Ajax-loader

'Windows' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Tyson Kopczynski - Windows ​PowerShell
A ​PowerShell egy viszonylag új Microsoft technológia, mely egyszerre tekinthető speciális parancsértelmezőnek és programozási nyelvnek. Segítségével az informatikai szakemberek teljesen automatizálhatják az általuk felügyelt és karbantartott rendszereken elvégzendő feladatokat. A PowerShell alapját és igazi erejét a .NET keretrendszer adja. Szintaxisa könnyen tanulható, kiterjedt eszközkészletével pedig a Windows rendszeradminisztrátorok jelentős időt takaríthatnak meg, illetve növelhetik munkájuk hatékonyságát. A könyv először természetesen a PowerShell-lel kapcsolatos alapismeretekre koncentrál, bemutatja, milyen kapcsolatban áll ez az új technológia a régi módszerekkel, illetve hogyan kamatoztathatjuk eddig megszerzett tudásunkat ebben az új környezetben. Ezt olyan a való életből vett példák részletes bemutatása követi, melyeket az olvasó könnyűszerrel átültethet saját munkakörnyezetébe. A könyvben így szó esik a PowerShell és a Windows Server, az Active Directory illetve az Exchange Server 2007 kapcsolatáról. Ezekkel kapcsolatban számos olyan példát és megoldást tartalmaz, amelyek tárgyalását egyelőre sehol máshol nem találhatjuk meg. A könyv tartalmából: A PowerShell alapjai és háttere PowerShell szkriptek írása Meglévő tapasztalataink kamatoztatása a PowerShell segítségével A PowerShell használata a való életből vett problémák megoldására A Windows fájlrendszer, a rendszerleíró adatbázis, az Active Directory és az Exchange kezelése PowerShell segítségével Rendszeradminisztráció WMI és PowerShell használatával A PowerShell szolgáltatásainak testreszabása Gyakorlati tanácsok héjprogramok írásához PowerShell szkriptek digitális aláírása

Matthew MacDonald - Pro ​WPF 4.5 in C#
Microsoft's ​Windows Presentation Foundation (WPF) provides you with a development framework for building high-quality user experiences for the Windows operating system. It blends together rich content from a wide range of sources and allows you unparalleled access to the processing power of your Windows computer. Pro WPF 4.5 in C# provides a thorough, authoritative guide to how WPF really works. Packed with no-nonsense examples and practical advice you'll learn everything you need to know in order to use WPF in a professional setting. The book begins by building a firm foundation of elementary concepts, using your existing C# skills as a frame of reference, before moving on to discuss advanced concepts and demonstrate them in a hands-on way that emphasizes the time and effort savings that can be gained. What you’ll learn * Understand the fundamentals of WPF programming from XAML to controls and data flow. * Develop realistic application scenarios to see navigation, localization and deployment in action. * Explore the advanced user interface controls that WPF provides. * Learn to manage documents from within WPF: Text layout, printing, and document packaging are all covered. * Use graphics and multimedia to add punch to your applications Who this book is for This book is designed for developers encountering WPF for the first time in their professional lives. A working knowledge of C# and the basic architecture of .NET is helpful to follow the examples easily, but all concepts will be explained from the ground up.

Bártfai Barnabás - Office ​2019
E ​könyv segítségével megismerhetjük az Office 2019 programjainak kezelését. A közérthető nyelvezet miatt bátran ajánljuk akár kezdőknek is, de hasznos lehet azok számára is, akik ECDL vagy egyéb vizsgára készülnek, vagy akik a programok további lehetőségeivel kívánnak megismerkedni. A könyvet ajánljuk azok számára is, akik a 2007, 2010, 203, vagy 2016-os verziót használják, mivel a kezelés tekintetében csak minimális a különbség. Bár az Office 2019 csak pár új funkciót kapott az előző verzióhoz képest, viszont a lényeg a forma mögött van, például mindegyik alkalmazásból elérhetők a 3D-s alakzatok, az Excel több új függvénnyel és térképdiagrammal is bővült és az SAP import is közvetlen elérhető lett, stb. Jelen könyvben ismertetjük a szövegszerkesztőt, azaz a Word 2019-et, a táblázatkezelőt, azaz az Excel 2019-et, az adatbázis-kezelőt, azaz az Access 2019-et, a prezentációkészítőt, azaz a PowerPoint 2019-et, illetve a levelező, névjegy- és időbeosztás nyilvántartót, az Outlook 2019-et is. Mindemellett számos helyen olyan további kiegészítéseket is teszünk, amelyek bár nem részei a programok kezelésének, mégis hasznos lehet a munkánk során.

