Ajax-loader

'dísznövény' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Martinovich Valér - Folk Győző - Dísznövények ​gyógyítása
-- ​Mi ütött ebbe a diffenbahiába? Sápadtak, hullanak a levelei... -- Elsárgult a krizantém! Mi az ördög rághatja a gyökerét? -- Nem virágzik, ki se hajtott a pünkösdi rózsám! Mi lehet az oka? Ezek a kérdések szinte mindennaposak a kert- és a szobanövény-kedvelők táborában, amelyekre nehéz a helyes választ megtalálni. Pedig ez egyúttal az orvoslás módját is jelentené, hiszen kellő hozzáértéssel házilag is meg lehet "gyógyítani" a legtöbb növényt! Ehhez kíván segítséget nyújtani ez a könyv. A kórokozók és kártevők felismerése vezeti rá használóját. Ezzel lehetővé válik a legfontosabb: a helyes diagnózis, amelynek alapján már kiválasztható a megfelelő védekezési mód és eszköz is.

Covers_416353
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Balkonládák ​egynyári virágai
A ​könyv a Családi füzetek sorozatban jelet meg. A sorozat kereteihez szabva egy-egy oldalon, 5-7 mondatban mutatja be a 30 legalapvetőbb, legismertebb balkonládába ültethető egynyári dísznövényt. A szerző minden növényről színes fényképet és egy egységes táblázatot közöl, amely tartalmazza az adott növény fény- és vízigényét, magasságát és virágszínét. A növények tudományos nevét is közli, esetenként egy-egy fajtát is megemlít. Az Otthonunk növényei sorozat szerzői: Horváthné Dr. Baracsi Éva, Balázs Erzsébet, Nagy Árpád, Szabó Péter és Hajdu Zsuzsanna.

Szűcs Lajos - Kedvelt ​kaktuszok, pozsgások
Napjainkban ​kulturált lakás alig képzelhető el dísznövény nélkül. Ahol nemrég megelégedtek vágott virággal vagy egy-két cserepes növénnyel, ott ma már a lakószoba egy részét (falát vagy sarkát) növénnyel telepítik be. Ez az elhelyezés szinte kínálja a lehetőséget a kisebb növénygyűjteményeknek, mindenekelőtt kaktuszokból, amelyekből kis helyen is többet és így többfélét lehet tartani. A pozsgások azonban a növénygondozás magasabb iskoláját igényik: nem is annyira ismeretekben (abban is), mint figyelmességben, körültekintésben. Jobban kell ismerni a növény eredeti élőhelyét (sivatag, fennsík, esősebb hegyoldal stb.), mert hasonló feltételeket kell biztosítani számára, mint amelyhez kialakulása során alkalmazkodott. Mindenekelőtt a napfény és öntözés létfontosságú, amelyre a szerző már a bevezetésben felhívja a figyelmet. Ezért a kapott vagy beszerzett pozsgásnak a tartási viszonyait is igyekezzünk megtudni, hogy a könyvekben megtaláljuk a rá vonatkozó tudnivalókat. Aki pozsgás növényt tart, sohase elégedjen meg a fajról leírt ismeretekkel: lapozzon vissza a nemzetségnévhez, és olvassa figyelmesen az ott leírtakat. De legalább ilyen fontosak a bevezető fejezetek, amelyek a származási helyről, az elhelyezésről, a talaj megválasztásáról és elkészítéséről, a gondozásról, különösen pedig az öntözésről és a teleltetésről tájékoztatnak, amely utóbbiak pl. előfeltételei a virágzásnak, vagyis annak, hogy a növény a természetes életét élhesse lakásunkban is.

Jankovich Oszkár - Nagy Béla - Gumós ​és gyöktörzses kerti virágok
Nem ​növénykülönlegességekről van szó, csupán olyan évelőkről, amelyek gumójukkal, illetve gyökértörzsükkel vészelik át a telet. Ezeket a növényeket tehát nem rokonságuk miatt tárgyaljuk együtt, hanem az említett közös tulajdonságuk miatt, ami egyúttal szaporításukat, nevelésüket is meghatározza. Sok növényfaj tartozik ebbe a csoportba, de a szerzők csak a legjelentősebbeket, a termesztésre és kiültetésre legalkalmasabbakat mutatják be.

Dr. Alexander Bartosiewitz - Dr. Marek Siewniak - Öreg ​fák, díszfák ápolása
Lépten ​nyomon láthatjuk idős fáink szomorú sorsát: nem gondozzák őket, nem metszik, nem ifjítják. Pedig annak, aki fát ültet és helyette egy idős fát kivág, tudnia kell, hogy évek hosszú sora kell, míg a fa terebélyes árnyékot ad. ___ Sajnos csak a termésükért tartott fák rendszeres gondozása köztudott. Ezen "rossz szokáson" igyekszik segíteni ez a könyv. A mű olyan élettani és egyéb biológiai ismeretekkel kezdődik, amelyek a fák életének megismeréséhez szükségesek. Hozzáértően gondozni ugyanis csak kellő ismeretekkel lehet, hiszen élőlények a fák is. A szakirodalomban újdonságnak számító fejezet - a metszés, és az alakítás mellett - a sérülések gyógyítása. Ezek között a metszéskor ejtett sebek, a törési sebek, a hasadások, a fagyrepedések, a villámcsapások okozta sérülések, az odvasodás, a korhadások kezelését ismerteti. Természetesen a károsítók elleni védekezés is fontos fejezete. A lengyel szerzők műve gyors segítség lehet a hazai kertbarátoknak. sok jó példa található benne az öreg fák megmentésére, életkoruk meghosszabbítására. A leírt módszerek természetesen a parkfenntartó szakembereknek is tanulsággal szolgálhatnak.

Franz Böhmig - Kertészkedés ​egész évben
Örömmel ​nyújtjuk át magyar olvasóinknak ezt a Németországban már huszonöt (!) kiadást megért, a hobbikertészek körében osztatlan sikert arató kertészeti tanácsadót.Külön értéke, hogy mind a már gyakorlott, mind a teljesen kezdő kerttulajdonosok is haszonnal forgathatják ezt a kertészet egészét átfogni kívánó kötetet. A könyv első felében nyomon követhetjük az év folyamán szükséges munkálatokat, a második felében pedig táblázatokba foglaltuk a termesztéssel, a fajok, illetve fajták kiválasztásával, valamint a kórokozókkal és kártevőkkel kapcsolatos tudnivalókat.A kötet felépítése miatt előfordulhat, hogy az egyes munkálatok nálunk más időpontban esedékesek. Mivel azonban minden, kertben elvégzendő munka nem a naptárhoz, hanem az időjárás alakulásához és a növény fejlettségi állapotához igazodik - amire a tanácsokban mindenütt utalunk is - nem okozhat gondot Önöknek az, hogy a megfelelő időpontot válasszák meg az egyes munkafolyamatok elvégzéséhez. Néhány - főképp konyhakerti - növény termesztéséről is szó esik, amelyek nálunk még kevéssé ismertek. Bemutatásukkal az a célunk, hogy az egészséges életmódra törekvők egyre szélesebb táborának újabb ötleteket adjunk. A konyhakertbe és a díszkertbe szánt növények olykor hazánkban szokatlan termesztési módozatait sem hagytuk ki a magyar nyelvű kiadásból, arra biztatván Önöket, hogy bátran próbálják ki a máshol már bevált módszereket!Számos ábra és gyönyörű színes felvételek illusztrálják a kötetet, ami a munkafolyamatok megértését, illetve az egyes növények megismerését szolgálják. Minden olvasónknak kívánjuk, hogy könyvünk segítségével még több örömet leljek kertjükben.

Rachel Frély - A ​levendula titkai
Bár ​főként dísznövényként ismerjük, a levendula ezer olyan értékkel büszkélkedhet, melynek köszönhetően számos területen felhasználható, a szépségápolásban, a gyógyászatban, a gasztronómiában és a háztartásban. Ennek a kiváló növénynek köszönhetően sikerrel szállhatunk harcba a különböző sérülésekkel, fáradtsággal, stresszel, gyógyszerfüggőséggel, korpával, de még a tetvekkel és a molyokkal is! Ez a kis útmutató végigvezet a levendula összes felhasználási területén, és számos példával illusztrálja mindezt.

Barry Ambrose - Kerti ​virágok
A ​szakértők által írt, gondosan illusztrált és könnyen használható zsebkönyv elengedhetetlen társa mindenkinek, aki szereti a természetet. A részletes leírások több mint 100 kerti virág beazonosítását segítik elő.

Rácz Zoltánné - Különleges ​dísznövények otthonunkban
Minden ​növénykedvelő szívében ott van a kíváncsiság, a vágy, az igény az új, az ismeretlen, a különleges növények iránt. A könyvben leírtak segítenek abban, hogy otthonunkba kerülve helyes ápolás és gondozás mellett elbűvöljék környezetüket csodálatos fejlődésükkel, gyönyörű virágaikkal, kellemes illatukkal. Varázsoljuk otthonunkba a természet parányi részét e növények által! Ők ezernyi apró örömet nyújtva biztosítják számunkra a barátságos környezetet, meghittséget, nyugalmat és szépséget. E könyv mintegy 150 különleges dísznövényt mutat be, több mint 300 színes fotóval illusztrálva. Konkrét információk, gyakorlati tanácsok segítenek megismerni e növények egzotikus szépségét, igényeit, ápolását, gondozását, az előforduló problémákat és azok megoldásait.

Covers_227135
Hasznos ​percek Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Hasznos ​percek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Margret Glende - Salzteig-Floristik
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Márk Gergely - Kis ​rózsakönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Domokos János - Dísznövénytermesztés
Kereskedelmi ​dísznövények termesztése is lehetne e könyv címe, mert az év egészében vagy egy részében, üveg alatt termesztett, zömmel cserépben értékesített, viráguk vagy levelük miatt vásárolt dísznövényekkel ismertet meg, és termesztésük mesterfogásait sajátíthatja el belőle a kertész-szakember, a főiskolai hallgató és a virágkedvelő. A szerző könyvében a speciális magyar éghajlati vizsonyokat mint különleges természtési tényezőt vesz figyelembe, és a korszerű, jövedelmező, sok munkaórát és anyagot megtakarító, nagyüzemi termesztési módszereket ajánlja. Munkája két egymástólo jól elválasztható részből áll. Az általános fejezetekben megtalálhatjuk a magyar dísznövénytermesztés történetét, az üzemek létesítésének alapelveit és kellékeit, a dísznövények élettani jellemzőit. E témakörök között újat hoz: A virágkereskedelem megszervezése c. fejezet, amely az értékesítés mindenkor aktuális kérdésével foglalkozik. A második részben az egyes növények jellemzését és termesztésmódját írja le a szerző - a könnyebb kezelhetőség céljából - ábécé sorrendben. A divatosabb virágok (pl. bromélia, orchidea) ismertetése a legmodernebb üzemi termesztésmódjuk taglalásával bővült. A sorokat olvasva mindenki feleletet kap kérdéseire: mikor és hogyan szaporítsa, termessze, illetve értékesítse növényeit. Szép fényképek díszítik a könyvet, amelyek nemcsak az egyes növények megismerését teszik lehetővé, hanem hazai dísznövénytermesztésünket is demonstrálják.

Karczagi Annamária - Az ​otthonos lakás
A ​színes fényképekkel gazdagon illusztrált könyv szerzője csupa olyan ötletet közöl művében, amelyek segítségével egyszerűen, könnyen megvalósítható, olcsó ötletekkel otthonosabbá, egyedibbé varázsolhatjuk lakásunkat. A tippek évszakok szerint, a szezonális ünnepekhez, sajátosságokhoz illően válogatva követik egymást. Így egyéb ötletek mellett a tavasznál találjuk a húsvéti dekorációk leírásait, a nyárnál a szabadtéren kivitelezhető és nyaralással kapcsolatos javaslatokat, amit a halloween-es és karácsonyhoz köthető díszítések ismertetése követ. A képeket rövid, tömör szöveg egészíti ki.

Elekné Ludányi Zsuzsanna - Virágkötészeti ​dísznövényismeret
A ​könyv az immár 2. kiadásban megjelent Virágkötészeti ismeretek c. könyvhöz kapcsolódik, tartalmazza mindazon információkat a dísznövényekről, melyeket az amatőr és profi virágkötőknek ismernie kell. A bőven illusztrált kötet tankönyve lesz az önmagukat tovább képezni kívánó, lakásukban, kertjükben dísznövényeket tartó, nevelő hobbi kertészeknek is, így szabad könyvpiaci sikerre is számíthat.

Váczi Imréné - Dede Géza - Kedvelt ​szobanövények
Részletes ​útmutató lakásban tartható dísznövények ápolásához - egyszerű praktikák - 200 dísznövény - védelem - ápolás - tartási igények

Covers_154481
Házunk ​tája - aranybánya Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Házunk ​tája - aranybánya
A ​házunk tája általában nem nagy, mégis sok lehetőséget kínál: "aranybánya" lehet, ha szakszerűen, a jó gazda gondosságával gazdálkodunk. Könyvünk a vidéki és peremvárosi kerttulajdonosok régi kívánságát teljesíti: eligazító választ ad kertjeik, melléképületeik hasznosításával kapcsolatos kérdéseikre. Megismerkedhetnek azokkal az alapvető feltételekkel, tudnivalókkal, amelyek nélkülözhetetlenek a kertészkedéshez, a díszkert kialakításához, az egyes állatfajok eredményes tartásához. Nem volt célunk a teljes részletesség, hisz a könyv terjedelme erre nem ad lehetőséget. A tájékozódáshoz és a döntéshez szükséges alapvető kérdésekre azonban igyekeztünk választ adni, a régebben gazdálkodó olvasóra is gondoltunk, figyelmükbe ajánlunk minden újat és korszerűt.

Ismeretlen szerző - Szegfű ​az üvegházban és a szabadföldön
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Karlheinz Jacobi - Kertészkedés ​balkonon és teraszon
Ez ​a könyv elsősorban azokhoz szól, akiknek "csak" egy balkonnyi vagy terasznyi hely jutott a kertészkedésre. Ők még ezekre a sokszor csöppnyi felületekre is varázsolhatnak miniatűr édenkertet egy- és kétnyári virágokból, évelőkből, rózsákból és örökzöldekből, befuttathatják kúszónövényekkel, helyet adhatnak a törpe gyümölcs- és díszfácskáknak vagy akár a zöldség- és fűszernövényeknek az év bármely szakában. A hozzávaló növényválasztékot, valamint számos, kizárólag az "erkélykertész" gyakorlatában felmerülő tennivalót gyűjtötte csokorba a szerző - sok-sok kedvcsináló ötlettel.

Vargáné Nikiser Margit - Frézia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sulyok Mária - Tímár Zsuzsa - Képes ​virág ABC
Ez ​valóban ábécé, mert azokhoz szól, akik még soha nem vetettek magot és nem láttak palántát, de szeretnének virágot ápolni kertjükben. Nekik megfelelő a mű felépítése és tartalma. A könyv elején található ábécében a virágok neve melletti kicsi, színes rajz már a kezdet kezdetén segíti felismerésüket. Itt a részletes leírás oldalszáma is megtalálható; a rajzos ábécé egyben tehát tartalomjegyzék és eligazító tárgymutató. A következő főfejezetben aztán nem a szokásos csoportosításban (évelők, egynyáriak, kétnyáriak, stb.) találhatók, hanem nyílásuk sorrendjében, évszakok és színük szerint láthatók a virágok, ahogy a kertekben találkozhatunk velük. Ennek megfelelően először a tavasziakat mutatjuk be színek szerint: a sárgákkal, a fehérekkel, a pirosakkal, a kékekkel és lilákkal. Ezen belül a sorrendet a nyílási idő határozza meg. A következő virágok a nyáriak, majd pedig az ősziek és téliek. Csoportosításuk is hasonló. Van még egy másik érdekessége is ennek a résznek. A címben szereplő virág fényképe mellett kisebb képek is találhatók. Ezek az ajánlott "társak" amelyek egy-egy virághoz a legjobban illenek. A társítás pedig biológiai és esztétikai szempontból egyaránt fontos. A virágkertész hasznos tudnivalói és teendői szintén ábécébe soroltak. Az egyszerű, alapvető műveletek, az ásás, a magágykészítés, az öntözés, a gyomlálás, a virágszedés, a tárolás, a szalmavirágok szárításának fogásai stb. mind, mind megtalálhatók.

Ismeretlen szerző - Évelő ​dísznövények termesztése
A ​dísznövénytermesztési ágazat témakörébe tartozik a legtöbb növényfaj. Ezért az ágazat kézikönyve nagyobb terjedelmű az egyéb kertészeti ágazatokénál. Egy kötetbe nem is fér bele teljes ismeretanyaga. Az első kötet tartalmát az egynyári, kétnyári, növényházi dísznövények termesztése és hajtatása alkotta (1975). Ez a kötet a második, amely az évelő dísznövények termesztéséről szól (1978). A következő pedig a kertészeti dendrológia lesz (1979). A könyv címének megfelelően az évelők termesztésének leírása adja e mű gerincét. A felhasználás, az alkalmazás szerint csoportosították a szerzők a növényeket, így az olvasó külön-külön találja meg a városi zöldfelületek, a sziklakertek, a vizek és vízpartok, a homoki kertek és szikes területek, a házikertek és az üdülőkertek évelőit. A vágásra alkalmas évelők termesztésének leírását különösen ajánljuk a gyakorlati dísznövénytermesztőknek. A hagymás-gumós dísznövények kora tavasztól díszíthetik a kiskertek és a parkok évelőágyait. A gladiólusz, a tulipán, a nárcisz és a jácint bővebb ismertetést követel, hiszen nagy felületen, nagyüzemi módszerekkel is termesztik már hazánkban. A kerti gyepekről és pázsitokról pedig először találhatunk részletes szakmai útmutatást dísznövényekről szóló könyvben. A szerzők az oktatás, a termesztés, az alkalmazás és a kutatás szempontjából írták le az évelők színes, változatos, fajgazdag világát. Reméljük, hogy a szakemberek, az egyetemi hallgatók és a dísznövénykedvelők örömmel fogadják ezt a közérthető nyelven, de tudományos alapossággal megírt művet.

Dr. Galántai Miklós - Tóth Imre - Hová, ​mit ültessünk?
Az ​elmúlt évek során számtalanszor fordultak hozzánk tanácsért: "Mit ültessek Balaton menti telkemre, nedves talajba? Milyen színes levelű növényekkel lehetne egész évben széppé, változatossá tenni a kertet?" Záporoztak a kérdések - mi pedig nem bírtuk a "szuszt" a válasszal. Inkább könyvet írtunk. Könyvünk két részből áll. Az egyik útbaigazít, a másik pedig részletesen leírja a szabadföldi dísznövények csoportjait. Az első rész kezdő fejezete megtanít a könyv használatára: hogyan kereshetjük ki az elültetni kívánt növényt, a második fejezet a nemzetközi kertészeti irodalomban használatos jeleket és rövidítéseket ismerteti. Olvasóink figyelmére itt számítunk a legjobban, ugyanis ezek olvasását gyakorolni kell. A következő fejezet a kívánt növény vagy növénycsoport kikeresésében nyújt segítséget. Az első kereső a növényeket egy- és kétnyáriakra, évelőkre, rózsákra, fenyőkre, lombhullató fákra és cserjékre csoportosítja. Ezek aztán tovább tagozódnak gyakorlati csoportokra, mint például: levelükkel díszítő egynyáriak, árnyéktűrő fák, cserjék. Kedves Olvasóink! A könyvbe belelapozva első érzésük talán az lesz, hogy ez nem más, mint száraz adatok tömege. Ha azonban egy kicsit tovább olvasgatnak, az adatok, a jelek beszélni kezdenek. Ne sajnálják a fáradságot. Az eredmény nem marad el.

Lance Hattatt - A ​dísznövények képes kalendáriuma
Lance ​Hattatt könyve felbecsülhetetlen értékű segítséget nyújt ahhoz, hogy gondosan megtervezzük, mikor mi történjen kertünkben, s ily módon szorgos munkánkat siker koronázza az év minden szakában. A fejezetek az illető hónapban virágzó szegélynövények bemutatásával kezdődnek, majd a fákkal, illetve a cserjékkel foglalkozó, gazdagon illusztrált részek következnek. A szerző sorra veszi a kertek minden elképzelhető formáját - díszkert, konyhakert, vizikert, sziklakert, virágláda, és jó tanácsokkal látja el a kertészkedőket arra vonatkozólag, mit mikor kell csinálni, hogy a várt eredmény következzék be. Ezenkívül javaslatokat tesz a különleges hatású kombinációkat illetően is, amelyek létrehozásához mindössze némi előrelátásra és tervezgetésre van szükség. A növényeket pazar színekben pompázó rajzok és fotók szemléltetik, az ábrákhoz fűzött megjegyzésekből pedig minden megtudható termesztésükről, jellemzőikről, sajátosságaikról. A könyv nélkülönözhetetlen mind a szorgos kertészkedők, mind pedig azok számára, akik csupán nézegetni szeretik a szép növényeket.

Bodor János - Szobakaktuszok
A ​kaktuszgyűjtő szenvedélye és a fényképezés mestere ötvöződik Bodor János könyvében. Évtizedes tapasztalatait adja át a kaktuszok kedvelőinek. Szaporításukról, nevelésükről, ápolásukról a könyv elején ír. A szúrós, tüskés, bizarr alakú, különleges bordázatú sok ezer kaktuszfajból azokat válogatta ki a 88 oldalra, amelyeknek megismerte igényeit, figyelte a magok csírázását, oltványokat készített és látta virágaik kibomlását. Ezt az élményt nyújtja át az olvasónak a csaknem háromszáz kaktuszfaj ismertetésével, gyakran különös történetük, igényeik leírásával, színpompás virágaik bemutatásával.

Szűcs Lajos - A ​növényvilág csodái
A ​"Növények a lakásban" és a "Kaktuszok, pozsgás növények" szerzője ezúttal a növényvilág rejtelmei közé kalauzolja olvasóit. Mik is azok a növénycsodák? - Megszoktuk, hogy a növény a talajon él, abba gyökeret ereszt, és ezeken keresztül veszi fel a talajból az élete fenntartásához nélkülözhetetlen ásványi anyagokat és a rengeteg vizet, amelynek nagy részét azután el is párologtatja. Joggal tartjuk hát csodálatosnak azt a növényt, amely magas fákon él, s a talajt nem is érintő léggyökereivel a levegő páratartalmából fedezi vízszükségletének számottevő részét. Még meghökkentőbb, amikor a növény kovaanyagból valóságos nagyítólencséket épít fel levelének felületén, s azzal "gyűjti" magába a napfényt, amelynek energiája nélkülözhetetlen a táplálékának előállításához. Más növények rovarokat fognak, s ezeket az állatokéhoz igen hasonlító emésztőnedveikkel emésztik meg. Ismét mások 1-2 nap alatt szívják fel több hónapi vagy akár egész évi vízszükségletük nagy részét, s szinte "beosztva" gazdálkodnak vele, akárcsak az a _Dischidia_ faj, amely levélből módosult élő tömlőjében vízpárát tartalékol a vízszegényebb időkre. Folytathatnánk még a felsorolást az orchideákkal, az "élő drágaköveknek" ismert növényekkel, amelyek egyedülálló virágaikkal tűnnek ki, az érintésre leveleit összecsukó mimózával, az elevenszülő növényekkel stb., amelyek sajátságos felépítésükkel vagy életmegnyilvánulásukkal kiütköznek a növényvilágból. Egy kisebb különleges növényvilág bontakozik ki előttünk, amelyet a szerző nemcsak ismertet, hanem megadja a csoda magyarázatát is, kivéve azt a néhány esetet, amelyet a tudomány még nem oldott meg. A másfélszáznyi fekete-fehér és színes fotó - a szerző felvétele - nemcsak dísze a könyvnek, hanem a magyarázatok szerves tartozéka is.

Sigrid Heuer - Szobanövények
A ​lakás klímájához szokott, szépen díszlő szobanövények a Föld legkülönbözőbb részeiről kerültek hozzánk: a szépséges azálea Kelet-dzsiából, az elegáns flamingóvirág a trópusi Közép-Amerikából, a kényes afrikai ibolya az esőerdők övéből. Mindegyikük egyedi ápolást kíván. Ez a kis tanácsadó több mint 60, többé-kevésbé ismert szobanövény leírását - számosat színes képen is bemutatva - adja közre az olvasónak. Ennek alapján már nem is olyan bonyolult feladat a növények ápolása. A tartalomból: * Tanácsok a növények tartásáról * Természetes növényvédelem * Szaporítási ismeretek * Szobanövények A-tól Z-ig.

Christopher Grey-Wilson - Kerti ​virágok
A ​színes rajzokkal illusztrált könyv több mint 400 virágos növény felismerésében és kiválasztásában nyújt segítséget.

Ursula Krüger - Zöldellő ​lakás
Saját ​otthonunk mint zöld oázis és virágzó növényparadicsom: Ki az, aki ne ezt kívánná? Ez a tanácsadó azt mutatja be, hogyan helyezhetjük el szobanövényeinket a legügyesebben. - Ötletek minden helyiség zöld berendezésére, legyen az akár nappali, háló-, dolgozó-, fürdő- vagy előszoba, vagy akár lépcsőház - Faj- és fajtalisták, táblázatok: a megfelelő növényt a megfelelő helyre - A praktikumban: tápanyag-utánpótlás, öntözés és egyebek, különleges igényű növények, kártevők és betegségek - Több mint 130 növényportré: rövid információk a legszebb szobanövényekről, minden portréhoz csodálatos színes képek Ursula Krüger kertészeti újságíróként dolgozik különböző folyóiratok számára, már több könyvet írt ebben a témában.

Karlheinz Jacobi - Erkély ​és terasz
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Orlóci László - Dísznövénytermesztés ​II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nagy Béla - Virágok, ​csokrok, koszorúk
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók