Ajax-loader

'képeslap' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Keszthelyiné Varga Ibolya - Képeslapok ​dombortechnikával
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_187768
Robert ​Pattinson Ismeretlen szerző
elérhető
3

Ismeretlen szerző - Robert ​Pattinson
A ​Twilight című film ifjú főszereplője üstökösként robbant be a köztudatba és percek alatt vált tini lányok kedvencévé. De vajon milyen is az ő igazi élete? Tényleg csak a csillogásról és a hírnévről szól? Ebben a kiadványban nemcsak a sztár izgalmas életébe nyerhetsz bepillantást, hanem egy hétköznapi fiatal emberébe is, aki szeret focizni, utazni és élvezni az életet. A kiadványban találsz nyolc képeslapot is, amit elküldhetsz a barátaidnak!10 poszterrel és 8 képeslappal.

Wilhelm Grimm - Jakob Grimm - Grimm-mesék ​képeslapokon
Az ​Alap Kiadó - a maga korában hallatlan népszerű, de méltatlanul elfeledett megjelenítési módot-, a képeslapot választotta a kötetben összegyűjtött mesék bemutatására. A Grimm mesék a XX. század első felében O. Kubel, O. Herrfurt, G. Hinke képzőművészek illusztrációival jelentek meg a mesekönyvekben. Népszerűségüknek köszönhetően az illusztrációk a mesekönyvekből nagyon hamar képeslapokra kerültek, majd több kiadást is megérve gyűjteményekben maradtak fenn. A kiadó hosszú és türelmes munkával összegyűjtötte a 60 darab képeslapot, hogy újra könyvben jelentesse meg. A Grimm-mesék nem szűnő varázserejét bizonyítja, hogy generációról generációra változatlan frissességgel képesek megörvendeztetni - nemcsak a gyermekolvasókat.

Balázs D. Attila - Erdély ​Anno 1895-1944
Rendhagyó ​szemszögből, régi képeslapokra felfűzve mutatja be Erdély történetét ez a nem mindennapi album. A ritka képek mellett számos olyan érdekes, ám elhallgatott, s alábecsült történelmi epizód is felvillan a kötetben, amely a térséget jól ismerőknek is újdonságot jelenthet. Az igényesen válogatott képanyag a Romániához került magyarországi területek egészét, az összes megyét, illetve vármegyét lefedi. Az időutazás során megelevenednek a kincses erdélyi városok, a pazar fürdőhelyek, az ódon várkastélyok, az egykori határállomások, de bepillantást nyerhetünk a gazdag bányavidékek életébe is. Persze találkozhatunk olyan felvételekkel is a könyvben, amelyeket sajnos ma már nem lehetne újrafotózni. Ekkor döbben rá csak igazán az olvasó, hogy miért is olyan értékes és sérülékeny Erdély. Bár ezek a képeslapok a múlt szeletei, mégis támpontok lehetnek a jelen megértéséhez, s a jövő kifürkészéséhez – vallja a szerző. Az albumba egy – a kutatók szerint – szenzációnak számító rováslelet is bekerült: az egyik 1905-ben megírt képeslapon ugyanis élő rovásírás szerepel, amely cáfolata a Magyar Tudományos Akadémia 1903-as állásfoglalásának, miszerint nem él rovás a nép körében… De a kötet még ezen kívül is számos csemegét rejt, ráadásul a kiadványhoz egyedi térképmellékletek is kapcsolódnak. Balázs D. Attila évek óta szerkeszti a Százszorszép Kiadó népszerű erdélyi és felvidéki naptárait, amelyek hasonló szellemben születtek, mint ez a különleges album. A nagyváradi születésű szerző mindemellett számos cikkben és tanulmányban foglalkozott a külhoni magyarság helyzetével, mivel több erdélyi és magyarországi lapnak is dolgozott újságíróként, fotográfusként.

