Ajax-loader

'húsvét' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Tészabó Júlia - Nagy ​húsvéti képeskönyv
A ​karácsony mellett a húsvét az az ünnepünk, amelynek az évszázadok során kialakult gazdag szokásvilága nagyon sok ember számára megtöri a hétköznapok egyhangúságát. Az egyházi ünnep rituáléján kívül hangsúlyt kaptak a profán ünneplési módok is, s a húsvét mély tartalommal bíró eszméje számos képző- és filmművészeti alkotás ihletője lett. Kötetünk felvillantja az ünnep kialakulásának történetét. Bepillantást nyújt a hozzá kapcsolódó hiedelmekbe és népi szokásokba, amelyek vidékenként eltérő formában öltenek testet, számos mozzanatuk a városokban is elterjedt és fennmaradt napjainkig. Ízelítőt kap az olvasó a húsvéti témakörben fogant festészeti alkotások gazdag világából is.

Csörgő Anikó - Füzesi Zsuzsa - Csodaország
Mesék ​világa és a gyerekeket lekötő foglalkoztatók keverednek ebben a nagyalakú, színes mesekönyvben. Ollózás, ragasztás, rajzolás, színezés és még sok öröm vár a könyv olvasóira.

Frauke Michalski - Húsvéti ​figurák, díszek
Ez ​a könyv sokféle húsvéti ötletet mutat be, mindenki talál kedvére valót. Vannak köztük a húsvéti asztalra való díszek éppúgy, mint húsvéti kosárkák vagy éppen vidám húsvéti nyuszik. A könyvben alkalmazott anyagok skálája széles. Ezermesterboltokban mind beszerezhető. Bizonyára otthon is akad némi maradék, ami jól felhasználható. A barkácsolást pedig a mellékelt szabásmintán található figurák megkönnyítik.

Liane Schneider - Bori ​és a húsvéti nyúl
Bori ​tulajdonképpen már nem hisz a húsvéti nyúlban. Mégis furcsa, hogy éppen Húsvét előtt ugrál át egy nyuszi a kertjükön. De Bori hamar megfelejtkezik róla, mert nagyon lefoglalja a tojásfestés. Végül eljön a Húsvét - és Borinak meg kell mentenie a húsvéti nyuszit.

Barsi Balázs - Telek Péter-Pál - Magasság ​és mélység
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bartos Erika - Bogyó ​és Babóca társasjátéka
Babóca ​és barátnői tojást festenek, hiszen a fiúk mind meglátogatják őket húsvét reggelén. De jaj, Ugri tojásai összetörnek! Vajon kinek van ideje segíteni a húsvéti készülődés közepette? Nem fogod kitalálni... A második mesében Bogyó Pihével társasozik a réten. Bogyó mindig az első szeretne lenni! Sajnos a társasban ez a szerencsén is múlik... A dühös csigafiú megpróbál egyedül játszani, de rájön, hogy mégis jobb együtt lenni, mint egyedül otthon morcoskodni. Ugye? Próbáljátok ki ti is Bogyóék társasjátékát, amit megtaláltok a szabályokkal együtt a könyvben

Babits Mihály - Húsvét ​előtt
Babits ​Mihály lírai életműve évtizedek múltával is megőrizte frisseségét, korszerűségét; olyan költészet ez, mely évről évre hozzáférhetőbb a mai ember számára. Csupa kísérletezéssel, járatlan utakkal telt lírájának olyan csúcsai vannak, melyek tiszteletet parancsolón emelkednek ki századunk magyar irodalmának hegyvonulatából. Nagy és teljes költészet az övé, s mert pályája válságos évtizedek viharain át, saját lelkének nyugtalansága, érzékenysége, teremtő elégedetlensége fölött, saját lelkének örvényei fölött ível, csupa ellentmondás is ez a líra, de mindig minden hangjában őszinte; életének és művészetének dolgairól mindig egyforma erővel szól, nehezen fölfejthető összetettséggel, ha bonyolultságukat akarja kifejezni, tiszta egyszerűséggel, ha kristályszerkezetüket akarja láttatni. Gyűjteményünk - melyet a babitsi életmű kiváló ismerője és nagy tudású értelmezője, Keresztury Dezső állított össze - Babits változatos és igen gazdag költészetének legjellegzetesebb, legfontosabb darabjait tartalmazza, több mint másél száz verset. Kötetünk Babits Mihály születésének századik évfordulójára jelenik meg.

Nemes Nagy Ágnes - Nyúlanyó ​húsvétja
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_211584
Húsvéti ​Hívogató Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Húsvéti ​Hívogató
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Borisz Akunyin - Különleges ​megbízatások
Hasfelmetsző ​Jack bukkant volna fel Moszkvában? És éppen akkor, amikor a cár húsvéti látogatására készülődik a város vezetése? Egymást követik az elképesztően brutális gyilkosságok, melyek áldozatai többnyire prostituáltak – s a gyilkos minden alkalommal borzalmas „dekorációt” hagy maga után. A moszkvai rendőrfőnöknek meggyőződése, hogy ilyen bűntetteket csak valamilyen durva foglalkozást űző ember követhet el: leginkább hentes. Eraszt Fandorin azonban arra gyanakszik, hogy a londoni mániákus Moszkvában folytatja tevékenységét... A kötet másik kisregényében Fandorinnak, a moszkvai főkormányzó különleges megbízatású nyomozójának egy zseniális csalóval kell megmérkőznie. „Pikk Bubi” álruhában, fantasztikus színészi képességekkel csal ki hatalmas összegeket különféle magas rangú emberektől. A zseniális nyomozó most igazán az emberére akad: Pikk Bubi még attól sem riad vissza, hogy vele és szeretőjével űzzön egy aljas kis tréfát... Borisz Akunyin folytatja diadalútját a világban – a kommunizmus bukása óta ő az egyetlen orosz szerző, aki hazájában s külföldön is tömegsikert ért el: teremtménye, Eraszt Fandorin a krimiirodalom legendáriumában Sherlock Holmes és James Bond nyomdokaiba lép...

Cseri Kálmán - Mit ​ünnepelünk húsvétkor?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Nikosz Kazantzakisz - Akinek ​meg kell halnia
Egy ​anatóliai görög faluban húsvét táján összeülnek az elöljárók. Nagy gondban vannak: a következő évi passiójáték szereplőit kell kijelölniük. Sok vita után Krisztus szerepét Manolioszra, a fiatal pásztorra bízzák. Manoliosz és társai - az apostolok, akik között ott van a földesúr fia is - őszinte szívvel, nagy elmélyüléssel készülnek szerepükre. Ám Krisztus eme igazi követői akaratlanul is szembekerülnek az emberi gonoszsággal. Fellépésük drámai eseményeket von maga után, melyek során mindenki megmutatja igazi arcát.

Szeghalmyné Ócsai Marianna - Szeghalmy Szilvia - Bálint-naptól ​húsvétig
Nyakékek, ​fülbevalók, karkötők, gyűrűk - színes, aprócska gyöngyökből. Kit ne kápráztatna el e csillogó ékszerek varázsa. A gyöngy szeretete egyidős az emberiséggel. A különböző korok és népek kultúrájában természetesen más-más formában jelentek és jelennek meg a gyöngyök. A szerzők elhatározták, hogy közreadják mindazt, amit évek hosszú sora óta készítettek először a maguk örömére, majd később másokéra is. E kötet a tavasz jegyében született. Egyszerű, de mutatós virágokat készíthetünk kisebb gyermekink segítségével. Türelemtől és kitartástól függően próbálkozhatunk a nehezebb díszekkel - kokárda, húsvéti nyuszi, stb. S hogy mi kell hozzá? Kedv, lelkesedés, némi gyöngy és kézügyesség.

Lénárt Gitta - Élő ​ételek ünnepnapokra
Jó, ​hogy vannak ünnepeink. Megszakítják a hétköznapok egyhangúságát, ilyenkor megpihenünk kicsit, többet vagyunk szeretteinkkel, és lelkileg is átadjuk magunkat az ünnepi hangulatnak. Látjuk mások örömét, és hagyjuk, hogy nekünk is örömet szerezzenek. Ünnepekre szükség van. Az ételkészítés maga is ünnep, különleges kapcsolati élmény, egyfajta párbeszéd, az örömszerzés egy kifinomult módja. Aki készíti, annak az odaadás és kreativitás, aki elfogyasztja, annak pedig a feltétlen elfogadás élményét nyújtja. Személyre és alkalomra szabottan ételt készíteni: igazi kihívás. A feladat a tervezéssel, bevásárlással kezdődik, majd folytatódik a konyhában, egészen a tálalásig. Gondolatban pedig végig ott szerepel a másik fél: Mivel tudnék neki igazi örömet szerezni? A nyerskonyha színek, formák és ízek olyan hihetetlen sokszínűségét rejti, hogy akár mindennapra juthatna ünnepi fogás az asztalunkra. A természet egy csoda, az alapanyagok tárháza pedig szinte kimeríthetetlen. Lénárt Gitta, a nyers táplálkozás magyarországi szakértője legújabb könyvében bemutatja, hogy a természet kincseiből a tálalással és díszítéssel hogyan tudunk valódi művészi alkotásokat varázsolni az ünnepi asztalra, és hogyan tehetjük különlegessé ezeket az alkalmakat anélkül, hogy kompromisszumot kellene kötnünk az étkezés terén. Különleges, ünnepi receptjeit művészi fotók gazdagítják.

Covers_405978
"Kezdetben ​volt az Ige..." Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - "Kezdetben ​volt az Ige..."
A ​János-evangélium prológusa magyar, cseh, ószláv, román, latin, görög, német, angol, olasz, francia, orosz és szlovák nyelven. A Prológushoz kapcsolódó kiadvánnyal kapcsolatban meg kell jegyezni: a Keleti Egyházban húsvétkor, a Nyugati Egyházban karácsonykor az első néhány vers az ünnepi evangélium. Az összeállításban szerepel néhány gondolat a Prológus kapcsán. További érdekesség, hogy különböző nyelven is olvasható a kiválasztott szakasz.

Kathleen Lützner - Szépen ​díszített húsvéti tojások
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Juhász Magda - Nyuszkó ​ajándéka
Húsvéti ​verses mese színes rajzokkal.

Nyírő Erzsébet - Juhász Fruzsina - Húsvéti ​meglepetés
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

A_keresztfahoz_megyek
A ​keresztfához megyek Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - A ​keresztfához megyek
A ​teremtés végcélját nem a mi világunk időleges köreiben kell keresnünk, hanem önmagunkban és mindeneken túl, az isteni élet világában. A kereszt ettől az érzéki világtól való elszakadást jelenti: szenvedéseinket és halálunkat. Szenvedéseink tanítanak meg mindannak értékelésére, ami szellemi: halálunk tesz alkalmassá bennünket arra, hogy mindenestül a szellemi valóság, az isteni élet részesei lehessünk. A kereszt jele a világtól való elszakadásnak, amelyre szenvedéseink tanítanak, jele a végső elszakadásnak, amelyet halálunk eredményez. De a kereszt jele a fölfelé haladásnak, az egyre szellemibbé válásnak, a végső Célnak, amelyet – önmagunkon túljutva – el fogunk érni. A keresztény nem riad a kereszttől, mert Krisztust látja rajta. Tudja, hogy a szenvedés, a halál és a bűn hozzátartozik ehhez a világhoz: tudja, és küzd ellenük. Azt is tudja, hogy ezek nem végső dolgok, amint maga a világ sem az. Krisztus öltötte magára a keresztet, és a keresztény Krisztus sorstársa: Vele küzd minden ellen, ami rossz, hiszi, hogy jóakaratú és nemes erőfeszítései egyre szellemibbé teszik: a kegyelem feléje hajolhat, és az isteni életbe emelheti. A keresztény Krisztussal él, hogy Vele együtt támadjon fel. Keresztutat pedig azért végez, hogy megerősödjön abban a tudatban, hogy ő Krisztus sorstársa – mindvégig az: a feltámadásig az.

