Ajax-loader

'biszexuális' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Sarina Bowen - Elle Kennedy - Ez ​a srác
Ők ​ketten nem egy csapatban játszanak. Vagy mégis? Jamie Canning sosem jött rá, miért veszítette el a legjobb barátját. Négy évvel ezelőtt a tetovált, nagyszájú, szabályszegő szobatársa minden magyarázat nélkül kizárta őt az életéből. Végülis mi rossz van abban, ha tizennyolc éves korukban a nyári hokitábor utolsó éjszakáján furán alakultak köztük a dolgok? Csak egy kis részeg hülyülés volt. Senki sem halt meg. Ryan Wesley már nagyon megbánta, hogy annak idején belerángatta a nagyon is heteró barátját egy fogadásba, ami próbára tette a barátságukat. Most, hogy a z egyetemi csapataik egymás ellen játszanak a nemzeti bajnokságon, végre lesz alkalma bocsánatot kérni. De elég egy pillantást vetnie a srácra, akiért időtlen idők óta odavan, és a fájdalom erősebb, mint valaha. Jamie régóta vár válaszokra, de ehelyett egy újabb kérdést kell megfejtenie: vajon egy együtt töltött éjszaka tönkretehet egy barátságot? És ha nem, mi a helyzet hat, együtt töltött héttel? Amikor Wesley megjelenik a táborban, hogy egy újabb forró nyáron át együtt edzősködjenek, Jamie-nek sokmindenre rá kell jönnie a régi barátjával kapcsolatban… és magával kapcsolatban is.

Thomas Mann - A ​varázshegy
Thomas ​Mann monumentális regénye a század elején játszódik egy davosi tüdőszanatóriumban. Ide utazik fel a fiatal Hans Castorp unokabátyja látogatására s a tervezetten három hét helyett hét esztendőt tölt Berghofban. Ennek a világtól elzárt mikrokozmosznak nagypolgári légkörében szinte szemünk láttára sűrűsödnek azok a gócok, melyek az első világháború kirobbanásához vezettek. Sőt, már a fasizmus réme is előreveti árnyékát. A "Varázshegy"-ben Hans Castorpnak, ennek az átlag tehetségű német ifjúnak meghódításáért küzdenek a humanizmus és a későbbi fasizmus erői.

April Genevieve Tucholke - Wink, ​Poppy, Midnight
Minden ​történetbe kell egy hős. És kell bele egy hitvány gonosztevő. És hogy még mi? Megfejtésre várok titkok... Wink egy vörös hajú, szeplős lány a szomszédból: senki sem ismeri egészen, a lénye csupa talány és rejtély. A szőke, ezüstszürke szemű Poppy a leggyönyörűbb és egyszersmind a legaljasabb és legkegyetlenebb lány a középiskolában: egy igazi manipulatív méhkirálynő. És itt van a harmadik, Midnight, egy édes, de bizonytalan fiú, aki nem tud választani kettejük közül. Wink. Poppy. Midnight. Két lány. Egy fiú. És egy rémisztő, veszélyes erdő, ahol egyre több borzalmas esemény követi egymást. Mi történt valójában? Van, aki tudja. És van, aki hazudik.

Taylor Jenkins Reid - Evelyn ​hét férje
Egy ​szédítő hollywoodi karrier. Egy mélyen eltemetett titok. A legendás, de teljes visszavonultságban élő világsztár, Evelyn Hugo évtizedek óta először hajlandó interjút adni. A döntésénél már csak a választása meglepőbb: ragaszkodik egy fiatal, ismeretlen újságírónőhöz, Monique Granthoz. Miért pont neki jut ez az álomlehetőség? Aztán Evelyn emeli a tétet. Mert a szimpla sztárinterjú helyett sokkal többet ajánl. Mindent. A teljes igazságot csillogóan botrányos életéről. Semmit sem szépítve és semmit sem elhallgatva. Ahogy elkezdődik a munka, az újságírónő nemsokára sejteni kezdi: valamilyen módon összefonódik saját sorsa és Evelyn múltja. Ám ennek a titoknak nagy ára van. Szerelmek, végzetek, barátságok és árulások, aztán egy elképesztő csavar - ez a szenvedély és az életbölcsesség letehetetlen regénye. "Kérném a következő Taylor Jenkins Reid regényt. Elővételben, most." Examiner "Elvarázsol... játszi könnyedséggel teremt hús-vér szereplőket." Associated Press

