Ajax-loader

'oktatókönyv' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Hegedűs József - Anwar Mustafa - Az ​értékelemzés minőségszemléletű gyakorlata
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Rádai Ödön - Kalandok ​a tenger mélyén
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Karin Wimmer-Kieckbusch - Szabadidő ​a kutyával
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hayden Scott-Baron - Készíts ​mangát
Mindent ​megtalálsz a könyvben és a CD-n, amire szükséged van a tökéletes mangagrafikához. A manga a világon mindenütt egyre népszerűbb művészeti forma, amelyet ma már a média számos területén alkalmaznak, az animációtól a reklámokig. A Készíts mangát c. könyvben és CD-jén megtalálhatsz minden olyan elemet, melynek jóvoltából saját, nyomtatásra kész, profi megjelenésű, kiszínezett illusztrációkat készíthetsz – még abban az esetben is, ha egyébként nem értesz a rajzoláshoz. Amennyiben szereted a mangát, használd a nagyfelbontású kontúrrajzokat, s alkosd meg a te remekbe szabott, egyéniesített képeidet. Ennek során egykettőre kifejlesztheted a magad sajátos stílusát a manga műfaján belül. A kezdéshez szükséges minden összetevőt megtalálsz a mellékelt CD-n. Az eligazodást megkönnyítő könyvben pedig elolvashatod a különféle technikákkal kapcsolatos magyarázatokat, melyek segítenek saját illusztrációid megalkotásában, kiszínezésében és reprodukciójában. A könyv a professzionális mangaművészek számos legfrissebb ötletének bemutatásával nyújt ösztönzést. – Azonnal hozzáfoghatsz a műveletekhez! Alkalmazd a nagyfelbontású kontúrrajzokat, amelyek a CD-n találhatók. Segítségükkel máris alkalmazhatod a könyvben leírt technikákat. – Sajátítsd el a manga karaktereinek tervezési fogásait, amelyeket a későbbi képalkotásban hasznosíthatsz. – Kövesd a lépésről lépésre a megadott útmutatásokat az illusztrációk színezésekor. – Több millió mangakaraktert alkothatsz a mellékelt fájlokkal. – A könyv és a CD minden korosztálynak ajánlott.

Ulrich Emil Duprée - Ho'oponopono
Mindnyájan ​egy úton járunk. Gyógyítsd meg magad, és meggyógyítod a világot. Szeretet, bőség, kiegyensúlyozott élet, harmónia: mindannyian egy felé törekszünk, a belső békénk és egyensúlyunk megteremtése az alapvető célunk. A hawaii hooponopono a szeretet szertartása, amelyen keresztül a megbocsátás erejét használva teremthetünk békét életünkben. A világban minden mindennel kapcsolatban van és összefügg, ezért a problémáinkon, konfliktusainkon úgy tudunk segíteni, ha a belső reakcióinkat meggyógyítjuk. Maga a hooponopono négy, ebből a felismerésből eredő varázsmondat: Sajnálom. Kérlek, bocsáss meg nekem. Szeretlek. Köszönöm. Ulrich Emil Duprée, spirituális kutató és tanító könyvével a hooponopono gyakorlati alkalmazásának egyértelmű, példákkal illusztrált útmutatóját tartja a kezében a kedves olvasó. Közérthetően írja le azt a gyógyító módszert, amelynek segítségével megszabadulhatunk a múlt ránk nehezedő terheitől. A hooponopono négy egyszerű mondata átalakítja egész életünket, felszabadít és ledönti elménk korlátait. Az egyetlen dolog kerek e világon, amit megváltoztathatunk, mi magunk vagyunk. - (Aldous Huxley).

Paul Douglas - Hétvégi ​tenisziskola
A ​Hétvégi Iskola sorozat új felfogásban, az elfoglalt emberek számára készült. Szakértő edző segítségével a lehetséges legrövidebb idő alatt tanulhatunk meg egy sportot vagy hobbit. Sajátítsa el a tenisz minden csínját-bínját ennek a könyvnek a segítségével, mely sok-sok képet és pontos időbeosztást tartalmaz.

