Ajax-loader

'vegán/vegetáriánus' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Covers_253367
elérhető
4

Ismeretlen szerző - Vilma ​néni vegetáriánus receptjei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Lénárt Gitta - Szivárvány ​szakácskönyv
A ​nyers, azaz élő táplálkozás nagy előnye, hogy kíméli és takarékoskodik az enzimkészletünkkel. A főtt, feldolgozott élelmiszerek emésztése, hasznosítása igen nagy megterhelést jelent szervezetünknek, míg a nyers ételek tartalmazzák a saját megemésztésükhöz szükséges enzimeket. Az enzimek igen hőérzékenyek, 45 Celsius fok felett elpusztulnak, azért ha élő ételt szeretnénk, azt ne hevítsük fel ennél jobban. Lénárt Gitta, a nyers táplálkozás magyarországi szakértője izgalmas, új receptjeinek hozzávalóit ezúttal szárítmányokkal és szuperételekkel gazdagítja, amelyeknek köszönhetően akkor is vitalizáló, nyers ételeket és italokat varázsolhatunk az asztalra, ha épp nincs a kezünk ügyében friss zöldség vagy gyümölcs. A kíméletes aszalással elkészített zöldség- és gyümölcsszárítmányokat, porokat, a kiemelkedően magas tápanyagtartalmú szuperétkeket alapanyagként és fűszerként is használhatjuk a kötetben szereplő gyümölcs- és zöldségturmixok, levesek, pástétomok, főételek és édességek elkészítése során. Gitta receptjeit egyszerűen nem lehet megunni! Táplálékaink gyógyhatásairól külön fejezetben olvashatunk, hasznos információi segítik azokat az olvasókat, akik nem csak az íze és karcsúsító hatása miatt választják a nyers konyhát, hanem további lépéseket kívánnak tenni a tudatos táplálkozás útján.

Covers_105180
Vegetáriánus ​ételek Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Vegetáriánus ​ételek
Mindenki ​ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások találhatók. Nem kell gyakorlott szakácsnak lenni a receptek elkészítéséhez, a viszonylag egyszerű alapanyagok felhasználásával bárki könnyedén finom ételt főzhet a saját, a családtagok és a vendégek megelégedésére. Reméljük, az ételcsoportok szerint összeválogatott receptgyűjteményeink gazdagabbá teszik az ünnepek és hétköznapok ételeinek választékát.

Anthony William - Gyógyító ​ételek
Ez ​a könyv ötven gyógyhatású növény titkait kutatja, bebizonyítva, hogy a megfelelő táplálkozás milyen nagy szerepet játszik a betegségek megelőzésében és visszafordításában. Olyan gyümölcsök, zöldségek, gyógy- és fűszernövények, vadon termő növények gyógyító erejéről szerezhetünk tudomást, amelyek rendkívüli hatással lehetnek egészségünkre. A szerző részletesen bemutatja az egyes növények tulajdonságait, ismerteti azokat a tüneteket és állapotokat, amiket segítenek enyhíteni vagy gyógyítani, sőt megtudhatjuk azt is, milyen hatással vannak az érzelmeinkre és szellemi életünkre. A könyv mindezek mellett remek recepteket kínál, a párolt káposztával töltött édesburgonyától a mézes kókuszfagylaltig, kiemelve az ételek maximális előnyeit ínycsiklandozó fogásokként tálalva. A szerző olyan forradalmian új ismereteket is eléd tár, mint: - Miért a "feltámadás növénye" a vad áfonya, mitől a fiatalság forrása a spárga, és miként tudja frissíteni szellemed a citrom, amikor rossz hírek nyomasztanak - Melyik étel mérsékli az epekövet, enyhíti a magas vérnyomást, a ködös gondolkodást, a pajzsmirigy bajait, a migrént, és még számos tünetet és állapotot - Mi adja a kivi, az uborka, a macskakarom, a kókusz és még sok más növény különleges és egyedülálló gyógyító erejét - Mi az oka a sóvárgásnak, hogyan fordíthatod a magad javára a stresszt, és miért van a gyümölcsöknek kulcsszerepe a termékenységben A Gyógyító médium című első világsikerű könyvében Anthony William feltárja, miként kezelhetők komoly betegségek tucatjai a gyógyító életmódra és megfelelő táplálkozásra összpontosítva. A Gyógyító ételek még teljesebb bepillantást enged a természet és az egészség összefüggéseibe. A szerzőről Anthony William gyógyító médium. Emberek tízezreinek segített kigyógyulni az orvosok által félreismert, hatástalanul kezelt - illetve az orvostudomány előtt ismeretlen, kezelhetetlennek vélt - betegségükből. Különleges adottsága, hogy kölcsönös kapcsolatban van egy felsőbb vezetővel, aki rendkívül pontos egészségügyi információkkal látja el, gyakran jelen korunk tudását messze meghaladó értesülésekkel. Anthony négyéves korától fogva - amikor minden előzmény nélkül bejelentette, hogy tünetmentes nagymamájának tüdőrákja van (és ezt az orvosi vizsgálat hamarosan igazolta) - az emberek érdekében használja a testolvasás különleges képességét. Példátlan pontossága és sikeres eredményeinek nagy száma révén világszerte elismert gyógyító médium lett. Tudása felbecsülhetetlen segítség az orvosoknak is legnehezebb eseteik megoldásában.

Egyedi Péter - A vegetárius főzés örömei, 200 indiai recept
E receptek a virágzó India szakácsművészetét reprezentálják. Indiában ősi idők óta hagyomány a hús nélküli étkezés. Csupán növényekből és tejtermékekből nagyon tápláló és ízletes ételeket készítenek, s ezek a magyar ízlés számára is igen kedvesek. Mind a mai napig ilyen módon étkezik a világon 500 millió ember. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, milyen egy ebéd, amit a következő finom fogásokból készítettek el: sak (étvágygerjesztő zöldfőzelék), dahl (fehérjedús, erőt adó leves feles borsóból), puri vagy csapati (India kenyere), sukta (ízes zöldségétel), szamósza (félholdak fűszeres töltelékkel), halava (önálló fogásként is fogyasztható édesség) laddu és haribol golyócskák (édes labdacsok) és végül nektár (gyümölcsös joghurt). Ez a könyv csupa olyan receptet tartalmaz, melyek hozzásegítenek a korszerű, egészséges táplálkozáshoz. Éppen ezért javaslom mindenkinek, hogy ízlelje meg ezeket az ételeket; a szakma ínyenceinek, a nagyközönségnek, és azoknak is, akik szeretnek valami különlegessel találkozni az életben. Biztos vagyok benne, hogy csodálatos, új ízzel lesz gazdagabb az, aki a leírásokat pontosan követve, elkészíti ezeket.

Img_0018
10

Ismeretlen szerző - Vegetáriánus ​szakácskönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ursula Paschen - A ​tökéletes vegetáriánus étrend
A ​Hay-féle szétválasztó étrend, melynek alapja a szénhidráttartalmú élelmiszerek szétválasztása, az elmúlt években egyre több követőre talált. Nem csoda, hisz egyaránt alkalmas a rövid távú testsúlycsökkentésre és a táplálkozás hosszabb távú átalakítására. Ezenkívül a kevés állati fehérjét fogyasztók konyhájának ideális alapja - s mindenkinek ajánljuk, akik előnyben részesítik a hús nélküli ételeket!

Sarah Taylor - Hogyan ​legyek vegán?
Szeretne ​lefogyni, meggyógyulni vagy egyszerűen csak tele lenni energiával? Szeretné megelőzni a betegségek kialakulását? Szeretné megmenteni állatok ezreit a szenvedéstől és a haláltól valamint radikálisan csökkenteni az ökológiai lábnyom Földünkre gyakorolt hatását? Ha igen, mindezt most egyszerűen megteheti! Ön is áttérhet a vegán életmódra mindössze harminc nap alatt! Ha eddig még csupán hallomásból ismerte a vegán táplálkozást - esetleg néhány ismerőse a követője is -, most viszont már szeretné kipróbálni is, ez a könyv Önnek íródott! A könyv célja ugyanis nem az, hogy bárkit is meggyőzzön a vegán táplálkozásra való áttérésről, inkább azoknak igyekszik segítséget nyújtani, akikben már megérett az elhatározás a változtatásra, hogy sikeresen és egészségesen tehessék meg az átálláshoz szükséges lépéseket. Mindegy, mi okból szeretné kipróbálni a vegán étrendet, könyvünk segítségével könnyedén és egészségesen érheti el kitűzött célját! Tucatnyi praktikus tippet és receptet tartalmaz, amelyeket újra és újra felfedezhetünk, amikor visszakapjuk barátainktól, akik bizton számíthatunk rá rendszeresen kölcsön fogják kérni. Sarah Taylor az élő példa rá, hogyan lehet a vegán táplálkozást gyorsan életünk részévé tenni. Javaslatai praktikusak, könnyen kivitelezhetők, és módszere igazoltan sikeres.

Ismeretlen szerző - Teljes ​tápértékű reformkonyha
Az ​új burda szakácskönyv finom és egészséges, teljes tápértékű alapanyagok felhasználásával készült fogásokat ajánl mindenkinek: frissen kevert müzlit, ropogós salátákat, ínycsiklandó leveseket és egytálételeket, főételeket, gabonafélékből, hüvelyesekből, zöldségekkel, halakkal, húsokkal, édességeket és vitaminokban gazdag italokat. Az új és különleges receptek egyszerűen elkészíthetők, és az alapanyagok többsége is könnyen beszerezhető. A burda konyhastúdiójának szakácsai minden receptet többször kipróbáltak.

Ruediger Dahlke - Peace ​Food - Békés táplálkozás hús és tejtermékek nélkül
Ruediger ​Dahlke minden könyvében a test és lélek egészségének fontosságát hangsúlyozza. Új művében a hús és tejtermékmentes táplálkozás egészségre kifejtett pozitív hatását tudományosan alátámasztott érvekkel, tanulmányokkal mutatja be. Életminőségünk javulását táplálkozási szokásaink és életmódunk megváltoztatásával érhetjük el a leggyorsabban és a leghatékonyabban. Az állati eredetű táplálékok betegítő, káros hatásairól készült összefoglaló tanulmány olvasása közben rájövünk, hogy egészségünk csak a mi kezünkben van, a mi döntésünk, hogy elindulunk-e a "békés táplálkozás" útján. A "Békés táplálkozás" ígéretes cím, több okból is. Ha belső békességre vágyunk, fel kell hagynunk azzal, hogy életünket vágóállatok húsából származó félelem- és stresszhormonokkal terheljük. Ha magunk körül, a világban akarunk békét teremteni, a többi embernek is elegendő élelemre van szüksége, ami nem is lenne gond, ha az állati termékek fogyasztásáról lemondanánk. Egészségünk szempontjából lelkiállapotunk rendkívüli fontossággal bír, ám ugyanúgy meglepő hatással lehetünk lelki egyensúlyunkra táplálkozásunk révén. A könyv segít ráébredni arra, hogy ahelyett, hogy nap, mint nap hadat üzennénk a testünknek, kínozva ezzel lelkünket is, táplálkozásunk révén békét köthetnénk a természettel és ami a legfontosabb: saját magunkkal! "A betegségekről és azok testi okairól szóló fejezetben behatóan foglalkozom a modern kor emberének tányérjára kerülő állatok helyzetével. Sokaknak kemény élmény lesz erről olvasni. Mégis fontosnak tartom e kegyetlen tények nyilvánosságra hozását. Sok húsfogyasztó egyáltalán nincsen tisztában azzal, hogy mi történik a vágóhidak bölcsen bezárt kapui mögött, és ha tudnák, soha többé nem támogatnák ezeket az üzelmeket még egy falatnyi hús megvásárlásával sem."

Marlena Spieler - Olasz ​vegetáriánus ételek 30 perc alatt
Legendák ​övezik az olasz ételek iránti szenvedélyét. Ezek a friss és éltető erejű receptek azt tükrözik, hogy az egyszerű étkek a legjobbak. Az ízletes tészták, amelyekhez fűszereket, paradicsomot és rengeteg egyéb zöldséget lehet felhasználni, a saláták, a fokhagymás bruschetta, a minden igényt kielégítő levesek és a finom rizottók mind-mind elkészülnek egy félóra leforgása alatt vagy hamarabb.

Varga Lászlóné - Ínyenc ​családi szakácskönyv hús nélkül
A ​könyv azt bizonyítja, hogy a hús fogyasztása nélkül is lehet ízletes, tápláló, egészséges mindennapi ételünk. A hétköznapi örömeink forrása - az étel - nagymértékben meghatározza az egészségünket is. E hétköznapi szakácskönyv "Segítőtárs a konyhában", receptjei a világ vezető konyháiból származnak. A főzni tanuló kezdő s a profi a konyhaművészet szerelmese is egyaránt megtalálja benne a kedvére valót. A lexikon mindhárom (ovo-, lakto-, vegán) vegetáriánus étrendet képviseli. A könnyed , gyors, áttekinthető eligazodást az ábécébe történő besorolást, a sokoldalú választás lehetőségét pedig a könyv végén levő regiszter segíti.

Sarah Brown - Ezerízű ​vegetáriánus szakácskönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Timcsák Géza - Kővári Katalin - Ginter Zénó - Oláh Andor - Jógakonyha
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Victoria Boutenko - A ​nyers étel csodája
A ​könyv tartalmáról: a szerző két könyve található egy kötetben: A nyers család (Raw Family) az orosz származású Boutenko családról szól, akik 1990-ben emigráltak az USA-ba. Évekig a szokványos amerikai ételeket ették, aminek az lett a következménye, hogy mindannyian megbetegedtek. A végső rúgást az adta, amikor Viktória megtudta, hogy 9 éves fiának gyógyíthatatlan gyermekkori cukorbetegsége van, és élete végéig inzulin injekciókat kell kapnia. Kétségbeesve kereste az alternatív megoldást. Elkezdte megfigyelni az egészségesen kinéző embereket, és gátlásosságát legyőzve, megszólította őket. Egy nap meglátott egy sugárzó arcú, boldog hölgyet egy bankban, és tőle is megkérdezte, hogy ismeri-e a cukorbetegség alternatív gyógymódját. A hölgy története, hogy sikerült meggyógyulnia egy béldaganatból mégpedig 100%-osan élő, nyers ételek fogyasztásával megdöbbentő volt Viktória számára, de a szíve azt súgta, hogy az ő családja számára is ez lesz a helyes út. A könyvben mind a négy családtag a saját szemszögéből mondja el, hogyan változott meg örökre az élete... Az Életet adó zöldek-ben (Green for Life), mely néhány évvel később íródott, Viktória a zöld levelekről és a belőlük készült turmixokról közöl meghökkentő információkat. Új nézőpontból közelíti az emberi táplálkozást, összehasonlítva csimpánzok és az emberek étrendjét. A Roseburgi kísérlet, melyet Viktória és Dr. Fieber végeztek el, feltárja a zöldturmix-ivás egészségre gyakorolt jótékony hatásait.

Horváth Éva - Szepesi Dóra - A ​fiatalodás művészete - Makrovegetáriánus receptek
Ki ​ne szeretné megőrizni vagy visszanyerni fiatalságát, rugalmasságát, lendületét, egészségét, testi-lelki harmóniáját!? Sokszor azonban nem tudják, mit is tehetnének mindezért. Ebben a tanácstalanságban kíván segíteni Életmód sorozatunk legújabb, átdolgozott, kibővített kötete,amelynek szerzői azt vallják, hogy a makrovegetáriánizmus új távlatokat nyithat egy merőben új életmód felé, amely a Vízöntő korszakának megfelel. Ősi forrásokból merít, ötvözi a makrobiotika és a vegetárius diéta elemeit, de korok és égtájak táplálkozási tapasztalatát is befogadja és harmonizálja.

Lénárt Gitta - Élő ​italok könyve
A ​smoothie nevet mind hallottuk már, kapni lehet minden nagyobb bevásárlóközpontban, ám kevesen tudják, hogy valójában mit is takar ez a név. A nyers vagy élő italokat hívjuk így, amik magát az életenergiát jelentik. Az élő italok – azaz smoothie-k - forradalmi változást hoznak életünkbe, olyan mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget juttatunk a szervezetünkbe, aminek megrágása igen sok időt és energiát venne igénybe. A turmixolás, facsarás hatására a sejtfalat feltörjük, így az italokból a tápanyagok nagyon gyorsan felszívódnak, szinte azonnal eljutnak sejtjeinkhez és természetes energiákkal táplálják azokat. A frissen készített zöldség- és gyümölcslevek rendszeres fogyasztásával megerősítjük immunrendszerünket, így segítjük a szervezet öngyógyító törekvéseit. Lénárt Gittának, az élő ételek első számú magyarországi szakértőjének előző két kiadványának - Élő ételek könyve és Élő édességek könyve - elsöprő sikere, a szerző számos rádió- és televíziós meghívása és szereplése azt igazolja, hogy egyre többen keresünk olyan megoldásokat, amelyek segítségével megőrizhetjük egészségünket, karcsúságunkat, ugyanakkor ízlelőbimbóinknak is felejthetetlen élményt nyújtunk. Nagy szeretettel ajánljuk a sorozat következő kötetét, mely az élő italok, a nyers levek világába kalauzolja az ínyenc érdeklődőt.

Joan van Rooijen - Napeledel
A ​GLOBÁLIS LEHŰLÉST elősegítő konyhában a NAPELEDEL című receptkönyv utat mutat testünk természetesebb táplálásához. A könyv arról is szól, hogy az Élő Ételek fogyasztása során erősödik energiaszintünk, életerőnk, és kalória számolgatás és az úgynevezett jojóhatás nélkül testsúlyunkat egyensúlyban tarthatjuk. A könyv bemutatja, hogy új életstílus kialakításával hogyan kerekedhetünk felül betegségeinken. A sütés-főzés nélküli ételkészítés hozzásegít, hogy megszeressük az Élő Ételek természetes, ínycsiklandó ízét és illatát. Az Élő Ételek konyhájában az ételkészítés új módszereivel ismerkedhetünk meg, de nem kell elfelejtenünk a finom és kedvelt hagyományos ételeket sem: ezek új formában, frissen és színesen itt is szerepet kapnak. Hihetetlennek hangzik, de az Élő Ételek konyhája alkalmas arra, hogy a közismert hagyományos recepteket tiszta élő alapanyagokból is elkészítsük. Például mandulából tejet, túrót, sajtot, tejszínhabot, gabonacsírából kenyeret, különféle zöldségből az úgynevezett NAP-KEX-eket napon vagy az aszalógépben szárítva, tésztát gumós zöldségekből stb. Táplálékunk legyen ÉLŐ, természetes, jó minőségű és tápláló! Legyen nektár, táplálja szervezetünket, szellemünket, lelkünket és fokozza öntudatunkat!

Jandzsó Irén - Jandzsó Julianna - Hús ​nélkül
Jandzsó ​Irén és Julianna vegetáriánus receptkönyve egy hosszú út elejét, közbülső állomását jelenti azok számára, akik egészségük visszanyerése és megtartása érdekében ésszerűbben kívánnak táplálkozni, le akarnak mondani a magyar konyha gyönyöreiről annak tudatában, hogy \"minden szaladónak van kapaszkodója\" és \"egy-két napi dínomdánom - hóttig tartó számon-bánom\". (Főleg akkor nagy a számom-bánom, hogyha nem egy-két napos az egészségünket aláásó, hizlaló húsos-zsíros, fűszeres étrend \"édes élet\"-tel, cukorral megtetézve, hanem évek, évtizedek óta tart.) Tehát le akarnak mondani az érelmeszesedésről, az epe- és vesekőről, a cukorbajról, a vérkeringési zavarokról, a gutatütésről, a máj- és hasnyálmirigy-bajokról, a reumáról, egyszóval táplálkozási betegségekről. Aki lemond, annak nem kell aszkétává lennie, hiszen a vegetáriánus konyha új ízeivel ismerkedhet meg, és egyre jobban képes lesz érzékelni, ízlelni és élvezni az élelmiszerek, a gyümölcsök, a nyers növényi ételek cukrozás, sózás, fűszerezés, sütés-főzés által le nem rontott, természetes, eredeti ízeit! Miközben visszaszerzi finoman megkülönböztetni képes ízlelőképességét egyúttal "élő táplálék"-hoz, manipulálás által tönkre nem tett, ki nem fosztott, teljes értékű tápanyagokhoz jut.

Rajczi Rezsőné - Húsmentes ​reform szakácskönyv
Több ​mint 200 ízletes, olcsó és egészséges étel leírása

Gabonaetelek-a-nap-ajandekai-vegan-vegetarianus-etelek-receptek
Gabonaételek Ismeretlen szerző
14

Ismeretlen szerző - Gabonaételek
Új ​receptes könyvünkkel szeretnénk finom és egészséges gabonaételeket bemutatni. Könyvünk célja, hogy ismét közkedveltté tegyük az emberiség egyik legősibb alaptáplálékait, a gabonákat, melyek az egészség és az életerő forrásai. Ezeket az ételeket ajánljuk mindazoknak, akik szeretnék egészségüket megőrizni, értékes táplálékokat beiktatni étrendjükbe, amelyek között kiemelt fontosságúak a hántolatlan gabonafélékből készült ételek. A könyv segítséget nyújt ahhoz, hogy a mindennapokban változatosan és ízletesen tálaljuk a Nap ajándékait.

Jonathan Safran Foer - Állatok ​a tányéromon
„Váratlan ​impulzusok ösztönöztek, amikor megtudtam, hogy apa leszek. Elkezdtem takarítani, lecserélni régen kiégett villanykörtéket, ablakot tisztítani, iratokat dossziézni, megjavíttattam a szemüvegemet, vettem egy tucat fehér zoknit, tetőcsomagtartót szereltem fel a kocsira és egy térelválasztó kutyarácsot a hátsó ülésre, fél évtized után először tornáztam… és elhatároztam, hogy könyvet írok a húsevésről.” Jonathan Safran Foer könyve a legeredetibb hangvételű könyv, amit ebben az évszázadban írtak az étkezés témakörében. Rengeteg humorral, iróniával és ébresztő gondolatokkal mutat rá a húsipar és a húsevés visszásságaira, illetve arra, hogy az állatokhoz való viszonyunk sok esetben milyen méltánytalan és tisztességtelen. Az Állatok a tányéromon garantáltan megváltoztatja a gondolkodásodat az evésről és a húsról, méghozzá jó irányban. „Ez a történet nem könyvként kezdődött. Csak tudni akartam – önmagam és a családom miatt –, hogy mi a hús. A lehető legkonkrétabban akartam tudni. Honnan jön? Hogyan állítják elő? Miként bánnak az állatokkal, s az milyen mértékben számít? Mik a gazdasági, társadalmi és környezeti hatásai az állatok elfogyasztásának? Személyes kutatásom azonban nem sokáig maradt ilyen irányú. Szülőként tett erőfeszítéseim által olyan tényekkel kerültem szemtől szembe, melyeket állampolgárként nem hagyhattam figyelmen kívül, íróként pedig nem tarthattam meg magamnak. Csakhogy számolni azokkal a tényekkel és felelősségteljesen írni róluk, nem egy és ugyanaz.”

Carla Bardi - Vegetáriánus ​ételek
A ​közel 600 receptet tartalmazó szakácskönyv, a nagy sikerű Világkonyha és a Tészta és rizs című kötetek folytatása. A sokféle módon elkészíthető zöldséges ételek – levesek, pizzák, lepények, szendvicsek, saláták, sült és grillezett zöldségek, desszertek – mellett megtalálhatók benne a legfontosabb vegetáriánus és vegan (állati eredetű fehérjét nem tartalmazó) receptek. A könyvet nemcsak vegetáriánusoknak ajánljuk, hanem mindazoknak, akik az egészséges táplálkozás hívei. A recepteket 700 gyönyörű színes fotó illusztrálja.

Doreen Virtue - Dr. Becky Prelitz - Táplálkozás ​a fényben
Sok ​spirituális gondolkodású ember azt mondja: "Úgy érzem, valami afelé vezet, hogy vegetáriánussá váljak." Amikor kérem, hogy magyarázzák meg, mit értenek ez alatt, azt felelik: "Valami a bensőmben azt súgja, hogy térjek át a könnyebb, növényi alapú táplálkozásra. Azt veszem észre, hogy nem tudom már megemészteni azokat az ételeket, amelyeket korábban annyira szerettem. Olyan ez, mintha ezentúl a szervezetem nem tudná befogadni a húst és a gyárilag feldolgozott ételeket."Így tehát, sokan válunk vegetáriánussá, és a felmérések azt mutatják, hogy a hús - különösen a vörös hús fogyasztása - évről évre csökken. Mi az összefüggés a spirituális fejlődés és a megváltozott táplálkozási szokások között? Vajmi kevés köze van ennek ahhoz, hogy valaki le akar-e adni pár kilót, habár az is igaz, hogy a vegetáriánusok elkerülhetetlenül leadnak pár kilót, és pár centivel vékonyabbak lesznek. A legtöbb spirituális gondolkodású ember belső sugallatra úgy tűnik, a vegetáriánizmus vagy majdnem a teljes vegetarianizmus mellett dönt. Ebben a könyvben megnézzük, milyen összefüggés lelhető fel a vegetáriánizmus és a spiritualitás között. Ugyanakkor megvizsgálunk néhány igencsak evilági, megalapozott módszert is, melyek segítenek majd abban, hogyan alkalmazd a vegetáriánus életmódot. Lenni... vagy nem lenni. A vegetáriánizmus mellett dönteni, egy lélekemelő döntés.

Virágh Ursula - Patyi Árpád - Mikrohullámmal ​mesterfokon
Egészségesen ​akar táplálkozni? Kedveli a növényi alapanyagokból készült, vegetáriánus ételeket? Ízletes, zamatos húsételekre vágyik? Gyorsan el akar készülni a főzéssel-sütéssel? Új, különlegesen ízletes ételek receptjeivel találkozhat e kötetben, s a modern háziasszonyok kedvencében, a mikrohullámú sütőben, percek alatt el is készítheti őket.

Ránky Edit - Müzlicsemege ​a natúrkonyhában
A ​kásaként elkészített gabonafélék tejjel és tejtermékkel, olajos magvakkal és gyümölcsökkel történő mindennapos fogyasztása a régmúltba vezethető vissza. Ezt a szinte elfeledett ételkombinációt, az ún. müzlit elevenítjük itt fel. Nem tudományos értekezés ez a mű, csupán a hagyományokra épülő építkezési kultúrát kívánja röviden ismertetni. A füzetben olvasható értékelések és méltatások egy része nem tudományosan igazolt tapasztalatokra épült, hanem egyéni megfigyelések vannak mögöttük. Az itt leírt receptek alapján a fantáziadús háziasszony számtalan müzlivariációt készíthet a család asztalára.

Schirilla György - Vegetáriánuskönyv
Vegetáriánus ​könyv - Hogyan vihetjük legtöbbre az életben ? Mi, vegetáriánusok - nem csinálok titkot belőle -, a legfőbb hangsúlyt életvitelünkben a boldogság megszerzésére helyezzük. Ezért egész vegetáriánuskönyvemnek a boldogság megszerzéséhez szükséges módszerek széles körű feltárása lehet csak a célja.

Schirilla György - Az ​élet patikája
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Schirilla György - Az ​élet könyve
Az ​ember a sorsát kizárólag egészségének, jellemének és logikai gondolkodásának állandó erősítésével irányíthatja. Boldogságunk egyedüli eszköze a logikus, célszerű, magunknak és másoknak használó cselekvés. Az emberi létforma igen fontos feladattal, az önmegvalósítással és a gondolkodással jár. Minden nehézség elviselése kizárólag felkészülés kérdése. A világ jobbításának egyedüli módja lehet az ifjúság szívének nemesítése és tudásának okos gyarapítása. A természet törvényei szerint tetteinknek alapvetően két következménye lehet: Jutalom vagy bűnhődés. Szeressük az embereket és akkor ők is szeretni fognak minket. Csak egészséges testtel és lélekkel lehet boldogulni és másokat boldogítani. Az erkölcsi világrendnek csaknem valamennyi törvénye egy főtörvényre vezethető vissza, amely azt mondja: Légy igazságos! A vegetáriánus életfilozófia lényege: Az emberi életnek egyetlen értelme lehet: A többi ember szolgálata. - Aki nem e szerint próbál élni, az sohasem tudja boldogságát kiküzdeni.

Hargitai György - Vegetáriánus ​ételek
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál törekedtünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek könyvünkbe. Reméljük, a PRÍMA SZAKÁCS mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Schirilla György - A ​legnagyobb hazugság
Nehéz ​nem elfogultnak lenni, ha az embert olyasvalamire kérik fel, hogy egy nem mindennapi teljesítményeket felmutató ember - jelen esetben Schirilla György - legújabb könyvéhez előszót írjon. Az ő esetében ugyanis csak legekről lehet beszélni, legyen az bármi is. A végletek embere, aki már sok alkalommal megmutatta, hogy az emberi teljesítőképesség határai szinte végtelenig is kitolhatók, csak megfelelő alany kell hozzá. Schirilla ilyen, nem mindennapi, vagy ahogyan mondani szokták, "hétköznapi" ember. Ő jelenség minden tekintetben, még a magyar sport egén is. És akkor is, ha nem volt igazi, őt megillető megbecsülésben része soha még. Pedig, hogy mennyire megérdemelte volna az igazi elismerést, azt igazán csak most mérhetjük fel, amikor a sport szürke hétköznapjait éli. És az eredmények is csak "ad hoc" születnek.

S. Deli Magda - Szója ​konyha
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók