Ajax-loader

'emberi test' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Steve Parker - A ​csontváz
Az ​állatok és az ember csontvázának rejtett építménye új, eredeti feldolgozásban. Sok-sok élethű fénykép, sok-sok értő magyarázat az emlősök, a madarak, a hüllők, a halak és az ízeltlábúak csontvázának fejlődéséről, felépítéséről, működéséről. Legyen szemtanúja A csontváz építményének! Kalandra hívjuk, kedves Olvasó! FIGYELJE MEG, - hogyan illeszkedik egymáshoz az emberi test kétszázhat csontja - hogyan alakult ki a ragadozók állkapcsa - hogyan gyógyulnak a törött csontok - hogyan nőnek a fogak. ISMERJE MEG - a csontok belső szerkezetét - a legrégibb állatcsontleletet - az ember és az oroszlán koponyájának eltéréseit - az emberi test legkisebb csontját. FEDEZZE FEL, - hogyan alakult ki az anatómia tudománya - hogyan tűnt el a farok az emberré válás során - hogyan tették sínbe a törött kart a tizennyolcadik században - hogyan működik a csípőízület és A csontváz építményének ezer más érdekességét.

Mary Roach - Hullamerev
Mary ​Roach kellő iróniával és humorral kezeli a sokunk számára hátborzongató kérdést: "vajon mi történik velünk, miután meghalunk?" Ebben a döbbenetes és lenyűgöző beszámolóban, Roach felfedi az ókori anatómialaborok és a középkor emberi alapú gyógyszerkészítményeinek titkait, ellátogat a Tennessee Állam Egyetemén működő "testoszlató-farmra" és minden olyan helyre, ahol hullák a "főszereplők", pl. a plasztikai sebészek arcfelvarró kurzusára vagy a tetemkomposztáló eljárás első bemutatójára. A szerző az ősi mumifikálásról és a legmodernebb tartósító eljárásról is olyan közérthetően és utánozhatatlanul fanyar stílusban ír, hogy a könyv végére egyetérthetünk vele: "a halál nem is olyan unalmas."

Charles Darwin - Az ​ember és az állat érzelmeinek kifejezése
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_268361
Guinness ​World Records 2007 Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Guinness ​World Records 2007
Gördeszkázás, ​podcasting, rendkívüli testek, számítógépes játékok, futball legendák, a zene és a film csillagai, a világ legnépszerűbb könyvében!

William L. Coleman - Jöjj, ​számoljuk meg a benned lévő csodákat
Figyeld ​meg egyszer önmagadat! Micsoda tested van?! Van benne egy 160 000 kilométer hosszú tömlőrendszer, amely a vért szállítja mindenfelé. Valahányszor elkapod a labdát, billiónyi sejt munkálkodik benned, és a másodperc töredéke alatt kétszáz izom mozdul meg. Rakétasebességgel száguldanak az üzenetek agyadba, másodpercenként több, mint százméteres sebességgel. Ugyanakkor a világtörténelem során nincs senki, aki olyan lett volna, mint te. Még a szaga is minden embernek más és más. Rendkívüli módon gondoskodó Teremtőnk van. Ha önmagunkat megvizsgáljuk, egyre jobban megismerjük Őt. Olvasd ezt a könyvet, és gondolkozz el azon, mi mindent tett már érted Isten! Ő ugyanaz az Isten, aki Jézus Krisztust elküldte erre a világra.

Moshe Feldenkrais - A ​világhírű Feldenkrais-módszer
"Hogy ​a lehetetlen lehetséges, a nehéz könnyű, a könnyű elegáns legyen." Moshe Feldenkrais A világhírű Feldenkrais-módszer segítségével már sok ezren leltek rá az egészséges élethez és az érzékszervi tudatossághoz vezető útra. Ezen az úton haladva életkorunktól függetlenül, könnyűszerrel egyesíthetjük a fizikai és a mentális fejlődést, hogy a teljesség új, éltető szintjére jussunk el. A szerző modern, naprakész módszert kínál az "ép testben ép lélek" mondattal fémjelzett, örökérvényű idea megvalósításra – ráadásul e módszer egyetlen ködös, misztikus elemet sem tartalmaz, és nem kényszerít ránk nehezen megfogható, kizárólag valamiféle tanár-diák viszonyrendszerben érvényes elméleteket. Módszerének alapja, hogy mozgásunk felfedezhető és a felfedezés által rugalmasabbá, koordináltabbá és tudatosabbá tehető, és a mozgás megismerésén keresztül közelebb kerülhetünk lényegünkhöz. A testtartással, a szem mozgásával vagy éppen a képzelőerővel foglalkozó gyakorlatok nem csupán fizikai állapotunk javítását szolgálják, de a tudatosság, az énkép és az emberi képességek új dimenzióit is megnyitják előttünk. A test mint egész összetevői működésbe lépnek a saját igényük szerint, így haladunk egyfajta teljességérzés, harmónia felé. A mozgás hatékonnyá, erőlködésmentessé válik; a cselekvés, a test és az elme egymásra hangolódik. A MOSHE FELDENKRAIS (1904-1984) által megalkotott, a testtudatosság fejlesztését szolgáló módszer mára már világszerte óriási elismertségre tett szert. Ajánlható mozgás-, és tartásproblémákkal küzdőknek, statikus helyzetben dolgozóknak (számítógép előtt, autóban, pult mögött stb.), sportolóknak, testük tudatosságát fejleszteni kívánó színészeknek, táncosoknak, zenészeknek, természetgyógyászoknak és egészséges érdeklődőknek.

