Ajax-loader

'repülő' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Larry Hicks - Sivatagi ​tűz
Titkos ​bevetésen vívják háborúikat a háttérben szerte a világon. Tizenöt font fegyverként felhasználható dúsított urán Iraki kézen! Ezt a közel-keleti halálaréna ütőkártyájaként kis híján felrobbantják. Az iraki fegyverkomplexumot túszokkal és német építésű bunkerekkel vették körül. Lehetetlen egy reguális légi akció. Ez már a Sas Kommandó küldetése. Az elit légideszantos kommandóegységet a veterán Mack Grundy alezredes vezeti. A legmodernebb, speciális, Longbow Apache helikopterekkel repülnek. Hellfire-rel felszerelve, gépágyúdübörgés közben elzúgnak a homokdűnék fölött… és halált osztanak - provokálva a legrosszabbat, amit Irak csak tehet… Larry Hicks nyolc éven át vett részt titkos bevetéseken Vietnamban, Laoszban és Kambodzsában. A SAS KOMMANDÓ bepillantást nyújt olyan csatákba, melyek túl forrók voltak ahhoz, hogy az újságok beszámoljanak róluk.

Wolfgang Schreyer - Loy ​kapitany álma
Schreyer ​regénye az NDK-ban négy kiadást és százezres példányszámot ért meg, ami nem véletlen. Loy kapitány egy titkos paranccsal induló repülőgépen utazik Észak-Afrikából Oslóba. Útja előtt szörnyű álom gyötri: Távolból irányított repülőn ül szeretteivel együtt, s a repülőgép atomtól letarolt területek felett száguld a megsemmisülés felé, a harmadik világháború után. Felébred és felteszi a kérdést önmagának: vajon teljesülnie kell-e szorongató álmának? Észak-Afrikából Oslóba tartva Nyugat-Németország felett leszállási parancsot kapnak. Titokzatos utas lép a gép fedélzetére, és most már változott útiránnyal a Szovjetunió felé folytatják útjukat. A szovjet hadsereg gépei felfedezik, és leszállásra szólítják fel őket. A pilóta nem engedelmeskedik, s végül a tengerben kötnek ki. Néhányan meghalnak, mások szovjet fogságba kerülnek, ismét másokat a lesben álló amerikai helikopter ment meg a fogságtól. A kalandregények itgalma és a lélektani regénynek sokoldalú ábrázolása jellemzi ezt a könyvet.

Cornelie C. G. - Érzelmi ​vírusveszély
Washington-Róma... ​a majd kilenc órás repülőút csak a kezdete Antony Wilson, nemzetközi elismertségnek örvendő pszichológus és Tiziana Montelloni Smith írónő közös utazásának. A romantikus, angyal arcú Tiziana egy kihűlt kapcsolat emlékei elől menekül Rómába, felidézni Olaszországban töltött gyermekkorát. Antonyt, aki korábban az Egyesült Államok terrorelhárító tisztje volt, egy előadásra hívják az Örök városba. Megismerkedésük ártatlan flörtnek indul, nem is sejtik, hogy közös útjuk, közös sorsukká alakul. Életük örökre megváltozik, miközben egy, a világot fenyegető biológiai fegyverért vívott kíméletlen hajszába keverednek. A szálak egyre kuszábbak, ismerősök bukkannak fel Antony múltjából, miközben Pandóra szelencéje kinyílik. Az ámokfutásban a furcsa párost csak a lány fantáziája és a férfi múltban szerzett tapasztalata segítik felfegyverzett üldözőikkel szemben. Cornelie C. G. Olaszország varázslatos tájain játszódó, humorral és szerelemmel fűszerezett, filmszerű regényének alapjául valóságos események szolgálnak. Az írónő lerántja a leplet a hatalmasok világáról és harcukról, aminek tétje maga az emberiség jövője. "Izgalmas, több szálon futó és végül meglepő fordulatokkal összefésült történet, amelyből nem hiányozhat a szerelem sem. Ez az a könyv, amit tényleg nem lehet letenni." dr. Békési Andrea, a Bátor Tábor Alapítvány orvos igazgatója

Terry Pratchett - Stephen Baxter - The ​Long Mars
2040-2045: ​In the years after the catalcysmic Yellowstone eruption there is a massive economic dislocation as populations flee Datum Earth to the Long Earth worlds. Sally, Joshua, Lobsang are all involved in this perilous work when, out of the blue, Sally is contacted by her long-vanished father and inventor of the original Stepper, Willis Linsay. He is planning a fantastic voyage across the Long Mars – but he has ulterior motives for wanting Sally to make the journey with him. For what he seeks is an advanced alien technology which he believes will help mankind’s post-Yellowstone recovery. Meanwhile Maggie Kauffman has embarked on a incredible journey of her own, leading an expedition to the outer limits of the far Long Earth. And Joshua becomes embroiled in the appearance of the Next: super-bright post humans who are beginning to emerge from their 'Long Childhood' in the community called Happy Landings. A Next boy has been rejected by normal-human society and is incarcerated in the Madison Home and, now the authorities - inevitably afraid of anything or anyone not deemed 'normal' - order a crackdown on the abnormal Next children, sequestring them together in a military base. As Joshua and Nelson liberate the children a dramatic showdown seems inevitable over whether to eliminate this potential rival to mankind from the Long Earth...

Vass Balázs - Repülőgépek, ​helikopterek, rakéták
A ​repülés iránti érdeklődés igényli olyan összegyűjtő jellegű mű megjelentetését, ami a nem szakemberek számára is érthetővé teszi a mindenki csodálatát kiváltó légi közlekedési eszközöket. E könyv a napjainkban üzemeltetett, tehát a legkorszerűbb repülőgép-, helikopter-, hajtóműtípusokat, illetve néhány rakétatípus közismertebb változatát ismerteti. Országok szerinti bontásban tartalmazza a gyártott utasszállító, teherszállító, különleges feladatú, mentő, tűzoltó stb,. valamint a harci légi eszközök fényképeit, körvonalrajzait, leírását, fontosabb műszaki adataikat. Külön fejezetek tartalmazzák a legalapvetőbb repüléssel kapcsolatos fogalmakat, valamint a fontosabb légi közlekedési vállalatokat.

Ismeretlen szerző - Mit ​kell tudni a harci repülőkről?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Martin Caidin - Szellemjárás ​égen-földön
Egy ​szitává lőtt bombázógép, melyből kiugrott a legénység, üresen tér haza a repülőtérre, a futómű kipattan, a fékszárnyak leereszkednek, s gép simán földet ér... Egy műszerhiba miatt vészhelyzetbe került utasgép pilótájának régen halott repülőtársa siet segítségére, utasításainak köszönhető, hogy nem történik légi katasztrófa... Ilyen és még sok, hasonlóan érdekes és lehetetlennek tűnő történet olvasható Martin Caidin Édesvíz Kiadó által megjelentetett könyvében. A szerző ötvennégy éve, nagyon fiatalon kezdett repülni, több, mint félévszázados szakmai múlttal rendelkezik. Évtizedeken át az Egyesült Államok Szövetségi Légügyi Hivatalának volt a munkatársa, s a légierőben is szolgált. Repült már mindennel, amivel az eget meg lehet hódítani: ballonnal, sárkányrepülővel és B-25-ös óriásgéppel is. A Szellemjárás égen-földön című művéhez egykori kollégáitól, pilótáktól gyűjtötte a nyersanyagot. A módfelett szokatlan élménybeszámolók érdekessége, hogy a pilóták legtöbbje nevét, foglalkozását, katonai rangját is közli, vagyis a források leellenőrizhetők! A légi kísértetjáráson kívül Caidin ebben a könyvében foglalkozik még a Bermuda-háromszögben történt megmagyarázhatatlan eseményekkel, rejtélyes repülő csészealjakkal, repülőgépeken tapasztalt „időrésekkel és -spirálokkal". Majd könyve utolsó részében kifejti véleményét a „lehetetlen" fogalmáról, aminek a lényege: a kvantummechanika világában létező életforma neve: kísértet!

Leo Kessler - A ​tankpusztítók
A ​Csatornától egészen a Kaukázusig terjesztette fekete szárnyait, több mint kétezer mérföldnyi területet és háromszáz millió polgárt vonva árnyéka alá. Három diadalmas éven át egyik győzelmét a másik után aratta. És mint mindig, azok a vészjósló, fekete halálsólymok, a Stukák vezették a támadást. Csakhogy az idők változnak. Bár a Sas még mindig zúgott, a földön a csukaszürke hadsereg már érezni kezdte a téli szél jeges csípését, s egyre jobban szenvedett az újabb orosz tél erőteljes vadságától. Előttük a végtelen kiterjedésű, határtalan, fehér sztyeppe, ők pedig csak mentek, masíroztak egyre tovább és tovább, meg sem állva, egész a világ végéig. Legyőzhetnek-e valaha is egy ilyen hatalmas országot? Lehetséges volna?

Larry Hicks - A ​vörös sereg
A ​régi Vörös Hadsereg gerince állástalan lett. Már leírták őket. Viszont ők alaposan felfegyverkeztek. Elhatározták, hogy fegyverrel szereznek maguknak területet Örményország és Azerbajdzsán földjéből. Miután húsz atomrakéta birtokába jutottak, nagyon jól tudják, hogy a szárazföldi csapatok nem merik megtámadni őket. Eljött egy újabb légi bevetés ideje. Truck, azaz Mack Grundy alezredes Sas Kommandójába behatol az egykori Szovjetunió harci zónájába... rakéták röppentek ki süvítve első alkalommal az új világrend alatt...

Szabó Miklós - Légi ​katasztrófák - Tragédia a levegőben
A ​szerző, Szabó Miklós rendőr alezredes, évekig nemzetközi repülésbiztonsági összekötő tisztként dolgozott itthon és külföldön egyaránt. Nem csupán a polgári repülés szerelmeseként, hanem széles látókörű, kiváló szakemberként; a könyv öt fejezetében az olvasó elé tárja gazdag tapasztalatait. Megismerkedhetünk a polgári repülés biztonsági szegmenseivel, a repülőgépekkel, a repülés irányításával. Olvashatunk a repüléssel járó, kockázati tényezőkről, vészhelyzetekről, légikatasztrófákról, nem létező légitársaságokról. Érdekes, remek stílusban írt történetek fűszerezik a beszámolókat.

Simon V. László - A ​szárnyas Rubik
Ifj. ​Rubik Ernő – a Rubik kocka feltalálója – édesapjának élettörténete, aki hadiárvaként harminckét repülőgépet adott a világnak. Pöstyénből indult, egy árvaházba került Magyarországon, ahonnan nem ismerve a lehetetlent ért fel a csúcsra. Ma is a világ legnagyobb aviatikusai között tartják számon id. Rubik Ernőt.

Jereb Gábor - Magyar ​vitorlázó repülőgépek
Magyarországon ​a vitorlázórepülés meghonosodása szoroan összefügg a magyar tervezésű és gyártású vitorlázó repülőgépekkel. A magyar mérnökök a technika ezen kevésbé ismert területén is alkottak újszerű, maradandó értéket. Ez a könyv a magyar vitorlázó repülőgép történetéről szól. Nem az adatokat szárazon felsoroló típuskönyv, hanem elénk tárja a magyar vitorlázó repülőgépek létrehozásának körülményeit, történetét, alkotóinak - mérnököknek és más szakembereknek - koncepcióit, elképzeléseit és céljait, gyakori nehézségeit és természetesen sikereit. A hasonló könyvek perspektíváján túlmenően párhuzamba állítja a magyar vitorlázó repülőgépeket a korabeli külföldiekkel és megkísérli a magyar törekvések és eredmények helyét meghatározni a vitorlázó repülőgépek egyetemes fejlődésében. Bemutatja azokat az előremutató, a külföldieket nem egyszer megelőző elveket és megoldásokat, amelyek a magyar vitorlázó repülőgép tervezők mindig újat kereső, úttörő munkáját jellemzik. A könyv gerincét képező műszaki ismertetés, elemzés, gazdag ábraanyag és technikatörténeti adatok mellett e műszaki alkotások felhasználóiról, a repülőkről sem feledkezett meg a szerző (okl. gépészmérnök, vitorlázórepülő oktató, aki maga is számos vitorlázó repülőgép tervezésében működött közre), következetesen ismertetve az egyes típusokkal elért legfontosabb eredményeket is.

Alfred Price - Mike Spick - A ​II. világháború híres vadászgépei
A ​II. világháború során a légi hadviselés technikai és harcászati fejlődése óriási lendületet kapott. A hadban álló nemzetek ugyanis arra törekedtek, hogy légierejük potenciálját növeljék, mert tisztában voltak vele: az fog győzni, aki uralja a légteret. E törekvés nyomán születtek meg a korszak legkiválóbb harci repülőgépei, melyek közül e kötet a Supermarine Spitfire-t, a North American P-51 Mustangot valamint a Messerschmitt 109-es és 262-es vadászgépeket mutatja be. Supermarine Spitfire Ha feltesszük azt a kérdést, hogy melyik volt a II. vh. legsikeresebb vadászrepülőgépe, a legtöbben azt a választ fogják adni: a Supermarine Spitfire. Mintegy 20 000 darabot gyártottak belőle, és több szerkezeti átalakításon ment keresztül, míg ki nem hozták belőle a maximális teljesítményt. Sokak véleménye, hogy a Spitfire fontos szerepet játszott abban, hogy Nagy-Britannia nem szenvedett vereséget az angliai csata során. Messerschmitt 109-es 1939 szeptemberében, a II. világháború kitörésekor a Luftwaffe majdnem minden első lépcsős alakulata Messerschmitt 109-esekkel harcolt. Később a Luftwaffe nagyobb hadjáratai során is a Me 109-esek alkották a német vadászlégierő gerincét. Amikor a konfliktus 1945-ben véget ért, Willi Messerschmitt továbbfejlesztett vadászgépei még mindig nagy számban harcoltak. A Me 109-esből összesen 30 000-et gyártottak, többet mint bármely más vadászrepülőgép-típusból a történelem során. Messerschmitt 262-es A sugárhajtású Messerschmitt 262-es a leggyorsabb és a legjobban felfegyverzett vadászrepülőgép volt, melyet a II. vh. során bevetettek. A németek több technikai újítást is alkalmaztak a konfliktus utolsó szakaszában, de ez volt az egyetlen eszköz, mellyel lehetőségük lett volna elkerülni a megsemmisítő vereséget. Az új harci repülőgépet az ellenség félelmetes fegyvernek tekintette, ám túlságosan későn állították hadrendbe ahhoz, hogy megváltoztathassa a háború menetét. North American P–51-es Mustang Kétségtelen, a II. világháború legkiemelkedőbb amerikai vadászgépe a North American P–51-es Mustang volt. Nem csupán teljesítményével és manőverezőképességével vette fel a versenyt a német és japán vadászokkal: nagy hatótávolsága lehetővé tette, hogy elkísérje az USAAF nehézbombázóit németországi bevetéseik során, akár a Reich legtávolabbi pontjáig. Kiváló repülőgép-sárkányszerkezete és Rolls-Royce Merlin motorja révén a P–51-es minden idők egyik legjobb vadászrepülőgépének számított.

Walter G. Scott - A ​legendás Me–262, a viharmadár
A ​II. világháború vége felé a németek és a nyugati szövetségesek rohanó fejlesztésbe kezdtek a sugárhajtóművek, és az ezekkel meghajtott repülőgépek katonai alkalmazhatóságának megvalósításáért. Ez volt az az utolsó verseny, melyet a Luftwaffe még megnyert, de győzelmét stratégiai előnyökre váltani már nem tudta. Amikor 1942. július 17-én a németországi Leipheim repülőterén egy bátor berepülőpilóta – Fritz Wendel – teljes teljesítményre tolta előre a Me–262 V3-as kísérleti repülőgép gázkarjait, és a gép elég hosszú nekifutás után felemelkedett a földről, új korszakot nyitott meg a világ polgári és katonai repülésének történetében. Ez lett a mai napig is tartó sugárhajtású-korszak nyitánya. Semmi kétségünk nem lehet afelől, hogy a Messerschmitt Me–262-es a leginkább előremutató típus volt a II. világháborúban hadrendbe állított harci repülőgépek közül. Rendkívül korszerű, sugárhajtású elfogó vadászgép volt, melynek sárkányát a két karcsú – forradalmi újításnak számító – axiálkompresszoros hajtóműnek megfelelően optimalizálták. Amikor aztán a bombázók személyzete és a kísérő vadászgépek pilótái először látták átsuhanni kötelékeik között a Me–262-eseket, nem hittek a szemüknek... Komoly szerephez juthatott volna a birodalom légteréért vívott légi háborúban, de pályafutása a fejlesztés késedelmei, illetve a programot politikai okok miatt ellenzők tevékenysége miatt másként alakult.

Wolfram Kawlath - Makettépítés
A ​barkácsolás olyan hobbi, amellyel milliók töltik el hasznosan szabadidejüket. Legyen szó egy régi építésű házban lévő bérelt lakásról vagy akár saját négy fallal körülvett területünkről, némi ügyességgel és egy szakszerű útmutató birtokában egészen meglepő eredményeket érhetünk el, ha kisebb javításokra, műszaki és esztétikai célú felújításokra, esetleg átépítési vagy beépítési munkákra kerül sor. A barkácsolás ugyanakkor jó szórakozás is, megadja a jól végzett munka örömét, amelynek eredményét naponta láthatjuk és "csodálhatjuk"; általa pénzt takaríthatunk meg, nem utolsósorban pedig függetleníthetjük magunkat az iparosoktól, akikre bizony sokszor hetekig kell várni és esetleg akkor is hiába. A szaküzletekben, a barkács- és építőanyag-áruházakban az ezermester minden anyagot és szerszámot beszerezhet, amire szüksége van. A megfelelő szerszám és lelkesedés azonban még nem minden. Feltétlenül szükség van az alapos előkészítésre, és nélkülözhetetlenek azok az elemi szakismeretek, amelyek megmutatják, hogyan kell a munkát elvégezni, és mire kell annak során ügyelni. A Csináld Magad sorozat "Makettépítés" című kötete a gyakorlatban számtalanszor kipróbált, hasznos ötleteken és mesterfogásokon keresztül mutatja meg, mit hogyan csináljunk. A könyv lépésekre bontva, ábrákkal és szöveges részekkel ismerteti az egyes műveleteket. Az egyértelmű jelölésekkel azonnal felmérhető, hogy egy-egy műveletnél milyen nehézségi fokra, mekkora erőkifejtésre és időráfordításra kell számítanunk, milyen szerszámokra van szükségünk.

