Ajax-loader

'gitár' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Mark Phillis - Jon Chappell - Gitár
Az ​igazság az, hogy sok nagyszerű gitáros egyáltalán nem tud kottát olvasni,és azok közül is, akik tudnak, sokan csak azután sajátították el, hogy gitározni már megtanultak. Mondd utánunk: nem kell tudnom kottát olvasni a gitározáshoz. Ismételgesd csak, amíg el nem hiszed, ugyanis ez könyvünk felépítésének központi alapelve.Teljesen újszerű megközelítés, garantált eredményesség. A sorozat legnagyobb bestsellere minden nyelven!

Fredrik Backman - Mi ​vagyunk a medvék
Van ​egy város valahol az erdő közepén, ahol a tél hosszú, az emberek pedig kemények, mint a jég. Nincs se turizmus, se ipar, se munka, de a remény még pislákol. Van ugyanis valami, ami mindenkit érdekel. Amihez kivétel nélkül mindenki ért. Ez pedig a hoki. Aki azt hiszi, hogy az csak egy játék, nagyon téved. A hoki itt maga a remény. Ebben a szezonban mindenki a Björnstad Hockey junior csapatába veti minden bizodalmát. Egy maroknyi tizenévesbe, akikre hatalmas felelősség nehezedik, mert esélyesek arra, hogy visszahozzák a játék és a város dicsőségét. Fiúk és lányok, apák és anyák története ez a könyv. Egy csapat története, amely mindennél fontosabb. A férfiasságé és a csoportszellemé. A tehetségé. Családoké. És egy bűntetté, amely olyan hullámokat gerjeszt, akár a vízbe dobott kő. Mennyire fontos a győzelem? Mit érünk a csapatunk nélkül? Mit bír ki egy barátság? Hogyan védhetjük meg a gyerekeinket? Backman Björnstad-sorozatának első része egészen más, mint amit a szerzőtől megszoktunk, mégis hihetetlenül ismerős. Ezt a történetet meg kellett írni. Mert nemcsak a björnstadiakról, de rólunk is szól, mégpedig húsba vágóan. Aki egyszer belépett Backman világába, az nehezen szakad el tőle.

Charles Martin - Hosszú ​az út
A ​tizennyolc éves Cooper egy gitárral a kezében maga mögött hagyja az édesapját, hogy énekesként próbáljon szerencsét. Nemsokára azonban a saját bőrén kell megtapasztalnia, hogy a tehetség nem elég a sikerhez, és az otthon melege után a világ rideg, kegyetlen helynek bizonyul. Öt év útkeresés után véletlenül találkozik Daley-vel, az angyali hangú énekesnővel, aki azonnal beleszeret az egyik dalába – Cooper pedig a lányba. Ketten együtt a slágerlistákat ostromolják, és úgy tűnik, a férfi végre megtalálja a boldogságot, ám egy szörnyű tragédia miatt az élete darabokra hullik. Miután mindent elveszít, ami fontos számára, visszatér Colorado vadregényes hegyei közé, hogy bocsánatot kérjen az apjától, a szülői házban azonban egy újabb keserű meglepetés éri. Vajon képes-e számot vetni a múltjával, és megbocsátani magának az ifjúkori tetteit? Továbblép-e, és újrakezdi az életét? Charles Martin regénye költői vallomás a szülői szeretetről: egy apa és a fia közötti törékeny kapcsolat történetét mutatja be, egy olyan történetet, amelyben nemcsak a szereplőknek kell szembenézniük saját magukkal, hanem amely az olvasó életét is gyökeresen megváltoztathatja.

Nicolás Guillén - Gitárszóló
GUILLÉN ​BATISTA, NICOLÁS (1902-1989) kubai költő. Az afrokubai hagyományból és a spanyol nyelvű klasszikumból bontakoztatta ki eredeti hangú életművét. Apját, a volt szenátort és lapszerkesztőt 1917-ben megölték a diktatúra katonái. Guillén előbb nyomdában dolgozott, majd jogi tanulmányait abbahagyva, az újságírásnak és a költészetnek szentelte magát. A spanyol polgárháború alatt belépett a kommunista pártba. Világhírű költőként a szigetország megújuló kulturális életének vezető egyénisége. Magyarul versei a _Keserű cukornád_ (1952), a _Kubai elégia_ (1965), a _Gitárszóló_ (1975), _A szív, amellyel élek_ (1995) című önálló kötetekben jelentek meg.

Charlotte Greig - Gitársuli
Jó ​lenne úgy gitározni, mint a híres gitárosok? Itt a lehetőség! Ebben a szórakoztató és praktikus kalauzban minden megtalálható, hogy felvehessük a versenyt a legendákkal: - Több mint 65 klasszikus riff leírása a "Stairway to Heaven"-től a "Smells Like Teen Spirit"-ig. - Érthető, lépésről-lépésre haladó fényképes magyarázat a technikákhoz. - Színes fotókkal illusztrált leírás 30 művész életéről, gitárjáról és felszereléséről. - Tippek és jó tanácsok profi zenészektől.

Philip Toshio Sudo - A ​zen gitár
"Nem ​az a fontos, hogy zenész vagy-e vagy sem. Ha szereted a hangokat, itt a helyed. Én gyerekkoromban, Japánban, az őseim földjén kezdtem gitározni, s az Egyesült Államokban, ahol feleszméltem, továbbra is játszottam. A két kultúra hatására megpróbáltam a Kelet és a Nyugat bölcseségét ötvözve egyetemes életfilozófiát kialakítani. Ez lett a zen gitár. A zen gitár lényege, hogy eljátsszuk a dalt, mely születésünktől fogva bennünk van - ember voltunk dalát. Erre bárki képes. A zene arra vár, hogy megszólalhasson." _Philip Toshio Sudo_ A ma Hawaiin élő szerző filozófiája New York-i, utcai zenész korában született. Mondandóját számos zen történettel fűszerezi. A zen gitár nem csupán a zenészek érdeklődésére tarthat számot.

Frank Walter - Elektromos ​gitár alapismeretek
Ez ​a könyv az elektromosgitár-játék alapjaival ismerteti meg a kezdő gitárosokat. A közérthető magyarázatok a legfontosabb alapismeretek megtanításán túl bevezetnek mind a dallam-, mind az akkordjáték technikájába. A tananyaghoz mellékelt CD nagy segítséget nyújt a tanulásban, hiszen használatával az elsajátított ismeretek azonnal kipróbálhatók a gyakorlatban is. - Technikai alapok: a gitár helyes tartása, a hangszer hangolása, a jobb és bal kéz szerepe - Zenei alapismeretek: az ütemek és a kottaolvasás - Gyakorlat: minden fontos akkord, power chordok, patternek, barré-fogás és speciális ismeretek - Hasznos összefoglalók: akkordtáblázat és a gitár hangjai - Terjedelmes gyakorló CD 66 felvétellel: teljes zenekari változatok, kíséreti verziók és sok minden más

Daisy Meadows - Ellie ​the Guitar Fairy
The ​Music Fairies' magic instruments are missing. Now music everywhere is hitting all the wrong notes! This is our eighth group of fairies; all seven books in this group will launch at once. Jack Frost and his goblins have stolen the Music Fairies' magic instruments. Music everywhere is out of tune! Now the goblins plan to play the instruments in a TV talent contest. If Rachel and Kirsty don't act fast, everyone could find out about Fairyland! A rockin' goblin has Ellie the Guitar Fairy's instrument, and he won't give it up without a fight! Can Rachel, Kirsty, and Ellie outsmart this guitar star? Find the magic instrument in each book and help keep Fairyland in perfect harmony!

