Ajax-loader

'Windows' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Babócsy László - Füzessy Tamás - Windows ​NT 4.0 hálózatok
Ajánljuk ​azoknak a könyvet, akik a Windows NT 4.0 Szerver működésével, telepítésével, konfigurálásával szeretnének megismerkedni. A könyv megfelelő útmutatást ad rendszergazdák számára is a legfontosabb felügyeleti tevékenységek ellátásához. Az új renszer, a Windows 2000 legfontosabb ismeretei is megtalálhatók a könyvben, természetesen csak annak érdekében, hogy a különbségeket be tudjuk mutatni. Harmadik bővített, átdolgozott kiadás. 1999.

Rádi György - Számítástechnika
ECDL, ​alap- és középfokú számítástechnika tanfolyamokhoz. Témakörei: Alapismeretek, Windows 98, Word, Excel, Access, Powerpoint, Outlook, Internet, Frontpage, Hálózati ismeretek, Programozási ismeretek. Felkészüléshez, gyakorláshoz ajánlott.

Miller - Wynne - Számítástechnika ​alapfokon
A ​számítógép korát éljük. Szinte nincs olyan területe az életnek, ahol ne lenne már most igen nagy szerepe, vagy ne válna egyre fontosabbá a számítógép. Könyvünk hasznos segítséget kíván nyújtani mindazoknak, akik most kezdik az ismerkedést a programokkal, vagy a már megszerzett tudásukat szeretnék elmélyíteni. A könyv példák és ábrák segítségével mutatja be a szövegszerkesztés és a táblázatkezelés alapjait, a DOS és Windows működését, bevezet az Internet használatába, megismerteti a programok lehetőségeit, valamint egyszerűen és lényegretörően magyarázza el a hálózatokkal, konfigurációkkal és más, hasonlóan „rejtélyes" fogalmakkal kapcsolatos tudnivalókat. Az olvasó fejezetről fejezetre mélyülhet el az érintett témakörben, valamint a fejezetek végén lévő kérdések segítségével ellenőrizheti tudását.

Kovácsné Cohner Judit - Ozsváth Miklós - QuarkXPress ​for Windows
Sok ​évszázada már, hogy Gutenberg forradalmasította a könyvnyomtatást, megvetve így egy új iparágnak - vagy művészetnek - az alapjait. A könyveket, újságokat és egyéb nyomtatott termékekekt előállító mesterek, majd később cégek azóta is mindig arra törekedtek, hogy kiadványaik ne csak tartalmasak, hanem szemet gyönyörködtetők is legyenek. A kiadványok külalakját értő kezek gondozták: az írásmunkák előkészítése, nyomdakész formába öntése évszázadok óta tisztelettel övezett, megbecsült szakma. De ez a szakma talán a Gutenberg színre lépése óta eltelt évszázadok alatt sem változott annyit, mint éppen az utolsó néhány évben. A személyi számítógépek elterjedésével, az elsők között jelentek meg a különböző szövegfeldolgozó programok. A szoftver-fejlesztők hamar felismerték, hogy ez a terület igen széles felhasználói körre számíthat: a titkárnői feladatok egyszerűbb írásmunkáitól a nyomdai minőségű kiadványok előállításáig hamarosan mindenfajta feladatkörre kidolgozták a megfelelő szintű, megfelelő szolgáltatásokat nyújtó szoftver-t. Ehhez jött még az elektronikus sokszorosító eljárások fejlődése - és a nagyobb példányszámú kiadványok előkészítése lényegesen megváltozott: lehetségessé vált az eddig csak nyomdai úton elérhető minőség; megoldhatóvá számos nehezen megvalósítható, sőt eddig elképzelhetetlen technikai bravúr.

Andy Rathbone - Windows ​XP
Könnyedén ​és hatékonyan végezhető munka a Windows XP-vel. Szeretnéd megtudni, hogyan használhatod ki igazán hatékonyan a Windows XP nagyszerű jellemzőit? Nyugalom. E könyv segítségével könnyen eligazodhatsz a Microsoft operációs rendszerének lehetőségekkel, gombokkal és párbeszédpanelekkel teli világában. Megtudhatod, hogyan telepítheted a szoftvert és a digitális fényképezőgépet, hogyan navigálhatsz az új ruhába bújtatott, látványos felhasználói felület elemei között, valamint azt is, hogy miként használhatod ki a Windows XP multimédiás lehetőségeit.

Mary Campbell - Word ​for Windows Válaszok
Ez ​a kötet a WinWorddel kapcsolatos leggyakoribb kérdéseket és az ezekre adott válaszokat tartalmazza. Ha tehát ebben a könyvben keresi a megoldást, gyorsan visszatalál majd a régi kerékvágásba. A kérdéseket és válaszokat a Corporate Software (CSI) cég adatbankjából választották ki. A kiadvány 17 fejezetből áll, melyek mindegyike a WinWord egy-egy meghatározott területére vonatkozó kérdéseket és válaszokat tartalmazza. A fejezetek az egyszerűbb kérdésekkel kezdődnek, majd a közepes nehézségűek , és végül a legbonyolultabbak következnek. Ez a felépítés lehetővé teszi, hogy Ön egy-egy témához kapcsolódóan a problémákat még az előtt megismerhesse, hogy azok a gyakorlatban bekövetkeznének.

Gerő Judit - Reich Gábor - Microsoft ​Word for Windows 2.0
Tíz ​éve 1983 szeptemberében született az a szövegszerkesztõ,amely pályája során a PC-re írt szövegszerkesztõk közül a legnépszerûbbé nötte ki magát. Tizedik születésnapján méltó ajándék ez a könyv,amelynek használatát a Microsoft mindenkinek javasolja,aki a magyar nyelvû változattal dolgozik. A könyv a Microsoft hivatalos oktatóközpontjában,a Controll Oktatóközpontban készült,a Computer Books kiadó gondozásában.

Joachim Graf - Murphy ​Windows-törvényei
Joachim ​Graf, a sikeres író eme új könyvében Murphy Windows-törvényeit tárja az Olvasó elé. A grafikus felhasználói interfészek - mint a Windows - nemcsak a számítógépek kezelésében hoztak új minőséget, hanem Murphy törvényeiben is, amelyek az elektronikus adatfeldolgozás szilíciumba és programsorokba ágyazott alattomosságait írják le.

Benkő Tiborné - Kiss Zoltán - Tamás Péter - Tóth Bertalan - Könnyű ​a Windows-t programozni!? 1-2.
Windows ​program egyre inkább terjed a felhasználók körében. Nagy előnyei közé tartozik az egységes kezelés, a különböző programok hasonló, áttekinthető megjelenése mellett az, hogy a PC típusú gépek hardver eszközeit jobban kihasználja, mint a DOS operációs rendszer. A különböző processzorok (8088, 80286 80386 és 80486) lehetőségei kiaknázhatók ugyanúgy, mint az esetleges nagy memória. A hagyományos, egy program futtatására alkalmas DOS operációs rendszerrel szemben a Windows egyszerre több program futtatását teszi lehetővé megosztva az erőforrásokat a programok közt. Azt nem mondhatjuk, hogy a Windows operációs rendszer lenne. Rendelkezik olyan tulajdonságokkal, amelyek az operációs rendszereket is jellemzik (memóriakezelés, a programok futásának szervezése), néhány területen azonban a DOS lehetőségeire hagyatkozik (például az alacson szintű I/O kezelés). Fontos, hogy felhasználási szempontból a Windows nagyon hasonlít más típusú számítógépek operációs rendszeréhez, vagy azok előzőekben kiemelt néhány tulajdonság is elegendő a Windows program előnyeinek bizonyítására. A szoftver piacokon mostanáig azonban kevésbé terjedtek el olyan programok, amelyek a Windows felügyelete alatt működnek - az úgynevezett Windows alkalmazói programok (application). Napjainkban ez a helyzet változni látszik. Egyre több sikeres programnak, szövegszerkesztőnek, játéknak, táblázatkezelőnek stb. van olyan verziója, amely a Windows felügyelete alatt működik...

Ágoston György - Bartha Miklós - A ​Windows mesés világa
E ​könyv kettős céllal készült. Egyrészt olyan olvasóknak szánjuk, akik a Windowsról nagyon keveset tudnak, és szeretnék megismerni a számítástechnika világának ezen részét. Másrészt a haladóbb felhasználók számos kevéssé ismert lehetőséget, ismeretet találhatnak.

G. Nagy János - Kovácsné Cohner Judit - Ozsváth Miklós - Mit ​kell tudni az ECDL vizsgához?
A ​"Mit kell tudni a PC-ről?" című, az Office illetve Windows különféle verzióira íródott kötetei évek óta igen kedveltek a számítástechnikát tanítók és tanulók körében. A sok pozitív visszajelzés arra ösztönözte a szerzőket, hogy elkészítsék a könyv XP-re hangolt változatát is. Munkánk során természetesen figyelembe vettük a jobbító szándékú javaslatokat is, aminek eredményeképpen az olvasó egy némileg megújult koncepció alapján elkészült könyvet tarthat a kezében, amely azonban - hitünk szerint - elődeinek minden eredményét és erényét megtartotta. Miről is van szó? Amikor az első "Mit kell tudni a PC-ről?" című könyv megjelent, a számítástechnikai, informatikai tudást alapszinten a gépkezelői, középfokon pedig a szoftverüzemeltetői OKJ vizsgával igazolhatták az érdekeltek. Ennek megfelelően igyekeztünk az OKJ-s vizsgáknak megfelelő anyagot is belefoglalni a könyvbe úgy, hogy azok is haszonnal forgathassák a kötetet, akik "csupán" megalapozott felhasználói ismeretekre vágynak, de szakképesítést nem kívánnak szerezni. Az első kötetek megjelenése óta azonban sok víz lefolyt a Dunán, és sok minden változott a számítástechnika oktatásban is. A legfontosabb változás talán az, hogy egyre szélesebb körben terjed az NJSZT által gondozott ECDL vizsga, amely, bár szakképesítést nem jelent, igazolja a széles körű, korszerű, európai normarendszernek megfelelő ismeretrendszert, az ún. "informatikai írástudást". Az ECDL ismeretanyaga a legutóbbi kötetekben már helyet kapott; megpróbáltuk ötvözni a kétféle követelményrendszert. Az új könyvben csupán a hangsúlyok változtak: alapvetőnek fogadtuk el a pillanatnyilag hatályos ECDL vizsgaanyagot, az ún. syllabust, és a könyvet ennek megfelelően szerkesztettük. Mindez természetesen nem jelenti azt, hogy az OKJ-s vizsgára készülők ne forgathatnák éppoly haszonnal a könyvet, mint eddig, csak éppen a tárgyalás sorrendje, az anyag logikája, felépítése a syllabust követi.

Covers_553838
0

Ismeretlen szerző - Microsoft ​Access 2 for Windows
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pétery Kristóf - Microsoft ​Windows 2000 Professional
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bártfai Barnabás - Windows ​XP részletesen
E ​könyv segítségével részletesen megismerheti a Windows XP operációs rendszer kezelését, illetve annak speciális lehetőségeit. Olvasása során a legalapvetőbb tudnivalóktól kezdve, a rendszerhez tartozó programok használatán át, a különböző beállítási lehetőségekig sok mindent megtanulhat. A közérthető nyelvezet miatt bátran ajánljuk akár kezdőknek is, de hasznos lehet azok számára is, akik a rendszer specialitásaival, finomhangolásával szeretnének foglalkozni. Jelen könyvvel egy középutat szeretnénk mutatni a kezdőknek szóló anyag és a teljesen kirészletezett, minden apró részletre kiterjedő referencia közt. Azoknak ajánljuk tehát, akik többet kívánnak tudni az alapvető kezeléshez szükséges tudnivalóknál, de nem ez a szakmájuk, így bár mélységében érdeklődnek a lehetőségek iránt, de nem akarnak rendszerprogramozókká válni. A könyv kitér a nem hétköznapi tevékenységekre is, így bár a könyv nem egy teljes referencia, mégis egy átfogó képet ad azokról az átlagosnál mélyebb ismeretekről, amelyekre többnyire nincs nap mint nap szükség, de nem árt, ha tudjuk, hogy hol keressük.

