Ajax-loader

'számítógép' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Abonyi Zsolt - PC ​hardver kézikönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sikos László - PC ​hardver kézikönyv
Érdeklődik ​a számítógépes hardvereszközök iránt? Meg szeretné ismerni működésüket? Tudni szeretné, hogyan álljon neki egy önálló konfiguráció elemeinek kiválasztásához, azok összeállításához? Ha igen, úgy Önnek való ez a könyv. A könyv a személyi számítógépek felépítésével, részegységeinek jellemzésével foglalkozik, tanácsokat adva a számítógépet építőknek, illetve a hardver iránt nagyobb érdeklődést tanúsítóknak. A könyvben az egyes hardvereszközök működésének bemutatásán túl azok paramétereinek ismertetésére is sor kerül, illetve az egyes eszközök történetének jelentősebb mérföldkövei is terítékre kerülnek. Az Intel, AMD és Motorola/Freescale processzorcsaládok tagjainak részletes ismertetésén kívül a memóriafajták, a chipkészlet, a BIOS és a buszrendszer működésével is megismerkedünk, de az alapvető illesztőkártyákon (pl. a videokártya) túl a különlegesebb kártyákkal, illetve a beviteli és kimeneti eszközök széles skálájával is foglalkozunk. Az interfészek, portok, átjátszókábelek a lábkiosztások szintjéig kerülnek bemutatásra. Az adattároló médiák és az ezeket kezelő meghajtók témakörében a ritka hajlékonylemez-típusok mellett a merevlemez-driverek éppúgy sorra kerülnek, mint a mindenféle optikai lemezt kezelő Super Multi meghajtók. Természetesen a könyvben a jövő várható tendenciáiról és az alternatív rendszerekről, így az Apple számítógépekről, a mobiltelefonokról, a kamerákról, a PDA és a laptop gépekről, illetve egyéb népszerű informatikai eszközökről is szó esik. A hardvereszközök és azok összeszerelésének elsajátítása után már nem kell többé másra hagyatkoznunk, sem a gép bővítése, javítása, sem annak összeállítása során, hiszen a könyv ezen folyamatokon is végigvezeti az olvasót. A függelékben a modern számítógépes hardverek kialakulásában jelentős szerepet betöltő magyarok rövid arcképcsarnoka mellett jól megférnek a processzor-architektúrák és a különféle specifikációk. A kapcsolódó idegen kifejezéseket, rövidítéseket és a szakzsargon szavait a kisszótár gyűjti csokorba.

Bodnár Ibolya - Nagy Zoltán - Számítógépes ​prezentáció és grafika
A ​Prezentáció és grafika című könyv a PC-Start Plusz sorozat részeként a számítógépes rajzok és bemutatók készítésének fontosabb lépéseit és fogásait kívánja bemutatni az olvasónak. A tárgyalt anyag az elméleti tudnivalók mellett elsősorban a gyakorlati megoldásokat ismerteti az alapoktól kiindulva, ugyanakkor tartalmazza az OKJ által meghatározott alap- és középfokú számítógép-kezelői, illetve -üzemeltetői szakképesítést nyújtó vizsga tananyagának követelményeit.

G%c3%a9pzongora
elérhető
82

Kurt Vonnegut - Gépzongora
Az ​Olvasó ezúttal Kurt Vonnegut legelső regényének új kiadását tartja a kezében. Az Egyesült Államok népének életét immár gépek irányítják, minden műveletet tökéletesen gépesítettek. Áttételek, fogaskerekek, robotok; emberi kéz munkájára már alig van szükség. A történet főhőse Paul Proteus mérnök. Paul azon kevés kivételezettek egyike, akiknek még van munkájuk, irodájuk, felelős beosztásuk, sőt: hatalmuk. És mire használja mindezt a jámbor Proteus doktor? Hogy fellázadjon saját osztálya ellen és helyreállítsa a humanista értékrend lassan feledésbe merülő örök normáit. Vonnegut üzenete ma talán még időszerűbb, mint műve születésekor. "Fekete logika. Nevethetünk is akár, de közben szívünkbe költözik a félelem. Vonnegut a végső emberi dilemma térképésze." The New York Times Book Review "Hahotánk is gépzaj: kattog, pattog, recseg, csikorog." Life

