Ajax-loader

'posztimpresszionizmus' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Henri Perruchot - Seurat ​élete
Perruchot ​életében utolsóként írt művészi életrajzában, egy nagyon zárkózott, a világtól elhúzódó, aszketikus szorgalommal dolgozó művész külső eseményekben és sikerekben ugyancsak nem bővelkedő életét eleveníti meg. Lépésről-lépésre követi nyomon - nagy kutatómunka eredményeképpen - egy sajátos módszer: a pointilizmus megszületését, egy szinte rögeszmés megszállottsággal kísérletező alkotó kitartó küzdelmét felfedezése kiteljesedéséért és diadalra juttatásáért. Seurat felületes szemlélő számára formai újítása: a tiszta keveretlen színek kis pontokban történő felrakása a vászonra, új szemléletet, szigorú kompozíciós célokat szolgált. Seurat az impresszionistákkal szembe fordulva nem a futó benyomások megragadására törekedett, az esetleges helyett a harmónia és a szépség törvényszerűségeinek klasszikusan kiegyenlített megjelenése volt a célja. A kötetet kiegészítő kronológiai, az impresszionizmus és posztimpresszionizmus teljes történetének igen érdekes és tanulságos összegezése.

Ingo F. Walther - Vincent ​van Gogh
"Ez ​az ember vagy meg fog bolondulni, vagy valamennyiünket túlszárnyal." Camille Pissarro

Gradimir Smudja - Vincent ​és Van Gogh
Képzeljék ​el, hogy Van Gogh csupán egy szerencsétlen flótás volt, s nem egy lángeszű tehetség! Mit szólnának hozzá, ha kiderülne, hogy a festményeit más festette, és ő csupán illetéktelenül birtokolta valamennyit? Azt gondolják, feltevésünk furcsa, botrányos vagy egyenesen alaptalan? Az nem olyan biztos.Van Gogh az arles-i éjszakát járva, megmentett egyszer egy rejtélyes kismacskát, aki viszonzásul káprázatos képeket festett neki. Gradimir Smudja 1956-ban született Újvidéken. Jelenleg az olaszországi Luccában él és alkot. A Van Gogh életét bemutató kötetében briliáns módon vonultatja fel a korszak stílusjegyeit. Képregénye tisztelgés a zseniális festő életműve előtt.

Colin Wiggins - Posztimpresszionizmus
Kísérjük ​végig, hogyan késztettek az új eszmék egy különböző felfogású művészekből álló csoportot arra, hogy felfedezze a környező világ ábrázolásának egyéni módját, és megváltoztassa a művészet történetét. Fedezzük fel a külön e kötet számára készült fényképek segítségével, milyen művészi módszerekkel és eszközökkel alkották meg a posztimpresszionisták műveiket.

Vangogh
Van ​Gogh Ismeretlen szerző
6

Ismeretlen szerző - Van ​Gogh
A ​Metropol és a Kossuth Kiadó Világhíres festők sorozatának második kötete. Vincent van Gogh élete és munkássága annyira összefonódott, hogy képeit nézve lehetetlen nem kiolvasni belőlük életének történetét, melyet egyébként annyiszor megírtak, hogy szinte legendává vált. Van Gogh a szenvedés eleven megtestesülése, a modern művészet mártírja, a társadalomból kirekesztett művész emblematikus képviselője.

Vadas József - Csontváry
"Te ​leszel a világ legnagyobb napút festője, nagyobb Raffaelnél" - közölte az akkor még patikus Csontváryval egy égi hang. Ez olvasható a festő egy késői önéletrajzában. Nem tudjuk, így volt-e valójában, de az tény, hogy Csontváry hamarosan elutazik Rómába, megnézi Raffaello festményeit, majd megkezdi hosszas felkészülését e nagy elhatározás megvalósítására. A század első évtizedében megalkotja a maga egyedülálló, a magyar művészet egyik legnagyobb - Van Gogh, Gauguin, a Vámos Rousseau munkásságával egy sorba állítható - festői teljesítményét. Csontváry, akit a kortársai nem értékeltek, mára elnyerte méltó helyét, népszerűsége pedig vetekszik az általa nagyra becsült klasszikusokéval. Vadas József tanulmánya e különös tehetség sorsát mutatja be az életmű legszebb darabjainak kíséretében.

Rainer Metzger - Ingo F. Walther - Van ​Gogh
"Ez ​az ember vagy megőrül, vagy mindannyiunkat túlszárnyal" - jósolta a nagy impresszionista festő Camille Pissarro művésztársáról, Vinchent van Goghról (1853-1890), aki éppen reménytelenül igyekezett vevőket toborozni. Mindkét állítása igaznak bizonyult. A holland lelkész fia a Breda melletti Groot-Zundert-ben született. Sokféle hivatással próbálkozott, mielőtt elszánta magát a művészi pályára. Egész életén át magányos és elkeseredett alkotó maradt, aki sehová sem tartozott, így önpusztító személyisége végül eljutott az őrület határáig. Önmagára maradva a világban, csupán egyetlen igazi barátja volt: a fivére, Theo. Egész életén át ő gondoskodott róla, és rövid fél esztendő múltán követte Vincentet a halálba is. A két szerző gazdagon illusztrált monográfiája nyomon követi van Gogh művészetét az első, komor hangvételű festményektől a kétszáz darabból álló, derűs színvilágú párizsi képsorozaton át az utolsó években született alkotásokig, amikor is Arles-ban, a délvidéki napsütésben végül rátalált arra a ragyogásra, amely csakis az ő festményeinek a sajátja. Arles, Saint-Rémy és Auvers-sur-Oise a három helyszín, ahol élete utolsó harminc hónapjának lázas alkotói mámorában teremtette meg a 463 festményt, amely nevét az egész világon ismertté tette. Elismerés és megbecsülés, amelyért egész életében elkeseredetten küzdött, csak tragikus halálát követően övezte munkásságát. Ma már nemcsak a XX. század festészetének jelentős előfutárát tisztelhetjük van Goghban, hanem az egyetemes művészet történetének egyik legnagyobb alakját is.

Diana Vowles - Cézanne ​és a posztimpresszionizmus
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók