Ajax-loader

'típuskönyv' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Tony Gibbons - David Miller - Korszerű ​hadihajók
A ​ világ hadiflottájának legjelentősebb hajói. 160 oldalnyi tény és adat, több mint 120 színes illusztráció. Hatvanöt korszerű hadihajó-osztály.

Ismeretlen szerző - Javítási ​kézikönyv Wartburg 353 W típusú személygépkocsihoz
A ​VEB Automobilwerk Eisenach járművei nagy szakértelemmel és kihangsúlyozott gondossággal kerülnek előállításra. A gyártás megfelel a korszerű szerkesztéselmélet irányvonalainak, melyek során az új felismeréseknek megfelelően az egyes munkafolyamatoknál törekszünk a haladó technológia megvalósítására. Emellett szintén figyelembe vesszük a hosszú évtizedek alatt gyűjtött tapasztalatokat és felismeréseket. Ha a járművek a gyártó vállalat részéről a kezelési útmutatóban közöltek szerint rendszeres ápolásban és karbantartásban részesülnek, akkor mindenkor biztosítva van üzemi készségük és üzemeltetési megbízhatóságuk. Ennek ellenére mégsem kerülhetők el javítások, akár kopási okok miatt, akár baleset következtében történő külső behatások miatt válnak is szükségessé. Annak érdekében, hogy a javítási idő alatt a jármű kiesését a lehető legrövidebbre korlátozzuk, elengedhetetlen, hogy a karbahelyezéssel megbízott "Wartburg" szerződéses műhelyek abban a helyzetben legyenek, hogy a kisebb és nagyobb javításokat nemcsak gyorsan, hanem kifogástalanul is elvégezzék. Ezen javítási kézikönyvnek segítséget kell nyújtania a "Wartburg" szerződéses műhelyek számára, hogy elvégezhessék a legfontosabb javítási munkákat. Mindenekelőtt meg kell mutatnia, hogy milyen munkáknál elengedhetetlen célszerszámok használata és miként kell megtörténnie a javításnak, hogy gondos munka mellett mégis a legcsekélyebb munkaráfordítást érjük el. A karbahelyezési útmutatásban a javításokat technológiai főjavításként csoportosítottuk. Hogy elkerüljük a leírások szöveges ismétlését, a szövegen belül utalunk az egyes szakaszokra, ahol a témát egyszer már megtárgyaltuk. Hogy fontos tájékoztatások ne maradjanak figyelmen kívül, szükséges ezért a megfelelő útmutatások fellapozása a szövegben. Számos ábra és rajz egészíti ki a karbahelyezési útmutatásokat. Ezenkívül a kézikönyv segédeszközként szolgál a "Wartburg" szerződéses műhelyekben dolgozó szakmai utánpótlás kiképzésére. Ezért a műhelyek érdeke is kell, hogy legyen, hogy a lehető legnagyobb mértékben biztosítva legyen a járművek állagának megóvása és ezzel élettartamuk növelése.

Bogdan Jakubowski - Tadeusz Tomiczek - Polski ​Fiat 126p
A ​könyv bemutatja a méltán közkedvelt városi miniautó, a lengyel gyártmányú Polski Fiat 126p szerkezetét, műszaki berendezéseit. Foglakozik a fejlesztésekkel, az egyes modellek eltérő berendezéseivel. Hasznos segítséget nyújt a karbantartáshoz, hibakereséshez és -javításhoz egyaránt. Az ábrákkal gazdagon illusztrált könyv mind szakemberek, mind érdeklődő laikusok számára megfelelő eligazítást ad ahhoz, hogy a kiváló adottságokkal rendelkező Polski Fiat üzemeltetése megbízható és költséghatékony legyen.

David Miller - Korszerű ​tengeralattjárók
Korunk ​főbb nukleáris és hagyományos tengeralattjáróinak gazdagon illusztrált kézikönyve Alapinformációk 160 oldalon, másfélszáz színes fényképpel

Bill Gunston - Modern ​repülőgéphordozók
A ​világ legjobb harci gépezetének tekinthető helikopter- és repülőgép-hordozók részletes leírása, látványos, színes illusztrációkkal.

Robert Jackson - 101 ​híres vadászgép
A ​katonai repülés legkorábbi, első világháborús időszaka óta minden légierőnek létfontosságú részét alkották az olyan gyors, erős fegyverzetű repülőgépek, amelyek feladatának az ország légterének védelmét szánták, vagy a légi fölény fenntartását egy-egy földi támadás kiszemelt célterülete felett. A 101 híres vadászgép a korai vadászgépektől, mint a Sopwith Camel és a Bristol Bulldog, a második világháború olyan legendás típusain át, mint a North American P-51 Mustang, a mai gépekig, beleértve a legújabb F-22 Raptort és a Eurofightert is, a vadászrepülőgép típusainak történetét mutatja be. A 101 híres vadászgép a fejlesztés történetét, a repülőgép méreteire, tömegére, hatótávolságára, sebességére, hasznos terhelhetőségére, személyzetére, származási helyére kiterjedő adatokkal, fényképpel és színes oldalnézeti ábrával tárgyalva mutatja be a katonai repülés eszköztárának legjavát.

Peter Kurze - Harm Coordes - Borgward ​Isabella
Das ​erfolgreichste Model der Carl F. W. Borgward Automobilwerke in Bremen trug den Namen "Isabella". Ihre barocken Formen machten sie, zumindest in der Coupé-Version, zum schönsten Auto jehner Jahre. Sie galt als erste Wahl für Individualisten und wurde schnell zum Traum ungezählter Bewunderer. Technisch war sie auf der Höhe der Zeit, in vielem sogar der Konkurrenz voraus: Der Motor - eine Borgward-Eigenkonstruktion - war trotz hoher Literleistung sehr langlebig und verlieh der "Isabella" eine Höchstgeschwindigkeit von 150 km/h. Es war der Konkurs der Borgward-Werke, der diese weltweit beachtete Erfolgsgeschichte schließlich beendete - und die "Isabella" zu einer automobilen Legende werden ließ... In diesem liebevoll illustrierten Buch ist sie wieder zu sehen - als Coupé, Limousine und Kombi sowie in der seltenen Cabrio-Ausführung: ein Meisterstück, gar keine Frage.

Szente Gyula - Wolmuth Emil - Pannónia ​P20 motorkerékpár javítása és karbantartása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bill Price - Malcolm Rion - Fiat ​Uno
Ez ​a könyv a Fiat Uno típusú személygépkocsik gondozásához, javításához és karbantartásához nyújt segítséget. Ennek a kézikönyvnek az anyagát kutatásai alapján az Autodata szakértőgárdája gyűjtötte és írta számos, a témában jártas szakember bevonásával, így a könyv tartalmazza a Fiat Uno javítása során szerzett gyakorlati tapasztalatokat, és praktikus tanácsokat is ad az olvasónak. A kézikönyv első része az összes Fiat Uno típusú személygépkocsi karbantartási műveleteinket ismertetésével foglalkozik, míg második része a gépkocsik javítását és generáljavítását tárgyalja.

Torsten Berndt - Klaus Eckert - Gőzmozdonyok
A ​régi idők gőzmozdonyait ma is csodáljuk. Ezek az acélkolosszusok hatalmas erejükkel és teljesítményükkel a haladás szimbólumai, és nosztalgiát is ébresztenek. Könyvünk kitér a gőzmozdonyok történetének nagy britanniai kezdeteire, és bemutatja, hogy az idők során hogyan változtak világszerte. A megannyi megragadó fénykép bizonyára megdobogtatja majd a régi mozdonyok híveinek és szerelmeseinek szívét.

Hans-Rüdiger Etzold - Audi ​A4
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Robert Jackson - 101 ​híres bombázó
A ​könyv 101 bombázó repülőgépet mutat be: fejlesztésük és szolgálatuk történetét színes, valósághű rajzaik és fotóik illusztrálják. Az egyes típusoknak részletesen megismerhetjük a méreteit, hajtóműveiket, harci teljesítményüket, súlyukat és fegyverzetüket. A kötet lapjain olyan híres bombázókat láthatunk, mint a B17-es Repülő Erőd, az Avro Lancaster, a North American B25-ös vagy a Vickers Vimy.

Hans-Rüdiger Etzold - Opel ​Corsa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

David Miller - Modern ​tengeralattjárók
Részletes ​leírás Földünk haditengerészeteinek legveszedelmesebb és legkorszerűbb harci gépezeteiről, színes ábrákkal illusztrálva

Bill Gunston - Korszerű ​harci repülőgépek fegyverzete
A ​brit hadirepülési szakértő és író számos - magyarul is hozzáférhető - kötetet szentelt a modern katonai repülésnek, illetve a hadi rendeltetésű géptípusoknak. E mostani enciklopédiája - valójában lexikonról van szó! - minden eddiginél teljesebb összeállítás, mert egy-egy oldalas ismertetései fölvonultatják a ma világszerte hadrendben tartott géptípusokat, illetve ezek fontosabb változatait. A részletes Bevezetés mindenekelőtt a hadi repülés alapfogalmait tisztázza: a szerző számba veszi a gépfajták haderőnemi (légierő, haditengerészet, csapatrepülés) és funkció szerinti (felderítő, vadász, csapásmérő, bombázó, haditengerészeti járőröző, szállító, kiképző stb.) megoszlását; bemutatja a repülés légi és földi információ-rendszereit, a légi irányítás, az elektronikai harc elemeit vagy az ún. "lopakodó" technika ismérveit. Ezután következik a voltaképpeni lexikon, ahol a géptípusok nevének betűrendjében sorakozik a mintegy 260 repülő- és helikoptertípus, illetve változat: az olasz Aeritaliától a brit Westland Wasp haditengerészeti helikopterig. Valamennyi ismert (Antonov, Boeing, Dessault-Mirage, Lockheed, Mikojan stb.) és kevésbé ismert (AIDC, Jodel, PZL, Shenynag, Shin Meiwa stb.) típus alapadatai a lapszéli táblázatról olvashatók le (rendeltetés, jellemző teljesítmények, fegyverzet, berendezések stb.), emellett bő szócikk írja le a típus fejlesztésének, berepülésének, gyártásának, hadrendbe állításának történetét, repülési jellemzőit, speciális funkciókra való alkalmasságát, képességeit. Valamennyi oldalon színes és fekete-fehér jellegrajzok, valamint pompás, színes fényképek szemléltetik a típusok, változatok külső karakterjegyeit. A teljességigényű, szemléletes és alapos összeállítás - a hadirepülés iránt érdeklődő felnőttek és fiatalok kézikönyve.

Covers_163918
Auto ​és motor almanach Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Auto ​és motor almanach
A ​Magyarországon képviselt összes autótypusok adatai, ára és adója. A teljes magyar autó és motorszakma 55 csoportra felosztva. 275 európai nagyváros és fürdőhely kilométer távolsága és útvonala Budapestről stb.

Hans-Rüdiger Etzold - Opel ​Vectra B
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bálint Endre - Tamás György - Opel ​Astra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók