Ajax-loader

'techno-thriller' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Tom Clancy - Szivárvány-kommandó
A ​Szivárvány John Clark agyában született meg. Clark, Amerikai egyik legjobb titkosügynöke, és több Clancy-regény hőse most nem kokainbárókat hajszol Kolumbiában vagy atomterroristákat az USA-ban, hanem feladva tereptiszti karrierjét, egy íróasztal mögött ül Angliában. A Szivárvány-kommandó huszonkét fiatalemberből áll, vannak közöttük angolok a SAS elitezredből, amerikaiak, az FBI-tól és a CIA-től, németek és franciák... Egy titkosnál is titkosabb NATO-kommandó a terroristák ellen. De amikor Clark létrehozta, még nem tudták, hogy magával a sátánnal kell szembeszállnia. És hogy ha veszít, a szó szoros értelmében vége a világnak...

Michael Grant - Téboly
Egy ​hátborzongató sziámi ikerpár egy ajándékbolt-hálózat leple alatt tör a világuralomra, mégpedig nem is akárhogyan: hatalmukba akarják keríteni a világ szuperhatalmainak vezetői. Ehhez a nanotechnológiát hívják segítségül, hiszen parányi nanorobotok segítségével be tudnak férkőzni az emberek agyába. Michael Grant részletes, magával ragadó leírásaival átléphetjük a makrovilág küszöbét, és egy új dimenzióban találhatjuk magunkat. Míg felmenőink csak képletesen tudták tapasztalni milyen az, ha valakinek „bogarat ültetnek a fülébe”, olvasás közben végigkísérhetjük egy biot útját a szemgödrön, a fülön vagy az orron át az ember agyáig.

Covers_8023
elérhető
4

Dale Brown - Páncél
Vannak, ​akik terroristának nevezik, mások hősnek tartják. Csúcstechnikát képviselő szkafanderében - amelynek anyaga pillanatok alatt acélnál erősebb páncéllá változik - egy titokzatos férfi megpróbál rendet teremteni Sacramento városában. Vannak, akik a halálát kívánják, mások kitüntetnék. Csak néhányan tudják, hogy valójában kicsoda: ő Patrick McLanahan, a nemzet hőse, aki tizenöt éven át folyamatosan kockáztatta életét a hazájáért. Amióta levetette a mundért, McLanahan az egyik fegyverfejlesztéssel foglalkozó magáncég alkalmazottjaként dolgozik. Amikor rendőrként szolgáló öccse egy rablás során megsebesül, a terrorizmus, az erőszak pedig elönti a várost, elhatározza, hogy a rendelkezésére álló eszközöket, katonai kapcsolatait és minden képességét latba vetve megtisztítja Sacramentót, és bosszút áll testvéréért. Amikor elkezdi magánhadjáratát, még nem sejti, hogy ellenségeit nem a speeddel kereskedő motorosbandák tagjai vagy a neonácik között kell keresnie. Igazi ellenfele egy nemzetközi terrorista, egy tapasztalt, kegyetlen és kiszámíthatatlan exkommandós, aki válogatott rémtettekkel próbálja álcázni valódi céljait...

John Scalzi - Bezárt ​elmék
Egy ​hotelszobában ismeretlen férfi holttestére bukkan a rendőrség. A feltételezett gyilkost még a helyszínen elfogják, de ő semmire sem emlékszik. Nem sokkal később újabb bűntény történik. Az esetet a kezdő FBI-ügynök Chris Shane-nek és sokat látott társának kell megoldania. Hamarosan rájönnek, hogy igen nagy a tét. Az események ugyanis összefüggésben vannak egy frissen beiktatott törvénnyel, amelynek értelmében az USA radikálisan csökkenti a Haden-szindróma által érintett emberek ellátására szánt összegeket. A gyógyíthatatlan betegség több millió amerikait fertőzött meg: az életben maradottak elméje ugyan ép maradt, de elveszítették az uralmat önnön testük felett, így az agyukba ültetett neurális háló segítségével tartják a kapcsolatot a világgal. Az új törvény nemcsak a lakosság jelentős részét háborítja fel, hanem számos nagyvállalat érdekeit is sérti. A hadenes közösség tiltakozásként tüntetéseket és sztrájkot szervez, mások azonban akár ölni is képesek... John Scalzi futurisztikus politikai thrillere két Vének háborúja-kötet közti szünetben íródott, és kiváló példája annak, hogy a tengerentúl legnépszerűbb sci-fi szerzője az akciódús űroperák világán kívül is képes maradandót alkotni.

Patrick Robinson - Nimitz ​anyahajó
A ​Thomas Jefferson, az Amerikai Egyesült Államok Nimitz-osztályú repülőgép-hordozó anyahajója, mely egy 4 milliárd dolláros elit alakulat, olyan hadigépezet, amely a parancsnoksága alatt álló hadtest szívében elhelyezkedve, 2000 kilométeres sugarú körben ellenőrzi a fennhatósága alá tartozó vizeket az Arab-tengeren. 6000 fős legénysége hadszolgálatot teljesít a hajó fedélzetén, annak érdekében, hogy megőrizzék a békét és a nyugati szövetséges hatalmak érdekeltségét az olyan stratégiailag fontos vizeken, mint például a Hormuzi-szorosnál. És akkor megtörténik az elképzelhetetlen. Hirtelen, minden figyelmeztetés nélkül a Thomas Jefferson elpárolog egy nukleáris balesetnek tűnő katasztrófában. A veszteség elsöprő. Az USA egész eddigi történelme során ez a legnagyobb, béke idején bekövetkezett szerencsétlenség. A döbbenet hangja végigsöpör a világon. De amíg az amerikai nemzet gyászol, Bill Baldridge, az anyahajó egyik áldozatának bátyja - aki a haditengerészeti hírszerzésnek dolgozik - elkezdi összerakni a hírszerzés jelentéseit, amelyek azt sugallják, hogy egy alattomos tengeralattjáró bujkál valahol. Ez egy kisebbfajta, dízel-elektromos, ex-szovjet hajó, de senki sem tudja, hogy ki van a fedélzetén, sem azt, hogy honnan jött, sem azt, hogy hogyan sikerült a Thomas Jeffersont hatótávolságra megközelíteni, és ami még rosszabb, senki sem tudja, hogy hova lett, és hogy szándékában áll-e még egyszer támadni. Egy közel-keleti kapcsolat is kezd kibontakozni a háttérben, és lassanként egy kulcsfontosságú név kezd előtérbe kerülni mint minden titok nyitja. De Baldridge nem nyugodhat, amíg elő nem keríti bátyja gyilkosait. És a halálos vadászat megkezdődik... A Nimitz anyahajó egy izgalmas és teljesen hiteles regény a nyugati világot fenyegető alapvető veszélyről: mi történne, ha terroristák kezébe kerülne egy tengeralattjáró, mely képes nukleáris robbanófejjel ellátott torpedót kilőni?

Itó Projekt - </Harmónia>
Ebben ​a jövőben az egyén teste közös tulajdon. Légy egészséges! Légy boldog! Akkor is, ha nem akarod. Utópia végre megvalósult, hála az orvosi nanotechnológiának és a társadalmi jólétet szabályozó törvényeknek. A rendszer azonban, amely az állampolgárok egészségét hivatott őrizni, ellenük fordul. Az egész emberiség egy titokzatos elme túszává válik. Kirie Tuan, a diktatórikus jóindulat ellen egykor öngyilkossági kísérlettel lázadó lányt a múltja kísérti, miközben az Egészségügyi Világszervezet tagjaként versenyt fut az idővel, hogy megmentse világát. Te mit adnál meg azért, hogy harmóniában élhess magaddal?

Tom Clancy - Steve Pieczenik - A ​központ
Egy ​dél-koreai terrorista csoport - északiaknak álcázva magukat - Szöulban felrobbantja egy naggyűlés hangosító autóját. A cél nem kétséges: háborút kirobbantani Észak és Dél között, s közben belekeverni az Egyesült Államokat is. Amikor megérkezik a döbbenetes esemény híre, Chevy Chase-ben az USA Kríziskezelő Központjában Paul Hood és teamja - versenyt futva az idővel, és felhasználva a legmodernebb technikai eszközöket - mindent elkövet, hogy elhárítsa a veszélyes és fenyegető terrorista játszmát. Tom Clancy napjaink legsikeresebb bestseller szerzője, könyveiből eddig több mint 14 millió példány kelt el. Neve ismerősen és jól hangzik a Vadászat a Vörös Októberre és a Harrison Ford főszereplésével forgatott Férfias Játékok című filmek sikere óta. Legújabb regénye egyetlen nap lebilincselően izgalmas története, letehetetlen olvasmány.

