Ajax-loader

'ökölvívás' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Philip Berger - Véres ​KOrszak
Phil ​Berger a New York Times ökölvívási szakriportere Blood Season című könyve alapján. ... jött egy új ember, egy ökölvívó, aki lopakodni kezdett a nehézsúly rivaldafénye felé. Valamivel alacsonyabb volt 183 cm-nél és egyadta izomköteg 48 cm kerületű nyakától egészen fatörzsszerű lábáig. Ez utóbbinak köszönhette az erőt, a nyomatékot, amely tekintélyt adott ütéseinek. Enyhén görnyedt vállával és két oldalra lelógó karjával olyan izomkolosszus volt, hogy - bár tapintatlanság ezt mondani - az emberben az ősember képét idézte fel, aki sok ezer évvel előttünk élt. Ez volt ennek a testtömegnek a vizuális hatása. Aki mást mond, hazudik... Attól a perctől kezdve, hogy belépett a ringbe, szenvtelen arccal, ami néha mogorva arckifejezésbe fordult, olyan volt, mint egy gladiátor. Nem törődött az öltözékkel. Megjelent fanfár nélkül, beolajozott bőrrel, harcrakészen, egy elszánt, nagydarab ember, fekete sportnadrágban és fekete magasított felsőrész cipőben, zokni nélkül. Mintha Jack Dempsey jelent volna meg újra, egy olyan ember képében, aki - az ökölvívó megfogalmazása szerint - "rosszindulatú". - Hölgyeim és uraim, üdvözöljék Michael Gerard Tysont!... A Véres KOrszak végigköveti Tyson útját a kezdő ökölvívótól a felemelkedés zűrzavarain át addig, amíg kilencvenegy másodperces harcban legyőzi Spinkset, ami 20 millió dollárt hozott számára, és addig, amíg 1990. februárjának egy éjszakáján James (Buster) Douglas drámai küzdelem után a 10. menetben el nem vette tőle világbajnoki címét.

F. X. Toole - Million ​Dollar Baby
This ​hard-hitting collection of powerful and moving tales based on the experiences of the late, great fight manager and cut man Jerry Boyd, who wrote under the pen name F.X. Toole, is the basis for the Oscar-winning motion picture starring Hilary Swank and Morgan Freeman. Breathing life into vivid, compelling characters who radiate the fierce intensity of the worlds they inhabit, Million Dollar Baby "is not just fight fiction at its finest, it is excellent fiction, period" (Dan Rather).

Covers_138679
elérhető
0

Kő András - Papp ​Laci
"Kiválasztott ​volt. Mélyről jött gyermek, aki elhozta nekünk az aranyhegyet. Magától értetődően akár egy kör. Egyszeri és megismételhetetlen. Száz évben egyszer születik egy ilyen sportoló. Úgy érkezett, mint a hullámverés. Láttuk őt magasra csapódni a sziklafalon, féltve, szeretve és csodálva benne mindazt, ami mi is lehettünk volna, és már soha többé nem lehetünk. Élete példázat...ragyogás, amelynek napja és napjárása ismeretlen."

James Ellroy - Fekete ​Dália
Los ​Angelesben 1947. január 15-én megcsonkított holttestre bukannak egy elhagyott telken. Fekete Dália - a minap még szép, fekete, félprosti kezdő hollywoodi színésznő - neve azonnal fölkerül a lapok címlapjára, és sosem látott embervadászat indul Kalifornia-szerte. Két, bokszolóból lett rendőr is részt vesz a nyomozásban - két nehézfiú, egyikük sem az erkölcs bajnoka. Szükségmegoldásból álltak át a jó oldalra, s lettek társak, barátok, riválisok, akik egy nőt szeretnek, használnak. Még abban is egyek, hogy a kegyetlenül megkínzott Fekete Dália füléig felvágott szájának torz nevetésével halálában is vonzza, elbűvöli őket. Egyet akarnak: elkapni a gyilkost, és a múltját felkutatva betegesen birtokolni a halott nőt. A nyomozás pokoli útvesztőin egyre jobban belegázolnak a háború utáni Hollywood mocsarába, mire megismerik a halott nő kibicsaklott életét, saját magánéleti és erköcsi válságaik, lelki defektjeik okát, s mígnem eljutnak a felfoghatatlan őrület tartományába.

Gallov Rezső - Amerikai ​arénák
Lehet, ​egy kicsit szokatlan, hogy éppen ezen a helyen igyekszem választ adni egy húsz évvel ezelőtt hozzám intézett kérdésre. Mentségemre legfőképpen az szolgáljon, hogy a válasszal kiadóm felkérésének is - tudniillik, hogy írjak valamit magamról, persze, tömjénfüst nélkül - eleget tehetek. "Mondd csak, Gallov - érdeklődött kollégám szokásosan csípős modorában -, hány lovat akarsz még lovagolni azzal a keszeg fenekeddel?" Kérdése, beláthattam, indokolt volt. Még vízilabdáztam ugyanis, de már a Népsport szerkesztőségében dolgoztam. Mellette riporterkedtem a tévében, próbálkoztam a rádiózással, kisfilmeket csináltam, edzőként serénykedtem a Központi Sportiskolában, bíráskodtam tanultam a Testnevelési Főiskolán, sporttárgyú cikkeimet, írásaimat széles körű "maszekolás" keretében terjesztettem. Akkor nem jutottam el a válaszig… Előtte és azóta is változatlan szenvedéllyel igyekszem minden "lovat" meglovagolni. Elvállaltam ideiglenesen még a Magyar Úszó Szövetség főtitkári posztját is, majd csaknem hét évre Kanadába szerződtem, s ismerkedhettem Észak-Amerika sportjával. A dolog nyitja egy egészen közönséges felismerés: egyetlen életünk van. Ez a tudat csillapíthatatlan nyugtalansággal tölt el. Nem tudom, ki hogyan van vele, de ez az egyke élet felháborítóan rövidnek tűnik. És rohan ráadásul, akár egy ámokfutó. Miden másodpercét igyekszem tehát kihasználni. Utálok sokat aludni, mert nem történik közben semmi. Kíváncsi természet vagyok, érdekel minden, különösképpen az a varázslatos világ, amelynek terméke, küldötte és hű szolgája vagyok - a sport. Mi másért is fűtött volna annyira a vágy, hogy sportújságíró legyek? Mégsem tudtam annyi lovat meglovagolni, mint amennyit szerettem volna. Az egyik vitt, a másik elfutott előlem, a harmadik levetett, belém is rúgott. Értékes tapasztalat volt azonban az ilyen is. Mellesleg úgy találom, érdemes a pofonokhoz is jó képet vágni, a sors szeszélyeit türelemmel - ha nem is belenyugvással - viselni, s közben máris újabb ugrásra készülni.

Davide Enia - Úgy ​a földön is
Palermo ​egyik lerobbant negyedében egy kilencéves fiú életében először száll ringbe. Apja "Lovag" néven a környék leghíresebb bokszolója volt, de nem sokkal a fiú születése előtt meghalt. Nagybátyjára, a hatalmas Umbertinóra marad hát a feladat, hogy felkészítse a bunyós család legújabb reménységét: Davidúnak el kellene nyernie az országos bajnoki címet, amit korábban az apja és a nagybátyja is elbukott. Ez a gondolat- és érzelem gazdag regény ötven év történetét meséli el, a második világháború bombázásaitól kezdve a maffia térnyerésén keresztül egészen 1992-ig, a tragikus palermói merényletekig. Kifinomult érzékkel ötvözi a humort a tragédiával. Brutális, ám ugyanakkor magával ragadó világ bontakozik ki az olvasó előtt: a háború után éledező Szicília mindennapjai.

Dragoslav Mihailović - Mikor ​virágzott a tök
Az ​egykori ökölvívóbajnokot, Ljubo Sretenovicot Svédországba vetette sorsa. Van felesége, háza, autója, csak a helyét nem találja a világban. Számot vet életével, fölidézi a belgrádi külvárost, ahol született, és bajnokká verekedte föl magát. Kegyetlen törvények uralkodnak itt. Mivel erős, megkap mindent, amit csak akar: hírnevet, pénzt, nőt. Kíméletlenül elveszi a másiktól azt, amire vágyik. Vad indulatok csapnak össze körülötte, és készítik elő a végső leszámolást...

