Ajax-loader

'Kansas' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


L. Frank Baum - Oz, ​a nagy varázsló
Valahol ​messze, a zölden tündöklő Smaragdvárosban él és uralkodik Óz, a Nagy Varázsló. Úgy hírlik, hogy fényes palotájában a legkülönbözőbb kincsek garmadáját gyűjtötte egybe, köcsögszámra áll ott a bátorság és az ész, egész gyűjteménye van emberi szívekből, s varázshatalma akkora, hogy a világban sodródó Dorka is tőle kér tanácsot, hogyan juthatna vissza Kansasba. Óz palotája felé igyekszik hát mindenki, aki csodás segítségre vágyik. Oda tart a vándorúton összesereglett társaság: Dorka, a Madárijesztő, a Bádog Favágó, a Gyáva Oroszlán, no meg Totó, a játékos kiskutya is. Különös és mulatságos mesevilág hőseit vonultatja fel előttünk. L. Frank Baum híres meseregénye, mely már több mint fél évszázada gyönyörködteti az olvasót, s melyből a világszerte nagy sikert aratott film is készült. A harmadik kiadásban megjelent könyvet Zsoldos Vera rajzai díszítik. (1985)

Capote_hidegverrel
elérhető
33

Truman Capote - Hidegvérrel
1959. ​november 15-én a Kansas állambeli Holcomb városkában bestiális kegyetlenséggel meggyilkolták a közmegbecsülésnek örvendő, feddhetetlen hírű farmert, Herbert Cluttert, feleségét és két gyermekét: a ház különböző helyiségeiben egyenként megkötözték, majd közvetlen közelről puskával fejbe lőtték őket. A gyilkosság indítóoka ismeretlen volt, a tettesek után szinte semmi nyom nem maradt. Öt évvel, négy hónappal és huszonkilenc nappal később, 1965. április 14-én a két gyilkost, a harminchárom éves Richard Eugene Hickockot és a harminchat éves Perry Edward Smitht felakasztották a lansingi fegyházban. Ennek a hat embernek az életével és halálával foglalkozik a nálunk is jól ismert amerikai író, Truman Capote alkotása, melynek műfaját ő maga így határozta meg: tényregény. Ezzel azt akarja az olvasók tudomására hozni, hogy könyvében minden egyes mozzanatnak szigorú valóságalapja van: minden egyes esemény úgy történt, minden egyes szó úgy hangzott el, ahogy az anyagot elrendező, a művész-riporter szerepét betöltő író e lapokon elénk tárja.

L. Frank Baum - Óz ​Smaragdvárosa
Smaragdváros ​Óz földjének a legszebb tündérországnak a fővárosa. Békés, jószívű, kedves és boldog nép lakja e földet, nincs köztük gonosz, önző vagy erőszakos természetű. Uralkodójuk, a szépséges Ozma bűbájos hatalommal bír, s e hatalmának, no meg a birodalom körül elterülő sivatagnak köszönhetően a varázslatos országnak nem kell ellenséges támadástól tartania. Ám egy napon a kőtörők gonosz királya méregbe gurul s aljas tervet forral: ha a földön nem lehet megközelíteni a tündérországot, van más út is - a föld alatt! És a félelmetes sereg megindul, Smaragdvároson pedig csak a csoda segíthet...

Stephen King - Joe Hill - A ​magas fűben / Teljes gázzal
Stephen ​King és fia, Joe Hill két közös elbeszélését olvashatjuk ebben a kis kötetben. A _Teljes gázzal_ 2009-ben jelent meg először angolul, _A magas fűben_ pedig 2012-ben. Előbbit Richard Matheson 1971-es novellája, a _Párbaj_ ihlette, amely egy motorosról és az országúton őt üldöző eszelős kamionosról szól, és akkor vált legendássá, amikor a fiatal Steven Spielberg megfilmesítette. A _Teljes gázzal_ valódi főhajtás a _Párbaj_ írója előtt. A történet a rajtvonaltól kezdve teljes gázzal száguld. Nem így kötetünk másik írása, _A magas fűben_, amely körbe-körbe ődöng, révület, eltévelyedés, lázálom és ráolvasásszerű rigmusok köreit teljesíti, de ez az irányvesztettség, ha lehet, még dermesztőbb. Joe Hill és Stephen King mind ez idáig nem adott ki több közös történetet. Mit is mondhatnánk: várjuk a továbbiakat!

