Ajax-loader

'emberi test' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Selvarajan Yesudian - Jóga ​hétről hétre
A ​Sport és jóga című könyv folytatásában újabb utakat ismerhetünk meg a jógán belül. A szerző a gyakorlatokat táblázatokba rendezte, az év minden hetére egyet, hogy gondosan kiválogatott, lépésről lépésre összeállított jógakurzust nyújtson át az olvasónak. A könyvet a szerző saját versei és rajzai egészítik ki, továbbá jógamesterek és filozófusok idézetei.

Dési Illés - A ​titokzatos agy
Az ​érdeklődő nagyközönség első ízben tájékozódhat magyar nyelven írt munkából a szinte napjainkig sok tekintetben titokteljes szerv, az agy felépítéséről és működéséről. A szerző megismerteti olvasóit azzal, hogy mi játszódik le agysejtjeikben, míg ezt a könyvet olvassák, mialatt valamit megtanulnak vagy elfelejtenek. Leleplezi az álom, a hipnózis és a szuggesztió "rejtélyét". Olvasunk agymodellekről és műállatokról. Végül az agy és ezzel az emberiség holnapjáról ír. Kiderül, hogy agyunk óriási "rejtett tartalékokkal" rendelkezik, amely, ha megfelelően használjuk fel, a következő generációk számára beláthatatlan lehetőségeket nyújt.

Emma Dodson - Sarah Horne - Az ​igazán undi testkönyv
Képeskönyv ​kihajtható fülekkel, ablakokkal és piszkálható varakkal. Mennyi taknyot nyelünk le egy év alatt? Hányszor pukizunk életünk során? Igaz, hogy egyesek szájöblítésre használják a pisit?! Nyisd ki az ablakocskákat, piszkáld meg a varakat, és nyisd ki a titkos ablakokat, hogy megismerd a pukikkal, takonnyal, hányással és társaikkal kapcsolatos tudnivalókat. Ugye, milyen undi?

Jocelyne Robert - A ​születés csodálatos története
Az ​élet legfontosabb eseménye az, amelynek során minden elkezdődik. A szexualitás, a szerelem és a gyermeknemzés között lévő kicsit zavaros, de lenyűgöző kapcsolat újra és újra érdeklődést vált ki az emberekből, s ezt az érdeklődést több vagy kevesebb sikerrel minden generáció megpróbálja kielégíteni. Ez a mindenki számára érthető nyelven megírt és színes illusztrációkkal ellátott könyv a mai gyermekek kérdéseire kíván pontos és kiegyensúlyozott választ adni. A könyvet szerzője minden gyermeknek szánja, nullától 100 éves korig. A piciknek, akik még csak kezdik felfedezni a világot, azoknak a gyermekeknek, akik igyekeznek minél többet megtudni róla, a kamaszoknak , akik keresik a csodát és helyüket a világban, a szülőknek és a nevelőknek, akik mindezt figyelemmel kísérik, a nagyszülőknek, akik emlékeznek, és mindazon felnőtteknek, akik újra és újra érezni akarják. Jocelyne Robert, szexológus és pedagógus, komoly szaktekintélynek számít a szexualitás nevelés területén. Televíziós szerepléseivel és a felvilágosítás terén végzett áldozatos munkájával kivívta a nagyközönség bizalmát, és aktív szerepet játszik a betegségek megelőzését elősegítő, az egészséges életmódot propagáló és az emberi és szexualitás méltóságot óvni kívánó kezdeményezésekben

Dr. Martos Renáta - Bera Károly - Emberi ​test
El ​sem tudod képzelni, mennyi titkot rejt magában ez a sokszínű és fantasztikus teremtmény, az ember. Kívülről csak azt látjuk, hogy milyen a hajunk vagy a szemünk színe, alacsonyak vagyunk-e vagy magasak. De hogy lettünk ilyenek? A szervezetünk harcol a betegségek ellen, és begyógyítja sebeinket. Vajon miként teszi ezt? E sok színes ábrát és képet tartalmazó könyv segítségével felfedezheted testünk csodálatos birodalmát, és választ kaphatsz kérdéseidre.