Mészáros Orsolya - Gulyás László - Gitársuli
A ​Gitársuli 39 leckéből áll. Fokozatosan építjük fel az ismereteket, a mai könnyűzenei kínálat könnyenhozzáférhető, halhatatlan rockeposzaira alapozva.Számos alapvető technikát megtanulhatsz éselsajátíthatod a legfontosabb fortélyokat. A könyvmásodik felében található akkordtáblázatok értékesútmutatókat tartalmaznak.

Phil Capone - 501 ​gitárakkord
Több ​mint 500 remekül szemléltetett akkord a rock, a blues, a soul, a country, a jazz és a klasszikus zene világából. Íme egy akkordszótár, a legelterjedtebb fogásokkal, fényképekkel, könnyen megérthető illusztrációkkal és tanácsokkal.

Phil Capone - Négyujjas ​pengetési technikák gitáron
Ha ​a gitár megszállottjaként - legyünk akár kezdők, akár öreg rókák - szeretnénk elsajátítani a fingerpicking, vagyis az ujjal való pengetés technikáját, s emellett több zenei stílusba is belekóstolnánk: erre a kiadványra van szükségünk. A kötet váltakozó basszus szólamokra, hüvelykujjtechnikákra és jellegzetes akkordfogásokra épülő gyakorlatok egész sorát tartalmazza, amelyeknek segítségével játékunk gyorsabbá és magabiztossá válhat. A gyakorlatok meghallgathatók a mellékelt CD-n. A könyv számos zenei stílust bemutatva bebizonyítja, hogy akár a kezdők is elsajátíthatják azokat a rejtélyes technikákat, amelyeken a gitárrepertoár legendás dalai alapulnak. A gyakorlatok hagyományos kottában és tabulatúra formában lejegyezve is megtalálhatók, továbbá fényképek és áttekinthető ábrák segítik a magyaráztok lehető legjobb megértését.

Csepei Tibor - Gitárakkord ​kislexikon
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Puskás Tibor - Gitáriskola
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nagy Erzsébet - Mosóczi Miklós - Gitáriskola ​II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Muszty Bea - Dobay András - Csalamádé ​4.
A ​Csalamádéban mindenki megtalálja a maga nótáját. Nosztalgia-nóták különböző korosztályoknak, magyar és máshol élő, holt és félholt pop - rock - klasszikusok alkotásai, klasszikus úttörő- és munkásmozgalmi dalok, ballagó- és népdalok valamint gyereknóták. A válogatásban közel kétszáz dal található.

Vitomil Zupan - Menüett ​gitárra (és huszonöt lövésre)
Menüett ​gitárra (és huszonöt lövésre) című regénye is szokatlan, "szabálytalan" mű. Hősét - az író alteregóját - nem annyira a meggyőződés, mint inkább a hódító kegyetlensége sodorja a partizánok táborába. Vállalja e kemény életforma fegyelmét, a rázúduló fizikai és lelki megpróbáltatásokat, mert tudja, hogy ez az egyetlen lehetséges út, amely a humánum győzelméhez vezet. Ám közben nem tagadja meg önmagát sem, ragaszkodik a töprengés, sőt a vitatkozás jogához; teszi, amit tennie kell, de nem hallgatja el szorongató kétségeit. Az átélt viszontagságok emléke harminc évvel a háború után, egy nyugat-európai utazás alkalmával lobban fel benne. A torreádorok földjén a véletlen egy volt Wehrmacht-tiszttel hozza össze, s a két hajdani ellenség találkozása nyomán hadi események, futó szerelmi kalandok elevenednek fel, gondolatok életről és halálról. A spanyol gitár szava a Balkán hegyek közt dörgő fegyverekével elegyedik ebben a különös szépségű könyvben, amelyből az elmúlt évek legsikeresebb jugoszláv filmje készült Viszontlátásra a következő háborúban címen.

