Ajax-loader

'manó' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Mikes Lajos - Sanyi ​manó könyve
Sanyi ​manó egy erdőszéli kis házban lakik. Szomszédaival jó barátságban él, bár megtörténik, hogy elveszi az üstfoltozó hat szem szilváját és a sárga sündisznó almáját, megzavarja darázs néni álmát, kérdezés nélkül elviszi Huhu varázsló létráját, fellöki a vargainast , aki egy hosszú deszkán a megjavított cipőket viszi, egyszóval számtalan csintalanságot követ el az erdő lakóinak kárára. De ne gondoljátok ám, hogy Sanyi manó rosszindulatú! Csak vidám tréfacsináló ő, aki nem számol tette következményeivel, így hát a saját kárán tanulja meg, mi a jó és mi a rossz. Sanyi manót mindenki kedveli, már a nagymamáitok is az ő csínytevéseivel szórakoztatták azokat a gyerekeket, akik a ti szüleitek voltak hajdanában. Színes illusztrációkat tartalmaz.

Gaura Ágnes - Túlontúl
Mindig ​az Ördög győz – tartja a mondás Tündérföldön is, ami a mesés Erdélytől a rejtélyes Csallóközig Nagy-Magyarország árnyékvilágaként rejtőzik az ismert valóság mögött. Egykor erős és örökkévaló birodalom volt, de egy bűverejű szerelem feldúlta ember és tündér szövetségét, és az Ördög véghezvitte a lehetetlent: áthatolhatatlan Árokkal kettészakította, ami egynek rendeltetett. Hatalmát egy tiltott csóknak köszönhette, és átkát csakis egy újabb csók törhetné meg – ám a szerelmesek évszázados álomba dermedtek a birodalom két végében, és azóta sem akadt senki, aki át tudott volna kelni az Árkon, hogy segítsen egymásra találniuk. A megváltó csók egy nap mégis kiszabadul Tündérföldről, útra indul egy utazókönyv segítségével, és végül a Budapesten élő Liliomig jut – ám a tündérmeséken nevelkedett lány nem is sejti, hogy Tündérország sorsa összefonódott az övével. Az utazókönyv varázsa az ő korántsem mesés életét is felborítja, így kettős feladat vár rá: ahhoz, hogy felismerje a mágikus világ sugallatait, neki is meg kell találnia az igaz szerelmet. _A kultikus Boriverzum-sorozat alkotója, Gaura Ágnes ezúttal a magyar tündérmesék világába vezeti olvasóit – a somorjai templomon is túl, az Aranyerdőn, Ezüsterdőn és Rézerdőn át egészen a Csörsz-árok legendájának varázslatos újraértelmezéséig._

Lázár Ervin - A ​manógyár
"Akkor ​ajaj. Meg hajaj. Mert csendes esőben mélabús manócskák születnek, viharban mérgesek, szélben érdesek, zivatarban kotnyelesek, éjjel titokzatosak, holdvilágoson bölcsek, viharoson rosszmájúak, akkor meg, amikor a Rohadtsarok felől jön a rossz idő, rontó-bontók."

Max Bolliger - Manómese
Bendegúz, ​a manó sohasem tudta meg, hogy amikor visszavitte a a drágaköves gyűrűt, a csillogó koronát és az aranyló hintót, milyen szörnyű átok alól oldozott fel egy herceget, egy hercegnőt és egy királyfit. És lehet, hogy ő maga is elvarázsolt teremtmény volt, talán olyan hétköznapi ember, mint te meg én.

Tarbay Ede - Milyen ​a világ, Iszkiri?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Osvát Erzsébet - A ​kismanó sapkája
Az ​apró, mindennapi történeteket, jelenségeket lágy, duruzsoló hangon meséli el a gyermeki világot kitűnően ismerő írónő. A történeteinek hősei gyerekek, tündérek és manók, játék állatok, sőt a játszótéri hinta is.