Szerényi Gábor - Biológia ​9-10 szakközépiskolásoknak
Dr. ​Szerényi Gábornak a Mozaik Kiadónál megjelent átdolgozott, az új érettségi követelményrendszerhez igazított biológiakönyve bármilyen irányultságú szakközépiskolai osztályban sikeresen használható. A leckék számát figyelembe véve elsősorban azoknak az osztályoknak ajánljuk, akik két éven át heti egy-két órában tanulják a biológiát. A tankönyv egy kötetben tartalmazza az OM-kerettanterv szakközépiskolákra vonatkozó teljes anyagát, és biztosítja a középszintű érettségire való sikeres felkészülés lehetőségét. Mivel a két évfolyam anyaga egy könyvben található, könnyebb a tananyag esetleges átcsoportosítása és a helyi tantervhez való alkalmazkodás. Az új kiadásban: - jelentősen megnövekedett a képek, ábrák aránya; - a kérdések, feladatok az elmélyítést, a képességfejlesztést helyezik előtérbe; - a könnyű tanulhatóságot a közérthető megfogalmazás, a szövegek megfelelő tagolása, egyes fogalmak, kifejezések kiemelése segíti; - szakkifejezéseket csak a szükséges mértékig használ; - az egyes témakörökhöz kísérletek, megfigyelések tartoznak, ezek magyarázata alapos és könnyen érthető; - a leckéket érdekességek, illetve az érettségire való felkészülést segítő szövegek egészítik ki.

Anne L. Biwer - Testünk ​jelei
Az ​arc és a test legfontosabb jellegzetességeinek felismerése és értelmezése A könyvben szereplő ábrák és magyarázatok segítségével megtanulhatjuk, hogyan következtessünk bizonyos jellemvonásokra a testi jelek alapján. Mindez előnyösen befolyásolja majd egyéni kapcsolatainkat, mert ezáltal sokkal jobban megértjük a másik embert. Némi türelemre azért szükségünk lesz, hogy megtapasztalhassuk az első sikereket. Ne feledjük: gyakorlat teszi a mestert!

Ismeretlen szerző - A ​világ leghihetetlenebb gyógyulásai
Csaknem ​észrevétlenül, de folyamatosan változik az egészségről és betegségről alkotott felfogásunk. A hatvanas évek óta az "egész testre kiterjedő egészségre" vonatkozó témák aránya ugrásszerűen megnőtt a médiákban, s még a vidéki régiókban is autogén tréningek, jóga, tai-csi és más formák kínálkoznak a test és a lélek egyensúlyának kialakítására, az általános jó közérzet elérésére. Ezzel áll szemben az egészségügyi rendszer válsága - nem csupán fininaszírozhatósága, hanem elembertelenedése miatt is. A frontok azonban némiképp fellazulnak. Mind több orvos és beteg keresi sikeresen a kiutat. Időközben egész sor "egyéb orvosi gyakorlat" és a test teljességére orientálódó klinika született; az ember nem valamiféle szerszám, a gyógyítás pedig szokatlan eljárásokat alkalmaz. Ez a könyv be fogja mutatni, hogy a gyógyulásba vetett reménynek alapja van már akkor is, amikor személyes helyzetünk teljesen kilátástalannak tűnik. Feltárulnak előttünk a hihetetlen gyógyulások igaz történetei.

Judy Hindley - Colin King - Hogyan ​működik a test?
Gondoltad ​volna, hogy a tested olyan, mint egy tökéletesen működő, izgalmas gépezet? Pedig nem is olyan nehéz elképzelni! Ebből a könyvből ügyes gépek segítségével ismerheted meg a tested működését. Azt is megtudhatod, mi kell ahhoz, hogy az alkatrészek olajozottan, precízen dolgozzanak, és még véletlenül se rozsdásodjanak be!

Michael Ben-Menachem - Derékfájás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kontra György - Az ​emberi test I-II.
A ​Gondolat Kiadó átnyújtja az olvasónak Az emberi test című mű hatodik, átdolgozott kiadását. Mennyiben jelent újat ez a kiadás? Megváltozott a könyv szerkezete. Az egyes fejezetek más sorrendben követik egymást, jobban megfelelnek a logikai követelményeknek, ezzel érthetőbbé téve a szerkezet egységét és koordináltságát. Az utolsó kiadás óta - mint minden tudományban - igen nagy fejlődés tapasztalható. Számos új ismeret más megvilágításba helyezi az egész szervezet működését. Különösen nagy előrelépés történt a molekuláris szinten lejátszódó folyamatok megismerésében. A szerzők külön fejezetet szántak az immunbiológiának, az orvostudomány rohamosan fejlődő ágának, amely a szervezet védekező mechanizmusát vizsgálja biokémiai alapon. A kötet szerzői nagyrészt gyakorló orvosok vagy kutatók. A saját szakterületén mindegyik kiváló szakember, így az olvasó olyan ismereteket kap, amelyek megfelelnek a korszerű biológia és orvostudomány mai állásának, nem hallgatva el azt sem, hogy még sok, kutatásra váró feladat van. Napjainkban egyre többen foglalkozunk az egészséges életmód kialakításával. Ehhez feltétlenül ismerni kell szervezetünk normális és kóros működését. Ehhez kíván a könyv segítséget nyújtani, közérthető formában megismertetni azt, amit ma a megfelelő egészségügyi kultúrával rendelkező embernek tudnia kell. Nem célja a könyvnek, hogy bárki ennek alapján "öngyógyítást" végezzen, de hozzásegít ahhoz, hogy ne menjünk el olyan jelenségek mellett, amelyek feltétlenül orvoslásra szorulnak. A tudományos leírások mellett igen sok érdekességet is tartalmaz a kötet. Számos fotó, ábra és táblázat segíti az olvasót a megértésben. Reméljük, a régi olvasók sok újdonságot találnak a kötetben, az újak pedig szívesen ismerkednek meg az emberi test csodáival.

Leo Schneider - Hogyan ​érzékelünk?
Az ​ember környezetében állandóan újabb és újabb dolgok jelennek meg. És meg kell tudnunk, hogy valójában micsodák ezek a dolgok, mert csak így kezdhetünk velük bármit is. Mit érne akár a legfinomabb sütemény is, ha képtelenek volnánk tudomást szerezni arról, hogy a sütemény egyáltalán ott van előttünk? Ismereteket nem csak abból merítünk magunknak, amit az iskolában olvasunk vagy hallunk. Arról a sok-sok ezer dologról, ami nap mint nap megjelenik előttünk, látásunk, hallásunk, ízlésünk, szaglásunk és tapintásunk útján értesülünk. Érzékelésünk segít megismerni a környező világot, érzékszerveink kötnek össze vele bennünket. Hogyan történik hát mindez? Erről lesz szó ebben a könyvben.

Oliver Pierre - Florence Wessels - Az ​emberi test
Ez ​a könyv igazi kisenciklopédia: megértheted belőle a tested belső működését, megtanít helyesen élni vele és megóvni az épségét.

Michaela Riedl - Jóni-masszázs
Tudatosan ​vagy tudat alatt a legtöbb ember csodálattal áll a „nő misztériuma” előtt. A női szexualitást egyfajta titokzatosság lengi körül, ez a fantáziák, a remények és a vágyak birodalma. A „jóni” elnevezés a szanszkrit nyelvből származik, jelentése magában foglalja a külső és belső nemi szerveket. Társadalmunkban – bár az erotika mindennapos téma – a teljes gazdagságában megélt női szexualitás igen elhanyagolt terület. Szerény lehetőségek állnak a hölgyek rendelkezésére, hogy felfedezhessék önmagukat, testüket, szexuális motivációikat, a bennük élő végtelen energia forrását. A nőiség nagy ajándék – hatalmas erő, a gyógyulás és a kreativitás hordozója. A könyvben bemutatott gyönyörű fotók és részletes leírások segítségével elsajátíthatjuk azokat az energetikai és spirituális alapokat, tantrikus módszereket, masszástechnikákat, speciális légző- és mentális gyakorlatokat, melyekkel a korábban (akár évek, évtizedek óta) felhalmozódott energiáink ismét felszabadulnak, megnyitva ezzel az érzéki odaadás boldog, örömteli világát. A könyv mellé egy magyar nyelvű Jóni-masszázs DVD-t adunk ajándékba. E csodálatos masszázstechnika elsajátítását kellemes atmoszféra, gyönyörű zene és igényes narráció könnyíti meg.

Kriston Andrea - Kriston ​testreform
Mindannyiunknak ​jólesik, ha a férfiak előzékenyen kiveszik a táskát a kezünkből, de aztán szabadidőnkben súlyokat emelgetünk testedzés céljából. Lágy, nőies szöveteinket nem bombázhatjuk válogatás nélküli fízikai munkával. A várandósság kilenc hónapja, a baba kiengedése, az ehhez szükséges anatómiai helyzet szükségessé tenné, hogy testünket nőnek kijáró módon terheljük. Nem véletlen a fítnesz okozta túlnyomás intim tüneteket okozó hatása, amelyek közül a leggyakoribb a vizeletelcsöppenés, az aranyér, a hólyag-, illetve méhsüllyedés. A fitnesz, modern korunk fízikai munkája nem csupán kívül, hanem belül is hat. A Magyar Sporttudományi Társaság segítségével vizsgálatokkal igazoltuk, melyek azok a tornagyakorlatok, testedzési formák, amelyeket mellőznünk kellene. A könyvben található gyakorlatokkal megreformálhatod a testedet tetőtől talpig, kívül és belül, úgy, hogy közben belül is óvod magad. A szervezetünk a kevés törődést is meghálálja. Már rövid gyakorlás után is jobban érezheted magad a bőrödben. Szervezetünk törődést igényel, de tegyük ezt a női szerepnek megfelelő módon. A "nagyvadat" cipeljék a férfiak, mi legyünk erősek, de maradjunk lágyak!

Godfrey Devereux - 15 ​perc jóga
A ​jóga több mint testgyakorlat: célja a testi és szellemi erők felébresztése. Javítja az egészséget, jó közérzetet teremt, mentális megtisztulást hoz. Egyfajta lelki út, melynek kedvező hatása az életünk minden területén megmutatkozik. A jóga hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, egyre bővül a jógaiskolák és a jógaközpontok kínálata. Könyvünk azoknak szól, akik e téren még kevés tapasztalattal rendelkeznek, de szeretnének még többet tenni testi és lelki egészségük érdekében. A jóga nagy előnye, hogy otthonunkban, a szabadban, de még munkahelyünkön is végezhető, nem kell hozzá más, csak néhány perc nyugalom és egy békés sarok, ahová elvonulhatunk. Könyvünkben hat olyan 15 perces gyakorlatsort mutatunk be, amelyek egyszerűek, könnyen tanulhatóak, ráadásul hatékonyak és biztonságosak. Ezeket a gyakorlatokat edzettségi állapottól és jógaismerettől függetlenül bárki elvégezheti. Minden testhelyzet ismertetésénél részletes tudnivalókat kínálunk a formai követelményekről, a mozdulatokról, a helyes légzésről és a koncentrációs módszerekről. A hat gyakorlatsor változatos, ugyanakkor kiegyensúlyozott hatása miatt könyvünk még azoknak is jó szívvel ajánlható, akiknek felgyorsult életvitelük miatt kevés idejük jut magukra. Sok sikert kívánunk a testi és lelki kiteljesedés felé vezető úton!

Judy Hindley - Így ​működik a tested
Tested ​sok tekintetben olyan, mint egy csodálatos gépezet, amely műveletek százait képes elvégezni. Hogy bemutathassuk, hogyan oldja meg tested gépezete a legfontosabb feladatokat, jó néhányféle gépet kellett feltalálnunk. Gépeink nem kapcsolódnak egymáshoz. Mindegyik különálló, és csak néhányat tud elvégezni tested nagyszámú feladataiból. Evőgépünk például azt mutatja be, mi történik az étellel, miután lenyelted. Rágógépünk szemlélteti a fogak munkáját. Légzőgépünk azt mutatja meg, hogyan dolgoznak a bordák, amint egy különleges izom segítségével a légzést biztosítják. megalkottunk egy gépembert is, hogy bemutathassuk, hogyan hozzák mozgásba más izmok a csontjaidat. Néhány dologban a valódi gépek sokkal jobbak a testnél. A számítógépek gyorsabban számolnak. A daruk nehezebb súlyokat tudnak megemelni. Az autók fürgébben közlekednek. Ám tested olyan tökéletes egységet alkot, hogy számtalan művelet elvégzésére képes - ráadásul több munkafolyamatot is elvégezhet egyszerre. Egyetlen tudósnak sem sikerült eddig megalkotni olyan egyszerű és könnyű gépezetet, amely akár a felét el tudná végezni annak, amit az emberi test tud. Nincs olyan gép, melynek új ötletei támadnak, tréfálkozik, megváltoztatja véleményét vagy kisbabát szül.

Richard Walker - Az ​emberi test
Fedezd ​fel, hogyan működik a testünk – a legparányibb sejtektől a bennünket életben tartó szervrendszerekig. Tudd meg, mennyi vért pumpál a szíved nap mint nap. Nézd meg belülről a füledet és az orrodat, és ismerd meg, hogyan működik. Fedezd fel, hány izmot használsz, amikor mosolyogsz. Szülőknek: • Segít kialakítani az önálló olvasás szokását • Ismerteti a témával kapcsolatos alapvető tudnivalókat, bővíti a szókincset • Táplálja a gyerekek kíváncsiságát környező világunk iránt • 7 éves kortól

Balogh Gyula - Dr. Berde Károly - Dr. Egedy Sándor - Dr. Molnár Jenő - Az ​emberi test I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kate Barnes - Hogy ​is van ez? - Az emberi test
Testünk ​magától értetődő, közönséges adottság számunkra. Pedig ha megismerjük a működését, lenyűgöző világ tárul elénk. Hogyan pumpálja a szív a vért? Milyen a csont belseje? Hogyan látunk? Miként győzzük le a kórokozókat? Az emberi test bonyolult működését magyarázza el egyszerűen ez a képeskönyv. Nagyméretű, színes rajzai segítségével bepillanthatunk szervezetünk belsejébe. A szerző, dr. Kate Barnes angol orvosnő kalauzol bennünket végig ezen a különös kiránduláson, sorra veszi a különböző szerveket, és egyszerű példákon keresztül magyarázza el működésüket. Mi történik a tüdőnkben, amikor elfújjuk a szappanbuborékot, hogyan emésztünk meg egy almát, s milyen folyamatok zajlanak le az agyunkban, ha írunk vagy olvasunk. Elsősorban a fiatal olvasók számára nyújt tanulságos szórakozást ez a különleges képeskönyv.

Az_emberi_test_3.
Az ​emberi test 3. Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test 3.
Meghívunk ​egy izgalmas utazásra, hogy megismerd a külvilággal való kapcsolatteremtéshez elengedhetetlen érzékszervek és idegrendszer működését, valamint a magzati fejlődés folyamatát ebben a lenyűgöző képekkel és részletes leírásokkal tarkított könyvben.

Emberi_t.1
Az ​emberi test 1. Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test 1.
Lenyűgöző ​mindaz, ami az emberi testben zajlik. Ez a könyv számos ábrával segít megérteni, hogyan működik a testünk, a legapróbb sejttől egészen az összetett szervrendszerekig.

Covers_222973
Az ​emberi test 2. Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Az ​emberi test 2.
A ​sorozatnak ebben a fejezetében ismertetjük a biológia és a genetika legújabb vívmányait, aminek révén már a közeljövőben új diagnosztikus és terápiás lehetőségekkel gazdagodhat az orvostudomány.

Noemi Marcos Alba - Tetoválások
Ez ​a könyv a tetoválás egyedüli szótára, mely egyesével mutatja be a testművészet művészi motívumainak fajtáit és jelképrendszereit. A tetoválás nemcsak egy bőrbe vésett rajz, hanem egy jelképes üzenet is, melynek valódi jelentését és jelentőségét kizárólag viselője ismeri. A tetovált bőr egyfajta életfilozófiát mutat, esztétikus formába rejtett üzenetet, mely túlmutat időn és divaton. A tetováló nem egyszer rajzoló, hanem művész, a tetováltatás pedig legtöbb esetben belső elkötelezettségből fakad, nem csupán szeszély. A tetoválást viselők és a tetoválás után áhítozók a motívumokon, szimbólumokon kívül e könyvből megismerhetik a tetoválás történetét, a napjainkban alkalmazott eljárásokat, és még gyakorlati tanácsokat is találnak a szalonok kiválasztására és a sebek ápolására vonatkozóan.