Phil Capone - Gitáriskola ​kezdőknek
Ha ​könnyedén, erőlködés nélkül szeretnénk megtanulni gitározni, kövessük az egyszerű, jól illusztrált leckéket, és hamarosan házi koncerteket adhatunk. A gitár kiválasztásától a kottaolvasáson és a pengetési gyakorlatokon át az akkordkíséretekig mindent megtalálunk ebben a könyvben, amire egy kezdő gitárosnak szüksége lehet.

Muszty Bea - Dobay András - Új ​Gitáriskola és Daloskönyv
A ​Muszty-Dobay gitáriskola segítségével azok is megtanulhatnak gitározni, akik korábban csak álmodoztak arról, hogy a hangszerből egyszer majd valódi harmóniákat csalhatnak ki. A gyakorlati tanácsok mellett sok-sok híres dal kottája is segít a tanulásban!

Zdenek Adla - Kleopátra ​a gitárban
Humorban, ​kalandban, szellemes helyzetekben bővelkedő "bűnügyi" regény. Az izgalmas történet középpontjában Kleopátra királynő áll. A szépséges Kleopátra eltűnik az ékszerüzletből. A nyomozást egy bátor, rokonszenves fiatalember, Pitron detektív vezeti, aki nem ismer lehetetlent, és hallatlanul rövid idő alatt leplezi le Kleopátra elsikkasztóját.

Csepei Tibor - A ​gitár évezredei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tony Bacon - Barry Moorhouse - Basszusgitárok ​könyve
A ​basszusgitárok könyve bemutatja az elektromos basszusgitár történetét. A kötet aktuális, naprakész információkat és fantasztikus, kiváló minőségű fotókat tartalmaz.

Tony Bacon - Nagy ​gitárkönyv
Képzeljük ​el a tökéletes gitárgyűjteményt - egy-egy példánnyal minden nevezetes, vagy éppen legendás gitárból, melynek birtoklásáról álmodtunk vagy játszani vágytunk rajta. Azután képzeljünk mellé egy tökéletes vezetőt, aki az összes kérdésünkre tud válaszolni. Elmondja, amire csak kíváncsiak vagyunk: mikor készültek a gitárok, ki tervezte őket, hogyan készítették el és mitől olyan különlegesek. Nos, a Nagy gitárkönyv pontosan ez. Egy átfogó, illusztrált útmutató a modern gitár történetéhez. Egyedülálló fényképeket találhatunk benne több mint 450 ritka és régi gitárról. Emellett sok ismeretet nyújt a tervezés részleteiről, s olyan tulajdonságokról, amelyek egy-egy hangszert egyedivé tettek.

Tony Bacon - Fender ​elektromos gitárok könyve
A ​könyvből megismerhetjük a tömörtestű elektromos gitárok építésével foglalkozó legnagyobb amerikai cég múltját és jelenét; a pontos adatokat tartalmazó olvasmányos szöveget, a különböző modellekről és Fenderhez kapcsolódó dokumentumokról készült pompás, színes képek egészítik ki. A gitárosok, a hangszer kedvelői és a gyűjtők is fontos információkat szerezhetnek a modelleket részletesen bemutató referencia-anyagból.

Muszty Bea - Dobay András - Felújított ​gitáriskola
A ​felújított kötet többek között amerikai népdalokat, Beatleseket, hazai és külföldi pop-rock klasszikusokat is tartalmaz.

Covers_145949
A ​gitár Ismeretlen szerző
14

Ismeretlen szerző - A ​gitár
A ​legátfogóbb zenei kézikönyv, amelyet erről a hangszerről valaha írtak. Szerzői a világ legismertebb zenei újságírói, gitárszakértői, akik alapos, közérthető stílusban írnak a különféle gitárok és erősítők hangzásvilágáról. Írásaik kezdő, haladó, valamint profi zenészek számára egyaránt hasznosak. A könyv segít a legmegfelelőbb hangszer kiválasztásában és a tíz legnépszerűbb zenei stílus alapvető technikáinak, trükkjeinek elsajátításában.

Ludvig József - Ludvig ​gitáriskola / Ludvig Guitar Study
"Ez ​a gitáriskola arra oktat, hogy minden fekvésben minden húron mindenfajta hangnemben akár ismeretlen zeneművet azonnal játszani (blattolni) tudjon a tanuló. A hangnemek ebben a gitáriskolában nem kronológiai sorrendben követik egymást, hanem fekvések szerint. Ezért ez a gitáriskola egy kicsit nehéz, de szorgalmas gyakorlással a sorrendet betartva jó zenésszé neveli azt, aki ezt végig viszi. A kezdő tanulók a melodikus zeneműveket szeretik, ezért a gyakorlatok és előadási darabok nagyrészt hagyományos klasszikus zenei stílusban íródtak. Mindazonáltal nélkülözhetetlen volt egy-egy közismert gitár-zeneszerző művét is elhelyezni ebben a gitáriskolában." (részlet az Előszóból)

Natsuki Kizu - Given ​2. (német)
Uenoyama ​ist hundemüde. Doch als er seinen Lieblingsschlafplatz in der Schule ansteuert, ist der schon besetzt: vom traurigen Mafuyu und seiner Gitarre mit gerissenen Saiten. Statt zu schlafen, repariert Uenoyama die Gitarre und bevor er sich versieht, hat er sich in den traurigen Jungen verguckt... Band 2 der Boysloveserie um Musik und traurige Jungs.

Szendőfi Balázs - Basszusgitár ​iskola
Ez ​a könyv azoknak szól, akik basszusgitáron játszanak, és azoknak, akik tervezik, hogy szeretnének megtanulni muzsikálni ezen a hangszeren. Kifejezetten basszusgitár-specifikus oktatóanyag mindezidáig nem sok létezik hazánkban, annál több a külföldi, nagyrészt angol nyelvű könyv, cd, videó, a tanulni vágyó könnyen eltéved közöttük: Ezért égető szükség van legalább az elméleti alapfogalmak és alaptechnikák tisztázására, valamint a leggyakoribb zenei stílusok bemutatására kifejezetten a basszusgitáros szempontjából, s minderre magyar nyelven. A könyv három részből áll: hangszerismereti és alaptechnikával foglalkozó rész, zeneelméleti fejezet a tételekhez tartózó gyakorlatokkal együtt, végül a legalapvetőbb zenei stílusok és jellemző basszusszólamaik bemutatása. E lapok hasábjain egyelőre nem lépünk túl a basszusgitár legelemibb és legfontosabb szerepén, a kísérésen. A basszusgitáros a közfelfogás szerint sok helyütt még mindig mellékszerepet tölt be a dobos és a szólisták mellett, ám ez a háttérbe szorulás csak látszólagos; valójában a basszusgitáros, a jó basszusgitáros az, akinek a legtöbbet kell tudni a játszott zeneműről, a ritmusáról, akkordjairól, stílusáról. Ez a könyv abban próbál segíteni, hogy a jövő hazai basszusgitárosai felnőjenek ehhez a felelősségteljes feladathoz.

Kőszegi Imre - Gitár ​és puska
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tony Iommi - T. J. Lammers - Iron ​Man
A ​heavy metal ősatyjának, a Black Sabbath gitárosának és zenekarvezetőjének önéletrajzi könyve, amely végigkíséri a zenekar és Iommi történetét a hetvenes évektől napjainkig. Ha egy gitáros elveszti az ujjait, az általában a karrierje végét jelenti. A kivétel Tony Iommi, aki nemcsak hogy nem adta fel súlyos balesete után a zenélést, de emberfeletti munkával szó szerint újra megtanult gitározni, összetéveszthetetlen hangzásával és dalaival pedig kitörölhetetlenül beírta magát a rockzene történelemkönyvébe. Az Iron Man ennek a kivételes zenésznek a története, aki felküzdötte magát Birminghamből, Anglia legnyomorúságosabb városainak egyikéből, hogy meghódítsa a világot a Black Sabbath élén. Tony Iommi megjárta a mennyet, de a poklot is: nagykanállal falta a droggal és szesszel átitatott hetvenes évek életét, megküzdött a rákkal, az adóhivatallal és a hatóságokkal, miközben csak tolta és tolta a riffeket, és a rockvilág egyik legtöbbet hivatkozott gitárosává vált, akit nem véletlenül tartanak a heavy metal ősatyjának. Fanyar humorral fűszerezett könyve lebilincselő olvasmány, amely első kézből számol be a kemény zene egyik legnagyobb ikonjának életéről és kalandjairól.

Géczi László - A ​jövő gitáros istenei
A ​gitárosok istenítésének története 1965-ben kezdődött, amikor egy 20 éves fiatal angol gitáros olyan hatással volt a közönségre, hogy Londonban megjelentek a tűzfalakon és a metróban a Clapton is God (Clapton az isten) graffitik. A Lassúkezűnek is becézett gitáros abban az időben John Mayall Bluesbreakers-ében játszott. Eric Clapton rászolgált a rajongók istenítésére, odaadó szeretetére, hiszen pályafutása szinte töretlen azóta is a ma már 70 felé közelítő művésznek. Ebben a könyvben azonban nem róla, nem a múlt és a jelen szerencsére még élő gitáros istenségeiről (Jeff Beck, Jimmy Page, B.B. King, Buddy Guy, Leslie West, Walter Trout, Clem Clempson, Alvin Lee, Steve Hackett, Robin Trower, Joe Bonamassa…, de nem sorolom tovább őket) lesz szó hanem a legfiatalabb trónkövetelőkről. A könyvben szereplő 33 (a szám a krisztusi korra utal) ifjú gitáros többsége a 20-as, 30-as éveiben jár, mindössze néhányan vannak közülük, akik a 40-es középgenerációt képviselik. A blues, a blues-rock, de úgy általában a rockzene hagyományainak megfelelően a szólógitárosok többnyire fiúk, így lesz ez nálam is, de hét (!) férfiakat megszégyenítő tehetséggel megáldott hölgyet is bemutatok a könyvben (így ők lehetnek az istennőink)! Érdekes, hogy tulajdonképpen mindegy ezeknél a zseniális gitáros palántáknál, hogy a világ mely sarkában születtek, hogy brit, ír, kanadai, egyesült államokbeli, ausztrál, finn vagy dél-afrikai családban látták meg a napvilágot. A döntő az volt, hogy a szülői házban milyen zene vette körül őket, az apák és a mamák lemezgyűjteménye, zenei ízlése volt az a kályha ahonnan elindultak, már gyermekként a hat húr bűvkörébe kerültek, és rengeteg gyakorlással kibontakoztatták a tehetségüket. Van köztük olyan, akinek eddig mindössze egy-két lemeze jelent meg és már ezzel levette a szakmát és a közönséget a lábáról, de olyanok is vannak szép számmal, akik fiatal koruk ellenére már 10 körül járnak a lemeztermésben. Sajnos élőben a produkciójukat alig láthatjuk, hiszen hozzánk elvétve jutnak el ezek a bámulatos tehetségű gitárosok, „hála” koncertszervezőink bevállalós tevékenységének, a bemutatásra kerülő zenészek közül, eddig mindössze néhányan jártak Magyarországon! Abban bízom, hogy talán ez a kis könyv is segít abban, hogy változzon ez a méltatlan helyzet!

Heather Lynn Rigaud - Fitzwilliam ​Darcy, Rock Star
Darcy ​is the gorgeous, enigmatic virtuoso guitarist of the band Slurry, which fans called the greatest band that never was. Slurry is known for its wild reputation-on and off the stage. Elizabeth Bennet is the fiercely independent lead guitarist of the girl band Long Bourne Suffering, recently hired as Slurry's opening act. Darcy and Lizzy's attraction throws sparks even before the tour starts. A wild rock and roll love story!

Kollekciók