James Lecesne - Trevor
Trevor ​egy vidám, jó humorú, tizenhárom éves fiú, de otthon és az iskolában különcként kezelik. Trevor művész szeretne lenni, mégpedig olyan, aki megváltoztatja a világot. De miért vesz föl csillogó Lady Gaga-jelmezt halloweenkor? Trevor szerint azért, mert jól néz ki, és amúgy is Lady Gaga a példaképe. A többieknek erről teljesen más a véleménye. Egy ideig a szülei és a barátai is megpróbálnak úgy tenni, mintha Trevor egy átlagos srác lenne. Hisz ez volna a legjobb, nem? Könnyebb elfogadni azt, aki olyan, mint te vagy én. Ha valaki nagyon más, akkor mindenki félrenéz, és reménykedik, hogy nem jól látja. De Trevor különleges, tehetséges és más, és ilyen is akar maradni. De meddig úszhat szemben az árral? A Trevor egy fordulatos, amerikai kisregény a kamaszkori útkeresésről, a másságról és az elfogadásról. Elfogadni magunkat és egymást nem a legegyszerűbb, de a legszebb feladat a világon.

Mats Strandberg - Sara B. Elfgren - Tűz
Az ​Engelsfors trilógia második kötete Vége a nyárnak és a kiválasztott hat lányt a gimnázium második osztálya várja. A szünidő szinte rettegésben telt el, és ők felkészültek a gonosz erők következő lépésére. Ám a veszedelem olyan irányból fenyegeti őket, ahonnan egyáltalán nem számítanak rá. Egyre nyilvánvalóbb, hogy valami nagyon nincs rendjén Engelsforsban. A múlt összefonódik a jelennel, az élő találkozik a holttal. A Kiválasztottak között még szorosabb lesz a kötelék, és a lányok megint rádöbbennek, hogy a rendkívüli képesség vagy a varázslat sem vigasztalja a boldogtalan szerelmeseket és nem gyógyítja meg az összetört szíveket... A svéd szerzőpáros fiatal felnőtteknek szóló trilógiájának első kötete, a Kör, óriási sikert aratott az egész világon, és nagy várakozás előzte meg a folytatást, melyben újabb sötét és misztikus fordulatok borzolják az olvasók idegeit.

Mats Strandberg - Sara B. Elfgren - Kulcs
A ​Kör boszorkányaira egyre több megpróbáltatás vár. Van-e értelme, hogy megfogyatkozva tovább küzdjenek a világ megmentéséért? Maradt-e még esélyük a démonokkal szemben? Találnak-e új segítőket elvesztett barátaik helyett? Erőt ad-e vagy csak gyöngíti őket a szerelem? Vanessa, Anna-Karin, Linnéa és Minoo mind nehezebben cipelik a Kiválasztottak emberfeletti terheit. E világi és túlvilági ellenségeik állandó, halálos veszéllyel fenyegető jelenléte sokszor eltörpül a közöttük elmélyülő ellentétek, az önmagukkal megvívandó harcok félelmetes árnyaihoz képest. Akadnak olyanok is, akik szerint másnak kell az engelsforsi diáklányok helyébe lépnie, hogy teljesítse a lehetetlennek tűnő küldetést. Mert valakinek be kell zárnia a démonok világába vezető átjáró kapuját, hogy megakadályozza az apokalipszis eljövetelét. Mats Strandberg és Sara B. Elfgren letehetetlenül izgalmas trilógiájának befejező részében, a Kulcsban, életük legsötétebb helyeire jutnak el a fiatal hősök - valódi pokoljárás-történet az övék. Csupa szürke és fekete. Vajon mi az ára, hogy pont kerüljön a hátborzongató történet végére?

Rick Sky - Freddie ​Mercury élete
1991 ​novemberében a világ megrendüléssel hallotta, hogy a földkerekség legimádottabb és legszínesebb egyéniségű sztárja AIDS-ben meghalt. Freddie Mercury egyedülálló zeneisége és rendkívüli előadásmódja a Queen együttest éveken át a slágerlisták élén tartotta. Eddig nem közölt fényképek, valamint a barátokkal, kollégákkal készített interjúkkal fűszerezett könyv elmeséli, hogyan lett a szégyenlős, Zanzibár szigetéről származó képzőművész hallgatóból a popzene extrovertált királya, hogyan teremtett a Live Aid-koncert és a Bohém rapszódia zenei legendát. A könyv elmondja a hírhedt bulikról szóló pletykák mögött megbúvó igazságot. Mesél élete két legfontosabb nőjéről, és arról, hogy miért vonakodott elismerni biszexualitását, annak ellenére, hogy halála előtt öt éven át AIDS-fertőzött volt.

Czére Gyöngyvér - A ​férfiak elárulása?
Ott ​vonaglottunk az előszobaszőnyegen, ruháink szanaszét dobálva: egyikünk mindig elindult kúszva a szoba felé, hogy a vetett ágyon áldozzunk tovább a csodás gyönyörnek, de a másikunk mindig rávetette magát az előszobaszőnyegen, megállította a soba felé kúszó testet csókokkal, harapásokkal. Így egy órába is beletelt, azt hiszem, amíg bevergődtünk a szoba előre megvetett kanapéjára. Hosszú idő telt el mindenesetre, s csak arra emlékszem, hogy Ági fanyar, bodzaillatú ölére hajoltam... - Tényleg így élted ezt át? - hajolok előre a fotelban. - Ilyen szépségesen, költőien? - Így - bólint Laura, zománcos fogai nedvesek az emlékezéstől. - Így emlékszem mindenre.

Cassandra Clare - Maureen Johnson - Sarah Rees Brennan - The ​Bane Chronicles
A ​Collection of Ten Short Stories centred around Magnus Bane. Each short story is going to be published as an ebook followed by a Full Single Print Coming 2014 Ever wondered about the enigmatic, mysterious warlock Magnus Bane? The only character to appear in every Shadowhunter book, Magnus has a past even more shrouded in mystery than his present. I’ve teamed up with acclaimed YA writers Maureen Johnson and Sarah Rees Brennan to create the Bane Chronicles, the back (and front) story of Magnus told in ten linked tales. Look for short stories like Vampires, Scones and Edmund Herondale; The Rise and Fall of the Hotel Dumort; Saving Raphael Santiago and What To Buy The Shadowhunter Who Has Everything (And Who You’re Not Officially Dating Anyway). Each story will be available as an ebook on a monthly basis starting April 16 with the tale of What Happened In Peru. Each story will be released monthly online for the next ten months — and then for those who don’t read e-books, the full print collection will be available in bookstores and wherever else books are sold after the Chronicles have been finished.

Anais Nin - Henry ​és June
Szeretője, ​Henry Miller szerint Anais Nin olyannyira női prózát ír, mint senki más. Az írónő naplója tulajdonképpen egy a harmincas évekbeli Párizsban játszódó regény. A szereplők kusza viszonyai cáfolják a hagyományos és modern regény tér- és időszemléletét. A könyv témája nem is annyira az erotika és a szexualitás, hanem az őszinteség esélye, más néven a szabadság. “Veszedelmesen okos könyv, amelyben a francia-spanyol írónő, ki naplóírási rekordokat döntött meg, szinte kegyetlen őszinteséggel boncolgatja önmagát, valamint Henry Millerhez és annak feleségéhez, June-hoz fűződő szerelmét.“ (www.pestidiva.hu)

Alice Walker - The ​Color Purple
This ​book tells the story of Celie. Raped by the man she calls father, her two children taken from her and forced into an ugly marriage, she has no one to talk to but God, until she meets a woman who offers love and support.

John Cheever - The ​Letters of John Cheever
John ​Cheever's letters offer a tantalising glimpse into the life of a writer. They include correspondence with his contemporaries, such as Philip Roth, John Updike and Saul Bellow, his days as a young, aspiring writer and his battles with bisexuality and alcoholism. In this collection, edited by his son Benjamin Cheever, we see how his private correspondence was as extraordinary as his published works.

Robert L. Rush - Arccal ​a Pokolba
„Texas, ​Briscore megye, Silverton a 90-s évek közepe. Andyt 14 éves korában megerőszakolták. A lánynak hatalmas lelki háborút kell megvívnia önmagában azért, hogy az egész megtörtént esetet elhallgassa a szülei, húga és a barátai elől. Ezzel egy időben a festői kisvárosban egyre több fiatal csatlakozik a rockzene világához. Andynek ez pont kapóra jön. Valamivel feledtetnie kell azt, ami megtörtént vele. A lelke viszont háborog. Mikor fájdalmat érez önsértésként pengéhez, italhoz és kábítószerhez nyúl. Édesapja Greg, a lány által titokban tartott megerőszakolást követően elutazik, elhagyja a családot. Írországba megy. Andy egyik alkalmi kapcsolatból a másikba zuhan. Időközben beleszeret egy lány Zara. Andy, Zara által jön rá, hogy képtelen szerelemmel szeretni valakit. Mark egy 24 éves, lelkileg megtört fiatalember, aki depresszióba menekül a balul elsült randik miatt. Egy nap megtalálja Andy adatlapját egy internetes portálon. Utolsó lehetőségként megpróbálja a rocker lányt egy randira hívni. A találka sikerül, de Mark már az elején érzi, hogy ő és Andy két különálló világ. Ámbár mégis elhatározza, hogy segít a munkanélküli lánynak új életet kezdeni, és kilábalni abból a szennyből, amiben jelenleg él. Andy húga a 16 éves Cassidy pedig gyűlöli a nővérét. Tudja miket művel a fiúkkal és a lányokkal, mert Andy ugyanis biszexuális. Azonban hiába próbálja távol tartani magától a nővérét, az mintha fertőzné őt és belerángatná a szex világába. Silverton idősebb polgárai kiközösítik a fiatal rockereket, mert többen úgy vélik, hogy nem a városba valóak ezek a fiatalok.”

Rachel Gold - My ​Year Zero
Lauren ​thinks she has a pretty good life - so why is it that she feels crazy most of the time? She figures it’s nothing she can’t fix by getting her first girlfriend and doing better at school. But how is she ever going to find a girlfriend in Duluth, Minnesota? When she meets a group of kids who are telling a science fiction story online and gets invited down to the Twin Cities, she gets more attention than she ever expected, from two very different girls: charming Sierra and troublesome Blake. Blake helps Lauren understand that she’s not the crazy one in her life. But Blake's attention - and insights into life and living with bipolar disorder - threaten to destroy everything Lauren has created for herself, including her relationship with Sierra.

Suanne Laqueur - A ​Charm of Finches
“I ​swear. Give me one more chance and I will make the most of it.” Ex-escort Javier Landes is asking for his third chance at love. And the third time is the charm. He meets an art therapist named Steffen Finch and what starts as casual deepens into a passionate relationship—everything Jav has ever wanted, and everything he fears losing. Stef’s business card reads Curator & Sailor. His creativity and insightful nature have made him into a talented therapist, the one to call for tough cases. His professional success can’t conceal a deep need to connect with someone, but Javier Landes is the last person Stef expected. Geronimo "Geno" Caan is Stef's most challenging case. To cope with his ordeal, he's allowed an alter-ego called Mos to make decisions, and now lives a double life within a web of lies. Under Stef’s navigation, Geno uses art to express what Mos forbids to be spoken aloud. But as Geno’s attachment to Stef gradually extends to Jav, the boundaries between professional and personal begin to blur. Over the course of a year, Jav, Stef and Geno form an unexpected and unconventional triangle, revealing how men make love in times of war and how love is a great wisdom made up of small understandings. The long-awaited second book of the Venery series, A Charm of Finches is an epic tale of survival and secrets guaranteed to make you think and feel and remember.

April Genevieve Tucholke - Wink ​Poppy Midnight (angol)
The ​intrigue of The Virgin Suicides and the "supernatural or not" question of The Unbecoming of Mara Dyer coalesce in this young adult mystery, where nothing is quite as it seems, no one is quite who you think, and everything can change on a dime. Every story needs a hero. Every story needs a villain. Every story needs a secret. Wink is the odd, mysterious neighbor girl, wild red hair and freckles. Poppy is the blond bully and the beautiful, manipulative high school queen bee. Midnight is the sweet, uncertain boy caught between them. Wink. Poppy. Midnight. Two girls. One boy. Three voices that burst onto the page in short, sharp, bewitching chapters, and spiral swiftly and inexorably toward something terrible or tricky or tremendous. What really happened? Someone knows. Someone is lying. For fans of Holly Black, We Were Liars, and The Raven Boys, this mysterious tale full of intrigue, dread, beauty, and a whiff of something strange will leave you utterly entranced.

L. J. Baker - Promises, ​Promises
Sandy ​Blunt, witch, has big dreams but C-average magic skills. Her only noteworthy talent is for paying extravagant compliments to women. Trouble is, when she uses that gift, she unwittingly foretells the future for a pretty princess. The punishment for prophesying about one of royal blood is death. With the help of ill-assorted companions, including a self-professed princess in disguise with a wild imagination, a self-absorbed member of the royal guard, and the not-so-average girl next door, Sandy has a year and a day to travel to far-flung places--encountering such dangerous creatures as a dragon who writes awful poetry, slovely elves, and boarding house landladies--to collect the weird and magical items needed to turn her prophecies into promises and so evade the executioner.

D. J. Jamison - Five ​Fake Dates
Adam I've ​got it bad for my best friend, but he's only had eyes for my sister since we were kids. I don't know what I'll do if they hook up -- especially after a drunken kiss West doesn't seem to remember. Seeing them together just might kill me, so why I offer to help him hone his dating skills, I'll never know. FML. West Ever since a drunken kiss we haven't talked about, I've been seeing Adam in a new light. Trouble is, he thinks I want his sister. This whole bisexual awakening thing is scary, and I don't want to risk our friendship by moving too fast. But when Adam mocks my dating skills, I come up with a genius plan: Five Fake Dates. Adam thinks he's helping me, and I get to test the waters without risking our friendship. Win-win! A few fake dates, increasingly real kisses, and a tiny deception between friends. What could go wrong? Five Fake Dates was originally written for a promotional giveaway to fans. It has been expanded to approximately 27,000 words and now has a little more spice and a bonus epilogue with HEA!

Mats Strandberg - Sara B. Elfgren - Nyckeln
Det ​har gått drygt en månad sedan tragedin i Engelsfors gymnasiums gympasal. De utvalda får ingen tid att återhämta sig innan deras värld vänds upp och ner igen. Frågor besvaras. Hemligheter avslöjas. Lojaliteter prövas. Tiden håller på att rinna ut och till slut kan De utvalda bara vara säkra på en sak: Allt kommer att förändras.

Eliza Lentzski - The ​Final Rose
At ​the ripe age of twenty-seven, Nokomis Reed's love life has come to a screeching halt—which is why when her mother nominates her to be a contestant on a reality TV show, she reluctantly says yes. Nokomis soon finds herself in a strange new world, living in a house with twenty other women, each vying for the attention of the same man. But when it's one of the other contestants, and not the single man who catches her eye, Nokomis is thrown even further from her comfort zone. Smart, sexy, and fun, The Final Rose follows Nokomis as she navigates the Game in search of love.

Leah Raeder - Black ​Iris
It ​only took one moment of weakness for Laney Keating’s world to fall apart. One stupid gesture for a hopeless crush. Then the rumors began. Slut, they called her. Queer. Psycho. Mentally ill, messed up, so messed up even her own mother decided she wasn't worth sticking around for. If Laney could erase that whole year, she would. College is her chance to start with a clean slate. She's not looking for new friends, but they find her: charming, handsome Armin, the only guy patient enough to work through her thorny defenses—and fiery, filterless Blythe, the bad girl and partner in crime who has thorns of her own. But Laney knows nothing good ever lasts. When a ghost from her past resurfaces—the bully who broke her down completely—she decides it's time to live up to her own legend. And Armin and Blythe are going to help. Which was the plan all along. Because the rumors are true. Every single one. And Laney is going to show them just how true. She's going to show them all.

K. Webster - The ​Glue
I’m ​a fixer. A lover. Always searching for the right fit. And I come up empty every time. My desires are unusual. I don’t feel whole until I’m in the middle, holding it all together. Which makes having a romantic relationship really difficult. Until them. Two people. An unraveling marriage. Love on the rocks. And they want me. To put them back together again. Problem is, once they’re fixed, where does that leave me? I sure as hell hope I stick like glue. ***This story is MMF.***

Mackenzi Lee - Die ​Bekenntnisse eines Gentlemans
Gab ​es je ein abschreckenderes Beispiel für junge Bildungsreisende als Sir Henry Montague? Nach Montys Cavaliersreise wird der englische Adel seine Sprösslinge bestimmt nie wieder auf den Kontinent schicken! Irgendwie ist Monty immer in eine Tändelei verwickelt oder betrunken oder zur falschen Zeit am falschen Ort nackt (in Versailles! Am Hof des Königs!). Zwischen Paris und Marseille verlieren Monty, Percy und Felicity auch noch ihren Hofmeister, kämpfen gegen Wegelagerer und Piraten, gegeneinander (Monty und Felicity) oder gegen ihre Gefühle füreinander (Monty und Percy). Aber am Ende dieser abenteuerlichen Reise finden sie alle drei nicht nur zueinander, sondern auch zu sich selbst.

Erica Sakurazawa - Between ​the Sheets
Between ​the Sheets features the unusual friendship from the nearly inseparable Saki and Minako. Minako carries a fervent torch for the other girl - a passion of which Saki is initially ignorant. But when Minako sleeps with Saki's boyfriend Ken (just to see what Saki sees in him), the true nature of Minako's obsession begins to reveal itself, provoking an understandably strong reaction from Saki.

André Aciman - Szólíts ​a neveden
André ​Aciman olasz riviérán játszódó regénye egy kamasz fiú és a családi nyaralóvendég, egy ifjú amerikai kutató között váratlanul kibontakozó, elsöprő szerelem története. A vonzalom, amelynek következményeivel egyelőre képtelenek szembenézni, felkészületlenül éri a fiatalokat. Az együtt töltött nyári hetek során mindketten küzdenek saját érzéseikkel, egyszerre tartva környezetüktől és saját maguktól. Vakmerően igyekeznek elérni azt, amiről sejtik, talán soha többé nem adatik meg nekik: a két ember közötti legteljesebb egységet. A Szólíts a neveden korunk egyik legcsodálatosabb szerelmi története, amely egy csapásra klasszikussá vált. A regény alapján készült film Luca Guadagnino rendezésében, Armie Hammer és Timothée Chalamet főszereplésével, a háromszoros Oscar-jelölt James Ivory forgatókönyvéből február 8-tól látható a magyar mozikban. A Publishers Weekly és a The Washington Post AZ ÉV LEGJOBB KÖTETÉNEK ítélte - a New York Times felvette AZ ÉV FIGYELEMRE MÉLTÓ KÖNYVEINEK listájára - a New York Magazine felvette FUTURE CANON (,,A jövő kánonja") válogatásába - a Chicago Tribune és a Seattle Times AZ ÉV KEDVENC KÖNYVÉNEK választotta - a Lambda Irodalmi Díj nyertese szépirodalom kategóriában

André Aciman - Szólíts ​a neveden
André ​Aciman olasz riviérán játszódó regénye egy kamasz fiú és a családi nyaralóvendég, egy ifjú amerikai kutató között váratlanul kibontakozó, elsöprő szerelem története. A vonzalom, amelynek következményeivel egyelőre képtelenek szembenézni, felkészületlenül éri a fiatalokat. Az együtt töltött nyári hetek során mindketten küzdenek saját érzéseikkel, egyszerre tartva környezetüktől és saját maguktól. Vakmerően igyekeznek elérni azt, amiről sejtik, talán soha többé nem adatik meg nekik: a két ember közötti legteljesebb egységet. A Szólíts a neveden korunk egyik legcsodálatosabb szerelmi története, amely egy csapásra klasszikussá vált. A regény alapján készült film Luca Guadagnino rendezésében, Armie Hammer és Timothée Chalamet főszereplésével, a háromszoros Oscar-jelölt James Ivory forgatókönyvéből február 8-tól látható a magyar mozikban. A Publishers Weekly és a The Washington Post AZ ÉV LEGJOBB KÖTETÉNEK ítélte - a New York Times felvette AZ ÉV FIGYELEMRE MÉLTÓ KÖNYVEINEK listájára - a New York Magazine felvette FUTURE CANON (,,A jövő kánonja") válogatásába - a Chicago Tribune és a Seattle Times AZ ÉV KEDVENC KÖNYVÉNEK választotta - a Lambda Irodalmi Díj nyertese szépirodalom kategóriában

Suanne Laqueur - An ​Exaltation of Larks
"We're ​so alike, you and I. It's no wonder we kept finding each other." September 11, 1973: Eleven-year-old Alejandro Penda watches from his apartment window as Santiago, Chile falls to a military coup, destroying his family and his childhood. Arriving alone in America, he’s taken in by the Larks: a prominent family in the town of Guelisten. Though burdened by unresolved grief for his disappeared parents, he becomes fiercely loyal to the Larks, eventually marrying one of their daughters, Valerie. September 11, 2001: Javier Landes watches from his apartment window as New York City falls to terrorism. As one of Manhattan’s top-paid male escorts, this professional lover has never lacked for company and is loyal only to himself. But in the wake of 9/11, Jav is named guardian for an orphaned nephew in Guelisten and must open his carefully-guarded heart to pain he's long suppressed. Alex, Valerie and Jav meet first in their twenties, with a sudden attraction each finds strange and compelling. When they meet again in their forties, they discover not only is their bond still strong, but their life experiences are strangely similar. All have been shaped by separate 9/11's, and their unfinished business from the past will change everything they know about love, loyalty and friendship. "Life has rules. You cannot come in the middle of the night and take what we agreed isn't yours." Across three decades and two continents, Suanne Laqueur's fifth novel explores the unpredictability of sexual attraction, how family ties are forged, torn and mended, and how love's downfall can turn to exaltation.

Rainbow Rowell - Carry ​On (francia)
Une ​histoire d'amour profondément émouvante et complètement envoutante dans un univers effrayant de monstres et de fantomes... Un cocktail aussi surprenant que captivant ! Simon Snow déteste cette rentrée. Sa petite amie rompt avec lui ; son professeur préféré l'évite ; et Baz, son insupportable colocataire et ennemi juré, a disparu. Qu'il se trouve à l'école de magie de Watford ne change pas grand-chose. Simon n'a rien, mais vraiment rien de l'Élu. Et pourtant, il faut avancer, car la vie continue...

Mats Strandberg - Sara B. Elfgren - Eld
De ​utvalda ska börja andra året på gymnasiet. Hela sommarlovet har de hållit andan i väntan på demonernas nästa drag. Men hotet kommer från ett håll de aldrig kunnat förutse. Det blir alltmer uppenbart att något är väldigt, väldigt fel i Engelsfors. Det förflutna vävs ihop med nuet. De levande möter de döda. De utvalda knyts allt tätare till varandra och påminns återigen om att magi inte kan lindra olycklig kärlek eller laga krossade hjärtan. Eld är andra delen i Engelsforstrilogin.

Effie Calvin - Daughter ​of the Sun
Orsina ​of Melidrie is a paladin of the Order of the Sun, sworn to drive out corruption and chaos wherever she finds it. She has been ordered to leave her home and travel around Vesolda in search of a great evil she is supposedly destined to destroy. But after two years of fighting monsters and demons and evil gods, she does not seem to be any closer to her goal - or ever returning home. Aelia is the Goddess of Caprice, the personification of poor decision-making. The Order of the Sun has classified her as a chaos goddess, meaning that her worship has been outlawed. During a run-in with Orsina, she is trapped in a mortal body, rendering her unable to leave Inthya. Aelia is found by Orsina again, but this time Orsina does not recognize her in her new body. So Aelia pretends to be a mortal woman who is fleeing an abusive family. Aelia plans to use Orsina as protection as she hunts down the magical relic that will free her from her mortal body. As Aelia and Orsina grow closer to one another, Aelia wrestles with her own desire to tell Orsina the truth about who she is, and her fear that Orsina will turn on her if she does. But the decision might not be hers after all, because their actions have not gone unnoticed by Aelia’s siblings.

Teresa Mummert - The ​Good Girls
My ​life was meticulously planned and I refused to deviate from that path. While my peers were partying, I prepared for the future. Then a tragic event destroyed everything and I learned that while I was looking ahead, I forgot to live in the moment. Starting over seemed impossible until I met Cara McCarthy, who lived every day like it was her last. She opened my eyes to a world of chaos and disorder. I loved every minute of it. She was also dating Tristan Adams, one of the most gorgeous men I’d ever seen. The three of us became inseparable. Our parents were oblivious and soon lines became blurred, feelings began to grow, and someone’s heart was going to get broken. I hoped it wasn’t mine.

Kollekciók