Ingeborg Lackinger Karger - A ​változás kora
Előbb ​vagy utóbb minden nőt érint: a hormonháztartás átalakul, és megkezdődik a változás kora. Könyvünk azt mutatja be, hogyan hozhatjuk magunkat formába egy kis testmozgással és helyes táplálkozással, hogyan őrizhetjük meg a vonzó külsőt jótékony ápolással. A lélek is kényeztetést igényel: a szerző - nőgyógyász és pszichoterapeuta - elmagyarázza, miképp léphetünk az új életszakaszba feszültségek nélkül, pozitívan és kiegyensúlyozottan. Megtudhatjuk, hogyan lehet mérsékelni önállóan vagy orvosi segítséggel a változás korának jellegzetes panaszait. Hormonpótló kezelés: igen vagy nem? A könyv felvilágosítást nyújt a hormonkészítményekhez kapcsolódó aktuális ismeretekről, mérlegeli hatásaikat és kockázataikat. A(z) A változás kora (Könyv) szerzője Ingeborg Lackinger Karger.

Kenneth E. Hagin - Hogyan ​böjtöljünk értelmes módon?
Azt ​gondolod, hogy már mindent tudsz a böjtölésről? Gondolkozz el rajta újra! Ez a könyv tele van meglepetésekkel.

Nick Graham - Richard Walker - Testünk ​működése
Fedezd ​fel, hogyan működik a testünk - kezdve a csontváztól és a légzőrendszertől az emberi agyig! A kötetből többek között az alábbi kérdésekre kaphatsz választ: Hogyan mozognak az izmok és az ízületek? Mi történik a táplálékkal? Hogyan kering a vér a testünkben? Hogyan kezdődik az emberi élet?

Mike Featherstone - Mike Hepworth - Bryan S. Turner - A ​test - Társadalmi fejlődés és kulturális teória
Mike ​Featherstone, Mike Hepworth és Bryan S. Turner a testszociológia legjelesebb képviselői; e kötetben tanulmányaikból közlünk válogatást. A többi között olyan írásaikat publikáljuk, amelyek a test/erotika/szexualitás összefüggéseiről szólnak, vagy azt elemzik, hogy diéta, a kozmetika, a divat, általában a fogyasztás miként "fegyelmezi" a testet, avagy azt árulják el, milyen testideált sugallnak a középkorúaknak az amerikai képregények. A testszociológusok Michel Foucault köpönyegéből bujtak elő: az emberi testet vizsgálódásuk kitüntetett tárgyáva, pontosabban alanyává tették. A különböző tudományágak művelői - a nyelvészektől a filozófusokon át a közgazdászokig - az elmúlt másfél-két évtizedben "darabokra szedték" a testet, hogy "részeit" hermeneutikai, szimbolikai, fenomenológiai, áruvá válási stb. nézőpontokból újra "összerakják". Hogy beszélhessenek biológiai, felépített (lásd: testépítők), szimbolikus, áruvá tett (például: prostitúció) testről, s megalkossák az egyre terebélyesedő új testszociológia fejezeteit. Ajánlom ezt a könyvet mindazoknak, akik filozófiai, szociológiai, pszichológiai, nyelvi szempontból is kíváncsiak a testre, az itthon most formálódó sportszociológiában, a sporttudományokban hasznosítani kívánják megállapításait, s javallom jó szívvel minden érdeklődő olvasónak, aki többet akar tudni a számunkra mindenképpen legcsodálatosabb alkotásról, az emberi testről.