E. Frank Candlin - New ​Present Day English 3.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Oskar Brunner - Akrilfestés
Ha ​"dél", akkor nyaralás, napfény, jókedv és romantikus érzések: egy pillantás a tengerre, táj ciprusokkal, gazdagon termő citromfácska, festői épülethomlokzatok vagy egy hangulatos taverna. Megmutatjuk, hogyan lehet ezeket az impressziókat egészen egyszerűen, akrilfestékkel tetszetős képekké alakítani.

Robert T. Kiyosaki - Sharon L. Lechter - Adósság-kalauz
'Több ​pénzügyi ismeretre van szükségünk. Meg kell tanulnunk, miként dolgoztassuk pénzünket a magunk javára, hogy ne kelljen egész életünkben pénzért dolgoznunk' - olvashatjuk az ajánló sorokban. 'Gazdag papa' pénzügyi tanácsai alapján felszámolhatjuk nyomasztó adósságterheinket, ha a jövőben csak 'jó' adósságot vállalunk, reménykedhetünk, hogy belátható időn belül meggazdagszunk. A szerzőpár tanácsai a hitelfelvétellel járó, több lépésben kivitelezhető előnyökkel biztatják az újabb pénzügyi ismeretekre és gazdagságra vágyó olvasókat.

Peter Beck - Akvárium-ABC
Az ​akvárium sokak számára nemcsak megnyugtató, szép látványt nyújt, hanem hobbit, kikapcsolódást is jelent. Peter Beck akvarista szakember segítségével bepillantást nyerhetünk a természet egy kis részébe, tanácsaival, egyszerű magyarázataival könnyen elsajátíthatjuk az akvárium berendezéséhez és gondozásához szükséges legfontosabb alapismereteket.

Vivien Saunders - A ​golf kézikönyve
A ​golf kézikönyve megtanít a golf alapjaira, fejleszti a technikánkat, így élvezetesebbé és eredményesebbé teszi a játékot. Mivel a könyv a fogástól az ütésen át a stratégiáig a teljes játékra koncentrál, mindenkinek hasznos segítséget nyújt: kezdő játékosként és alacsony hendikeppel rendelkező versenyzőként is gazdagíthat minket.

John Gray - A ​gyermekek az égből jönnek
E ​könyv ajánlott mindenkinek, aki felelősséget érez a felnövekvő gyermekek iránt. Egyre többet hallunk kiskorúak erőszakos cselekedeteiről, figyelemhiányáról, kábítószerezésükről és öngyilkosságukról. A szakintézetek, iskolák, nevelők bizonyos fokig segítenek ezek megoldásában, de a problémák gyökere a családban keresendő. A szakember-szerző által kínált lehetőség abban rejlik, hogy a pozitív gyermeknevelés módszerével lehetőséget biztosítunk a gyermeknek, hogy fölfedezzék és kifejezésre juttassák valódi énjüket. Tárgyalja, hogyan javítható a szülő-gyermek közötti kommunikáció, hogyan erősíthető a gyermek együttműködési készsége, hogyan motiválható jobban.

Pátrovics Péter - Német ​nyelvkönyv kezdőknek
Ez ​a könyv egy új német nyelvi tankönyvsorozat első kötete, amelynek megjelenését a német nyelv tanulása iránti egyre fokozódó igény tette lehetővé. Bár a tankönyvpiacon ma számos német nyelvoktatási segédanyag kapható, ezek egy jelentős részét importált nyelvkönyvek alkotják, másik részét pedig a régi nyelvkönyvek változatlan formában történt újabb kiadásai teszik ki. Az előbbiekkel az a probléma, hogy nem a magyar nyelvtanulóhoz szólnak, s a minél jobb eladhatóságot szem előtt tartva minden olyan témát kerülnek, amely bárki számára világnézeti, érzelmi vagy bármely egyéb szempontból sértő lehet. Az utóbbiakkal viszont az a gond, hogy mind szóanyagukat és feladattípusaikat, mind pedig a feldolgozásra szánt témák kiválasztását tekintve elavultak. Az elmúlt évtizedek alatt nemcsak a magyar, hanem a német nyelv is érzékelhetően változott. A globalizálódó gazdaság, valamint a technika, az elektronika és az informatika területén lezajlott forradalmi változások a két nyelv fejlődésére is hatással voltak. Új szavak keletkeztek, mások elavultak, egyes korábbi jelentések és használati sajátosságok átértékelődtek, megint más szavak új jelentéssel egészültek ki. Mindezen tények kellően indokolják azt, hogy mennyire szükségessé vált mára egy újabb, korszerűbb nyelvkönyv elkészítése. A jelen tankönyv hatékony és a mai kor igényeihez igazodó segédanyag a német nyelvet egyénileg vagy csoportosan tanulók kezében. Célja, hogy bevezesse a tanulókat az általánosan beszélt német nyelvbe, megismertessen a német nyelvtan alapjaival és segítséget nyújtson az alapfokú nyelvtudás megszerzéséhez. Anno Kiadó, 2008

Rajzoljunk_k%c3%b6nnyed%c3%a9n
Rajzoljunk ​könnyedén Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Rajzoljunk ​könnyedén
Ezt ​a könyvet óvodás illetve alsó tagozatos gyermekeknek ajánljuk. Kiadványunk kiváló segítség a pedagógusoknak illetve a szülőknek abban , hogy gyermekeik inspirálva legyenek a rajzolásban. Könyvünk használatával a gyerekek lépésről-lépésre, könnyedén sajátíthatják el a különböző rajzolási technikákat az adott témában. Tehát gyerekek, vegyétek elő a színes ceruzákat, ecseteket, festékeket és éljük át a rajzolás örömét !

Keith Sparrow - Mega ​Manga
A ​könyv segítségével számos példán keresztül betekintést nyerhetsz a mangarajzolás technikájába, s így játszva megtanulhatod, hogyan készíts te is mangát. A Mega manga az egyetlen könyv, amelyre bármelyik törekvő mangarajzolónak szüksége lehet ahhoz, hogy segítségével csodás figurákat tudjon létrehozni.

Nicole Menz - Akrilfestés
Citrom ​és szőlő, körte és barack, ezenkívül tarka zöldségek korsókkal társítva és szalagornamentikával keretezve - fessünk igazi délies hangulatú képeket! Az akril- és a relief-technika kombinálásával különösen hatásos képeket alkothatunk.

Guillermo Ferrara - Tantrikus ​szexleckék
A ​tantra vitális ösvény a teljes belső fejlődés felé a szexen, a szerelmen és a meditáción keresztül. Eredete az ősi Indiába nyúlik vissza, és szeretők számtalan generációjának megvilágosodásához mutatott utat. Megismerhették az élet titkát, beléphettek oda, ahol a boldogság nektárja lakik. A tantra gyakorlata erősíti az energiát és a kreativitást, valamint a párkapcsolatok stabilitását. Integráló módszer, amely minden tekintetben segíti a gyakorlók személyiségének fejlődését: szexualitás, intuíció, spiritualitás, táplálkozás... Guillermo Ferrara - akinek ismeretterjesztő tevékenysége több országban ismert - ebben a bőségesen illusztrált kézikönyvben lépésről lépésre végigvezet minket a gyakorlatokon. Megmutatja az utat, amely az isteni szex átéléséhez és teljesebb, érzékibb, kreatívabb létezéshez vezet.

Vargha Zoltán - Almássy Tibor - Gépjárművek ​korrózióvédelme
A ​gépkocsi-tulajdonosok valójában sokkal többet várnak járművüktől, mint bármilyen más személyi tulajdonuktól. És ez érthető. A gépkocsitól elvárjuk, hogy a mindennapos használatban ellenálljon a sózott latyaknak, az esőnek, a jégviharoknak, a kátyúkkal tűzdelt rázós útnak, s a csikorgó fagytól a tikkasztó forróságig a legszélsőségesebb időjárási változásoknak. Sőt azt is elvárnánk tőle, hogy mindvégig - egész élettartama alatt és kevés karbantartással - megtartsa újkori megjelenését, eredeti fényét. A kutatások - mint ebből a könyvből is meggyőződhetünk róla - ebben az irányban immár hazánkban is nagy erőkkel folynak. Lehetséges, hogy a cél: a korróziótól mentes autó megteremtése már nem utópia, és talán a mai ember számára is elérhető lesz. Könyvünk az ide vágó szakirodalom mértékadó megállapításai mellett az évtizedeket meghaladó szakmai tapasztalatokat - és amint a "megvizsgáltuk", "kikísérleteztük" kifejezés több helyen is utal erre -, saját kutatási eredményeinket is magában foglalja.

Hárs István - Kuczogi Tamás - Mindennapi ​marketing
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kupcsikné Fitus Ilona - Adatbázisok ​Példatár
Rendszergazdáknak ​és informatikát tanulóknak készült oktató céllal.

Heltay István - Amit ​a fegyverismereti vizsgán tudni kell
Miért ​fontos, hogy a vadász ismerje lőfegyverét? Azért, mert ha nem ismerjük fegyverünk fő alkatrészeinek működését, azok egymásra ható kapcsolatát, akkor annak biztonságos kezelését sem ismerhetjük, ami pedig a fegyver használata esetén súlyos balesetet eredményezhet. Tehát ha tisztában vagyunk azzal, hogy a lőfegyvert (vadászlőfegyver) mire szabad használni, az miként működik, hogyan fejti ki hatását, hogyan kell azt tölteni, üríteni, hogyan lehet és szabad a lövéseket leadni, akkor jóval nagyobb az esély, hogy lőfegyverünkkel nem okozunk balesetet. Lőfegyverrel okozott balesetért a fegyver tulajdonosa, használója, vagy bizonyos körülmények esetén mindkettő felel az okozott sérülés súlyosságának megfelelően a bekövetkezett szabálysértés vagy bűncselekmény miatt.

Lippay János - Posoni ​kert - 1664
Kiben ​minden kerti Munkák, Rendelések, Virágokkal, Veteményekkel, Fákkal, Gyümölcsökkel, és Kerti Csömötékkel való baimolódások: azoknak Nemek, hasznok, bé-csinálások bővségesen Magyar nyelven leirattattanak, kivált-képpen azok, az kik Esztergami Érsek Urunk Ő Naga Posoni kertében talaltatnak. Az Nemes Magyar Nemzetnek közönséges hasznára. Jezsuiták rendin-való P. Lippay János-által. Kinek első könyve nyomtattatott Nagy Szombatba, az Academiai bötűkkel. Anno 1664.

