Ajax-loader

'atlétika' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Katy Evans - Real ​- Valós
Forró. ​Szexi. Erőteljes. Valós. A perzselő nemzetközi bestseller, amely pőrére vetkőztet mindent, amit a szenvedélyről hittél. Remington Tate rossz fiú hírében áll a ringben és a ringen kívül is. Gránitkemény testétől, nyers, állati erejétől minden női rajongója megvadul. Ám attól fogva, hogy a pillantásuk találkozik, neki csak egyetlen nő kell: Brook Dumas. A vágya tiszta, mindent felemésztő, VALÓS. Miután szerződtetik, hogy Remy tökéletes testét olajozott gépként működtesse, Brooke úgy érzi, megtalálta álmai jól fizető sportterapeuta melóját. De mialatt a pinceharc veszedelmes világát járja Remyvel és csapatával, az ő testében is felhorgad a zsigeri vágy. Könnyed flörtnek indult Brooke és Remy kapcsolata, de csakhamar erotikus megszállottságban csúcsosodik mindkettőjüknél, és még többel kecsegtet. De izzó szenvedélyük mögött ott lapul a sötétség, és felmerül a kérdés, hogy amikor fény derül Remy legmélyebb titkára, vagy amikor Brooke családi kötelezettsége tetteket követel, vajon képesek lesznek-e egymás mellett kitartani? Vagy minden, ami annyira igazinak tűnt, szétfoszlik, akár a káprázat? Szenvedélyes történet arról, milyen mély lelki titkok bujkálhatnak egy bunyós srác kemény ütései mögött.

Max Barclay - Vörös ​higany
Az ​USA Georgia állama, Atlanta, 1996. Színhely: A centenáriumi olimpiai játékok. Soha nem látott számban vesznek részt az országok és a sportolók az eseményen. Az emberiség történelmében a legnagyobb békés nemzetközi seregszemlére kerül sor. 17 napon át ünneplik a békét, a harmóniát és a sportszerű versengést a bájos déli környezetben. A zászlók és fanfárok álcája mögé rejtőzve az 1996-os olimpia idején egyúttal minden idők legnagyobb biztonsági hadművelete zajlik. Több mint ötvenöt állami megbízásra működő ügynökség dolgozik éjt nappallá téve, hogy megakadályozzák a beláthatatlan borzalmat: hogy megismétlődjék az 1972-es müncheni terroristamészárlás. Számos, nagyon is valósnak tűnő fenyegetés hangzott el, a legnagyobb kihívással azonban akkor kell szembenézni, amikor az amerikai kormány rájön, hogy egy rakás nukleáris fegyver előállítására alkalmas anyag tűnt el Cseljabinszk 65-ből, a titkos orosz atomvárosból. A radioaktív nyomok pedig egészen az Atlanta belvárosában lévő olimpiai faluig vezetnek.

Covers_368826
Budapest ​'98 Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Budapest ​'98
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mindszenty János - Mátraházi Imre - Atlétika
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nemesdaróczi István - Péterfalvi Lajos - MAFC ​1897-1997
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kun László - Egyetemes ​testnevelés- és sporttörténet
A ​szerző Egyetemes testnevelés- és sporttörténet című kötetében a testkultúra évezredes történetét foglalja össze. A címválasztást azzal magyarázza, hogy "a testnevelés- és sportkultúra terminusának használata olyan mélyen beleivódott a hazai köztudatba, hogy azon . értelemzavarás veszélye miatt nem kívántunk változtatni", és arra törekedett, hogy a testkultúrát "mint az Emberiség társadalomtörténetileg meghatározott értékalkotó tevékenységét" tekintse át. ; Mindenekelőtt a testkultúra eredetének különböző, tudományosan felállított hipotéziseit ismerteti, majd ezután korszakonként, az őskortól napjainkig tekinti át a testkultúra egyetemes fejlődésének szakaszait. Ezt a több évezredes időszakot úgy mutatja be, hogy az általános ismertetés mellett mindig rámutat azokra a lényeges pontokra, melyek jellemzik a vizsgált korszakot, illetve irányt mutatnak a következő nemzedékeknek. Mivel a kiadvány elsősorban felsőoktatási tankönyvnek készült, ezért a szerző korszakonként mutatja be azokat a pedagógiai irányzatokat, melyek fontosnak tartották a rendszeres testkultúrát, sőt nevelési eszközt is láttak benne. Külön fejezetet szentel az olimpizmus újkori felélesztésének, az olimpiáknak a testkultúra fejlődésére gyakorolt hatásának. Szól a különböző regionális játékokról (pl. Pánafrikai Játékok; Bolivár Játékok; Feminista játékok) is. A kötet száz év (1890-1990) magassági, mélységi, távolsági és sebességi sport rekordjairól készített összefoglalással zárul. A fekete-fehér reprodukciókkal, rajzokkal illusztrált kötet - elsősorban a szakirányú felsőoktatás hallgatóinak, oktatóinak ajánlható, de a téma iránt érdeklődők számára is fontos kiadvány.

Dr. Istenes Vilmos - Az ​atlétikai Európa-bajnokságok története
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Galambos Ádám - Nem ​szégyen a futás, de hasznos
1991-ben ​MEGMÉRGEZTEK! Akkor, gyerekkoromban történt meg velem, hogy a szüleim levittek a sportpályára. Ekkor vettem be egy képzeletbeli kapszulát, amelynek a hatásaitól azóta se tudok megszabadulni. Az elmúlt 18 évben oly értékekkel lettem gazdagabb és olyan tapasztalatokra tettem szert, amelyek az egész életemet kedvezően befolyásolták. Amikor az ember megteszi az első néhány futólépést, nem tudhatja, hogy merre fog továbbhaladni. Lehet, hogy egy remek kiegészítő sport felé, lehet, hogy hobbifutó lesz, vagy akár versenyző. De egy dolog mindenképpen bizonyos: a futással csak nyerhet! Ez a könyv azoknak szól, akik: - épp most ismerkednek a futással - tartósan szeretnének lefogyni, alakjukat kontroll alatt tartani - néha-néha már futnak, de számos praktikus tanácsot tudnának hasznosítani - rendszeresen edzenek, de bizonyos távokon jobb időeredményt szeretnének elérni - hatékonyan ki szeretnék használni a futás adta értékeket a mindennapok során A személyes tapasztalatokra alapozott könyv az egyes szintekhez kidolgozott részletes edzéstervtáblázatokat is tartalmaz.

Ismeretlen szerző - A ​Magyar Athletikai Club krónikája
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gödrösi Ádám - Street ​workout haladóknak
Lendületes, ​kirobbanó mozdulatok, ámulatba ejtő trükkök és gyakorlatok - és nem utolsó sorban valódi erő a kidolgozott testben. Ez a street workout lényege, amit kitartó munkával te is elérhetsz! Már elsajátítottad az alapokat, és nagyobb kihívásra, látványosabb elemekre vágysz? Gödrösi Ádám, a téma szakértője új könyvében a haladóknak nyújt kapaszkodókat, szó szerint. Felküld a nyújtóra és a párhuzamos korlátra, hogy a sportág két legfontosabb eszközén szerezz magabiztos tudást, és bővíthesd az eszköztárad. Hiába nézed a videókat, sehogy sem sikerülnek az olyan ikonikus gyakorlatok, mint a muscle up 360° vagy a komolyabb billenések? Akkor ez tényleg a te könyved! A bátorság és az elszántság mellé konkrét és hasznos tanácsokat és leírásokat kapsz, gazdag fényképanyaggal illusztrálva, hogy elérd a céljaidat. Gödrösi Ádám közvetlen stílusban, a fokozatosságot szem előtt tartva vezet végig a szükséges lépéseken, hogy a sérüléseket elkerülve érj el sikert. Ádám első könyve, a Street workout mindenkinek magasra tette a lécet, olyan magasra, hogy félő volt, ezt aligha lehet felülmúlni. A Street workout haladóknak viszont nemcsak megugorja, de teszi ezt elegánsan, szakmailag megalapozva. A könyvet javaslom minden edzőnek és atlétának, aki most már a haladó szinten tart, mert ez a könyv lehetővé teszi, hogy lássák a teljes képet. Lakatos Péter, StrongFirst Master oktató, Carlson Gracie Jiu Jitsu - barna öv Gödrösi Ádám, torna-, akrobatika- és aerobikedző, EQF Level 4 akkreditált személyi edző, masszőr, az SMR System és az FMS szakértője, valamint az Gymnastics Method saját testsúlyos edzésmódszer megalkotója. Edzésein, szemináriumain és videókurzusain a saját edzésmódszerét oktatja, melynek alapját különböző dinamikus és statikus erőelemek elsajátítása képezi, célja pedig az esztétikus, kidolgozott fizikum, a nagyfokú testtudat, illetve az ügyesség és a hajlékonyság magas szintjének elérése.

Katy Evans - Canalla
Oscuro, ​letal y peligroso. Greyson es el «heredero del Underground», una organización que se ocupa de montar eventos de boxeo ilegal y recauda el dinero de las apuestas que se cruzan durante las peleas. Greyson se ve obligado a volver para cobrar las deudas pendientes. Por desgracia, una de las primeras endeudadas es la preciosa Melanie, y la atracción que siente por la joven es imparable. Después de una noche intensa y sensual, Greyson, que ha crecido en el duro entorno del Underground, deberá escoger entre su destino y la joven en la que nunca debería haberse fijado…

Misángyi Ottó - Az ​ujkori atletika története I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Katy Evans - Rogue ​- Wir gegen die Welt
Als ​Brooke Dumas' beste Freundin Melanie dem mysteriösen Greyson begegnet, spürt sie eine Nähe zu ihm wie noch zu keinem anderen Mann. Doch Greyson ist nicht, wer er zu sein scheint. Als Melanie seinem Geheimnis auf die Spur kommt, muss sie sich entscheiden: Soll sie auf ihren Verstand hören, der ihr sagt, dass sie sich von Greyson fernhalten soll, oder auf ihr Herz, das keinen anderen will außer ihn...

Bán Tibor - Kovácsik Rita - Így ​lehetsz igazi cheerleader
A ​BEAC gondozásában megjelenő mű hiánypótló a magyar sportirodalomban, hiszen hazánk első magyar nyelvű könyve, amely a cheerleadingről szól. Feladatunk és célunk, hogy tisztázzuk mit is értünk cheerleading alatt pontosan. Az első rész megpróbál színes, érthető és izgalmas képet festeni, becsalogatva az olvasót a kulisszák mögé. A könyv második részében szeretnénk bemutatni a sportág szakmai alapjait, ezzel kedvet csinálva a sporthoz és segítséget nyújtva iskolai vagy egyesületi cheer csapatok alapításához. Kiadói előszó: "A könyv kiadásakor két cél lebegett a szemünk előtt. Egyfelől megismertetni, megértetni a cheerleading sportágat a magyar sport szereplőivel, a sportok iránt érdeklődő olvasókkal. Ennek próbálunk eleget tenni az első fejezetben, ahol a sportág történetét, fejlődését mutatjuk be. A másik célunk az volt, hogy egy magyar nyelvű, hasznos és gyakorlatias tudást nyújtó szakmai anyagot adjunk a hazai sportszakemberek kezébe, legyenek ők sport iránt érdeklődők, aktív sportolók, edzőképzésben részt vevő hallgatók, gyakorló testnevelők vagy edzők. Célunk, hogy ez a könyv segítséget nyújtson mindenkinek, aki el akar indulni a cheersportban vagy csapatot szeretne szervezni Magyarországon vagy a határon túli magyarlakta területeken." Simon Gábor, a kiadó, BEAC igazgató Ajánló: "2011-ben az első cheer versenyek fővédnökeként és zsűrijeként megismerkedtem a sportág hazai szereplőivel. Az elmúlt közel 10 évben nagy fejlődésen ment keresztül Magyarországon a sportág. 2021-ben pedig elérkezett az idő arra, hogy a magyar cheerleading közösség ereje megmutatkozzon abban is, hogy egy magyar nyelvű szakkönyvvel megteremtse a továbbfejlődés alapjait." Csisztu Zsuzsa

Katy Evans - Real ​- Nur für dich
Eine ​intensive Liebesgeschichte voller Leidenschaft, Sehnsucht und Verlangen: Die junge Physiotherapeutin Brooke wird von ihrer besten Freundin zu einem Boxkampf mitgenommen. Dort begegnet sie dem Boxer Remington Tate - und ist augenblicklich von ihm fasziniert. Doch Remy ist wie Feuer und Eis: mal unnahbar, unberechenbar, gefährlich, mal leidenschaftlich, fürsorglich, romantisch. Er überwältigt Brooke, stellt ihre Welt auf den Kopf. Sie will Remy, nur Remy, für immer. Doch der verbirgt ein dunkles Geheimnis - ein Geheimnis, das ihre Liebe zerstören könnte ... "Wunderbar, gefühlvoll, mitreißend, stark - ganz einfach außerordentlich." (Sinfully Sexy Book Reviews)