Bíró Zsolt - Csúri Péter - Fodor Zsolt - 10 ​próbaérettségi informatikából
Sorozatunk ​kötetei az új típusú érettségire való felkészülésben nyújtanak segítséget emelt és középszinten nemcsak a leendő vizsgázóknak, hanem a pedagógusoknak is. A gyakorlósorokkal és tételsorokkal modellezni lehet az érettségi vizsgát, mivel azokban minden pontosan úgy szerepel, ahogyan az érettségi napján is fog. Az új típusú érettségiben jártas középiskolai tanárok, multiplikátorok állítottak össze a kipróbált feladatlapokat és tételsorokat angol nyelvből, biológiából, földrajzból, fizikából, informatikából, matematikából, magyar nyelv és irodalomból, német nyelvből és történelemből. A biológia, földrajz, fizika és nyelvi érettségire felkészítő kötetek az írásbeli feladatsorok mellett szóbeli vizsgafeladatokat is tartalmaznak, a nyelvi feladatsorok hanganyaga pedig a CD-mellékleten található meg.

Bártfai Barnabás - Hogyan ​használjam?
Könyvünk ​segítségével alapszintről elindulva, a számítógép megvásárlásától és bekapcsolásától kezdve, a különféle felhasználói programok alkalmazásáig mindent könnyedén megtanulhat. A leírtak tanfolyamok tapasztalataira épülve, gyakorlati példákat bemutatva segítenek elsajátítani a számítógép kezelését, megismerni részegységeinek használatát olymódon, hogy azt Ön a mindennapi életben is kamatoztathassa. Könyvünk korábbi kiadásai több mint 50000 példányban keltek el. E könyv ezek átdolgozott, bővített változata, amely egyaránt szól a már gyakorlattal rendelkezőknek és azokhoz a felhasználókhoz is, akik még csak most találkoznak életükben először számítógéppel. Mivel jelen könyv kibővítve tartalmazza a Hogyan kezdjem? c. könyvünk anyagát, bátran ajánlható teljesen kezdő felhasználóknak is. E könyv azonban az alapvető számítástechnikai ismeretek mellett további fontos informatikai ismeretanyagot, illetve számos elterjedten használt program kezelését is részletesen ismerteti. Ajánlható ismeretbővítésre, középiskolák, gimnáziumok informatika óráira, OKJ-s és ECDL vizsgákhoz, tanfolyamokhoz és önálló tanuláshoz egyaránt. A közérthető nyelvezet és verziófüggetlen programleírások mellett továbbra is fontosnak tartottuk, hogy ne azt mutassuk meg, hogy egy adott programfunkció mire való, hanem azt, hogy egy adott feladatot milyen módon tudunk megoldani. Könyvünk összeállításánál nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy csak olyan ismereteket nyújtsunk, amit egy kezdő felhasználó is hasznosítani tud, kiszűrve a nap mint nap alkalmazott fontos tudnivalókat a szinte soha sem használt szolgáltatások közül.

Minecraft_v%c3%b6r%c3%b6sk%c5%91_k%c3%a9zik%c3%b6nyv
elérhető
10

Ismeretlen szerző - Minecraft: ​Vöröskő kézikönyv
Volt ​már dolgod a vöröskővel? Tudod, hogy mi az, de sosem merted még egyedül elkezdeni? Esetleg belefogtál, de nem jöttek össze az áramköreid? Pedig milyen jól jönne egy csapda vagy egy nyílvető a creeperek elleni küzdelemben! Ebben a könyvben az alapvető ismereteken és áramkörökön túl lépésről lépésre megmutatjuk, hogyan lehet egyszerűbb és komolyabb dolgokat építeni a Minecraftben. Mutatunk még néhány világszínvonalú alkotást is - és persze azt is, hogy hogyan működnek.

Boy Lornsen - Mit ​üzen Abakusz?
Ugyan ​mit üzenhet?Sok furcsaságot.Mert már az is fura és szokatlan dolog,hogy egy regénynek - számítógép legyen a hőse.(Idegen szóval komputer) Csakhogy nem akármilyen számítógép ám!A mi számítógépünk ugyanis valami műszaki hiba folytán - hm! szóval... bedilizett.A belétáplált kérdésekre vidám versikékben adja meg a választ! Mi tagadás,nem nagy költő,de versei igazán murisak,és ami a fő,sokszor kisegítik az érdekes történet ifjú hőseit a bajból. Mindebből pedig nyilvánvaló,hogy a Mit üzen Abakusz? mozgalmas,vidám,ifjúsági regény,s hogy a dilis számítógép mókás üzeneteit azok is nagy élvezettel olvassák majd, akiknek - történetesen - elégségesük van számtanból.

Tóth Imre Zoltán - Stábel Ottó - A ​számítógép és az ember
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Páncél Róbert - Sims ​2
Útmutató ​a The Sims 2-höz és az Egyetem valamint Éjszakák kiegészítőkhöz. 100%-os részletes útmutatók Részletes stratégiai tippek A sztorimód kifejtése Csalások, trükkök mester fokozaton Táblázatok, adatok, kimutatások Az angol és magyar nyelvű játékokhoz is használható Ajándék melléklet: teljes kalandjáték PC-re a Sims világában.

Rainer Köthe - Komputer ​lexikon
Kétszáznál ​több színes képpel, ezernél több címszóval.

Simon Collin - A ​számítógép és az MS-DOS
A ​könyv címe: A számítógép és az MS-DOS Alcím: Az első lépésektől a mindennapi munkáig/MS-DOS 6-os változat " Ha a Merlin kalauzol amit látsz (a könyvben), azt kapod (a monitorodon). Segít megtanulni, hogy mi mindenre jó, testreszabni a beállításokat, megírni az első levelet és fokról fokra megszervezni a számítógépes munkát."

Szücs Ervin - Komputervilág
A ​világ és az ember című kiváló sorozat új kötetében korunk egyik legdivatosabb technikai eszköze, a számítógép áll a figyelem középpontjában. A pontos, közérthetően megfogalmazott ismereteket közlő kiadvány 77, ábécérendbe sorolt szócikke megismerteti a gyerekolvasókat a számítógép történetével, működésével, alkatrészeivel és felhasználásának sokféle lehetőségével. A témák között szerepelnek többek között a különböző utasításkódok, számítógépes programnyelvek, -rendszerek (BASIC, WINDOWS). Felbukkannak mindazon területek, amelyekkel a számítástechnika néhány évtizedes története során kapcsolatba került (bűnüldözés, játék, iskolai oktatás, közlekedés, sport, a zene világa). A könnyen érthető, jól követhető magyarázatok mellett színes rajzok és színes fényképfelvételek mutatják be a gyerekeknek a számítógép egységeit, részeit (a gép működését vezérlő clock, a számítógép rajzgépe, a plotter stb.). Érzékletes, ötletes hasonlatok segítenek megvilágítani a komputervilág műszavait (hardver, szoftver, menü, editor). A szakterület számos alapfogalma részletes, olvasmányos szócikket kapott (informatika, mikroelektronika). Figyelmet szentel a kötet napjaink sci-fi irodalma kulcsfigurájának, a robotnak; történetét a régmúlt különféle mozgó automatáitól vezeti le. ; A kötetzáró összeállítás (Híres emberek a komputervilágban) közel húsz életrajza többek között Asimov és Edison, Kepler és Neumann János rövid pályaképét rajzolja meg. Az igényes kiállítású, bevezető jellegű kötet tankönyv-kiegészítő lehet - az általános iskola 4. osztályától.

Lőcs Gyula - Vigassy József - A ​Fortran programozási nyelv
Az ​ALGOL 60 programozási nyelv mellett az utóbbi években egyre inkább elterjedt hazánkban mint másik programozási nyelv a FORTRAN. A nyugati elektronikus számológépeken szinte kizárólag ezt a nyelvet használják tudományos és műszaki számítások programozására. A tapasztalat szerint a FORTRAN-nak bizonyos szempontból előnyei vannak az ALGOL-lal szemben. Szélesebb körű elterjedésének komoly akadálya volt, hogy magyar szakkönyv e nyelvről eddig egyáltalában nem jelent meg, idegen nyelvű leírások pedig csak igen korlátozott számban álltak rendelkezésre. Ezt a hiányt hivatott pótolni e mű. Felépítése és tárgyalásmódja - a témabeli rokonság miatt - sok tekintetben hasonló az "ALGOL 60 programozási nyelv" könyvéhez.

