Ajax-loader

'Hongkong' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Jo Nesbø - Leopárd
Harry ​Hole, a norvég rendőrség egykori fenegyereke a Hóember-ügy után minden hidat felégetett maga mögött, s most Hongkongban él teljes visszavonultságban, démonai és hitelezői elől bujkálva. Amikor azonban Oslóban két fiatal nő holttestére bukkannak, akiknek halálát azonosítatlan eszköztől származó sebek okozták, a rendőrség Hongkongba küldi új munkatársát, Kaja Solnesst, hogy próbálja meg felkutatni és hazahozni Harryt, mivel ő az egyetlen sorozatgyilkos specialista az országban. Márpedig úgy tűnik, minden eddiginél nehezebb feladat lesz a tettes kézre kerítése, aki kíméletlen, rafinált és semmi nyomot nem hagy maga után. Ráadásul a gyilkossági osztály és a Nemzeti Nyomozó Iroda közötti hatalmi harc sem könnyíti meg Harry dolgát.

David Mitchell - Szellemírók
Mitchell ​könyvében szellem járja be a világot. Gazdatestről gazdatestre vándorol, keresi a neki rendelt formát és életet, akárcsak a szerző, aki a buldog szívósságával követi nyomon kilenc főszereplője életét a világ kilenc különböző pontján: a terrorista szektatagét Okinavában, a lemezbolti eladóét Tokióban, az angol pénzmosó ügynökét Hongkongban, a buddhista teaárus öregasszonyét Kínában, a gazdát kereső lényét Kínában, a műkincstolvaj teremőrlányét Szentpétervárott, a - szellemíró - dobosét Londonban, a CIA elől bujkáló atomfizikusnőét Írországban és az éjszakai rádiós műsorvezetőét New Yorkban. És bár e hősök nincsenek tudatában, milyen bizarr és kísérteties módon kapcsolódik egymáshoz életük, Mitchell mindvégig magabiztosan tartja kezében a szálakat, sőt arra is ügyel, hogy akkor se gabalyodjanak össze, amikor egy közelgő üstökös formájában már-már becsap a mennykő.

William Somerset Maugham - A ​színes fátyol
"Egy ​napon észrevette, hogy már egy hete nem gondol Charlie-ra, s nem is álmodik vele. Szíve hirtelen megdobbant: kigyógyult! Közönyösen tudott róla gondolkozni. Már nem szerette. Ó, míly megkönnyebbülés! Különös volt visszaemlékezni rá, hogy mennyire epekedett utána; azt hitte, hogy az élet ezentúl nem nyújthat neki egyebet szenvedésnél. És most már nevetni tudott. Milyen hitvány alak is volt ez a Charlie! Milyen bolond volt ő! Most már alig értette, mit szerethetett rajta... 'Szabad vagyok' gondolta, 'végre szabad, szabad!'" A fordulatokban bővelkedő szerelmi háromszög-történet romantikus környezetben, a 30-as években, Kínában játszódik. A megcsalást leleplező és kiengesztelődni képtelen férj kettős öngyilkossági szándékkal egy kolera sújtotta városba viszi feleségét. Kettejük vívódása, lelki fejlődésrajza ez a könyv. A történet 1934-ben készült amerikai filmváltozatában Greta Garbo tette emlékezetessé Kitty alakját. 2006-ban John Curran rendezett új, nagyszabású filmet, Naomi Watts és Edward Norton főszereplésével, az Oscar-jelölt Ron Nyswaner forgatókönyve alapján.

David Mitchell - Ghostwritten
An ​apocalyptic cult member carries out a gas attack on a rush-hour metro, but what connects him to a jazz buff in Tokyo? A woman on a holy mountain talks to a tree - and the tree talks back - unaware of the effect the financial irregularities of a burnt-out lawyer will have on her life. Add to this - a Mongolian gangster, a redundant English spy in Petersburg with a knack for forging masterpieces, a despondent 'zookeeper', a nuclear scientist, a ghostwriter, a ghost, and a late night New York DJ whose hard-boiled scepticism has been his undoing. All of them have tales to tell, and all must play their part as they are caught up in the inescapable forces of cause and effect.

Timothy Mo - Szigetbirtok ​Hongkong
Puskaporos ​a levegő az 1830-as években a "mennyei birodalom" kapujában, Kantonban. A városfalakon kívül, a Gyöngy-folyó rakpartján szoronganak a kínai piacra betörni vágyó külföldi kereskedőházak, amelyek már csak azért sem nyernek bebocsáttatást, mert elsősorban egy nemkívánatos, ám nagyon is kelendő portékát csempésznek be az országba: ópiumot. Az angolok találmánya ez a rendkívül nyereséges üzlet: Indiában olcsón felvásárolják az ópiumot, Kínában ezüstpénzért eladják, az ezüstpénzen pedig megvásárolják a teát, amelyet várva vár a hazai piac. És ez a kereskedelem nem állhat le: amint azt a regény amerikai hőse, az ópiumcsempészetet elítélő Walter Eastman megjegyzi, Anglia teaivó lakossága éppen annyira a kábítószer rabja, mint az illegális kereskedelem folytán az ópiumhoz hozzászoktatott kínaiak, s Angliában forradalom törne ki, ha a raktárakban nem állna rendelkezésre legalább egy esztendőre elegendő teakészlet. De az ópium olyan jó üzlet, hogy végül az amerikai kereskedőház sem tud neki ellenállni, s Walter - amikor a főnöke ráadásul még az unokahúgától is eltiltja, véget vetve szerelmes levelezésüknek és kilátástalanná téve jövőjét - felmond, Kantonból Macaóba költözik, vásárol egy használt nyomdagépet, és hetilapot alapít. Korszerű, liberális hetilapot, amely különösen most, az ópiumháborúk küszöbén, tisztán látó vitapartnere lesz a helybeli konzervatív hírlapnak. Macao portugál gyarmat, itt amúgy is szabadabb a légkör, itt él a külföldi kereskedők családja, hozzátartozói, a "társaság", s itt majdhogynem olyan eleven élet folyik, mint odahaza, a nemrég megkoronázott Viktória királynő Angliájában. Kis késéssel, persze: fél évbe telik, amíg Angliából Macaóba ér a hajó. Fél év, amíg megérkezik a század egy-egy nagy találmányának, újításának, egy tábornok kinevezésének vagy leváltásának a híre. És ez a féléves késés, tér és idő sajátosan elcsúszott viszonya magában véve is lényeges alkotóeleme ennek a sokféle minőségből összerakott (s mellesleg csalafinta módon a kínai "regény"-t is idéző) regénynek. Az anyai ágon angol, apai ágon kínai Timothy Mo mesterien ír: az első perctől kezdve minden könyvét komoly irodalmi díjakkal méltányolták Angliában. A Szigetbirtokban is fontos irodalmi esemény párosult közönségsikerrel: egy jelentős és egyúttal lebilincselően olvasmányos regény vezeti el az olvasót az ópiumháborúk során ahhoz a történelmi pillanathoz, amikor a gyarmatbirodalmat építő Angliának végre a birtokába kerül egy sziget, amelyen megvetheti lábát a Távol-Keleten - az áhított "szigetbirtok": Hongkong.

Bóna László - Illatos ​kikötő
Bóna ​László könyve egy megrendítő belső utazásra hívja olvasóit. Hongkong, Nagyvárad, London, Korond, Székelyudvarhely, Makaó, Torinó és Tai O. E szerteágazó külső világ mindegyik helyszíne valójában az otthon-, a barátság- és a szerelemkeresés egy-egy állomása, pontosabban a kereső ember elmélyült számvetése.

John Lanchester - Szerelmem, ​Hongkong
Mi ​az, amiért beleszeretünk egy emberbe, egy városba, egy dallamba, egy illatba? Ki tudná megmondani. Csak azt érezzük, hogy mint egy örvény, egyszer csak magával ragad valami, és nem ereszt többé. Valahogy így ragad magával a mű is: tudjuk, érezzük, hogy ha csak néhány másodpercre mi is beleszagolhatnánk Hongkong illatos kikötőjébe, bennünket is örökre magához láncolna ez az izgalmas, lüktető, varázslatos város. Ahogy a könyv lapjain megelevenedik egy csodálatos szerelem története, ahogy lepereg előttünk az elmúlt hetven esztendő Kelet és Nyugat találkozásának ezen a különleges pontján, ahogy "bennszülött" hongkongiakat és európai bevándorlókat, apácákat és üzletembereket követve utazunk időben és térben, John Lanchester, a kortárs angol irodalom egyik legjelentősebb alakja nem csak arra tanít meg bennünket, hogyan lett Kantonból Guangzhou, Pekingből Beijing, a hazugságból igazság, a nagyapák "piszkos" pénzéből legitim vagyon, hanem arra is: "A jövő fontosabb, mint a múlt."

Covers_250039
Hongkong Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Hongkong
Top ​10 útikönyvünkben az első osztályon utazó és a kispénzű turisták egyaránt megtalálják a kedvükre való legfontosabb látnivalókat - a 10 legérdekesebb fesztivál, a 10 legjobb étterem, hotel, múzeum és templom segíti a látogatót az eligazodásban. Ezek között még a 10 leginkább elkerülendő dolog is szerepel, hogy időt és pénzt spóroljunk. A részletes térképek és a több száz fénykép segítségével mindenki könnyen összeállíthatja útitervét.

William Somerset Maugham - The ​Painted Veil
Kitty ​Fane is the beautiful but shallow wife of Walter, a bacteriologist stationed in Hong Kong. Unsatisfied by her marriage, she starts an affair with charming, attractive and exciting Charles Townsend. But when Walter discovers her deception, he exacts a strange and terrible vengeance: Kitty must accompany him to his new posting in remote mainland China, where a cholera epidemic rages... First published to a storm of protest. The Painted Veil is a classic story of a woman's spiritual awakening.

Stephen Coonts - Hongkong
Jake ​Graftont az amerikai kormány azért küldi el Hongkongba, hogy kiderítse: a nagykövetnek a keze mennyire van benne a politikai támogatások körüli botrányban. Grafton erre az útra magával viszi a feleségét is, mivel a nagykövet, Tiger Cole régi barátjuk. Graftonék hamar rájönnek, hogy barátjuk tud egy politikai gyilkosságról és arról, hogy a kommunista kormány bezár egy külföldi bankot. Amikor Jake feleségét elrabolják, az admirális egy nagyon bonyolult polgárháború közepén találja magát. Egy CIA ügynök segítségével akarja megmenteni feleségét a haláltól. Ahhoz, hogy célját elérje, rá kell jönnie, hogy kiben bízhat és kik az ellenségei.

Covers_26248
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Hongkongi ​kémháború és más kémtörténetek
Elrongyolódott, ​régi filléres regényekből szerkesztettük ezt a sorozatot. Újra olvashatjuk apáink, nagyapáink kedvelt időtöltését, a két világháború között feltűnt izgalmas, fordulatos légiós, bűnügyi, vadnyugati, kalandos, kém stb. történeteket. Minden írást eredeti, teljes szöveggel közlünk, ahogyan annak idején a Friss Újság színes regénytára, Gong, Pesti Hírlap könyvek, Szivárvány, Tarka regénytár, Tolnai regénysorozat, Új Élet regénytár, Világvárosi regények stb. sorozatokban megjelent. A filléres regények írói a műfaj divatja szerint idegen álnevek mögé bújt magyar írók, újságírók, olykor tudományos férfiak. Anélkül, hogy kisregényeiket értékükön felülre emelnénk megállapíthatjuk, hogy sok eredeti megoldás is felbukkan ezekben, s ha valamely világnyelven íródtak volna, még az átlagosak is adhatnának alapötletet a moziban és a televízióban vetített hasonló témájú történetekhez. Néhány magyar szerző munkája a tudományos-fantasztikus regények és filmek között is megállná a helyét.

Jules Brown - David Leffman - The ​Rough Guide to Hong Kong & Macau
"The ​Rough Guide to Hong Kong & Macau" is the comprehensive guide to this region, taking into account the vast rate of change and giving a clear focus from both a Western and Chinese perspective. Packed with information and clear maps of old buildings and local historical sites, it also has detailed accounts of outdoor activities and revised restaurant listings, from world cuisine to local Chinese dim sum lunch. The guide caters to all visitors whatever their budget. For shopping, there are comprehensive listings on where to find clothing, jewellery, electronics, art or simply souvenirs, plus advice on how to avoid getting ripped off. For those on a budget, the guide is packed with tips on how to stay, travel, eat and enjoy yourself cheaply (including a list of all the free things to do in town). Anyone in Hong Kong with more time to explore will find coverage of everything from taking the Star Ferry Ride to shopping at Temple Street market, with in-depth coverage of downtown bars, remote villages, stunning mountains and the best beaches. Make the most of your holiday with "The Rough Guide to Hong Kong & Macau".

Jo Nesbø - Panserhjerte
To ​kvinner er funnet drept i Oslo, begge har druknet i sitt eget blod. Det mystiske er at stikksårene i ansiktene til de døde er blitt påført fra innsiden av munnen. Kaja Solness fra Voldsavsnittet blir sendt til Hong Kong for å oppspore en mann som er deres eneste spesialist på seriedrap, Harry Hole. Han har gjemt seg et sted i millionbyen, på flukt fra demonene fra forrige drapssak og kreditorer. Dette er den åttende romanen om Harry Hole.

Phil MacDonald - Ian Lyons - Rory Boland - Hongkong
A ​National Geographic Society sokat próbált utazói, szakavatott világcsavargói folyton-folyvást járják glóbuszunk pazar tájait, érdekes országait. De nem csak a díszleteket bámulják meg - a kulisszák mögé, a nemzetek, népek, kultúrák titkaiba is örömest bepillantanak. Vérbeli felfedezőként összegyűjtött tapasztalataikat, bölcs tanácsaikat osztják meg az utazni vágyó olvasóval a National Geographic Traveler sorozatának köteteiben. Az utazás megtervezése: Rövid az idő, tenger sok a látnivaló - hogyan állíthatjuk össze a legokosabban hongkongi kirándulásunk menetrendjét? Kalandra fel!: Dim sum, bevásárlókörút, feng shui mesterek, teaházak - megannyi különleges, kihagyhatatlan élmény. Bennfentes tipp: Csak a beavatottak számára ismerős helyek, fontos tudnivalók - a National Geographic fotósainak, újságíróinak, szakértőinek kincset érő tanácsai. Gyalogos és autós túrák: Gyarmati Hong Kong, Nathan Road, Stanley Village, Sai Kung - részletes leírással, térképpel. Kirándulások: Mai Po-lápvidék, Cheung-sziget, Clear Water-öböl, Guangzhou - háborítatlan zugok, csodás hongkongi látnivalók. Ne hagyjuk ki!: Különösképpen ajánlott helyek és programok. Fényképek, illusztrációk, térképek: Gazdagon illusztrált segédlet az úti célok kiválasztásához, a tájékozódáshoz, a tartalmas és szórakoztató időtöltéshez.

Michael Connelly - Kilenc ​sárkány
Harry ​Bosch, a Los Angeles-i nyomzó életének legnehezebb és legkockázatosabb ügyébe keveredik. A tét minden eddiginél nagyobb... A Fortune Liquors aprócska italbolt Los Angeles egyik rossz hírű környékén. Harry Bosch hosszú évek óta ismeri: mindig magánál tartja azt a levél gyufát, ami egy réges-régi ügy kapcsán került hozzá. A rajta olvasható mottó - "Boldog az, aki menedéket talál a saját lelkében" - a legsötétebb órákban jelentett számára vigaszt. John Línek, az üzlet kínai tulajdonosának a meggyilkolása érzékenyen érinti Boscht, aki megfogadja, hogy mindenáron felkutatja a tettest. A kínai bevándorlók világa azonban ismeretlen számára, sem a nyelvet, sem a kultúrát nem ismeri. Az ügy szálai egy veszedelmes hongkongi bűnszervezethez vezetnek. Ráadásul Boschtól elszakítják a lányát, aki mindennél többet jelent számára. A férfinak Hongkongba kell utaznia, hogy mindent egy lapra feltéve megmentse Maddie-t, aki vélhetően a maffia karmai közé került. A Kilenc Sárkány nevű helyen, az Éhes Szellemek ünnepén Bosch beleveti magát ebbe az ismeretlen világba, hogy szembeszálljon a triádok kíméletlen szervezetével... A Kilenc sárkány Michael Connelly minden eddigi regényén túltesz, és igazolja, hogy a kritikusok nem érdemtelenül tartják őt a világ egyik legjobb krimiírójának.

Plavecz Tamás - Plavecz Nándor - Bruce ​Lee - a Sárkány titokzatos világa
Mielőtt ​elkezdenéd olvasni ezt a könyvet, állj meg egy pillanatra! Felejtsd el a múltat, hagyd békén a jövőt! Törölj ki magadból minden rosszat és kellemetlent! Érezd azt, hogy újjászülettél, és semmi se legyen a tudatodban, ami megzavarhat! Próbálj meg mindent egyszerűen látni, figyelj egyetlen pontra, és az egész világot tedd félre erre a kis időre! Ha természetesen élsz és viselkedsz, rövid időn belül megtalálod a Iegnagyobb kincset, s ha végül belenézel az Igazság és valóság hamisítatlan tükrébe, meglátod önmagad.

Timothy Mo - An ​Insular Possession
The ​author of the acclaimed Sour Sweet presents a sweeping historical novel about corruption and greed, class, race, love and treachery set in Macao and Canton before and during the Opium Wars of the 19th century. Nominated for England's prestigious Booker Prize.

Kam Y. Lau - Cantonese ​Phrasebook
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

William Somerset Maugham - A ​festett fátyol
"A ​Tao az Út és az Utas. Négyzet, melynek nincs szöglete, zene, melyet nem hallani, kép, melynek nincs körvonala." Kitty Fane szép. Ezt sulykolta bele az anyja, ennek köszönheti unalmas, megbízható férjét - és szenvedélyes szeretőjét is. Kitty azért megy hozzá Walterhez, mert attól fél, húgából előbb lesz férjes asszony, mint belőle. Azt reméli, házassága örömtelenségét ellensúlyozza majd a hongkongi élet forgataga, de rá kell jönnie, az ő szintjükön forgatagról szó sincs. Amikor a gyarmati titkárhelyettes kiveti rá a hálóját, Kitty könnyedén megadja magát. Eszébe sem jut a férje. De Walter rájön, hogy megcsalják, és szörnyű bosszút áll. Somerset Maugham többször megfilmesített regénye új fordításban, megváltozott címmel jelenik meg. Somerset Maugham (1874-1965) Anglia legnépszerűbb és legtermékenyebb írója volt. Ritka megértéssel és őszintén írt a nőkről, szexuális étvágyukról, önmegvalósítási nehézségeikről, a velük szembeni elvárásokról. Regényei főszereplőnői mindig egyéniségek, akik tanulnak a hibáikból, és képesek a fejlődésre, a férfiak méltó partnerei és ellenfelei. "Az a mai szerző, akitől a legtöbbet tanultam." (George Orwell) "A kedvenc íróm." (Gabriel García Márquez)

Hans-Wilm Schütte - Hongkong
Naprakész ​információk, bárhová utazunk! Kalandok és élmények 24 órába sűrítve. Ötletek és javaslatok, hogy kevés pénzből hogyan érezzük jól magunkat és hová menjünk vásárolni. Minden fejezet végén takarékos ajánlat. Új fejezetek: zene, klubok, művészet és építészet, kulturális élet és étkezési szokások, minden fontos esemény, dátum és cím! Hasznos internet oldalak, interaktív térképek, telefonszámok és e-mail címek.

Richard Sterling - Elizabeth Chong - World ​Food: Hong Kong
Hong ​Kong cuisine is the world in your mouth. Emperors, colonialists, sailors and stylists have all brought ingredients to this culinary microcosm. And in turn Hong Kong has given the world the flavors of the orient, the occident and all in between. On yum cha trolleys, at chic bars and in this guide you’ll taste the invention and innovation of Hong Kong. So whether you crave Peking duck, snake soup or high tea, Hong Kong cuisine will surprise and delight. includes a culinary tour of Macau the essential guide to the culture of food & drink in Hong Kong markets & shopping in Hong Kong’s hidden alleyways celebrating moon festivals & appeasing hungry ghosts the definitive culinary dictionary, a quick reference glossary and useful phrases for every food & drink occasion tantalizing photography and recipes

Paul Theroux - Kowloon ​Tong
Ninety-nine ​years of colonial rule are ending as the British prepare to hand over Hong Kong to China. For Betty Mullard and her son, Bunt, it doesn't concern them - until the mysterious Mr. Hung from the mainland offers them a large sum for their family business. They refuse, yet fail to realize Mr. Hung is unlike the Chinese they've known: he will accept no refusals. When a young female employee whom Bunt has been dating vanishes, he is forced to make important decisions for the first time in his life - but his good intentions are pitted against the will of Mr. Hung and the threat of the ultimate betrayal.

Susan Jane Gilman - Undress ​Me in the Temple of Heaven
"This ​is riveting stuff . . . unputdownable." --O, The Oprah Magazine In 1986, Susan Jane Gilman and a classmate embarked on a bold trek around the globe starting in the People's Republic of China. At that point, China had been open to independent backpackers for roughly ten minutes. Armed only with the collected works of Nietzsche and Linda Goodman's Love Signs, the two friends plunged into the dusty streets of Shanghai. Unsurprisingly, they quickly found themselves in over their heads--hungry, disoriented, stripped of everything familiar, and under constant government surveillance. Soon, they began to unravel--one physically, the other psychologically. As their journey became increasingly harrowing, they found themselves facing crises that Susan didn't think they'd survive. But by summoning strengths she never knew she had--and with help from unexpected friends--the two travelers found their way out of a Chinese heart of darkness. UNDRESS ME IN THE TEMPLE OF HEAVEN is a flat-out page-turner, an astonishing true story of naïveté, friendship, and redemption told with Susan's trademark compassion and humor.

Ismeretlen szerző - Factory ​Towns of South China / 華南工廠城 (Huánán Gōngchǎng Chéng)
Most ​consumer products come primarily from the Pearl River Delta, the "factory of the world" with the largest industrial region on earth. The delta has attracted millions of poor rural residents to settle in factory towns in hopes for a better life. _Factory Towns of South China_ opens a window on these walled compounds, exposing the gritty establishments, crowded dormitories and monotonous labor carried out by workers. Some function as self-contained cities, with their own fire brigade, hospital, bank, TV station and as many as half a million workers living within the compounds. Other factories are scattered in larger villages to mask their existence and evade governmental crackdowns on the production of fake consumer goods and illegal casino machines. Contributors include David Bray, Minnie Chan, Jia-Ching Chen, Paul Chu Hoi Shan, Eli Friedman, Claudia Juhre, Laurence Liauw, Paul Lin, Ting Shi, Casey Wang, Rex Wong, and Chun Yang.

Kollekciók