Fésűs Éva - Kukkantó ​manó és a Kerekerdő titkai
Kukkantó ​manóval ti is bekukkanthattok a Kerekerdő lakóinak izgalmas életébe, ahol Mackó bácsi bölcs nevelése jó útra téríti a rendetlenkedőt, és ahol megtudhatjátok azt is, hogy az őszinteség a legnagyobb bátorság. Együtt játszhattok a mókusgyerekekkel, megismerhetitek az Ordas-bordas farkas és a Kismalac különös barátságát, és ott lehettek mikor az ökörszem mindenkit megnevettet. Végigkísérhetitek a kis erdei manó kalandjait. Kivívja-e magának az erdei tündér elismerését, és a neve bekerülhet-e a Kerekerdő dicsőségkönyvébe...? A válaszokat megtalálhatjátok a könyvben, amit Egri Mónika álomszép tréfás rajzai díszítenek. "A történetek megtanítják a gyermekeket a helyes viselkedésre, hogy ne ítélkezzünk előre, legyünk őszinték, megértőek, hogy szép, vidám és békés legyen az életünk, mint a Kerekerdő lakóinak. Ajánlom mindenkinek, aki szereti a tanulságos meséket." Sass Borbála - gyermekkönyvtáros

Rangáné Lovas Ágnes - A ​fogrontó manócskák
Minden ​gyerek más és más. Akad azonban néhány közös szokásuk: az egyik az, hogy ha csak tehetik, "elfelejtenek" fogat mosni. Elsősorban a szülő feladata, hogy megtanítsa gyermekét a helyes fogápolásra. Legfőképpen ebben próbál segítséget nyújtani ez a tréfás hangvételű könyv.

Dobos Edit - Tündérmanók ​meséi
Miről ​is szól ez a könyv? Tündérekről? Manókról? Róluk is, persze, de valójában egy majdnem kilenc esztendős fiú, nevezetes Tormai Ágoston Lőrinc története, akinek az életét teljesen megváltoztatja a tündérmanókkal való találkozás. Bár eleinte kézzel-lábbal tiltakozik ellene, mégis megszereti az apró lényeket, és elárulom, kedves olvasó, nem bánja meg. Hiszek benne, hogy mindazokat, akik belelapoznak a kötetbe, ugyanúgy rabul ejtik Nagy Attila szépséges grafikái, ahogy engem is, minden alkalommal. A kedves történetet pedig szívből ajánlom minden gyereknek. Azoknak is, akik most készülnek először egyedül végigolvasni egy könyvet. Vágjatok bele!

Novák Csanád - Jakab Zsolt - Kovács Adrián - Lakatos Péter - Dacher Richárd - Nyulászi Zsolt - Bestiárium
A ​világnyi kontinens, Ynev különös lényei, a magasságok és mélységek lakói kerülnek bemutatásra e kötet lapjain. Bestiák, melyeket mestereik történeteiből, legendákból, rémmesékből ismernek a kalandozók - ám egy-egy találkozás után aligha fognak elfelejteni... Íme a népszerű fantasy szerepjáték nélkülözhetetlen kiegészítője, több száz ynevi szerzet leírásával, képekkel, statisztikákkal - hogy a M.A.G.U.S. világába tett utazások még veszedelmesebbek, a veszteségek még fájóbbak, a győzelmek még édesebbek legyenek!

R. Szabó Zsuzsa - Manóvölgyben
Ahol ​minden picike és vidám, varázslatos és elbűvölő, ott laknak a manók, akik mohaágyban alszanak, édességeket falnak, harmatos rózsaszirmok közt mosakodnak. A Manóvölgyben című könyv manócskái között él a torkos édesszájú manócska, aki mindig degeszre eszi magát, ott van a völgy kis postása, aki alig látszik ki a papírhalom mögül, köztük élnek a varázssipkások is.Van itt cirkuszi káprázat, csokoládéskaland, mindent félrevarázsoló manótündérke és margarétapuffancsos húsvéti mulatság is. Ezen kívül felbukkannak a hónapfelelős manók is: a pitypangárus Májusmanó, a lámpagyújtó júniusi, Decemberke, a karácsonyi főpékmester. Hogyha hagyjuk, bűbájos figurák közé pottyanhatunk, és nem kellenek hozzá mutáns külsejű, trágárságokat beszélő amerikai mesehősök, és nem kellenek hozzá túlhevített, túlturbózott akciók sem.

Ida Bohatta - Jégmanócskák
Szívből ​ajánljuk Ida Bohatta (1900-1992) könyvecskéit – melyekben „emberi” állatok, virágok és manók nyüzsögnek – mindazoknak, akik ugyanazt a szeretetet érzik a teremtmények iránt, mint a bécsi szerzőnő. Az elmúlt évtizedek minden erkölcsi és esztétikai kihívása ellenére ezek a kis könyvek túlélték a XX. századot és generációk óta folyamatosan keresik és kiadják őket. Sikerének titka nemcsak a könyvek érezhető „lelke”, hanem rajzainak kézműves minősége és iskolázottsága is. A belőlük sugárzó emberi melegség, csendes humor, mélységes életigenlés és tiszta derű sok felnőtt és gyerek szívét megérinti.