Robert MacDonald - Caro Ness - Alexander-technika
A ​módszer célja, hogy öntudatunk és önuralmunk tudatos fejlesztésével jobb testtartásra, nagyobb mozgásszabadságra és könnyebb légzésre tegyünk szert. E könnyen követhető, színes képekkel és világos ábrákkal illusztrált zsebkönyv megismertet bennünket a módszer történetével, és bemutatja, hogy miképp alkalmazhatjuk e technikát mindennapi tevékenységeink során - az olvasástól kezdve a hatékonyabb légzésig.

Anette Baldszuhn - Frank Hohlfeld - Norbert Rupp - Cord Christian Troebst - Anette Adams - A ​csodálatos emberi test
Az ​emberi test a teremtés egyik nagy - ha nem a legnagyobb - csodája. Felépítése, szerveinek működése és együttműködése, azok a folyamatok; amelyek mélyébe rejtve játszódnak le, a test, a szellem és a lélek összjátéka - ezek a kérdések mindenkit foglalkoztatnak, hiszen az élettől elválaszthatatlanok, nap mint nap szembesül az ember velük.A könyv az emberek önmaguk iránti olthatatlan kíváncsiságát szeretné kielégíteni. Szakszerűen és a legújabb ismeretek alapján, mégis közérthető nyelven nyújt felvilágosítást az emberrel foglalkozó tudományok területéről. A könyvet hét fejezetre osztottuk, melyek közül az első öt azzal foglalkozik, milyen is az emberi test; és arról is szól, hogyan reagál, mit igényel és érzékel az ember. A további fejezetek az emberi élet útját írják íe az anyaméhtől egészen az aggkorig, valamint kitérnek az ember szervezetében fellépő zavarokra is. Annak érdekében, hogy az olvasó az egyes kérdésekről gyorsabban tudjon tájékozádni, minden fejezet elé külön tartalomjegyzék került. Részletes tárgymutató utal a rokon témákra, melyekkel a könyv sajátos szerkezete miatt - újabb és újabb szempontok figyelembevételével - több fejezetbéri is foglalkozik.A kötet minden egyes cikkében újra és újra hivatkozik a testben lejátszódó folyamatokra és eseményekre, valamint a lelkünket ért örömökre és megterhelésekre, melyeket már mindannyian önmagunkon is tapasztalhattunk. Így a könyv nem csupán érdekes olvasmány, de abban is segít, hogy az egyén jobban megértse a saját életét, és embertársai iránt is több megértést tanúsítson.

Dr. V. Balázs Anna - Ilyen ​vagyok kívül-belül
Vígan ​élsz a világban. Eszel, iszol, játszol, futkározol, beszélgetsz, jól érzed magad, ízlik a csokoládétorta, szeretsz hintázni, megérzed a paprikás csirke illatát, és eszedbe sem jut, hogyan is történik mindez. Csak ha náthás vagy, gondolsz az orrodra, csak ha sírsz, jut eszedbe, hogy szemed is van, ha nagyon erősen ugrálsz, érzed a szíved dobogását - így hívja fel a figyelmed a pszichológus-orvos, a gyereket "kívül-belül" jól ismerő ember arra, hogy miből is áll a test, hogyan hall, lát az ember, hogyan érzi a fájdalmat, a hideget, a meleget. És még ennél is többre. Miben hasonlít az élővilág, a növény, a legkisebb és a legnagyobb állat is az emberre, és miben különbözik tőle. Ez a könyv ismerkedés önmagunkkal és a környező világgal. Zsoldos Vera színes, szép rajzai, mulatságos, aprócska ábrái még vonzóbbá teszik ezt az ismerkedést.

Cathy Hopkins - Kay Burley - Hurrá, ​terhes vagyok!
Itt ​az idő, hogy lerántsuk a leplet az anyaság idealizált szobráról. A nemzetközi sikerkönyv szerzőpárosa, Cathy Hopkins és Kay Burley olyan művel lepte meg a nők társadalmát, amelyből megtudható, milyen sors vár a leendő édesanyákra a fogantatás álmatlan estéjétől addig az - ugyancsak ébren átvirrasztott - éjszakáig, amikor jön a kis trónörökös első foga. Az Alison Everitt mulatságos rajzaival illusztrált Hurrá, terhes vagyok! számos - könnyfakasztóan szórakoztató - anekdotát és tanácsot ad közre harcedzett édesanyáktól (és édesapáktól). Tanulságos, optimista és szerfelett élvezetes olvasmány minden leendő anyuka és apuka számára.

Roy Porter - Vér ​és virtus
"A ​betegség és az orvosok közötti háborúnak, ahol a harcmező az emberi test, volt kezdete és közepe, de soha nincs vége..." - írja Roy Porter, a 20. század egyik legjelentősebb orvostörténésze. Ennek a háborúnak a nevezetes csatáiról, egyre fényesebb győzelmeiről és aggasztó kudarcairól, az életért és egészségért folytatott ősi küzdelemről szól a Vér és virtus. Lenyűgözően átfogó, nagylátószögű, de egyben gondosan kimunkált könyvében Roy Porter sorra veszi, hányféle agyafúrt és zseniális módon igyekszünk megérteni és távol tartani magunktól a betegségek százait. Virtuóz, szellemes, olykor egyenesen meghökkentő stílusban rajzolja elénk a teljes képet: az ősi gyógyítóktól a mai specialistákig, az ayurvédikus gyógyszerektől a Viagráig, követi a sebészet káprázatos fejlődését az érzéstelenítés nélküli csonkolásoktól a legbonyolultabb szervátültetésekig. Felvázolja az egészségügy mint közösségi feladat történetét a betegápoló szentektől a mai, mindenkire kiterjedő orvosi szolgáltatásokig. Felteszi mindazokat a megoldatlan, megválaszolatlan kérdéseket, amelyekkel a hatalmas gazdasági különbségek, az egyre növekvő népesség, a meghosszabbodott élettartam és az új vagy régi, pusztító betegségek szembesítenek bennünket. Hatalmas ismeretanyagából Porter biztos kézzel formál mindenki számára élvezetes és egyben elgondolkodtató könyvet. Mindenekelőtt pedig bölcs derűvel és együttérző humorral szemléli örökérvényű tárgyát, az emberi szenvedést és fáradhatatlan próbálkozásainkat annak enyhítésére.

Maruscha Magyarosy - A ​Paradicsom benned van
A ​testtudat teljesen új minősége. Még sohasem volt ennyire fontos a testünk, mint ma. Szabjuk, igazítjuk, diétákat próbálgatunk... De hallgatunk-e a hangjára? Azt, hogy hogyan bontakoztatja ki a test saját bölcsességét és intelligenciáját, Maruscha Magyarosy könnyen alkalmazható és hatásos test-, légzés- és tudattréningje mutatja be. A tartalomból: érezzünk bele testünkbe, hagyjuk az energiát ismét áramlani; a légzésnek, mint az élet pulzusának megtapasztalása; megélni a gondolatok erejét, a szavak hatalmát és az elképzelés mágiáját; az oxigén mint fiatalító életelixír tudatos használata; saját szívünkben rátalálni az elveszett Paradicsomra.

Joe Navarro - Árulkodó ​jelek
Joe ​Navarro, az egykori FBI-ügynök, a viselkedéselemzés nemzetközileg elismert szakértője, a "Beszédes testek" szerzője megosztja velünk a régen várt választ. Kiderül, mi történik valójában a munkahelyeden vagy épp az állásinterjúkon. Az "Árulkodó jelek"-ből megtanulhatod, hogyan fejleszd nem verbális intelligenciádat, hogyan használd a testbeszédet munkád során. Ha pedig állást keresel, megtudhatod, hogyan viselkedj, hogy a mindent eldöntő első benyomás rólad tökéletes legyen!

Sheila Kitzinger - Már ​élsz
Csodalatos ​utazásra hív ez a könyv, nagyszerű kalandra, melynek során újra átélheted, mit láttál, hallottál, éreztél, mit csináltál mamád testének mélyén, milyennek élted meg világra jöttödet.

Kollekciók