Ajax-loader

'Guatemala' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Miguel Ángel Asturias - A ​Kincses úrfi
Valóság ​és képzelet szüntelen kölcsönhatásának költői játáka. A valóság maga gerjeszti a képzeletet: az izzó trópusi levegő, a fényvisszaverődés, a hegyek-völgyek rejtelmei, a felhők és a lombok alakzatai. Elég egy ódon kúria egyetlen falmaradványa, egy "kölyökfolyosó", hogy egy különösen érzékeny gyermeklélekben a képzettársítások egész bonyolult rendszerét hozza létre. Az olvasó belefeledkezik ebbe az álom-valóság játékba, elringatózik azon a végtelen tengeren, ahol a Kincses úrfi meg Bernardo ifjúúr és Joper ifjúúr a furcsa, süket plébánossal kergetik a kísérteties kalózhajót.

Balázs Dénes - Közép-Amerika
Közép-Amerikának ​hívjuk összefoglaló néven az Észak- és Dél-Amerikát összekötő földhidat, amelyen hét ország van: Guatemala, Belize, El Salvador, Honduras, Nicaragua, Costa Rica és Panama. Tágabb értelemben azonban Közép-Amerikához tartozik a két kontinens között elterülő szigetvilág is: a Nyugat-indiai szigetek. Nyugat-India három szigetcsoportot foglal magába: a Nagy-Antillákat (Kuba, Hispaniola, Jamaica, Puerto Rico), a Kis-Antillákat és a Bahamákat. A szerző a fenti sorrendben és ebben a tágabb értelemben ismeretei velünk ezt az óriási területet, amelynek nagy részén a tenger uralkodik. Talán mondanunk sem kell, hogy a turista errefelé másfajta látnivalókat talált, mint Európában vagy Ázsiában, noha a földhíd északi felének országai csodálatos történelmi emlékekkel is megörvendeztetik, hiszen ez a terület a maják hajdani birodalmához tartozott. Quiriguá, Tikal és Xunantunich nevét (hogy csak a híresebbeket említsük) ma már nemcsak a régészek ismerik, hanem a turisták tízezrei is, akik e szentélyvárosokban megcsodálhatják "Amerika görögjeinek", a majáknak építkezését. Majdnem akkora érdeklődésre tarthatnak számot a spanyol, angol vagy francia gyarmatosítás századaiban alapított városok épületei is. Jobbára barokk vagy klasszicista stílusúak, de a gyarmatosító hatalom hazai hagyománya valamennyire rányomta bélyegét. Ugyanilyen tarkaság jellemzi e terület népességét is. Az indiánok és a spanyol, angol, francia telepesek utódai mellett feltűnően sok a néger, az Afrikából idehurcolt rabszolgák leszármazottai, és ezek saját népi kultúrájukkal jelentősen átformálták a helyi hagyományokat. Ritka élményhez juthat az, aki váratlanul belecsöppen valamely népünnepélybe vagy karneváli forgatagba. Végül ezeknek az országoknak és az egész szigetvilágnak legfőbb vonzereje és látnivalója maga a természet, buja trópusi növényzetével, sokfajta pálmájával, kaktuszaival és egzotikus gyümölcseivel. Emellett a természet iránt érdeklődő embernek valóságos szenzációt jelentenek a most is működő vulkánok vagy kialudt óriáskráterek, a hullám ostromolta tengerpartok fantasztikus sziklái, a fürdésre csábító strandok és a déli tenger bizarr korallmezőinek színes élővilága. A kötet első, bevezető része összefoglalja a tágabb értelemben vett Közép-Amerika természeti földrajzi életét, és népeinek kultúráját. Ezután a Panoráma útikönyvek szokott metódusa szerint sorra veszi az országokat, s valamennyinek az ismertetése külön "Gyakorlati tudnivalók" fejezettel zárul. Ezt a sokrétű és szerteágazó feladatot a szerző nemcsak körültekintő gondossággal oldotta meg, hanem a magyar ismeretterjesztő irodalom legjobb hagyományainak folytatójaként, bőven élt a hangulatérzékeltetés művészi eszközeivel is. A kötetet 68 grafikus térkép, ábra és 80 oldalas képmelléklet egészíti ki. A fényképek a szerző felvételei.

Jean-Christophe Grangé - A ​lelkek erdeje
Párizsban ​egymás után három bestiális gyilkosság történik. Mintha az elkövető az idők mélyéről érkezett volna, ősemberi rituálék szerint viszi véghez kannibál szertartásait. Jeanne Korowa vizsgálóbírónő személyesen is érintetté válik az ügyben, ezért a szabályokkal mit sem törődve országokon és kontinenseken át nyomába ered a gyanúsítottnak, Nicaragua és Guatemala után az argentin mocsarak vidékén szembesül a nem is sejtett igazsággal. Politika, misztika és realizmus, a dél-amerikai diktatúrák, az őstörténet és a pszichiátria szálai fonódnak össze ebben a feszült ritmusú, végül valódi meglepetést tartogató thrillerben. A "francia Stephen King" legújabb regénye!

López Valdizón - Virradat ​előtt
A ​fiatal guatemalai író elbeszélésgyűjteménye 1960-ban elnyerte a legnagyobb kubai irodalmi díjat. Realizmusát hazája irodalmi hagyományaihoz, Asturias nagy hatású örökségéhez kapcsolódó mágikus, fantasztikus elemek szövik át, de akár egy őrölt lázálmaiba oldja a valóságot, akár a parasztlélekben visszhangzó ősi hiedelmeket festi, akár egy babonaszülte gyilkosságot jelenít meg, akár lélektani tanulmányt ír, valamilyen formában mindig a sanyarú quatemalai parasztélet a tárgya. Dísztelen, tárgyias stílusa, anekdotikus poénrahegyezettsége tudatosan vállalt program: a guatemalai epikus próza határozott ellenpontja.

Kathy Reichs - Síri ​titkok
1982-ben ​egy nyári reggelen katonák dúlták fel Chupan Ya falut. Asszonyokat és gyerekeket erőszakoltak meg és öltek meg. Állítólag huszonhárom áldozat maradványai hevernek abban a kútban, amit húsz évvel később Dr. Temperance Brennan és a Guetamalai Törvényszéki Antropológiai Alapítvány csapata tár fel. Tempe az észak-karolinai és montreali törvényszéki orvosi szakértő iroda antropológusa. Egy hónapos szolgálatot tölt Guatemalában, hogy segítsen néhány családnak azonosítani, és eltemetni a halottaikat. A nő egy hideg, nedves gödörben ás. Talál egy hajcsatot, néhány ruhafoszlányt, egy apró tornacipőt. Ásója egyszerre valami keménybe ütközik: egy legfeljebb két éves gyerek csípőjébe. Szívszorító munka. Valami kegyetlen történt itt húsz éve. Csakhogy az erőszak a mai napig nem ért véget. A csapat épp összepakolna aznapra, amikor sürgős műholdtelefon-hívás érkezik. Két kollégát megtámadtak. Lövések dördülnek, és Tempe rémülten hallja egy nő sikoltásait. Azután csönd. Síri csönd. Az új erőszakhullámmal minden megváltozik a csapat és Tempe számára is. A nőt ugyanis felkéri a guatemalai rendőrség egy másik ügyhöz szakértőnek. Négy fontos ifjú hölgy tűnt el Guatemalavárosból az elmúlt hónapok alatt. Egyikük a kanadai nagykövet lánya. Néhány maradványra bukkannak a víztisztító tartályban, Tempe pedig sajnos ért a víztisztító tartályokhoz. Bartolomé Galiano nyomozóval, Adrew Ryan montreali detektívvel kiegészülve - aki könnyen lehet, hogy nem csak szakmai okokból csatlakozik a nőhöz -, Tempe hamarosan egy veszedelmes hálóban találja magát, amely messze túlnyúlik Guatemala határain. A tét óriási. Amint a hatalom, pénz, kapzsiság és tudomány szálai összefutnak, Tempe kénytelen az egész életét megváltoztató döntéseket hozni. A Síri titkok letehetetlen izgalmakat ígér Tempe laboratóriumától kezdve egy hátborzongató találkozásig a kihalt hullaházban a bűnügyi történetek mesterének tollából, aki a hitelességet szellemes prózával ötvözi.

A_%e2%80%8bhalhatatlan_kukul
A ​halhatatlan Kukul Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - A ​halhatatlan Kukul
A ​quiché törzs fia legbátrabb a bátrak között. Egy szépséges kolibri jelent meg születésekor, és a vének megjósolták: Kukul örökké él majd, nemzedékről nemzedékre. Mikor Kukult irigyei mégis leterítik, madárrá változik, tollruhája felölti a fű zöldjét, melle csörgedező vérének pirosát, farktollai a szivárvány minden színét. Kukul nemcsak a quiché törzsnek, hanem a mai Guatemalának is jelképe lett.

Covers_42855
Popol ​Vuh Ismeretlen szerző
19

Ismeretlen szerző - Popol ​Vuh
Egylábú ​Villanás, Törpe Villanás, Zöld Villanás "elmentek a Felségeshez és Tollaskígyóhoz, és azután történt a fény és az élet kigondolása. - Mit tegyünk? Mert valaminek világítania kell az eltartóra és a táplálóra. - Így legyen. - Döntenetek kell erről. Hogy ott a vizek elapadjanak, eltávozzanak, megteremtődjék a Föld, legyen felszíne és simasága, így gondolták el, így mérlegelték. - De nincs imádónk és dicsőítőnk, amíg meg nem formáltuk és meg nem teremtettük az ember alakját és külsejét - így mondták. Így megteremtetett általuk a Föld. Egyedül szavakkal teremtették. Megteremtették a Földet. - Föld! - mondták, és a Föld azonnal megteremtetett. Olyan volt, mint a pára, mint a köd, a teremtés, mint a forgószél. Azután hívták a hegyeket, jöjjenek elő a vizekből. És azonnal ott voltak a nagy hegyek. Csupáncsak erejükkel, csak varázslatukkal idézték elő hegyek és völgyek létrejöttét. Egyetlen csapással teremtettek cédrusligeteket és fenyőerdőket. Örvendezett Tollaskígyó: - Jó, hogy jöttél, ó Ég Szíve és te, Egylábú Villanás, te, Törpe Villanás és te, Zöld Villanás! - Fejezzük be munkánkat, a teremtést - mondták. És egyszerre megteremtették a Földet, a hegyeket és völgyeket, kibontották a vizek ösvényeit, a patakok a dombok között kanyarogtak, és a folyók szétváltak, midőn a magas hegyek felemelkedtek. Ilyen volt a Föld teremtése, mikor megalkotta az Ég Szíve, a Föld Szíve, ahogy nevezik. És ők voltak az elsők, akik erre gondoltak, amikor az Ég még a magasságban függött, és a Földet vizek vették körül. És ezt úgy találták ki, ahogy elgondolták, és úgy tükröződött a maga tökéletességében, ahogy ők létrehozták" - így beszéli el a _Popol Vuh,_ a maja-kicse indiánok nyelvén feljegyzett szent könyv a Teremtés egyik változatát. Ez a mű rögzítette és őrizte meg mindazt, amit a maja-kicsék önmagukról, múltjukról gondoltak és a következő nemzedékekre örökül kívántak hagyni: mítoszaikat, rítusaikat, életmódjukat. A _Popol Vuh_ nemcsak alapvető forrásunk a Kolumbusz előtti indián civilizációk tanulmányozásához, hanem magasrendű irodalmi alkotás is. A történelem, mitológia, néprajz, vallástörténet iránt érdeklődők élvezettel és haszonnal forgathatják az eredeti kódex illusztrációival díszített művet, a "gyékényen ülő indián bölcsek könyvét".

Kresley Cole - Vámpírharc
Csókja ​könnyű… Érintése ellenállhatatlan… Bowen MacRieve, a Lykae klán harcosa kis híján belepusztul, amikor elveszíti az egyetlen neki rendeltetett nőt. A kegyetlen vérfarkas szíve jéggé fagy, nem osztja meg ágyát senkivel – míg össze nem hozza a sors ellenségével, és legsötétebb vágyai lángra gyúlnak a vadító találkozástól. Amikor a gonosz erők a lány ellen szövetkeznek, a harcos minden erejét latba veti, hogy megmentse őt. Ellenállhat-e a lány a testét-lelkét követelő Bowennek, vagy mindent kockára tesz harcias védelmezőjéért, ha sikerül legyőzniük az őket körülzáró gonoszt? Kresley Cole számos országban megjelenő bestseller regényeit fergeteges akciók, ördögien szenvedélyes szex és lenyűgöző szereplőgárda jellemzi. A világhírű sorozat az olvasókat egy varázslatos és démoni világba vezeti, ahonnan nincs visszaút. „Forró szex, vakmerő kalandok” – Romantic Times „Szexi és eredeti” – Heather Graham

