Ajax-loader

'emberi test' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Covers_244709
A ​család háziorvosa Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - A ​család háziorvosa
Könyvünk ​célja az embert bemutatni nemcsak anatómiai és élettani szempontok alapján, hanem általános biológiai, biokémiai, pszichológiai vonatkozásokban is. Létünk egyik alapfeltétele az egészség, ezért jobban meg kell ismernünk testünk felépítését, működését. Általános népszerűsítő jellege miatt ajánljuk kézikönyv gyanánt a diákok számára. Korunkban megváltozott az orvos-beteg viszony. Számos, eddig a nagyközönség számára ismeretlen orvosi kifejezés honosult meg a köznyelvben, lényeges tehát ezek pontos ismerete. A betegségek rövid ismertetésének főleg az a célja, hogy érzékeltesse ezek bonyolult jellegét, és figyelmeztessen az öngyógyítási kísérletek veszélyességére.

Émilie Beaumont - Tudástár ​az emberi testről
Színes ​képekkel, illusztrációkkal teli könyv, mely meglepőbbnél meglepőbb információval valódi kincsesbánya lehet kicsiknek és nagyoknak egyaránt

Szentes Ferenc - Erőtérben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Walter Hollitscher - Az ​ember a tudományos világképben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Luann Colombo - Nézz ​bele! - Emberi test
Könyv ​vagy modell? Mindkettő! Lapozz bele a könyvbe, melynek minden oldalán újabb és újabb dolgokat értesz meg.

Elke Bolz - A ​tökéletes arcápolás
A ​bőr felépítése és szerepe, a bőrtípus meghatározása, napi tennivalók a bőrápolás érdekében, hogyan lehet lassítani az öregedést, fényvédelem, bőrproblémák, hasznos tanácsok találhatók a könyvben.

Mario-Paul Cassar - Gyógyító ​masszázs
A ​mindennapi élet stressz és feszültség okozta bántalmaitmasszázs segítségével enyhíthetjük. A könyv az alapvető masszázstechnikák bemutatásával magyarázza el, miként tudjuk különböző testrészeink izmainak feszültségét eloszlatni. Az önmasszázzsal foglalkozó fejezet jóvoltából saját magunkon is gyakorolhatjuk és tökéletesíthetjük a masszázsfogásokat. Magyarázatok a különböző testrészeken alkalmazható masszázsfogásokhoz, amelyekből egy teljes testmasszázst építhetünk fel. Különféle mélységű masszázsfogások, amelyek más és más célt szolgálnak - az ellazulást, a vérkeringés serkentését, az izmok tonizálását és frissítését. Tanácsok, milyen testhelyzetben végezzük a masszírozást, hogy hátunkat ne erőltessük meg, és hatékony nyomást tudjuk kifejteni. Masszázstechnikák várandós kismamák számára, a terhesség idején oly gyakori hátfájás enyhítése érdekében.

Ismeretlen szerző - Tudod-e ​a választ? - Az emberi test
Egyszerre ​tanítanak és szórakoztatnak a jól forgatható kis könyvecskék! Mindegyik könyvecske 180 kérdést tartalmaz. Bárhol bármelyiket elővehetjük - kicsik, praktikusak és unaloműzők! A sorozat folytatódik.

Dr. Ángyán Lajos - Az ​emberi test mozgástana
ELŐSZÓ Az ​emberi test mozgástana a biomechanika alapelveire épít, de tárgyköre sokkal tágabb, mert nemcsak a mozgásszervek és a mozgások leírásával, hanem a mozgások szabályozásával, a mozgástanulással, a mozgások élettani hatásaival, a mozgáselemzéssel, valamint a helyesen végzett testedzés alapelveivel is foglalkozik. Vizsgálja azokat a tényezőket is, amelyek befolyásolják, vagyis serkentik vagy gátolják az ember fizikai teljesítőképességét. Az emberi test mozgástanának a szemléletmódja integratív, ami azt jelenti, hogy olyan egységes egészként fogja fel az emberi szervezetet, amelynek a különböző ingerekre adott válasza egymással szoros kölcsönkapcsolatban álló somatomotoros, cardiomotoros, visceromotoros és secretomotoros összetevőkből épül fel. A szervezet az őt érő ingerekre a harántcsíkolt izmaival (somatomotoros), a szívizmával (cardiomotoros), a simaizmaival (visceromotoros) vagy mirigyműködéssel (secretomotoros) képes válaszolni, mégpedig úgy, hogy ezek a motoros megnyilvánulások nem függetlenek egymástól, hanem éppen ellenkezőleg, szoros kölcsönkapcsolatban vannak egymással. így például izommunka végzésekor megváltozik a szívműködés, a vérnyomás és a mellékvesevelő működése is. A mellékvesevelőben termelődő adrenalin pedig visszahat az izom anyagcseréjére, s emiatt megváltozik az izomműködés. A mozgásszervek (csontok, ízületek, izmok) adják az emberi test tömegének mintegy kétharmadát. Ezért, már pusztán a mennyiségük miatt is, a mozgásszervek meghatározó szerepet játszanak az egész szervezet mindenkori működési állapotában.

Kontra György - Az ​ember szervezete
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sandra Schönbein - Az ​emberi test
Rejtvényes ​barangoló 9. (2007) Felépítés Érzékelés Táplálkozás Agy A Rejtvényes Barangoló sorozat legújabb kötete érdekes kérdések és izgalmas rejtvények segítségével vezeti be az ifjú olvasót az emberi test felépítésének és működésének rejtelmeibe. A kötet feladatai az izomzathoz, a csontszerkezethez, a sejtekhez, az agyhoz, a szemekhez és az immunrendszerhez kötődnek, segítségükkel a gyerekek bebarangolhatják az emberi test legérdekesebb területeit.

Portia de Rossi - Unbearable ​Lightness
"I ​didn't decide to become anorexic. It snuck up on me disguised as a healthy diet, a professional attitude. Being as thin as possible was a way to make the job of being an actress easier . . ." Portia de Rossi weighed only 82 pounds when she collapsed on the set of the Hollywood film in which she was playing her first leading role. This should have been the culmination of all her years of hard work—first as a child model in Australia, then as a cast member of one of the hottest shows on American television. On the outside she was thin and blond, glamorous and successful. On the inside, she was literally dying. In this searing, unflinchingly honest book, Portia de Rossi captures the complex emotional truth of what it is like when food, weight, and body image take priority over every other human impulse or action. She recounts the elaborate rituals around eating that came to dominate hours of every day, from keeping her daily calorie intake below 300 to eating precisely measured amounts of food out of specific bowls and only with certain utensils. When this wasn't enough, she resorted to purging and compulsive physical exercise, driving her body and spirit to the breaking point. Even as she rose to fame as a cast member of the hit television shows Ally McBeal and Arrested Development, Portia alternately starved herself and binged, all the while terrified that the truth of her sexuality would be exposed in the tabloids. She reveals the heartache and fear that accompany a life lived in the closet, a sense of isolation that was only magnified by her unrelenting desire to be ever thinner. With the storytelling skills of a great novelist and the eye for detail of a poet, Portia makes transparent as never before the behaviors and emotions of someone living with an eating disorder. From her lowest point, Portia began the painful climb back to a life of health and honesty, falling in love with and eventually marrying Ellen DeGeneres, and emerging as an outspoken and articulate advocate for gay rights and women's health issues. In this remarkable and beautifully written work, Portia shines a bright light on a dark subject. A crucial book for all those who might sometimes feel at war with themselves or their bodies, Unbearable Lightness is a story that inspires hope and nourishes the spirit.

Herman Schneider - Nina Schneider - Hogyan ​működik a szervezetünk?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sarah Brewer - Az ​emberi test
Az ​emberi test egyedülálló áttekintése a bőrtől a csontvázig. Több mint 350 körszerű anatómiai kép és grafikai illusztráció. Feliratozott ábrák és érdekes tények minden fejezetben. Dr. Sarah Brewer teljes áttekintést ad minden fő testi rendszerről – az izmoktól a védekezési rendszerig, az emésztéstől a szaporodásig.

Steve Parker - Az ​emberi test (DVD-melléklettel)
Eddig ​nem tapasztalt részletességgel tanulmányozhatjuk az emberi szervezetet a sok száz eredeti, háromdimenziós kép segítségével. Megismerhetjük a szervezet működési rendellenességeit és azok okát. A könyv részletesen tárgyalja a leggyakoribb betegségeket, szervrendszerek szerint csoportosítva azokat. A különleges DVD-melléklet lehetővé teszi, hogy a számítógépen lebilincselő animációk segítségével értsük meg még jobban testünk működését.

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test - Enciklopédia és anatómiai atlasz
Az ​emberi test bonyolultságának megértése az idők kezdete óta kihívás az ember számára. Bár az orvostudomány fejlődésével egyre többet tudunk meg erről az elbűvölő rendszerről, még sok mindent meg kell vizsgálnunk és megértenünk. Könyvünk célja, hogy könnyen érthető információkkal elégítse ki a nagyközönség tudásszomját. Feleletet ad arra a kérdésre, hogy miképp működik az emberi test, fontos információkkal szolgál korunk sok betegségéről, s beavat a legújabb diagnosztikai technikák és kezelési lehetőségek részleteibe.

Covers_29426
Testünk ​és egészségünk Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Testünk ​és egészségünk
A ​CSALÁDI TUDÁSPRÓBA az ismeretek bővítésének érdekes és szórakoztató módját kínálja. A gazdagon illusztrált sorozat mindegyik kötete tényekre alapozott ismeretek sokaságával segíti az olvasót egy-egy fontos tudományterület felfedezésében. A csoportokba szedett kvízkérdések segítségével tesztelheti és fejlesztheti tudását. Ha forró tárgyhoz érünk, a kezünk elrántására késztető jelzések előbb jutnak el izmainkhoz, mint ahogy agyunk felfogja az égető érzést. Az anyaméhben maradandó mintázat alakul ki a kéz- és lábujjak, a tenyér és a talp bőrének alsó felszínén. E mintázatok teljesen egyediek - még az egypetéjű ikreknél is csak 95 %-ban egyeznek meg. Ebből a kötetből minden fontos dolgot megtudhat az emberi testről: felépítéséről, működéséről, betegségeiről és gyógyításáról.

John Farndon - Hogyan ​működik az emberi test?
Hogyan ​gyógyulnak a csontok? Mi történik az étellel, a mit megeszel? Mik a hormonok? Tegyél körutazást a tested belsejében, és ismerd meg a működését! Kukkants bele a legkisebb sejtbe, vagy száguldj végig a keringési rendszeren! Meg fogsz lepődni! Ez a könyv bepillantást nyújt azokba a hihetetlenül jól szervezett folyamatokba, amelyekről nem is veszünk tudomást a hétköznapjainkban. Többé már az orrfújás sem lesz a régi!

Peter Abrahams - Az ​emberi test kézikönyve
Az ​orvostudomány, illetve az emberi anatómiával kapcsolatos tudás hatalmas fejlődésen ment keresztül az elmúlt évszázadokban. A kötet az emberi anatómia bemutatásán keresztül, részletes ábrák segítségével mutatja meg, miből vagyunk. A fejtetőtől a lábujjakig haladva, nyolc fejezetre osztva mutatjuk be az emberi testet: fej, nyak, mellkas, felső végtag, has, nemi szervek, medence és alsó végtag, szervrendszerek. Mindegyik fejezeten belül bemutatásra kerül a csontok, izmok, idegek, lágy részek és szervek működése. Ez a könyv lényegre törő stílusba íródott és minden ember számára elengedhetetlen, hasznos információkat tartalmaz.

Kardos Lídia - Az ​emberi test
A ​tankönyv az emberi test felépítésének és működésének alapvető kérdéseit tárgyalja. A bevezetőben rövid ismertetést adunk az anatómia vázlatos történetéről, majd fejezetenként végigvesszük a legfontosabb szervrendszereket (mozgás-, keringési, zsigeri, idegrendszer). Célunk, hogy egységes alapot adjunk az emberi szervezet megismeréséhez és az egészségügyi, szociális szakmai tantárgyak elsajátításához.

Marja Baseler - Annemarie van der Brink - Kakigyár ​Vidámpark
„A ​Kakigyár Vidámpark című könyvből megtanulhatod, milyen fontosak a beleid. És a nagyszerű illusztrációkból azt is pontosan megtudod, hogy ezentúl hogy ülj a vécén!" (Nienke Tode-Gottenbos, a De Poepdoktor [A Kakidoktor] című könyv szerzője) Hova kerül a falat a szádból? Mi a kaki? Miért fáj néha a hasad? Néha keményet kakálsz, és sokat pukizol? Üdv a saját kakigyáradban! Utazás hammtól placcsig. Egy büdösül jó, felfedező utazás!

Yael Adler - Bőrügyek
A ​bőr a lélek tükre, a képernyő, amelyen láthatóvá válnak a bensőnk, a tudattalanunk történetei. Jó bűnügyi technikusok módjára megszállottan közvetett bizonyítékok után kutatunk a bőrön. A nyomok néha mélyen bevezetnek minket a test belsejébe. Hirtelen felfedezzük, hogy a bőr elmeséli, ha a lélek hiányt szenved valamiben, beszámol stresszről, a lelki egyensúly hiányáról, vagy a szerveinkről és táplálkozási szokásainkról. A ráncok gondokról és örömről árulkodnak, a hegek sérülésekről, a merevre botoxozott mimika az öregedéstől való félelemről, a lúdbőr félelemről vagy kéjről, a pattanások némelyike pedig arról, hogy túl sok tejet, cukrot vagy fehér lisztet fogyasztunk vagy érzékenyek vagyunk rájuk. A túlsúly oda vezet, hogy bőrredők alakulnak ki, bennük fertőzés léphet fel; a száraz vagy a verejtékező bőr sokszor azt jelzi, hogy baj van a pajzsmirigy működésével. A bőr olyan, mint egy nagy képeskönyv, tele nyilvánvaló és rejtett nyomokkal és utalásokkal. Aki tud olvasni a nyomokból, ámulva tapasztalhatja, hogy a látható sokszor elvezet a láthatatlanhoz. A bőrünk lenyűgöző szerv, az emberi szervek közül a legnagyobb. Csodálatos alkotás! Ez a könyv abban kíván segíteni, hogy a rajta lévő nyomokkal együtt jobban megértsük bőrünket – s vele együtt saját magunkat is. Ismerjük meg együtt ezt a csodát, és meglátod, tested végiglúdbőrzik az izgalomtól!

Tőrey Zoltán - Az ​emberi öntudat forrása
_„Tőrey ​Zoltán: Az emberi öntudat forrása című könyve figyelemre méltó kísérlet arra, hogy feltárjuk az agy önműködő képességének ősi rejtélyét. Tettek erre kísérletet olyan Nobel-díjas kutatók is, mint Sir John Eccles, G. M. Edelman és F. Crick. Bár engem mélyen lenyűgöztek ezek az új, alapvető elméletek, különösen a párját ritkító géniusztól G. M. Edelmantól származók, az összes kísérlet magára hagyja az olvasót azzal az érzéssel, hogy ennek a fogas kérdésnek a megoldása eleve reménytelen, ha a szerző az emberi nyelvet nem állítja okfejtése középpontjába. Ebben a tekintetben a szerző megközelítését magasan előre helyezem az általam eddig ismerteknek és - majdnem sajnálattal mondom - elé helyezem az úgynevezett 'legitim' tudományos elméleteknek is..."_ (Prof. Szentágothai János)

Beverly Mcmillan - Az ​emberi test atlasza
Az ​emberi test felépítését és működését egyaránt lenyűgöző részletességgel mutatja be. A testtérképekben, pazar fényképekben, információs diagramokban és naprakész anatómiai tényekben bővelkedő könyv az emberi test átfogó atlasza. Mindegyik alfejezet külön bemutatja, hogy mi történik, amikor a szervezetet támadás éri, vagy működésében zavar támad, megismertet a természetes védekezési módokkal, a legújabb diagnosztikai módszerekkel és tudományos innovációkkal.

Sandra Bark - Cameron Diaz - A ​test könyve
"A ​Cameron Diaz elárulja a titkot, hogyan lehetünk szebbek és egészségesebbek! A test könyve a világsztár személyes tapasztalatain és tudományos tényeken alapuló program, amely bemutatja az egészséges étkezés, a testmozgás és a lelki boldogság összefüggését. Cameron Diaz megtestesíti a női ideált, akit mindenki csodál és irígyel. Könyvében bevallja, hogy korábban ő sem ügyelt étkezésére. Amióta először olvasott arról, hogy milyen szoros az összefüggés az étkezés és a test egészsége között, azóta ez kiemelten fontos számára. Alapjaiban változtatta meg életmódját, folyamatosan tanulja, hogyan kell egészségesen étkezni, mozogni és vigyázni a testére. Cameron Diaz könyve nem egy rövid "csodakúrát" ajánl, hanem bemutatja és megmagyarázza, hogy hogyan gondolkozzunk másképp az étkezésről, testmozgásról. Tudjunk meg többet a testünkről - váltsunk életformát, hogy egészségesebbek, erősebbek és szebbek legyünk! "

Dr. Marcela Pitis - Dr. A. Grigorescu - A ​hormonok és a nemiség
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Platz Bonifác - Az ​ember eredése, faji egysége és kora
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Isabelle Erler - A ​testem
Mi ​tartja össze a csontokat? Miből áll a vér? Vajon mi a szív feladata? A Pixi Ismeretterjesztő sorozat a kisiskolások számára is érthetően magyarázza el a világ dolgait.

Morgan Hastings - The ​Big Coloring Book of Cocks
The ​cock as a symbol represents strength, fertility, virility and finds its way into architecture with the Leaning Tower of Pisa, Coit Tower, Roman pillars and columns, into psychology with Freud, into literature with phallic metaphors in Shakespeare's plays, in art with Mapplethorpe's flower photography, ancient sculptures and magical talismans, in anthropology with rituals of phallic adoration such as the maypole. Big Book Alt Press is proud to represent the phallus be it capped, cut, pierced, tattooed, crooked, or bulbous! Color up your praise of the great phallus with _the Big Coloring Book of Cocks_!! Included in the book is a connect the dots, word search, and an "all about my cock" section.

Jan Grue - Test ​és elme
Ezek ​a történetek mindazokhoz szólnak, akiknek van testük, vagy fontolóra vették már, hogy szert tesznek egyre. Akiknek van egy olyan érzésük,hogy a macskájuk birtokba vette őket, vagy épp magukra akarják ölteni egy titkos ügynök vagy egy gödrös állú, férfi szexszimbólum bőrét. A történetek egy olyan férfiról is szólnak, aki szakasztott úgy néz ki, mint egy jól ismert német diktátor; egy képzeletbeli vadállatról, aki szerelem után vizslat a városban; egy miniszterről, aki trollokat lát fényes nappal. A Test és elme egy novellafüzér a testről és a benne élő elméről.

Tatjana Marti - Lisa Maurer - Kisbaba ​születik
Hogyan ​lesz a gyerek? Miben különböznek egymástól a lányok és a fiúk? Hogyan fejlődik a baba? Zsófi büszke örömmel pillant anyukája pocakjára – nemsokára kistestvére lesz. Anya állapotos. A hasa már láthatóan gömbölyödik, benne növekszik a baba. Kilenc hónap telik el, mire megszületik… A Mi MICSODA Junior sorozat 14. kötetéből kiderül, hogyan lett anya terhes és mi minden történik a kilenc hónap alatt. Érdekes fejtörők és felhajtható kukucskálók teszik még izgalmasabbá a könyvet. Óvodásoknak és kisiskolásoknak ajánljuk!

John Rawlings - 100 ​Studies of the Figure
John ​Rawlings, famous Vogue photographer for more than fiftenn years, presents in this book an extraordinarily beautiful collection of photographs taken of a single model. This alone is a unique feat. The enormous variety of treatment, expert composition & print making, taken together, are equivalent to the genius that lies behind the work of a master photographer who has learned the use of this miraculous third eye which science has provided. 96 plates with references to light & camera settings.

Kollekciók