Ajax-loader

'atlétika' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Max Barclay - Vörös ​higany
Az ​USA Georgia állama, Atlanta, 1996. Színhely: A centenáriumi olimpiai játékok. Soha nem látott számban vesznek részt az országok és a sportolók az eseményen. Az emberiség történelmében a legnagyobb békés nemzetközi seregszemlére kerül sor. 17 napon át ünneplik a békét, a harmóniát és a sportszerű versengést a bájos déli környezetben. A zászlók és fanfárok álcája mögé rejtőzve az 1996-os olimpia idején egyúttal minden idők legnagyobb biztonsági hadművelete zajlik. Több mint ötvenöt állami megbízásra működő ügynökség dolgozik éjt nappallá téve, hogy megakadályozzák a beláthatatlan borzalmat: hogy megismétlődjék az 1972-es müncheni terroristamészárlás. Számos, nagyon is valósnak tűnő fenyegetés hangzott el, a legnagyobb kihívással azonban akkor kell szembenézni, amikor az amerikai kormány rájön, hogy egy rakás nukleáris fegyver előállítására alkalmas anyag tűnt el Cseljabinszk 65-ből, a titkos orosz atomvárosból. A radioaktív nyomok pedig egészen az Atlanta belvárosában lévő olimpiai faluig vezetnek.

Covers_368826
Budapest ​'98 Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Budapest ​'98
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mindszenty János - Mátraházi Imre - Atlétika
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nemesdaróczi István - Péterfalvi Lajos - MAFC ​1897-1997
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kun László - Egyetemes ​testnevelés- és sporttörténet
A ​szerző Egyetemes testnevelés- és sporttörténet című kötetében a testkultúra évezredes történetét foglalja össze. A címválasztást azzal magyarázza, hogy "a testnevelés- és sportkultúra terminusának használata olyan mélyen beleivódott a hazai köztudatba, hogy azon . értelemzavarás veszélye miatt nem kívántunk változtatni", és arra törekedett, hogy a testkultúrát "mint az Emberiség társadalomtörténetileg meghatározott értékalkotó tevékenységét" tekintse át. ; Mindenekelőtt a testkultúra eredetének különböző, tudományosan felállított hipotéziseit ismerteti, majd ezután korszakonként, az őskortól napjainkig tekinti át a testkultúra egyetemes fejlődésének szakaszait. Ezt a több évezredes időszakot úgy mutatja be, hogy az általános ismertetés mellett mindig rámutat azokra a lényeges pontokra, melyek jellemzik a vizsgált korszakot, illetve irányt mutatnak a következő nemzedékeknek. Mivel a kiadvány elsősorban felsőoktatási tankönyvnek készült, ezért a szerző korszakonként mutatja be azokat a pedagógiai irányzatokat, melyek fontosnak tartották a rendszeres testkultúrát, sőt nevelési eszközt is láttak benne. Külön fejezetet szentel az olimpizmus újkori felélesztésének, az olimpiáknak a testkultúra fejlődésére gyakorolt hatásának. Szól a különböző regionális játékokról (pl. Pánafrikai Játékok; Bolivár Játékok; Feminista játékok) is. A kötet száz év (1890-1990) magassági, mélységi, távolsági és sebességi sport rekordjairól készített összefoglalással zárul. A fekete-fehér reprodukciókkal, rajzokkal illusztrált kötet - elsősorban a szakirányú felsőoktatás hallgatóinak, oktatóinak ajánlható, de a téma iránt érdeklődők számára is fontos kiadvány.

Dr. Istenes Vilmos - Az ​atlétikai Európa-bajnokságok története
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Galambos Ádám - Nem ​szégyen a futás, de hasznos
1991-ben ​MEGMÉRGEZTEK! Akkor, gyerekkoromban történt meg velem, hogy a szüleim levittek a sportpályára. Ekkor vettem be egy képzeletbeli kapszulát, amelynek a hatásaitól azóta se tudok megszabadulni. Az elmúlt 18 évben oly értékekkel lettem gazdagabb és olyan tapasztalatokra tettem szert, amelyek az egész életemet kedvezően befolyásolták. Amikor az ember megteszi az első néhány futólépést, nem tudhatja, hogy merre fog továbbhaladni. Lehet, hogy egy remek kiegészítő sport felé, lehet, hogy hobbifutó lesz, vagy akár versenyző. De egy dolog mindenképpen bizonyos: a futással csak nyerhet! Ez a könyv azoknak szól, akik: - épp most ismerkednek a futással - tartósan szeretnének lefogyni, alakjukat kontroll alatt tartani - néha-néha már futnak, de számos praktikus tanácsot tudnának hasznosítani - rendszeresen edzenek, de bizonyos távokon jobb időeredményt szeretnének elérni - hatékonyan ki szeretnék használni a futás adta értékeket a mindennapok során A személyes tapasztalatokra alapozott könyv az egyes szintekhez kidolgozott részletes edzéstervtáblázatokat is tartalmaz.

Ismeretlen szerző - A ​Magyar Athletikai Club krónikája
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gödrösi Ádám - Street ​workout haladóknak
Lendületes, ​kirobbanó mozdulatok, ámulatba ejtő trükkök és gyakorlatok - és nem utolsó sorban valódi erő a kidolgozott testben. Ez a street workout lényege, amit kitartó munkával te is elérhetsz! Már elsajátítottad az alapokat, és nagyobb kihívásra, látványosabb elemekre vágysz? Gödrösi Ádám, a téma szakértője új könyvében a haladóknak nyújt kapaszkodókat, szó szerint. Felküld a nyújtóra és a párhuzamos korlátra, hogy a sportág két legfontosabb eszközén szerezz magabiztos tudást, és bővíthesd az eszköztárad. Hiába nézed a videókat, sehogy sem sikerülnek az olyan ikonikus gyakorlatok, mint a muscle up 360° vagy a komolyabb billenések? Akkor ez tényleg a te könyved! A bátorság és az elszántság mellé konkrét és hasznos tanácsokat és leírásokat kapsz, gazdag fényképanyaggal illusztrálva, hogy elérd a céljaidat. Gödrösi Ádám közvetlen stílusban, a fokozatosságot szem előtt tartva vezet végig a szükséges lépéseken, hogy a sérüléseket elkerülve érj el sikert. Ádám első könyve, a Street workout mindenkinek magasra tette a lécet, olyan magasra, hogy félő volt, ezt aligha lehet felülmúlni. A Street workout haladóknak viszont nemcsak megugorja, de teszi ezt elegánsan, szakmailag megalapozva. A könyvet javaslom minden edzőnek és atlétának, aki most már a haladó szinten tart, mert ez a könyv lehetővé teszi, hogy lássák a teljes képet. Lakatos Péter, StrongFirst Master oktató, Carlson Gracie Jiu Jitsu - barna öv Gödrösi Ádám, torna-, akrobatika- és aerobikedző, EQF Level 4 akkreditált személyi edző, masszőr, az SMR System és az FMS szakértője, valamint az Gymnastics Method saját testsúlyos edzésmódszer megalkotója. Edzésein, szemináriumain és videókurzusain a saját edzésmódszerét oktatja, melynek alapját különböző dinamikus és statikus erőelemek elsajátítása képezi, célja pedig az esztétikus, kidolgozott fizikum, a nagyfokú testtudat, illetve az ügyesség és a hajlékonyság magas szintjének elérése.

Misángyi Ottó - Az ​ujkori atletika története I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_300959
0

Ismeretlen szerző - A ​sport enciklopédiája I-II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Meafc
50 ​éves a MEAFC Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - 50 ​éves a MEAFC
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Usain Bolt - A ​szélnél is sebesebben
Usain ​Bolt a világ leggyorsabb embere. Olyan gyors, mint amilyen még soha senki nem volt a Földön. Hatszoros olimpiai bajnoka 100, 200 és 4 x 100 méteres sprintszámokban, amelyekben egyúttal világcsúcstartó is. Ezek mellett még nyolc világbajnoki aranyat is begyűjtött. Bolt nem csupán egy keményen edző szupersztár sportoló, akinél a sok munka meghozta a maga gyümölcsét, hanem barátságos, színes és nyitott személyiség, showman és dj.Szeret színészkedni, szívesen produkálja magát a kameráknak: jellegzetes győzelmi pózolását az egész világ ismeri. Nem véletlen, hogy hatalmas rajongótábora van szerte a világon. A szélnél is sebesebben Bolt első átfogó önéletrajza, amelyben lebilincselően beszél nekünk az életéről. Őszintén és személyes hangvételben elmesélt története tanulságos azok számára is, akik nem követik szorosan az atlétika fejleményeit, hiszen Bolt ma messze a legjobb a világon egy olyan dologban, amely százmilliókat érdekel. Hosszú és kanyargós út vezetett idáig, amely egy kis jamaicai faluból indult. A könyvből sok érdekeset megtudhatunk erről a különleges világról, Bolt szülőhazájáról, Jamaicáról is.

Lesi Zoltán - Magasugrás
A ​verses levélformát újra megtalálva fedeztem fel Dora Ratjen és Gretel Bergmann közös történetét. Dora Ratjen német magasugró áll a verseim középpontjában, aki csak azért vehetett részt 1936-ban az olimpián, mert Gretel Bergmannt zsidó származása miatt eltiltották a versenyzéstől. Viszont Doráról később kiderült, hogy biológiailag nem lehet egyértelműen sem nőként, sem férfiként beazonosítani. Később a náci rendőrség Dorát férfinak nyilvánította, és mint a női mezőnyben indult sportolótól a rekordokat és az érmeket elvették. Dora Ratjen ezután eltűnt a nyilvánosság elől. A történet médiareprezentációja nagyon izgalmas: rengeteg egymásnak ellentmondó információ került napvilágra, de számomra minden nézőpont és történet megállja a helyét. (Lesi Zoltán)

William J. Weatherby - Tűzszekerek
Az ​1924-es párizsi olimpián részt vevő angol atlétacsapat történetét ismerhetjük meg a regényből. Egyikük, a zsidó származású Harold Abrahams mindent feláldoz azért, hogy egy előítéletek uralta világban megmutassa, nem a származás számít. Versenytársa, a skót evangélikus családból származó Eric Liddell úgy érzi, kötelessége, hogy kamatoztassa azt a tehetséget, amit Istentől kapott. Mindketten nemes célért küzdenek. Mindketten a végsőkig elszántak. Mindketten olimpiai aranyra vágynak. De csak egy álom válhat valóra. Minden brit atléta, legyen angol vagy skót, fusson a társadalomért, Isten dicsőségére vagy csak saját magáért - mint a hobbiból gátfutó Lord Andrew Lindsay -, mind ugyanabban a fehér mezben vannak, mindnek ugyanúgy peregnek a másodpercek. Végül mind a hárman elérik céljukat, de más-más úton. A Tűzszekerek 1981-ben Oscar-díjat nyert a legjobb film, a legjobb forgatókönyv, a legjobb filmzene (Vangelis) és a legjobb díszlet kategóriájában. W. J. Weatherby regényét magyarul először olvashatja az olvasóközönség.

Marschall József - A ​szélparipa
"Igaz ​a szél elvett pár tizedet a világcsúcsomból, de legyen boldog vele. A hárornnegyven-egész nyolccal én is boldog voltam. Teljes egy másodpercet javítottam Landy ezerkilencszázötvennégyes világcsúcsán. A bejelentésre tombolt az aréna, képtelenség volt folytatni az éppen akkor zajló ügyességi számokat, minden az új világcsúcs körül forgott. Először Náci bácsi ölelt meg, majd Pista, aztán Vuorisalo és Huttunen. Megfogtuk egymás kezét és futottunk egy kört az arénában. Életem leglassabb négyszáz métere volt, de a legboldogabb is. Szerettem volna, ha sosincs vége annak a körnek, ha örökké tart az a mámorító pillanat, ami olyan ritkán jön el, és akkor is csak a kivételesen szerencsés emberek életében. A világ leggyorsabb embere voltam ezerötszáz méteren.

Kollekciók