Img083
A ​női test kézikönyve Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - A ​női test kézikönyve
Az ​elmúlt évtizedekben rengeteg új ismeretet tártak fel az emberi test szép és bonyolult működéséről a tudományos kutatók. Ezeken az információkon alapul a kétkötetes mű (A NŐI TEST KÉZIKÖNYVE, A FÉRFI TEST KÉZIKÖNYVE), melynek első kötetét tartja most kezében az olvasó. Gyakorlati módon ismertet meg a női test titokzatos működésével. Tömören és érthetően tárgyalja az egészséget érintő különböző témákat, mint pl.: alternatív gyógymódok, bőrtipusok, drogfüggőség, fogamzásgátlás, hormonpótló kezelés, nemibetegségek, orvosi szűrővizsgálatok, rákbetegség, táplálkozási betegségek, terhesség, változókor, vitaminok. A NŐI TEST KÉZIKÖNYVE a legjobb választás azok számára, akik nem csak többet szeretnének tudni a testi működésekről, de tudományosan megalapozott gyakorlati tanácsokat várnak az egészségük megőrzésével kapcsolatban.

Otfried D. Weise - Tisztító ​kúrák
Sok ​út vezethet az egészség, az ideális testsúly, a betegségek eredményes leküzdése felé. Egyik ezek közül a természetgyógyászat, amely a betegséget tisztulási folyamatnak tekinti. E fölfogás szerint ezt nem szabad megzavarni, mivel csak így következhet be valódi gyógyulás. E könyv is a természetgyógyászat mellett foglal állást, és kétféle segítséget kínál. 1. Útmutatást, hogyan segítsünk magunkon, amikor egészségünket szeretnénk javítani, ill. testsúlyunkat szabályozni, de betegek nem vagyunk. Ilyenkor az immunrendszer megelőző jellegű tisztítására és erősítésére van szükség. 2. Olyan tisztító és gyógyító módszereket ismertet, amelyeket a betegségek gyógyításának érdekében vethetünk be. Otfried D. Weisének, a táplálkozástudomány szakértőjének könyvében nagy választékban találhatunk gyakorlati tanácsokat és módszereket arra, hogyan szabadítsuk meg szervezetünket a salaktól, méregtől és fölös zsírtól. Megvilágítja az emésztés alapvető folyamatait, behatóan foglalkozik a különféle diéták előnyeivel és hátrányaival, és körvonalazza az egészséges, mégis élvezetes táplálkozás lehetőségeit.

Stephen Juan - Testünk ​furcsaságai
Az ​a fránya test!Egy szóra csak! Érezte már azt, hogy annyi mindent megszeretne kérdezni a drága doktor úrtól, pimf Dolgokat,nem a lényegre, nem a betegségünk lényegére, csak a testünk működésére vonatkozókat, s nem meri?! Szorít az idő, kint még sok beteg vár, s magában reked a kérdés. Ha van ilyen bent rekedt kérdése, bátran lapozza fel ezt a könyvet, biztos feleletet kap!

Helmuth Böttcher - Az ​ember túlságosan korán hal meg
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Steve Parker - Az ​emberi test enciklopédiája II.
Az ​emberi test II. enciklopédiája tudományos igényességgel megírt, sok érdekes információt tartalmazó, színes képekkel gazdagon illusztrált könyv. A fejezetek bepillantást nyújtanak az emberi szervezet felépítésének és működésének csodálatos világába, az élet kezdetét jelentő parányi sejttől kezdődően, a tested működéséhez nélkülözhetetlen vörös folyadékig, mely vég nélkül kering benned.

Doris Rübel - Ilyenek ​vagyunk
A ​Ravensburger gyermekkönyvsorozatának e kötete az emberi test, a mozgás, az érzelmi világ alapjaival ismerteti meg az apróságokat. Megtudhatják, milyen testrészeink vannak; milyen ízeket érzünk, mire való a szemünk, a fülünk, a végtagjaink; mi történik, ha betegek vagyunk; hogyan fejezzük ki érzelmeinket.

Gisela Socolovsky Rudi - Az ​emberi test képes enciklopédiája
Új ​kötettel bővült a megújult formátumú Mindentudó-sorozat. Ez a képes enciklopédia az emberi test rejtelmeit mutatja be a gyermekeknek, hiszen óvodás kortól kamaszkorig mindenkit rettentően érdekel, hogyan épül fel, hogyan működik az emberi test. Egyszerű, átlátható szerkezete, rövid, érthető magyarázatai és gazdag illusztrációs anyaga ráván sokáig hasznos kézikönyvként szolgálhat ez a könyv.

Robin Baker - Spermaháború
A ​spermaháború Robin Baker forradalmi elméletének alapja. Az evolúció úgy programozta a férfiakat, hogy meghódítsa és kisajátítsa a nőket, míg a nők, anélkül, hogy tudnák, a legjobb genetikai inputot keresik a potenciális szexuális partnerek közül. Baker tudomásunkra hozza az élet megdöbbentő tényeit: a gyermekek tíz százalékának nem az az apja, aki annak hiszi magát és a férfiak spermájának kevesebb, mint egy százaléka képes megtermékenyíteni bármit is - a többi azért van jelen, hogy elűzze más férfiak spermáját, míg az "okos" hüvelyváladék segít egyes spermáknak, míg másokat akadályoz, és hogy a nő hajlamosabb megtermékenyülni egy alkalmi félrelépés során, mint az állandó partnerével folytatott szex révén. Baker a könyv során egyedi stílusban írja le, kitalált jeleneteket ábrázolva, majd megmagyarázza a jelenet mögött rejlő tudományos magyarázatot, és így mutatja be, hogy mindennapi viselkedésünk miképpen illik bele az evolúciós sablonba. A spermaháború olyan népszerű tudományos mű, amely az Ön számára bizonyosan meglepő, szórakoztató és néhol sokkoló olvasmány lesz

Mihály András - Anatómia
Dr. ​Mihály András 1976-ban szerzett általános orvosi diplomát a Szegedi Orvostudományi Egyetemen. Csillik Bertalan tanszékvezető professzor meghívására, az egyetem Anatómiai Intézetében helyezkedett el - kisebb megszakításokkal tehát, idestova 27 éve anatómus. Csillik professzor tanítványaként, követőjeként, jelenleg a szegedi Anatómiai Intézet tanszékvezető professzora. Egyetemi tanári minőségében anatómiát, szövettant és fejlődéstant tanít a Szegedi Tudományegyetem hallgatóinak. Kutatómunkájában fő érdeklődési területe a központi idegrendszeri neuronok plaszticitása és a krónikus idegrendszeri betegségek kialakulásának pathomechanizmusa. Tudományos munkássága eredményeként 1988-ban az orvostudomány kandidátusa fokozatot szerzett; majd 1994-ben, nagydoktori értekezésének megvédését követően, a Magyar Tudományos Akadémia Doktora lett. Tanulmányúton járt Göttingenben, Halléban, Magdeburgban, New Yorkban, Londonban és Bristolban. Lektorált tudományos dolgozatainak száma 64, eddig 6 egyetemi jegyzetet írt. A tudományos kutatás mellett legfontosabb feladatának tekinti a tehetséggondozást - a tudományos kutatás, gyógyítás és tanítás mellett elkötelezett egyetemi hallgatók aktív támogatását, és egyetemi karrierjük segítését. A magyar tudomány európai jövője az egyetemi oktatás minőségén és a tehetségek feltétlen támogatásán múlik. Az illusztrált könyvet mindazoknak -középiskolásoknak és egyetemi hallgatóknak- ajánljuk, akik érdeklődnek az emberi test biológiája és szerkezete iránt; illetve, akik tanulmányaik során valamilyen formában tanulnak az emberi testről

Steve Parker - Az ​emberi test enciklopédiája
_Az ​emberi test enciklopédiája_ elkalauzol téged az emberi szervezet felépítésének és működésének csodálatos világába. A szemléletes képanyag és a hozzátartozó magyarázószöveg révén betekintést nyerhetsz a belsőd rejtelmeibe, a megállás nélkül kalapáló szívedtől kezdve az agyadig, ami az életfolyamataid fő irányítója. A _csontok_ról szóló részből megtudod, mi a csontváz funkciója, milyen az egyes csontok felépítése, és ezek hogyan gyógyulnak a sérüléseket követően. Az _Érzékszervek_et bemutató részből megismerheted, hogyan szerzünk információkat látás, hallás, szaglás, ízlelés és tapintás útján a bennünket körülvevő világról. A_Légzés_ című fejezetből megtudod, miért kell lélegeznünk, hogyan jut a szervezetünk az élethez elengedhetetlenül szükséges oxigénhez és milyen hatással van a levegőszennyezés a tüdőnkre. Az _Emésztés_ című fejezet elolvasása után újabb ismeretek birtokába juthatsz, miért van szükség arra, hogy együnk, mi történik a táplálékkal a testünkben, és hogyan szabadulunk meg szervezetünk számára szükségtelen, esetleg káros anyagoktól.

Endes Pongrác - Pathologia ​I-II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Anna Claybourne - Az ​emberi test rejtélyei és csodái
Tárgyilagos, ​szemet gyönyörködtetően illusztrált, minden részletre kiterjedő kötet az emberi testről és annak működéséről. - Az emberi testet bemutató lenyűgöző fényképek, részletes ábrák, meglepő metszeti képek, röntgenképek és mikroszkópos felvételek - Világos, közérthető magyarázatok - Kísérletek és tevékenységek, melyekkel magad is megmérheted saját pulzusodat, tesztelheted reakcióidődet és becsaphatod agyadat optikai csalódás útján - Elképesztő adatok és világrekordok, például a világ legmagasabb emberéről, a valaha élt legidősebb emberről és a leghosszabb körmökről.

Jim Bruce - Az ​emberi test
(2001) Hol ​van a legtöbb csontunk? Miért van hangja a köhögésnek? Melyik testrészünk nő öregkorunkban is? Hányszor veszünk levegőt naponta? Miért nem vagyunk egyformák? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre találunk választ ebben a gazdagon illusztrált, kisiskolásoknak szóló könyvben. Minden oldalpáron található a főtéma mellett egy keresőjáték, egy hihetetlen érdekesség, egy összefoglaló és sok kis tréfás rajz is.

Áfra János - Glaukóma
Éljen ​egykor egy herceg. Legyen a neve Glaukóma. Az érzékek nyelvét kutatja. Az érzékelés kapuit kitárja. A líra formáit a dologra zárja. A monológ a beszélőt mondja. A látás útjait kutatja. A képek bejárható világát. A test érzékelését, amely csupa rejtély. Glaukóma történetei a testekről szólnak. A testek az érzékelés kapui. Az érzékelés a halott világ rejtélye. A test rejtélye csupa érzékelés, mondja a herceg, akit Glaukómának neveztek. _Borbély Szilárd fülszövege_

Nyikolaj Sejkov - Élet ​és szimmetria
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mándics Dezső - Molnár Katalin - Biológia ​8.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Monika Rößiger - Az ​emberi agy
Valójában ​mi rejtőzik a fejünkben? Milyen folyamatok zajlanak a központi idegrendszerben? Különbözőképpen érzékelik-e az emberek és az állatok a világot? A könyv bemutatja, hogyan dolgozzák fel az információkat az agysejtek, mi történik azokon a pontokon, ahol valami gátolja a kapcsolatokat. Megtudhatjuk azt is, mit várhatunk az agyunkat utánzó robotoktól.

Émilie Beaumont - Marie-Renée Pimont - Nézd, ​milyen az emberi test!
A ​kisgyermekek számára lépésről lépésre feltárulnak ebben a szellemes rajzokkal illusztrált könyvben az emberi test működésének titkai. Megtudja például, hogy miért és hogyan kell helyesen táplálkozni, miért kell a test ápolására gondot fordítani, miért kell sportolni és elegendő időt pihenéssel, alvással tölteni. Még arra a kérdésre is választ kap a könyvből, hogyan születik meg a kisbaba.

Dorine Barbey - Hogyan ​működnek érzékszerveink?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Chris Davidson - Amit ​tudni érdemes a szívről és a koszorúerekről
Aki ​nyitott szemmel jár, és néha kórházakban is megfordul, az tudja, mekkora kincs az egészség. Ha olykor családtagot, barátot látogat intenzív osztályon, kardiológiai őrzőben, hálát ad a sorsnak, s fogadkozik: egészségesebben él, helyesen táplálkozik, többet mozog. Fogadkozik, mert tudja, apróságokon, némi odafigyelésen múlnak a dolgok. És ez a könyv ebben segít. És segíti a betegségek fura világában történő eligazodást, erőt ad, bátorít, hogy merjünk kérdezni, kérni orvosainktól. Munkám során mindig foglalkoztatott az elesettek, betegek sorsa, célom volt a megelőzésre való figyelemfelhívás, a gyógymódok közreadása. Ha azt tanácsolom a családoknak, érdemes tudni, amit dr. Chris Davidson leírt a szívről és koszorúerekről, e célt szolgálom. Önökért, Önökkel.

Jools Faiers - Boob ​Juggling
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Susan Quilliam - Testbeszéd
Testünk ​a legkiválóbb eszközünk arra, hogy jó benyomást tegyünk másokra. Ez a rendkívül esztétikus kivitelű, színesen illusztrált könyv bemutatja, miként használhatjuk fel ezt az eszközt arra, hogy sikeresebbek legyünk társas kapcsolatainkban: a magánéletünkben és a karrierünk állomásai során egyaránt. Segít pontosan értelmezni a különböző testjeleket, bemutatja, hogyan fejezheted ki magad jobban a segítségükkel. Megmutatja, milyen hasznos lehet a testbeszéd tudatos használata az élet legkülönbözőbb területein: a partikon és a barátaid körében, a munkahelyeden és az intim kapcsolatokban.

Kollekciók