Ajax-loader

'Hongkong' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Robert Ludlum - A ​fantom visszatér
A ​Fantom-trilógia második részében egy hongkongi tajpan utasítására elrabolják, majd ismeretlen helyre hurcolják Jason Bourne feleségét. Rengeteg küzdelem és számtalan életveszélyes akció után Bourne-nak végül sikerül kiszabadítania hitvesét. Az akció közben a Távol-Kelet legveszélyesebb gengsztereivel és ügynökeivel vívott élethalálharcot, ezért ezután sem lehet nyugodt. (A következményekről majd feltehetően a trilógia harmadik kötetében olvashatunk.)

David Mitchell - Szellemírók
Mitchell ​könyvében szellem járja be a világot. Gazdatestről gazdatestre vándorol, keresi a neki rendelt formát és életet, akárcsak a szerző, aki a buldog szívósságával követi nyomon kilenc főszereplője életét a világ kilenc különböző pontján: a terrorista szektatagét Okinavában, a lemezbolti eladóét Tokióban, az angol pénzmosó ügynökét Hongkongban, a buddhista teaárus öregasszonyét Kínában, a gazdát kereső lényét Kínában, a műkincstolvaj teremőrlányét Szentpétervárott, a - szellemíró - dobosét Londonban, a CIA elől bujkáló atomfizikusnőét Írországban és az éjszakai rádiós műsorvezetőét New Yorkban. És bár e hősök nincsenek tudatában, milyen bizarr és kísérteties módon kapcsolódik egymáshoz életük, Mitchell mindvégig magabiztosan tartja kezében a szálakat, sőt arra is ügyel, hogy akkor se gabalyodjanak össze, amikor egy közelgő üstökös formájában már-már becsap a mennykő.

Jo Nesbø - Leopárd
Harry ​Hole, a norvég rendőrség egykori fenegyereke a Hóember-ügy után minden hidat felégetett maga mögött, s most Hongkongban él teljes visszavonultságban, démonai és hitelezői elől bujkálva. Amikor azonban Oslóban két fiatal nő holttestére bukkannak, akiknek halálát azonosítatlan eszköztől származó sebek okozták, a rendőrség Hongkongba küldi új munkatársát, Kaja Solnesst, hogy próbálja meg felkutatni és hazahozni Harryt, mivel ő az egyetlen sorozatgyilkos specialista az országban. Márpedig úgy tűnik, minden eddiginél nehezebb feladat lesz a tettes kézre kerítése, aki kíméletlen, rafinált és semmi nyomot nem hagy maga után. Ráadásul a gyilkossági osztály és a Nemzeti Nyomozó Iroda közötti hatalmi harc sem könnyíti meg Harry dolgát.

William Somerset Maugham - A ​színes fátyol
"Egy ​napon észrevette, hogy már egy hete nem gondol Charlie-ra, s nem is álmodik vele. Szíve hirtelen megdobbant: kigyógyult! Közönyösen tudott róla gondolkozni. Már nem szerette. Ó, míly megkönnyebbülés! Különös volt visszaemlékezni rá, hogy mennyire epekedett utána; azt hitte, hogy az élet ezentúl nem nyújthat neki egyebet szenvedésnél. És most már nevetni tudott. Milyen hitvány alak is volt ez a Charlie! Milyen bolond volt ő! Most már alig értette, mit szerethetett rajta... 'Szabad vagyok' gondolta, 'végre szabad, szabad!'" A fordulatokban bővelkedő szerelmi háromszög-történet romantikus környezetben, a 30-as években, Kínában játszódik. A megcsalást leleplező és kiengesztelődni képtelen férj kettős öngyilkossági szándékkal egy kolera sújtotta városba viszi feleségét. Kettejük vívódása, lelki fejlődésrajza ez a könyv. A történet 1934-ben készült amerikai filmváltozatában Greta Garbo tette emlékezetessé Kitty alakját. 2006-ban John Curran rendezett új, nagyszabású filmet, Naomi Watts és Edward Norton főszereplésével, az Oscar-jelölt Ron Nyswaner forgatókönyve alapján.

William Somerset Maugham - Színes ​fátyol
A ​fordulatokban bővelkedő szerelmi háromszögtörténet gyarmati környezetben, az egzotikus Kínában játszódik. A megcsalatást leleplező és kiengesztelődni képtelen férj kettős öngyilkossági szándékkal egy kolerasújtotta városba viszi feleségét. Kettejük vívódása, lelki fejlődésrajza a regény. A regény 1934-ben készült amerikai filmváltozatában Greta Garbo tette emlékezetessé Kitty alakját.

Robert Ludlum - Bourne ​hatalma
A ​Bourne-trilógia második kötetében ismét élethalálharcra kényszerül Jason Bourne, Robert ludlum legkülönösebb sorsú hőse. Egy honkongi tajpan utasítására elrabolják Bourne feleségét, s ezzel kezdetét veszi a kegyelmet nem ismerő küzdelem a gyilkos gengszterek és a semmivel sem kíméletesebb titkosszolgálatok között. A tét látszólag egy asszony élete, de valójában a hatalom és a pénz körül forog minden a Távol-Kelet véres kulisszái között. Jason Bourne a hajdani Fantom ismét feltűnik Ázsiában, s ahol ő megjelenik, ott eluralkodik a rettegés és arat a halál... Robert Ludlum kiapadhatatlan fantáziájának köszönhetően egy olyan könyvet adunk az olvasó kezébe, amely lenyűgözően izgalmas folytatása a Bourne-trilóga első kötetének. A befejező rész, A BOURNE ULTIMÁTUMA március végén jelenik meg.

Robert Ludlum - The ​Bourne Supremacy
Terror ​is sweeping the globe. The Vice-Premier of the People's Republic has been brutally murdered by a legendary assassin and world leaders are asking the same questions: Why has Bourne come back? Who is paying him? Who will be his next target? US officials know a shocking truth: there is no Jason Bourne. There never was. But someone has resurrected the name, and if he is not stopped, the world will pay a devastating price. Jason Bourne must live again. He must utilise his murderous skills as, once more, he is plunged into a dangerous world. This time, the will to survive is not enough. This time, Bourne must reign supreme...

David Mitchell - Ghostwritten
An ​apocalyptic cult member carries out a gas attack on a rush-hour metro, but what connects him to a jazz buff in Tokyo? A woman on a holy mountain talks to a tree - and the tree talks back - unaware of the effect the financial irregularities of a burnt-out lawyer will have on her life. Add to this - a Mongolian gangster, a redundant English spy in Petersburg with a knack for forging masterpieces, a despondent 'zookeeper', a nuclear scientist, a ghostwriter, a ghost, and a late night New York DJ whose hard-boiled scepticism has been his undoing. All of them have tales to tell, and all must play their part as they are caught up in the inescapable forces of cause and effect.

Timothy Mo - Szigetbirtok ​Hongkong
Puskaporos ​a levegő az 1830-as években a "mennyei birodalom" kapujában, Kantonban. A városfalakon kívül, a Gyöngy-folyó rakpartján szoronganak a kínai piacra betörni vágyó külföldi kereskedőházak, amelyek már csak azért sem nyernek bebocsáttatást, mert elsősorban egy nemkívánatos, ám nagyon is kelendő portékát csempésznek be az országba: ópiumot. Az angolok találmánya ez a rendkívül nyereséges üzlet: Indiában olcsón felvásárolják az ópiumot, Kínában ezüstpénzért eladják, az ezüstpénzen pedig megvásárolják a teát, amelyet várva vár a hazai piac. És ez a kereskedelem nem állhat le: amint azt a regény amerikai hőse, az ópiumcsempészetet elítélő Walter Eastman megjegyzi, Anglia teaivó lakossága éppen annyira a kábítószer rabja, mint az illegális kereskedelem folytán az ópiumhoz hozzászoktatott kínaiak, s Angliában forradalom törne ki, ha a raktárakban nem állna rendelkezésre legalább egy esztendőre elegendő teakészlet. De az ópium olyan jó üzlet, hogy végül az amerikai kereskedőház sem tud neki ellenállni, s Walter - amikor a főnöke ráadásul még az unokahúgától is eltiltja, véget vetve szerelmes levelezésüknek és kilátástalanná téve jövőjét - felmond, Kantonból Macaóba költözik, vásárol egy használt nyomdagépet, és hetilapot alapít. Korszerű, liberális hetilapot, amely különösen most, az ópiumháborúk küszöbén, tisztán látó vitapartnere lesz a helybeli konzervatív hírlapnak. Macao portugál gyarmat, itt amúgy is szabadabb a légkör, itt él a külföldi kereskedők családja, hozzátartozói, a "társaság", s itt majdhogynem olyan eleven élet folyik, mint odahaza, a nemrég megkoronázott Viktória királynő Angliájában. Kis késéssel, persze: fél évbe telik, amíg Angliából Macaóba ér a hajó. Fél év, amíg megérkezik a század egy-egy nagy találmányának, újításának, egy tábornok kinevezésének vagy leváltásának a híre. És ez a féléves késés, tér és idő sajátosan elcsúszott viszonya magában véve is lényeges alkotóeleme ennek a sokféle minőségből összerakott (s mellesleg csalafinta módon a kínai "regény"-t is idéző) regénynek. Az anyai ágon angol, apai ágon kínai Timothy Mo mesterien ír: az első perctől kezdve minden könyvét komoly irodalmi díjakkal méltányolták Angliában. A Szigetbirtokban is fontos irodalmi esemény párosult közönségsikerrel: egy jelentős és egyúttal lebilincselően olvasmányos regény vezeti el az olvasót az ópiumháborúk során ahhoz a történelmi pillanathoz, amikor a gyarmatbirodalmat építő Angliának végre a birtokába kerül egy sziget, amelyen megvetheti lábát a Távol-Keleten - az áhított "szigetbirtok": Hongkong.

Bóna László - Illatos ​kikötő
Bóna ​László könyve egy megrendítő belső utazásra hívja olvasóit. Hongkong, Nagyvárad, London, Korond, Székelyudvarhely, Makaó, Torinó és Tai O. E szerteágazó külső világ mindegyik helyszíne valójában az otthon-, a barátság- és a szerelemkeresés egy-egy állomása, pontosabban a kereső ember elmélyült számvetése.

John Lanchester - Szerelmem, ​Hongkong
Mi ​az, amiért beleszeretünk egy emberbe, egy városba, egy dallamba, egy illatba? Ki tudná megmondani. Csak azt érezzük, hogy mint egy örvény, egyszer csak magával ragad valami, és nem ereszt többé. Valahogy így ragad magával a mű is: tudjuk, érezzük, hogy ha csak néhány másodpercre mi is beleszagolhatnánk Hongkong illatos kikötőjébe, bennünket is örökre magához láncolna ez az izgalmas, lüktető, varázslatos város. Ahogy a könyv lapjain megelevenedik egy csodálatos szerelem története, ahogy lepereg előttünk az elmúlt hetven esztendő Kelet és Nyugat találkozásának ezen a különleges pontján, ahogy "bennszülött" hongkongiakat és európai bevándorlókat, apácákat és üzletembereket követve utazunk időben és térben, John Lanchester, a kortárs angol irodalom egyik legjelentősebb alakja nem csak arra tanít meg bennünket, hogyan lett Kantonból Guangzhou, Pekingből Beijing, a hazugságból igazság, a nagyapák "piszkos" pénzéből legitim vagyon, hanem arra is: "A jövő fontosabb, mint a múlt."

Covers_250039
Hongkong Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Hongkong
Top ​10 útikönyvünkben az első osztályon utazó és a kispénzű turisták egyaránt megtalálják a kedvükre való legfontosabb látnivalókat - a 10 legérdekesebb fesztivál, a 10 legjobb étterem, hotel, múzeum és templom segíti a látogatót az eligazodásban. Ezek között még a 10 leginkább elkerülendő dolog is szerepel, hogy időt és pénzt spóroljunk. A részletes térképek és a több száz fénykép segítségével mindenki könnyen összeállíthatja útitervét.

Jo Nesbø - The ​Leopard
In ​the depths of winter, a killer stalks the city streets. His victims are two young women, both found with twenty-four inexplicable puncture wounds, both drowned in their own blood. The crime scenes offer no clues, the media is reaching fever pitch, and the police are running out of options. There is only one man who can help them.

William Somerset Maugham - The ​Painted Veil
Kitty ​Fane is the beautiful but shallow wife of Walter, a bacteriologist stationed in Hong Kong. Unsatisfied by her marriage, she starts an affair with charming, attractive and exciting Charles Townsend. But when Walter discovers her deception, he exacts a strange and terrible vengeance: Kitty must accompany him to his new posting in remote mainland China, where a cholera epidemic rages... First published to a storm of protest. The Painted Veil is a classic story of a woman's spiritual awakening.

Heinz G. Konsalik - A ​dzsunkaorvos
Hongkong ​dzsunkaváros - teli titkokkal, szenvedéllyel, bűnözéssel és emberi nagysággal! Ebbe a világba csöppen bele a német orvos, Dr. Merker a Trópusi Intézettől. Kínai kollégájával, Dr. Wang An-céval együtt kell nyomára bukkannia egy alattomos betegségnek: teljesen egészséges emberek váratlanul valamiféle hipnózisba esnek, mely alatt különféle bűntényeket követnek el anélkül, hogy tudnának róla. A betegség jelentkezése után néhány héttel a máj lebomlásában meghalnak. Kutatásai során Dr. Merker előtt megrendítő emberi sorsok tárulnak fel. Európaias érzéseit, gondolkodását és értékítéletét el kell felejtenie - mindenekelőtt mikor a rejtélyes betegség nyomára bukkan. Szörnyű felfedezést tesz, mely azonnali cselekvést követel. A cselekvés ebben az esetben egyet jelent a gyilkolással! Más kiút nincs.

Michael Connelly - Nine ​Dragons
The ​shooting of a Chinese liquor store owner in LA brings Harry Bosch back to the Rodney King riots and the moment a stranger gave a young cop sanctuary. Now the debt must be repaid, and Harry soon discovers the old man's death was no ordinary hold-up. Homing in on clues disregarded by the cops on the scene, Harry builds a picture of corruption and intimidation, with the local Triads at the heart of it. But as he tries to build a case and breach the impenetrable wall of silence in the local community, he finds he is taking a dragon by the tail - a dragon whose talons reach well beyond LA, and even the States. Suddenly the most precious thing in Harry's life is under threat, and he will need to leave the familiarity of his home turf, alone and without backup, if he is going to stop his worst nightmare from happening.

Anthony Grey - Halálmester
"- ​Mr. Grey! Egy pillanatra... - Muszáj? - fordultam hátra kelletlenül. - Sajnos ön kulcsfigura az ügyben... és khm... azt hiszem, jobb lenne, ha most hallgatnám ki. Szomorúan felsóhajtottam. - Gondolja? Shaó furcsán elmosolyodott. - Igen. Mr. Grey. - Nem várhatnánk reggelig? - Tőlem igen... - De...? - De nem biztos, hogy megéri a reggelt."

Stephen Coonts - Hongkong
Jake ​Graftont az amerikai kormány azért küldi el Hongkongba, hogy kiderítse: a nagykövetnek a keze mennyire van benne a politikai támogatások körüli botrányban. Grafton erre az útra magával viszi a feleségét is, mivel a nagykövet, Tiger Cole régi barátjuk. Graftonék hamar rájönnek, hogy barátjuk tud egy politikai gyilkosságról és arról, hogy a kommunista kormány bezár egy külföldi bankot. Amikor Jake feleségét elrabolják, az admirális egy nagyon bonyolult polgárháború közepén találja magát. Egy CIA ügynök segítségével akarja megmenteni feleségét a haláltól. Ahhoz, hogy célját elérje, rá kell jönnie, hogy kiben bízhat és kik az ellenségei.

Covers_26248
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Hongkongi ​kémháború és más kémtörténetek
Elrongyolódott, ​régi filléres regényekből szerkesztettük ezt a sorozatot. Újra olvashatjuk apáink, nagyapáink kedvelt időtöltését, a két világháború között feltűnt izgalmas, fordulatos légiós, bűnügyi, vadnyugati, kalandos, kém stb. történeteket. Minden írást eredeti, teljes szöveggel közlünk, ahogyan annak idején a Friss Újság színes regénytára, Gong, Pesti Hírlap könyvek, Szivárvány, Tarka regénytár, Tolnai regénysorozat, Új Élet regénytár, Világvárosi regények stb. sorozatokban megjelent. A filléres regények írói a műfaj divatja szerint idegen álnevek mögé bújt magyar írók, újságírók, olykor tudományos férfiak. Anélkül, hogy kisregényeiket értékükön felülre emelnénk megállapíthatjuk, hogy sok eredeti megoldás is felbukkan ezekben, s ha valamely világnyelven íródtak volna, még az átlagosak is adhatnának alapötletet a moziban és a televízióban vetített hasonló témájú történetekhez. Néhány magyar szerző munkája a tudományos-fantasztikus regények és filmek között is megállná a helyét.

Jules Brown - David Leffman - The ​Rough Guide to Hong Kong & Macau
"The ​Rough Guide to Hong Kong & Macau" is the comprehensive guide to this region, taking into account the vast rate of change and giving a clear focus from both a Western and Chinese perspective. Packed with information and clear maps of old buildings and local historical sites, it also has detailed accounts of outdoor activities and revised restaurant listings, from world cuisine to local Chinese dim sum lunch. The guide caters to all visitors whatever their budget. For shopping, there are comprehensive listings on where to find clothing, jewellery, electronics, art or simply souvenirs, plus advice on how to avoid getting ripped off. For those on a budget, the guide is packed with tips on how to stay, travel, eat and enjoy yourself cheaply (including a list of all the free things to do in town). Anyone in Hong Kong with more time to explore will find coverage of everything from taking the Star Ferry Ride to shopping at Temple Street market, with in-depth coverage of downtown bars, remote villages, stunning mountains and the best beaches. Make the most of your holiday with "The Rough Guide to Hong Kong & Macau".

Jo Nesbø - Panserhjerte
To ​kvinner er funnet drept i Oslo, begge har druknet i sitt eget blod. Det mystiske er at stikksårene i ansiktene til de døde er blitt påført fra innsiden av munnen. Kaja Solness fra Voldsavsnittet blir sendt til Hong Kong for å oppspore en mann som er deres eneste spesialist på seriedrap, Harry Hole. Han har gjemt seg et sted i millionbyen, på flukt fra demonene fra forrige drapssak og kreditorer. Dette er den åttende romanen om Harry Hole.

Phil MacDonald - Ian Lyons - Rory Boland - Hongkong
A ​National Geographic Society sokat próbált utazói, szakavatott világcsavargói folyton-folyvást járják glóbuszunk pazar tájait, érdekes országait. De nem csak a díszleteket bámulják meg - a kulisszák mögé, a nemzetek, népek, kultúrák titkaiba is örömest bepillantanak. Vérbeli felfedezőként összegyűjtött tapasztalataikat, bölcs tanácsaikat osztják meg az utazni vágyó olvasóval a National Geographic Traveler sorozatának köteteiben. Az utazás megtervezése: Rövid az idő, tenger sok a látnivaló - hogyan állíthatjuk össze a legokosabban hongkongi kirándulásunk menetrendjét? Kalandra fel!: Dim sum, bevásárlókörút, feng shui mesterek, teaházak - megannyi különleges, kihagyhatatlan élmény. Bennfentes tipp: Csak a beavatottak számára ismerős helyek, fontos tudnivalók - a National Geographic fotósainak, újságíróinak, szakértőinek kincset érő tanácsai. Gyalogos és autós túrák: Gyarmati Hong Kong, Nathan Road, Stanley Village, Sai Kung - részletes leírással, térképpel. Kirándulások: Mai Po-lápvidék, Cheung-sziget, Clear Water-öböl, Guangzhou - háborítatlan zugok, csodás hongkongi látnivalók. Ne hagyjuk ki!: Különösképpen ajánlott helyek és programok. Fényképek, illusztrációk, térképek: Gazdagon illusztrált segédlet az úti célok kiválasztásához, a tájékozódáshoz, a tartalmas és szórakoztató időtöltéshez.

Alex Irvine - Pacific ​Rim
The ​official novelization of the upcoming sci-fi blockbuster Pacific Rim from visionary director Guillermo del Toro! When legions of monstrous creatures, known as Kaiju, started rising from the sea, a war began that would take millions of lives and consume humanity's resources for years on end. To combat the giant Kaiju, a special type of weapon was devised: massive robots, called Jaegers, which are controlled simultaneously by two pilots whose minds are locked in a neural bridge. But even the Jaegers are proving nearly defenseless in the face of the relentless Kaiju. On the verge of defeat, the forces defending mankind have no choice but to turn to two unlikely heroes-a washed up former pilot (Charlie Hunnam) and an untested trainee (Rinko Kikuchi)-who are teamed to drive a legendary but seemingly obsolete Jaeger from the past. Together, they stand as mankind's last hope against the mounting apocalypse. "I wanted to make not a war movie, but an adventure movie, with a huge, romantic sense of adventure, a sense of grandeur, and operatic battles..." - Guillermo Del Toro

Lars Saabye Christensen - Min ​kinesiske farmor
– ​Fortell meg om Kina, sier jeg. Lars Saabye Christensen sitter ved sin fars sykeleie og ber ham fortelle om da farmoren og farfaren hans bodde i Hong Kong. Faren sier ingenting. Oppfordringen åpner derimot en dør til forfatterens indre, til hans egen og slektens historie. En historie som strekker seg over fire generasjoner, to århundrer og til andre siden av kloden. Fra Hjørring i Danmark til Hong Kong, fra Julianehåp på Grønland og til Gabels gate i Oslo. Navet i historien er farmoren, murmesterdatteren Hulda, som faller for styrmann Christensen da han besøker hatteforretningen i Aalborg der hun jobber. Kort tid etter legger hun ut alene på den lange reisen for å møte sin nye ektemann som er stasjonert i Hong Kong som bergingsskipper. I en velopplagt og underholdene tekst som suverent binder faren, farfaren og oldefarens historie sammen med den personlige fortellingen om den unge forfatterens tilblivelse, forsøker forfatteren å finne ut mer om farmoren. Hvem var denne kvinnen? Livet hennes ble, i motsetning til forfedrene, ikke dokumentert i festtaler, hedersord, svennebrev og intervjuer. Spørsmålet forfatteren må svare på, er om det er mulig å skrive om en slik kvinne uten å ty til fiksjonen og diktningen? _Min kinesiske farmor_ er et originalt portrett av en familie, en søkende og spørrende innsirkling av en kvinneskjebne gjennom tiden hun levde i, menneskene hun møtte og stedene hun bodde.

Kam Y. Lau - Cantonese ​Phrasebook
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

William Somerset Maugham - A ​festett fátyol
"A ​Tao az Út és az Utas. Négyzet, melynek nincs szöglete, zene, melyet nem hallani, kép, melynek nincs körvonala." Kitty Fane szép. Ezt sulykolta bele az anyja, ennek köszönheti unalmas, megbízható férjét - és szenvedélyes szeretőjét is. Kitty azért megy hozzá Walterhez, mert attól fél, húgából előbb lesz férjes asszony, mint belőle. Azt reméli, házassága örömtelenségét ellensúlyozza majd a hongkongi élet forgataga, de rá kell jönnie, az ő szintjükön forgatagról szó sincs. Amikor a gyarmati titkárhelyettes kiveti rá a hálóját, Kitty könnyedén megadja magát. Eszébe sem jut a férje. De Walter rájön, hogy megcsalják, és szörnyű bosszút áll. Somerset Maugham többször megfilmesített regénye új fordításban, megváltozott címmel jelenik meg. Somerset Maugham (1874-1965) Anglia legnépszerűbb és legtermékenyebb írója volt. Ritka megértéssel és őszintén írt a nőkről, szexuális étvágyukról, önmegvalósítási nehézségeikről, a velük szembeni elvárásokról. Regényei főszereplőnői mindig egyéniségek, akik tanulnak a hibáikból, és képesek a fejlődésre, a férfiak méltó partnerei és ellenfelei. "Az a mai szerző, akitől a legtöbbet tanultam." (George Orwell) "A kedvenc íróm." (Gabriel García Márquez)

Hans-Wilm Schütte - Hongkong
Naprakész ​információk, bárhová utazunk! Kalandok és élmények 24 órába sűrítve. Ötletek és javaslatok, hogy kevés pénzből hogyan érezzük jól magunkat és hová menjünk vásárolni. Minden fejezet végén takarékos ajánlat. Új fejezetek: zene, klubok, művészet és építészet, kulturális élet és étkezési szokások, minden fontos esemény, dátum és cím! Hasznos internet oldalak, interaktív térképek, telefonszámok és e-mail címek.

Richard Sterling - Elizabeth Chong - World ​Food: Hong Kong
Hong ​Kong cuisine is the world in your mouth. Emperors, colonialists, sailors and stylists have all brought ingredients to this culinary microcosm. And in turn Hong Kong has given the world the flavors of the orient, the occident and all in between. On yum cha trolleys, at chic bars and in this guide you’ll taste the invention and innovation of Hong Kong. So whether you crave Peking duck, snake soup or high tea, Hong Kong cuisine will surprise and delight. includes a culinary tour of Macau the essential guide to the culture of food & drink in Hong Kong markets & shopping in Hong Kong’s hidden alleyways celebrating moon festivals & appeasing hungry ghosts the definitive culinary dictionary, a quick reference glossary and useful phrases for every food & drink occasion tantalizing photography and recipes

Jackie Chan - Zhu Mo - Csúcsformában
Folyamatos ​pörgés az életem: szerepek, filmek, bemutatók, utazások, határidők, megbeszélések. Mindenki a barátom és én mindenki barátja vagyok: kaszkadőr társaim, színészek, rendezők, producerek, cimborák. Ebben a folyamatos pörgésben szinte teljesen elfelejtettem, hogy ki vagyok én, Jackie Chan, az ember. Szinte elfelejtettem, de ekkor jött Zhu Mo. Kérdezett, hallgatta a történeteimet, aztán elkezdett írni. Amit leírt, az én voltam. Miközben felelevenítettük az emlékeimet, arra gondoltam, igen, ez vagyok én, ez is én vagyok. De ez nem a filmvászonról vagy a címlapokról ismert Jackie. Nem. Ez egy teljesen hétköznapi ember, a maga gyarlóságaival, megbánásaival, örömeivel és bánataival. És az érzelmeivel, amelyeket oly nehezen tudott megosztani azokkal, akik a legközelebb álltak hozzá. Szeretném most mindenkinek megmutatni ezt a Jackie Chant. Szeretem ezt a könyvet, legalább annyira, mint a filmjeimet.

Naoise Dolan - Exciting ​Times
Ava ​moved to Hong Kong to find happiness, but so far, it isn’t working out. Since she left Dublin, she’s been spending her days teaching English to rich children—she’s been assigned the grammar classes because she lacks warmth—and her nights avoiding petulant roommates in her cramped apartment. When Ava befriends Julian, a witty British banker, he offers a shortcut into a lavish life her meager salary could never allow. Ignoring her feminist leanings and her better instincts, Ava finds herself moving into Julian’s apartment, letting him buy her clothes, and, eventually, striking up a sexual relationship with him. When Julian’s job takes him back to London, she stays put, unsure where their relationship stands. Enter Edith. A Hong Kong–born lawyer, striking and ambitious, Edith takes Ava to the theater and leaves her tulips in the hallway. Ava wants to be her—and wants her. Ava has been carefully pretending that Julian is nothing more than an absentee roommate, so when Julian announces that he’s returning to Hong Kong, she faces a fork in the road. Should she return to the easy compatibility of her life with Julian or take a leap into the unknown with Edith? Politically alert, heartbreakingly raw, and dryly funny, Exciting Times is thrillingly attuned to the great freedoms and greater uncertainties of modern love. In stylish, uncluttered prose, Naoise Dolan dissects the personal and financial transactions that make up a life—and announces herself as a singular new voice.

Cai Wanliu - Bruce ​Lee, a sárkány
Bruce ​Lee, a zsivány kamasz, a csacsacsabajnok, a kungfumester, a legyőzhetetlen ellenfél, a világhírű színész, és nem utolsósorban egy új harcművészeti stílus és életfilozófia, a jeet kune do létrehozója. Egy sokféle arc és érzékeny, de erős lélek egy apró termetű kínai férfiban, akinek nevét az egész világ ismeri. A könyv röviden, de annál tömörebben tárja elénk a felejthetetlen harcos harminckét évnyi életútját. A könyvből nemcsak az elismert, ragyogó oldalát ismerhetjük meg, hanem személyiségébe is mélyebben bepillantást nyerhetünk: egy énközpontú, "szupermentudatú", olykor agresszív és kibírhatatlan, de mindig a tökéletességre törekvő embert ismerhetünk meg. Míg mások a kungfuból még jobb kungfut akartak kovácsolni, addig Bruce Lee - ezen túljutva - már egy filozófia csúcsára próbált eljutni. Ez pedig sokakból félreértést, sőt ellenszenvet is kiváltott. "Folyamatosan harcban állva a világgal" megküzdött magáért, hiszen rövid pályafutásával és a harcművészetről szóló elmélkedései révén valóban maradandót alkotott. Olyasmit, amit - ha életében nem is, de halála után negyvenöt évvel mégis - mindenki tisztel és elimer.

Paul Theroux - Kowloon ​Tong
Ninety-nine ​years of colonial rule are ending as the British prepare to hand over Hong Kong to China. For Betty Mullard and her son, Bunt, it doesn't concern them - until the mysterious Mr. Hung from the mainland offers them a large sum for their family business. They refuse, yet fail to realize Mr. Hung is unlike the Chinese they've known: he will accept no refusals. When a young female employee whom Bunt has been dating vanishes, he is forced to make important decisions for the first time in his life - but his good intentions are pitted against the will of Mr. Hung and the threat of the ultimate betrayal.

Kollekciók