Ifj. Papp László - Édesapám, ​Papp Laci
A ​bokszkesztyűk és szorítók világa ifj. Papp László egész életére hatással volt. Talán kevesen tudják, hogy vizsgázott ökölvívóbíró. Szülei szeretete és tisztelete vezette, amikor már édesapja életében törekedett arra, hogy a páratlan sportkarriert és a rendkívüli embert minél többen megismerhessék. Ő a leghitelesebb forrás, aki nemcsak fiúként, hanem egy dokumentarista igényességével állította össze a dicsőséges pálya történetét. Készült közreműködésével film, most pedig ez a könyv a legautentikusabb személytől. Az a fiú állít ebben a könyvben emléket édesapjának, aki éveken át naponta állt apja mellett, úgy is mint a leggondosabb ápolója.

Török Ferenc - Kokó, ​a király
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Deák Zsigmond - L. Pap István - Moncz Attila - Madár
Amikor ​a Kisstadionban padlót fogott, talán senki sem hitt abban, hogy három évvel később egy ország ünnepli őt, ráadásul könyv is készül az életéről. Akkor úgy tűnt, nem csak képletesen került mélyre, azonban ő egy pillanat alatt felpattant, és harcra kész volt. Mint előtte és utána mindig. Ha kellett, harcolt, ha kellett, küzdött, ha kellett professzor volt a ringben, de mindig nyert. És nem csupán a meccseit, hanem az emberek szeretetét is. Próbálták megfejteni a titkát, miért van az, hogy nem osztja meg a társadalmat, hanem mindenki elfogadja, lassan már rajongásig szereti. A mérkőzései nézettségi csúcsokat döntenek, a népszerűsége az eget verdesi, ő pedig megmaradt olyannak, amilyen a Kisstadionban, a Gerasenkótól kapott pofonja után vált. Embernek. Hétköznapi, olykor esendő, de mindenképpen közkedvelt embernek. Hogy mi a titka? Szándékaink szerint néhány oldal végigolvasása után már nem csupán előttünk lesz világos mindez.

David Remnick - Muhammad ​Ali, a világ királya
"Levertem ​a ruszkit, levertem a lengyelt, / Amerika ezzel még egy érmet megnyert. / Ámul a sok talján, tiszteli a hazám: / Jobb ez a Cassius, mint az antik, az ám!" - zengte önmaga dicséretét az ifjú Cassius Clay, későbbi nevén Muhammad Ali, a római olimpián aratott győzelme után. Azt már akkor lehetett tudni róla, hogy nála nagyszájúbb ökölvívót még nem hordott hátán a föld, de senki sem gondolta volna - őt magát kivéve, mert ő tudta -, hogy hamarosan a világ királya, vagyis a profi ökölvívás nehézsúlyú világbajnoka lesz. Amikor a louisville-i illetőségű fekete fiatalember az ötvenes években feltűnt a ring világában, az amerikai ökölvívás ki volt szolgáltatva a maffia és a sportújságírók kénye-kedvének. Ha új trónkövetelő jelentkezett, az ő szabályaikat kellett követnie. Clay azonban a maga útját járta. Dühítően öntelt viselkedésével jószerével ismeretlenül is sikerült kiprovokálnia a bajnokból, Sonny Listonból, hogy elfogadja kihívását - a többi pedig már sporttörténelem. David Remnick, a The New Yorker szerkesztője, Pulitzer-díjas újságíró ebben a könyvben felidézi minden idők egyik legnagyobb bokszolójának szorítóbeli küzdelmeit, leírja, hogyan tagadta meg Ali a katonai szolgálatot Vietnamban és csatlakozott a Fekete Muzulmánokhoz, milyen volt a viszonya Martin Luther Kinggel és Malcolm X-szel, kik vették körül a sport- és a magánéletben - de legfőképpen, hogy hogyan "csinálta meg önmagát", s vált az egész földkerekségen ismert legendás alakká.

Pesty László - Turányi József - A ​Klicsko fiúk
Hosszú ​előkészületek és tengernyi munka árán, végre elkészült és megjelent az a könyv, mely bizton állíthatom, hiánypótló műnek számít a magyar Olvasók körében. A kiváló szerzőpáros munkája a Klicsko-fivérek ökölvívói pályafutásának állomásait dolgozza fel, egészen 2003 novemberéig. A kötet számos interjút és - többek között - honlapunk néhány cikkét is tartalmazza!Vitalij Klicsko és Ed "Hammer" Mahone oberhauseni találkozójának volt egy érdekes "családi" vonatkozása is: 1999 márciusában Ed Mahon Las Vegasban TKO-val győzte le azt a Steve Panellt, akivel egy fél évvel azelőtt Vlagyimir Klicsko mérkőzött mellesleg szintén Oberhausenben. Az a meccs úgy indult, hogy Vlagyimir elnézett egy ütést és a padlóra került, de még az első menet vége előtt már ő fektette el ellenfelét. A második menet elején aztán Vlagyimir kiütötte Steve "Storm" Penellt. Steve aztán Vlagyimir és Mahon után még Francois Bothától is kapott egy hasonló zakót, és abbahagyta az aktív pályafutását. Legalábbis 2000 januárja óta nincs jegyzett meccse. Vitalij Klicsko első világbajnoki címvédése kapcsán megjegyzendő még, hogy az ilyen tétmeccseken a kihívók bizonyos tekintetben előnyben vannak. Azzal mindenféleképpen, hogy nincs sok vesztenivalójuk, miközben életük egyik nagy lehetősége előtt állnak. Kikapni a legjobbtól – nem nagy blamázs. Hisz a nehézsúlyban, ahol gyakran egy kósza ütés okoz nagy meglepetéseket, szerezhető zakó akár egy középszerű vagy harmatos versenyzőtől is. De ez már ciki. Vereség a bajnoktól… hát Istenem, "most nem sikerült", "közel volt a sikerhez, érett a meglepetés, mégis a nagyobb tudás és rutin döntött" – konstatálja megértéssel a szaksajtó az ilyen eredménytelen próbálkozásokat. Igaz, a profi bokszban minden fiaskó alaposan visszaveti a feltörekvő sportolót, de mégiscsak másként esik a latba, ha valaki nem tudja legyőzni az aktuális bajnokot. Kezdő szurkolóként nem nagyon értjük, honnan erednek a trónkövetelők tiszteletlenül magabiztos nyilatkozatai a bajnoki derbik előtt. Hát onnan, hogy a kihívó igazából csak nyerhet az ilyen meccsen. Már tisztes helytállás is erkölcsi elismerést hoz neki, miközben a bajnoknak kizárólag a győzelem az egyetlen elfogadható alternatíva. El lehet képzelni, mennyire más-más motivációval készül találkozójukra a két szembenálló fél. Nos, az ilyen vagy hasonló aggodalmak nem igazolódtak be Vitalij Klicsko és Ed Mahone oberhauseni mérkőzésén. Vagyis az elvárásokhoz képest nem okozott meglepetést ez a meccs sem. A harmadik menet első percének végén Vitalij padlóra küldte, majd mintegy negyven másodperc elteltével végképp kiüti Ed "Hammer" Mahone-t. A Hammer egyébként kalapácsot, pörölyt jelent, azonban most az Ironfist, a Vasököl erősebbnek, hatékonyabbnak bizonyult.

Baróti Szabolcs - Bokszbűvölet
A ​sportág iránti ellenszenv - amely a sérülés-világranglistán a 9. helyen szerénykedik - áttörhetetlenül szívós. A feminizálódó pedagógustársadalom zömmel mereven szembeszegül oktatásának szélesebb alapokra helyezésével, amely egyébként egycsapásra foszthatná meg őket a nevelés egy-egy igen komoly problémájától: Az öklözők rendkívül agresszívek! - hangzik az egyik megfellebbezhetetlen ítélet. Fatális tévedés! Minden edzés lefarag valamennyit ebből a kellemetlen tulajdonságból, mert önbizalommal ruházza fel a művelőjét. Az agresszió önmagát semmisíti meg általa.

Abody Béla - Kesztyűs ​kézzel
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kasia Boddy - A ​boksz története
Az ​ökölvívás a legősibb és legizgalmasabb sportok egyike: az embert próbáló és véres összecsapások már több mint ötezer éve a nyugati kultúra szerves részét alkotják. Ezalatt alig akadt olyan időszak a történelemben, amikor a fiatalemberek - és alkalmanként a nők - ne bokszoltak volna kesztyűvel vagy puszta ököllel. A szerző lebilincselő olvasmányos és átfogó tanulmánya segít megérteni, hogy a boksz miért kap kitüntetett szerepet oly sok ember életében.

Deák Zsigmond - Moncz Attila - 50 ​év 50 legjobb bokszmeccse
50 ​év 50 legjobb meccse. De akkor miért nincs benne személyes kedvencünk, az Erdei Zsolt-Júlio César González csata, valamint a Lennox Lewis-Mike Tyson, az Oscar De La Hoya-Félix Trinidad, esetleg a Joe Calzaghe-Mikkel Kessler találkozó? Elsősorban azért, mert a vezérfonálnak tekintett Ring Magazine szerkesztői úgy gondolták, más ütközeteket illet meg a kitüntető cím - márpedig ilyen orgánummal szemben elég egy kegyes csalás is. Inkább maradjunk hűek a történelemhez, és kövessük nyomon a bokszvilág elmúlt 50 évének legfontosabb történéseit Floyd Patterson újboli trónra lépésétől egészen Manny Pacquiao 2009-es sokadik megdicsőüléséig. Mert az ő segítségükkel talán még izgalmasabb időutazásban lehet részünk, mintha saját magunk jelöltük volna ki a megállókat.

Győr Béla - A ​honvéd sportegyesületek története
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Felvidéki Miklós - Pertics Róbert - Papp ​Laci
1945. ​tavasza. A II. világháború utolsó napjai még mindig tele vannak tragédiákkal, borzalmakkal, halállal. Az átélt események apatikus, lélekromboló hatása a hatévnyi háborús állapotok után beköszöntő békére is rányomja bélyegét. Egy mindössze 20 éves angyalföldi fiatal­ember azonban megpróbál talpra állni, és a reménytelenség csapdájából kitörve, a sport segítségével, valamint az akarat diadalával igazi Bajnokká válni. Egyedülálló vállalkozásunkban ezzel a valóban rendhagyó, sport témájú képregénnyel a legendás ökölvívóra, a háromszoros olimpiai bajnok Papp Lászlóra kívánunk emlékezni, abból az alkalomból, hogy első olimpiai aranyérmét 1948-ban, Londonban, a XIV. Nyári Olimpiai Játékokon szerezte meg. A későbbiekben legyőzhetetlen világklasszissá váló magyar bokszoló fordulatos és izgalmas ifjúkori története valódi eseményeket igyekszik feldolgozni. Reméljük, hogy nem csupán a lendületes ívű történet okoz majd örömet olvasóinknak, hanem Papp Laci kőkemény karaktere méltó példát mutat mindazok számára is, akik nem csupán vágyakoznak a siker után, hanem készek kitartóan küzdeni saját terveik megvalósításáért.

Norman Mailer - A ​bokszmeccs
Lehet-e ​egyszerre két férfit szeretni? Norman Mailer válasza határozott igen – az évszázad ökölvívó-mérkőzéséről tudósító világhírű író mindkét ellenféllel, Muhammad Alival és George Foremannel is rokonszenvez. Tény, hogy a szerző bevallottan Ali szurkolója, sőt már-már barátja, de Foreman személyiségében sem rest megkeresni mindazt, ami szeretetreméltó és példamutató. Mailer regényes riportja (riportszerű regénye) nemcsak attól élvezetes olvasmány, hogy a boksz értője és szerelmese írta, hanem attól is, hogy részletes képet rajzol Zaire-ról Mobutu egyeduralma idején, és egészen finoman árnyalt lélektani és testi portrét fest a kor két legendás sportolójáról. Hiszen Muhammad Alit később a 20. század legjobb sportolójának választották az Egyesült Államokban, Foreman pedig még negyvenöt éves korában is képes volt a nehézsúlyú bajnoki cím megszerzésére. 1974. október 30-án Kinshasára, az Ali - Foreman meccsre figyelt a fél világ. A magyar televízió nem közvetítette az összecsapást, de az ökölvívás és az irodalom rajongói minden tévéközvetítésnél emlékezetesebb élményt, teljes értékű kárpótlást kapnak ezzel a könyvvel. MUHAMMAD ALI: Aki azt álmodja, hogy legyőz, ébredjen fel, és kérjen bocsánatot érte. GEORGE FOREMAN: Hálát adok Istennek, és hálát adok George Foremannek is azért, hogy megvan bennem a valódi kitartás.

Covers_515336
Robot ​/ ember Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Robot ​/ ember
Gabriel ​Wolf: robot / ember Szemán Zoltán: Távoli csillag Rákos Róbert: A negyedik menet Elisabeth-Matthew Marthacharles: Örvényhatás Tarja Kauppinen: Katasztrófa a könyvgyárban 2074-ben kifejlesztenek egy mikrochipet, amely kizárólag szerves anyagot tartalmaz. Ezáltal kompatibilisebb az emberi szervezettel, mint bármilyen szintetikus implantátum. Ezzel a technológiával három évvel később már komplett emberi szerveket képesek létrehozni. Nem kell többé donorra várni a transzplantációnál. A szerveket egyszerűen legyártják, akár a gépalkatrészeket. 2100-ban megalkotják az első szerves anyagokból álló androidot, azaz embernek látszó robotot. Mivel a lény minden alkatrésze szerves és élő, így valójában nem is minősül gépnek. Ez egy új faj, új törvények vonatkoznak rájuk. Az élő robotokat először veszélyes munkákra, életmentésre használják, mivel ugyanarra képesek, mint az ember, ám életük „mégsem ér annyit”. Egyre nagyobb számban gyártják az olcsó, feláldozható munkaerőt, egészen addig, amíg számuk már elér egy veszélyes szintet. Mire az emberiség észbe kap, háború tör ki. A robotok fellázadnak teremtőik ellen. Az első robotháborút az emberiség nyeri. Ám egyvalamivel nem számoltak: A robotoknak nincs szükségük húsz évre ahhoz, hogy csecsemőből felnőtté fejlődjenek. Néhány nap alatt újragyártják magukat, és pótolják veszteségeiket. Ekkor tör ki a második robotháború. Ezt már a gépek nyerik. Az emberiség kipusztul. A legendák szerint legalábbis. 2500-ban senki sem biztos benne többé, hogy mi is történt pontosan négyszáz évvel azelőtt. A több milliárd ember és robot harcának és megsemmisülésének senki sem ismeri a pontos eredményét. A Föld lakossága elvileg robotokból áll. Azonban mivel nincs műszer, ami képes lenne kimutatni bármilyen különbséget is a robot és az ember között, így senki sem tudja egymásról, hogy micsoda. Sőt, még önmagukról sem. A robottársadalom paranoiásan keresi az emberiség utolsó túlélőit, és nyomoz önmaga után. Többé senki sem biztos semmiben. Egyetlen dologra emlékeznek csak az emberekkel kapcsolatban: arra, hogy mind őrültek voltak. Vagy lehet, hogy inkább a robotok azok?

José Torres - Fire ​and Fear
Here ​is the first inside look at boxing's most dominating champion, Mike Tyson--a shocking, revealing biography written by the man who knows him best: former light-heavyweight champion and acclaimed biographer Jose Torres. "Stunning!" - USA Today

Justine Larbalestier - My ​Sister Rosa
Che ​Taylor has four items on his list: 1. He wants to spar, not just train in the boxing gym. 2. He wants a girlfriend. 3. He wants to go home. 4. He wants to keep Rosa under control. Che's little sister Rosa is smart, talented, pretty, and so good at deception that Che's convinced she must be a psychopath. She hasn't hurt anyone yet, but he's certain it's just a matter of time. And when their parents move them to New York City, Che longs to return to Sydney and his three best friends. But his first duty is to his sister Rosa, who is playing increasingly complex and disturbing games. Can he protect Rosa from the world - and the world from Rosa?

Rémi Courgeon - Botocska
Paulina ​volt az igazi neve. Szép név - mégis mindenki Botocskának hívta. Talán mert rajta kívül csupa férfi volt a családban. Nem rosszak, csak hát kockafejű, kocka hasú fiúk. Botocskát egészen más fából faragták.

Dobránszky István - Az ​ökölvívás technikája
Az ​ökölvívás fejlődéstörténete, technikája, szabályai.

Dobránszky István - Énekes Árpád - Ökölvívás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mike Tyson - Kendőzetlen ​igazság
TYSON ​ÖNÉLETRAJZA UGYANOLYAN ÜTŐS, MINT A STÍLUSA A RINGBEN "Iron Mike" Tyson Brooklyn legszegényebb és legveszélyesebb gettójában nőtt fel. Jamaicai apját alig ismerte, anyja pedig az alkohol és a kábítószer rabjaként kevés figyelmet fordított legkisebb gyermekére. Már egészen fiatal korában belecsöppent az egymással harcoló suhancbandák kíméletlen világába. Pályafutását, saját szavaival élve, piti bűnözőként kezdte, aki kapható volt mindenre, csak hogy megmeneküljön a pár évvel idősebb "nagymenők" állandó terrorizálásától. Megjárta a javítóintézetet és a fiatalkorúak börtönét is, mígnem egy váratlan találkozás gyökeresen megváltoztatta egyre kilátástalanabb sorsát. Cus D'Amato, a neves bokszedző védőszárnyai alá került, aki fiaként nevelte, és megállíthatatlanul repítette a csúcsra, bár Mike világbajnoki címét már nem érhette meg. Tyson szókimondó önéletrajzi művében valóban felfedi az igazságot: nem szépít, nem magyarázkodik, nem köntörfalaz - hamisítatlan gettóstílusban mutatja be az életét: a ringben elért sikereit éppúgy, mint magánéleti problémáit, kicsapongó életmódját és számtalan személyes konfliktusát.

James Ellroy - The ​Black Dahlia
On ​January 15, 1947, the torture-ravished body of a beautiful young woman is found in a Los Angeles vacant lot. The victim makes headlines as the Black Dahlia-and so begins the greatest manhunt in California history.Caught up in the investigation are Bucky Bleichert and Lee Blanchard: Warrants Squad cops, friends, and rivals in love with the same woman. But both are obsessed with the Dahlia-driven by dark needs to know everything about her past, to capture her killer, to possess the woman even in death. Their quest will take them on a hellish journey through the underbelly of postwar Hollywood, to the core of the dead girl's twisted life, past the extremes of their own psyches - into a region of total madness.

Jack London - A ​mexikói
Biztos ​kevesen tudják, hogy Jack London nemcsak aranyláz témájú könyveket írt, hanem kitűnő sportnovellákat is. E műve olyannyira jól sikerült, hogy nagyon sok - nem éppen irodalmi műveltségéről híres - boxoló is ismeri a regény főhősét, a névtelen kis mexikóit. A mű a mexikói polgárháború előtti időszakban játszódik, a múlt század elején. A lassan szervezkedő forradalmároknak pénzre lenne szükségük, hogy fegyvereket vehessenek, ám erre nincs remény. A kilátástalannak tűnő helyzetben azonban feltűnik közöttük egy fiatal mexikói fiú, ki megígéri, hogy megszerzi a fegyverek árát. A fiú ugyanis boxoló, aki már több véres meccsen bizonyította, hogy remek harcos. Nem szeretetből bunyózik, gyűlöli is a sportot, hiszen a fehérek játékszerét látja benne, ám felhasználható eszközként gyakran ringbe lép. Ezúttal azonban sok pénz kell, az ellenfélnek tehát nem szabad akárkinek lennie. A szerencse azonban rámosolyog hősünkre…

Billy Moore - A ​Prayer Before Dawn
A ​Prayer Before Dawn is the true story of one man’s fight to survive inside Klong Prem Prison, the notorious Bangkok Hilton. Billy Moore travelled to Thailand to escape a life of drug addiction and alcoholism. He managed to overcome his inner demons for a time but relapsed after trying ya ba – a highly-addictive form of methamphetamine. Moore’s life quickly descended into chaos, drug dealing and violence until he was eventually arrested and imprisoned in Klong Prem, a place where life has no value. A Prayer Before Dawn is no ordinary prison memoir; it’s the story of one man’s struggle to survive in one of the world’s toughest prisons. It’s also a story of redemption in the most unlikely of places.

Kollekciók