Pierre Delye - Az ​éhes Kismanó
Kismanó ​korgó hassal ébred, és sajnos a kamrája meg az erszénye is üres. Mit tehet egyebet, megdolgozik a mindennapi kenyérért, hiszen a pék segítő kezet nyújt: lisztért cserébe friss cipót ad. A vándormese bájos és üdén humoros illusztrációkkal ismertet meg a minden napnak megvan a maga baja, maga öröme igazságával.

G. Szász Ilona - Cókmók, ​a morgolódó szekrénymanó
Hallottátok ​már az éjszaka csöndjében az apró neszeket, a bútorok reccsenését, az óramutató percegését, az ablakredőny sustorgását? És a halk léptek surranását a sarokban? Némi csoszogást? Csendes köhintést? Valami furcsa dünnyögést a szekrény mélyéből? Akkor bizony meglehet, hogy valahol ott járkált az örökké nyughatatlan, éjszaka kóborló szekrénymanó… Tudtátok, hogy jó, ha van a háznál egy ilyen kis lény? Például rendet tarthat a ruhák között, vagy segíthet elűzni a mindent felfaló molylepkéket. Feltéve, ha hajlandó megkeresni a Titkos Kertet, hogy elhozza onnan a varázserejű ólevendulát, hiszen csak ezzel mentheti meg az ódon szekrény lakóit. Cókmók, a magának való morgolódó vándormanó nekivág a kalandos útnak. Kitartás, bátorság és jószívűség kell ahhoz, hogy célhoz érjen. A meséből megtudhatjátok, lesz-e valaha is Cókmókból jószívű molyirtó szekrénymanó. A Fitz-díjas könyv, A Mindentvarró Tű című mese szerzője ezúttal Gyöngyösi Adrienn illusztrátorral karöltve varázsolja el a gyerekeket, akivel 2011-ben az Aranyvackor-pályázatán harmadik helyezettként már nagy sikert arattak a zsűri körében.

Mary Norton - Elvitte ​a manó
"Tegyük ​fel - mondta a fiú, hogy most meglátnánk egy kis embert, nem nagyobbat, mint egy ceruza, a nadrágján kék folt, és rettentően igyekezne felfelé a függönyön, kezében egy babateáscsészével... Mit mondanál, hogy mi az? Tündér? - Dehogy mondanék ilyet - vágta rá Ariadné. - Azt mondanám, hogy az apám volt." Ez a beszélgetés egy manókislány és egy valóságos kilencéves kisfiú között hangzik el abban a kertben, ahová a kislány első kölcsöncsenő útjára indult. A kölcsöncsenők ugyanis aprócska népség - ki ne ismerné őket! - mindenfélét összeszednek a házban, amire csak szükségük van; a zongorában, az óra mögött, a padló alatt laknak, és sohasem lopnak, csak kölcsöncsennek, aztán a ház népe keresheti mindazt, ami eltűnt. De ugyan mire valók az emberek? Csakis arra, hogy a kölcsöncsnők részére előállítsák a hasznos dolgokat, a babateáskészletet, a finom falatokat, morzsákat. És mi történik, ha egy valódi kisfiú egyszer egy ilyen manókislánnyal barátkozik össze? Aki ezt a fordulatokban bővelkedő, mulatságos és megható történetet elolvassa, sok mindent megtud az apró és mindenütt fellelhető háznépről.

Tony Wolf - Mesél ​az erdő az állatokról, törpékről, óriásokról, csodatündérekről, manókról...
Kedves ​gyerekek! Hárman vagyunk összesen, de a törpék szerint annyi bajt keverünk, mintha százan lennénk. Nem értjük, miért haragszanak ránk ennyire, úgy látszik, egyáltalán nincs humorérzékük! Pedig haragra nekünk lenne okunk. Ugyanis a törpék kivágták azt a fát, amelyben mi sok-sok évig éltünk, így miattuk kellett elhagynunk ősi otthonunkat! Nem tudtunk hová költözni; a törpék kénytelenek voltak befogadni minket. És a történtek után még csodálkoznak, ha néha egy kis huncutság kieszelésével próbáljuk elfelejteni a múltat. Bízunk benne, hogy a ti humorérzéketek jobb, mint a törpéké, és velünk együtt nagyon jól szórakotok majd azon a sok-sok tréfán, amit a könyvben olvastok. Ecetke, Gyömbérke, Borsocska

Tony DiTerlizzi - Holly Black - Manók ​könyve
Amikor ​a Grace gyerekek beköltöznek Lucinda nagynénjük Viktória-stílusú házába, felfedezik a Manók könyvét, különleges lényekkel találkoznak, és ezzel megkezdődnek valószerűtlen kalandjaik.