Tom Clancy - Steve Pieczenik - Harcban ​a felforgatók ellen
Korea ​és az orosz Távol-Kelet után, Nyugat-Európában lép akcióba a Központ egyik részlege, ezúttal maga az igazgató és két vezető munkatársa: a számítógépes főnök és a felderítő tiszt. Németországban és Franciaországban kerülnek szembe szélsőséges szervezetekkel. A számítógépekkel elérhető legmodernebb technika és az emberi helytállás - megannyi feszült és izgalmas helyzeten át - ezúttal is győzelemhez segíti őket. Tom Clancy napjaink egyik legsikeresebb bestseller szerzője, könyveiből eddig több mint 14 millió példány kelt el. Neve ismerősen és jól hangzik a Vadászat a Vörös Októberre és a Harrison Ford főszereplésével forgatott Férfias játékok című filmek sikere óta.

Tom Clancy - Steve Pieczenik - Tükörkép
Fel ​fog-e épülni, s működni fog-e a szupertitkos, ultramodern, minden eddigit felülmúló Információs Központ? És ha igen, tervezőinek, létrehozóinak célját szolgálja-e majd? Vagy lesznek más emberek, akik képesek megakadályozni, hogy a rossz, a korlátolt erőszak győzzön? A napjainkban játszódó regény cselekménye annyira izgalmas, fordulatos, hogy szinte észre sem vesszük, mennyire reális és lehetséges eseményeket ír le. Tom Clancy napjaink egyik legsikeresebb bestseller szerzője, könyveiből eddig több mint 14 millió példány kelt el. Neve ismerősen és jól hangzik a Vadászat a Vörös Októberre és a Harrison Ford főszereplésével forgatott Férfias játékok című filmek sikere óta.

Patrick Robinson - A ​lopakodó
A ​2500 tonnás, szinte észrevehetetlen Lopakodó - H.M.S. Unseen - a valaha megépült leghatékonyabb és leghalálosabb tengeralattjáró - amely jobb még az orosz Kilo osztályú hadihajóknál is -, egyike annak a négy dízel-elektromos tengeralattjárónak, amelyek a királyi haditengerészet tulajdonában vannak. Mialatt gyakorlaton vesz részt Anglia partjainak közelében, megtörténik az elképzelhetetlen: parancsnoki hídján a ravasz Arnold Morgan admirálissal, nemzetbiztonsági tanácsadóval a hajó eltűnik a mélyben, kijátszva mind a brit, mind az amerikai katonai hírszerzést...

Robert J. Sawyer - Lélekhullám
Peter ​Hobson egy fiatalkori trauma hatására megszállottan dolgozik egy olyan berendezésen, amelynek segítségével egyértelműen megállapítható az ember halálának pontos pillanata. Kísérletei során sikerül megfigyelnie, hogy a biológiai élet véget értével az agyból alig érzékelhető elektromos energia távozik. Ezt elnevezi „lélekhullám”-nak, és kutatásai új célpontjaként a halál utáni élet lehetősége felé fordul. Legjobb barátjával, a számítástechnikai zsenivel közösen szimulált komputeres másolatot készítenek Peter tudatáról, majd kis módosításokkal három példányban lemásolják. Az újabb kísérletekkel azt próbálja bizonyítani, hogy az ember lényének létezik egy halhatatlan része, mely a testtől függetlenül képes örökké élni. A három szimulált tudat azonban csakhamar megtalálja a kiutat a zárt, szigorúan ellenőrzött számítógépes környezetből, és birtokba veszi az internetet. Nem sokkal később pedig szaporodni kezdenek a titokzatos halálesetek. Vajon kideríthető-e, melyik tudatmásolat felelős a történtekért, de ami még fontosabb, visszazárható-e az elszabadult, halhatatlan szellem a palackba? Robert J. Sawyer Nebula-díjas regénye komoly tudomány- és vallásfilozófiai kérdésekre keresi a választ, de emellett egy pillanatra sem felejt el izgalmas kriminek maradni.

Dale Brown - Acélárnyak
A ​világ veszélyes hely. A felismerés nem új, az Amerikai Egyesült Államok újdonsült elnökének azonban egyetlen szempillantás alatt súlyos valósággá válik: az atomhatalmak közé emelkedett Irán a Perzsa-öböl megszerzésére készül. Amerikai csak tétován, magatehetetlenül figyel, hiszen katonai költségvetését a Kongresszus évek óta egyre szűkíti, a sikertelen békefenntartó akciók sora pedig nem fokozta népszerűségét a világ nemzetei szemében. De van egy fegyver, amely még bevetésre vár: a CIA legújabb titkos sejtje: A Jövő Szárnyai. Végy egy robbanékony, jól képzett, kitartó csapatot, ültesd fel őket egy B-2 Spirit lopakodóbombázóra, majd add le a parancsot: megsemmisíteni Irán összes kulcsfontosságú katonai, ipari, parancsnoki célpontját, s mindezt gyorsan, csöndben, titokban és nyom nélkül.... Patrick McLanahan légi hadászati szakértő parancsnoksága alatt a csapat brilliáns teljesítményt nyújt - ám Irán és szövetségesei messzebb mennek a megfélemlítés politikájában, mint bárki gondolta volna, s elszabadul a pokol. A Perzsa-öböl retteg, a helyzet óráról órára súlyosbodik, s csak a Jövő Szárnyai fedőnév alatt szolgáló férfiak és nők állnak az Egyesült Államok és a világméretű katasztrófa között. Az izgalmas katonai kalandregényeiről ismert szerző újabb lélegzetelállító könyvvel jelentkezett, melynek témája korunk egyik fontos katonai-politikai konfliktusa. Dole Brown az Amerikai Egyesült Államok légierejénél szolgált századosi rangban. Korábbi bestsellerei – A bombázó, Vaskeselyű, Az ég urai, Sea Lion, Éjszakai bevetés, A parancs, Tűzvihar – osztatlan sikert hoztak. Mesterien vegyíti a technológiát az akcióval. Arról ír, amit a legjobban ismer: a katonai és elsősorban légi hadviselési műveletekről. Könyvei megragadják az olvasót kivételes realizmusukkal, míves emberarcúságukkal, csúcstechnológiai információikkal. Brown Nevada államban él, ahol gyakran saját gépével száll a felhők közé. Előkészületben: Halálzóna

Tom Clancy - Steve Pieczenik - Hadiállapot ​I-II.
Az ​akci&oacute;k&ouml;zpont hipertechnol&oacute;gi&aacute;val felszerelt kamionja felder&iacute;t&eacute;st v&eacute;gez T&ouml;r&ouml;korsz&aacute;g ter&uuml;let&eacute;n, c&eacute;ljuk Sz&iacute;ria &eacute;s Irak hadmozdulatainak ellenőrz&eacute;se, valamint a h&aacute;rom orsz&aacute;g ter&uuml;let&eacute;n t&eacute;nykedő kurd gerill&aacute;k tev&eacute;kenys&eacute;g&eacute;nek megfigyel&eacute;se. A kurd gerill&aacute;k egyik legnagyobb szab&aacute;s&uacute; terrorakci&oacute;ja &eacute;ppen erre az időszakra esik: hat&aacute;rincidens l&aacute;tszat&aacute;t keltve elrabolnak egy helikoptert, &eacute;s ennek seg&iacute;ts&eacute;g&eacute;vel felrobbantj&aacute;k a F&ouml;ld egyik legnagyobb duzzaszt&oacute;g&aacute;tj&aacute;t. Menek&uuml;l&eacute;s k&ouml;zben, merő v&eacute;letlens&eacute;gből, foglyul ejtik a magukat r&eacute;g&eacute;sznek &aacute;lc&aacute;z&oacute; amerikaiakat &eacute;s szupertitkos j&aacute;rműv&uuml;ket. Washington d&ouml;nt&eacute;sre k&eacute;nyszer&uuml;l, vagy megpr&oacute;b&aacute;lj&aacute;k megmenteni embereiket &eacute;s a technik&aacute;t, vagy megsemmis&iacute;tik; hiszen az eszk&ouml;z birtok&aacute;ban a terrorist&aacute;k ak&aacute;r a vil&aacute;gb&eacute;k&eacute;t is vesz&eacute;lyeztethetik. Versenyfut&aacute;s kezdődik: az idővel, a terrorist&aacute;k &eacute;s az elh&aacute;r&iacute;t&aacute;s k&ouml;zt, a t&eacute;rs&eacute;g stabilit&aacute;s&aacute;nak megőrz&eacute;s&eacute;&eacute;rt, a kurd probl&eacute;ma megold&aacute;s&aacute;&eacute;rt, &eacute;s term&eacute;szetesen a t&uacute;szok kiszabad&iacute;t&aacute;s&aacute;&eacute;rt.

Tom Clancy - Erőegyensúly
Tom ​Clancy véresen komoly dolgokról ír ebben a véresen izgalmas kalandregényben. Madridban meggyilkolnak egy amerikai diplomatát, a válságelhárítással foglalkozó Op-Center, az operatív központ egyik munkatársát. Az áldozat a spanyolországi etnikai ellentéteket akarta tanulmányozni. Mintha csak rajtpisztoly dördült volna el, gyilkos indulattal törnek ki az eddig elfojtott ellenétek. Gyilkosságok, kínzások, robbantások követik egymást, emberek fordulnak egymás ellen csak azért, mert a másik éppen baszk, vagy katalán, vagy kasztíliai... Clancy persze azt is tudja, hogy az ilyen kollektív elmebaj mögött mindig megtalálható egyesek gátlástalan, mindenen átgázoló hatalomvágya is. A jó politikai thriller ugye akár igaz is lehetne, és az Erőegyensúly ijesztően valóságszagú. Lehet, hogy a Szovjetunió és Jugoszlávia után Spanyolország hullik atomjaira? Lehet, hogy az események Clancy forgatókönyvét követik majd? Nagyon is lehet, mert sajnos az egyetlen valószerűtlen elem az egész könyvben a kis nemzetközi csapat határozott fellépése a válság és annak kirobbantói ellen. Igaz, az Erőegyensúly pont e miatt a regényes elem miatt olyan kitűnő olvasmány. A szomorú teljes valóság pedig maradjon az újságoké.

Tom Clancy - Ssn
China ​has invaded the oil-rich Spratly Islands. The American response has been swift and deadly, resulting in the start of World War III. SSN: Strategies of Submarine Warfare presents 15 thrilling scenarios--fact-based mission profiles for Captain Bartholomew Mackenzie and the crew of the nuclear submarine the U.S.S. Cheyenne--stirring plots and characters, perfectly accurate details, and the chilling knowledge that these events could really happen.

Dale Brown - Night ​of the Hawk
The ​crew from the Flight of the Old Dog reunite in an effort to rescue their buddy, David Luger, from a vicious KGB plot, but they are distracted by a rebellious Soviet soldier who organizes Lithuania's first army. 150,000 first printing. $100,000 ad/promo.

David Buschi - The ​Back Door Man
All ​credit cards have stopped working. Today. This morning. What cash you have in your wallet is it. ATMs and bank systems are down. You can’t get gas, groceries… Commerce has essentially come to a halt. Such is the backdrop of THE BACK DOOR MAN. Our society is computercentric. Facebook, Twitter, LinkedIn. We’re plugged in. Managing our finances online. Downloading apps for our iPhone. Reading the WSJ on our Kindle. There are things out there on the cutting edge we don’t even know we need to fear. THE BACK DOOR MAN takes us there. We see it through the eyes of James Kolinsky, a simple family man who works in information security. His day goes from bad to worse when he discovers that his greatest fear is his fault and what’s happened to him has happened to millions of others. He’s been set up. His family—make that the world—has been taken hostage. The next twenty-four hours we find out what James Kolinsky is really made of.

Matthew Mather - The ​Dystopia Chronicles
Cast ​out from Atopia, Robert Baxter undertakes a globe-trotting quest to find his friend Willy’s lost body, which just may hold the key to understanding the dangers facing his home…and Jimmy Scadden’s role in the disasters that are spreading across the world. As Robert pieces together the puzzle, he realizes that mankind’s ravenous consumption of natural resources is no longer the most immediate threat to this world. As full-scale global war erupts and an ancient apocalyptic threat resurfaces, Robert must risk losing the ones he loves to save the planet from destruction.

J. A. Konrath - Origin
When ​linguist Andrew Dennison is yanked from his bed by the Secret Service and taken to a top secret facility in the desert , he has no idea he's been brought there to translate the words of an ancient demon. He joins pretty but cold veterinarian Sun Jones, eccentric molecular biologist Dr. Frank Belgium, and a hodge-podge of religious, military, and science personnel to try and figure out if the creature is, indeed, Satan. But things quickly go bad, and very soon Andy isn't just fighting for his life, but the lives of everyone on earth...

Filip Syta - The ​Show
Think ​of the greatest tech company in the world. Imagine getting a job there. Picture the perks: free gourmet food, free booze, a gym, a swimming pool, and a holiday bonus . . . every month. Brilliant coworkers. No dress code. Great parties. More money. Everyone's admiration. Vic is just like any other Harvard grad out there, except that he just scored a job at tech empire SHOW. But in the hunt for success and happiness, he falls into a shady world of sex, drugs, and swindle. The young tech elites are just as greedy as Wall Street bankers, but all the more cunning. Meanwhile, an office affair is brewing, and his father's absence adds to Vic's decline.

Wolfgang Jeschke - Midas
A ​Midas érdekfesztítő és megdöbbentő látomás a jövő század zavaros és zaklatott világából. Míg a kötet másik darabja, a Meamone szeme az emberiség távoli jövőjébe enged bepillantást. A regény és a kisregény egyaránt elgondolkodtató, mély gondolatokat közvetítő, jól kidolgozott, átgondolt mű.

Richard Morgan - A ​fekete férfi
2107-et ​írunk, a Földön béke honol. A 21. század vészterhes évei azonban nem kívánt örökséget hagytak hátra. Bár a világnézeteket tekintve továbbra sincs egység a bolygón, de a háborúskodásnak vége, virágzik a globális kereskedelem és a nanotechnológia, a Marson létesített kolóniával pedig megkezdődött a vörös bolygó lakhatóvá tétele. Az előző évszázad során megvívott harcok azonban nem csak harmóniát eredményeztek: a fegyveres konfliktusokban bevetett génmanipulált katonák, az úgynevezett tizenhármas variánsok feleslegessé váltak, és a többség gyűlölt kívülállókként tekint rájuk. Amikor egy Marsról érkező űrhajó Kalifornia partjaitól nem messze becsapódik a Csendes-óceánba, és az egyetlen túlélőt jelentő variáns rejtélyes gyilkosságsorozatba kezd a kontinensen, Sevgi Ertekin kapja a végtelenül erőszakos és intelligens alfahím kézre kerítésének feladatát. A nyomozásba hamarosan bekapcsolódik Carl Marsalis is, egy másik tizenhármas variáns, aki az ENSZ fejvadászaként saját fajtársainak letartóztatásából él. Az egyre kuszábbnak tűnő ügyben pedig nem csak a brutálisan meggyilkolt áldozatok száma, hanem a tettest üldözők közötti feszültség is napról napra nő. Richard Morgan a Takeshi Kovacs-trilógia lezárását követően 2007-ben írta meg _A fekete férfi_t, ami újabb mérföldkő lett az életművében, és megkapta érte a rangos Arthur C. Clarke-díjat. Ismét a rá jellemző, végtelenül izgalmas, letehetetlen stílusban írt sci-fit/thrillert tart a kezében az olvasó, ami a lebilincselő történet mellett az előítéleteink kérdését is feszegeti, valamint arra keresi a választ, hogy hol vannak a saját testünk fejlesztésének határai.

John Shirley - Watch ​Dogs: Dark Clouds
Further ​explore the world of Watch Dogs with a new story, an entirely digital novel project created inside Ubisoft in collaboration with John Shirley, prolific author and pioneer of the cyberpunk movement John Shirley naturally transcribed Watch Dogs’ atmosphere, the world of hacking and of a not that fictional Chicago, into a thriller combining high-tech crimes and a bunch of known and new characters. The novel introduces Mick Wolfe, a veteran, who get caught in a dangerous game in Chicago’s hyper connected and violent underground. A tie-in to the Watch_Dogs game.

Chris Stewart - Kamikáze ​akció
Chris ​Stewart az amerikai légierők őrnagya, korábbi bombázó pilóta, szinte megtanítja az olvasót a légiharcra. Érdekfeszítő techno-thrillere a képzelet és az ijesztő valóság határán játszódik. Oroszország és Ukrajna háborús konfliktusba keveredik, amelyben egyik fél sem válogat az eszközökben. A hatalomtól megrészegült orosz elnök világuralomra tör, az ukránok az Egyesült Államokat akarják beavatkozásra bírni. Az ukránok hazaszöktetik Amerikában élő ügynöküket. A vadászrepülő pilótának az a feladata, hogy ellopjon egy B-1-es bombázót az orosz rakéta állások megsemmisítésére. Ha az ellopott gép sikerrel végrehajtja öngyilkos küldetését, az egész világot nukleáris katasztrófa fenyegeti. Minden a pilóta szándékain múlik. Mi vezérli? Kinek dolgozik?

John Scalzi - Fejvesztve
_John ​Scalzi a legújabb regényében az e-sportok kíméletlen világába vezet minket_ A hilketa egy pörgős, erőszakos sportág, amelyben a játékosok kardokkal és csatabárdokkal esnek egymásnak. A játék célja, hogy letépjük az ellenfél fejét, majd átjuttassuk a gólvonalon. Ezt hús-vér testben élő sportolókkal lehetetlen lenne megcsinálni. De ebben a csapatjátékban „szrípiók”, vagyis robotszerű, Haden-szindrómások által vezérelt testek csapnak össze egymással, úgyhogy mindent szabad. Senkinek nem esik bántódása, de a brutalitás valódi, és a közönség imádja. Egészen addig, amíg az egyik játékos holtan nem esik össze a pályán. Balesetről vagy gyilkosságról van szó? A hadenesek ügyeivel foglalkozó FBI-nyomozók, Chris Shane és Leslie Vann nekilátnak felderíteni az igazságot – és eközben eljutnak az egyre népszerűbb hilketa sötét oldalára is, ahol vagyonokat lehet nyerni és veszíteni, és ahol a játékosok és a tulajdonosok mindent megtesznek a győzelemért, mind a stadionokban, mind a pályán kívül. John Scalzi lendületes stílusú és kérdéseivel aktuális problémákat feszegető könyve visszatérés a _Bezárt elmék_ világába, de a _Fejvesztve_ nem folytatás, hanem önálló regényként olvasható kötet.

Joshua Cohen - Book ​of Numbers
“More ​impressive than all but a few novels published so far this decade . . . a wheeling meditation on the wired life, on privacy, on what being human in the age of binary code might mean . . . [Joshua] Cohen, all of thirty-four, emerges as a major American writer.”—The New York Times A monumental, uproarious, and exuberant novel about the search—for love, truth, and the meaning of Life With The Internet. The enigmatic billionaire founder of Tetration, the world’s most powerful tech company, hires a failed novelist, Josh Cohen, to ghostwrite his memoirs. The mogul, known as Principal, brings Josh behind the digital veil, tracing the rise of Tetration, which started in the earliest days of the Internet by revolutionizing the search engine before venturing into smartphones, computers, and the surveillance of American citizens. Principal takes Josh on a mind-bending world tour from Palo Alto to Dubai and beyond, initiating him into the secret pretext of the autobiography project and the life-or-death stakes that surround its publication. Insider tech exposé, leaked memoir-in-progress, international thriller, family drama, sex comedy, and biblical allegory, Book of Numbers renders the full range of modern experience both online and off. Embodying the Internet in its language, it finds the humanity underlying the virtual. Featuring one of the most unforgettable characters in contemporary fiction, Book of Numbers is an epic of the digital age, a triumph of a new generation of writers, and one of those rare books that renew the idea of what a novel can do. Please note that Book of Numbers uses a special pagination system inspired by binary notation: the part number precedes the page number, and is separated from it by a decimal point.

James L. Cambias - Corsair
In ​the early 2020s, two young, genius computer hackers, Elizabeth Santiago and David Schwartz, meet at MIT, where Schwartz is sneaking into classes, and have a brief affair. David is amoral and out for himself, and soon disappears. Elizabeth dreams of technology and space travel and takes a military job after graduating. Nearly ten years later, David is setting himself to become a billionaire by working in the shadows under a multiplicity of names for international thieves, and Elizabeth works in intelligence preventing international space piracy. With robotic mining in space becoming a lucrative part of Earth's economy, shipments from space are dropped down the gravity well into the oceans. David and Elizabeth fight for dominance of the computer systems controlling ore drop placement in international waters. If David can nudge a shipment 500 miles off its target, his employers can get there first and claim it legally in the open sea. Each one intuits that the other is their real competition but can't prove it. And when Elizabeth loses a major shipment, she leaves government employ to work for a private space company to find a better way to protect shipments. But international piracy has very high stakes and some very evil players. And both Elizabeth and David end up in a world of trouble. Space pirates and computer hackers . . . James L. Cambias's Corsair is a thrilling near-future adventure!

Wendy Corsi Staub - The ​Good Sister
In ​New York Times bestselling authorWendy Corsi Staub's electrifying new thriller,a mother races to save her daughter beforeher darkest nightmare comes true. Sacred Sisters Catholic girls' school has hardly changed since Jen Archer was a student. Jen hoped her older daughter would thrive here. Instead, shy, studious Carley becomes the target of vicious bullies. But the real danger at Sacred Sisters goes much deeper. The only person Carley can talk to is "Angel," a kindred spirit she met online. Carley tells Angel everything—about her younger sister, about school, about the sudden death of her former best friend. Angel is her lifeline. And Angel is closer than she knows. When another schoolgirl is found dead, Jen's unease grows. There are too many coincidences, too many links to her past. Every instinct tells her that Carley is the next target. For someone is intent on punishing the guilty, teaching the ultimate lesson in how to fear . . . and how to die.

Neal Stephenson - Reamde
Neal ​Stephenson, author of the #1 New York Times bestseller Anathem, returns to the terrain of his groundbreaking novels Snow Crash, The Diamond Age, and Cryptonomicon to deliver a high-intensity, high-stakes, action-packed adventure thriller in which a tech entrepreneur gets caught in the very real crossfire of his own online war game. In 1972, Richard Forthrast, the black sheep of an Iowa farming clan, fled to the mountains of British Columbia to avoid the draft. A skilled hunting guide, he eventually amassed a fortune by smuggling marijuana across the border between Canada and Idaho. As the years passed, Richard went straight and returned to the States after the U.S. government granted amnesty to draft dodgers. He parlayed his wealth into an empire and developed a remote resort in which he lives. He also created T’Rain, a multibillion-dollar, massively multiplayer online role-playing game with millions of fans around the world. But T’Rain’s success has also made it a target. Hackers have struck gold by unleashing REAMDE, a virus that encrypts all of a player’s electronic files and holds them for ransom. They have also unwittingly triggered a deadly war beyond the boundaries of the game’s virtual universe—and Richard is at ground zero. Racing around the globe from the Pacific Northwest to China to the wilds of northern Idaho and points in between, Reamde is a swift-paced thriller that traverses worlds virtual and real. Filled with unexpected twists and turns in which unforgettable villains and unlikely heroes face off in a battle for survival, it is a brilliant refraction of the twenty-first century, from the global war on terror to social media, computer hackers to mobsters, entrepreneurs to religious fundamentalists. Above all, Reamde is an enthralling human story—an entertaining and epic page-turner from the extraordinary Neal Stephenson.

William Gibson - The ​Peripheral
Where ​Flynne and her brother, Burton, live, jobs outside the drug business are rare. Fortunately, Burton has his veteran’s benefits, for neural damage he suffered from implants during his time in the USMC’s elite Haptic Recon force. Then one night Burton has to go out, but there’s a job he’s supposed to do—a job Flynne didn’t know he had. Beta-testing part of a new game, he tells her. The job seems to be simple: work a perimeter around the image of a tower building. Little buglike things turn up. He’s supposed to get in their way, edge them back. That’s all there is to it. He’s offering Flynne a good price to take over for him. What she sees, though, isn’t what Burton told her to expect. It might be a game, but it might also be murder.

Dale Brown - Harcra ​született
A ​Távol-Keletről aggasztó hírek érkeznek. A kommunista Korea már csak abban reménykedhet, hogy sikerül megszereznie Dél-Korea iparát és területét. Az átfogó támadás megindítása előtt kamikázeakciók keretében atombombákat küldenek Szöul fölé. A dél-koreaiak elfogják az első gépet, majd segítséget kérnek az Egyesült Államoktól, ám a törékeny világbékét féltő elnök nem engedélyezi a határozott fellépést. Közben az USA egyik titkos kísérleti telephelyén Patrick McLanahan és társai kifejlesztenek egy csodafegyvert, a plazmabombát, amely az előre meghatározott területről egyszerűen elpárologtatja a célobjektumokat. Dél-Korea támadást indít, Észak-Korea lakói pedig elérkezettnek látják a pillanatot, hogy lerázzák magukról a kommunizmus igáját, ám néhány elvakult katonatiszt még az utolsó pillanatban sem adja fel a harcot. Az atomrakéták elindulnak Dél-Korea irányába. Kína ugrásra kész, csak arra vár, hogy az USA ringbe szálljon. Az Egyesült Államok azonban nem lép. Hivatalosan. Mert arról, ugye, az elnök sem tehet, hogy néhány amerikai magánakcióba kezd...

Ellen Ullman - The ​Bug
In ​1984, at the dawn of the personal-computer era, novice software tester Roberta Walton stumbles across a bug. She brings it to its inadvertent creator, longtime programmer Ethan Levin, and the two embark on a hunt for the elusive bug, nicknamed “The Jester” for its tendency to appear randomly and only at the least opportune moments, jeopardizing the fate of the company. Ethan’s attempts to find a solution soon become a frightening obsession that threatens to destroy both his professional and personal life. Roberta, on the other hand, is drawn to the challenge. Forced to learn how to program, and seeking refuge from her own private troubles, she becomes enthralled with learning to speak the computer’s language. Expertly merging code with prose, big ideas with intensely personal stories, Ellen Ullman brilliantly illuminates the space between human beings and computers—a space we occupy every day as we peer into our monitors.

Kollekciók