Georges Arnaud - A ​félelem bére
Mit ​bír az ember? Milyen erőket képes mozgósítani magában, ha úgy érzi, hogy egyedül áll szemben a világgal, és a játszmában az élete a tét? És miféle pokoli indulatok azok, amelyek ebben a játszmában az embert, a legkegyetlenebb önzésre, aljasságra, társak elárulására késztetik? S amelyek tüzében értéktelennek látszik a mások élete, a legközelebbi sorstársak élete is? Ilyen kérdések foglalkoztatták a hányatott életű Georges Arnaud-t, amikor dél-amerikai emlékei nyomán megírta ezt az izgalmas regényt, amely a belőle készült film - és a benne szereplő Yves Montand - révén világszerte milliók élményévé vált. Olajkutak, fúrótornyok, olajvezetékek holdbéli kietlen tájain, trópusi éghajlat alatt játszódik a regény. Egy nemzetközi, véletlenül összeverődött csapat - két pár meg egy tartalék - vállalkozik rá, hogy két teherautóval nitroglicerint szállít egy begyulladt olajkút oltásához. Nitroglicerint, amely ha - ütésre, hőre - felrobban, az ezer dollárért bőrüket vásárra vivő emberekből semmi sem marad. Félelmetes, izgalmas helyzetek váltogatják egymást, amelyek során hőseink megmutatják igazi arcukat, elszántságukat és önzésüket, felvillantják gondolataikat életről, nőkről, szerelemről.

Karl Heinz Poppe - Banánháború
1954. ​június 19-én, a háború kitörését követő napon Guatemalában, Puerto Barrios kikötőváros közelében egy katonai szerelvény összeütközik a szembejövő személyvonattal. A szerencsétlenségért a szolgálatvezetőt, egy Felipe Mendoza nevű félvért tesznek felelőssé. Megszökik. Később azonban a pályaudvar szolgálati helyiségében holtan találják. Több embert őrizetbe vesznek, és azt nyomozzák: van-e kapcsolat a merénylet, a vonatösszeütközés és a szolgálatvezető meggyilkolása közt. Mendoza egyik nőismerősét agyonlövik. De valóban volt-e szerepe a vasúti szabotázsban? És ki az az egyenruhás férfi, aki koszorút helyezett a kivégzett nő sírjára? Az izgalmas regény háttere a guatemalai "banánháború": az a nyílt és felháborító beavatkozás, amelyet az Egyesült Államok egy banántröszt érdekeinek védelmében indított el a földosztó guatemalai kormány ellen.

Kathy Reichs - Grave ​Secrets
Guatemala, ​in the searing heat. The bones of a child no more than two years old are uncovered when mass graves are excavated. Twenty-three women and children are said to lie where forensic anthropologist Dr Temperance Brennan is searching for remains, in what is one of the most heartbreaking cases of her career. Then four young girls go missing from Guatemala City... And when a skeleton is found in a septic tank at the back of a run down hotel, only someone with Tempe's expertise can deduce who the victim was and how they died. But her path is blocked: it appears that some people would prefer that Guatemala's 'disappeared' stayed buried. And others seem to want the missing girls kept the same way...

Kresley Cole - Charmes
Deux ​siècles après la mort de sa bien-aimée, Bowen MacRieve, lycae brutal et cruel, ne connaît toujours que ténèbres et solitude infinie. La Quête du Talisman, s'il la remporte, lui permettra de ressusciter sa moitié. Aussi, il est prêt à tout. Mais Mariketa l'Attendue, la jolie sorcière aux immenses pouvoirs, est elle aussi déterminée. Ce talisman, il le lui faut. Entre eux, la haine est tangible, mais une irrésistible alchimie réveille en Bowen des désirs qu'il croyait éteints et fait naître en Mariketa les fantasmes les plus fous. De leur affrontement peut naître le meilleur... et le pire.

Norbert Frýd - Mosolygó ​Guatemala
Norbert ​Frýd, az ismert cseh publicista a második világháború után diplomáciai szolgálatban állott, sokat utazott és négy esztendőt töltött Mexikóban, valamint az Egyesült Államokban. Mexikói élményeiről több könyvet írt, amelyek igen szép sikert értek el. Nászútját Guatemalában töltötte, ekkor járta be ezt az érdekes közép-amerikai országot. Munkáját nem sokkal Guatemala megtámadása és demokratikus fejlődésének erőszakos megszakítása után, 1954 szeptemberében fejezte be, de ennek ellenére a könyv időszerűsége nem változott: megfelelően tájékoztatja olvasóinkat Guatemala múltjáról és jelenéről. A szerző útja során ellátogatott a régi maya romvárosokhoz, felidézi múltjukat, ismerteti az indiánok életformáit, szokásait. Helyet kap művében Cortez és Alvarado kalandos életútja. Frýd nem állapodik meg a régmúltnál, színesen vázolja elénk az indiánok mai életét, leleplezi Anglia és az USA gyarmatosító politikájának következményeit. Mély együttérzéssel mutatja be azt a harcot, amelyet e kis ország sz utolsó száz évben a polgári haladásért vívott. A szerző nemcsak élvezetes útleírást nyújt, hanem igen sokrétű ismeretekkel is gazdagítja az olvasókat.

Kresley Cole - Wicked ​Deeds on a Winter's Night
A ​brutal Highland werewolf. An exquisite young witch. Immortal enemies . . . forbidden temptations. Her breathless kiss haunts him. Bowen MacRieve of the Lykae clan was nearly destroyed when he lost the one woman meant for him. The ruthless warrior grew even colder, never taking another to his bed—until a smoldering encounter with his enemy, Mariketa the Awaited, reawakens his darkest desires. When sinister forces unite against her, the Highlander finds himself using all his strength and skill to keep her alive. His slow, hot touch is irresistible. Temporarily stripped of her powers, Mari is forced to take refuge with her sworn adversary. It’s rumored that no one can tempt Bowen’s hardened heart, but soon passion burns between them. Though a future together is impossible, she fears he has no intention of letting her go. No deed is too wicked for her seduction. If they defeat the evil that surrounds them, can Mari deny Bowen when he demands her body and soul—or will she risk everything for her fierce protector?

Kresley Cole - Versuchung ​des Blutes
Bowen ​MacRieve vom Klan der Lykae wäre vor Trauer beinahe gestorben, als er seine Seelengefährtin verlor. Seitdem ist der erbarmungslose Krieger unfähig, Gefühle zu empfinden - bis die Begegnung mit der Hexe Mariketa erneut tiefes Verlangen in ihm weckt. Vorübergehend ihrer magischen Kräfte beraubt, sucht Mariketa bei ihm Schutz vor ihren Feinden. Finstere Mächte haben sich gegen die junge Hexe verschworen. Bowen muss all seine Fähigkeiten als Krieger aufwenden, um das Leben der Frau zu retten, die eine längst verloren geglaubte Leidenschaft in ihm entfesselt hat.

Jesse Fagan - Oliver Komar - Peterson ​Field Guide to Birds of Northern Central America
This ​field guide to the birds of Belize, Guatemala, El Salvador, and Honduras is abundantly illustrated and has comprehensive coverage of both resident (including endemics) and migratory birds. Designed for birders to carry in the field, it is a must-have for any birder who visits Northern Central America. Far more complete than previous guides, with more than 800 species accounts, full-color range maps, and 1,000 beautiful illustrations and behavioral vignettes, it covers all species recorded in the region.

Stephen Benz - Green ​Dreams
A ​canoe glides silently through the rainforest. Monkeys bark warnings from the overhanging boughs as a caiman slips into the stream. Such is the stuff that green dreams are made of but, as Stephen Benz reveals, the reality of ecotourism can be closer to a nightmare. On the Amazon, in Costa Rica, Honduras and on the Mayan trail from Guatemala to Mexico, Stephen describes his encounters with water, mud, insects and other wildlife - and not least with the ecotourists themselves. He witnesses simulated cultural festivals and discovers that his fellow travellers prefer pursuing their own green dreams to coming face-to-face with the local people and their world. With witty insights into the phenomenon of modern travel, Stephen discusses the paradox at the heart of cultural and 'green' tourism. His shrewd observations make provocative and absorbing reading.

Skila Brown - Caminar
_Set ​in 1981 Guatemala, a lyrical debut novel tells the powerful tale of a boy who must decide what it means to be a man during a time of war._ Carlos knows that when the soldiers arrive with warnings about the Communist rebels, it is time to be a man and defend the village, keep everyone safe. But Mama tells him not yet — he’s still her quiet moonfaced boy. The soldiers laugh at the villagers, and before they move on, a neighbor is found dangling from a tree, a sign on his neck: Communist. Mama tells Carlos to run and hide, then try to find her. . . . Numb and alone, he must join a band of guerillas as they trek to the top of the mountain where Carlos’s abuela lives. Will he be in time, and brave enough, to warn them about the soldiers? What will he do then? A novel in verse inspired by actual events during Guatemala’s civil war, Caminar is the moving story of a boy who loses nearly everything before discovering who he really is.

Lucas Vidgen - Daniel C. Schechter - Guatemala
Lonely ​Planet: The world's leading travel guide publisher Lonely Planet Guatemala is your passport to all the most relevant and up-to-date advice on what to see, what to skip, and what hidden discoveries await you. Explore the street markets of Chichicastenango, climb the radiant Maya ruins of Tikal or dip your toes in the ethereal Lago de Atitlan; all with your trusted travel companion. Get to the heart of Guatemala and begin your journey now! Inside Lonely Planet's Guatemala Travel Guide: *Color maps and images throughout *Highlights and itineraries show you the simplest way to tailor your trip to your own personal needs and interests *Insider tips save you time and money, and help you get around like a local, avoiding crowds and trouble spots *Essential info at your fingertips - including hours of operation, phone numbers, websites, transit tips, and prices *Honest reviews for all budgets - including eating, sleeping, sight-seeing, going out, shopping, and hidden gems that most guidebooks miss *Cultural insights give you a richer and more rewarding travel experience - including history, art, literature, Maya heritage, politics, landscapes, wildlife, and etiquette *Over 46 maps *Useful features - including Maya Ruins Planning Feature, Off the Beaten Track Itinerary and Illustrated Map of Tikal *Coverage of Antigua, Chichicastenango and other highland towns, Lago de Atitlan, Grutas de Lanquin, Semuc Champey, Tikal and other Maya ruins of El Peten, Pacific beaches, Guatemala City and more The Perfect Choice: Lonely Planet Guatemala, our most comprehensive guide to Guatemala, is perfect for those planning to both explore the top sights and take the road less traveled.

Roger Tory Peterson - Edward L. Chalif - Mexican ​Birds
With ​more than 700 color paintings arranged by families for quick comparison of similar species, and with detailed information on range, habitat, size, and voice, this field guide describes and illustrates 1,038 species of Mexico, Guatemala, Belize, and El Salvador.

John L. Stephens - Incidents ​of Travel in Central America, Chiapas & Yucatan
Few ​explorers have had the experience of uncovering a civilization almost entirely unknown to the world. But Stephen's two expeditions to Mexico and Central America in 1839 and 1841 yielded the first solid information on the culture of the Maya Indians. In this work, and in his other masterpiece Incidents of Travel in Yucatan, he tells the story of his travels to some 50 ruined Mayan cities. In this book, he describes the excitement of exploring the magnificent ruined cities of Copan and Palenque, and his briefer excursions to Quirigua, Patinamit, Utatlan, Gueguetenango, Ocosingo, and Uxmal. For all these cities, his details are so accurate that more recent explorers used the book as a Baedeker to locate ruins forgotten by even the Indians. In addition to being a great book on archaeological discovery, Stephen's work is also a great travel book. Telling of journeying by mule back on narrow paths over unimaginable deep ravines, through sloughs of mud and jungles of heavy vegetation, describing dangers of robbery, revolution, fever, mosquitoes and more exotic insects, Stephen's narrative remains penetrating and alive. His account of his attempt to buy Copan for $50 is told with the adroitness of a Mark Twain, and his descriptions of Indian life — primitive villages a few miles from the ruins, burials, treatment of the sick, customs, amusements, etc. — never lose their interest.

Miguel Ángel Asturias - Leyendas ​de Guatemala
El ​interes de Miguel angel Asturias encuentra su transposicion literaria en LEYENDAS de GUATEMALA cronica de prodigios fantasticos en la que las leyendas miticas del pueblo maya-quiche se funden con las tradiciones del pasado colonial guatemalteco y las ciudades indigenas de Tikal y Copan se aunan con Santiago y Antigua, fundadas por los espanoles. La batalla entre los espiritus de la tierra y los espiritus divinos es narrada por la prosa evocadora y exuberante del Premio Nobel de Literatura de 1967, colmada de imagenes deslumbrantes. Otras obras de Miguel angel Asturias en esta coleccion: El Senor Presidente.

Kollekciók