Ajax-loader

'szoftver' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Csizmazia D. István - Te ​is lehetsz Vangelis!
Kinek ​szánjuk ezt a könyvet? Remélem, mindenkinek hasznos lesz, aki érdeklődik a számítógépes zenélés iránt. Segíthet azoknak, akik angol tudás híján keveset értettek meg a programhoz mellékelt dokumentációból. A megcélzott csoportok között szerepel a teljesen kezdő, zenélni akaró, de ezt tapasztalatok nélkül megvalósítani nem tudó, a kézen fogva vezetést igénylők tábora, közeli ismerőseim közül is számosan inspiráltak az írásra. A könyv jelentős része Kalle Kaivola eredeti felhasználói leírására épül - köszönet a felhasználás engedélyezéséért. Ezt próbáltam bővíteni más forrásokból és kiegészíteni, pontosítani saját tapasztalataimmal. Ha valaki eddig a nyelvtudás hiányára fogta, amiért nem látott neki zenélgetni - nos annak mostantól, hogy e könyv elkészült, valamilyen más kibúvót kell találnia.

Rex Black - Erik van Veenendal - Dorothy Graham - Isabel Evans - A ​szoftvertesztelés alapjai
Ez ​a könyv, amely az első magyar nyelvű szoftvertesztelési tankönyv, nélkülözhetetlen segítséget nyújt a szoftvertesztelés alapjainak elsajátításában, valamint az ISTQB (International Software Testing Qualifications Board) alapszintű képesítésének megszerzésében. Elengedhetetlen befektetés mindazoknak, akik szoftverteszteléssel foglalkoznak és az ISTQB alaptanterv összeállításában közreműködő személyek szaktudásából és tapasztalataiból szeretnének profitálni. Könnyen átlátható formában és gyakorlatias megközelítéssel mutatja be azon alapelveket, amelyeket minden rendszer- és szoftvertesztelőnek ismernie kell. A szerzők tapasztalt tesztelési szakértők, egyben az ISTQB tanterv megalkotói is, így a könyv részletekig menően teljes összhangban van a tantervvel. A könyv célja, hogy számos hasznos, tanulást segítő elemmel segítse az ISTQB alapszintű vizsgájának sikeres letételét. A magyar kiadás elkészítésében a Hungarian Testing Board (HTB) szakemberei működtek közre. A szoftvertesztelés alapjai az alábbiakkal segíti a vizsgára való sikeres felkészülést: -vizsgakérdés-minták és gyakorló feladatok -próbavizsga -megoldókulcsok a kérdésekhez és a feladatokhoz -valós példák a szerzők tapasztalatai alapján -a kulcsfontosságú kifejezések kiemelten szerepelnek -fogalomtár a könyv végén -irodalomjegyzék a hivatkozott és ajánlott olvasmányokkal -könnyen érthető, olvasmányos stílus

Covers_625008
elérhető
0

Ismeretlen szerző - VIII. ​GNU/Linux Szakmai konferencia 2006
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bognár Júlia - Egyszerűen ​Photoshop CS2
"Egy ​jó kép többet mond ezer szónál" - tartja a mondás. Közhelynek tűnik, ám mégsem az, hiszen az ember környezetéről szerzett mindenféle benyomása közül a látással szerzett ismeretek részaránya nem kevesebb, mint 83 százalék. A képekkel keltett hatás tovább fokozható, ha a képi kompozíciókat, fotókat feliratokkal látjuk el, vagy éppen mozgóképes bemutatót készítünk állóképek felhasználásával. A vizuális információ feldolgozásáért felelős jobb agyfélteke ingereit ilyenkor a szövegek feldolgozását végző bal agyféltekével felfogott információkkal vegyítjük - a hatás így mindenképpen erősebb és tartósabb lesz a szemlélőben. Különösen igaz ez a megállapítás, ha képeinket a számítógépes grafika szabványteremtő szoftverével készítjük el vagy szerkesztjük át, ez az Adobe Photoshop névre keresztelt "zászlóshajója". Ez a könyv a magyar nyelvű Adobe Photoshop képszerkesztő program CS2 (9.0-s) változatáról szól, az Egyszerűen sorozat szellemének megfelelően: egyszerűen és közérthetően.

Magócsi Márton - Dreamweaver ​CS3 egyszerűen
Mi ​az a Dreamweaver? Leegyszerűsítve a Dreamweaver egy olyan program, amelynek segítségével mindenki kiléphet a webet egyszerűen csak használók köréből és a tartalmakat készítők táborát gyarapíthatja. Ennek a weboldalszerkesztő eszköznek a révén a weboldalakat WYSIWYG módon, azaz vizuálisan szerkeszthetjük, ezáltal ideális választás a weboldalak létrehozásával csak most ismerkedők számára. Emellett ideális választás profiknak is, mert a folyamatos fejlődéssel lépést tartva teljes eszköztárat kínál a weboldalak létrehozásához, karbantartásához és feltöltéséhez. Mit nyújt a Dreamweaver, ami ilyen jól használhatóvá, és a weboldalszerkesztő programok közül kiemelkedővé teszi? Elsősorban pontos, jól használható vizuális szerkesztőfelületet, amely kézi kódolás nélkül is jól működő, pontos weblapok létrehozását teszi lehetővé, valamint egy munkakörnyezetben egyesíti a weboldalak készítését, karbantartását és feltöltését, és mindig támogatja a legújabb webes technológiákat. A könyv tartalma A könyv a legújabb verzió, a Dreamweaver CS3 lehetőségeinek megismerésében nyújt hatékony segítséget egymásra épülő fejezeteivel, amelyek három "hullámban" vezetik be az Olvasót a weboldalak készítéséhez és a Dreamweaver használatához szükséges ismeretekbe. A könyv elején a program kezelőfelületének használatát és a weboldalak szerkesztésének alapjait sajátíthatja el az Olvasó, majd a weboldalak létrehozásának fő folyamatait ismerheti meg a Dreamweaver által ehhez nyújtott eszközökkel együtt. A záró fejezetek speciálisabb témákkal foglalkoznak, mint például a Spry elemek használata, és a viselkedések alkalmazása. A könyvben az elméleti és gyakorlati ismereteket következetesen végigköveti egy példaszájt létrehozása, így az Olvasó a könyv végére jól elmélyített, begyakorolt tudással vághat bele további weboldalak készítésébe. Kinek szól a könyv? A könyv nélkülözhetetlen útmutató mindazoknak, akik meg szeretnének tanulni weboldalakat készíteni, mivel a folyamatot az alapoktól módszeresen felépítve mutatja be, de hasznos segítség azoknak is, akik meglévő ismereteiket szeretnék bővíteni a jelenlegi leghatékonyabb weboldalszerkesztő program, a Dreamweaver CS3 használatának megtanulásával. A könyv logikus, egymásra épülő fejezeteivel, és a következetesen alkalmazott példák felhasználásával kiválóan alkalmazható egyéni tanuláshoz, vagy akár csoportos oktatáshoz is.

Farkas Csaba - Bevezetés ​az Office 2003 használatába
Ebben ​a könyvben elsősorban a felhasználói alkalmazásokba, azaz a Word, Excel, PowerPoint, Publisher, Outlook, InfoPath valamint a Windows SharePoint Services, egymással szoros kapcsolatban lévő szoftverek használatába kívánjuk bevezetni a felhasználót, miközben kimondva-kimondhatatlanul mindvégig körülvesz bennünket a 2003. év új irodai rendszere.

Ron Mansfield - PowerPoint ​for Windows 95
A ​Te könyved ha nincs vesztegetni való időd! Próbáld ki egy rohanó, elfoglalt ember könyvét, amit rohanó elfoglalt embereknek írt. Ha valóban nincs sok időd, de a szoftver Téged érdeklő részében mester akarsz lenni a lehető legrövidebb idő alatt, akkor biztosan erre a jól szervezett könyvre van szükséged. Rohamléptekben előre: Gyors referenciák minden fejezet elején. - Tapasztalt felhasználók a PowerPoint for Windows 95 mesterei lehetnek pillanatok alatt. Röviden: Lépések egy feladat vagy probléma megoldására. Szokások és stratégiák: Időspóroló megoldások és kényelmes technikák. Meghatározás: Világos és egyszerű fogalommagyarázatok.

Tanács Lajos - Netscape ​Communicator 4.0
A ​könyv a program hétköznapi felhasználóinak szól. és a nap mint nap felmerülő gyakorlati kérdésekre szolgál egyszerű, közérthető válaszokkal. A szerző mindvégig törekedett arra, hogy az olvasókat ne terhelje számukra érdektelen technikai részletekkel. A tárgyalt témakörök: • Kapcsolat az Internet-szolgáltatókkal • A Netscape Communicator telepítése • A program felépítése • Böngészés a Netscape Navigator-ral • Levelezés • Hírcsoportok (Newsgroup-ok) • Keresőprogramok • FTP • Honlapok szerkesztése • A Netscape beállítási lehetőségei A fejezetekben bőven találhatunk gyakorlati példákat is, melyek nagyban segítik az elméleti részek megértését. A könyv anyagának nyomon követését az egyes témákhoz kapcsolódó képek, a kulcsszavak szerinti keresést pedig a könyv végén található tárgymutató segíti.

Skara László - Farkas Csaba - Windows ​és Office 97 felhasználóknak
Számítástechnikai ​alapismeretek Windows 95, Windows NT Workstation, Word 97, Excel 97, Access 97, Power point 97, Az Internet alapjai, Outlook 97 Lektor: Takács Attila

Deke McClelland - CorelDraw ​8
Ez ​a könyv kimondottan a CorelDraw 8-as verzióját ismerteti. Hogy mire jó ez szoftvercsomag? Segítségével digitális fotókat szerkeszthetünk, szabadkézi grafikákat, elektronikus remekműveket készíthetünk, de tervezhetünk akár háromdimenziós környezetet is, amelynek minden egyes bitje éppen olyan valódinak tűnik, mint a valóság maga. A könyv e témában való elmélyülését segíti elő.

Fodor Gábor Antal - Szentgyörgyiné Gyöngyösi Éva - Rajzoljunk ​CAD programokkal
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Betsy Bruce - Tanuljuk ​meg a Macromedia Dreamweaver MX használatát 24 óra alatt
A ​24 egyórás vagy ennél is rövidebb lecke után teljes értékű webhelyeket készíthetünk Macromedia Dreamwaver MX programmal. Lépésről lépésre haladunk, minden lecke az azt megelőzőre épül, lehetővé téve számunkra, hogy az alapoktól indulva ismerkedhessünk meg a Dreamwaver elemeivel. A tippek a könyv más részeire és különböző megoldásokra hívják fel a figyelmet. A megjegyzések a fogalmak és eljárások megértését igyekeznek megkönnyíteni. A figyelmeztetések szólnak, hogy milyen jellemző hibákra kell odafigyelnünk a tanulás során. Tanuljuk meg, hogyan... - készíthetünk egyszerű és összetett weboldalakat a Dreamwaver MX segítségével - gyűjthetünk adatokat a felhasználóktól űrlapok alkalmazásával - tehetjük rendezetté webhelyünket sablonok és könyvtárak segítségével - használhatunk többszintű stíluslapokat - hozhatunk létre dinamikus weboldalakat DHTML segítségével - jeleníthetjük meg adatainkat táblázatokban és keretekben - készíthetünk interaktív képtérképeket - ruházhatjuk fel honlapunkat multimédia-elemekkel.

Stephen Bennett - Logic ​Pro 9 - Zenekészítés profi szinten
Depeche ​Mode, Guns N’ Roses, Herbie Hancock, Gwen Stefani, Jamiroquai, Thievery Corporation, Underworld, The Chemical Brothers, Nine Inch Nails, The Crystal Method. 10 igen nyomós érv a Logic Pro használata mellett. Hogy mi a közös a Guns N’ Roses és az Underworld zenéjében? Az a fajta professzio­nalitás, ami csakis a Logic Studio csomagból kerülhet ki. Letisztultság, a létező legkényelmesebb, egyablakos kezelőfelület, legendás pontosság. A Logic Pro nem érdemtelenül vált a MIDI-alapú zenekészítés ipari szabványává. Előkészületben a Controller Books következő nagy do­bása: Logic Pro kézikönyv a legújabb, 9-es verzióhoz. A 200 oldalas könyv lépésről- lépésre ismertet meg a program működésével, a felhasználói felület bemutatásától egészen az utómunkálatokig. A Logic Pro nem csak a profik kedvence – de a könyv segítségével te is eljuthatsz profi szintig!

Gerő Judit - Word ​for Windows '95 7.0 verzió
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kis Balázs - Windows ​NT 4.0
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kelly L. Murdock - 3ds ​Max 7 Biblia I-II.
Ha ​a 3ds Max 7 képes rá, mi is képesek vagyunk... "Max" a lehetőségek lenyűgöző tárházát kínálja, a 7-es változatot pedig mind a sokat próbált profik, mind a kezdők izgalmasnak és szórakoztatóan találják majd. Ebben a könyvben minden megtalálható, ami ahhoz szükséges, hogy a Maxben profi kinézetű animációkat készítsünk. A kötet e sokoldalú program valamennyi szolgáltatását bemutatja, különös tekintettel az újdonságokra, de ami a legjobb benne, az az, hogy mindezt oly módon teszi, hogy közben serkenti a kreativitást, a színesben mellékelt alkotások pedig csak tovább fokozzák az Olvasó alkotókedvét. A kötet minden részletre kiterjedően bemutatja a 3ds max 7-et - A Györstalpalót elolvasva azonnal elkészíthetünk egy térbeli animációt. - Felfedezhetjük az olyan új modellezési szolgáltatásokat, mint ez Edit Poly, vagy az új Skin Wrap és a Skin Morph módosító - Megtanulhatjuk, hogyan tehetjük részletesebbé s kisfelbontású modelleket a Max új térképezési szolgáltatásaival. - Felfedezhetjük hogy miként lehet az új torzító ecset segítségével finom részletekkel kiegészíteni az objektumhálókat. - Megtanulunk karaktereket és tömegeket animálni az immár a programba épített Character Studio segítségével. - Szemléletes gyakorlatok mutatják be tíz vagy még kevesebb lépésben a legfontosabb fogalmakat és segítenek a tanulásban.

Lévayné Lakner Mária - Baksa-Haskó Gabriella - Excel ​2003 táblázatkezelés és programozás a gyakorlatban
A ​személyi számítógépek tömeges elterjedésével párhuzamosan a lehetséges alkalmazások köre is rohamosan bővült. A számítógépek kezdeti feladata matematikai számítások elvégzése volt. Nagytömegű számítás nagyon rövid időn belül való elvégzése. (Érdekességként megemlítjük, hogy az angol "computer" szó magyarításakor felmerült a "kisszámítógép" elnevezés ötlete is.) A személyi számítógép kilépve a matematikai számítások köréből először az írógépet szorította ki. A szoftver, amely ezt lehetővé tette a szövegszerkesztő volt. Ma már többféle célú szövegszerkesztő létezik, gondoljunk csak a bonyolult matematika képletek szerkesztésére egy szövegen belül. A második - és könyvünk szempontjából fontosabb - terület, ahol a személyi számítógép tért hódított, a táblázatkezelés. Megfelelően megszerkesztett adat együttesek esetében a táblázatkezelő programok segítségével módunk van további, származtatott adatok egyszerű meghatározására, bizonyos feltételeknek eleget tevő adatok egyszerű megkeresésére, stb. Többféle táblázatkezelő létezik, jelenleg legnagyobb elterjedtsége a Microsoft által fejlesztett Excel-nek van, ennek több verzióját is használják. Könyvünk az Excel 2003 táblázatkezelő programot tárgyalja. Ez a könyv a problémák oldaláról közelíti a megoldásokat, bemutatva, hogy a táblázatkezelő milyen támogatást (függvényt, eljárást) biztosít a megoldásokhoz. Bemutatja, hogy a legjellegzetesebb, leggyakrabban előforduló feladattípusok a táblázatkezelő mely eszközeivel (lehetőségeivel) oldhatók meg. Ugyanis a táblázatkezelő programok használata esetében is a felhasználónak két kérdést kell megválaszolnia ahhoz, hogy a problémából feladat, majd ebből megoldás legyen. MIT kell tenni, és HOGYAN kell ezt megtenni. A MIT a tervezés területe, a HOGYAN a megoldó algoritmusé. A tervezési fázis a probléma felvetés, a feladatértelmezés és az ehhez nyújtott részletesebb megoldási útmutatás keretében jelenik meg könyvünkben.

ifj. Ambrózai Attila - Egyszerűen ​Word 2002 for Windows XP
A ​személyi számítógépekkel elvégezhető egyik legalapvetőbb feladat a szövegszerkesztés. Ennek megfelelően a szoftverpiacon rengeteg szövegszerkesztő program verseng egymással. Az évek során mindezek közül a Microsoft Word bizonyult a legsikeresebbnek, amely az eladási adatok alapján ma is folyamatosan tartja vezető pozícióját. Ez a könyv a magyar nyelvű Microsoft Word 2002 szövegszerkesztőről szól.

Tátrai Tibor - MS ​Project
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jánosa András - Juhász Imre - Kaderják Gyula - Kálmán Endre - Paál Éva - A ​számítástechnika gyakorlati alkalmazása
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kunos Zsolt - Sőrés Tamás - A ​sokoldalú szövegszerkesztő: Word 6.0
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

David Blantner - Christopher Smith - Steve Werner - Váltsunk ​InDesignra!
A ​gyakorló felhasználók azokat a köteteket kedvelik, amelyek tudják, hogy mit tudunk már a témáról, és csak azt írják le, hogy ez a termék miben tér el az általunk ismerttől. Ez a kézikönyv ilyen. Tudjuk, hogy sokan új alkalmazással bővítették az asztali kiadványszerkesztő eszköztárukat: például Adobe InDesignnal. A könyv célja, hogy a QuarkXPress vagy PageMaker ismeretét ugródeszkának használva segítse az olvasót az InDesign megismerésében és mielőbbi hatékony használatában.

Farkas Csaba - Windows ​és Office XP felhasználóknak
Könyvünkben ​a Windows XP és az Office XP szoftvereket, a Microsoft legfrissebb operációs rendszerét és irodai programcsomagját tekintjük át. A könyv olvasója nemcsak megismerheti a Windows és az Office csomag szolgáltatásait, hanem a könyv didaktikus felépítése és számtalan példája, feladata alapján el is sajátíthatja, be is gyakorolhatja annak használatát.

Alexander Niemann - Objektorientierte ​Programmierung in Java
Dieses ​Buch ist eine Einführung in Java und in die Grundprinzipien der objektorientierten Programmierung. Es richtet sich vor allem an Leser, die nur wenig bis keine Erfahrung in der Programmierung haben und sich nun erste Java- und OOP-Kenntnisse aneignen möchten. Das Buch erläutert ausführlich die objektorientierte Denkweise und zeigt, wie man sie mit Java in fertige Programme überträgt. Die theoretischen Ausführungen werden von einer Vielzahl an Beispielen und Übungen begleitet.

Covers_350235
Adobe ​Photoshop Elements 4.0 Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Adobe ​Photoshop Elements 4.0
Az ​Adobe Photoshop Elements 4.0 alkalmazás hatékonyságot és sokoldalúságot egyszerű használattal kombináló képszerkesztő eszközöket kínál. Ideális program az otthoni felhasználók, az üzleti felhasználók, és a professzionális fotósok számára egyaránt - egyszóval mindenkinek ajánlott, aki szép és kifinomult fényképeket szeretne webes vagy nyomtatott felhasználásra előállítani. Ha használta már a Photoshop Elements korábbi változatait, látni fogja, hogy ez a tanfolyam a könyvben kiadvány számos olyan haladó szintű ismeretet és innovatív funkciót mutat be, amelyeket az Adobe System először a szoftver ezen változatában vezetett be. Ha először használja az Adobe Photoshop Elements 4.0 alkalmazást, elsajátíthatja az alkalmazás tökéletes megismeréséhez és használatához szükséges alapvető fogalmakat és technikákat.

Knapp Gábor - Szoftverkiválasztás ​és -installálás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pétery Kristóf - A ​Windows NT4.0 Workstation használata
A ​grafikus felhasználói felületek rohamos terjedésének az operációs rendszerek sem tudnak ellenállni. Manapság minden korszerű operációs rendszer ilyen megvalósításban lát napvilágot. A Windows NT korábbi, azaz 3.51-es változata a Windows megszokott, kissé kezdetleges felületét tartalmazta. 1995-ben nagy változást hozott a Windows 95 ergonomikus szempontokat is figyelembe vevő felülete, amely a fanyalgások mellett is osztatlan sikert aratott. Kézenfekvő volt, hogy a nagyobb teljesítményű, eddig szinte kizárólag a professzionális és hálózati felhasználókat kiszolgáló Windows NT operációs rendszert is ebbe a köntösbe öltöztessék. A Windows NT 4.0-ban a felhasználói felület változásán kívül más újdonságok is megjelentek.

Deke McClelland - Amy Thomas Buscaglia - Adobe ​InDesign
Az ​Adobe cég 1998 szeptemberében a seyboldi konferencián mutatta be az addig K2 néven futó, beta-tesztekre közreadott programját, amelyről azt állítják, a számítógépes formatervezést egy évtizeden belül forradalmasítani fogja, egyúttal ez az utolsó ilyen program, amely a 20. században született. Megalkotóinak kemény csatára kellett számítaniuk, hiszen a Quark széles körben elterjedt, de ez okozta vesztét is, hiszen eközben elkényelmesedett, megfeledkezve felhasználóiról, akik azt várják, hogy folyamatosan számíthatnak háttérszolgáltatásokra. Hírhozó ez a könyv, noha tankönyvnek szánja a kiadó. Magyarázat erre, hogy Magyarországon kevéssé elterjedtek az Adobe kiadványszerkesztő rendszerei. E megállapítás alól kivétel lehet majd az InDesign (ez lett a K2 helyetti neve), amely elegáns és logikus alkalmazás - érdemes megismerni. Ebben segít a Dummies könyvsorozat új tagja, amelyből az ismert könnyedség árad. Példa erre néhány fejezének címe: InDesign - egy délután alatt; Így készül a betű etűd; Mindenre képes képek; InDesign okostojásoknak; és végül elmaradhatatlan A tízek bandája.

Inotai László - Egyszerűen ​Word 2000 for Windows
Ez ​a könyv azoknak szól, akiknek a hivatali és üzleti életben szokásos leveleket, jelentéseket, tanulmányokat és ezekhez hasonló dokumentumokat kell írniuk és szerkeszteniük. Lépésről lépésre megtanulhatják, hogyan írjanak be szöveget, hogyan javíthatják és szerkeszthetik azt, hogyan formázhatnak meg egy dokumentumot úgy, hogy külalakra is esztétikus legyen, hogyan helyezhetnek egyszerűbb ábrákat, táblázatokat az irataikba, hogyan nyomtathatják ki az irataikat stb. A tanulást számos ábra és a gyakorlatban is kipróbálható példa segíti.

Vásárhelyi Péter - Szegő Tamás - Flash ​5 kézikönyv
Amikor ​a Flash-t létrehozták, még a Macromedia fejlesztőcsapata sem gondolt arra, milyen nagyszerű eszközt adnak a webfejlesztők kezébe, és hogy ezzel kisebb szökőárt indítanak el az információ tengerén. A folyamat már elkezdődött, programozók, web-grafikusok, kreatív szakemberek hada használja a vektorgrafika és az ActionScript adta lehetőségeket egy merőben más, dinamikusabb, élettel teli Internet kialakításához. A szerzők, Vásárhelyi Péter és Szegő Tamás alkotta páros eddigi sikeres oktatói és írói munkássága a biztosíték arra, hogy a magyar nyelvű Flash 5 Kézikönyv megbízható referencia anyagot, tanulási segédletet nyújtson, minden, e nagyszerű alkalmazással megismerkedni vágyó részére.

Hetyei József - Vezetői ​döntéstámogató és elektronikus üzleti megoldások Magyarországon
Jelen ​könyvünk elsősorban azoknak a szervezeteknek a vezetői és szakemberei számára készült, melyek már eredményesen alkalmazzák valamelyik korszerű erőforrás-tervező rendszert, és most versenyképességük fejlesztése, új kompetenciák megszerzése, piacaik megtartása, növekedésük biztosítása végett szeretnék megvalósítani a menedzsmentfolyamatok, az ügyfélkapcsolat-menedzsment, az ellátásilánc-menedzsment, az értékesítés, a beszerzés korszerű, elektronikus támogatását. Célunk, hogy a különböző szervezetek vezetőinek, szakembereinek és más érdeklődőknek a legkorszerűbb megoldások egy jelentős részének bemutatásával és a vállalati megvalósításához szükséges, legfontosabb feladatok rövid áttekintésével hasznos, előremutató szakmai információkat nyújtsunk a feladataik, problémáik megoldását leghatékonyabban támogató megoldások kiválasztásához, sikeres megvalósításához, s hogy hozzájáruljunk a legkorszerűbb eszközök és megoldások minél szélesebb körű elterjedéséhez. Ennek érdekében megkíséreljük összefoglalni azokat a legfontosabb kihívásokat és az e kihívásokból adódó feladatokat, amelyekkel napjainkban a különböző szervezetek menedzsmentje leggyakrabban találkozik, s bemutatni azoknak az eszközöknek, alkalmazásoknak egy jelentős részét, amelyek e feladatok megoldását a leghatékonyabban támogathatják. Bemutatjuk, hogy ezek a megoldások képesek valós idejű adatokat szolgáltatni a szervezet valamennyi, stratégiai fontosságú aspektusáról, támogatják a vállalati teljesítmények és a profitabilitás elemzését bármilyen részletességgel és bármely terület vonatkozásában, segítségükkel szimulálható és tervezhető a jövőbeni fejlődés, felismerhetők az új üzleti, piaci lehetőségek, dinamikus válasz adható napjainak magas követelményeket támasztó piacai, az egyre fokozódó verseny kihívásaira.

Katona József - Kővári Attila - Objektumorientált ​szoftverfejlesztés alapjai
E ​könyv a C++ nyelven történő objektumorientált szoftverfejlesztést megismertető sorozat első kötete, mely sorozat gyakorlati példákon keresztül segíti a nyelv elsajátítását. A könyv segítséget kíván nyújtani a programozók számára a nyelv megismerésében, kiemelve azokat a jellegzetességeket, amikre figyelniük kell a kódolás során, valamint nyelv pontos ismeretével egyben azt is, hogy miként lehet csökkenteni a hibalehetőségeket, megelőzni a helytelen működést a nyelv megfelelő alkalmazásával. A könyvben található példák továbbá segítséget nyújtanak az átlátható kód készítésében is. A sorozat a C++ nyelven történő programozás elsajátítását nem a legelejétől kívánja ismertetni, hanem támaszkodik egyrészt a C nyelv, az alapvető adatstruktúrák (dinamikus tömbök, láncolt listák, bináris fák) és algoritmusok (keresés, rendezés) ismeretére, valamint alapszintű programozói tudásra (például a vezérlési szerkezetek). Jelen kötet az objektumorientált szoftverfejlesztés alapjait mutatja be, ezen belül az objektumorientált programozás módszertanát, legfontosabb alapfogalmait, osztály, öröklés, példányosítás, objektum és más fontos fogalmakat, továbbá röviden bemutatja a szoftver modelleket és egy projekten keresztül lépésről-lépésre a Visual Studio Community fejlesztőkörnyezet használatát, melyben a bemutatott mintapélda implementálható és összeállítható, a futtatható kód előállítható. DOI: 10.18395/katona.kovari.objektumorientalt.gyakorlatorientalt.2015

Kollekciók