Dedinszky Ferenc - Barátom, ​a winchester
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Farmosi István - Kis János - szegedi imre - Víruslélektan
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Arthur Dickschus - Egyszerűen ​PC-ismeretek 2. - Szoftver
A ​PC-ismeretek 1. és 2. című könyv mindazok számára segítség és információforrás, akik különböző okokból kapcsolatba kerülnek a PC-vel, és meg akarják érteni annak működését, illetve az azzal kapcsolatos eddig érthetetlen fogalmakat; akik most szeretnének PC-t venni, és nem akarnak teljesen tájékozatlanok és kiszolgáltatottak lenni; akik általános képet szeretnének kapni a PC-ről, annak felépítéséről, operációs rendszeréről, perifériáiról, az igényeknek megfelelő programokról és a kommunikációs lehetőségekről; akik ugyan már dolgoztak PC-vel, de csak kevés vagy egyáltalán semmilyen ismerettel nem rendelkeznek annak működési elvéről, és pontos információkat szeretnének kapni a hardverről és a szoftverről.

Dr-kovacs-magda-32-bites-mikroprocesszorok-i_qnzn1vjr
elérhető
1

Kovács Magda - 80386
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lovász Péter - Operációs ​rendszerek
E ​könyv az operációs rendszerek tantárgy tanulását segíti elő sok gyakorlati feladaton keresztül. Az alapismereteken túl a LINUX/UNIX rendszerekkel részletesen foglalkozik.

Vágó Árpád - Visual ​FoxPro 3.0
A ​könyv megírásával az volt a célom, hogy azoknak a fejlesztőknek nyújtsak segítséget. akik a Visual Foxpro 5.0 vagy 6.0 verziójával dolgoznak. Feltételeztem, hogy már tisztában vannak az adatbázis-kezelés elméleti alapjaival, sőt kisebb-nagyobb ménékben a dolog gyakorlati oldalával is. Azt is feltételeztem továbbá, hogy ismerik a Visual Foxpro beépített builder-eit, azok működését, és azokat a lehetőségeket, melyeket ezen eszközök biztosítanak a fejlesztő számára. Ez az a pont, ahonnan a könyv kezdődik. A következő fejezetek ugyanis arról szólnak, mi van a háttérben. Hogyan működik Visual Foxpro? Hogyan érdemes fejleszteni benne? Hogyan kell programozni?

Bognár Géza - Illusztráció ​és animáció 3D studio-val
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Danitz Béláné - Neubauer József - Tószegi Zsuzsanna - Varga Kornél - Tóth Tamás - Segítség, ​behálóztak!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

O7
elérhető
0

Bártfai Barnabás - Office
Tisztelt ​olvasó! Könyvünk mindazok számára ajánlott, akik meg szeretnék ismerni az Office programcsomag, azaz a Word, az Excel, a Powerpoint, az Outlook, az Access és a Publisher használatát, kezelésének fortélyait. Ez a könyv a kezdő felhasználók számára is könnyedén érthető, hiszen a leírtak tanfolyamok tapasztalataira épülnek. Mottónk az, hogy a felhasználónak ne azt mutassuk meg, hogy egy adott programfunkció mire szolgált, hanem azt, hogy egy elvégezni kívánt tevékenységet milyen programfunkció segítségével tud megvalósítani. További előnye még e könyvnek, hogy olyan témákat is tárgyal, amely a programkezeléshez szorosan nem tartozik, de az esztétikus dokumentumkészítéshez és a kényelmes munkához viszont szükséges. Könyvünk párhuzamosan tárgyalja az Office különböző magyar nyelvű verzióit. Így e könyv mindenki számára ajánlható, aki az Office bármely verziójával foglalkozik, de különösen hasznos azok számára, akik új verzióra állnak át, vagy akik egy tanfolyamon megtanulták (vagy éppen most tanulják) a program valamely konkrét verziójának kezelését, és az életben egy másik verzióval kell dolgozniuk (esetleg azoknak, akik nem is tudják pontosan, hogy milyen verzióval dolgoznak). Mivel azonban az elvek szempontjából nem kell sok eltéréssel számolni, hosszútávon sokkal kifizetődőbb ha például ismerjük a Word egy adott verziójának szolgáltatását. Természetesen számos olyan szolgáltatás ismertetése megtalálható e kiadványban, amely csak az újabb verziók sajátja, így tehát tökéletesen használható akár egy Office 2000 kézikönyvként is.

Covers_207245
PC-tuningolás ​I. Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - PC-tuningolás ​I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Csánky Lajos - Multimédia ​PC-s környezetben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Számadó László - Sulilexikon ​- Számítástechnika
A ​számítógép ma már nélkülözhetetlenné vált az élet minden területén. Könyvünk megismertet a számítógép történetével, szerkezeti felépítésével, a különféle programokkal, és a távlatokba is betekintést nyújt.

Pirkó József - Turbo ​Pascal 7.0
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Racskó Péter - Bevezetés ​a számítástechnikába
A ​könyv hat jól elkülöníthető részből áll, s a következő elemeket fejti ki részletesen: 1.Informatikai alapismeretek: - alapfogalmak - az analóg és digitális technika - digitális adatábrázolás a számítógépeken 2.A mikroszámítógép 3.Hardver alapismeretek -Mikroprocesszor -A mikroprocesszor alapú rendszer 4.Szoftver alapismeretek 5.Az utasításkészlet és felhasználása a programozásban 6.Az IBM PC a gyakorlatban

Tóth J. Szabolcs - PC ​vírusok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Cserny László - Mikroszámítógépek
A ​Mikroszámítógépek című könyv áttekintést kíván adni a mikroszámítógépek mai helyzetének megfelelően a gépek felépítésével, működésével kapcsolatos ismeretekről. A könyv nem tudományos munka gyanánt készült, így nem tartalmaz elvi kifejtéseket, sem indoklásokat. A cél a közérthető, középiskolai tudásszint mellett is elolvasható , megtanulható anyag összeállítása volt, amely ugyanakkor elegendő ismeretet ad arról , miből épül fel, hogyan működik egy mai mikroszámítógép.

Ugry Kornélné Hegedüs Annamária - Feladatgyűjtemény ​a számítógépes szövegszerkesztéshez
Kedves ​Olvasó! Ön most egy olyan könyvet tart a kezében, melynek segítségével gyakorolhatja a szövegszerkesztést, felkészülhet a vizsgára. Munkája közben megismerkedhet a titkárnői munka fortélyaival és bővítheti általános műveltségét is, mert a szövegek témaválasztása ezt lehetővé teszi. Feladatgyűjteményünk a Művelődési és Közoktatási Minisztérium: Javítási útmutató a mintafeladatok a szövegszerkesztés, a táblázat- és adatbázis-kezelés vizsgához (1997.) kiadvány figyelembevételével készült. Bizonyára már megismerte a számítógép működését, most pedig egy szövegszerkesztő program alkalmazását tanulja meg. Feltételezzük, hogy rendelkezik az alapvető számítástechnikai ismeretekkel, be tudja hívni a lemezen lévő adatállományokat, és munkáját menteni tudja. Biztosan alkalmazza a különböző kijelölési módokat, tudja, mit jelentenek a lapszélre berajzolt korrektúrajelek.

Csórián Sándor - Információ ​és kommunikáció
Egyedül ​is megy című sorozatunk új kiadása az ECDL (Európai Számítógéphasználói Jogosítvány) vizsgákon 2004. február elsejétől érvényes új követelmények, azaz a Syllabus 4.0 előírásainak megfelelően készült. A kötetek a Windows 2000 és Windows XP operációs rendszerek használatával történő felkészüléshez íródtak, a korábbi - Windows 95/98/ME-kompatibilis kiadáshoz képest megnövelt terjedelemben. Az ECDL ismereteinek köre nagyon közel áll az Országos Képzési Jegyzékben szereplő számítástechnikai szakmák gyakorlatias követelményrendszeréhez, ezért a sorozat az OKJ-vizsgákra való felkészülésre is alkalmas. E kötetből az olvasó felkészülhet az ECDL hetedik moduljának vizsgájára. A vizsgafeladatok sikeres megoldása érdekében körbejárjuk a hálózati alapismereteket az alapfogalmaktól a különféle típusú hálózatokon át a fontos Internetes és a webes tudnivalói' bemutatásáig. Részletekbe menően tárgyaljuk az elektronikus levelezés tudnivalóit és a levelezőprogram használatának gyakorlati lépéseit, ehhez az MS Outlook programot használjuk. Végül - az Internet Explorer segítségével - áttekintjük a böngészőprogramok alkalmazását és a weboldalak közötti navigáció és keresés lehetőségeit és módozatait.

Kollekciók