Ajax-loader

'repülő' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Nyirádi Szabó Imre - Egy ​gép nem tért vissza
Egy ​magyar repülő a való életben, komoly tapasztalatokban szerzett élményeiből írta meg ezt a végig izgalmas regényt, amelynek középpontjában egy repülőszázad élete áll. A század keretén belül jóformán megszűnik a személyiség: mindenki beleolvad a nagy közösségbe, mindenki a súlyos kötelességek tudatában igyekszik a maga erőinek legjavát latbavetni. Egymásért, a nagy célért áldoznak fel mindent, kényelmet, biztonságot, szerelmet, s ha kell az életet is. De Szabó Imre könyve nemcsak azért rendkívüli, mert ezt a zártkörű és emelkedett életfelfogást igaz, szenvedő, hívő és kemény megpróbáltatásokat elszenvedő, ízig-vérig élő embereken keresztül mutatja be, hanem mert színes, élénk és eleven leírását adja magának a repülés élményének s a légiharc izgalmainak. Remek megfigyelő, biztoskezű jellemrajzoló és poétikus lelkű, igaz író munkáját ismeri meg az olvasó nyírádi Szabó Imre első regényében.

Kurt Rieder - Hans-Joachim ​Marseille, Afrika csillaga
Ezen ​könyvvel végigkísérhetjük Hans Joachim Marseilles-t, Afrika csillagát élete szakaszain, és szinte előttünk cseperedik ásszá a zöldfülű újonc aki nem éppen szófogadó magatartásáról híres. Marseille harcolt a Csatorna felett, de igazi hírnevét az afrikai hadszíntéren szerezte, ahol az ellenség hamar megtanulta félni a sárga 14-es lajstromú Messercshmittet, mely ellen nem használt a Liberty-kör nevű védekező formáció. Ellenség soha le nem lőhette, halálát műszaki hiba okozta.

Szentesi György - Katonai ​repülőgépek és helikopterek
A ​korszerű katonai repülőgépek és helikopterek szerkezeti felépítése, hajtóművei és fedélzeti fegyverei. Típusleírások részletes műszaki adatokkal, képekkel és ábrákkal napjaink vadász- és vadászbombázó, bombázó, felderítő, szállító, légi utántöltő, oktató-gyakorló repülőgépeiről, katonai helikoptereiről.

Michael Sharpe - Sugárhajtású ​harci repülőgépek
- ​300 sugárhajtású katonai repülőgép bemutatása színes oldalnézeti rajzukkal - A repülőgépek méret-, tömeg-, fegyverzet- és hajtóműadatai - A repülőgépek kifejlesztésének és pályafutásának története - A keresés megkönnyítésére átfogó névmutató áll rendelkezésre

Robert Jackson - 101 ​híres vadászgép
A ​katonai repülés legkorábbi, első világháborús időszaka óta minden légierőnek létfontosságú részét alkották az olyan gyors, erős fegyverzetű repülőgépek, amelyek feladatának az ország légterének védelmét szánták, vagy a légi fölény fenntartását egy-egy földi támadás kiszemelt célterülete felett. A 101 híres vadászgép a korai vadászgépektől, mint a Sopwith Camel és a Bristol Bulldog, a második világháború olyan legendás típusain át, mint a North American P-51 Mustang, a mai gépekig, beleértve a legújabb F-22 Raptort és a Eurofightert is, a vadászrepülőgép típusainak történetét mutatja be. A 101 híres vadászgép a fejlesztés történetét, a repülőgép méreteire, tömegére, hatótávolságára, sebességére, hasznos terhelhetőségére, személyzetére, származási helyére kiterjedő adatokkal, fényképpel és színes oldalnézeti ábrával tárgyalva mutatja be a katonai repülés eszköztárának legjavát.

Émilie Beaumont - Agnès Vandewiele - Repülők
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lindsay Peacock - Légi ​tűzerő
Az ​érdekfeszítő kötet különböző harci repülőgépeket és helikoptereket mutat be harci alkalmazás közben. Láthatjuk őket rakéták indítása, bombák kioldása, gépágyúval vagy nem irányított rakétákkal végrehajtott tüzelés közben, vagy harcihoz hasonló körülmények között lefolytatott gyakorló harci bevetéseken. Kitűnő minőségű fényképek százai mutatják be a napjaink légierőinek tűzerejét meghatározó embereket és gépeket.

Toperczer István - Forgószárnyas ​Huszárok
A ​Zrínyi Kiadó gondozásában, a közelmúltban jelent meg dr. Toperczer István orvos őrnagy (felvételünkön) új könyve Forgószárnyas huszárok címmel, amely magyar és angol nyelven, csodálatos fotókkal illusztrálva ad hiteles és érzékletes képet a helikopteres repülésről, az ebben szerepet vállaló emberekről, életükről, mindennapjaikról, helytállásukról. (A kötetet június 9-én, az aktív és nyugállományú helikopterpilóták Szolnokon, az Ittebei Kiss József Hadnagy Helikopterbázison rendezett országos találkozója alkalmából mutatta be Orgovány István, a HM Zrínyi Kht. kommunikációs igazgatója.)

Mike Spick - A ​Luftwaffe ászai
A ​szerző nemcsak a második világháborús német légierő legjobb vadászpilótáit mutatja be könyvében, hanem taktikájukat is elemzi, valamint nyomon követhetjük a pilóták által alkalmazott harceljárásokat és azok fejlődését is.

Riccardo Niccoli - Repülők
Riccardo ​Niccoli könyve a legfontosabb polgári és katonai repülőgépeket, helikoptereket mutatja be a repülés kezdetétől a huszadik század végéig. Jelentős teret kaptak a könyvben a második világháború repülői. Információkat olvashatunk kevéssé ismert modellekről, de olyan híres típusokkal is találkozhatunk, mint a Stuka, a Spitfire, a B-17 vagy az IL-2.

Ismeretlen szerző - Tudod-e ​a választ? - Repülőgépek
Egyszerre ​tanítanak és szórakoztatnak a Mi Micsoda sorozatban megjelenő, jól forgatható 180 kérdést és választ tartalmazó, kis könyvecskék. Bárhol, bármikor elővehetjük ezeket, kicsik, praktikusak és unaloműzők!

Patrice Farameh - Toys ​for Boys - Luxusjátékszerek férfiaknak
Az ​egyedi kiadásban készült Toys for Boys -Luxusjátékszerek férfiaknak korlátozott számban elérhető luxustárgyakkal, többek között szupermodern járművekkel és magas színvonalú technikai csodákkal ismerteti meg az olvasót. A kötet a legfantasztikusabb és egyben legritkább szuperautókat, magánrepülőket, megajachtokat és személyes tárgyakat mutatja be, amelyek minden válogatós életművész érdeklődését felkeltenék. A fejezetek között helyet kaptak olyan rendkívüli dolgok is, mint a ritka időmérő és különleges elektronikai eszközök, egzotikus motorok, nem mindennapi dizájnelemek, amelyek oly sok olvasó képzeletét megmozgatják.

Háy György - Amit ​a repülésről tudni kell
Sok ​mindent tudunk már a repülésről. Tudjuk, hogyan kell felkészülni az utazásra, a tárgyakat okosan és ügyesen elosztani 20 kg-nál könnyebb bőröndökbe és kézitáskákba, számítunk a reptéri várakozásra, és alávetjük magunkat a becsekkolás procedúrájának. De a repülőgépek belsejéről, az ott, illetve a reptereken zajló összehangolt munkáról, a gépek kifinomult technikájáról mit sem tudunk. Most itt az alkalom. Háy György pilóta - több mint 35 éve repül, jelenleg egy Boing 737-es kapitánya - segít abban, hogy feltáruljon előttünk a repülés titokzatos világa. A szerző egyszerű, közérthető formában, a külön magyarázatot igénylő szakkifejezéseket lehetőleg kerülve körvonalazza a legfontosabb tudnivalókat - és még a repülés szlengjébe is beavat.

Háy György - Légibalesetek ​pilótaszemmel II.
A ​pilótaszerző írásai során néhány nevezetes légi szerencsétlenség gyakran krimibe illő felderítését követhetjük nyomon a tragédiához vezető eseményláncolat rekonstruálásán keresztül a baleseteket megelőzni hivatott változások bevezetéséig.

A_luftwaffe_vadaszlegiereje
6

Ismeretlen szerző - A ​Luftwaffe vadászlégiereje
Korábban ​nem publikált beszámolók a Luftwaffe vadászlégierejének hadműveleteiről. Ezt az egyedülálló könyvet a II. világháború leghíresebb német vadászpilótáinak beszámolóiból állították össze, akik maguk is részt vettek a Luftwaffe csaknem valamennyi hadműveletében. Közismert német vadászrepülő-parancsnokok mondanak véleményt a saját és a szövetségesek repülőgépeiről, a hadműveletekről, a lég harc taktikájáról, a kiképzésről, a technológiáról, a Luftwaffe vereségének okairól. A beszámolókat a háború után az USAAF céljaira gyűjtötték össze. A legtöbb beszámolót a 103 légi győzelmet elért híres vadászpilóta, a vadászrepülők tábornoka, Adolf Galland írta. Többek között elmondja véleményét a vadászrepülők által alkalmazott taktikákról, a kísérővadász-taktikákról, a vadászbombázók által alkalmazott harceljárásokról. Megismerhetjük a német pilóták véleményét a szövetséges repülőgépek teljesítményéről. Megtudjuk, "Htisch" Hitschhold, a csatarepülők parancsnoka hogyan hajtotta végre FW 190-eseivel és Stukáival a rendkívül kockázatos bevetéseket, miképp vezette Heinz Bär, a 240 légi győzelmet elért vadászpilóta a kötelékét a háború alatt. Walter Dahl, a bombázók elleni harc specialistája bemutatja a B-17-esek ellen alkalmazott taktikákat. A Luftwaffe leghíresebb vadászpilótáinak beszámolóit összefoglaló kötet eddig csak Angliában jelent meg. Magyar nyelvű kiadása minden hazai hadtörténész és hadtörténet iránt érdeklődő számára forrásértékű alapmunka.

Ismeretlen szerző - A ​második világháború repülőgépeinek szerkezete
A ​második világháborúban a katonai repülőgépek kialakítása, szerkezete és bonyolultsága hatalmas változásokon ment keresztül - az elavult technológiát nagymértékben modernizálták. Kötetünkben a történelmi jelentőségű gépek rajzai látványosan mutatják be a kor műszaki szintjét. A több mint hatvan pontos és részletes metszeti rajzzal bővített könyv a korabeli repülőgépek széles skáláját ismerteti. Az illusztrációkat jelmagyarázatok egészítik ki, a gépek műszaki adatainak felsorolását pedig számos érdekes korabeli fénykép teszi teljessé.

Elizabeth Wein - Code ​Name Verity
I ​have two weeks. You'll shoot me at the end no matter what I do. That's what you do to enemy agents. It's what we do to enemy agents. But I look at all the dark and twisted roads ahead and cooperation is the easy way out. Possibly the only way out for a girl caught red-handed doing dirty work like mine - and I will do anything, anything, to avoid SS-Hauptsturmführer von Linden interrogating me again. He has said that I can have as much paper as I need. All I have to do is cough up everything I can remember about the British War Effort. And I'm going to. But the story of how I came to be here starts with my friend Maddie. She is the pilot who flew me into France - an Allied Invasion of Two. We are a sensational team

Thomas Keneally - Flying ​Hero Class
Hijackers, ​representing a Palestinian faction, take over an airliner flying between New York and Frankfurt. But nothing is straightforward. The author also wrote Schindler's Ark, The Playmaker and Towards Asmara. This book was shortlisted for the Sunday Express Book of the Year Award.

Eduardo Trujillo - Keresd ​meg a repülőkön és reptereken!
A ​népszerű Keresd meg-sorozat új kötete ezúttal a repülők és a repterek rejtélyes titkaiba kalauzolja el az érdeklődőket. Miközben sok érdekes ténnyel és információval gazdagodnak az olvasók, természetesen a keresgélős játék sem maradhat el, így a szórakozás is biztosítva van.

Malcolm V. Lowe - Focke-Wulf ​Fw 190
Arguably ​Germany's best fighter of the war, the Fw 190 caught the RAF by surprise when it appeared in 1941. It remained unmatched in combat until the advent of the Spitfire Mk IX late the following year. Variants of the Fw 190 saw action against the Allies on all fronts of the war in Europe, remaining in action right up to VE-Day. This volume illustrates the Fw 190's varied operations through a hand-picked selection of professional black and white images taken during the war years, plus a colour selection reproducing archival photography that has not been seen in print since the war.

Szabó Miklós - Airbus ​A380 és Airbus A350 XWB
A ​kereskedelmi repülőgépeket a második világháborútól bemutató sorozat első kötetét tartja kezében az Olvasó. Ez a kötet az Airbus két legújabb generációs gépcsaládja fejlesztésének történelmi, olykor politikai vagy katonapolitikai hátterével foglalkozik, az okokkal, amelyek sürgették, késleltették, támogatták vagy hátráltatták az adott repülőgép születését. A szerző igyekezett a lehető legrészletesebben, mégis olvasmányosan az Olvasó elé tárni a különböző típusvariánsokat, azok műszaki ismertetését, különbözőségeit. Háromnézeti rajzok és alapvető műszaki paramétereket összefoglaló táblázatok, valamint közel 270 fotó gazdagítja a kötetet. Hogy mit várhatnak e könyvtől? Egy izgalmas utazást a repülés történetében, laza stílusban elmesélt sztorikat, emellett korrekt típusismertetőt, amelyhez hasonló mélységű és részletességű mű hazánkban ez idáig nem jelent meg.

Charles Martin - The ​Mountain Between Us
Now ​a major motion picture starring Kate Winslet and Idris Elba. An atmospheric, suspenseful and gripping story of two people finding love while fighting to survive. When a blizzard strands them in Salt Lake City, two strangers agree to charter a plane together, hoping to return home; Ben Payne is a gifted surgeon returning from a conference, and Ashley Knox, a magazine writer, is en route to her wedding. But when unthinkable tragedy strikes, the pair find themselves stranded in Utah’s most remote wilderness in the dead of winter, badly injured and miles from civilization. Without food or shelter, and only Ben’s mountain climbing gear to protect themselves, Ashley and Ben’s chances for survival look bleak, but their reliance on each other sparks an immediate connection, which soon evolves into something more. Days in the mountains become weeks, as their hope for rescue dwindles. How will they make it out of the wilderness and if they do, how will this experience change them forever? Heart-wrenching and unputdownable, _The Mountain Between Us_ will reaffirm your belief in the power of love to sustain us.

Covers_699908
Tűzvarázslók Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Tűzvarázslók
A ​több száz képpel illusztrált kötet hűen mutatja be azt az utat, amin haladva a repülőnapok az ország leglátogatottabb rendezvényévé váltak és felkerültek a világ nagy airshow-programjainak térképére. Korabeli beszámolók és riportok idézik fel a kezdeti útkeresést, a bizonytalan első lépéseket és a bennfentes kulisszatitkokat. Az olvasók és látogatók korábbi repülőnapok emlékeit vihetik haza ebben a könyvben a 2021-es kecskeméti nemzetközi repülőnap és haditechnikai bemutató eseményéről.

Paolo Matricardi - A ​harci repülőgépek nagy könyve
A ​repülőgépek háborús szerepe a technikai fejlődéssel alapvetően megváltozott, és ma már meghatározó a győzelem vagy a sikeres védekezés tekintetében. A kétfedelűek időszaka óta, amelyek még a nap felől támadtak, a vadászpilóták alapvető mondása az volt, hogy: "Azt tudod megsemmisíteni, amit látsz." A radar és a rakéták megszületésével, az azokat felhasználó repülőgépekkel az elfogás módja is megváltozott., a könyv, a történelmet író harci repülőgéptípusok fejlődését tekinti át, felidézve a fontos szerepet játszó csatákat, Santos-Dumont kétfedelűjével kezdődően az F-117-ig, a valaha repült legkönyörtelenebb gépeken át a legközelebbi jövő ma még fantáziaszámba menő bombázógépéig.

Covers_554003
Walt ​Disney - Repcsik 2. Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Walt ​Disney - Repcsik 2.
Rozsdás, ​a versenygép új kalandok elé néz: tűzoltóként kell bizonyítania rátermettségét. Olvasd el, milyen izgalmakban lesz része a mentőalakulat tagjaként!

Paris Tosen - Why ​Malaysia Airlines Flight 370 Vanished
Why ​Malaysia Airlines Flight 370 Vanished is an alternative analysis that suggests that the motives and players behind events are more exotic than they appear to be. Paris Tosen insists that the mysterious nature of the disappearance of Flight 370 is evidence that it belonged to a bigger story. Discretion is advised.

Adam Makos - Devotion
For ​readers of Unbroken comes an unforgettable tale of courage from America's "forgotten war" in Korea, by the New York Times bestselling author of A Higher Call. Devotion tells the inspirational story of the U.S. Navy's most famous aviator duo, Lieutenant Tom Hudner and Ensign Jesse Brown, and the Marines they fought to defend. A white New Englander from the country-club scene, Tom passed up Harvard to fly fighters for his country. An African American sharecropper's son from Mississippi, Jesse became the navy's first black carrier pilot, defending a nation that wouldn't even serve him in a bar. While much of America remained divided by segregation, Jesse and Tom joined forces as wingmen in Fighter Squadron 32. Adam Makos takes us into the cockpit as these bold young aviators cut their teeth at the world's most dangerous job--landing on the deck of an aircraft carrier--a line of work that Jesse's young wife, Daisy, struggles to accept. Deployed to the Mediterranean, Tom and Jesse meet the Fleet Marines, boys like PFC "Red" Parkinson, a farm kid from the Catskills. In between war games in the sun, the young men revel on the Riviera, partying with millionaires and even befriending the Hollywood starlet Elizabeth Taylor. Then comes the war no one expected, in faraway Korea. Devotion takes us soaring overhead with Tom and Jesse, and into the foxholes with Red and the Marines as they battle a North Korean invasion. As the fury of the fighting escalates and the Marines are cornered at the Chosin Reservoir, Tom and Jesse fly, guns blazing, to try and save them. When one of the duo is shot down behind enemy lines and pinned in his burning plane, the other faces an unthinkable choice: watch his friend die or attempt history's most audacious one-man rescue mission. A tug-at-the-heartstrings tale of bravery and selflessness, Devotion asks: How far would you go to save a friend? Praise for Devotion "Riveting . . . a meticulously researched and moving account."--USA Today "An inspiring tale . . . portrayed by Makos in sharp, fact-filled prose and with strong reporting."--Los Angeles Times "[A] must-read."--New York Post "Stirring."--Parade "A masterful storyteller . . . [Makos brings] Devotion to life with amazing vividness. . . . [It] reads like a dream. The perfectly paced story cruises along in the fast lane--when you're finished, you'll want to start all over again."--Associated Press "A delight to read . . . Devotion is a story you will not forget."--The Washington Times "My great respect for Tom Hudner knows no bounds. He is a true hero; and in reading this book, you will understand why I feel that way."--President George H. W. Bush "This is aerial drama at its best--fast, powerful, and moving."--Erik Larson, New York Times bestselling author of Dead Wake "Though it concerns a famously cold battle in the Korean War, make no mistake: Devotion will warm your heart."--Hampton Sides, New York Times bestselling author of Ghost Soldiers and In the Kingdom of Ice "At last, the Korean War has its epic, a story that will stay with you long after you close this book."--Eric Blehm, New York Times bestselling author of Fearless and Legend

Meg Cabot - Aber ​bitte mit Schokolade!
Männer ​kommen, Männer gehen, Schokolade bleibt! Dichtung und Wahrheit liegen bei Männern bekanntlich oft nah bei einander. Und noch nie ist es einer Frau gut bekommen, auf diesen kleinen Unterschied hinzuweisen. Leider hat Lizzie Nichols genau das getan und ist nun ohne Geld und lügenden Freund in London gestrandet. Zum Glück bietet ihre Freundin ihr einen Catering-Job auf einem französischen Schloss an. Das Schloss ist ein Traum - und Luke, der Sohn des Schlossbesitzers, noch traumhafter. Außerdem scheint er jedes von Lizzies niedlichen Pfunden heiß zu begehren. Aber natürlich schlägt das Chaos in Form von Lizzies unwiderstehlich frechem Mundwerk wieder zu. Und plötzlich hat sie alle Hände voll zu tun, um Luke davon zu überzeugen, dass es diesmal Liebe ist ...

Yefim Gordon - Dmitri Khazanov - Soviet ​Combat Aircraft of the Second World War I.
The ​first of a two-volume set detailing all Second World War combat aircraft - both prototype and operational. The book includes the products of many famous designers.

Michael Roberts - The ​Illustrated Directory of the United States Air Force
Reference ​guide to organization, bases, aircraft and weapons systems od USAF.