Kaszanyiczki László - Hargittai Péter - Visual ​BASIC 4.0 felhasználóknak Windows 3.x, 95 és NT alá
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Benkő Tiborné - Kiss Zoltán - Tamás Péter - Tóth Bertalan - Könnyű windows-t programozni!? 2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tay Vaughan - Multimédia ​- Microsoft Windows és Apple Macintosh környezetben
Ma ​már nem számít különlegesnek a számítógépes multimédia-hardver: természetesnek vehetjük a hanglejátszás, az animáció és a videókép megjelenítésének képességét. A könyv első része a multimédia alapelemeivel foglalkozik, majd a hardver és szoftvereszközök részletes bemutatása következik. Felhívja a figyelmet a szöveg külső megjelenésének fontosságára, és ezzel kapcsolatban megmutatja, hogyan lehet tetszetősé tenni karaktereinket; szót ejt a számítógépes grafikáról, a színek megválasztásáról és arrol is, hogyan kell hangot és videofelvételeket számítógéppel digitalizálni. Külön fejezetet szentel az emberi interakciónak a multimédiában és bemutatja a felhasználóbarát számítógépes interfészek tervezésének folyamatát. Bevezeti az olvasókat a multimédia-projektek lépésről lépésre történő fejlesztésében. Az utolsó fejezetben szó lesz a befejeződött projektek eredményének internetes pubikációjáról is. Bemutatja, hogyan kell a szöveget, képeket, hangállományokat és mozgóképeket úgy felhasználni, hogy képesek legyenek a mondanivalót a felhasználó számára megfelelően közvetíteni.Alapvetően két jól ismert számítógépes környezet kerül előtérbe: a Microsoft Windows és az Apple Macintosh. Ezek napjainkban a legszélesebb körben használt platformok a multimédia készítésére és közvetítésére. A multimédia fejlődésének legdinamikusabb színtere az internet, ezért külön fejezet foglalkozik a web számára készülő multimédia tervezésével, létrehozásával és publikálásával.A Macromedia szoftvereket tartalmazó CD-melléklet bemutatja a Director, a Dreamweaver, a Macromedia Flash, a Fireworks, a Freehand, az UItraDe és más programok platformfüggetlen demoverzióját.

Kis Balázs - Szalay Márton - Windows ​Vista haladókönyv
Folytatódik ​a SZAK Kiadó Haladókönyv-sorozata: a Windows Vistáról szóló kötet azoknak szól, akik önállóan gondozzák otthoni vagy munkahelyi számítógépeiket és hálózataikat - illetve rendszergazdának készülnek.

Inotai László - Egyszerűen ​Word for Windows
Ha ​Ön először dolgozik a Word for Windows programmal, akkor nem nélkülözheti az EGYSZERŰEN WORD for WINDOWS könyvet. A Word for Windows rendkívül széles körű szolgáltatásokat nyújtó szövegszerkesztő program, ismerje meg! Az EGYSZERŰEN WORD for WINDOWS c. könyvvel akkor sem lesznek nehézségei, ha először ül a számítógép elé.

Stephen W. Sagman - Magad ​uram, ha gondod van... Microsoft Windows
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Inotai László - Egyszerűen ​Windows 95
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

John Levine - Margaret Levine Young - Windows ​XP - Teljes referencia
A ​kezdő és haladó felhasználóknak egyaránt ajánlott Könnyen is lehet sorozat kötete a Windows XP Home Edition és Professional változatát mutatja be. Ez a könyv azoknak szól, akik a Windows XP Home Edition vagy a Windows XP Professional változatát használják. Bárkinek hasznos, aki már telepített Windows XP-t a számítógépére vagy fontolgatja, hogy korábbi Windows-verzióját Windows XP-re cseréli. A könyv szól azoknak is, akik már más számítógép-rendszerekkel szereztek tapasztalatokat, de azoknak is, akik a Windows XP-n keresztül ismerkednek meg a számítógép-rendszerekkel. A Könnyen is lehet sorozat kötetéből megtudhatjuk, hogyan lehet egy kisméretű, használható Windows-hálózatot létrehozni, és azt is részletesen megismerhetjük, hogyan kell az internethez kapcsolódni, hiszen a modemen kívül a Windows XP minden ehhez szükséges programot tartalmaz.

Gerő Judit - Reich Gábor - WORD ​For Windows 2.0
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Zilizi Gyula - Ziliziné Bertalan Gabriella - Windows ​95 - Windows 98
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Módos Gábor - Word ​for Windows 2.0 szövegszerkesztő
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Módos Gábor - Excel ​for Windows 4.0 táblázatkezelő
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pécsi Zoltán - Microsoft ​Windows 98
A ​Microsoft, immár hagyományosan, az új Windows-verziók világpremierjét követően, pár héttel később kirukkol a nemzeti verziókkal is. A Computer Panoráma Kiadó hagyománya pedig, hogy az új Windows-változatok bejelentésével egy időben megjelenteti a programot bemutató könyvét. A kötet, amelyet Ön most a kezében tart, nem egyszerű kezelési kézikönyv, a szerző ugyanis joggal feltételezte, hogy a Magyarországon is legnépszerűbb operációs rendszer alapjaival már megismerkedett az olvasó, ha máshonnan nem, a Computer Panoráma Aktuális sorozatának eddig megjelent tagjaiból. Így tág teret szentelhetett a Windows 98 újdonságainak, amelyekkel még kényelmesebben, még sokrétűbben aknázhatók ki az információtechnológiában rejlő lehetőségek. A kötet alapvetően négy témakör köré csoportosítható. Az első a webintegrációt járja körül mind technológiai, mind felhasználói szempontból, beleértve a kommunikáció újdonságait, a Windows 98 levelezési, hírcsoport-olvasási, webmozi- és videotelefon-szolgáltatását. A második körbe a technológiai és hardverújdonságok tartoznak, szó esik az univerzális soros buszról, a DVD-támogatásról, a multimonitor használatáról, a grafikus gyorsítókártyákról, a Windows 98 energiatakarékos megoldásairól s a nyomtató-, lemez- és fájlkezelés számos ügyes fogásáról. A harmadik témakör az új szervezési megoldásokkal foglalkozik, érinti a felhasználói profilokat, a Windows házirendet, a rendszergazdákat szolgáló adminisztrációs eszközöket és a hálózatkezelés újdonságait. Végül a szerző kitér a 2000. évvel kapcsolatos problémákra, és bemutatja, miként kezeli a Windows 98 az új európai fizetőeszközt. A Windows 98 Aktuális kötet érthető, olvasmányos formában segíti az új operációs rendszer magyar változatának gyors elsajátítását, így nem hiányozhat a személyi számítógépek használóinak könyvespolcáról.

Gyarmati István - Horváth Sándor - Kiss Zoltán - Windows ​95 felhasználóknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tamás Péter - Horváth Sándor - Kiss Zoltán - Tóth Bertalan - Windows ​3.0 felhasználóknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Klár András - Babócsy László - Windows ​3 mindenkinek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Cserhalmi Zsolt - Windows ​3.0
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Rudnai Péterné - Rudnai Tamás - Windows ​for Workgroups 3.11
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók