Ajax-loader

'drágakő' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Adrian Levy - Cathy Scott-Clark - A ​mennyei kő
Csupán ​a legendák élték túl a veszedelmes dzsungelt. Homályos elbeszélések jutottak el lassan a világ minden szegletébe. Egy titkos bányáról, és annak félig ember-, félig kígyótestű őreiről szóló mesék hajóztak a hegyvonulatok között bambusztutajokon a nagy Irrawaddy folyón. A ragyogó, zöld kőről szóló suttogások a folyó deltájánál nagy hajókra szálltak, és elhajóztak a Bengál-öbölbe. Mendemondák áramoltak és hömpölyögtek a Gangeszben az eltűnt kincsvadászokról, úsztak a hitetlenség árjával szemben. A szóbeszéd megtelt rémülettel és természetfeletti hatalommal. A mennyek kövének csodás történetét selyem- és fűszerkereskedők adták tovább. Úgy terjedt el Keleten, mint ahogy a szél fújja szét a pitypang virágait.

Sonja Heider - Gyógyító ​kövek könyve
A ​klasszikus orvostudomány és a természetgyógyászat egybehangzóan állítja, hogy testünk számára az ásványok és a nyomelemek létfontosságúak. A kövekkel való gyógyítás olyan terápiaforma, amely hatással van a testre, a lélekre és a szellemre, vagyis egy lény minden aspektusára. A gyógyfürdők vizében oldott ásványi anyagok segítenek leküzdeni a betegséget, s egyre többen élvezik az ásványvizek áldásos hatását. A kézikönyvben szereplő 156 kristály és drágakő megismerését színes képek könnyítik meg, az egyes kövek leírásánál a szerző részletesen ismerteti az adott kőhöz rendelhető csakrákat, tisztítási lehetőségeket, a kő testi és lelki hatásait. Külön táblázat mutatja a kövek felhasználási területeit. A könyv létrehozásának alapgondolata a gyógykövekkel való komplett kezelés volt. Az itt bemutatott módszer alapján, illetve az erre a célra kifejlesztett analízislap segítségével könnyen és gyorsan megtalálhatjuk személyre szabott kövünket.

Radnóti Alice - A ​Fény Hegye
Radnóti ​Alice a legendás Kohinúr gyémántról szóló könyve Ázsia déli tájainak több évszázadnyi történelmét idézi elénk. A régi időkben úgy tartották, hogy aki a Kohinúrt birtokolja, az uralni fogja az egész világot. A gyémántért folytatott harc főszereplői olyan nagyhatalmú uralkodók, amilyenekkel eddig főként a mesékben találkozhattunk. Birodalmaik is olyan gazdagok és tündöklőek, mint a keleti mesék országai. A Kohinúr kalandos története azonban nem mese. Valódi véres háborúk, hódítás és cselszövés kísérte a gyémánt útját a korabeli Indiában, Perzsiában és a környező birodalmakban. De nem látszik nyugalmasnak a jelene és jövője sem. A Kohinúr a hatalom gyémántja. Története során egyszer sem vásárolták meg, birodalmak buktak meg és újak keletkeztek, valahányszor a híres gyémánt gazdát cserélt.

Hildegard von Bingen - Fegyveresi Anikó - A ​természet patikája
A ​középkori apátnő, Hildegard von Bingen az elsők között összegezte az évszázadok alatt felhalmozott tudást a természetes gyógymódokról. Minden későbbi követője, például Maria Trében is az ő ismereteiből meríthetett. Hildegard összefüggő egésznek látta a természetet, melyben a kövek, a fémek, a növények, az állatok és az ember egyetlen nagy egység részei. Szerinte az ember harmóniája csak akkor valósulhat meg, ha minden más lénnyel összhangban van. A betegségekről, azok okairól azt vallja, hogy a léleknek kell elsődlegesen egészségesnek lennie ahhoz, hogy a test is egészséges legyen. A lélek egészségének biztosítéka a megtisztulás, a Teremtővel alkotott összhang. Jelen könyve e szellemben ad útmutatást az egészség megőrzéséhez, az egyes betegségek gyógyításához.