Rudolf Steiner - A ​Karácsony és a Húsvét misztériuma
Az ​emberiség fejlődéstörténete két jelentős részre oszlik. A fejlődés egyik része az istenekkel teljes állapotból az istennélküliséghez, a másik rész – amelynek most a kezdetén vagyunk – az istennélküliségből a remélt istennel telítettséghez vezet. És közben, a két fejlődési áramlat között áll a golgotai kereszt... Vajon hogyan él a golgotai esemény az emberiség tudatában? „_Kezdetben vala az Ige._” Valóban, kezdetben az ige a csillagok állásában és járásában nyilatkozott meg, s a kozmosz magasságából hangzott az emberiség felé. A Földön nem találhatta meg az emberiség az igét, mert mennyei távolságokból, az Atya birodalmából jött az a Földbe és a Földre. A János-evangélium írója ki merte mondani, hogy „_az Ige testté lőn és közöttünk lakozék_”. Ez azt jelenti, hogy az, ami a csillagokban élt, később abban a testben lakott, amely később a keresztfán függött. Megláthatta az emberiség egy emberben azt, akit azelőtt a kozmikus messzeségekben keresett. Leszállt hozzá, ami azelőtt csak a fénysugárban áramlott a Földre. Az ember a maga világnézetét először a kozmológiára, majd a csillagfényben megnyilatkozó erőtől és az élő kozmikus igétől áthatott „központi ember” szemléletére építi. Így vezeti az embert az isteni gondviselés. Hogy a világ eredete úgy is feltárulhat előttünk, ha megismerjük Jézus benső emberi mivoltát, és kapcsolatot teremtünk a magunk és Jézus benső emberi mivolta között, ahogyan azelőtt kapcsolatot teremtettek a Földön élő ember és a csillagokból megszólaló örök kozmikus ige között, ezt nyilatkoztatja ki a golgotai misztérium az emberiség számára. A golgotai misztérium valóban a legfontosabb eseménye a földfejlődésnek. Ezt adja tudtunkra az Újtestamentum.

Richard Yates - Húsvéti ​korzó
A ​két testvér már kislányként is nagyon különbözött egymástól. Emily csodálattal tekintett érzékeny lelkű nővérére, és féltékenyen szemlélte apjukhoz fűződő kapcsolatát, Sarah viszont húga önálló gondolkodásmódját és függetlenségét irigyelte. Felnőttként egészen más életet élnek. Sarah a biztonságot jelentő házasságot választja, Emily az állandó útkeresést. De vajon melyik jelent szabadulást az otthonról hozott, bénító minták alól, és melyik vezet a boldogsághoz? Richard Yates amerikai író (1926 – 1992) lassan jól megérdemelt helyére, a klasszikusok közé kerül. Hírnevét a fojtogató légkörű A szabadság útjaival alapozta meg, melyből nem kevésbé borzongató film készült. Tehetségét generációjának jelentős szerzői, Vonnegut és Tenessee Williams méltatták. Realizmusát, kíméletlen iróniáját sok fiatal, angolszász író próbálja utánozni ma is.

Balogh Elemér - Kerényi Imre - Csíksomlyói ​passió
A ​passiójáték szövegének összeállítását egy színpadi előadás tette szükségessé: 1981-ben az akkori Várszínház társulata vitte színpadra a nagypénteki misztériumjátéknak ezt a szövegváltozatát. A Helikon Kiadó akkor is, ezzel az új, változatlan kiadással pedig ma is jelezni kívánja: ez a szöveg érdemes arra, hogy megőrződjék az utókornak, akárcsak a magyar nemzeti dráma többi darabja.

Karczagi Annamária - Az ​otthonos lakás
A ​színes fényképekkel gazdagon illusztrált könyv szerzője csupa olyan ötletet közöl művében, amelyek segítségével egyszerűen, könnyen megvalósítható, olcsó ötletekkel otthonosabbá, egyedibbé varázsolhatjuk lakásunkat. A tippek évszakok szerint, a szezonális ünnepekhez, sajátosságokhoz illően válogatva követik egymást. Így egyéb ötletek mellett a tavasznál találjuk a húsvéti dekorációk leírásait, a nyárnál a szabadtéren kivitelezhető és nyaralással kapcsolatos javaslatokat, amit a halloween-es és karácsonyhoz köthető díszítések ismertetése követ. A képeket rövid, tömör szöveg egészíti ki.

Malcolm Hillier - Virágkötészet
Gyakorlati ​útmutató a friss és száraz virágok kiválasztásához, előkészítéséhez és összeállításához. Fényképes bemutató a friss és szárított virágokról, lombokról, termésekről, évszakok és színek szerinti csoportosításban. Ötletek és módszerek: Útmutató a csokrok és füzérek összeállításához, a virágok előkészítéséhez és szárításához. A díszítőművészet alapjai: Az összeállítások színének, formájának megtervezés és az elrendezés bemutatása ösztönzést ad, hogy egyéni stílusára mindenki rátaláljon.

Heide Baer - Húsvéti ​tojásdíszítés
A ​Fortélyok sorozat 40. kötetének utánnyomása Ebben a könyvben a tojásdíszítés különféle technikáit mutatjuk be. Alkalmazhatjuk a szalvétatechnikát, üvegfestést, árnyékvágást stb. Fogjunk hozzá bátran, és készítsünk különféle húsvéti tojásokat, amelyekkel megajándékozhatjuk a húsvéti locsolókat, illetve díszíthetjük a húsvéti terítéket. A kötetet óvodáknak és iskoláknak is ajánljuk. A tartalomból: Anyagok, eszközök és technikák Tojásvásárlás Tisztítás és kifújás Festés és ragasztás A mintaív átmásolása A tojás felfüggesztése Arcpír Masnikötés Articsókatechnika Gravírozás Dísztített tojások Népi jellegű húsvéti tojások Virágos tojások Berzselt tojások Articsókatojások Árnyékfiligránnal díszített tojások Antik hatású tojások Kékfestő tojások Virágos és tolldíszes tojások Csipkés tojások Különleges felület struktúrpasztával Asztaldíszítés

Czárán Eszter - Világnak ​virága - Tavasz
/A ​tavaszi napéjegyenlőségtől a nyári napfordulóig/ A könyv a Kos, Bika és a Ikrek havát foglalja magába. A gyerekek és fiatalok számára tanító által összeállított gyűjteményben az esztendő minden napjára találnak értékes olvasnivalót a fiatalabbak és az idősebbek is. A kiadvány magyar keresztény műveltségünket ismerteti meg, s célja az, hogy a gyerekeket visszavezesse ősi hagyományainkhoz, abba a világba és szokásrendszerbe, amely évszázadokon át jól működött, amely emberhez közeli s Isten előtt kedves volt, és ma is megvalósítható. A gyűjteményben találhat az olvasó magyar népmeséket, mondákat, régi imádságokat, jeles napok, ünnepek szokásainak leírását. A könyv az évkör rendjéhez igazodva tartalmazza a kalendáriumot, szentek névünnepe kapcsán legendáik leírását, legszebb népdalainkat, de nem maradnak ki a szólások, közmondások, találós kérdések s a mondókák sem. Ezen kívül műveltségünk megismeréséhez szükséges témákról is olvashatunk röviden e könyv lapjain. Javaslatokat talál az olvasó mozgásos játékokra és kézműves foglalkozásokra is. A kiadványt ősi művészetünk alkotásai ékesítik, gyermekrajzok, természeti képek, kézműves munkák képei gazdagítják. A gyűjtemény négy kötetes, negyedéves bontásban tartalmazza a napfordulók közötti időszakok olvasmányait. A könyv ajánlott gyermekeknek, szülőknek, tanítóknak, tanároknak, nevelőknek, népművelőknek, cserkészeknek s minden olyan jóakaratú embernek, akinek fontos magyar hagyományunk megismerése, ápolása s továbbadása, hogy e kincsünk élő maradjon, így utódaink is magyarként élhessenek e hazában.

Deák Istvánné - Kiresné Vincze Ilona - Zámbó Béláné - Nagy ​Barkácssuli Könyv
A ​gyermekek rendkívüli örömmel barkácsolnak akár egyedül, akár a szülő vagy a pedagógus segítségével. A Nagy barkácssuli könyv kedves és praktikus ötleteket kínál színes rajzokkal és fotókkal illusztrálva, melyek nagyban segítik a különböző modellek elkészítését. A könyv anyagát tapasztalt, évek óta művészeti iskolákban oktató pedagógusok, képzőművesek állították össze, s minden egyes munkát ki is próbáltak a saját csoportjaikban. Sikeres, örömteli munkálkodást kívánunk!