Covers_300959
0

Ismeretlen szerző - A ​sport enciklopédiája I-II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Orson Scott Card - Bűvölet
Az ​elmúlt huszonöt év egyik tartósan legizgalmasabb írója, Orson Scott Card, aki számos elismerésben részesült, ezúttal olyan káprázatos világba repíti az olvasót, amelyet csak ő képes teremteni. A _Bűvölet_ben Card úgy szövi a varázslatot, mint korábban még soha, és Csipkerózsika időtlen meséjét alakítja át egy eredeti hangvételű, romantikával és kalanddal átitatott fantasyvé. Abban a pillanatban, amikor a gyermek Iván egy tisztásra bukkan a Kár­pátok sűrű erdeiben, sorsa örökre megpecsételődik. Falevelek ölelte emelvény tetején, látszólag holtan fekszik a csodaszép Katyerina királylány, az alatta rejlő mélységben viszont gonosz jelenlét örvénylik, és ettől a tíz éves Iván hanyatt-homlok rohan vissza Marek kuzin tanyájának menedékébe. Évekkel később Iván már Amerikában él, ott tanul és van egy jegyese. Mégsem képes kiverni fejéből azt a réges-régi napot, ott az erdőben, sem meggyőzni magát, hogy csak egy rémült kisfiú képzelgése volt az egész. A késztetésnek engedve, visszatér a szülőföldjére, ahol a tisztás ugyanolyan, ahogy emlékeiben élt. Ám ezúttal nem fut el. Ezúttal csókjával felébreszti a szépséget… és ezzel átlép egy ezer esztendeje letűnt világba. Az egymással ütköző világok és kultúrák színes faliszőttese, a Bűvölet nagyhatású, eredeti történet az évszázadokon átívelő szerelemről és végzetről… és egy sötét erőről, amely korokon át lohol a nyomukban. „Card az emberi természet nagy ismerője… Szépen mondja el az igazságot – ami végső soron a nagyság egyetlen ismérve.” _Gene Wolfe_

高橋 留美子 - らんま ​½ (Ranma ½) 1.
中国での武者修行から帰った、父・弦間と、息子・乱馬の早乙女親子。だが、居候先の天道家に現れたのは、巨大なパンダと、乱馬と名のる女の子!! 恋と涙、拳法と剣道と天道、パンダと人間と男と女が、大混乱!!

Meafc
50 ​éves a MEAFC Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - 50 ​éves a MEAFC
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szabó Andrea - Ultrabalaton, ​a magyar El Camino
"Ez ​az egész Ultrabalatonra való felkészülés egy nagy utazás. Egy nagy utazás, ahol magamat ismerhetem meg. Nem azt, akit a külvilág ismer, és nem is azt, akit én ismerek. Azt, aki ott legbelül van, aki ÉN vagyok. A folyamatos edzések és a külvilág adta ingerek felszínre hozzák az énemet. Egy folyamatos tisztuláson megyek keresztül, folyamatosan sírok. De ez jó sírás. Jólesik. Ettől boldog leszek. Megismerem a jó és a rossz oldalamat. Futás közben kitárul tér és idő. Átzuhanok egy másik dimenzióba. Oda, ahol nincs fájdalom, nincs baj, nincs semmi. Csak lebegek a nagy semmiben. Elindulok futni. Szürkület van. Átlépni egy másik dimenzióba csak szürkületben lehet. Amikor a kontúrok elmosódnak. Amikor én nem én vagyok. Amikor bármi megtörténhet.

Usain Bolt - A ​szélnél is sebesebben
Usain ​Bolt a világ leggyorsabb embere. Olyan gyors, mint amilyen még soha senki nem volt a Földön. Hatszoros olimpiai bajnoka 100, 200 és 4 x 100 méteres sprintszámokban, amelyekben egyúttal világcsúcstartó is. Ezek mellett még nyolc világbajnoki aranyat is begyűjtött. Bolt nem csupán egy keményen edző szupersztár sportoló, akinél a sok munka meghozta a maga gyümölcsét, hanem barátságos, színes és nyitott személyiség, showman és dj.Szeret színészkedni, szívesen produkálja magát a kameráknak: jellegzetes győzelmi pózolását az egész világ ismeri. Nem véletlen, hogy hatalmas rajongótábora van szerte a világon. A szélnél is sebesebben Bolt első átfogó önéletrajza, amelyben lebilincselően beszél nekünk az életéről. Őszintén és személyes hangvételben elmesélt története tanulságos azok számára is, akik nem követik szorosan az atlétika fejleményeit, hiszen Bolt ma messze a legjobb a világon egy olyan dologban, amely százmilliókat érdekel. Hosszú és kanyargós út vezetett idáig, amely egy kis jamaicai faluból indult. A könyvből sok érdekeset megtudhatunk erről a különleges világról, Bolt szülőhazájáról, Jamaicáról is.

Jennifer Dugan - Some ​Girls Do
In ​this YA contemporary queer romance from the author of Hot Dog Girl, an openly gay track star falls for a closeted, bisexual teen beauty queen with a penchant for fixing up old cars. Morgan, an elite track athlete, is forced to transfer high schools late in her senior year after it turns out being queer is against her private Catholic school's code of conduct. There, she meets Ruby, who has two hobbies: tinkering with her baby blue 1970 Ford Torino and competing in local beauty pageants, the latter to live out the dreams of her overbearing mother. The two are drawn to each other and can't deny their growing feelings. But while Morgan--out and proud, and determined to have a fresh start--doesn't want to have to keep their budding relationship a secret, Ruby isn't ready to come out yet. With each girl on a different path toward living her truth, can they go the distance together?

Lesi Zoltán - Magasugrás
A ​verses levélformát újra megtalálva fedeztem fel Dora Ratjen és Gretel Bergmann közös történetét. Dora Ratjen német magasugró áll a verseim középpontjában, aki csak azért vehetett részt 1936-ban az olimpián, mert Gretel Bergmannt zsidó származása miatt eltiltották a versenyzéstől. Viszont Doráról később kiderült, hogy biológiailag nem lehet egyértelműen sem nőként, sem férfiként beazonosítani. Később a náci rendőrség Dorát férfinak nyilvánította, és mint a női mezőnyben indult sportolótól a rekordokat és az érmeket elvették. Dora Ratjen ezután eltűnt a nyilvánosság elől. A történet médiareprezentációja nagyon izgalmas: rengeteg egymásnak ellentmondó információ került napvilágra, de számomra minden nézőpont és történet megállja a helyét. (Lesi Zoltán)

Katy Evans - Rogue ​- A gazember
Jobbat ​érdemelsz nálam, állítja a fickó. És a nőt idegesíti, hogy akár igaza is lehet. Brooke Dumas a Real – Valós című könyvben megtalálta Remington Tate-t, most pedig a legjobb barátnőjén, Melanie-n a sor, hogy ráleljen a férfira, aki megérinti a szívét. Több év keresés után egy este, megmenti őt az esőben az erős és titokzatos Greyson King. Lehet, hogy ez a merész fickó lesz a szeretője, barátja és védelmezője, akire annyira vágyott? Amikor szeretkeznek, a férfi úgy ejti ki a nevét, mintha érezne iránta valamit. Mintha Melanie jelentene számára valamit – márpedig ezzel beteljesítené a lány minden álmát. A férfi aztán szó nélkül eltűnik napokra, amikor pedig visszatér, azt mondja, hogy nem lehet együtt Melanie-val, mert csak bántaná őt. A távolléte azonban sokkal nagyobb fájdalmat okoz Melanie-nak. Melanie mindezek után rájön, Greyson milyen sötét titkokat rejteget előle, sőt gyanítani kezdi, hogy talán az első találkozásuk sem a véletlen műve volt. Az érzelmileg összezavarodott Melanie-nak nincs hová fordulni vigaszért, csak ahhoz a férfihoz, aki elől menekülnie kellene… Mit is tehet az ember lánya, ha kiderül, hogy a hercege valójában egy gazfickó? A nemzetközileg sikeres bestseller-sorozat további részei: Real – Valós, Mine – Enyém, Remy. És hamarosan érkezik a Ripped – Kipattintva!

Katy Evans - Real
A ​fallen boxer. A woman with a broken dream. A competition… He even makes me forget my name. One night was all it took, and I forgot everything and anything except the sexy fighter in the ring who sets my mind ablaze and my body on fire with wanting… Remington Tate is the strongest, most confusing man I’ve ever met in my life. He’s the star of the dangerous underground fighting circuit, and I’m drawn to him as I’ve never been drawn to anything in my life. I forget who I am, what I want, with just one look from him. When he’s near, I need to remind myself that I am strong–but he is stronger. And now it’s my job to keep his body working like a perfect machine, his taut muscles primed and ready to break the bones of his next opponents . . . But the one he’s most threatening to, now, is me. I want him. I want him without fear. Without reservations. If only I knew for sure what it is that he wants from me?

高橋 留美子 - らんま½ ​(Ranma ½ ) 19.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Orson Scott Card - Enchantment
The ​moment young Ivan stumbled upon a clearing in the dense Carpathian forest, his life was forever changed. Atop a pedestal encircled by fallen leaves, the beautiful princess Katerina lay as still as death--while a malevolent presence stirred in the hidden depths below. Now, years later, Ivan is compelled to return. He finds the clearing just as he left it. This time he does not run...

Katy Evans - Rogue ​(angol)
Greyson ​King… My boyfriend. My friend. My protector. He’s the reason I wake up every morning with a smile on my face, and the reason I fall asleep limp, worn out, and aching for his warm arms around me. When we make love, he says my name like it means something. Like I mean something. He Lied. His name is Greyson King, but his alias is Zero. There’s zero trace of him, he has zero past, and now I know that with him, I will have zero future. He may leave no trace of him anywhere, but his imprint is in me, in my very soul—and I hate that a mere look at him commands the beat of my heart. The temperature of my body. I’ve looked for love my entire life. I’ve waited for the butterflies, the rainbows… Instead I’m in a free fall of emotions and there’s no one to catch me but the one man I should be running away from. The one man I thought was my prince charming. Except this prince charming went rogue. Greyson will stop at nothing to make me be with him. He'll let no one stand in our way, will allow no one to threaten me, and maybe this is what scares me most of all... What will my rogue do to keep me?

William J. Weatherby - Tűzszekerek
Az ​1924-es párizsi olimpián részt vevő angol atlétacsapat történetét ismerhetjük meg a regényből. Egyikük, a zsidó származású Harold Abrahams mindent feláldoz azért, hogy egy előítéletek uralta világban megmutassa, nem a származás számít. Versenytársa, a skót evangélikus családból származó Eric Liddell úgy érzi, kötelessége, hogy kamatoztassa azt a tehetséget, amit Istentől kapott. Mindketten nemes célért küzdenek. Mindketten a végsőkig elszántak. Mindketten olimpiai aranyra vágynak. De csak egy álom válhat valóra. Minden brit atléta, legyen angol vagy skót, fusson a társadalomért, Isten dicsőségére vagy csak saját magáért - mint a hobbiból gátfutó Lord Andrew Lindsay -, mind ugyanabban a fehér mezben vannak, mindnek ugyanúgy peregnek a másodpercek. Végül mind a hárman elérik céljukat, de más-más úton. A Tűzszekerek 1981-ben Oscar-díjat nyert a legjobb film, a legjobb forgatókönyv, a legjobb filmzene (Vangelis) és a legjobb díszlet kategóriájában. W. J. Weatherby regényét magyarul először olvashatja az olvasóközönség.

Marschall József - A ​szélparipa
"Igaz ​a szél elvett pár tizedet a világcsúcsomból, de legyen boldog vele. A hárornnegyven-egész nyolccal én is boldog voltam. Teljes egy másodpercet javítottam Landy ezerkilencszázötvennégyes világcsúcsán. A bejelentésre tombolt az aréna, képtelenség volt folytatni az éppen akkor zajló ügyességi számokat, minden az új világcsúcs körül forgott. Először Náci bácsi ölelt meg, majd Pista, aztán Vuorisalo és Huttunen. Megfogtuk egymás kezét és futottunk egy kört az arénában. Életem leglassabb négyszáz métere volt, de a legboldogabb is. Szerettem volna, ha sosincs vége annak a körnek, ha örökké tart az a mámorító pillanat, ami olyan ritkán jön el, és akkor is csak a kivételesen szerencsés emberek életében. A világ leggyorsabb embere voltam ezerötszáz méteren.

Kollekciók