Johanna Basford - Titkos ​kert - Képeslapkönyv
Képeslapgyűjtemény ​a TITKOS KERT csodás rajzaival - 20 kivehető képeslappal. Johanna Basford kreatív és meditatív színezőkönyveivel mesés világokat teremtett. Hatására számos országban több millióan felfedezhetik az alkotás és az időtöltés ezen új módját. A TITKOS KERT szerelmeseinek kínál válogatást ez a könyv, hogy mindenki saját egyedi képeslappal...

Covers_117918
Kőszeg Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Kőszeg
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Karacsony-regi-kepeslapokon_original_5750
25

Ismeretlen szerző - Karácsony ​régi képeslapokon
Ilyen ​gyűjteményt minden család összeállíthatott volna. Ha beléphetnénk dédanyáink lakásába, kedvünk szerint kutatgatva, mennyi iratot, feljegyzést, cédulát, fotográfiát, levelet és képeslapot találnánk a sublót mélyén, bőrmappás íróasztalok fiókjában, ruhaszekrények alján, pincében, padláson. A nippek, kancsók, vázák, poharak összetörtek, a ruhákat elajándékozták, kidobták, a megkopott huzatú kanapékatm fotelokat elvitte az ócskás, de a papírféle, ez a könnyen sérülő semmiség állta az idők viharát. Szolidan megsárgult, széle rojtos lett, a tintával rárótt sorok megfakultak, a papír megöregedett, de átélt generációkat, mert fontos volt. Mint mindennek, a karácsonyi képeslapnak is története van.

Göncz József - Bognár Béla - Szép ​Temes megyénk / Frumosul nostru județ Timiș / Unser schönes Komitat Temes
A ​Göncz József – Bognár Béla szerzőpáros tollából (és képeslap-gyűjteményéből) megjelent a Szép Erdélyünk sorozat kilencedik kötete, amely szívünk csücskével, Temes megyével foglalkozik. Ne számítsatok politikára, irredentizmusra, mesterséges romantikára, hiszen a könyv nem vállalkozik másra, mint arra, hogy korabeli (1880-1918 közötti) képeslapokon keresztül mutatja be a hajdanvolt Magyar Királyság egyik legvirágzóbb, leggazdagabb és legsokszínűbb vármegyéjét. A szerzők korrektségét jelzi, hogy a háromszáznál is több temesi képeslap mindegyike háromnyelvű (magyar, német és román) magyarázatot kapott, nem ritkán kultúrtörténeti és más kuriózumokkal megspékelve. A kötetben szinte minden településről vannak fotókból készített képeslapok: Temesvárról több, mint hetven, de szerepel itt Buziásfürdőtől Lugoson és Bánlakon keresztül Végvárig szinte minden mai temesi község és város. Temesváriaknak és Temes megyeieknek kötelező, a többieknek csak erősen ajánlott.

Covers_258494
1

Ismeretlen szerző - Üdvözlet ​Békés-Csabáról
___Közel ​200 képeslapot tartalmaz ez a könyv. A legrégebbit a 19. század utolsó évtizedében nyomtatták és adták postára, a válogatás utolsó darabját 1935-ben. Az egykor gyakorlati célokat szolgáló lapok az idők folyamán más jelentést kaptak: dokumentumai lettek egy eltűnt világnak. A képeslapokon feltűnnek azok a régi épületek, amelyek már régen nem léteznek, megelevenednek azok az emberek, akik véletlenül kerültek az egykori fotós lencséje elé, és főként azok, akik sorokat róttak a képeslapok hátára, s mint látni fogják, eleinte inkább az elejére. ___Szépek és érdekesek ezek a lapok. Többségüket nem őrizték meg, ami megmaradt, ahhoz ma már csak a gyűjtők férnek hozzá. Úgy gondoltuk, hogy közkinccsé tesszük, ne legyenek bezárva egy-egy album börtönébe. Így született ez a könyv. ___Elsősorban nézegetnivaló képekből áll, tartalmaz azonban olvasnivalót is. Minden kép mellett ott vannak – reményeink szerint – azok az érdekes, hasznos, esetenként fontos tudnivalók, amelyek egy-egy percre megállásra, gondolkodásra, esetleg csodálkozásra késztetik az olvasót. ___Azok az emberek, akik ezeken a képeslapokon láthatók, akik számukra fontos információkat, tiszteletteljes üdvözlő sorokat, szerelmes szavakat róttak a képek mellé, már rég nincsenek. Testüket befogadta az anyaföld, emléküket a múló idő. De állnak még alkotásaik, utódaikban élnek még génjeik, sejtjeik, tulajdonságaik. Emlékezzünk rájuk, hiszen – ezt József Attilától tudjuk – szívünkben adósak vagyunk múltunkat, szelíd jövővel. Ebből az adósságból próbál most törleszteni ez a könyv. ___Békéscsaba, 2005. október ___Dobrotka Pál ___szerkesztő

Erős László - Képeslapok ​könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - High ​School Musical poszter- és képeslapkönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Egon Schiele - 30 ​Postcards
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Daniela Faut - Lena Podobri - Romantikus ​képeslapok
Szerezzen ​különleges örömet szeretteinek! Ajándékozzon valami romantikusat, amit emlékként megőrizhetnek. Ezekkel az egyedi és szép képeslapokkal biztosan célhoz ér! Alkalom bőven kínálkozik arra, hogy ilyen rendkívüli formájú, igényes papírból készült képeslapot ajándékozzunk: lehet ez egy exkluzív lap legjobb barátnőnk esküvőjére, egy kedvesen csomagolt utalvány születésnapra, vagy meghívó egy romantikus ebédre. Már maga a képeslap is ajándék! A(z) Romantikus képeslapok (Könyv) szerzője Daniela Faut, Lena Podobri.

Covers_53342
31

Ismeretlen szerző - Élet ​a régi Magyarországon
A ​kiadó tavaly megjelent, A régi Magyarország képeslapokon című albumának folytatásaként most az Országos Széchényi Könyvtár Plakát- és Aprónyomtatvány-tárának ritkán látható kincseiből válogattunk össze egy kötetre valót. Eleink, a Monarchia polgárai számtalan változatos írott és képes formában érintkeztek egymással. Hírt adtak a gyerekek születéséről, házasságkötésekről és szeretteik haláláról; küldözgettek üdvözlőlapokat és fényképeket a legkülönfélébb alkalmakra; ajánlgatták portékájukat plakátokon, röplapokon és kávéházi számolócédulák hátán; följegyezték táncosaik nevét díszes táncrendekre; színes kis jutalomképekkel vagy szentképekkel méltányolták a nebulók iskolai előmenetelét; takaros füzetkékben rögzítették asztaltársaságuk vagy temetkezési egyletük szabályait; ex librisek büszkélkedtek a könyvekben. És szerencsénkre mindig akadt, aki eltett emlékbe egy-egy színház- vagy mozijegyet, villamosbérletet, arcképes vasúti igazolványt, bőröndcímkét, cselédkönyvet, tagkönyvet, immár sehová sem ér-vényes útlevelet, értékét vesztett részvényt, lejárt számlát. Ezekből kerekedik ki most tarka és eleven kép a hajdanvolt Magyarországról, nagyszüleink, dédszüleink hétköznapjairól és ünnepeiről.

Farkas Zsuzsa - Kaján Marianna - Kovács Éva - Erzsébet ​királyné emlékezete képeslapokon
A ​csendet, a tiszta levegőt, az erdőt és virágot kedvelő gyönyörű Erzsébet királyné alakját már életében is legendák övezték, tragikus halála után Magyarországon is igen erős kultusz bontakozott ki körülötte: természetszeretetét ligetek, parkok, fasorok létesítése, utazási vágyát szállodák, vendéglők, fürdők, források, utcák, terek- és hidak elnevezései tükrözik, a szegények, elesettek iránti jóindulatát megörökítve pedig kórházakat, szanatóriumokat és árvaházakat neveztek el róla. Az egykor és ma látható Erzsébet királyné emlékhelyek kultúránk tükörképei, egy szép magyar királyné szobrának látványa a fák között – fényképeken és képeslapokon – a boldog békeidők árkádiai hangulatát idézi fel.

Johanna Basford - Secret ​Garden: 20 Postcards
Containing ​20 detachable postcards of Johanna Basford's beautiful drawings from the inky world of her Secret Garden. Decorate the cards to bring the flowers and tiny creatures to life, then share the magic with all your friends. For artists and gardeners of all ages.

Covers_209286
Húsvét ​régi képeslapokon Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Húsvét ​régi képeslapokon
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tasnádi Zsuzsanna - Népviseletek ​és népélet a monarchiabeli képeslapokon
A ​Néprajzi Múzeum Nyomatgyűjteménye a magyar nyelvterület legteljesebb képeslapanyagát őrzi, amely viseleteket, viseletsorozatokat mutat be az Osztrák-Magyar Monarchia idejéből. A fényképek alapján, az 1880-1920 között készült képeslapok a magyarországi tájegységek jellegzetes magyar és nemzetiségi viseleteit, életképeit mutatja be a 19-20. század fordulójáról. A válogatás kereteit a Néprajzi Múzeum képeslapgyűjteménye határozza meg. A képeslapok mellett néhány fényképet, rajzot, festményt használtunk fel azoknál a fejezeteknél, ahol a képeslap műfaját, annak kialakulását, előképeit, a korszakban elfoglalt helyét mutatjuk be. A képeslapokon megjelenő népviseletek fényképek alapján készültek, ezért nagyrészük alkalmas a viselet bemutatására, leírására, részletes ismertetésére, természetesen figyelembe véve a már említett készítői, kiadói adatokat, információkat. A képeslapokat fontos képi dokumentációs anyagnak tekintjük napjainkban is, hiszen a fénykép alapján készült sokszorosított lapok nagyon sok háttérinformációt vagy mondanivalót tartalmaznak képeslapgyűjtőknek, népviselet, népélet-kutatóknak, egyes fényképészek, műtermek, kiadók és nyomdák iránt érdeklődőknek egyaránt.

Domokos Mátyás - Saly Noémi - A ​régi Magyarország képeslapokon
Reprezentatív ​album, amely körülbelül nyolcszáz egykorú képeslap művészi reprodukciójának felhasználásával mutatja be a második világháború előtti Magyarország hagyományos tájegységeit és városait. Ezek a képek dokumentumerővel és hitellel idézik meg ennek az eltűnt világnak a légkörét, épületeit, az akkori élet jellegzetes színtereit. Az album képeihez a magyar irodalom "szerelmes földrajzának": a klasszikus magyar irodalom költőinek és íróinak az ideillő szövegeit társította a kiadó.

Millie Marotta - Millie ​Marotta's Animal Kingdom - 50 colouring in postcards
A ​lovely box containing 50 loose postcards of illustrations that feature in the bestselling Millie Marotta’s Animal Kingdom. Everything from octopus to elephants, stags to swallows, rhinos to rabbits, these postcards can be sent just as they are to friends and family, coloured in or even framed and hung on walls. These bite-sized cards of beauty can be used for a range of things but will delight anyone who receives one. Illustrator Millie Marotta grew up in rural Wales surrounded by all kinds of plants and animals. She works from her studio by the sea and draws inspiration from the wonderful wildlife around her.

Vitéz Attila - Üdvözlet ​Szegzárdról!
Kedves ​Olvasó! A múlt hiteles megismerésének vágva és az ehhez kapcsolódó gyűjtés egyidős az emberiséggel. A képeslapok amelyek e kötetben találhatók, múltunk egy-egy szeletét őrzik, forrástörténeti értékük egyre fontosabbá válik. Egy település régi épületeinek, utcáinak, tereinek és a hétköznapok egy-egy pillanatának megörökítésével az adott korszak pótolhatatlan dokumentumaivá válnak. A gyűjtő pedig elkezdi tudatosan összerakni városa fejlődésének vizuálisan is követhető állomásait. A képeslapok látványukkal és témáikkal is a múlt megidézésére késztetnek, arra, hogy tisztelengjünk az elődök teljesítménye előtt.

Ismeretlen szerző - Makó ​képeslapokon régen és most
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Héjjas Pál - Tihany ​a Balaton partján
„E ​könyv levelezőlapok segítségével próbálja meg azt a kort felidézni az egykori halászfalu életéből, amikor –a település elzártsága következtében – még érintetlen volt a táj szépsége, és az itt élt emberek szokásaiban és munkájukban még őrizték az elmúlt korok emlékét.”- olvashatjuk a könyv bevezetőjében.

Csepreghy András - Csepreghy Henrik - Képeslapon ​üzen a múlt
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - American ​Women Childrens Illustrators
American ​Women Childrens Illustrators Postcard Book features some of our most important women illustrators, including Humphrey Bogarts mother, Frank Lloyd Wrights sister, students of Rodin and Howard Pyle, the creator of the Kewpies, suffragettes, freethinkers and expatriates.

Kovács András - Kovács Andrásné - Üdvözlet ​Zalaegerszegről régi képeslapokon
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Perneczky Géza - Színészek ​és színésznék századfordulós képeslapokon / Schauspieler und Schauspielerinnen in Jahrhundertwende an den Ansichtskarten
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

B. Gál Edit - Guszmanné Nagy Ágnes - Gyöngyös ​régi képeslapokon
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Boros Péter - Nagyvisnyó ​régi képeslapokon
Hazánkban ​kevés olyan hely van, ahol egy település a természettel ennyire összeolvadjon és harmóniában éljen mint Nagyvisnyó. Jó értelemben véve egy kicsit megállt itt az idő, mert a régmúltból sok minden megmaradt és mindenhonnan nyugalom, béke árad. Manapság nagy szükség van ilyen helyekre is, ahol az ember megpihenhet és feltöltődhet. Sokaknak kedves ez a falu, talán leginkább azoknak, akik itt élnek, de olyanoknak is, akik innen származnak vagy valamilyen más módon kötődnek ide. Jómagam apai ágon innen származom, két éves koromig éltem itt szüleimmel. Bár ebből az időszakból még nincsenek emlékeim, később mindig visszajártunk ide látogatóba, amelyek már kedves gyermekkori emlékek számomra. Felnőtt fejjel pedig már egyre több szépséget és értéket fedezek fel, ezért rendszeresen ellátogatok ide. Bízom benne, hogy az Olvasóknak kellemes időtöltés lesz visszatekinteni a rég- és közelmúltba az itt szereplő képeslapok révén. A könyvből a falu rövid történetét is megismerhetjük.

Ismeretlen szerző - A ​gyűrűk ura - A király visszatér - Képeslapkönyv
Kedves ​Rajongók! Íme, A A gyűrűk ura – A király visszatér film képeskönyve! Ezek a lélegzetelállítóan szép, lenyűgöző fotók a film jeleneteiből készültek. Most mindenki elküldheti őket barátainak, ismerőseinek, szeretteinek, és rájuk írhat olyan varázsigéket is akár, amelyek csupa jót hoznak majd életükbe. A FANTASYnak és a fantáziának semmi sem szab határt!

Eger_regi_kepeslapokon
Eger ​régi képeslapokon Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Eger ​régi képeslapokon
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_276989
The ​Art of Star Wars Comics Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - The ​Art of Star Wars Comics
The ​world of Star Wars comes to vibrant life in this postcard collection of 100 covers spanning over thirty years of comic book adventures in a galaxy far, far away. A treasure chest for comic book collectors and Star Wars fans alike.

Kollekciók