Dale Brown - Acélárnyak
A ​világ veszélyes hely. A felismerés nem új, az Amerikai Egyesült Államok újdonsült elnökének azonban egyetlen szempillantás alatt súlyos valósággá válik: az atomhatalmak közé emelkedett Irán a Perzsa-öböl megszerzésére készül. Amerikai csak tétován, magatehetetlenül figyel, hiszen katonai költségvetését a Kongresszus évek óta egyre szűkíti, a sikertelen békefenntartó akciók sora pedig nem fokozta népszerűségét a világ nemzetei szemében. De van egy fegyver, amely még bevetésre vár: a CIA legújabb titkos sejtje: A Jövő Szárnyai. Végy egy robbanékony, jól képzett, kitartó csapatot, ültesd fel őket egy B-2 Spirit lopakodóbombázóra, majd add le a parancsot: megsemmisíteni Irán összes kulcsfontosságú katonai, ipari, parancsnoki célpontját, s mindezt gyorsan, csöndben, titokban és nyom nélkül.... Patrick McLanahan légi hadászati szakértő parancsnoksága alatt a csapat brilliáns teljesítményt nyújt - ám Irán és szövetségesei messzebb mennek a megfélemlítés politikájában, mint bárki gondolta volna, s elszabadul a pokol. A Perzsa-öböl retteg, a helyzet óráról órára súlyosbodik, s csak a Jövő Szárnyai fedőnév alatt szolgáló férfiak és nők állnak az Egyesült Államok és a világméretű katasztrófa között. Az izgalmas katonai kalandregényeiről ismert szerző újabb lélegzetelállító könyvvel jelentkezett, melynek témája korunk egyik fontos katonai-politikai konfliktusa. Dole Brown az Amerikai Egyesült Államok légierejénél szolgált századosi rangban. Korábbi bestsellerei – A bombázó, Vaskeselyű, Az ég urai, Sea Lion, Éjszakai bevetés, A parancs, Tűzvihar – osztatlan sikert hoztak. Mesterien vegyíti a technológiát az akcióval. Arról ír, amit a legjobban ismer: a katonai és elsősorban légi hadviselési műveletekről. Könyvei megragadják az olvasót kivételes realizmusukkal, míves emberarcúságukkal, csúcstechnológiai információikkal. Brown Nevada államban él, ahol gyakran saját gépével száll a felhők közé. Előkészületben: Halálzóna

Ken Follett - Nacht ​über den Wassern
Im ​September 1939, wenige Tage nach Kriegsausbruch, startet der legendäre Pan-American-Flying-Clipper, ein gigantisches Flugboot, von Southampton aus zu einem letzten Flug über den Atlantik. An Bord der Maschine befinden sich 40 Menschen. Jeder von ihnen hat seinen Grund, die alte Welt zu verlassen. Und jeder steht vor der wichtigsten Entscheidung seines Lebens. Doch nur einer kennt die drohende Gefahr, die über den Wassern lauert.

Leo Kessler - Végső ​küldetés
Az ​Első SS Stuka Század 1944 telén az orosz fronton harcolt, csakúgy, mint Vörös Rózsa és szadista bandája. "Az Orosz Vér Nővérei" ugyanis inkább voltak szörnyek, mint nők: valamennyien a németek elleni háborúban veszítették el hozzátartozóikat, s ezért féktelenül gyűlölték a fritzeket. Így amikor de la Maziére ezredes a Rózsa partizánjaink fogságába esett, úgy tűnt, nincs más választása, mint az öngyilkosság. Csakhogy az SS jelmondata ez: "A hűségem a becsületem" - s ezek a férfiak vakon hittek ebben.

O. K. Gajevszkij - Repülőmodellezés
A ​repülés technikája évről évre fejlődik és tökéletesedik. A repülési sebesség fokozódása, új repülőgép- és motortípusok megjelenése és fejlődése, valamint új anyagok alkalmazása természetesen a gyártás technológiáját is megváltoztatja. Hasonló változást figyelhetünk meg a "kis repülés" terén is, ahol ugyancsak fokozódik a repülés sebessége, időtartama és távolsága, és új, tökéletesebb hajtóműveket - még sugárhajtású hajtóműveket is - alkalmaznak. A korszerű repülőmodellek készítése sok hozzáértést, a felhasználandó anyagok tulajdonságainak és megmunkálási módjainak alapos ismeretét igényli. Érteni kell a megfelelő szerszámok kiválasztásához - vagy a meglévő szerszámok átalakításához - az alkatrészek legcélszerűbb elkészítési eljárásaihoz, a modell összeállításához és készremunkálásához. A repülőmodellekkel foglalkozó irodalom ugyan tartalmaz ilyen modellek építésére vonatkozó egyes tanácsokat és útmutatásokat, ezek az ismertetések azonban hiányosak, és csak néhány elszigetelt kérdést világítanak meg. A szerző e könyv megírása előtt azt a célt tűzte maga elé, hogy rendszerbe foglalja a repülőgépmodellezéshez használt anyagokra, megmunkálásuk módjaira, és a szükséges szerszámokra vonatkozó tudnivalókat, leírja az egyes alkatrészek elkészítésével, összeállításával és készremunkálásával kapcsolatos munkafogásokat.

Donald Grant - A ​repülőgép
Hogyan ​emelkedik a magasba a repülőgép? Hányféle repülő masina létezik, és milyen feladatokat látnak el ezek a bámulatos gépek? Csodálatosan szép, valósághű rajzok segítenek abban, hogy jobban megismerd a környezeted! A rajzos fóliák lapozgatása közben meglepő felfedezések várnak rád.

Agatha Christie - Tod ​in den Wolken
Hercule ​Poirot fliegt nach England. Nicht nur die Turbulenzen in der Luft machen ihm zu schaffen - eine der Mitreisenden ist plötzlich tot, ermordet durch einen mit Schlangengift vergifteten Pfeil. Nur einer der beiden Flugbegleiter oder der elf Passagiere kann der Mörder gewesen sein …

Sandra Brown - Ketten ​egyedül
Rusty ​Carlson a repülőkatasztrófa után - sebesülten és halálra rémülve - egyedül marad az ismeretlen, különös férfival, akit ellenszenvesnek talál. Egy dolog azonban biztos: a távoli észak vad erdejében magára hagyatva, a férfi nélkül nem élhetné túl a gép lezuhanását követő napokat. Cooper Landry szinte iszonyodik a Rusty Carlson-féle szép nőktől. Az a tapasztalata, hogy az ilyenek csak bajt okoznak. De nagyobb veszélyekkel is megbirkózott már, és most nem fogja e nő miatt kockára tenni az életét. A sűrű erdő mélye ragadozókat rejt - embereket és állatokat. Ha nincs is sok esélyük, föl kell venniük velük a harcot. Csak arra nem számítottak, hogy ha élni akarnak, többre van szükségük, mint sok-sok ügyességre. Egymásra van szükségük.

Michael Taylor - Aircraft
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Krascsenics Lajos - Egy ​magyar királyi vadászrepülő visszaemlékezései
Nagyon ​sokáig mély hallgatás övezte a második világháború magyar vadászpilótáinak ténykedését. Sőt, a rendszer ellenségeinek tekintették azokat a pilótákat, akiket a béke megkötése után az egykori ellenség is már csak ellenfélként, vagy méginkább bajtársként kezelt, és ez az elismerés kölcsönös volt. Sokaknak nem adatott meg, hogy papírra vethessék harcaik történetét. Rájuk is emlékezik Krascsenics Lajos.

Antoine de Saint-Exupéry - Egyedül ​a felhők felett
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kováts Lajos - Sólymok, ​Héják, Nebulók
A ​kötet a MÁVAG Repülőgépgyárának 1936 és 1944 közötti tevékenységét mutatja be. Megismerkedhetünk a legfőbb típusok, a Sólyom a Héja és a Nebuló modellek technikai adataival, a gyártás folyamatával, és a repülőgépek harctéri alkalmazásával. A munkát korabeli iratok facsimiléi és fényképfelvételek illusztrálják.

Covers_195552
Walt ​Disney - Pedro Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Walt ​Disney - Pedro
Egyik ​reggel, a Paparepcsi alaposan megfázott, és megfájdult a hengerfeje. Így aztán nem tudta felvenni a csomagokat és a leveleket. Csak gubbasztott a hangárban, egyre tüsszögött és a könnyeit törölgette az ablaktörlőjével. Sajnos Mamarepcsi sem tudott a kézbesítésben segíteni, mert neki meg magas volt az olajnyomása, így nem bírta a túl nagy magasságot. - Majd én segítek, papa! - kiáltotta Pedró. - Én majd összeszedem a csomagokat és a leveleket! Így indult el Pedró, a kis babarepcsi kalandos útjára, melynek során bebizonyította, méltó arra, hogy belőle is legalább olyan híres repülő váljon, amilyen a papája.

Reviczky Béla - Repülőgép-enciklopédia
A ​Repülőgép-enciklopédia közel 1200 repülőgépet mutat be (a hőskor kétfedelű gépeitől a modern szuperszonikus repülőgépekig, az 1. világháborús vadászgépektől a legmodernebb, csúcstechnologiájú felderítőgépekig). Funkciójuk szerint 12 csoportba osztva targyalja a repüléstörténet legérdekesebb gépeit; mindegyik repülőgépről fényképet közöl, műszaki leírást ad, bemutatja előállításának történetét, leírja műszaki jelentőségét és közli háromnézeti képét. A legfontosabb gépeket emellett színes, modellszerű fotógrafikával is megjeleníti.

Földes Pál - Két ​ugrás az ismeretlenbe
A ​szerző a második világháborús magyar partizánmozgalom egyik jelentős, bár tragikus mozzanatának, s azon belül is a Horthy-hadsereg hivatásos repülőtisztjéből meggyőződéses antifasisztává, majd életét a népe ügyéért feláldozó kommunistává váló partizánnak, Szőnyi Mártonnak és harcostársainak állít emléket.

Szabó Miklós - Polgári ​repülőbalesetek és -katasztrófák fekete könyve
Pilótahibák, ​irányítói tévedések és kommunikációs zavarok, váratlan légköri jelenségek, megfáradt, öreg, rosszul karbantartott repülőgépek, terroristák és háborús konfliktusok - megannyi oka lehet egy repülőbaleset vagy -katasztrófa bekövetkeztének. A könyvben a szerző a bulvársajtó címlapjairól ismert katasztrófák mellett számos olyan balesetet ismertet, melyek során a pilóták bravúrjának vagy a vakszerencsének köszönhetően nem volt halálos áldozat. Egy-egy eset ismertetése az érintett repülőgép "születésének", majd "élettörténetének" pontos összefoglalójával kezdődik, és pontos eseményleírással folytatódik a szakszerű, de a nem szakértők számára is érthető, olvasmányos ismertetéssel.

Richard Branson - Losing ​My Virginity
In ​this autobiography, Virgin Group founder Richard Branson says one of his prime business criteria is "fun." Fun made Branson a billionaire, and few business memoirs are one-billionth as fun as Branson's, nor as niftily written. Not only does it relate his side of near-death corporate experiences, it tells how the chairman literally cheated death by gun, shipwreck, and balloon crash. Branson's empire--now encompassing interests in an airline, pop music, soda pop, e-commerce, and financial services--began when the dyslexic 16-year-old dropped out of school in 1968 to found the British magazine Student. His headmaster said, "I predict that you will either go to prison or become a millionaire." Briefly imprisoned for dodging customs selling records, Branson got his first million by releasing Tubular Bells, a maverick recording all the stuffy executives rejected. (1998's Tubular Bells III puts the series' sales over 20 million.) Despite wild tales of Branson's wife-swapping and Keith Richards fleeing naked from Branson's studio at gunpoint with another man's woman, the most shocking parts of the memoir concern British Airways' James Bond-like "dirty tricks" campaign against Virgin Atlantic, resulting in the biggest award for damages in English history. Though it's filled with famous names, witty quotes, and pulse-pounding accounts of lunatic balloon adventures, it is as a business thriller that the book really scores. His instinctive bet-the-ranch tactics could cost him all, or earn another billion. Either way, Branson will likely remain the most entertaining entrepreneur in Europe. --Tim Appelo --This text refers to an out of print or unavailable edition of this title.

Badiny Jós Ferenc - Az ​utolsó nógrádi indián
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók