Ajax-loader

'videotechnika' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Peter Wells - Digitális ​videóiskola
A ​videófilmezés műfaja 1995-ben indult el világhódító útjára, amikor megszületett a nagyközönség számára is elérhető digitális videóformátum. A DV eszközei és az utómunkához kidolgozott számítógépes programok ma már sokkal olcsóbbak, a videóvágás technológiája pedig időközben eljutott arra a szintre, hogy DV-kamerával és számítógéppel fölszerelkezve akár otthon, az íróasztalánál is bárki jól működő videófilmet szerkeszthet. Könyvünk bemutatja a forgatás és a vágás menetét és trükkjeit, valamint tanácsokat ad arra nézve, hogy elkészült videófilmünknek miként toborozhatunk nézőtábort a világhálón.

Ferenczy Pál - Video- ​és hangrendszerek
Az ​elektronikai technológia elképesztő ütemű fejlődése .alapvetően átformálta a klasszikus értelemben vett híradástechnika korábban kialakult képét. A nem is olyan régen még használt vezetékes és vezeték nélküli híradástechnikai csoportosítás ma már teljesen túlhaladott, egy televízió-vevőkészülékben pl. a digitális adatfeldolgozás éppúgy előfordul, mint ahogy az sem számít ma már ritkaságnak, ha egy telefonvonalra televízió-vevőkészülék csatlakozik, és színes képernyőjén az átvitt adatjel olvasható szövegként íródik ki. Ma már mind az AM, mind az FM rendszerekben van sztereó .hangátvitel, kidolgozott rendszerek állnak készen a körkörös hangtér reprodukálására. A televíziózás új szolgáltatások egész sorát kínálja az ezredforduló tv-nézőjének. A hang- és képrögzítés új útjai, a műholdas műsorszórás, a videotechnika számítástechnikai alkalmazása stb. mind arra a technikára épül, amelynek alapjait lerakni e könyv Szerzőjének célja.

Bódy Gábor - Filmiskola
A ​különleges filmelméleti könyv a fiatalon elhunyt világhírű magyar rendező filmezést és filmelméletet oktató tanulmányait gyűjti össze.

Ismeretlen szerző - Kábel ​- kommunikáció - közösség
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Derrick Story - Digitális ​videofelvételek dióhéjban
Mióta ​pereg a videó, másképp tekintünk a filmre. Alig tíz év alatt egészen új lehetőségek nyíltak meg a mozgófényképezés előtt. A digitális videóval szinte mindenki számára elérhető közelségbe került a minőségi filmkészítés. A Digitális videofelvételek dióhéjban című könyvünk példamutató tömörséggel és szemléletességgel mutatja be a mai egyszerűbb és a bonyolultabb digitális videofelvevő szerkezetek belső és külső felépítését és alkotóelemeit. Elmondja, mi mire jó a videokamerákban és segít a legmegfelelőbb beállítás kiválasztásában.

Walter Schild - Tobias Pehle - A ​videófilmezés iskolája
Miből ​áll az optimális felszerelés, mely tartozékok hasznosak? Hogyan építhetjük fel helyesen a filmet, milyen technikai és filmmódszertani szempontokra kell különös figyelemmel lennünk? Mely jelenetsorok fontosak, s hogyan örökítsük meg ezeket tökéletesen, s lehetőleg eredeti módon? Könyvünk számtalan fontos kérdésre választ ad, s ezáltal a jobb videófilmekhez vezető utat egyengeti. Konkrét, gyakran visszatérő alkalmazási területeket ír le gazdagon illusztrálva, a legapróbb részletekig: a grillpartitól és a kirándulástól kezdve a nyaraláson és a sporton át olyan témákig, mint az esküvő, a hobby, a karácsony, a portréfilm és a videóklip - így megvilágítva e kifejezetten kreatív tevékenység minden oldalát. Emellett természetesen a műszaki kérdéseket sem hanyagolhatjuk el. Csak a perspektíva és kameraállás, a fény és a hang, a kameramozgás és a vágás önálló, helyes alkalmazása révén válik a videó igényes filmmé. Walter Schild, okl. mérnök, a "VideoMagazin" című szaklap müncheni tesztlaborának műszaki igazgatója megalapozott ismeretekkel rendelkezik a videózás területén, számos szakcikket és könyvet publikált. Tobias Pehle, a "Video" című lap vezető szerkesztője volt. Ma szabadúszó újságíróként bel- és külföldön dolgozik különböző filmes és videós folyóiratoknak. Ezenkívül számos szakkönyv szerzője.

Holló Dénes - Taródi Tamás - Video ​ABC
Szinte ​hihetetlennek tűnik, hogy már 1956-ban létezett képmagnetofon! Igaz, még csak fekete-fehér kép felvételére, ill. lejátszására volt alkalmas. A súlya többszöröse volt a mai készülékek súlyának, orsós kivitelű volt, a ma használatos kényelmes kazettás rendszert még nem ismerték. Ha elgondolkozunk azon, hogy Magyarországon csak 1954-ben volt az első kísérleti fekete-fehér televíziós adás, és ezt követően kb. 30 évet kellett várnunk arra, hogy az első video készülékek megjelenjenek hazánkban, igazat kell adnunk azoknak, akik hitetlenkedve fogadják csak el ezt a tényt. Tudjuk, hogy a technika rohamos fejlődése csak napjainkban vált szinte követhetetlenné. Talán ezért is érthető, hogy az első színes képmagnetofonok (Ampex gyártmány) csak a fekete-fehér készülékeket követően, kb. 10 év múlva jelentek meg. Még orsós kivitelűek voltak, és leginkább a televíziós stúdiókban használták őket. Ismeretes, hogy Japán az utóbbi évtizedekben műszaki téren, ezen belül a videotechnika fejlesztésében kimagasló szerepet töltött be. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint hogy már 1970-ben a Sony cég bemutatta az új, fél colos (12,7 mm-es) szalaggal működő videomagnóját. Ezt követte 1977-ben a már kazettás Beta-rendszer, valamint 1978-ban a JVC által kifejlesztett VHS- (Video Home System) rendszer.

Bódy Gábor - Tüzes ​angyal / Psychotechnikum azaz Gulliver mindenekelőtti utazása Digitáliában
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bódy Gábor - Végtelen ​kép
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tom Ang - Digitális ​videózás kezdőknek és haladóknak
Tom ​Ang könyve a modern filmkészítés lenyűgöző és sebesen táguló világába kalauzolja el a kezdőket és a haladókat egyaránt. Legyen a cél akár egy egyszerű videó készítése a vakációról a család vagy a barátok számára, akár egy komolyabb dokumentumfilm, előzetes ismeretek nélkül is elboldogulunk a mozgókép világában Tom Ang zsargonmentes, jól kezelhető kézikönyvének segítségével. A könyvben megtalálható minden alapvető információ az első lépésekhez, hogy aztán a megszerzett alapokra támaszkodva elindulhassunk a rendszeres filmezés útján. Ráadásul nem kell többé azzal foglalkoznunk, ki amatőr és ki professzionális. A digitális videózás mindenki számára egyenlő esélyeket biztosít a szabad fantázia kibontakoztatásához.

Mudri István - Videofeldolgozás ​Adobe® Premiere® programokkal
Az ​Adobe Premiere szoftverek kétségkívül a személyi számítógépeken használható videoszerkesztő programok zászlóshajói. A könyv a program legújabb változatait mutatja be. A szerző időnként megemlíti az előd, CS4-től való különbségeket, valamint a könyv vége felé a leg-újabb, CS5.5 újdonságai is szóba kerülnek. Az utolsó fejezetből pedig a Pro változatok egyszerűbb funkciókkal rendelkező rokonait, az Adobe® Premiere® Elements 8-at és 9-et használók is megtanulhatják a program kezelését.

Covers_232669
1

Ismeretlen szerző - High-Quality ​Visual Experience
Last ​few years have seen rapid acceptance of high-definition television (HDTV) technology around the world. This technology has been hugely successful in delivering more realistic television experience at home and accurate imaging for professional applications. Adoption of high definition continues to grow as consumers demand enhanced features and greater quality of content. Following this trend, natural evolution of visualisation technologies will be in the direction of fully realistic visual experience and highly precise imaging. However, using the content of even higher resolution and quality is not straightforward as such videos require significantly higher access bandwidth and more processing power. Therefore, methods for radical reduction of video bandwidth are crucial for realisation of high visual quality. Moreover, it is desirable to look into other ways of accessing visual content, solution to which lies in innovative schemes for content delivery and consumption. This book presents selected chapters covering technologies that will enable greater flexibility in video content representation and allow users to access content from any device and to interact with it.

4
Videóművészet Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Videóművészet
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_549646
Videótechnika Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Videótechnika
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Walter Schild - Videofelvételek ​készítése és utómunkálatai
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Deborah Cartmell - Screen ​Adaptations Jane Austen's Pride and Prejudice
The ​study of literature on screen is a growing area of study in schools and universities. Many students have to produce critical essays comparing the novel and film versions of a particular text. The Screen Adaptations series offers a wealth of study material: from the literary context of the original work, through to thought-provoking comparisons of the screen versions, critical commentary and the afterlife of the films. Pride and Prejudice is a classic piece of literature and any new adaptation is a major event. With several well-known TV and film versions available (featuring stars such as Keira Knightley) as well as a Bollywood version, discussions around how these films interpret the story, themes and characters is a popular classroom choice for students and teachers alike. This new title in the Screen Adaptations series, provides a rich source of material to help students understand and write about the reciprocal relationship between film and literature. It offers in-depth analysis of the various screen versions and alternative `readings' as well as critical insight and an interview with writer Andrew Davies, best known for his 1995 BBC adaptation. Following from Shakespeare, Jane Austen on screen is now an established part of literary studies and the volume will conclude with a survey of the growing body of literature in the field.

Kollekciók