Raymond J. L. Walters - Drágakövek ​ereje
A ​drágakövek ls a csillogó ásványok évezredek óta elbűvölik az embereket. Ez a könyv bemutatja, hogy különböző korok és földrészek emberei minként hasznosították a drágaköveket szépségükért és mágikus erejük miatt. Ismert és rég elfeledett mítoszokat és legendákat mesél újra a könyv, melynek során az olvasók ráismerhetnek és újabb örömöt lelhetnek saját kincseikben. A könyv drágakő-határozóként is használható, pontos adatok, átfogó ismeretanyagok segítenek az eligazodásban. Miért hordanak az emberek drágakő talizmánokat? Miféle erőkkel ruházzák fel őket? Miárt vagyunk képesek meghalni - akár ölni is - értük? Ez a könyv részletesen is megismertet 30 nevezetes drágakővel - és számtalan mítikus kőről regél. Csodálatos színes felvételek és ábrák elevenítik meg a történeteket.

Barbara Newerla - Kristályokkal ​az elektroszmog ellen
A ​sugárzás és az elektroszmog kérdése sosem volt még annyira időszerű, mint napjainkban. Tudnunk kell, hogy az elektroszmog tartós stresszhatást gyakorol a szervezetre! Amellett, hogy a stressz idegessé, ingerültté tesz, a legújabb kutatások azt is bebizonyították, hogy a stressz és a depresszió között ugyancsak összefüggés van. Ezért feltétlenül fontos, hogy védekezzünk az elkerülhetetlen hatások ellen. A szerző bemutatja, hogyan és milyen feltételek mellett segíthetnek e téren a drágakövek. A könyvből megtudhatjuk többek között, mely kövek a legalkalmasabbak a sugárzástól való védekezésre, melyek segítenek a vegetatív idegrendszer erősítésében, a méregtelenítésben vagy a regenerálódásban.

R. F. Symes - R. R. Harding - Kristályok ​és drágakövek
Íme ​egy újszerű és izgalmas kalauz a kristályvilág bámulatos titkainak földerítéséhez. Nagyszerű, valósághű fényképek segítségével ismerkedhetünk meg a számtalan színben, méretben és alakban pompázó kristályokkal. Szemtanúi lehetünk a kristályok lenyűgöző szépségeinek és változatos formáinak. Figyeljük meg a kristályok növekedését - a téglafalat átvágó gyémántokat - szellemképes kristályt - a tűzhányóban képződő drágaköveket - az arany és az ezüst kristályait! Ismerjük meg, hogyan működik a kvarcóra - hogyan azonosítják a kristályokat - miért növesztettek kristályokat az űrben - hogyan használják a kristályokat gyógyításra - miért volt gyémánt Napóleon kardjában! Fedezzük fel, hol vannak a lakásunkban kristályok - hogyan készítenek mesterséges kristályokat - melyek azok a nevezetes rubinok, amelyek igazából spinnelek - melyik kő tartozik születésünk hónapjához! Tartalom: -Mi a kristály? -Kristályvilág -Természetes szépség -Kristályok kívülről...és belülről -A kristályok színe -Azonosítás -Természetes növekedés -Fő a megjelenés -Ásványi nyersanyagok -Kristálynövesztés -Munkára fogott kristályok -Rezgő kristályok -Kvarc -Gyémánt -Korund -Berill -Opál -Egyéb drágakövek -A gyűjtők kincsei -Vésett kövek -Nemesfémek -Állati és növényi drágakövek -Mennyit ér? -Szikrázó kövek -Tanok és legendák -Kristályok otthon -Mutató

Heather Morris - Tatuatorul ​de la Auschwitz
Un ​milion de exemplare vândute în nouă luni de la apariție, între ianuarie și septembrie 2018 • Romanul cel mai bine vândut în Marea Britanie și Irlanda în 2018 • Bestseller în SUA, Canada, Australia, Africa de Sud, Olanda, Portugalia, Ungaria etc. • 25 de săptămâni în top 10 Sunday Times • Bestseller Amazon, New York Times, Saturday Times, The Irish Times, The Northern Eco • Carte tradusă în peste 35 de țari • În curs de adaptare TV. Tatuatorul de la Auschwitz se bazează pe povestea din spatele unuia dintre cele mai puternice simboluri ale Holocaustului: numerele verzi-albăstrui tatuate pe brațele prizonierilor, femei și bărbați deopotrivă. Când lui Lale i se oferă ocazia de a fi Tätowierer la Auschwitz, tânărul evreu slovac înțelege că aceasta poate fi șansa lui să supraviețuiască, deși trebuie să-și înțepe până la sânge semenii, act pe care îl resimte ca pe o dureroasă profanare. De la masa la care lucrează, nici nu i se permite să ridice capul spre cei al căror destin îl pecetluiește astfel. Dar într-o zi reușește să surprindă privirea unei tinere al cărei nume îl află în cele din urmă: Gita.

Heather Morris - The ​Tattooist of Auschwitz
The ​incredible story of the Auschwitz-Birkenau tattooist and the woman he loved. Lale Sokolov is well-dressed, a charmer, a ladies’ man. He is also a Jew. On the first transport from Slovakia to Auschwitz in 1942, Lale immediately stands out to his fellow prisoners. In the camp, he is looked up to, looked out for, and put to work in the privileged position of Tätowierer– the tattooist – to mark his fellow prisoners, forever. One of them is a young woman, Gita, who steals his heart at first glance. His life given new purpose, Lale does his best through the struggle and suffering to use his position for good. This story, full of beauty and hope, is based on years of interviews author Heather Morris conducted with real-life Holocaust survivor and Auschwitz-Birkenau tattooist Ludwig (Lale) Sokolov. It is heart-wrenching, illuminating, and unforgettable.

Dr. Csomai Zita - Gyógyító ​kristályok
Ez ​a gyönyörűen illusztrált, praktikus kézikönyv megmutatja, hogyan használd a kristályok lenyűgöző erejét és jótékony hatásait mindennapjaidban a testi-lelki egészséged fenntartásáért. A kristályok gyógyhatását több ezer éve ismerjük, számtalan kultúrában használták és használják őket a mai napig. A kövek, kristályok mindenkit megszólítanak, főleg azok a kristályok, amelyek hatására épp az adott helyzetben szükségünk van. A gyógyító kristályok mind a testi, mind a lelki panaszok esetén gyengéd, de mégis hatásos segítséget nyújtanak, a "kőbe vésett" energiájuk, kristályszerkezetük által. Ebben a könyvben az 50 leggyakrabban használt kristály leírása mellett az 50 leggyakoribb egészségügyi panasz, betegség szerepel, ahol a javasolt kristályok közül a részletes leírás segít a legmegfelelőbb kiválasztásában. Minden panasznál megtaláljuk a legmegfelelőbb alkalmazási módot, és az esetleges figyelmeztetéseket is. Fedezd fel a kristályok gyógyító erejét, melyekkel pozitív változásokat idézhetsz elő életed minden területén! Dr. Csomai Zita orvos-természetgyógyász, életmód-tanácsadó és terapeuta: A gyógyításban mindig a teljességre törekszem, a betegség okainak feltárása mellett mind a testi, mind a lelki problémák kezelése vezethet csak a gyógyuláshoz. Ebben a holisztikus rendszerben kiemelkedő helyet foglalnak el a kristályok a megelőzésben, a kiegészítő kezelésben és a rehabilitációban is.

Dudichné Vendl Mária - Koch Sándor - A ​drágakövek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pallai Sándor - Rékai Jenő - Ipari ​gyémántok, drágakövek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_133538
A ​kő csodája Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - A ​kő csodája
Új ​sorozatunk különböző természeti jelenségeket mutat be, amelyeket a természet és az emberi ész és kéz formált: hegycsúcsokat, drágaköveket, ékszereket, szobrokat, sziklabarlangokat, rúna sztéléket és szárazkerteket.

Tilly Lister - Gyógyító ​kristályok
A ​kristályok, amelyek az anyag legstabilabb, legrendezettebb formáit képviselik az egész világegyetemben, már az őket felfedező emberek számára is titokzatosak, rejtelmesek voltak. Lenyűgöző szépségük, meghökkentő színeik és formáik miatt már régóta nagy becsben tartják őket, és spirituális jelentőségük is rendkívüli. A kristályok számos különböző gyógyító és jóslási módszer alapjául szolgálnak, a védelmező amulettek viselésétől a kövek jövendőmondás céljából való kivetéséig. Vajon miként hasznosítható a kristályok hihetetlen ereje ahhoz, hogy kapcsolataink, lehetőségeink és jövőnk jobb legyen? Hogyan használhatjuk az ősrégi rítusokat és jövendölő módszereket? Miként lehet követ vetni? És végül, de nem utolsó sorban, hogyan értelmezhetjük mindazt, amit látunk? A kötet az összes olyan információt tartalmazza, amit tudni érdemes a harminchat kristályról és spirituális, illetve gyógyító tulajdonságaikról. A kártyák, amelyek az általános tudnivalókon túl a kristályok különféle jelentését is tartalmazzák, valódi kristályok helyett is használhatók.

Ronald Louis Bonewitz - Kőzetek ​/ Ásványok / Drágakövek
Földünk ​drágaköveit, ásványait, kőzeteit évezredek óta vallásos tisztelet övezi, némelyek mítoszok és legendák szereplőivé váltak. A kötetből megismerhetjük e csodálatos képződmények keletkezését kultúrtörténetünkben elfoglalt helyet, olvashatunk a híres Koh-i Noor gyémántról vagy a Katalin-palota mesés Borostyánkő-terméről. Megcsodálhatjuk bolygónk drágaköveinek, ásványainak és kőzeteinek szépségét, különlegességeit, emellett gyakorlati tudnivalókkal is gazdagodhatunk, megismerve kitermelésük és sokoldalú felhasználásuk módjait.

Caleb Krisp - Ivy ​Pocket és az Óragyémánt
Ivy ​Pocket egy átlagos szobalány, aki átlagon felülinek képzeli magát. Miután munkaadója inkább elszökik Dél-Amerikába, mint hogy tovább élvezze a társaságát, ifjú hősnőnk egyedül marad koszt és kvártély nélkül Párizsban… Ekkor Ivy váratlanul testhezálló feladatot kap. Fejedelmi fizetség ellenében Angliába kell vinnie a titokzatos Óragyémántot, hogy a születésnapos (és roppant ellenszenves) Matilda Butterfield nyakába akassza. A szobalány azonban hamarosan sötét rejtélyek és gyilkosságok hálójában, na, meg egy összeesküvés kellős közepén találja magát. Mindenki az Óragyémántra feni a fogát, hiszen a kő valójában átjáró egy másik világba… "És ekkor történt. Ismét fellobbant bennem a vágy, mint a grófnő hálószobájában. Őrült vágy. Kétségbeesett kényszer. Egyetlen dolgot akartam: felvenni a nyakláncot. A nyakamba akasztani. Látni magam az Óragyémánttal a nyakamban. Igen, igen, megígértem a grófnőnek, hogy nem teszem. De mi baj lehet belőle? Felpróbálom, csak egy másodpercre. Vagy egy-két percre. Aztán leveszem. Soha senki nem tudja meg…"

Joe Dan Lowry - Joe P. Lowry - Turquoise ​Unearthed
Turquoise. What ​other gemstone comes in such an astonishing variety of colors and forms, or is more evocative of the American Southwest? _Turquoise Unearthed_ showcases exquisite examples of rough and polished natural turquoise from more than twenty famous "classic" mines, including Lander Blue, Number 8, Bisbee, and Lone Mountain. Appealing to rock hounds and serious collectors alike, _Turquoise Unearthed_ is a definitive, contemporary visual guide. Here, too, are spectacular works by modern jewelers, along with fascinating ancient and historic Native American turquoise jewelry and ceremonial objects. Joe Dan Lowry and Joe P. Lowry operate the Turquoise Museum and are recognized worldwide for their expertise.

Caleb Krisp - Anyone ​but Ivy Pocket
A ​darkly whimsical and wickedly funny tale of a twelve-year-old maid of no importance who finds herself at the very heart of a conspiracy involving mischief, ghosts, and murder. For fans of Lemony Snicket and Neil Gaiman. Ivy Pocket is a walking disaster, at every turn enraging and appalling the aristocrats she works for. But our protagonist doesn’t see herself that way at all. In fact, she’s convinced she’s rather wonderful, perfectly charming, and extremely talented. When Ivy finds herself abandoned and penniless in Paris (after a disastrous mishap with Countess Carbunkle involving a bowl of turtle soup), she has no idea how she will get back to England. Fate intervenes when Ivy is called to the sickbed of a dying duchess and is charged with delivering a spectacular (and possibly cursed) diamond necklace to Matilda Butterfield on her twelfth birthday. From that moment on, Ivy Pocket is propelled toward her remarkable destiny in a surprising adventure full of intrigue, villains, mayhem, and misunderstandings.

Judith Crowe - Drágakövek ​és ékszerek
Akár ​az ékszertervezés és -készítés iránt érdeklődik, akár csak gyűjteni kívánja a gyönyörű köveket, a Drágakövek és ékszerek című kötetben minden szükséges információt megtalál. A könyv áttekintést nyújt az ékkövek számtalan fajtájáról és lelőhelyeiről, ismerteti fizikai tulajdonságaikat (szín, fajsúly, keménység) és a mesterségesen előállított utánzatokat. A számtalan színes fotó pedig nemcsak természetes állapotukban mutatja be a köveket, hanem különböző korokból származó szebbnél szebb ékszerekbe foglalva is.

Kuk Márta - A ​test és a lélek gyógyítása ásványokkal
Alapismeretek ​a gyógyító ásványok világából. Amikor először beléptem az ásványboltba, rengeteg gyönyörű dolgot láttam. Lenyűgözött a csodálatos látvány. Mindenhol színes kövek voltak, a szivárvány minden színe tükröződött. Azt vettem észre, hogy már egy órája ácsorgok a boltban és egyre jobban érzem magam, egyre jobb hangulatba kerülök. Elkezdett érdekelni ez a világ. Szeretnék ismereteket átadni a nemeskövek világából az ez iránt érdeklődőknek. Egyszerű és érthető módon osztok meg információt az ásványok tisztításáról, feltöltéséről, programozásáról, a színek gyógyhatásáról, az ásványokból készült ékszerekről, a csakrakövekről, a személyes ásványokról. Szerepel a könyvben a híres és hírhedt - elátkozott - Hope-gyémánt, amelyen évszázadokon keresztül átok ült. Ajánlok ásványokat a pszichoszomatikus betegségekre és írok 49 ásvány fizikai, lelki, mentális, szellemi szintű gyógyhatásáról, a 12 DNS mesterkristályról és a kerkimeri gyémánt különleges "képességéről".

Hermann Róbert - A ​Zichy-gyémántok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jennie Harding - Kristályok
Akár ​szépségük, akár gyógyító hatásuk miatt vonzódunk a kristályokhoz, jelen kötet segítségével megismerkedhetünk a kristálygyűjtés, illetve a kristálygyógyítás fogásaival. A Titkok nélkül - Kristályok bemutatja e lenyűgöző ásványok kialakulását, történetét és felhasználásuk különböző területeit. Emellett egy képekkel gazdagon illusztrált útmutatót is tartalmaz, mely több mint 90 kristály tulajdonságaiba és gyógyhatásaiba avat be minket. A könyvből elsajátíthatjuk, hogy mandalák, meditáció, illetve különleges kristályelrendezések útján miként hozhatjuk egyensúlyba energiáinkat, és hogyan lendíthetjük fel testi-lelki jóllétünket. A kötet végigkalauzol minket a kristályok világán, és kiváló ötletekkel szolgál ahhoz is, hogyan válasszuk ki a számunkra legmegfelelőbb kristályokat, illetve hogyan gondoskodjunk gyűjteményünkről és köveink tisztán tartásáról.

Kollekciók