Ajax-loader

'Windows' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Inotai László - Egyszerűen ​Word for Windows 97
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bányai Ferenc - Windows ​XP
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kis Balázs - Windows ​NT Server 4.0 rendszergazdáknak
Ez ​a könyv a Windows NT Server üzemeltetésének azon kérdéseivel foglalkozik, amelyek nem tartoznak a szakterületi felhasználóra-részint azért, mert megértésükhöz, alkalmazásukhoz speciális szaktudás kell, másrészt pedig azért, mert a rendszer itt leírt részeinek szakszerűtlen, vagy akár csak koordinálatlan kezelése zavart vagy kárt is okozhat a többi felhasználóknak. A könyv 9 fejezetből áll: Az 1.fejezet a Windows NT Server operációs rendszer általános áttekintése után összefoglalja a Registry és a Registry Editor főbb tudnivalóit. A 2.fejezet a munkacsoportok és tartományok létrehozását, telepítését, összehangolását mutatja be. A 3.fejezet arról szól hogyan lehet a rendszerfelhasználói munkakörnyezetét létrehozni, beállítani, fenntartani. A 4. fejezet a tartományok összekapcsolásáról, akialakítható tartományarchitektúrákról ad ismeretet. Az 5. fejezet a kiszolgálók fizikai adatvédelmének módszereit ismerteti. A 6.fejezet a hálózati szolgáltatásokról szól. A 7. fejezetben a Windows NT Server ügyfélprogramjairól olvashatunk. A 8. fejezet a rendszer teljesítményének és terhelésének figyelését, a Performance Monitor kezelését mutatja be. A 9. fejezet témáját a Windows NT eseménynaplói és az Event Viewer képezik.

Bártfai Barnabás - Windows ​1x1
A ​számítástechnika világában mindig akad felfedeznivaló újdonság, akkor is, ha ugyanarról többen írtak már. Ezt a felismerést tükrözi Bártfai Barnabás könyve, amely tanfolyami tapasztalok nyomán alapvető számítógéphasználatra tanít, s ebből annyit és csak annyit, ad amennyi a mindennapos géphasználatban nélkülözhetetlen. A Windows 3.1-es vagy 95-ös változatának birtokosai egyaránt jól használhatják, mert a DOS-ból is ad nélkülözhetetlen vagy a működést jobban megvilágító magyarázatokat. Azért is lehet dicsérni ezt a könyvet, mert hajlamosak vagyunk sok ismeretet eredendően meglevőnek feltételezni, pedig a számítástechnikában is vannak és mindig is lesznek kezdők, akik számára minden ismeretet az alapoknál kell kezdeni, ahogy e könyv szerzője is teszi. A számítógépes alapismereteket és a Windows-zal kapcsolatos általános tudnivalókat közlő fejezet után programonkénti, szolgáltatásonkénti részletes Windows-használati útmutatás következik, amely csokorba gyűjti a Windows 95 újdonságait, és arra is megtanít, hogyan lehet új nyomtatót vagy programcsomagot a Windows-hoz illeszteni.

Brian Livingston - Davis Straub - A ​Windows 98 titkai I.
Az ​első kötetben a szerzők körbejárják a Windows 98 alapjait és kehetőségeit, leírják az operációs rendszer telepítését és konfigurálását. Ezután megismeretetnek a rendszer felhasználói felületének rejtelmeivel, áttekintik az Asztal, a mappaablakok és az Intéző lehetőségeit, majd külön foglalkoznak a Lomtárral, Rendszerleíró adatbázissal és a Vezérlőpulttal. Lépésről-lépésre felkészítik az olvasót a Windows 98 felületének haszálatára, és arra, hogy a második kötet segítségével megismerkedhessünk a rendszer további tulajdonságaival, lehetőségeivel. A második kötethez CD melléklet tartozik.

Móricz Attila - Windows ​98
Alig ​telt el három év a Windows 95 kiadása óta, és már újabb változata jelent meg a Windows operációs rendszernek. Sokat változott a három év alatt a világon a technika, amelyet Önök is nyomon követhetnek a Windows 98-ban megjelent újdonságok láttán. Többszörösére nőtt a támogatott hardverek köre, és nemcsak az újakhoz, hanem a régi eszközökhöz is megjelentek az illesztőprogramok.

Barakonyi Károly - Excel ​4 for Windows
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kis Balázs - Windows ​2000
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Paul Hoffman - Microsoft ​Word for Windows 2
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kelevitz Ferenc - MS ​Access
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gyarmati István - Horváth Sándor - Windows ​98 felhasználóknak
A ​könyvben, amelet ön most a kezében tart, a Windows 98 magyar változatának használatával ismertetjük meg az Olvasót. A könyv alapjául a szerzői kollektíva "Terülj, terülj asztalkám..." című műve szolgált, amelyet az új verziónak megfelelően átdolgoztunk és kibővítettünk.

Peter Norton - Microsoft ​Windows 2000 Professional II.
Peter ​Norton Microsoft Windows 2000 Professional könyve átfogó, felhasználóbarát útikalauz, amely a jól ismert, közérthető stílusban íródott. Lépésről lépésre ismertet meg a Windows 2000 szolgáltatásaival, részletesen bemutatva a rendszer újdonságait, illetve a teljesítmény növelésére rendelkezésre álló lehetőségeket, és az elmondottakat gyakorlati példákkal is szemlélteti. Az operációs rendszer lehetőségeinek minél jobb kiaknázását segítő eszközök, például az MMC-bővítmények és más felügyeleti eszközök ismertetésén túl a könyv a rendszer belső felépítését is tárgyalja, valamint foglalkozik az olyan újdonságokkal is, mint például az Active Directory címtárszolgáltatás. A kötet Peter Norton elve címszó alatt számos tervet és trükköt mutat be, valamint foglalkozik a legfontosabb kérdésekkel, így a kommunikáció, a hálózati munka, a nyomtatás, a teljesítménynövelés, a hibaelhárírtás és a régebbi Windows-változatokkal, illetve más tipusú rendszerekkel való együttműködés témakörével. Peter Norton a PC-k megjelenésének kezdete óta híres magas fokú szaktudásáról és közérthető stílusáról. A számítógépes programok terén úttörő szerző könyvei és programjai a legnagyobb számban elkelt és legkeresettebb művek közé tartoznak a személyi számítógépek világában. John Mueller szabadúszó könyvszerző, szerkesztő. Az írás a vérében van, máig mintegy 43 könyvet és majdnem 200 cikket publikált. A hálózatkezeléstől és az operációs rendszerektői a mesterséges intelligenciáig, az adatbázis-kezeléstől a programozásig számos témakörrel foglalkozik.

Peter Norton - Microsoft ​Windows 2000 Professional I.
Peter ​Norton Microsoft Windows 2000 Professional könyve átfogó, felhasználóbarát útikalauz, amely a jól ismert, közérthető stílusban íródott. Lépésről lépésre ismertet meg a Windows 2000 szolgáltatásaival, részletesen bemutatva a rendszer újdonságait, illetve a teljesítmény növelésére rendelkezésre álló lehetőségeket, és az elmondottakat gyakorlati példákkal is szemlélteti. Az operációs rendszer lehetőségeinek minél jobb kiaknázását segítő eszközök, például az MMC-bővítmények és más felügyeleti eszközök ismertetésén túl a könyv a rendszer belső felépítését is tárgyalja, valamint foglalkozik az olyan újdonságokkal is, mint például az Active Directory címtárszolgáltatás. A kötet Peter Norton elve címszó alatt számos tervet és trükköt mutat be, valamint foglalkozik a legfontosabb kérdésekkel, így a kommunikáció, a hálózati munka, a nyomtatás, a teljesítménynövelés, a hibaelhárírtás és a régebbi Windows-változatokkal, illetve más tipusú rendszerekkel való együttműködés témakörével. Mi mindent tanulhatunk meg Peter Norton Microsoft Windows 2000 Professional című könyvéből? A könyvben tárgyalt fontosabb témakörök: # Hogyan hozhatjuk ki a legtöbbet az Internetből # A környezet testreszabása # Az újdonságok áttekintése # Váltás a Windows 95-ről, 98-ról, NT 4-ről és más operációs rendszerekről a Windows 2000-re # Számítógépünk gyorsítási lehetőségei # Az Outlook Express használata az internetes és intranetes kommunikációhoz # Az operációs rendszer felépítése, azaz mi történik a Windows 2000 felszíne alatt # Az új Windows 2000-es szolgáltotások használata # A rendszerleíró adatbázis használata # A Windows 2000 használata hordozhazó számítógépeken # Weblapok készítése a FrontPage Express segítségével # Az objektumközpontú megközelítés a gép erőforrásainak felhasználásakor # Kompatibilitási kérdések: mi fog és mi nem fog működni a Windows 2000 alatt # A rendszerbeállítások testreszabása saját igényeiknek megfelelően

Kris Jamsa - Tippek ​a Windowshoz
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kuntner Gábor - Kis Balázs - Windows ​2000
A ​Windows 2000 Professional megjelenésekor kézenfekvő volt, hogy a korábbiakhoz hasonló módon járjunk el. A gyors, bemutató jellegű kiadvány (JERRY HONEYCUTT: Bemutatkozik a Windows 2000 Professional) után következőként KIS BALÁZS: Windows NT 4.0 Kezdőkönyv haladó szoftverhez, című nagy sikert elért könyvének "adaptálását" akartuk megjelentetni. Az írás folyamán derült ki: a Windows 2000-nek annyi az újdonsága, hogy adaptálásról szó sem lehet. Emellett felismertük, amennyiben a Windows 2000 Professionalt használó hálózatok rendszergazdáit akarjuk szolgálni, segítenünk kell őket abban is, hogy megfelelő kapcsolatot tarthassanak fenn a felhasználókkal. Nézetünk szerint a rendszergazdának elkerülhetetlen kötelessége a rendszerben működő felhasználók tanítása, instruálása, a velük folytatott konzultáció. Ezért szántuk rá magunkat a KEZDŐKÖNYV kiadására, azzal, hogy a rendszergazda ezt a kezébe adhatja minden, a "szárnyai alatt dolgozó" felhasználónak: nem kiváltva, csak írással megalapozva a velük való személyes foglalkozást.

Bártfai Barnabás - Windows 10 mindenkinek
A Windows 10 egy újabb mérföldkő a számítógép-kezelés tekintetében. Rengeteg változás történt a rendszerben, számos új funkció jelent meg, sok alkalmazás és beállítás módosult, megjelent a több asztal használatának lehetősége, ismét van Start menü, és a kezelés szempontjából is szokni kell az új rendszert. Az ingyenes frissítési lehetőségnek köszönhetően a Windows 10 valószínűleg igen elterjedt operációs rendszer lesz, így nem árt tehát mélyrehatóbban is megismerni a rendszer lehetőségeit, funkcióit. E könyv segítségével megismerheti a tisztelt olvasó a Windows 10 kezelését. Olvasása során a legalapvetőbb tudnivalóktól kezdve, a rendszerhez tartozó programok használatán át, a különböző beállítási lehetőségekig sok mindent megtanulhat. A közérthető nyelvezet miatt bátran ajánljuk akár kezdőknek is, de hasznos lehet azok számára is, akik a rendszer beállításaival, finomhangolásával szeretnének foglalkozni. A könyv első fejezete áttekintést nyújt az alapismeretekről, így a kezdők számára is érthetővé válnak a később tárgyaltak. Akinek viszont már nem újdonság a számítógép kezelése, az ezt a fejezetet nyugodtan átugorhatja, bár a Windows 10 azért tartogat meglepetéseket az öreg rókáknak is. Mivel a könyv a Windows 10 kezelése kapcsán részletesen tartalmazza a Windows alatti fájlkezelést, egyes Internetes szolgáltatásokat, számos Windowsos program használatát, valamint a Windows beállításait is, így akár az ECDL vizsgához való felkészülésben is hasznos segédeszköz lehet. A könyvvel egy középutat szeretnénk mutatni a kezdőknek szóló anyag és a teljesen kirészletezett, minden apró részletre kiterjedő referencia közt. Azoknak ajánljuk tehát, akik többet kívánnak tudni az alapvető kezeléshez szükséges tudnivalóknál, de nem ez a szakmájuk, így bár mélységében érdeklődnek a lehetőségek iránt, de nem akarnak rendszerprogramozókká válni. A könyv kitér a nem hétköznapi tevékenységekre is, így bár a könyv nem egy teljes referencia, mégis átfogó képet ad az átlagosnál mélyebb ismeretekről is. Jelen könyvben megtalálható mind a sima Windows 10, mind pedig a Professional változat komponenseinek leírása is.

Andy Rathbone - Windows ​10
2015 ​nagy újdonsága a Windows operációs rendszer legújabb tagja, a Windows 10. Állítólag ez lesz az utolsó Windows verzió. A Windows 10 az eddigi Windows-verziók összes jó tulajdonságát kombinálja a modern eszközök kínálta újabb lehetőségekkel. Különösen jelentős újdonságot ad az érintőképernyős használathoz. A Windows korábbi verzióival rendelkezők számára a Microsoft 1 évig biztosítja az ingyenes frissítés lehetőségét. A Tantusz Könyvek sorozatban megjelenő könyvünk a sorozat stílusának megfelelően közérthető, hétköznapi nyelven mutatja be az új rendszert, illetve vezeti végig az olvasót a telepítés, a beállítások és egyéb felhasználói mutatványok mikéntjén. Akár egy régebbi Windows-rendszerről tér át az olvasó a Windows 10-re, akár újdonságként találkozik vele, könyvünk segítségével meg tud majd birkózni az alapvető felhasználói feladatokkal.

William R. Stanek - Windows ​Server 2008
A ​tartalomból: • Kiszolgálói szerepek beállítása és a Windows Server 2008 bevezetése • Az Active Directory konfigurálása és karbantartása • Felhasználói és csoportfiókok létrehozása, felügyeleti jogok és engedélyek kiosztása • Fájlrendszerek, meghajtók és RAID tömbök felügyelete • TCP/IP-hálózatkezelés (IPv4 és IPv6), DHCP- és DNS-ügyfelek és kiszolgálók telepítése és beállítása • Nyomtatók és nyomtatókiszolgálók hibáinak elhárítása • A hálózati teljesítmény megfigyelése és hangolása • Katasztrófaterv készítése; kiszolgálók biztonsági mentése és helyreállítása

Tom Carpenter - Microsoft ​Windows Server Administration Essentials
The ​core concepts and technologies you need to administer a Windows Server OS Administering a Windows operating system (OS) can be a difficult topic to grasp, particularly if you are new to the field of IT. This full-color resource serves as an approachable introduction to understanding how to install a server, the various roles of a server, and how server performance and maintenance impacts a network. With a special focus placed on the new Microsoft Technology Associate (MTA) certificate, the straightforward, easy-to-understand tone is ideal for anyone new to computer administration looking to enter the IT field. Each chapter offers a clear and concise look at the core Windows administration concepts you need to know to gain an understanding of these difficult topics. - Offers a clear, no-nonsense approach to administering a Windows operating system and presents it in such a way that IT beginners will confidently comprehend the subject matter - Targets the MTA 98-365 exam by covering Windows Server installation, server roles, storage, and active directory infrastructure - Provides you with a solid foundation of various networking topics so that you can gain a strong understanding of Windows Server administration concepts - Includes review questions and suggested labs to further enhance your learning process With this book by your side, you will be armed with the core concepts and technologies needed to administer a Windows Server operating system.

Ismeretlen szerző - Windows ​Server Administration Fundamentals
Students ​who are beginning studies in technology need a strong foundation in the basics before moving on to more advanced technology courses and certification programs. The Microsoft Technology Associate (MTA) is a new and innovative certification track designed to provide a pathway for future success in technology courses and careers. The MTA program curriculum helps instructors teach and validate fundamental technology concepts and provides students with a foundation for their careers as well as the confidence they need to succeed in advanced studies. Through the use of MOAC MTA titles you can help ensure your students future success in and out of the classroom. Server fundamentals such as managing Windows Servers (including virtualization) and storage, along with monitoring and troubleshooting servers are included. It also covers such topics as essential naming, directory, and print services. Students also learn of popular Windows Network Services and Applications.

Mitch Tulloch - Introducing ​Windows Server 2012 R2
Get ​a head start evaluating Windows Server 2012 R2 - with technical insights from a Microsoft MVP and members of the Windows Server product team. Based on final Windows Server 2012 R2 release-to-manufacturing (RTM) software, this guide introduces new features and capabilities, with scenario-based advice on how the platform can meet the needs of your business. Get the high-level overview you need to begin preparing your deployment now. Coverage includes: - Server virtualization and cloud solutions - Availability and scalability - Provisioning and storage management - Security features, access, and data protection - Infrastructure options - Server management and automation

Matthew MacDonald - Pro ​WPF 4.5 in C#
Microsoft's ​Windows Presentation Foundation (WPF) provides you with a development framework for building high-quality user experiences for the Windows operating system. It blends together rich content from a wide range of sources and allows you unparalleled access to the processing power of your Windows computer. Pro WPF 4.5 in C# provides a thorough, authoritative guide to how WPF really works. Packed with no-nonsense examples and practical advice you'll learn everything you need to know in order to use WPF in a professional setting. The book begins by building a firm foundation of elementary concepts, using your existing C# skills as a frame of reference, before moving on to discuss advanced concepts and demonstrate them in a hands-on way that emphasizes the time and effort savings that can be gained. What you’ll learn * Understand the fundamentals of WPF programming from XAML to controls and data flow. * Develop realistic application scenarios to see navigation, localization and deployment in action. * Explore the advanced user interface controls that WPF provides. * Learn to manage documents from within WPF: Text layout, printing, and document packaging are all covered. * Use graphics and multimedia to add punch to your applications Who this book is for This book is designed for developers encountering WPF for the first time in their professional lives. A working knowledge of C# and the basic architecture of .NET is helpful to follow the examples easily, but all concepts will be explained from the ground up.

Steve Johnson - Microsoft ​Windows 7 pontról pontra
• ​Használja az Azonnal keresést a file-ok és programok gyors megtalálásához. • Kezelje file-jait és információit a Windows 7 programjai és az asztali minialkalmazásai segítségével. • Böngésszen a neten, keressen információkat és telepítse a legújabb frissítéseket. • Használja a Windows Live Essentials 2011-et munkájához, valamint levelei, fotói, és filmjei kezeléséhez. • Védje a számítógépét az Internetes betolakodók ellen. • Készítsen saját videót, diavetítést és DVD filmet. • Szerkessze meg, írja ki és játssza le digitális zenéit és videóit. • Ossza meg fájljait és média tartalmait a HomeGroup-on vagy a hálózaton keresztül. • Állítson be több felhasználót és szülői felügyeletet. • Testreszabhatja, finomíthatja és felügyelheti a Windows 7 alkalmazásait és programjait.

Bártfai Barnabás - Windows ​10 mindenkinek
A ​Windows 10 egy újabb mérföldkő a számítógép-kezelés tekintetében. Rengeteg változás történt a rendszerben, számos új funkció jelent meg, sok alkalmazás és beállítás módosult, megjelent a több asztal használatának lehetősége, ismét van Start menü, és a kezelés szempontjából is szokni kell az új rendszert. Az ingyenes frissítési lehetőségnek köszönhetően a Windows 10 valószínűleg igen elterjedt operációs rendszer lesz, így nem árt tehát mélyrehatóbban is megismerni a rendszer lehetőségeit, funkcióit. E könyv segítségével megismerheti a tisztelt olvasó a Windows 10 kezelését. Olvasása során a legalapvetőbb tudnivalóktól kezdve, a rendszerhez tartozó programok használatán át, a különböző beállítási lehetőségekig sok mindent megtanulhat. A közérthető nyelvezet miatt bátran ajánljuk akár kezdőknek is, de hasznos lehet azok számára is, akik a rendszer beállításaival, finomhangolásával szeretnének foglalkozni. A könyv első fejezete áttekintést nyújt az alapismeretekről, így a kezdők számára is érthetővé válnak a később tárgyaltak. Akinek viszont már nem újdonság a számítógép kezelése, az ezt a fejezetet nyugodtan átugorhatja, bár a Windows 10 azért tartogat meglepetéseket az öreg rókáknak is. Mivel a könyv a Windows 10 kezelése kapcsán részletesen tartalmazza a Windows alatti fájlkezelést, egyes Internetes szolgáltatásokat, számos Windowsos program használatát, valamint a Windows beállításait is, így akár az ECDL vizsgához való felkészülésben is hasznos segédeszköz lehet. A könyvvel egy középutat szeretnénk mutatni a kezdőknek szóló anyag és a teljesen kirészletezett, minden apró részletre kiterjedő referencia közt. Azoknak ajánljuk tehát, akik többet kívánnak tudni az alapvető kezeléshez szükséges tudnivalóknál, de nem ez a szakmájuk, így bár mélységében érdeklődnek a lehetőségek iránt, de nem akarnak rendszerprogramozókká válni. A könyv kitér a nem hétköznapi tevékenységekre is, így bár a könyv nem egy teljes referencia, mégis átfogó képet ad az átlagosnál mélyebb ismeretekről is. Jelen könyvben megtalálható mind a sima Windows 10, mind pedig a Professional változat komponenseinek leírása is.

Fodor Gábor Antal - Farkas Csaba - Windows ​8 és Office 2013 felhasználóknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ben Clark - RTFM
The ​Red Team Field Manual (RTFM) is a no fluff, but thorough reference guide for serious Red Team members who routinely find themselves on a mission without Google or the time to scan through a man page. The RTFM contains the basic syntax for commonly used Linux and Windows command line tools, but it also encapsulates unique use cases for powerful tools such as Python and Windows PowerShell. The RTFM will repeatedly save you time looking up the hard to remember Windows nuances such as Windows wmic and dsquery command line tools, key registry values, scheduled tasks syntax, startup locations and Windows scripting. More importantly, it should teach you some new Red Team techniques.

Bártfai Barnabás - Windows ​7 mindenkinek
E ​könyv segítségével megismerheti a tisztelt olvasó a Windows 7 kezelését. Olvasása során a legalapvetőbb tudnivalóktól kezdve, a rendszerhez tartozó programok használatán át, a különböző beállítási lehetőségekig sok mindent megtanulhat. A közérthető nyelvezet miatt bátran ajánljuk akár kezdőknek is, de hasznos lehet azok számára is, akik a rendszer beállításaival, finomhangolásával szeretnének foglalkozni. A könyv első fejezete áttekintést nyújt az alapismeretekről, így a kezdők számára is érthetővé válnak a később tárgyaltak. Akinek viszont már nem újdonság a számítógép kezelése, az ezt a fejezetet nyugodtan átugorhatja. Mivel a könyv nem csupán a Windows 7 kezelésével foglalkozik, hanem részletesen tartalmazza a Windows alatti fájlkezelést, egyes Internetes szolgáltatásokat, számos Windowsos program használatát, valamint a Windows beállításait is, így akár az ECDL vizsgához való felkészülésben is hasznos segédeszköz lehet. A könyvvel egy középutat szeretnénk mutatni a kezdőknek szóló anyag és a teljesen kirészletezett, minden apró részletre kiterjed? referencia közt. Azoknak ajánljuk tehát, akik többet kívánnak tudni az alapvető kezeléshez szükséges tudnivalóknál, de nem ez a szakmájuk, így bár mélységében érdeklődnek a lehetőségek iránt, de nem akarnak rendszerprogramozókká válni. A könyv kitér a nem hétköznapi tevékenységekre is, így bár a könyv nem egy teljes referencia, mégis átfogó képet ad az átlagosnál mélyebb ismeretekről is.

Ed Wilson - Windows ​PowerShell Step by Step
Your ​hands-on, step-by-step guide to automating Windows administration with Windows PowerShell 3.0 Teach yourself the fundamentals of Windows PowerShell 3.0 command line interface and scripting language—one step at a time. Written by a leading scripting expert, this practical tutorial delivers learn-by-doing exercises, timesaving tips, and hands-on sample scripts for performing administrative tasks on both local and remote Windows systems. Discover how to: Use built-in cmdlets to execute commands Write scripts to handle recurring tasks Use providers to access information beyond the shell environment Configure network components with Windows Management Instrumentation Manage users, groups, and computers with Active Directory services Execute scripts to administer and troubleshoot Microsoft Exchange Server 2010

Ethan Wilansky - MCSE ​Readiness Review Exam 70-067 Microsoft Windows NT
The ​Micorosoft Readiness Review series helps people determine if they're ready for the real Microsoft Certified System Engineer (MCSE) exam by identifying strengths and weaknesses, and providing information on areas for improvement. "MCSE Readiness Review Exam 70-067 Microsoft Windows NT 4.0 Server" measures abilities to plan for, implement, administer, and troubleshoot information systems that incorporate the high-performance server operating system in a simple computing environment - one that might include one or more servers, a single domain, and a single location; and it might have file-sharing and print-sharing capabilities. Skills that are assessed include installation and configuration, managing resources, connectivity and monitoring and optimization. A test delivery engine on CD covers exam objectives by randomly providing dozens of sample questions from a pool of hundreds more, so students can retest themselves with different questions. And all responses both right and wrong result in helpful explanations. A companion book features test preparation suggestions and a list of all questions included in the Readiness Review exam. This CD-ROM/book set offers real test-taking practice before taking the real exam. Skills that are assessed include installation and configuration, managing resources, connectivity, and monitoring and optimization.

Darril Gibson - Microsoft ​Windows Security Essentials
Windows ​security concepts and technologies for IT beginners IT security can be a complex topic, especially for those new to the field of IT. This full-color book, with a focus on the Microsoft Technology Associate (MTA) program, offers a clear and easy-to-understand approach to Windows security risks and attacks for newcomers to the world of IT. By paring down to just the essentials, beginners gain a solid foundation of security concepts upon which more advanced topics and technologies can be built. This straightforward guide begins each chapter by laying out a list of topics to be discussed, followed by a concise discussion of the core networking skills you need to have to gain a strong handle on the subject matter. Chapters conclude with review questions and suggested labs so you can measure your level of understanding of the chapter's content. - Serves as an ideal resource for gaining a solid understanding of fundamental security concepts and skills - Offers a straightforward and direct approach to security basics and covers anti-malware software products, firewalls, network topologies and devices, network ports, and more - Reviews all the topics you need to know for taking the MTA 98-367 exam - Provides an overview of security components, looks at securing access with permissions, addresses audit policies and network auditing, and examines protecting clients and servers If you're new to IT and interested in entering the IT workforce, then Microsoft Windows Security Essentials is essential reading.

Klucs László - Lépésről ​lépésre Excel 5.0 for Windows
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szentgyörgyi Tibor - Filkor Csaba - Borbély Balázs - Modern ​munkakörnyezet építése Windows Server 2012, Windows 8 és Office 365 alapokon
Ez ​a könyv azoknak a kis-és középvállalati rendszergazdáknak szól, akik most ismerkednek a Microsoft alapú hálózatok üzemeltetésével, vagy már üzemeltettek Windows Server 2003 vagy 2008 kiszolgálókat. A fejezetekben végignézzük egy komplett infrastruktúra kialakítását, gyakorlati ötletekkel, tanácsokkal látjuk el, és bemutatjuk a legújabb technológiákat, köztük a magas rendelkezésre állás, a virtualizáció és a powershell alapú üzemeltetés újdonságait. Az utolsó fejezetben bemutatjuk az Office 365 termékcsaládot, annak szolgáltatásait, és végigvezetjük Önt a bevezetés, migrálás és üzemeltetési feladatokon.

Kollekciók