Ismeretlen szerző - A ​modern haditechnika enciklopédiája
A ​híres T-34-es kései utódja, a 42,5 tonnás T-80-as nehéz harckocsi 70 km/órás sebességgel képes haladni. A Scorpiont, azaz az ejtőernyővel ledobható, 90 mm-es páncéltörő löveget az Egyesült Államok 82. és 101. légi szállítású hadosztályai használták. Az M551 típusú, General Sheridan nevet viselő könnyű harckocsi vékony haspáncélja ellen hatékony eszköznek bizonyultak a vietkong aknái. Kanadában a hadsereg mellett polgári célokra is alkamazzák a Bombardier Snowmobile hójáró gépjárművet. Különleges kepességeit a békefenntartó feladatot ellátó kanadai ENSZ-kontingens a Közel-Keleten is kamatoztathatta. Magyarországon a hatvanas években fejlesztették ki a 4x4-es FUG kétéltű felderítő gépjárművet. Továbbfejlesztett változata, a PSZH-IV már inkább egy páncélozott szállító harcjármű feladatát tölti be. A BM-21-es, negyven vetőcsöves rakéta-sorozatvetőt Ural-375 teherautó alvázára építették. A 122 mm-es rakéta felszerelhető ködfejlesztő és repeszromboló robbanófejjel vagy vegyi töltettel. Az Egyesült Államok hadseregében rendszeresített M110 típusú 203 mm-es önjáró tarack hatótávolsága 725 km. A McDonell FH-1 Phantom volt a világon az első sugárhajtású vadászgép, amelyet repülőgép-hordozón rendszeresítettek. A falklandi háború idején az argentin pilóták "fekete halálként" emlegették a brit haditengerészet Sea Harrierjeit. A leszálláskor függőleges tolóerőt felhasználó gépek bármilyen időjárási viszonyok között készen állnak a bevetésre. Korunk egyik legmodernebb vadászgépe a McDonell Douglas F/A-18 Super Hornet. Az Egyesült Államok haditengerészete és tengerészgyalogsága több, mint ötszáz gépet tart hadrendben belőle. Az F-16 Fighting Falcon vadászrepülőgép emelkedő- és gyorsuloképességével egyenesen légi harcra "született". A MiG-21 páratlan rekordot állított fel azzal, hogy több mint 25 éven keresztül folyamatosan gyártották. Mára már eljátt felette az idő. A Lockheed SR-71A - amely a világ leggyorsabb hadműveleti repülőgépe címet is elnyete - 260 000 km2 területet tudott ellenőrzése alatttartani, Mach 3 utazósebességgel, 25 000 métert meghaladó magasságból. Kétfős legénysége az űrhajósokéhoz hasonló szkafandert viselt. A világon eddig valaha gyártott egyik legsikeresebb és legelterjedtebb kézifegyver az AK-47, melyet gyakran tervezője, Mihail Kalasnyikov vezetéknevével fémjeleznek. Az UZI - az izraeli hadsereg rettenthetetlenségének szimbóluma - alsődlegesen a mostoha körülmények közötti megbízhatóságáról híres. A Smith and Wesson gyártmánylistája élén a különleges egységek által használt Magnumok állnak. A .38-as Smith and Wesson revolvereket világszerte használják a rendőri és katonai erők. A Hughes AH-64 Apache a legintelligensebb és minden bizonnyal a legéletképesebb harctéri helikopter - s ennek megfelelően valószínűleg a legdrágább, szolgálatra valaha javasolt modellje. Az OHIO osztályú tengeralattjárók a legújabb amerikai technikát képviselik - egységei a világóceánok vizein járőröznek. Az első atommeghatású repülőgép-hordozó, az USS ENTERPRISE 12 napos légi bevetésre elegendő ellátmányt és üzemanyagot szállíthat.

Acél Anna - Egy ​elszakadt pilótanapló
Az ​év egyik slágerkönyvének ígérkezik a Malév egykori kapitányának, Veres Andrásnak vallomása, Acél Anna tolmácsolásában. Végre kiderülnek az egykori légi összeütközés titkai, és az is, miként halt meg a fedélzeten az utas egy verekedést követően. Korábban nem ismert részleteket tudhatnak meg a New York-i járat kényszerleszállásáról, a cunamiról, és az államfők, miniszterelnökök utazásairól. Egy híres pilóta titkai, aki túlélt mindent, a Himalája völgyében találkozott a bölcsekkel, s azóta jógaoktató lett. Igaz történet, valódi kalandokkal.

Kollekciók