William Panek - MCSA ​Windows Server 2012 Complete Study Guide
Prepare ​for the MCSA Windows Server 2012 exams with this Sybex study guide Microsoft′s new version of the MCSA certification for Windows Server 2012 requires passing three exams. This value–priced study guide includes more than 1,000 pages of quality exam–prep content, covering 100 percent of the objective domains of all three exams (as well as the Upgrade exam, 70–417). Also includes more than 500 practice questions. You also have access to three bonus exams, electronic flashcards, and videos showing how to perform the more difficult tasks. Both first–time MCSA candidates and those wishing to upgrade from Server 2008 certification will benefit from this complete test–prep guide. Provides a comprehensive study guide for all three MCSA Windows Server 2012 exams: 70–410, 70–411, and 70–412, as well as the Upgrade exam: 70–617 Covers installing and configuring Windows Server 2012; deploying and configuring DNS service; administering Active Directory; creating and managing Group Policy Objects; and configuring server roles and features, Hyper–V, and core networking services Explains basic networking concepts, DHCP, deploying and maintaining servers, configuring a network policy server infrastructure and high availability in Windows Server 2012, and much more Features real–world scenarios, hands–on exercises, practice exams, electronic flashcards, and over an hour of video demonstrations Covers all exam objectives MCSA Windows Server 2012 Complete Study Guide arms you with all the information you must master to achieve MCSA certification on Windows Server 2012.

Fabio Claudio Ferrachiati - Emanuele Garofalo - Windows ​Phone-receptek
Részletes ​példák és gyors áttekintések segítik a folyamat minden lépését, így a Windows Phone-receptek teljes körű támogatást biztosítanak az első osztályú Windows Phone-alkalmazások fejlesztéséhez. A könyv a problémamegoldás jól bevált megközelítését alkalmazza. Először azonosítja a problémát. Ezt követi a megoldás részletes magyarázata, ezt pedig kidolgozott, az adott szolgáltatást működés közben bemutató példa egészíti ki. A Windows Phone-receptek példái bepillantást engednek a fejlett felhasználói felület titkaiba, megmutatják az adattárolás részleteit, a felhőalapú szolgáltatások integrálását, a média- és helymeghatározási szolgáltatások hozzáadását, valamint együttműködnek a Silverlight- és az Expression Blend-technológiákkal. Elsajátítható belőlük az érzékelők, például a kamera, a GPS és a gyorsulásmérő használata, ebből következően rendkívül fejlett alkalmazások elkészítése, és ezen túlmenően az XNA Framework és a Silverlight Windows Phone Toolkit gesztuskönyvtárának segítségével az alkalmazásokkal való együttműködés újabb lehetőségei előtt nyílik meg az út. A Windows Phone-receptekkel a következő témaköröket sajátíthatja el: A Windows Phone-alkalmazások tervezése, fejlesztése, tesztelése és terjesztése; A Silverlight és az Expression Blend segítségével impozáns felhasználói felületek készítése; Elszigetelt tárolóeszközök, LINQ- és XML-sorosítás használata az eszközök adataival való együttműködéskor; Az alkalmazások kiterjesztése a felhőbe a push értesítések és a webalapú szolgáltatások segítségével; Az alkalmazások kereskedelmi értékesítése a Windows Phone Marketplace révén. A gyakorlott .NET- és Windows Mobile-fejlesztők hamar felfedezhetik, hogy ez a könyv kimondottan nekik szól. A más szakterületekről, például az iOS-fejlesztés területéről a Windows Phone-programozás felé forduló fejlesztők egyaránt felbecsülhetetlen értékűnek találják majd a könyv gyors referenciaformátumát. Készítsen professzionális Windows Phone-alkalmazásokat a Windows Phone-receptek segítségével!

Andy Rathbone - Windows ​7
Ezt ​a könyvet neked írtam. Célom, hogy a megszerzett tudással mindennapi feladataidon gyorsan, egyszerűen és fájdalommentesen túlessél. A szakmai, elméleti leírásokat sem kell feltétlenül elolvasnod, egy jelzőtábla figyelmeztet a margón, ha olyan részhez érkeztél, amit hangulatodtól függően nyugodtan kihagyhatsz. Bonyolult számítógépzsargon helyett a könyv hétköznapi magyar nyelven írja le az alábbi témákat: - Számítógépes biztonság, az adatok védelme - Programok keresése, elindítása és bezárása - A tegnap letöltött fájl előkerítése - A számítógép megosztása a családdal - Adatmásolás CD-re és DVD-re - A digitális fényképezőgépek képeinek felhasználása, diavetítések - A munkád nyomtatása - Számítógépek hálózatba kapcsolása az internetkapcsolat és a nyomtató megosztása céljából - A Windows 7 megzabolázása (azaz ellenlépések megtétele, ha a Windows rosszul viselkedik) Semmit nem kell megtanulnod, semmit nem kell megjegyezned. Csak lapozz a megfelelő oldalra, olvasd el a rövid magyarázatot, és folytasd a munkád. A Tantusz könyvek – Windows 7 úgy segít elvégezni a feladataidat, hogy mellőzi a bőbeszédű technikai leírásokat.

Joel Scambray - Hacking ​Exposed Windows
The ​latest Windows security attack and defense strategies "Securing Windows begins with reading this book." -James Costello (CISSP) IT Security Specialist, Honeywell Meet the challenges of Windows security with the exclusive Hacking Exposed "attack-countermeasure" approach. Learn how real-world malicious hackers conduct reconnaissance of targets and then exploit common misconfigurations and software flaws on both clients and servers. See leading-edge exploitation techniques demonstrated, and learn how the latest countermeasures in Windows XP, Vista, and Server 2003/2008 can mitigate these attacks. Get practical advice based on the authors' and contributors' many years as security professionals hired to break into the world's largest IT infrastructures. Dramatically improve the security of Microsoft technology deployments of all sizes when you learn to: - Establish business relevance and context for security by highlighting real-world risks - Take a tour of the Windows security architecture from the hacker's perspective, exposing old and new vulnerabilities that can easily be avoided - Understand how hackers use reconnaissance techniques such as footprinting, scanning, banner grabbing, DNS queries, and Google searches to locate vulnerable Windows systems - Learn how information is extracted anonymously from Windows using simple NetBIOS, SMB, MSRPC, SNMP, and Active Directory enumeration techniques - Prevent the latest remote network exploits such as password grinding via WMI and Terminal Server, passive Kerberos logon sniffing, rogue server/man-in-the-middle attacks, and cracking vulnerable services - See up close how professional hackers reverse engineer and develop new Windows exploits - Identify and eliminate rootkits, malware, and stealth software - Fortify SQL Server against external and insider attacks - Harden your clients and users against the latest e-mail phishing, spyware, adware, and Internet Explorer threats - Deploy and configure the latest Windows security countermeasures, including BitLocker, Integrity Levels, User Account Control, the updated Windows Firewall, Group Policy, Vista Service Refactoring/Hardening, SafeSEH, GS, DEP, Patchguard, and Address Space Layout Randomization

Pétery Kristóf - Microsoft ​Windows XP Professional
A ​grafikus felhasználói felületek rohamos terjedésének az operációs rendszerek sem tudtak ellenállni. Manapság minden korszerű operációs rendszer ilyen megvalósításban lát napvilágot. 1995-ben nagy változást hozott a Windows 95 ergonomikus szempontokat is figyelembe vevő felülete, amely a fanyalságok mellett is osztatlan sikert aratott. Kézenfekvő volt, hogy a nagyobb teljesítményű, eddig szinte kizárólag a professzionális és hálózati felhasználókat kiszolgáló Windows NT operációs rendszert is ebbe a köntösbe öltöztessék. A Windows 98-ban bekövetkezett újabb változásokat követte a Windows 2000 Professional, majd hamarosan, az otthoni és vállalati használatra szánt két termékág egyesülésével a Windows XP Home Edition, Windows XP Professional, valamint a Windows XP 64-bit Edition is. Ráadásul e forradalmian új külsőt bemutató, de tartalmas belső értékkel is rendelkező operációs rendszer nem drágább, mint a korábbi változat. Fenntartási költségei ugyanakkor minden bizonnyal olcsóbbak, köszönhetően a sokkal könnyebb kezelhetőségének és távtámogatási szolgáltatásainak.

Chris Fehily - Microsoft ​Windows Vista
Könyvünk ​azoknak a felhasználóknak szól, akik most ismerkednek a Windows-rendszerrel, egy korábbi verzióról állnak át a Vista használatára, vagy egyszerűen csak szükségük van egy kézikönyvre, mely mindig kéznél van a Windows Vistával kapcsolatos kérdéseik megválaszolásához. Olvasóközönségünk tehát zömmel kezdő és középhaladó Windows Vista felhasználókból áll, akik között az első számítógépükhöz Windows Vistát beszerzőket is megtalálhatjuk. A gyakorlott Windows-felhasználók számára a különféle feladatok fellapozása, illetve a tippek és trükkök, gyors megoldási lehetőségek és praktikus ötletek áttekintése javasolt. A rendszerfunkciók és programok használatával kapcsolatban lépésről lépésre mutatjuk be a szükséges tudnivalókat. A Windows Vista - a Windows XP utódaként - a Microsoft legújabb operációs rendszere az otthoni, munkahelyi és iskolai PC-felhasználók számára. A tényleges frissítési kedv, vagyis a Vistára való átállás ösztönzésére a Microsoft különösen nagy hangsúlyt fektetett az alábbiak fejlesztésére: felhasználói felület, biztonság, összekapcsolhatóság, teljesítmény. A Windows Vista különböző kiadásainak alapfunkciói teljesen egyformán működnek és jelennek meg, így a könyvünkben elmondottak többsége mindegyik kiadás esetében megállja a helyét. Szükség szerint természetesen mindenhol rámutatunk a változatok közötti különbségekre.

Benkő Tiborné - Benkő László - Tamás Péter - Windows ​alkalmazások fejlesztése Delphi 3 rendszerben
A ​könyv a Delphi 3.0-ás változatát mutatja be sok szempontból talán alaposabban és pontosabban, mint az eredeti gyári dokumentációk, amelyek ráadásul nem is magyarul íródtak. Ez elsősorban a termék bemutatása óta eltelt időben szerzett tapasztalatok integrálásának következménye. Erre azonban nagy szükség is van, hiszen ebben a Delphi verzióban először megtalálható új technológiák néha elég komplikáltak és magasszintű használatuk sok előzetes információt igényel.

David K. Rensin - Building ​a Windows IT Infrastructure in the Cloud
Run ​your entire corporate IT infrastructure in a cloud environment that you control completely—and do it inexpensively and securely with help from this hands-on book. All you need to get started is basic IT experience. You’ll learn how to use Amazon Web Services (AWS) to build a private Windows domain, complete with Active Directory, enterprise email, instant messaging, IP telephony, automated management, and other services. By the end of the book, you’ll have a fully functioning IT infrastructure you can operate for less than $300 per month. - Learn about Virtual Private Cloud (VPC) and other AWS tools you’ll use - Create a Windows domain and set up a DNS management system - Install Active Directory and a Windows Primary Domain Controller - Use Microsoft Exchange to set up an enterprise email service - Import existing Windows Server-based virtual machines into your VPC - Set up an enterprise-class chat/IM service, using the XMPP protocol - Install and configure a VoIP PBX telephony system with Asterisk and FreePBX - Keep your network running smoothly with automated backup and restore, intrusion detection, and fault alerting

Darril Gibson - Microsoft ​Windows Networking Essentials
The ​core concepts and technologies of Windows networking Networking can be a complex topic, especially for those new to the field of IT. This focused, full-color book takes a unique approach to teaching Windows networking to beginners by stripping down a network to its bare basics, thereby making each topic clear and easy to understand. Focusing on the new Microsoft Technology Associate (MTA) program, this book pares down to just the essentials, showing beginners how to gain a solid foundation for understanding networking concepts upon which more advanced topics and technologies can be built. This straightforward guide begins each chapter by laying out a list of topics to be discussed, followed by a concise discussion of the core networking skills you need to have to gain a strong handle on the subject matter. Chapters conclude with review questions and suggested labs so you can measure your level of understanding of the chapter's content. - Serves as an ideal resource for gaining a solid understanding of fundamental networking concepts and skills - Offers a straightforward and direct approach to networking basics and covers network management tools, TCP/IP, the name resolution process, and network protocols and topologies - Reviews all the topics you need to know for taking the MTA 98-366 exam - Provides an overview of networking components, discusses connecting computers to a network, and looks at connecting networks with routers If you're new to IT and interested in entering the IT workforce, then Microsoft Windows Networking Essentials is essential reading.

Ed Wilson - Windows ​PowerShell Step by Step
Your ​hands-on, step-by-step guide to automating Windows administration with Windows PowerShell 3.0 Teach yourself the fundamentals of Windows PowerShell 3.0 command line interface and scripting language—one step at a time. Written by a leading scripting expert, this practical tutorial delivers learn-by-doing exercises, timesaving tips, and hands-on sample scripts for performing administrative tasks on both local and remote Windows systems. Discover how to: Use built-in cmdlets to execute commands Write scripts to handle recurring tasks Use providers to access information beyond the shell environment Configure network components with Windows Management Instrumentation Manage users, groups, and computers with Active Directory services Execute scripts to administer and troubleshoot Microsoft Exchange Server 2010