Ismeretlen szerző - Tavaszi ​és húsvéti asztaldíszek
A ​húsvétot az ünnepi étkezés teszi teljesé. Tegyük szebbé a közösen eltöltött időt szépen megterített asztallal! Ebben a könyvben különféle technikákkal megvalósított ötleteket találunk a díszítéshez. A tojástartók, tojásmelegítők, szalvétagyűrűk, ültetőkártyák, húsvéti kosárkák egyedivé és különlegessé teszik a terített asztalt. Készíthetünk díszeket papírból, üvegmatrica-festékkel, filcanyagból stb. Az alaptechnikákat részletesen leírjuk, így mindenki könnyen elkészítheti a kiválasztott díszt, vagy megvalósíthatja saját elképzeléseit. Készüljünk a húsvétra közösen a gyerekekkel! A könyvben kicsik és nagyok egyaránt találnak ötleteket.

Ismeretlen szerző - Húsvét ​a Pipi téren és más mesék
Húsvét ​a Pipi téren és más mesék című mesekönyv húsvéti meséi érdekesebbé, szórakoztatóbbá varázsolják a húsvétot a gyermekek számára.

Thomas Berger - Petra Berger - Húsvéti ​kézműveskönyv
A ​húsvéti ünnepeknek sajátos szimbólumrendszere van, mely az újjászületést és az új életet jelképezi. A tojás, a kiscsirke, a bárány, a madarak, a pillangók, a virágocskák és a nyuszi mind eszünkbe jut a húsvétról. A szerzők megpróbálják bemutatni, hogyan készíthetük húsvéti figurákat és dekorációkat filcből, papírból, tésztából, pamutból vagy gyapjúból; hogyan festhetjük ki a legötletesebben a locsolóknak adandó húsvéti tojásokat; hogyan készíthetünk kis húsvéti kosarat és hogyan díszíthetjük fel az ünnepi asztalt. Aki karácsonyi könyvünk segítségével már kipróbálta, milyen jó együtt készülődni, valószínűleg ennek a kiadványnak sem tud majd ellenállni.

Barsi Balázs - Adventtől ​pünkösdig
A ​könyv a nagyhatású ferences szónok konferenciabeszédeit tartalmazza, amelyeket a pesti ferenceseknél mondott el az 1994-es egyházi évben, az adventtől pünkösdig terjedő időszakban

Stephane Arfi - Három ​nap Jeruzsálemben
Lukács ​evangéliumában rövid tudósítást olvashatunk arról, hogy amikor a tizenkét éves Jézus szüleivel Jeruzsálembe ment a húsvéti ünnepekre, a fiú eltűnt, és csak három nap múlva találtak rá a Nagytemplomban, ahol a bölcs írástudókkal beszélgetett. Hogy mi történt a Jézus eltűnése és megtalálása közötti hetvenkét órában, arról a Biblia hallgat. Stéphane Arfi e rejtélyes szökésnek szenteli regényét: óráról órára meséli el Jézus/Jóshua három napjának eseményeit. A szerző szerint Jóshua azért szökik el szüleitől, s megy vissza Jeruzsálembe, mert felelősségre akarja vonni égi atyját, akit láthatóan cseppet sem zavar az emberek szenvedése és boldogtalansága. Márpedig Jóshua épp annak a titkát keresi, hogy miképpen csökkenthető a szenvedés földön. A sokáig Jeruzsálem utcáin bolyongó, majd a bölcs Hillél házában átmeneti menedékre találó Jóshua a köztiszteletnek örvendő rabbival folytatott beszélgetések után fontos elhatározásra jut. E három nap egy beavatás története: a szavak mágikus hatalmát megismerő Jézus ekkor lesz azzá, akivé válnia kell. A könyv külön érdekessége, hogy lapjain (tizenéves gyerekként) sorra felbukkannak azok a személyek - Keresztelő Jánostól Kajafásig, Mária Magdolnától Barabásig és Júdástól Nikodémuszig -, akiknek két évtized múlva fontos szerepük lesz a tanítói hivatását megkezdő, majd mártíriumát elszenvedő Jézus - a Megváltó - történetében.

Kollekciók