Horgas Béla - A ​fabatkák kertje
Hogy ​kik a fabatkák? Afféle apró manók, birodalmuk a mesék tarka világa, és a mesében minden csupa dolog megtörténhet: a mozdony ledöcöghet a sínről, varázslattal az emberek álmába is be lehet kukucskálni... A fabatkák és az író világában van egy fontos alapelv: az emberség. Horgas Béla egyéni hangú, vidám és nagyon emberi mesevilágát Kovács Gabriella groteszkbe hajló, humoros illusztrációi keltik életre.

Upton Sinclair - Manó-mobil
A ​ kaliforniai erdők óriás fái alatt sétálni önmagában is érdekes. Akkora egy-egy ilyen fa, hogy az autó is kényelmesen áthajt törzse kikorhadt közepén. Még érdekesebb lesz a séta, csaknem valószínűtlen, ha az embert egyszerre csak egy leselkedő kis lény, egy manó szólítja meg az egyik őspáfrány mögül. Beszédbe elegyedni egy manóval, az már igazán csodálatos. De van ennél még csodálatosabb kaland is: végigutazni Kalifornia erdeit két manó társaságában és átkutatni a legelhagyatottabb sűrűket más manókat keresve. Pedig a Manó-mobil hőseinek, Bettynek és nagybátyjának ebben a mesébe illő utazásban van részük, ők ültek elöl a nagybácsi nagy amerikai autójában, hátuk mögött a két kis manó, a fiatalabb százéves, az idősebb, a nagyapja ezer; ezért manó-mobil az automobiljuk. Ezt a nemcsak furcsa, de rengeteg mulatságos eseménnyel teli nagy élményt meséli el Upton Sinclair, a híres amerikai író. A kalandosnál kalandosabb történetet Réber László gazdag humorú rajzai teszik még elevenebbé.

Farkas Zoltán - A ​manók erdeje
A ​vízimanók, akik egy csendes sodrású folyócska partján nőtt terebélyes fán élték megszokott napjaikat, szomorú reggelre ébrednek: az otthont nyújtó fa kiszáradt. Nincs más hátra, elindulnak új hazát keresni… Lám, milyen különös az élet: ha nem szárad ki az a bizonyos fa, ugyan ki segített volna a jó Jamba királynak visszaszerezni a trónját? Bizony, a gonosz Kazar varázsló elleni harcban minden összefogásra szükség van. Jóság, ármány, különös varázslatok kelnek életre a könyv lapjain.

Geronimo Stilton - A ​karácsonyi manók titka
Micsoda ​hajtás volt a Rágcsáló Híreknél! Hegyekben álltak az aláírandó szerződések, az elolvasásra váró kéziratok, és megírandó cikkek... Sok-sok átdolgozott óra után elszenderültem az íróasztalomon, és hirtelen az Északi sarkon, egy játékgyárban találtam magam! Egy varázslatos feladat várt még rám azon az éjjelen. Soha nem fogjátok kitalálni, mi volt az...

Covers_102140
Gilitrütt, ​a tündérmanó Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Gilitrütt, ​a tündérmanó
„Ebben ​a kötetben csupa olyan népmesét olvashattok, amelyeknek csodás lények – tündérek, manók, törpék, szellemek, tündérmanók – a szereplői. Minden népnek megvannak a maga varázsfigurái, amelyek hol jók, hol rosszak, hol segítik, hol meggátolják, vagy éppen rettegésben tartják az embert. És minden varázslénynek megvannak a maga varázsszerszámai, amelyekkel hasznukra lehetnek az embereknek, de segítségükért cserébe őszinteséget, jószívűséget kérnek. És aki ezt megszegi, az bizony könnyen pórul jár…”

Nagy Franciska - Tűzmanó
...Egy ​estén át tart a mese, mégis évezredeket járunk be, miközben megismerkedünk a Balaton-felvidéki táj hajdani lakóival: betyárokkal, halászokkal, íjászokkal, kovácsokkal, fazekasokkal.

Jakob Grimm - Wilhelm Grimm - A ​suszter manói
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bálint Ágnes - Vízitündér, ​vízimanó
Bálint ​Ágnes új kis történetei a Duna mellett játszódnak. Szereplői, Vivike, a vizitündér, és Valdi, a vizimanó, valamint barátaik a darazsak, tücskök, békák és egyéb kis bogarak úgy adnak ismereteket az évszakokról, az életről, a világról, hogy közben nem akarnak mást, mint elmesélni a kis vizitündér és a vizimanó szerelmét és egymásra találását..."

Schmidt Egon - Manócska ​Afrikában
A ​népszerű Mesélnek az állatok című, 6-12 éves gyermekeknek szánt sorozat legújabb darabja az egyik korábbi részben megismert Manócska afrikai kalandjait meséli el: így megtudjuk, hogyan sikerült segítenie a bajba jutott állatokon. A kötetet ezúttal is Budai Tibor színes illusztrációi díszítik.

Elin Bing - A ​hegyi manó
Fabuland ​egy kicsit jobb felé esik, ha délről érkezel, és egy kicsit balra, ha északról jössz. De akárhol laksz, nincs messze Tőled. Eduárd és barátai élnek itt, és ez a bájos kis mesekönyv hozzájuk visz el. Mulatságos és izgalmas dolgok történnek itt.

K. László Szilvia - Miri, ​a manólány
Mennyi ​öröm és bánat, siker és kudarc ér egy gyereket, míg felnő! Így van ezzel Ancsa is, akinek azonban szerencséje van. Megteremti magának Mirit, a kismanót, akivel titokzatos utazásokra indul. Miközben Fantáziaország különböző állomásain bolyong, észrevétlenül dolgozza fel az életében bekövetkezett negatív eseményeket is.

Wil Huygen - Rien Poortvliet - A ​manók
Ez ​a könyv a manók népének lenyűgözően érdekes életét mutatja be, már-már antropológiai pontossággal. Megismerhetjük belőle a manók eredetét, fajtáit, testfelépítésüket, mindennapi életüket, valamint legendáikat és történelmüket. Megtudhatjuk, hogyan épül fel egy manóház, és hogyan tevékenykednek a manók évszázad óta az emberek szeme előtt, mégis titokban tartva létezésüket. Kisebbek és nagyobbak egyaránt rajongani fognak e bámulatos apró népért.

Christl Vogl - Kedvenc ​meséim erdei tündérekről és manókról
Titkokat ​rejt az erdő, a rét, a tópart és a virágoskert. Minden növénynek, fának és virágnak védőtündére van. Az apró szárnyas lények gondoskodnak arról, hogy a virágok szirmot bontsanak, a gyümölcsök beérjenek, a magok időben a földbe kerüljenek. Gondozzák, féltik, óvják növényeiket. De még egy virágtündéreknek is akadhat gondja. Egyik szeretné, ha virágai nem pusztán egy napig nyílnának, a másik azt, ha illatosabbak lennének, a harmadik a szivárvány színeire vágyik. Ügyes-bajos dolgaikban segítségükre sietnek az apró állatok, a pillangók, a csigák, a katicabogarak, de olykor segítséget kapnak nagyobb tündértestvéreiktől, a hegykirálynőtől, a szivárványemberkétől vagy a széltől, az esőtől és a csillagoktól. Végül kiderül, hogy minden bajra van orvosság, a jó elnyeri méltó jutalmát, a kitartó munka meghozza gyümölcsét. A meséket olvasva feltárul a természet csodálatos világa, miközben régi bölcsességek kelnek életre: "Nem mind arany, ami fénylik", "Többet ésszel, mint erővel"

Josef Carl Grund - A ​manófalvi manók kalandjai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Irene Gook - Lelkek ​Mezeje
"Kellemes, ​érdekes és izgalmas olvasmány Irene Gook: Lelkek Mezeje (avagy egy kislány vándorlása) című meseregénye. Öröm olvasni, magával ragadja a kötet gyermek és felnőtt olvasóját egyaránt; hisz mindvégig élő, pergő a történet. Attól kezdve különösen, hogy Gréti a nagymamájához kerül. S egyre érdekesebb lesz, amikor a kislány kiszalad a házból és rásötétedik az erdőben. Elveszti Brummogót, kedvenc maciját és szeretné megtalálni édesanyját, aki a másvilágról figyeli minden lépését, sorsát. A szerző nagy íráskészséggel és mesélőkedvvel visz egyre beljebb bennünket a történetben. Megismerkedünk először a kis Gézengúz kísérőjével, Álommanóval, később Ulukkal, a Gonosszal, aki mindenre képes hatalmának kiteljesítése érdekében. Uluk rabságban tartja a lelket, és végső célja a Lelkek Mezejének elpusztítása." (Fehér József író, költő a Kárász József Alapítvány elnöke)

Kollekciók