Gál Tamás - Szabó Levente - Szerényi László - Rendszerfelügyelet ​rendszergazdáknak
Elkészült ​Gál Tamás, Szabó Levente és Szerényi László közös munkája, a Rendszerfelügyelet Rendszergazdáknak című tankönyv, amit bátran ajánlunk mindenkinek, akit a Windows Vista és a Windows Server 2003 R2 újdonságai és képességei érdekelnek. Ez a könyv a nagy sikerű Informatika Tisztán eseménysorozat rendszerfelügyelet tematikájának részletes tananyagát tartalmazza. Kifejezetten rendszergazdáknak készült, és minden témát rendszergazda szemmel fejtünk ki benne. Tartalmát tekintve kezdő és haladó szakembereknek is bátran ajánlható - megtalálható benne a Windows-alapú rendszerek ismeretéhez és felügyeletéhez elengedhetetlenül szükséges alapozás, de közben folyamatosan megragadjuk az alkalmat arra, hogy benézzünk a motorháztető alá. Mindebből az is következik, hogy átlagos felhasználókat érdeklő funkciókról gyakorlatilag nem esik szó ebben a könyvben - arról ezernyi könyvet lehet már fellelni a könyvesboltok polcain. Mi most kifejezetten arra fókuszálunk, hogy a Windows operációs rendszerek működését és felépítését mélységében ismertessük, és megmutassuk, hogyan lehet akár kis-, akár nagyobb vállalatnál egy informatikai rendszert megtervezni, megépíteni és felügyelni a segítségükkel. A könyv első részében az ügyféloldallal foglalkozunk, azon belül is elsősorban a Windows Vistával, és annak rendszergazda szempontból érdekes képességeivel, újdonságaival. Megmutatjuk, mi szükséges a néhány gépes hálózatok hatékony üzemeltetéséhez és felügyeletéhez, valamint kiemelt figyelmet szentelünk a biztonságnak. A második részben megnézzük, mikor érdemes kiszolgálót alkalmazni, és melyek a kiszolgáló alkalmazásának előnyei - mind a vállalat, mind a rendszergazda számára. Külön fejezet foglalkozik a címtár beüzemelésével, majd a csoportházirend alkalmazásával. Az utolsó fejezetben a hibakereséssel és elhárítással is foglalkozunk. Mindezt a jelenleg legfrissebb hálózati kiszolgáló operációs rendszer változaton, a Windows Server 2003 R2-n keresztül mutatjuk meg. A DVD-mellékleten a rendszerek gyakorlati használatát bemutató videókat (úgynevezett screencastokat) helyeztünk el. A szöveg és a videók egymásra épülnek, és jól kiegészítik egymást, így a könyvben sokkal többet tudunk foglalkozni a rendszerek mélységeivel, hátterével, más részről a videók segítségével hihetetlenül gyorsan és kényelmesen lehet haladni a rendszer megismerésében. A DVD-mellékletre felkerült a Windows Vista és a Windows Server 2003 R2 virtuális környezetben használható változata is, hogy mindent ki lehessen élesben is próbálni. A tankönyv és a köré épülő tananyag kidolgozottsága révén arra is tökéletesen alkalmas, hogy tanfolyamok, főiskolai és egyetemi kurzusok alapját képezze.

Benkő Tiborné - Benkő László - Amit ​a Windows XP-ről tudni érdemes!
Jelen ​könyv célja, hogy a kezdő felhasználóknak, diákoknak, oktatóknak, a felnőttképzésben résztvevő hallgatóknak alapvető segítséget nyújtson a Windows XP operációs rendszer, valamint az alatta futó programok kezeléséhez. A könyv felépítése olyan, hogy a fejezetek áttanulmányozása és a példák megértése után szerzett tapasztalatokat a saját feladatokban maximálisan lehessen alkalmazni. Különös figyelemmel voltunk a Nemzeti Alap Tanterv középiskolai követelményeire, de meggyőződésünk, hogy nagyon sok főiskola és egyetem (a Szerző egyeteme is) fogja jegyzetként használni szakkönyvünket. Az első fejezetben megismerkedünk a Windows XP Intézőjével, a keresési módszerekkel és a Sajátgép mappa használatával. Bemutatunk néhány hasznos tanácsot: a felesleges nyomtatás elkerülése érdekében a nyomtató leállítását, illetve a Vezérlőpulton elvégezhető lényegesebb beállításokat. Részletesen foglalkozunk a Jegyzettömb, a WordPad és a Paint alkalmazások kezelésével és felhasználásával. A második fejezetben az Internettel kapcsolatos alapfogalmakat ismerhetjük meg. Foglalkozunk az ismert Internet Explorer böngészővel. Bemutatjuk az Interneten való keresést, a webcímek Kedvencekhez való hozzáadását stb. Ugyancsak foglalkozunk az Outlook Express elektronikus levelezőrendszer (e-mailezés) kezelésével. A Függelékben megismerkedünk - a Windows XP operációs rendszer használatához ajánlott néhány tippel, - a Windows Commander használatával. Mivel foglalkozunk a Windows és az Internet Explorer legalapvetőbb fogalmaival, használatával, ez a könyv is hozzájárulhat az ECDL (European Computer Driving Licence) képesítés megszerzéséhez akár önálló tanulással is. A Műegyetem Gépészmérnöki Karán is Informatikai tárgy tankönyveként ajánljuk ezt az anyagot.

Michael Cusumano - David B. Yoffie - A ​győztes stratégia
1968 ​és 1976 között Bill Gates, Steve Jobs és Andy Grove részt vett három vállalat elindításában, melyek meghatározták a technológia világát, együtt elérték a másfél trillió dollár értéket, és megváltoztatták az életünket. Ez volt a Microsoft az Apple és az Intel. A győztes stratégia együtt elemzi a három zsenit, az első pillanattól kezdve, sikereiket és bukásaikat, hasonlóságaikat és különbözőségüket, felfedve az üzleti stratégia legfontosabb szabályait, melyekkel cégeiket építették. A Harvard és az MIT ismert professzorai, David Yoffie és Michael Cusumano évtizedeken át követték és tanították a módszereiket, és ebben a nagyszerű kötetben megmutatják, hogyan változtatta meg Jobs, Grove és Gates a stratégiai gondolkodást és általában a stratégia szabályait. "Mindhárman eléggé hajthatatlanok, könyörtelenek és fáradhatatlanok voltak ahhoz, hogy a maguk idejében, uralják a maguk világát." - The Economist "Vajon más üzletágakban dolgozó vezetők is tanulhatnak Jobsék szokatlan és látványosan hatásos módszereiből? Hát persze." - Financial Times

Bártfai Barnabás - A ​trónkövetelő Windows 7
A ​Windows Vista kevésbé sikeres debütálása miatt egészen mostanáig a Windows XP volt a legnépszerűbb operációs rendszer. Hét év után azonban úgy néz ki, a Windows 7 megtöri a jeget. Az előzetes tapasztalatok alapján végre egy szebb, jobb, megbízhatóbb, stabilabb és főként gyorsabb operációs rendszert kapunk, amely talán elfeledteti a felhasználókkal a Vista által okozott csalódást. Mivel a Microsoft lehetővé tette, hogy a készülőben lévő rendszert bárki letöltse és 2010 júniusáig korlátozás nélkül, legálisan használhassa és kipróbálhassa, a 7100-as kódszámú RC változat (illetve az erre épülő újabb kiadások) máris rengeteg számítógép alaprendszerévé vált, annak ellenére, hogy ez még nem a végleges és tökéletes verzió, hiszen kisebb hibajavítások, minimális korrigálások, eltérések még biztosan várhatók, bár ezek várhatóan nem lesznek jelentősek. A rendszerhez ráadásul letölthető a magyarítás, így egy teljes értékű magyar nyelvű operációs rendszerhez jutunk. Jelen könyv szintén e verzió alapján készült, így aki már a megjelenés előtt is használni szeretné a rendszert – legyen teljesen kezdő, vagy haladó felhasználó – annak mind szoftver, mind hozzá való könyv szempontjából most már adott a lehetőség. E könyv segítségével megismerheti a tisztelt olvasó a Windows 7 kezelését. Olvasása során a legalapvetőbb tudnivalóktól kezdve, a rendszerhez tartozó programok használatán át, a különböző beállítási lehetőségekig sok mindent megismerhet. A közérthető nyelvezet miatt bátran ajánljuk akár kezdőknek is, de hasznos lehet azok számára is, akik a rendszer beállításaival, finom¬hangolásával szeretnének foglalkozni. Mivel a könyv nem csupán a Windows 7 kezelésével foglalkozik, hanem részletesen tartalmazza a Windows alatti fájlkezelést, egyes Internetes szolgáltatásokat, számos Windows-os program használatát, valamint a rendszer beállításait is, így akár az ECDL vizsgához való felkészülésben is hasznos segédeszköz lehet. Jelen könyvben megtalálható mind a Home, mind az Ultimate változat komponenseinek leírása, illetve a külön letölthető extrák egy része is. Ha tehát nem legdrágább változatunk van, úgy előfordulhat, hogy a gépünkön nem lesz elérhető jó pár olyan alkalmazás, amelyet jelen könyv tárgyal.

Kollekciók