E. Frank Candlin - New ​Present Day English 1.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szabó Bálint - Linux ​lépésről lépésre
A ​könyv a Linux azon lehetőségeiről szól, amit én az utóbbi 5 évben használtam és úgy-ahogy megismertem. Amire egy olyan rendszergazdának szüksége lehet, aki Magyarország második legnagyobb vegyi gyárának informatikai életét terelgeti egy olyan világban, ahol sokan próbálnak megélni többé-kevésbé működő rendszerek eladásából. Próbálnak rávezetni gyanútlan vezetőket egy olyan útra, amiről csak nagyon nagy anyagi ráfordítás ellenében lehetne visszakozni, ha rájönnek a rendszer korlátaira és buktatóira. És kinek szól? Leginkább sorstársaimnak, akiknek hasonló problémákkal kell szembenézni nap mint nap és szorgalmasan, nagy lelkesedéssel keresik a megoldást. Azoknak, akik az informatika területén otthonosan mozognak, van tapasztalatuk más rendszerekkel kapcsolatban és úgy gondolják, hogy érdemes belefogni annak a rendszernek a megismerésébe, ami mellé az utóbbi időben a világ vezető informatikai cégei is felsorakoztak, látva annak elképesztő méretű terjedését. Az informatikai világ manapság már nem az ablakok és az ajtók közötti különbségek ecsetelésétől zeng, hanem a GNU GPL mozgalom és a szabadon terjeszthető Linux operációs rendszer elképesztő méretű terjedéséről. Egy két éve olvastam valahol egy cikket (Elnézést kérek az írójától, hogy nem jegyeztem meg a nevét), amiben a mamut cégek hasonló célra szánt rendszereiről írt és azt a végkövetkeztetést vonta le, hogy amíg a "nagy cégek" egymás torkának esnek és bizonygatják a saját igazukat, addig a háttérből szépen csendben jön a Linux és kiteszi az indexet. Ma már bizton állíthatjuk, hogy ez igaz, és lehet, hogy már nincs szükség az indexre, hiszen senki nincs útban.

Papp Jánosné - Réz András - Cikkcakk ​az utcán
Egy ​készülő sorozat első füzetét tartja kezében az Olvasó. Szándékunk szerint segíteni szeretnénk a szülőket, nagyszülőket és a pedagógusokat abban, hogy a felnövekvő generációt felelősséggel és hozzáértéssel készíthessék fel a közúti közlekedésben való részvételre - anélkül, hogy a tanulási szakasz bármilyen veszélyt jelentene számukra. A közlekedés számtalan veszéllyel jár, kicsire és nagyra egyaránt. Gyermekeinket ezektől a veszélyektől kell megvédenünk. Ezt legeredményesebben úgy tehetjük, ha megtanítjuk őket, hogyan közlekedjenek úgy, hogy megóvják épségüket és megszeressék azt a biztonságot és szemléletet, amely alapot ad egy későbbi, már magasabb szintű közlekedési kultúrához.

Kiss Bitay Éva - Tudod-e? ​- Érdekességek a természet világából
Érdekességek ​a természet világából! Tudod-e, hogy melyek a legveszedelmesebb kígyók, hogyan készül a méz, miért csíp a csalán? Ha nem, ebből a könyvből most megtudhatod!

Ben Krefta - Manga ​rajzolás kezdőknek
Te ​is lehetsz mangaművész! D-Boy, Heather, J. C., Kimi, Striker és Kit-Kit: ez a vagány csapat arra vállalkozik, hogy megtanítsa neked a legmenőbb rajzolási stílust: a mangát. Ismerd meg a rajzoláshoz szükséges kellékeket, az alapvető technikákat, és jöhetnek a király mangahősök! J. C.-től a mangarock imázst lesheted el, Kimi viszont csak akkor boldog, ha a havat szántja. Heatherrel nem érdemes ujjat húzni: árad belőle a határozottság, ráadásul saját (robot!) testőre és lángot lehelő macskája van. Kezdve a kosárlabdás D-Boyjal, elkalauzolunk a fejek, arcok, tipikus pózok és mozgásformák rajzolásába. Színek, tónusok használata, árnyékolástechnika: ez a könyv elengedhetetlen mindazok számára, akik el akarják sajátítani a mangastílust.

Lengyel Ádám - Pataki Miklós - Tóth-György József - Technika ​5. B változat
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Carla Rose - Kate Binder - Tanuljuk ​meg az Adobe Photoshop CS3 használatát 24 óra alatt
A ​kötet a világ legnépszerűbb képkezelő programjának legfrissebb változatát mutatja be. A sorozat bevezető jellegének megfelelően, ez a könyv természetesen meg sem kísérelheti a téma teljes ismertetését. Célja azonban nem is ez, hanem hogy gondoskodjon az első sikerélményekről, valamint általános ismertetést és a további ismeretszerzéshez szilárd alapot biztosítson azoknak a kezdő felhasználóknak, akik most ismerkednek a Photoshoppal. Megismerhetjük a rajzeszközöket, a retusálást, a rétegek, csatornák, útvonalak, maszkok és kijelölések használatát, a különböző effektusokat, a színkezelést, az átméretezést és a különböző torzításokat, hogy csak a legalapvetőbbeket említsük az érintett témakörök közül. A leckék egymásra épülnek, közérthetőek és lépésről lépésre vezetnek, hogy az alapoktól kezdve sajátíthassuk el az új Photoshop használatának művészetét. A lépésről lépésre haladó gyakorlatok gondosan végigvezetnek bennünket a leggyakrabban felmerülő problémákon és feladattípusokon. A kérdések és válaszok minden fejezet végén segítenek ellenőrizni a tudásunkat. Ajánljuk ezt a könyvet mindazoknak, akik egyelőre kezdők, de komoly terveik vannak a számítógépes grafika terén, és persze azoknak is, akik csupán a maguk készítette digitális fotókat akarják ezzel a programmal kezelni.

Jean-Pierre Verdet - Az ​óra és a múló idő
Mit ​jeleznek az óra mutatói? Hány éves vagy? Melyik a következő hónap? Tudod, hogy Ausztráliában karácsonykor hőség van? Ebből a könyvecskéből minden fontosat megtudhatsz az óráról és a múló időről.

Bálint Dezső - Varga Gábor - Hálózati ​ismeretek
Ez ​a könyv mindenekelőtt azt a tananyagot öleli fel, ami a számítógép szoftverüzemeltető szakképesítés megszerzéséhez az ilyen tanfolyamokon résztvevő hallgatók által ismert kell, hogy legyen. A korábban megjelent könyvekhez hasonlóan ez a könyv is úgy mutatja be a szükséges ismereteket, hogy azok valóban platform semlegesen legyenek felhasználhatók, a képzés során alkalmazott számítógépektől és programoktól függetlenül. Épp emiatt vált szükségessé az is, hogy ennél a műnél még inkább elkülönüljön egymástól az elmélet és a gyakorlat. Az elméleti ismeretek között tárgyaljuk a legfontosabb hálózati alapfogalmakat, mint például a hálózat definíciója, topológiája, hálózat kiépítésben alkalmazható elemek és berendezések, a gyakorlati ismeretek között pedig kontrét hálózati operációs rendszereket, valamint sor kerül a hálózati összeköttetésben álló számítógépeken működő programok ha nem is tejleskörű, minden részletre kiterjedő ismertetésére, de inkább érintőlegesen bemutatjuk az igen elterjedten alkalmazott software-eket. Az utóbb megjelent adatbázis-kezelés tankönyv elveit követve kimondottan annak érdekében, hogy még inkább segíthessük a szakmai vizsgára való felkészülést a könyvben szerepeltetjük mindazokat a kérdéseket, amelyek ennek a témakörnek a kapcsán szerepelhetnek a vizsgázók által megoldott írásbeli feladatlapokon, az e vizsgák alapanyagául szolgáló OKSZi gondozásában megjelent Feladatbank elnevezésű kiadvány kérdései közül. Ez a könyv korántsem úgy készült, hogy kézikönyvként kontrét szoftverhez vagy szoftverekhez adjon útmutatást a felhasználók számára, bár megjelennek benne hálózati összeköttetésnél alkalmazott programok is, a cél inkább az ilyen programok közti eligazodás és a lényeges fogalmak pontos definiálása.

Budai László - Kökény Sándor - Angol ​nyelvű gépírás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók