Ajax-loader

'emberi test' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Katona Ferenc - Hogyan ​lett ember az ősember?
Az ​ember gyakran elgondolkozik, hogy mindig olyan volt-e az ember, mint ma. Joggal érdeklődhetünk saját múltunk iránt. Feltehető, hogy származásunk, múltunk és fejlődésünk megismerése a jelenünk megértéséhez is hasznos. Ez a többi között azon is múlik, milyen pontosan sikerül megismernünk saját származásunk legfontosabb mozzanatait. Az ember származása hosszú folyamat. Rendkívül hosszú időt kell végigtekintenünk, hogy megértsük, milyen úton jött az ember a múltból a jelenbe. Ennek az útnak legfontosabb mérföldkövei az egyenes testtartás, a járás, az ügyes, alkotó kézmozgás, a gondolkozás, a beszéd, a munka, a társadalom kialakulása. Ezek a fontos mozzanatok azonban csak összefüggéseik alapján érthetők meg. A beszéd kialakulása például feltételezi a közösség fejlődését, a társadalom alapjának megjelenését és az agy fejlettségének bizonyos fokát. Az ember származásának tudományos kutatása elsősorban ősrégi csontleletek elemzésén alapszik. A tudomány azonban a szerkezet mögött a működést, a forma mögött a tartalmat keresi. Épp ezért nemcsak ősi csontleletek, hanem a ma élő ember egyéni fejlődése - újszülött korától kezdve - is bepillantást ad a múltba, ha a kérdéseket helyesen tesszük fel.

Covers_244709
A ​család háziorvosa Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - A ​család háziorvosa
Könyvünk ​célja az embert bemutatni nemcsak anatómiai és élettani szempontok alapján, hanem általános biológiai, biokémiai, pszichológiai vonatkozásokban is. Létünk egyik alapfeltétele az egészség, ezért jobban meg kell ismernünk testünk felépítését, működését. Általános népszerűsítő jellege miatt ajánljuk kézikönyv gyanánt a diákok számára. Korunkban megváltozott az orvos-beteg viszony. Számos, eddig a nagyközönség számára ismeretlen orvosi kifejezés honosult meg a köznyelvben, lényeges tehát ezek pontos ismerete. A betegségek rövid ismertetésének főleg az a célja, hogy érzékeltesse ezek bonyolult jellegét, és figyelmeztessen az öngyógyítási kísérletek veszélyességére.

Émilie Beaumont - Tudástár ​az emberi testről
Színes ​képekkel, illusztrációkkal teli könyv, mely meglepőbbnél meglepőbb információval valódi kincsesbánya lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt

Szentes Ferenc - Erőtérben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Walter Hollitscher - Az ​ember a tudományos világképben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Luann Colombo - Nézz ​bele! - Emberi test
Könyv ​vagy modell? Mindkettő! Lapozz bele a könyvbe, melynek minden oldalán újabb és újabb dolgokat értesz meg.

Elke Bolz - A ​tökéletes arcápolás
A ​bőr felépítése és szerepe, a bőrtípus meghatározása, napi tennivalók a bőrápolás érdekében, hogyan lehet lassítani az öregedést, fényvédelem, bőrproblémák, hasznos tanácsok találhatók a könyvben.

Mario-Paul Cassar - Gyógyító ​masszázs
A ​mindennapi élet stressz és feszültség okozta bántalmaitmasszázs segítségével enyhíthetjük. A könyv az alapvető masszázstechnikák bemutatásával magyarázza el, miként tudjuk különböző testrészeink izmainak feszültségét eloszlatni. Az önmasszázzsal foglalkozó fejezet jóvoltából saját magunkon is gyakorolhatjuk és tökéletesíthetjük a masszázsfogásokat. Magyarázatok a különböző testrészeken alkalmazható masszázsfogásokhoz, amelyekből egy teljes testmasszázst építhetünk fel. Különféle mélységű masszázsfogások, amelyek más és más célt szolgálnak - az ellazulást, a vérkeringés serkentését, az izmok tonizálását és frissítését. Tanácsok, milyen testhelyzetben végezzük a masszírozást, hogy hátunkat ne erőltessük meg, és hatékony nyomást tudjuk kifejteni. Masszázstechnikák várandós kismamák számára, a terhesség idején oly gyakori hátfájás enyhítése érdekében.

Ismeretlen szerző - Tudod-e ​a választ? - Az emberi test
Egyszerre ​tanítanak és szórakoztatnak a jól forgatható kis könyvecskék! Mindegyik könyvecske 180 kérdést tartalmaz. Bárhol bármelyiket elővehetjük - kicsik, praktikusak és unaloműzők! A sorozat folytatódik.

Dr. Ángyán Lajos - Az ​emberi test mozgástana
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kontra György - Az ​ember szervezete
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sandra Schönbein - Az ​emberi test
Rejtvényes ​barangoló 9. (2007) Felépítés Érzékelés Táplálkozás Agy A Rejtvényes Barangoló sorozat legújabb kötete érdekes kérdések és izgalmas rejtvények segítségével vezeti be az ifjú olvasót az emberi test felépítésének és működésének rejtelmeibe. A kötet feladatai az izomzathoz, a csontszerkezethez, a sejtekhez, az agyhoz, a szemekhez és az immunrendszerhez kötődnek, segítségükkel a gyerekek bebarangolhatják az emberi test legérdekesebb területeit.

Portia de Rossi - Unbearable ​Lightness
"I ​didn't decide to become anorexic. It snuck up on me disguised as a healthy diet, a professional attitude. Being as thin as possible was a way to make the job of being an actress easier . . ." Portia de Rossi weighed only 82 pounds when she collapsed on the set of the Hollywood film in which she was playing her first leading role. This should have been the culmination of all her years of hard work—first as a child model in Australia, then as a cast member of one of the hottest shows on American television. On the outside she was thin and blond, glamorous and successful. On the inside, she was literally dying. In this searing, unflinchingly honest book, Portia de Rossi captures the complex emotional truth of what it is like when food, weight, and body image take priority over every other human impulse or action. She recounts the elaborate rituals around eating that came to dominate hours of every day, from keeping her daily calorie intake below 300 to eating precisely measured amounts of food out of specific bowls and only with certain utensils. When this wasn't enough, she resorted to purging and compulsive physical exercise, driving her body and spirit to the breaking point. Even as she rose to fame as a cast member of the hit television shows Ally McBeal and Arrested Development, Portia alternately starved herself and binged, all the while terrified that the truth of her sexuality would be exposed in the tabloids. She reveals the heartache and fear that accompany a life lived in the closet, a sense of isolation that was only magnified by her unrelenting desire to be ever thinner. With the storytelling skills of a great novelist and the eye for detail of a poet, Portia makes transparent as never before the behaviors and emotions of someone living with an eating disorder. From her lowest point, Portia began the painful climb back to a life of health and honesty, falling in love with and eventually marrying Ellen DeGeneres, and emerging as an outspoken and articulate advocate for gay rights and women's health issues. In this remarkable and beautifully written work, Portia shines a bright light on a dark subject. A crucial book for all those who might sometimes feel at war with themselves or their bodies, Unbearable Lightness is a story that inspires hope and nourishes the spirit.

Herman Schneider - Nina Schneider - Hogyan ​működik a szervezetünk?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sarah Brewer - Az ​emberi test
Az ​emberi test egyedülálló áttekintése a bőrtől a csontvázig. Több mint 350 körszerű anatómiai kép és grafikai illusztráció. Feliratozott ábrák és érdekes tények minden fejezetben. Dr. Sarah Brewer teljes áttekintést ad minden fő testi rendszerről – az izmoktól a védekezési rendszerig, az emésztéstől a szaporodásig.

Steve Parker - Az ​emberi test (DVD-melléklettel)
Eddig ​nem tapasztalt részletességgel tanulmányozhatjuk az emberi szervezetet a sok száz eredeti, háromdimenziós kép segítségével. Megismerhetjük a szervezet működési rendellenességeit és azok okát. A könyv részletesen tárgyalja a leggyakoribb betegségeket, szervrendszerek szerint csoportosítva azokat. A különleges DVD-melléklet lehetővé teszi, hogy a számítógépen lebilincselő animációk segítségével értsük meg még jobban testünk működését.

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test - Enciklopédia és anatómiai atlasz
Az ​emberi test bonyolultságának megértése az idők kezdete óta kihívás az ember számára. Bár az orvostudomány fejlődésével egyre többet tudunk meg erről az elbűvölő rendszerről, még sok mindent meg kell vizsgálnunk és megértenünk. Könyvünk célja, hogy könnyen érthető információkkal elégítse ki a nagyközönség tudásszomját. Feleletet ad arra a kérdésre, hogy miképp működik az emberi test, fontos információkkal szolgál korunk sok betegségéről, s beavat a legújabb diagnosztikai technikák és kezelési lehetőségek részleteibe.

Covers_29426
Testünk ​és egészségünk Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Testünk ​és egészségünk
A ​CSALÁDI TUDÁSPRÓBA az ismeretek bővítésének érdekes és szórakoztató módját kínálja. A gazdagon illusztrált sorozat mindegyik kötete tényekre alapozott ismeretek sokaságával segíti az olvasót egy-egy fontos tudományterület felfedezésében. A csoportokba szedett kvízkérdések segítségével tesztelheti és fejlesztheti tudását. Ha forró tárgyhoz érünk, a kezünk elrántására késztető jelzések előbb jutnak el izmainkhoz, mint ahogy agyunk felfogja az égető érzést. Az anyaméhben maradandó mintázat alakul ki a kéz- és lábujjak, a tenyér és a talp bőrének alsó felszínén. E mintázatok teljesen egyediek - még az egypetéjű ikreknél is csak 95 %-ban egyeznek meg. Ebből a kötetből minden fontos dolgot megtudhat az emberi testről: felépítéséről, működéséről, betegségeiről és gyógyításáról.

Covers_474725
Az ​emberi test 1. Ismeretlen szerző
8

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test 1.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_476866
Az ​emberi test 2. Ismeretlen szerző
6

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test 2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ruth Martin - Allan Sanders - A ​csodálatos test
Gyertek ​kis felfedezők! Vizsgáljuk meg egészen közelről a csodálatos emberi testet, nézzük meg, mi rejtőzik a bőrünk alatt. Ha felemeled az ablakokat, még több érdekes információt találhatsz az agyról vagy éppen a baba fejlődéséről. Rengeteg felfedeznivaló vár!

Horváth Endre - Vércsoportok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Albert Barillé - Egyszer ​volt...
Mester ​és barátai, azaz Albert Barillé rajzfilmsorozatának ma is népszerű rajzfilmhősei ezúttal az emberi testben kalandoznak és közben bemutatják, hogyan épül fel, miként működik a szervezet. Látás, hallás, légzés, vérkeringés, az immunrendszer - testünk megannyi csodája, melyek felfedezését és megértését egyszerű ábrák, színes fotók és világos leírások segítik. Akárcsak korábbi, az emberiség történetét bemutató enciklopédiánk, ez a kötet is szórakoztatva, játékosan tanít fontos ismereteket az ifjú olvasóknak.

Paul Hougham - Az ​emberi test, szellem és lélek
Az ​emberi test, szellem és lélek hiteles, átfogó és elgondolkodtató képet ad az emberi Test és szellem nyugati felfogásáról, s egyben azt összehasonlítja az ősi kultúrákéval, beleértve a csakrák és a csi keleti energiarendszerét, valamint az afrikai, az észak- és dél-amerikai samanizmus kozmikus világképét.

Nánássy László Dezső - Halhatatlan-e ​a lélek?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Antalóczy Zoltán - Tudomány ​és művészet
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lambrecht Kálmán - Az ​ősember
E ​könyv harmadik fejezetében, az ember állati eredetét bizonyító csökevényes szervek során szó van a vakbél féregnyúlványáról. Az embernek ez a sorvadó szerve jó húsz évvel ezelőtt ágynak döntött egy kis diákot. Dél-Magyarország dunamenti végvárának, Pancsova gimnáziumának negyedik osztályában faragta a padot 1904-ben az említett kis diák, aki máig is hálásan gondol szülővárosa polgári leányiskolájának igazgatónőjére, mert kosárszám bocsátotta a krízis múltával rendelkezésére a Természettudományi Közlöny köteteit, az elsőtől az akkor megjelent utolsó füzetig. Kerek egy hónapig egyebet sem tett e sorok írója - mert ő volt az appendicitisben megbetegedett kis diák -, mint kivonatolta a Közlöny tartalmas köteteit, elsősorban is Herman Ottónak e folyóirat hasábjain megjelent örökszép írásait. Ott és akkor szerettem én meg Herman Ottó könyveit, sokoldalú érdeklődését, átfogó gondolatait. Ennek a véletlennek köszönhetem, hogy amikor a sors a déli végekről Budapest egyetemére vetett, utat nyertem az utolsó magyar polihisztorhoz, akinek egyénisége, munkája és állásfoglalása annyira érdekelt, hogy mindazokon a területeken tájékozódni iparkodtam, amelyekbe magyar lángelméje belevágott. Így és ezért kellett - lelki szükségből - nyomon követnem Herman Ottó egyik legszebb tudományos eredményének diadalútját, amelynek során kimutatta, hogy a jégkorszak ősembere hazánk földjén is élt.

Margrit Shildrick - Leaky ​Bodies and Boundaries
Drawing ​on postmodernist analyses, _Leaky Bodies and Boundaries_ presents a feminist investigation into the marginalization of women within western discourse that denies female moral agency and embodiment. With reference to contemporary and historical issues in biomedicine, the book argues that the boundaries of both the subject and the body are no longer secure. The aim is both to valorise women and to suggest that 'leakiness' may be the very ground for a postmodern feminist ethic. The contribution made by _Leaky Bodies and Boundaries_ is to go beyond modernist feminisms to radically displace the mechanisms by which women are devalued. The anxiety that postmodernism cannot yield an ethics, nor advance feminist concerns is addressed. This book will provide invaluable reading for those studying feminist philosophy, cultural studies and sociology.

Covers_369311
Beyond ​the Body Proper Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Beyond ​the Body Proper
Over ​the past several decades, scholars in both the social sciences and humanities have moved beyond the idea that there is a “body proper”: a singular, discrete biological organism with an individual psyche. They have begun to perceive embodiment as dynamic rather than static, as experiences that vary over time and across the world as they are shaped by discourses, institutions, practices, technologies, and ideologies. What has emerged is a multiplicity of bodies, inviting a great many disciplinary points of view and modes of interpretation. The forty-seven readings presented in this volume range from classic works of social theory, history, and ethnography to more recent investigations into historical and contemporary modes of embodiment. _Beyond the Body Proper_ includes nine sections conceptually organized around themes such as everyday life, sex and gender, and science. Each section is preceded by interpretive commentary by the volume’s editors. Within the collection are articles and book excerpts focused on bodies using tools and participating in rituals, on bodies walking and eating, and on the female circumcision controversy, as well as pieces on medical classifications, spirit possession, the commodification of body parts, in vitro fertilization, and an artist/anatomist’s “plastination” of cadavers for display. Materialist, phenomenological, and feminist perspectives on embodiment appear along with writings on interpretations of pain and the changing meanings of sexual intercourse. Essays on these topics and many others challenge Eurocentric assumptions about the body as they speak to each other and to the most influential contemporary trends in the human sciences.

Mark F. Seifert - The ​Complete Idiot's Guide to Anatomy Illustrated
Like ​its counterparts in calculus, chemistry, and physics, The Complete Idiot’s Guide to Anatomy, Illustrated, is aimed at students who need an understandable supplement to their more rigorous textbook. However, unlike students of other introductory courses, anatomy students must achieve more than a passing grade, and their retention of what they learn can be a life-and-death matter. With that in mind, this book provides focused, thorough, highly illustrated coverage of the body’s tissues, systems, and regions, and its common diseases and disorders. • More than 150 large and detailed illustrations, complete with callouts and Labels • Includes illustrated breakdowns of the nine body systems, anatomy by region, and common diseases and disorders

Sue Harris - El ​cos humá
Hi ​ha molts llibres sobre el cos humà, però cap és com aquest. Vols saber quin és lòrgan més gran del cos? De què estan fetes les ungles? O quines funcions controla el cervell? Obre les pàgines daquest llibre increïble ple de finestres i desplegables i trobaràs resposta a totes les teves preguntes.

Miller-Ferjentsik Viola - Fej ​és szív
A ​Testrészek mesesorozat negyedik kötetében két mese olvasható. A Fejmesében Móna úgy irányítja a játékváros életét, ahogyan a fej az egész szervezetet- és mikor tornádó támad a városra, Móna talpraesetten megoldja a krízishelyzetet. A Szívmesében óvodás társainak készít személyre szóló ajándékokat: mindenkinek olyasmit rajzol, amit az igazán szeret. Móna már tudja, hogy ahány félék vagyunk, annyi féle dolgot szerethetünk - a sokszínűség pedig jó dolog, Lackfi János verse a fej és a szív kapcsolatáról, az ész és az érzelmek viszonyáról szól izgalmas gyermeknyelven. "Kóstoljuk együtt a szavakat, gyönyörködjünk együtt gyermekünkkel a világban, tanuljunk nevetve, játszva, meséljünk, énekeljünk önfeledten. Csak így érdemes! Ebben segít nektek a SzóKiMondóka" Dr. Kádár Annamária

Kollekciók