Laura Ingalls Wilder - A ​farm, ahol élünk
Az ​RTL-Klub nagysikerű sorozata az amerikai írónő bájos könyveinek alapján készült. A könyvsorozatnak ebben a második kötetében az Ingalls család az erdei kunyhóból tovább költözik Kansas füves síkságára. Megtelepednek, házat építenek, csodálatos természeti környezetben kezdik új életüket - amelyet azonban nem várt kalandok tarkítanak. A kis családnak sok gonddal kell szembenéznie, de szülők és gyerekek kiveszik részüket jóból-rosszból egyaránt és sikerül úrrá lenniük a nehézségeken, megőrizni derűjüket, összetartozásukat.

L. Frank Baum - The ​Wonderful Wizard of Oz
One ​of the true classics of American literature, The Wonderful Wizard of Oz has stirred the imagination of young and old alike for over four generations. Originally published in 1900, it was the first truly American fairy tale, as Baum crafted a wonderful out of such familiar items as a cornfield scarecrow, a mechanical woodman, and a humbug wizard who used old-fashioned hokum to express that universal theme, "There's no place like home." Follow the adventures of young Dorothy Gale and her dog, Toto, as their Kansas house is swept away by a cyclone and they find themselves in a strange land called Oz. Here she meets the Munchkins and joins the Scarecrow, Tin Woodman, and the Cowardly Lion on an unforgettable journey to the Emerald City, where lives the all-powered Wizard of Oz.

Gillian Flynn - Sötét ​helyek
Libby ​Day hétéves volt, amikor az anyját és két nővérét meggyilkolták a kansasi Kinnakee-ben. Libby túlélte a mészárlást, és nagy port kavaró vallomásában azt állította, hogy tizenöt éves bátyja, Ben volt a tettes. Huszonöt évvel később a Gyilkosok Klubja - egy hírhedt bűnügyekkel foglalkozó titkos társaság - felkeresi Libbyt. Azt remélik, bizonyítékot találnak Ben ártatlanságára. Libby anyagi haszon reményében együttműködik velük: felkeresi azokat, akik akkor éjjel ott voltak a házukban, és beszámol a klubtagoknak mindarról, amit megtud. A nyomozás során lepusztult sztriptízbárokban és elhagyatott városokban keresi az igazságot, és miközben lassan fény derül az elképzelhetetlenre, ugyanabba a helyzetbe kerül, mint amikor minden elkezdődött: újra egy gyilkos elől menekül. "Gillian Flynn eredeti, borotvaéles ésszel megáldott, maró humorú, lenyűgöző mesélő, akinek komoly érzéke van a hátborzongatáshoz." (Stephen King) "A remek thrillerek rajongói a Sötét helyek leleményes történetvezetését és Flynn prózáját egyaránt élvezni fogják. Utóbbi az első szótól az utolsóig ádáz, könyörtelen és színtiszta élvezet." (Cleveland Plain Dealer)

Timothy Kurek - Kereszt ​a szekrényben
Timothy ​Kurek a nasville-i Bibliaövezet egyik szigorú, konzervatív, keresztény gyülekeztében nevelkedett, és korán megtanulta az elkülönülés evangéliumát. De Timothy útját egy szülei által kitagadott, leszbikus lány képében hamarosan keresztezi a világ. Timothyn zavarodottság lesz úrra, vallásos neveltetésével kapcsolatban kételyek és kérdések kínozzák. Timothy rádöbben, hogy csak akkor érezhet együtt a lánnyal, és értheti meg fájdalmát, ha azoknak az embereknek a cipőjébe bújik, akikről azt tanították neki, messziről kerülje őket… Elhatározza, hogy melegnek adja ki magát ország-világ előtt, hogy megtapasztalja, milyen hatással van a melegség bélyege az életére. A Black Like Me hagyományait követő Kereszt a szekrényben egy történet emberekről, hitről, és egy férfi megbotránkoztató kísérletéről, aki Jézust keresi a peremen.

Truman Capote - In ​Cold Blood
On ​November 15, 1959, in the small town of Holcomb, Kansas, four members of the Clutter family were savagely murdered by blasts from a shotgun held a few inches from their faces. There was no apparent motive for the crime, and there were almost no clues. As Truman Capote reconstructs the murder and the investigation that led to the capture, trial, and execution of the killers, he generates both mesmerizing suspense and astonishing empathy. In Cold Bloodis a work that transcends its moment, yielding poignant insights into the nature of American violence.

Laura Ingalls Wilder - Little ​House on the Prairie
Pa ​Ingalls decides to sell the little log house, and the family sets out for Indian country! They travel from Wisconsin to Kansas, and there, finally, Pa builds their little house on the prairie. Sometimes farm life is difficult, even dangerous, but Laura and her family are kept busy and happy with the promise of their new life on the prairie. Little House on the Prairie is the second book in the Laura Years series. About the Author Laura Ingalls Wilder was born in 1867 in the log cabin described in Little House in the Big Woods. She and her family traveled by covered wagon across the Midwest. Later, Laura and her husband, Almanzo Wilder, made their own covered-wagon trip with their daughter, Rose, to Mansfield, Missouri. There, believing in the importance of knowing where you began in order to appreciate how far you've come, Laura wrote about her childhood growing up on the American frontier. For millions of readers Laura lives on forever as the little pioneer girl in the beloved Little House books.

L. Frank Baum - Óz, ​a csodák csodája
A ​kansasi rónaság közepéről Dorkát és Toto kutyát a forgószél csodás vidékre repíti, a mumpicok országába. Kiderül, hogy a kislány messzire elkerült otthonától. A jóságos Északi Boszorkánytól megtudja, hogy Smaragdvárosba kell eljutnia Ozhoz, a legnagyobb varázslóhoz, mert csak az ő segítségével juthat vissza az otthonába. A hosszú vándorút során Dorka igaz barátokra talál: a Madárijesztőre, a Bádog Favágóra és a Gyáva Oroszlánra, ők is a Bölcsek Bölcse segítségére vágynak. Számtalan kaland után elérkeznek Oz fényes palotájába. A nagy varázsló "megajándékozza" a Madárijesztőt ésszel, a Bádogembert szívvel s a Gyáva Oroszlánt is bátorrá teszi. De Dorkát csak a jó Déli Boszorkány útmutatása segíti haza szeretett otthonába.

L. Frank Baum - The ​Wizard of Oz
Dorothy ​thinks she is lost forever when a terrifying tornado crashes through Kansas and whisks her and her dog, Toto, far away to the magical land of Oz. To get home Dorothy must follow the yellow brick road to the Emerald City and find the wonderfully mysterious Wizard of Oz. Together with her companions the Tin Woodman, the Scarecrow and the Cowardly Lion whom she meets on the way, Dorothy embarks on a strange and enchanting adventure.

Tom Snyder - Route ​66 - Vízum nélkül
Könnyen ​kezelhető, útikönyvet tart kezében az utazni vágyó olvasó. Ez a zsebkönyv minden turista számára nélkülözhetetlen, ha meg akarja hódítani a Route 66-ot. A klasszikus Route 66 Chicagótól Los Angelesig szeli át a kontinenst. Az Egyesült Államok keresztmetszetét adja, 7-8 államon keresztül vezet minket a 66-oson. Az utazás legalább egy hetet, de akár egy hónapot is igénybe vesz, igazi élményt nyújt, nagyobb élményt, mint a repülés. Tom Snyder útikönyve sok kiadást és bővített kiadást megélt, mert igazi kedvenc, sok-sok térképpel, 350 várossal és azok érdekességeivel, kilométer-táblázatokkal, mini túrákkal, akciós kedvezmény lehetőségekkel. Bobby Troup zeneszerző 1946-ban írta az azóta zenei "standarddé" vált "Get you kicks on route 66" szerzeményét, amit több mint 60 rangos előadóművész a Stonestól, Chuck Berry-ig saját lemezein is megörökített. Az US 66 1926-ban került átadásra, és a világ legvarázslatosabb útjává vált, amin utazva akarva, akaratlanul csodálatos emberekkel lehet találkozni, mindenki átélheti a Route 66 legendáját és szellemiségét.

Douglas Preston - Lincoln Child - Csendélet ​varjakkal
Kísérteties ​gyilkosság zavarja meg az álmos kansasi kisváros békéjét: a végtelen kukoricatáblák között megcsonkított holttestet találnak különös módon "tálalva": karókra szúrt varjak gyűrűjében. Senkisem hiszi el, még a seriff sem, amit az FBI ügynöke, a Preston-Child regényekből (Kénköves pokol, A halál tánca, Elátkozott völgy, Titkok háza) jól ismert Pendergast állít: a tettes helybéli, és nem ez volt az utolsó gyomorforgató tette. A hátborzongató események riasztó gyorsasággal folytatódnak, miközben Medicine Creekben a csőd felé tartó városka jövőjét meghatározó fejlesztésről folyik az egyeztetés. Elindul a pletyka: a borzalmak valamiképpen kapcsolódnak egy régi indián mészárláshoz és a "negyvenötök" hajdani bandavezérének bolyongó szelleméhez. Pendergast és a seriff szinte pártbajt vív egymással, hogy mihamarabb felderíthessék a hajmeresztő rejtélyt, és megmenthessék az éjjel lecsapó, kegyetlen gyilkostól a várost. Túlvilági erők vagy nagyon is e világi bűnök állnak a háttérben? Mi a titka a legendákkal övezett, indián sírdomboknak? Pendergast minden különleges képességét kénytelen latba vetni, de itt még ő sem boldogul egyedül: mielőtt fény derülhetne a szörnyű titokra, össze kell fogniuk a legjobbaknak...

Sarah Brianne - Nero
Nero ​is the king of Legacy Prep, living a life of power. Elle is the school’s punching bag, living a life of fear. The only good girls Nero knows jump in his bed when he tells them to. The closest Elle has come to a bad boy like him is in the cafeteria line. The mob boss gave him orders to find out what she knows. Her mouth is sealed. I just want to be a fu**ing made man. I’m just a fu**ing waitress.

Timothy Kurek - The ​Cross in the Closet
Timothy ​Kurek, raised within the confines of a strict, conservative Christian denomination in the Bible Belt, Nashville, Tennessee, was taught the gospel of separation from a young age. But it wasn’t long before Timothy’s path and the outside world converged when a friend came out as a lesbian, and revealed she had been excommunicated by her family.

Langston Hughes - Not ​Without Laughter
Although ​best known as a poet and pioneer of the Harlem Renaissance movement, Langston Hughes proves himself one of modern literature’s most revered and versatile African-American authors with Not Without Laughter, a powerful classic novel. This is a moving portrait of African-American family life in 1930s Kansas, following young Sandy Rogers as he comes of age. Sandy’s mother, Annjee, works as a housekeeper for a rich white family, while his father traverses the country in search of work. Not Without Laughter is a moving examination of growing up in a racially divided society. A rich and important work, Hughes deftly echoes the Black American experience with this novel.

Jay Bell - The ​Boy at the Bottom of the Fountain
Sometimes ​dreams come true, whether you’re ready for them or not. Shane was only fourteen when found a photo of a boy his age and became obsessed with it. Now, thirteen years later, he has a chance encounter with a man who bears a striking resemblance. Already in a happy relationship, Shane must keep his fantasies in check while attempting to solve the mystery, but little does he realize just how many connections they share.

Anne-Marie Meyer - Rule ​#3: You Can't Kiss Your Best Friend
It ​was supposed to be a simple kiss. That was all. Whoops. My plan was perfect: convince my best friend and school quarterback, Ethan, to be the final prize for my matchmaking test where the proceeds go to sending the band to Paris. Plus, if it matches me with my life-long crush, that's a bonus, right? What could go wrong? Apparently, a lot. First, the test matches me and Ethan. Which is easy to explain. Computers make mistakes all the time, right? Second, the girl I switch myself for seems perfect for Ethan. Maybe a bit too perfect. Third, my date with my crush goes horribly wrong and my first kiss tanks. Now, I'm pretty sure I'm destined to be alone while Ethan rides off into the sunset with his perfect match. Man, I've screwed up bad—especially when I ask Ethan the secrets to a good kiss. Big mistake. Feelings start to change and I'm pretty sure that our friendship isn't going to be enough anymore. Too bad I seem to be the only one in our duo who seems to feel this way.

K. J. Dell'Antonia - The ​Chicken Sisters
Three ​generations. Two chicken shacks. One recipe for disaster. In tiny Merinac, Kansas, Chicken Mimi's and Chicken Frannie's have spent a century vying to serve up the best fried chicken in the state--and the legendary feud between their respective owners, the Moores and the Pogociellos, has lasted just as long. No one feels the impact more than thirty-five-year-old widow Amanda Moore, who grew up working for her mom at Mimi's before scandalously marrying Frank Pogociello and changing sides to work at Frannie's. Tired of being caught in the middle, Amanda sends an SOS to Food Wars, the reality TV restaurant competition that promises $100,000 to the winner. But in doing so, she launches both families out of the frying pan and directly into the fire. . . The last thing Brooklyn-based organizational guru Mae Moore, Amanda's sister, wants is to go home to Kansas. But when her career implodes, Food Wars becomes her chance to step back into the limelight. Mae is certain she can make the fading Mimi's look good--even if that pits her against Amanda and Frannie's. With a greedy producer stoking the flames, their friendly rivalry quickly turns into a game of chicken. Yet when family secrets become public knowledge, the sisters must choose: Will they fight with each other, or for their heritage?

Clare Vanderpool - Moon ​Over Manifest
Winner ​of the 2011 Newbery Award. The movement of the train rocked me like a lullaby. I closed my eyes to the dusty countryside and imagined the sign I’d seen only in Gideon’s stories: Manifest - A Town with a rich past and a bright future. Abilene Tucker feels abandoned. Her father has put her on a train, sending her off to live with an old friend for the summer while he works a railroad job. Armed only with a few possessions and her list of universals, Abilene jumps off the train in Manifest, Kansas, aiming to learn about the boy her father once was. Having heard stories about Manifest, Abilene is disappointed to find that it’s just a dried-up, worn-out old town. But her disappointment quickly turns to excitement when she discovers a hidden cigar box full of mementos, including some old letters that mention a spy known as the Rattler. These mysterious letters send Abilene and her new friends, Lettie and Ruthanne, on an honest-to-goodness spy hunt, even though they are warned to “Leave Well Enough Alone.” Abilene throws all caution aside when she heads down the mysterious Path to Perdition to pay a debt to the reclusive Miss Sadie, a diviner who only tells stories from the past. It seems that Manifest’s history is full of colorful and shadowy characters - and long-held secrets. The more Abilene hears, the more determined she is to learn just what role her father played in that history. And as Manifest’s secrets are laid bare one by one, Abilene begins to weave her own story into the fabric of the town. Powerful in its simplicity and rich in historical detail, Clare Vanderpool’s debut is a gripping story of loss and redemption.

Melissa Jagears - A ​Heart Most Certain
While ​Lydia King's reasons for joining the Teaville Moral Society might be suspect to some members, her heart is in the right place. Because of her father's debts and her mother's persistent illness, her best chance at a secure future and curing her mother is to impress the politician courting her. Her first task--to ask the town's wealthiest man to donate--seems simple enough . . . until he refuses. Despite appearances, Nicholas Lowe wants to help others, but prefers to keep his charity private. When Lydia proves persistent, they agree to a bargain, but Nicholas still intends to do things his own way. Neither predicts what they'll learn about true charity or foresee the complications their actions will bring to the town, forcing Lydia to decide where her beliefs and heart truly align.

K. J. Dell'Antonia - Csirkék ​és csajok
Három ​nemzedék. Két csirkesütöde. És egy recept, amitől minden a feje tetejére áll. Egy kansasi kisvárosban Mimi csirkesütödéje immár száz éve verseng Frannie csirkesütödéjével, hogy ki kínálja a finomabb rántott csirkét, és ebből kifolyólag a két vendéglő tulajdonosai közötti viszály is száz éve tart. Ez senkit nem visel meg annyira, mint Amandát, a harmincöt éves, özvegy fiatalasszonyt, aki gyermekkorától segített az édesanyjának Mimi csirkesütödéjében, egészen addig, amíg botrányos módon feleségül nem ment a vetélytársuk fiához, és el nem kezdett Frannie csirkesütödéjében dolgozni. Amanda, hogy fellendítse a forgalmat, jelentkezik a Főzd le! valóságshow-ba, amelyben éttermek versengenek a százezer dolláros fődíjért. Ekkor még nem gyanítja, hogy ezzel igazi csirkecsatát indít el…

Laura Ingalls Wilder - Kicsi ​ház a prérin
Laura ​Ingalls és családjának kalandja folytatódik. A Winsconsini nagy erdőből áttelepülnek Kansasba. Utazásuk sok napon át tart a megrakott szekéren, miközben keresik a prérin a számukra legalkalmasabb területet a letelepedésre. Nem sokkal később már vetnek és szántanak, vadkacsára és vadpulykára vadásznak, szénát gyűjtenek a teheneik számára. A pionír, telepes élet bizony sokszor keservesen nehéz, de Laura és családja mindig boldogan serénykedik új kicsi házukban és annak táján.

Truman Capote - Kaltblütig
„Ein ​Meisterwerk – schmerzhaft, schrecklich, besessen.“ (New York Times Book Review) In Kansas wird eine von allen geachtete Familie auf ihrer Farm “kaltblütig” ermordet. Panik ergreift die Bürger der nahen Kleinstadt. Die beiden Täter werden schnell gefasst. Der autor besucht sie im Gefängnis und notiert alles, was sie ihm berichten. Sein aufregender Tatsachenroman ist eine zeitlose Studie über die Psychologie des Verbrechens.

Sierra Simone - American ​Queen
It ​starts with a stolen kiss under an English sky, and it ends with a walk down the aisle. It starts with the President sending his best friend to woo me on his behalf, and it ends with my heart split in two. It starts with buried secrets and dangerous desires...and ends with the three of us bound together with a hateful love sharper than any barbed wire. My name is Greer Galloway, and I serve at the pleasure of the President of the United States. This is the story of an American Queen.

L. Frank Baum - The ​Emerald City of Oz
For ​the first time in more than eighty years, the most spectacularly illustrated of all the Oz books is available again with the metallic "emerald" green ink that illuminated the color plates of the original edition. Join Dorothy and the Wonderful Wizard as they take Aunt Em and Uncle Henry on a fabulous tour of Oz. During their journey they encounter such amazing and amusing people as King Kleaver with his Spoon Brigade and Miss Cuttenclip of the land of paper dolls. But while Dorothy and her friends play, the wicked Nome King has joined forces with the terrible Whimsies, the fearsome Growleywogs, and the evil Phanfasms in a plot to capture the Emerald City. Will Dorothy's friends discover the danger before it's too late? All the enchantment of Oz is here for a whole new generation to discover in this deluxe new edition featuring ninety black-and-white pictures and sixteen dazzling five-color plates by Oz artist John R. Neill. Afterword by Peter Glassman.

Gillian Flynn - Dark ​Places
Libby ​Day was just seven years old when her Satan-worshipping older brother massacred her entire family while she hid in a cupboard. Ever since then she has been drifting, surviving for over twenty years on the proceeds of the 'Libby Day fund'. But now people have moved on, the money is running out and Libby is desperate. When she is offered $500 to do a guest appearance at a club, she feels she has to accept. But this is no ordinary club - the Kill Club is a group of true-crime obsessives who share information on notorious murders and swap gruesome memorabilia. And what Libby doesn't know is that most of the members of the Kill Club think her brother Ben is innocent. Brilliantly interwoven into Libby's story are the events of Jan 2nd 1985, the day of the murders. Ben is a social misfit. His family is extremely poor, and his father Runner is violent, gambles and disappears for months on end. But Ben does have a girlfriend - a brooding heavy metal fan called Diondra and through her, Ben gets involved with a group of shady characters who use drugs and experiment in the dark arts. Then two traumatic events take Ben over the edge.In a brilliantly interweaved plot, Gillian Flynn keeps the reader balanced on a knife-edge, constantly reassessing what might have happened. Set against a deeply unsettling portrait of small town prejudices and intense poverty, her razor-sharp writing will keep the reader hooked right to the very last page.

Kevin Hearne - The ​Demon Barker of Wheat Street
The ​ancient Druid Atticus O’Sullivan gets more than greasy corn dogs and flat soda when he visits a carnival in Kansas to which his apprentice, Granuaile, drags him. He runs across a barker with a strange power over the crowd: attractive women leave their men and disappear into an unmarked tent, never to be seen again, and the men wander away, forgetting that they ever had girlfriends or wives. When Granuaile falls under the barker’s influence and enters the tent, Atticus isn’t about to forget it and move on. He and his Irish wolfhound, Oberon, pursue her and discover the horrifying secret to the carnival’s success.

Tricia Rayburn - Ruby's ​Slippers
Ruby ​Lee has never downloaded an iTune, heard of Facebook, nor seen a video on YouTube. Raised in rural Kansas with her mom as her best friend, she's cozy and content. But everything changes when she and her mom move to Florida to care for her grandmother, Nana Dottie. Ruby quickly realizes she's definitely not in Kansas anymore, the kids in her huge school are totally different; but her new life is not so bad. What is bad is the fifteen-year-feud between Ruby's mother and grandmother that shows no signs of ending. Will Ruby have to choose between her mom and her new life, which isn't looking so awful after all?

Kathryn Ormsbee - The ​Great Unknowable End
Slater, ​Kansas is a small town where not much seems to happen. Stella dreams of being a space engineer. After Stella's mom dies by suicide and her brother runs off to Red Sun, the local hippie commune, Stella is forced to bring her dreams down to Earth to care for her sister Jill. Galliard has only ever known life inside Red Sun. There, people accept his tics, his Tourette's. But when he’s denied Red Sun's resident artist role he believed he was destined for, he starts to imagine a life beyond the gates of the compound... The day Stella and Galliard meet, there is something in the air in their small town. Literally. So begins weeks of pink lightning, blood red rain, unexplained storms... And a countdown clock appears mysteriously above the town hall. With time ticking down to some great, unknowable end they’ll each have to make a choice. If this is really the end of the world, who do they want to be when they face it?

L. Frank Baum - The ​Wizard of Oz: The First Five Novels
Oz, ​the Great Wizard! The very name of L. Frank Baum's magical character conjures a world where diminutive munchkins live and work, wicked witches run riot, and the mighty Oz himself rules over an Emerald City reached by a yellow brick road. The Wizard of Oz: The First Five Novels is your passport to this marvelous realm and wonders that have enchanted readers young and old for more than a century. Lavishly illustrated by W. W. Denslow and John R. Neill, this volume includes: • The Wonderful Wizard of Oz • The Marvelous Land of Oz • Ozma of Oz • Dorothy and the Wizard in Oz • The Road to Oz.

Kollekciók