabb éveit éled.

Horváth Endre - Vércsoportok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Farkas L. Gyula - Alkalmazott antropológia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tóth Krisztina - Orrfújós ​mese
"A ​takony-család elvesztette az otthonát, távozniuk kellett Peti orrából. Körbenéztek, és gyorsan szétszéledtek, hogy mielőtt még Peti a szemetesbe hajítaná a zsebkendőt, elindulhassanak fertőzni. Baci azt javasolta, próbálkozzanak Dóri orrával, de Fikkelstein úr leinttette. Messzebb megyünk, valami biztonságos helyre jelentette ki. Most ólálkodnak a környéken, és keresik azt a tágas, lakályos orrot, ahová mindnyájan beköltözhetnének. A tiéd például elég formásnak látszik. Mondd csak, kifújtad ma már? Többször is? Először a jobb, aztán a bal oldalt? Igen? És kezet is szoktál mosni? Na, akkor ide nem jönnek, ebben biztos lehetsz." Tóth Kriszta a tőle megszokott humorral ír egy fontos témáról a gyerekeket megfertőző bacikról, az orrukban tanyázó takonyról és arról, hogyan lehet őket távol tartani. Timkó Bíbor különleges figurái szerethetők és érthetővé teszik a gyerekek számára, mi történik ha egy baci megfertőzi őket.

Tamássy Klára - Barangolás ​a bél körül
Az ​elismert belgyógyász-gasztroenterológus könyvének középpontjában a manapság egyre gyakoribb ételallergiák és bélrendszeri megbetegedések állnak, mint például a tejcukor-érzékenység, lisztérzékenység, epekövesség vagy reflux. A bél körüli "barangolás" során hasznos életmódtanácsokat kaphatunk, és a szerző beavat bennünket abba, hogyan élhetünk együtt az emésztőrendszeri betegségünkkel, hogyan kerülhetjük el a bajt, vagy - ha ez lehetséges - miképpen lábalhatunk ki belőle egy tudatosabb szintre emelt, valamint egészségesebb táplálkozással. Az elméleti ismereteket Radnóti Blanka grafikus színes és szemléletes ábrái gazdagítják.

Albert Barillé - Egyszer ​volt...
Mester ​és barátai, azaz Albert Barillé rajzfilmsorozatának ma is népszerű rajzfilmhősei ezúttal az emberi testben kalandoznak és közben bemutatják, hogyan épül fel, miként működik a szervezet. Látás, hallás, légzés, vérkeringés, az immunrendszer - testünk megannyi csodája, melyek felfedezését és megértését egyszerű ábrák, színes fotók és világos leírások segítik. Akárcsak korábbi, az emberiség történetét bemutató enciklopédiánk, ez a kötet is szórakoztatva, játékosan tanít fontos ismereteket az ifjú olvasóknak.

Paul Hougham - Az ​emberi test, szellem és lélek
Az ​emberi test, szellem és lélek hiteles, átfogó és elgondolkodtató képet ad az emberi Test és szellem nyugati felfogásáról, s egyben azt összehasonlítja az ősi kultúrákéval, beleértve a csakrák és a csi keleti energiarendszerét, valamint az afrikai, az észak- és dél-amerikai samanizmus kozmikus világképét.

Csoknya Mária - Hernádi István - Az ​emberi szervezet felépítése és működése
Az ​olvasó egy szintetizáló jellegű tankönyvet tart a kezében, ami tartalmazza az emberi test felépítésének és működésének megismeréséhez szükséges elemi ismereteket az egyetemi és főiskolai hallgatók számára. Több évtizedes oktatási és kutatási tapasztalatból eredő szakmai "társalgásnak" lehetnek az olvasók a tanúi, ahol egy anatómus és egy fiziológus minden fejezeten belül felváltva egymásnak adva a szót próbálják ismereteiket az olvasóval is megosztani. Könyvünket elsősorban a bolognai alapképzésben résztvevő pszichológus hallgatóknak ajánljuk, de meggyőződésünk, hogy a biológus, és biológia-egyéb szakos hallgatók is haszonnal forgatják majd.

Ismeretlen szerző - Fedezd ​fel a világot! - Az idegrendszer, a mirigyek és a keringés
Az ​emberi test működésével foglalkozó kötetetek újabb része a bámulatosan összetett idegrendszer titkait bontja ki, a parányi neuronoktól az idegek felépítésén át egészen az emberi agy anatómiájáig. Ismerteti a beszéd, az alvás, az emlékezet működését, illetve a leggyakoribb idegrendszeri zavarokat. Bemutatja a keringési rendszert és a belső elválasztású mirigyeket, miközben olyan kérdésekre ad választ, hogy miért alakulhatnak ki szívbetegségek vagy melyek a cukorbetegség okai.

Nánássy László Dezső - Halhatatlan-e ​a lélek?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jean-Charles Gaudin - Das ​Herz
Maestro ​bricht auf zu einem neuen Abenteuer, um eine fremde Welt zu erkunden: den menschlichen Körper! Dabei begegnet er allen Bewohnern eures Körpers. Von den roten Blutkörperchen die durch euer Herz fließen, über die Gedanken in eurem Gehirn bis hin zu den weißen Blutkörperchen, die dafür sorgen, dass Bakterien und Viren keine Chance haben! Auch Maestros Freunde Adam, Eva und Jumbo sind natürlich wieder mit von der Partie und werden noch viele weitere Freundschaften schließen. „Es war einmal…“ geht weiter! Im zweiten Kapitel der „Hallo Maestro“-Comicreihe reisen wir einmal quer durch unseren Körper. Vom Herzen über das Gehirn, Knochen und Skelett und in jeden noch so verborgenen Winkel. Das bewährte Rezept aus lehrreichen Visualisierungen und lustigen Episoden der liebgewonnenen Charaktere bleibt natürlich erhalten, und „Es war einmal… das Leben“ präsentiert sich komplett in modernen, kindgerechten Zeichnungen. Im ersten Album durchqueren unsere Helden den Blutkreislauf von Kopf bis Fuß und landen dort, wo das Leben selbst sitzt: im Herzen.

Covers_396202
Az ​emberi test Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test
Tömör ​útmutatót tart kezében az Olvasó az emberi test felépítéséről, működéséről és rendellenességeiről. A színes és részletgazdag képek, valamint az érthető, kifejező szöveg lényegre törően mutatja be az egészséges és a beteg szervezetet. Több mint 700 színes felvétel és rajz mutatja be a test minden porcikáját. A könyv végén szószedet ismerteti az orvosi, anatómiai szakkifejezések jelentését.

Antalóczy Zoltán - Tudomány ​és művészet
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lambrecht Kálmán - Az ​ősember
E ​könyv harmadik fejezetében, az ember állati eredetét bizonyító csökevényes szervek során szó van a vakbél féregnyúlványáról. Az embernek ez a sorvadó szerve jó húsz évvel ezelőtt ágynak döntött egy kis diákot. Dél-Magyarország dunamenti végvárának, Pancsova gimnáziumának negyedik osztályában faragta a padot 1904-ben az említett kis diák, aki máig is hálásan gondol szülővárosa polgári leányiskolájának igazgatónőjére, mert kosárszám bocsátotta a krízis múltával rendelkezésére a Természettudományi Közlöny köteteit, az elsőtől az akkor megjelent utolsó füzetig. Kerek egy hónapig egyebet sem tett e sorok írója - mert ő volt az appendicitisben megbetegedett kis diák -, mint kivonatolta a Közlöny tartalmas köteteit, elsősorban is Herman Ottónak e folyóirat hasábjain megjelent örökszép írásait. Ott és akkor szerettem én meg Herman Ottó könyveit, sokoldalú érdeklődését, átfogó gondolatait. Ennek a véletlennek köszönhetem, hogy amikor a sors a déli végekről Budapest egyetemére vetett, utat nyertem az utolsó magyar polihisztorhoz, akinek egyénisége, munkája és állásfoglalása annyira érdekelt, hogy mindazokon a területeken tájékozódni iparkodtam, amelyekbe magyar lángelméje belevágott. Így és ezért kellett - lelki szükségből - nyomon követnem Herman Ottó egyik legszebb tudományos eredményének diadalútját, amelynek során kimutatta, hogy a jégkorszak ősembere hazánk földjén is élt.

Margrit Shildrick - Leaky ​Bodies and Boundaries
Drawing ​on postmodernist analyses, _Leaky Bodies and Boundaries_ presents a feminist investigation into the marginalization of women within western discourse that denies female moral agency and embodiment. With reference to contemporary and historical issues in biomedicine, the book argues that the boundaries of both the subject and the body are no longer secure. The aim is both to valorise women and to suggest that 'leakiness' may be the very ground for a postmodern feminist ethic. The contribution made by _Leaky Bodies and Boundaries_ is to go beyond modernist feminisms to radically displace the mechanisms by which women are devalued. The anxiety that postmodernism cannot yield an ethics, nor advance feminist concerns is addressed. This book will provide invaluable reading for those studying feminist philosophy, cultural studies and sociology.

Molly Haskell - From ​Reverence to Rape
Biting, ​brilliant, and marvelously witty, _From Reverence to Rape_ is the first and the last word on women in the movies - perhaps the best book ever written on the subject. Most feminist film critics produce work that conforms to the academic discipline of cultural studies. Haskell's groundbreaking statement (first published in 1974 but with an added chapter that updates her theme through the 1980s) is accessible, serious, and great fun because its primary source is Hollywood cinema itself. Haskell draws on her amazing knowledge and understanding of American film to comment witheringly upon the ways producers, directors, and critics from the 1920s and onward have treated women. Still, within the attack her passionate love of films and the women who appear in them shines through. For example, in a lovely passage on Greta Garbo, Haskell claims that the actress's appeal, "however provocatively she might array herself, was romantic rather than sexual, and that is the reason women liked her. Her spirit leaped first and her body, in total exquisite accord, leaped after. She yearned not for pleasure in bed but for love in eternity." Appreciations with this much sensitivity and vigor are as hard to find as a critic who can imaginatively process a lifetime of movie-watching experiences. Moreover, Haskell discusses the larger social significance of the male cinema and male criticism she often finds so infantile. At one point, despairing over critics who either ignore actresses or transform them into love objects, Haskell bemoans the critics' immaturity as "one of the more common and less endearing manifestations of the eternal adolescence that hangs on the American male - who, by the time he is mature enough to appreciate a woman, is almost ready to retire from the arena. There are a few good years in which he can both appreciate and operate, but not enough (particularly with the current defections from heterosexuality) to satisfy the female population, which may be why more and more women are turning to each other, or to themselves." This fine book, as loving and funny as it is angry, is a must for movie fans as well as anyone interested in gender issues. (Raphael Shargel)

Anne Townsend - Az ​emberi test csodája
Amit ​az emberi testről tudni kell

Covers_369311
Beyond ​the Body Proper Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Beyond ​the Body Proper
Over ​the past several decades, scholars in both the social sciences and humanities have moved beyond the idea that there is a “body proper”: a singular, discrete biological organism with an individual psyche. They have begun to perceive embodiment as dynamic rather than static, as experiences that vary over time and across the world as they are shaped by discourses, institutions, practices, technologies, and ideologies. What has emerged is a multiplicity of bodies, inviting a great many disciplinary points of view and modes of interpretation. The forty-seven readings presented in this volume range from classic works of social theory, history, and ethnography to more recent investigations into historical and contemporary modes of embodiment. _Beyond the Body Proper_ includes nine sections conceptually organized around themes such as everyday life, sex and gender, and science. Each section is preceded by interpretive commentary by the volume’s editors. Within the collection are articles and book excerpts focused on bodies using tools and participating in rituals, on bodies walking and eating, and on the female circumcision controversy, as well as pieces on medical classifications, spirit possession, the commodification of body parts, in vitro fertilization, and an artist/anatomist’s “plastination” of cadavers for display. Materialist, phenomenological, and feminist perspectives on embodiment appear along with writings on interpretations of pain and the changing meanings of sexual intercourse. Essays on these topics and many others challenge Eurocentric assumptions about the body as they speak to each other and to the most influential contemporary trends in the human sciences.

Krajnik Bíró Sára - Testünk ​világa
József ​Attila Óda című versében így ír a szeretett nőről: „Vérköreid, miként a rózsabokrok, reszketnek szüntelen. Viszik az örök áramot, hogy orcádon nyíljon ki a szerelem s méhednek áldott gyümölcse legyen. Gyomrod érzékeny talaját a sok gyökerecske át meg át hímezi, finom fonalát csomóba szőve, bontva bogját – hogy nedűid sejtje gyűjtse sok raját s lombos tüdőd szép cserjéi saját dicsőségüket susogják! Az örök anyag boldogan halad benned a belek alagútjain és gazdag életet nyer a salak a buzgó vesék forró kútjain!” Ahogy a költő szemléletesen megfogalmazza, az emberi test belső szervei valóban úgy működnek, mint egy tökéletes rendszer, melyben minden kicsiny „alkatrész”, minden szabad szemmel nem látható, aprócska sejt nélkülözhetetlen. Gyakran csak akkor döbbenünk rá erre, ha megbetegszünk. Amikor egészségesek vagyunk, természetesnek vesszük életfunkcióinkat: a légzést, a szívverést, a fejünk, karunk, lábunk mozgatását, a látás, a tapintás, a hallás képességét, és nem utolsósorban agyunk működését, a gondolkodást. Ez a könyv azontúl, hogy megválaszolja az egyszerűbb kérdéseket (pl. miért érzünk szomjúságot, miből nyerjük nap mint nap a testünk működéséhez szükséges energiát), a bonyolultnak tűnő folyamatokat szintén világossá teszi. Látványos, szemléletes ábrákkal, rajzokkal igyekszik minél jobban megismertetni ennek a csodálatos emberi szervezetnek a működését.

Mark F. Seifert - The ​Complete Idiot's Guide to Anatomy Illustrated
Like ​its counterparts in calculus, chemistry, and physics, The Complete Idiot’s Guide to Anatomy, Illustrated, is aimed at students who need an understandable supplement to their more rigorous textbook. However, unlike students of other introductory courses, anatomy students must achieve more than a passing grade, and their retention of what they learn can be a life-and-death matter. With that in mind, this book provides focused, thorough, highly illustrated coverage of the body’s tissues, systems, and regions, and its common diseases and disorders. • More than 150 large and detailed illustrations, complete with callouts and Labels • Includes illustrated breakdowns of the nine body systems, anatomy by region, and common diseases and disorders

Mary Roach - Stiff
An ​oddly compelling, often hilarious exploration of the strange lives of our bodies postmortem. For two thousand years, cadavers - some willingly, some unwittingly - have been involved in science's boldest strides and weirdest undertakings. For every new surgical procedure, from heart transplants to gender reassignment surgery, cadavers have been there alongside surgeons, making history in their quiet way.

Sue Harris - El ​cos humá
Hi ​ha molts llibres sobre el cos humà, però cap és com aquest. Vols saber quin és lòrgan més gran del cos? De què estan fetes les ungles? O quines funcions controla el cervell? Obre les pàgines daquest llibre increïble ple de finestres i desplegables i trobaràs resposta a totes les teves preguntes.

Miller-Ferjentsik Viola - Fej ​és szív
A ​Testrészek mesesorozat negyedik kötetében két mese olvasható. A Fejmesében Móna úgy irányítja a játékváros életét, ahogyan a fej az egész szervezetet- és mikor tornádó támad a városra, Móna talpraesetten megoldja a krízishelyzetet. A Szívmesében óvodás társainak készít személyre szóló ajándékokat: mindenkinek olyasmit rajzol, amit az igazán szeret. Móna már tudja, hogy ahány félék vagyunk, annyi féle dolgot szerethetünk - a sokszínűség pedig jó dolog, Lackfi János verse a fej és a szív kapcsolatáról, az ész és az érzelmek viszonyáról szól izgalmas gyermeknyelven. "Kóstoljuk együtt a szavakat, gyönyörködjünk együtt gyermekünkkel a világban, tanuljunk nevetve, játszva, meséljünk, énekeljünk önfeledten. Csak így érdemes! Ebben segít nektek a SzóKiMondóka" Dr. Kádár Annamária

Kollekciók