Ajax-loader

'Windows' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Ron Mansfield - PowerPoint ​for Windows 95
A ​Te könyved ha nincs vesztegetni való időd! Próbáld ki egy rohanó, elfoglalt ember könyvét, amit rohanó elfoglalt embereknek írt. Ha valóban nincs sok időd, de a szoftver Téged érdeklő részében mester akarsz lenni a lehető legrövidebb idő alatt, akkor biztosan erre a jól szervezett könyvre van szükséged. Rohamléptekben előre: Gyors referenciák minden fejezet elején. - Tapasztalt felhasználók a PowerPoint for Windows 95 mesterei lehetnek pillanatok alatt. Röviden: Lépések egy feladat vagy probléma megoldására. Szokások és stratégiák: Időspóroló megoldások és kényelmes technikák. Meghatározás: Világos és egyszerű fogalommagyarázatok.

Alan Neibauer - Access ​for Windows 95
Ha ​adatbáziskezelő, akkor dBase, vagy Clipper - néhány éve még ez jellemezte a programozók nagy részének választási lehetőségeit. A nyitott rendszerek megjelenése elvileg megváltoztathatta volna a számítógépes adatfeldolgozás és -kezelés megoldásmódjait, de ehhez az kellett volna, hogy a programcsomagok vásárlói fedezzék fel, vegyék teljes egészükben birtokukba a programcsomagokat, s ne csak azok egy-egy részét, esetleg csak kisebb hányadát. A Microsoft Office a Word szövegszerkesztő és az Excel táblázatkezelő mellett tartalmaz két rendkívül hasznos programot. Egyikük a PowerPoint, amelyet ugyan nem fordítottak magyarra, de a szerkesztő- és rajzolóprogramok használatában kicsit is járatosak, csekély angol nyelvtudás birtokában, remek előadás-illusztrációkat készíthetnek vele. A másikat ugyan lefordították magyarra, mégsem vált igazán elterjedtté, talán, mert kíván némi elmélyülést az adatkezelés ismereteiben. Ehhez pedig nemcsak idő, de fogékonyság is kell. No meg egy jó könyv, amelyből nagyobb szellemi megerőltetés nélkül, könnyedén, s ebből adódóan jókedvvel meríthetünk ismereteket. Mint ebből a könyvből, amely az Access-kínálta félkész adatbázisok használatba vételéhez vezet el a programba beépített varázsló segítségével. Az adatbáziskezelést a hozzá szükséges lépések sorrendjében ismerteti: űrlapok és adatlapok használata (adatbevitel), adatkeresés, -javítás, -nyomtatás, adatbázisbeállítások. Mindezek nyomán már könnyű a saját adatbázis létrehozása, amelynek lépéseit lényegre törően ismerteti a következő két fejezet, s elvezet a profi hasznosításhoz is a grafikonkészítés, jelentéskészítés, információkeresés műhelytitkainak feltárásával. A függelékben az Access telepítéséről és a Windows 95 alapfokú kezelési ismereteiről olvashatunk. - Széles körben beszerezhető, népszerűsítő "tankönyv".

Fodor Gábor Antal - Farkas Csaba - Windows ​7 és Office 2010 felhasználóknak
Napjainkban, ​a III. évezred Európájában minden irodában és a legtöbb lakásban ott van az internetkapcsolattal rendelkező számítógép. A megnövekedett igények kielégítéséhez megfelelő rendszerprogramra és irodai szoftvercsomagra van szükség. A Windows 7 operációs rendszer megbízhatósága és az Office 2010 programjainak egyszerű, gyors kezelhetősége, olyan hatékony eszközhöz juttatja a felhasználót, amellyel feladatait korszerűen, magas színvonalon tudja végrehajtani. Könyvünkben tárgyaljuk a Windows 7 kezelését, bemutatjuk az Internet Explorer 9 újdonságait, bevezetjük az Olvasót a Word, az Excel, a PowerPoint, az Outlook, az Access, a Picture Manager és a SharePoint Designer használatába. Ezeken kívül áttekintjük a ma már szinte mindenhol elvárt elméleti alapokat is. A könyv megírásánál természetesen figyelembe vettük a különböző oktatási követelményeket (NAT, ECDL, OKJ, kerettantervek) is.

ifj. Ambrózai Attila - Egyszerűen ​Windows XP - Professional és Home Edition verziók
Ez ​a könyv a Microsoft Windows XP operációs rendszert és annak használatát mutatja be. A Windows XP személyi számítógépekhez tervezett változatai a Professional és a Home Edition verziók - ezekkel ismerkedhet meg a továbbiakban a kedves Olvasó.

Galen Grimes - Internet ​Windows környezetben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Skara László - Farkas Csaba - Windows ​és Office 97 felhasználóknak
Számítástechnikai ​alapismeretek Windows 95, Windows NT Workstation, Word 97, Excel 97, Access 97, Power point 97, Az Internet alapjai, Outlook 97 Lektor: Takács Attila

Inotai László - Egyszerűen ​Windows 2000 Professional
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nógrádi László - PC ​suli XP alapokon II.
A ​II. kötet anyaga elengedhetetlenül szükséges az ECDL és az informatika vizsgára történő felkészüléshez, mert ebben található meg többek között a prezentáció és az adatbázis-kezelés. A mű tankönyv jellegű, így ajánlható iskoláknak, tanfolyamoknak. Önképzésre is remekül használható 441 ábrája, 148 feladata és azok részletes megoldása miatt. Főbb témakörök: Windows XP haladó, hálózatok, tömörítés, vírusok és egyéb veszélyforrások, PowerPoint XP, Access XP, HTML szerkesztés, Outlook, Office irányítópult.

Gerő Judit - Word ​for Windows '95 7.0 verzió
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kis Balázs - Windows ​NT 4.0
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

ifj. Ambrózai Attila - Egyszerűen ​Word 2002 for Windows XP
A ​személyi számítógépekkel elvégezhető egyik legalapvetőbb feladat a szövegszerkesztés. Ennek megfelelően a szoftverpiacon rengeteg szövegszerkesztő program verseng egymással. Az évek során mindezek közül a Microsoft Word bizonyult a legsikeresebbnek, amely az eladási adatok alapján ma is folyamatosan tartja vezető pozícióját. Ez a könyv a magyar nyelvű Microsoft Word 2002 szövegszerkesztőről szól.

Baczoni Pál - Excel ​2002 - For Windows XP
A ​programot nagy tömegű adatok táblázatos formában történő feldolgozására tervezték. Az Excel 2002 a Microsoft Office XP programcsomagba tartozik. A bővített program alkalmas a matematikai alkalmazásoktól kezdve a statisztikai számítások végzéséig sok mindenre.

Revoly András - Tarr Bence - Egyszerűen ​internet a gyakorlatban Windows környezetben
Az ​internetet, ezt a világméretű hálózatot a tudományos kutatók alakították ki, mert nekik volt a legnagyobb szükségük a gyors elektronikus kommunikációra. Az első elektronikus levelek elküldésekor még senki sem gondolta volna, hogy egy új szellem született és csak idő kérdése, hogy mikor szabadul ki a palackból. Pedig erre nem kellett sokat várni.Sokan, sokféleképpen magyarázzák, hogy miért és mitől indult hirtelen fejlődésnek a kommunikáció tulajdonképpen legszemély- telenebb formája: az internet.Ez a könyv azért készült, hogy ebben segítsen egy kicsit. A könyvben bemutatjuk az internet legnépszerűbb szolgáltatásait és az igénybevételükhöz szükséges eszközöket.

Nagy Gábor - Útmutató ​a Windows Registry használatához
A ​Windows 95 megjelenése óta a rendszer beállításának központi tárhelye a Rendszerleíró adatbázis (Registry). A programok ide vezetik be konfigurációs adataikat, és itt őrzik indítási, futtatási paramétereiket. A Windows-kézikönyvek csak az alapjait ismertették, a mélyebb titkokat a több ezer oldalas angol nyelvű kötetekben kereshetjük. A Registry olyan, egyszerűen hasznosítható trükköket is rejteget, amelyekkel javíthatjuk a memóriakezelést, gyorsíthatjuk a merevlemez és a CD adatainak olvasását. Mivel enciklopédiaszerű összeállítás készítésére nem volt lehetőségünk, és az olvasók sem szívesen forgatnak több ezer oldalas köteteket, ezért tematikusan állítottuk össze a fejezetek sorát. Ilyen, a kötetben tárgyalt témakörök, például a memóriakezelés és gyorsítótárak, a rendszerindítás és -leállítás, a felhasználóazonosítás, a hálózatbiztonság, a nyomtatás, a hálózatkezelés, valamint a programtelepítés és -eltávolítás. Külön figyelmet szenteltünk az automatikus programindításnak, a vírusprogramoknak és a Registry védelmének.

Gottdank Tibor - Windows ​7 rendszerkezelés
A ​könyv előszava A Win7-nél a kompatibilitás, a használhatóság és teljes körű elfogadottság áll a középpontban. A Win7 új magot kapott, de program- és meghajtószinten kompatibilis a Vistaval. Prioritást élvezett a Win7 fejlesztése során az alacsony hardverigény elérése, melyet csakis egy módon lehetett kivitelezni: új felépítésű kernellel. Ennek alapjául a MinWin projektet vették, ami kicsi, keveset fogyaszt és gyors. A végleges Win7-ben szorosan összekapcsolt MinWin-ek alkotják a kernelt, így a párhuzamosítás is könnyebb lesz a többma­gos processzorokon, valamint a biztonságra, stabilitásra is jobban lehet ügyelni. A rendszer több része a Vistaból érkezett, persze optimalizálva, de ennek köszönhetően a régebbi hardverek, driverek és programok is kompatibilisek az új rendszerrel. A stabilitás kiemelt fontosságú a Win7 esetében, külön fejlesztői csapatokat hozott létre csupán a stabilitás növelése érdekében, valamint a „Felhasználói élmény javítása” nevű program keretében begyűjtött jelentések is sokat segítettek a Win7 fejlesztésekor. A Win7-et nem valamiféle forradalmi újításnak szánja a Microsoft, hanem a Vista átgondolt, inkább a felszín alatt látszó továbbfejlesztésének, ahol az alkalmazás- és hardverkompatibilitás lényeges. A Win7 bemutatók az újratervezett Windows Shell-re, az új gyorsindítás eszköztárra és az Otthoni csoportra helyezik a hangsúlyt. Néhány alkalmazás, amely eddig be volt építve a Windowsba, már nem lett integrálva, viszont elérhetőek külön program­ként a Windows Live Essentials keretében. (Ezek pl. a Windows Movie Maker vagy a Windows Fotótár.) A webes és helyi adattárolás, keresés minden eddiginél közelebb került egymáshoz, egységes platform alatt végezhetjük el a különböző műveleteket dokumentuma­inkkal, legyenek azok akár helyi gépen, hálózaton, világhálón. Az adattárolásnál jelenleg használt titkosítási eljárások a perifériákra is kiterjednek. A Win7 támogatja az ún. szerepkörfüggő konfigurálást, valamint a korábbinál szigorúbb, de könnyebben menedzselhető felhasználókezelést. Az új Windows tovább növeli a mobil számítógépek hatékonyságát. A vezetéknélküli kapcsolatok funkcionalitása és biztonsága tovább nőtt, valamint lehetővé válik a kvázi eszközfüggetlen mobilszinkronizáció. Az új rendszer flexibilisen képes alkalmazkodni a robusztus óriáshálózatok és a néhány gépes otthoni hálózatok környezetéhez is. A Win7 az alkalmazások könnyebb migrációjával olcsóbb megoldást kínál a vállalatoknak. Miközben továbbra is teljesen kompatibilis a korábbi verziókkal, kiszámíthatóbb áttérést és fejlesztést tesz lehetővé (a hardverekkel fenntartandó kompatibi­litás jegyében elérhető 32 bites platformra is.) Számos új funkcióval is találkozunk: az érintés-, a beszéd- és a kézírás-felismerés, a virtuális merevlemezek kezelése és a több processzormagos gépek teljesítményének optimalizálása. Javítottak továbbá a bootolás folyamatán és a kernel szerkezetén is. A Win7 támogatja a több különböző típusú videokártyát használó rendszereket, a Windows Media Center új verzióját. A Minialkalmazások beépültek a Windows Intézőbe, továbbfejlesztették a médiafunkciókat, az XPS Essentials Pack integrálva lett, és újratervezték a Számológépet, többsoros kijelzővel, programozó és statisztikai funkci­ókkal, pénznem átváltással.Sok új menüpontot hoztak létre a Vezérlőpultban, pl. a ClearType Szövegjavítás, Megjelenítő színeinek beállítása varázsló, Minialkalmazások, Visszaállítás, Hibaelhárítás, Munkacsoportok Központ, Hely- és egyéb érzékelők, Biometrikus eszközök, Rendszerikonok, Műveletközpont és Megjelenítés. A Tálcán látszanak a legjelentősebb látványbeli változások: a Gyorsindítás eszköztár össze lett olvasztva a Tálcán megjelenő programokkal, így létrejött a Microsoft által elnevezett Superbar. Ez a funkció lehetővé teszi a gyorslistát, így gyorsabbá téve a fontos feladatok elérését. Az átalakított Tálca engedélyezi a tálcagombok szabad átrendezését is. Egy új látványelem a Peek: egy rugalmas, gyors módja annak, hogy az összes látható ablak átlátszó legyen, így láthatóvá tehető az Asztal. A Windows Vistaval ellentétben az ablakok szélei és a Tálca nem lett fekete teljes képernyős módban, ha a Windows Aero felületet használjuk. A Win7-ben az ablakok szélei ilyenkor is áttetszőek maradnak. A fejlesztők számára a Win7 egy új hálózati API-t ad, amely támogatja a SOAP-alapú webszolgáltatások fejlesztését gépi kóddal. Új funkciók lettek beépítve, hogy rövidítsék a programok telepítési idejét, csökkentsék az UAC (Felhasználói fiókok felügyelete) kérdéseket, egyszerűsítsék a telepítő csomagok fejlesztését és javítsák a nemzetközi támogatást az új Kiterjesztett Nyelvi Szolgáltatások API-val. Elérhetők a 30 bites és a 48 bites színtámogatások: a Win7 videó módjai a 16 bites sRGB, a 30 bites sRGB, a 30 bites sRGB kiterjesztett színskálával és a 48 bites scRGB. Igény szerint több programot is ki lehet kapcsolni, többek közt az Internet Explorert, a Windows Media Playert, a Windows Media Centert, a Windows Keresőt vagy az XPS Viewert, így ezek nem vesznek el erőforrást a többi programtól. A fájlok nem töltődnek be az operációs rendszerrel, ezért a felhasználók nem is tudják elindítani őket. A programok azonban az operációs rendszerben maradnak, így ha valaki mégis újra kijelölné a nem használt szoftvereket, nem kell a telepítő DVD-t elővenni. Európában a Win7-nek kizárólag olyan változatai érhetők el, amelyek nem tartalmazzák az Internet Explorer 8 böngészőt (így a két variáns a Windows E és a Windows N; míg az előbbinek csak az IE8, az utóbbinak a Windows Media Player 12 sem része). Ugyanakkor a gyártóknak és a kereskedőknek van lehetőségük arra, hogy telepítsék a böngészőt és a médialejátszót az új számítógépekhez és a dobozos szoftverhez. (Vállalati környezetben akár egyedi összetételű image-eket is készíthetnek a rendszergazdák, amelyeknek az IE8 vagy más böngésző is a részét képezheti.)

Fekete Sándorné - Windows-iskola
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hargittai Péter - Kaszanyiczki László - WIN32 ​API
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Farkas Csaba - Windows ​és Office 2000 felhasználóknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Farkas Csaba - Bevezetés ​a Windows és Office XP használatába
A ​XXI. század küszöbére a számítógép bevonult munkahelyünkre, otthonunkba; mindennapi munkánk hasznos segítőeszközévé, mindennapi életünk egyik fő információ hordozójává vált. A mai felhasználó nem próbálgatni akarja számítógépét, hanem egyszerűen csak használni. A Bevezetés a Windows és Office XP használatába c. könyv olvasója nemcsak megismerheti az Office csomag szolgáltatásait, hanem a könyv didaktikus felépítése és számtalan példája, feladata alapján el is sajátíthatja, be is gyakorolhatja annak használatát. Kívánjuk, hogy Olvasónk hasznos tagja legyen az alkalmazók táborának, és sikeresen feleljen meg az európai (ECDL) elvárásoknak.

Holczer József - A ​Windows Vista használata
A ​Windows Vistában egyaránt hangsúlyt kap a biztonság, a szórakoztatás és a stabilitás. Már a telepítésnél is jelentős újdonságot találunk. Nincsenek különböző telepítőkészleteket tartalmazó DVD-k, hanem a termékkulcs dönti el, hogy milyen változat fog gépünkre kerülni. A felhasználói felület tekintetében szintén jelentős újdonságokkal találkozhatunk. A Windows Vista ki tudja használni a mai gépekben már alapfelszerelésnek számító 3D gyorsítással rendelkező grafikus kártyákat. A számos biztonsági újítás közül érdemes megemlíteni például az automatikus lejátszás szabályozását, a finoman hangolható tűzfalat és a szülői felügyeletet. Az Internet Explorer kezeli az ékezetes címeket, bővült egy RSS olvasóval, és adathalászat elleni szűrőt is találunk benne. Napjainkban a számítógép már nemcsak a munka, hanem a szabadidős tevékenység eszköze is. A Windows Movie Maker segítségével fényképeinkből, videofelvételeinkből tetszetős filmeket készíthetünk, melyeket a DVD-készítővel asztali lejátszók számára alkalmas formába hozhatunk. Egy másik hasznos eszköz a Windows Media Center, ami igazi szórakoztató központtá alakítja gépünket.

Inotai László - Egyszerűen ​Windows 98
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bornemissza Zsigmond - Windows ​XP
A ​könyv a Windows xp-t mutatja be. Könnyű, gyors és érthető módon sajátíthatjuk el a használatát.

Covers_268738
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Információ ​és kommunikáció
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Kovács Cohner Judit - Magyar ​Windows 3.1
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_202370
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Windows ​3.1 felhasználóknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pétery Kristóf - A ​Windows NT4.0 Workstation használata
A ​grafikus felhasználói felületek rohamos terjedésének az operációs rendszerek sem tudnak ellenállni. Manapság minden korszerű operációs rendszer ilyen megvalósításban lát napvilágot. A Windows NT korábbi, azaz 3.51-es változata a Windows megszokott, kissé kezdetleges felületét tartalmazta. 1995-ben nagy változást hozott a Windows 95 ergonomikus szempontokat is figyelembe vevő felülete, amely a fanyalgások mellett is osztatlan sikert aratott. Kézenfekvő volt, hogy a nagyobb teljesítményű, eddig szinte kizárólag a professzionális és hálózati felhasználókat kiszolgáló Windows NT operációs rendszert is ebbe a köntösbe öltöztessék. A Windows NT 4.0-ban a felhasználói felület változásán kívül más újdonságok is megjelentek.

Mary Campbell - Egyszerűen ​Windows
Ha ​Ön először dolgozik a Windows rendszerrel - netán először ül a számítógép elé - akkor az Egyszerűbben Windows című könyvben barátságos útikalauzra lel a Windows széles körű lehetőségeinek megismerésére.

Bártfai Barnabás - Microsoft ​Windows XP zsebkönyv
A ​Windows legújabb operációs rendszere - az XP látványos változásokat hozott a korábbi verziókhoz képest. E könyvecske segítségével meggismerheti a Windows XP operációs rendszerének kezelését. Olvasása során a legalapvetőbb tudnivalóktól kezdve, a rendszerhez tartozó programok használatán át, a különböző beállítási lehetőségekig sokmindent megtanulhat. A közérthető nyelvezet miatt bátran ajánljuk akár kezdőknek is, de hasznos lehet azok számára is, akik az új rendszer beállításaival, finomhangolásával szeretnének foglalkozni. Mivel a könyv, tartalmaz számos további tudnivalót is, így akár az ECDL vizsgához való felkészülésben is hasznos segédeszköz lehet.

Farkas Csaba - Windows ​XP és Office 2003 felhasználóknak
A ​harmadik évezred Európájában elvárjuk, hogy a számítástechnika igényeinkkel együtt fejlődjön és megújuljon, legyen naprakész segítőtársunk a munkában és a mindennapokban. A Windows XP operációs rendszer és az Office 2003 irodai programcsalád jelentős mérföldkő ezen az úton.

Inotai László - Egyszerűen ​Word 2000 for Windows
Ez ​a könyv azoknak szól, akiknek a hivatali és üzleti életben szokásos leveleket, jelentéseket, tanulmányokat és ezekhez hasonló dokumentumokat kell írniuk és szerkeszteniük. Lépésről lépésre megtanulhatják, hogyan írjanak be szöveget, hogyan javíthatják és szerkeszthetik azt, hogyan formázhatnak meg egy dokumentumot úgy, hogy külalakra is esztétikus legyen, hogyan helyezhetnek egyszerűbb ábrákat, táblázatokat az irataikba, hogyan nyomtathatják ki az irataikat stb. A tanulást számos ábra és a gyakorlatban is kipróbálható példa segíti.

Katona Viktor - Harmadik ​PC-könyvem
Ez ​a könyv a Windows világába vezeti be azokat, akik már rendelkeznek számítástechnikai alapismeretekkel. A fejezetek végén példák és feladatok találhatók. Stílusa közérthető. Általános- és középiskolai oktatásra, valamint magántanulásra és tanfolyami képzésre egyaránt használható.

Gillian Doherty - Windows ​95 kezdőknek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók