Ajax-loader

'szabás-varrás' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Lucy Adlington - A ​piros szalag
Amikor ​a tizennégy éves Ella megkezdi élete első munkanapját Nyírligeten, a színes selymek, a csipkék és szalagok, az ollók, varrótűk és gombok csodálatos világába lép be. Ella ruhatervező, ám a Varroda nem egy átlagos divatszalon, és nem is hétköznapiak az ügyfelei. És ebben a világban minden megtervezett ruha és minden egyes öltés a túlélésről szól. Lucy Adlington az auschwitzi varrónők valós tapasztalatain alapuló, fiatal felnőtteknek szánt regénye hihetetlenül megható és magával ragadó, ugyanakkor felkavaró és fontos könyv, amely a remény, az együttérzés és az élni akarás üzenetét hirdeti.

Cser Ferencné - Szabás-varrás
A ​varrást szerető olvasóknak bizonyára nem kell bemutatnunk Cser Ferencné Szabás-varrás című, Vörös Irén divatrajzaival illusztrált könyvét, hiszen már a negyedik alkalommal adja ki a Magyar Nők Országos Tanácsa és a Kossuth Könyvkiadó. Természetesen a kötetnek csak a címe és a jellege azonos az előzőkével, szövege és rajzai teljesen újak s a mai divatot tükrözik. A szerző ebben a kötetében is ismerteti a varrás alapfogalmait, s az egyes öltés- és varrásfajtákat, továbbá a hazai üzletekben kapható kelméket. Egyben tájékoztatja az olvasót arról, hogy melyik anyag milyen ruhafélék elkészítésére alkalmas, hogyan kezelendő és általában milyen szélességű. A műbőr és a bőr felhasználásáról is szól a szerző, hiszen a mai divat szívesen alkalmazza díszítőelemként vagy önállóan. A könyv azért is időszerű, mert ma a ruhavarratás munkadíja sokszor többe kerül, mint maga az anyag. Ez is oka annak, hogy megszaporodott azoknak a száma, akik ruhatárukat házilag kívánják - a divattal lépést tartva - felfrissíteni, s ezáltal tetemes összeget takaríthatnak meg.

Ismeretlen szerző - Varróiskola ​kezdőknek és haladóknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Laura Jane Taylor - Foltvarázslat
A ​foltvarrás napjainkban soha nem látott népszerűségnek örvend. A foltvarrás egyik legnagyobb vonzereje, hogy bármilyen stílusról vagy technikáról legyen szó, azokat maradéktalanul saját egyéniségünkhöz igazíthatjuk. A hagyományos blokkok legtöbbje remekül mutat a különböző stílusú textíliákból elkészítve, érdemes kipróbálnunk, hogy mutatnak a régi, hagyományos minták kortárs textíliákkal kombinálva. A könyvben bemutatott darabok különböző nehézségi fokúak, így fokozatosan fejleszthetjük a tudásunkat, miközben magabiztosan elsajátítjuk az alapokat. Készítsük el a saját mintatakarónkat a blokkgyűjtemény alapján.

Melanie Paine - Függönyök ​és sötétítők
Ebben ​a könyvben minden megtalálható, amire csak szükségünk lehet ablakaink tökéletes felöltöztetéséhez. Praktikus tanácsok és könnyen érthető magyarázatok segítenek a méretvételben, az anyagszükséglet kiszámításában és a varrási technikák elsajátításában. Izgalmas ötletek segítenek, hogy el tudjunk igazodni a karnisok, keresztfüggönyök és függönydíszek világában, s minél tetszetősebb legyen a függöny vagy a sötétítő elkészített változata. A könyv útmutatásait lépésről lépésre követve a legkülönbözőbb stílusú függönyöket és sötétítőket varrhatjuk meg otthon.

Ismeretlen szerző - Burda ​Varrás kézikönyv kezdőknek és haladóknak
A ​közérthetően megfogalmazott, a legfontosabb tudnivalókat sok rajzzal illusztráló varrókönyv kezdőknek és haladóknak egyaránt kínál olyan praktikus tudnivalókat, amelyek alapján a kreatív és hasznos hobbi iránt érdeklődők fokról-fokra léphetnek "magasabb osztályba", és eljuthatnak akár az önállóan tervezett öltözékek készítéséig.

Cser Ferencné - Szabás-varrás ​haladóknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Monica Ali - A ​muszlim asszony
Monica ​Ali gyönyörűséges regénye egy fiatal muszlim nő, Naznín története. Naznín tizennyolc éves korában egy bangladesi faluból Londonba kerül, hogy hozzámenjen ahhoz a nála jóval idősebb férfihoz, akit a családja jelölt ki férjéül. Éveken át vezeti a háztartást, gondoskodik a férjéről, és gyermekeket szül, ahogyan azt egy hithű muszlim lánytól elvárják. Míg egy nap önmaga számára is megdöbbentő módon, váratlanul beleszeret egy fiatalemberbe a helyi muszlim közösségből. Szenvedélyes viszonyuk során felfedezi, milyen összetett dolog is a szabad akarat, és harcolni kezd azért, hogy álmai és élete túlléphessen a számára előírt szabályokon és kereteken. A muszlim asszony egy olyan titokzatos és különleges világot ábrázol, amely egyszerre elképzelhetetlen és mégis fájón ismerős. A Granta magazin által a húsz legjobb fiatal brit író közé választott, számtalan rangos irodalmi díjjal kitüntetett Monica Ali a bangladesi Dakkában született és Londonban nőtt fel. Mindennapi csodákkal teli, szépséges első regényében az örök női dilemmákról és a kultúrák találkozásáról ír, egy letehetetlenül izgalmas és mélyen megható történetet mesél el a legfontosabb emberi érzésről, a szeretetről.

Szab%c3%a1s
A ​szabás-varrás ABC-je Ismeretlen szerző
25

Ismeretlen szerző - A ​szabás-varrás ABC-je
A ​"neue mode" divatlap kézikönyve. Könnyű, közérthető, sok-sok rajzzal!

Covers_85799
Szabás-varrás ​Burda módra Ismeretlen szerző
19

Ismeretlen szerző - Szabás-varrás ​Burda módra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mary Chamberlain - A ​dachaui varrónő
London, ​1939. A tizennyolc esztendős csinos és ambiciózus Ada Vaughan varrónőként dolgozik a Dover Street-i nőiruha-szalonban. Divattervező pályáról álmodik - megvan hozzá a tehetsége és a tudása -, de ehhez ki kellene törnie a lambethi sivár családi környezetből. Ada egy véletlen találkozás során megismerkedik a titokzatos Stanislaus von Liebennel, és ez a kapcsolat a szerelem és a csillogás világába repíti. Amikor a férfi felajánlja, hogy elviszi Párizsba, Ada úgy érzi, itt a nagy alkalom, és meg sem hallja a figyelmeztetést, hogy a közelgő háború miatt veszélyes a kontinensre utazni. A jóslat beteljesül, kitör a háború, ők pedig Franciaországban rekednek. A német megszállás után Stanislaus elhagyja a lányt, de az utolsó éjszakán még kezeskedik arról, hogy Ada sose felejthesse el. Ada fogságba kerül, és annak köszönhetően éli túl a háborút, amihez ért: ruhákat varr. Jelenlegi megrendelői is előkelőségek, csak éppen német előkelőségek. Ada nem is sejti, mekkora bajt hozhat ez még a fejére... Egy történet a reményről, az élni akarásról és a bosszúról.

Bajzáth Ferencné - Gyermekruha ​szabás-varrás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Tracy Chevalier - Az ​utolsó szökevény
Amikor ​Honor nővérével együtt fellép a hajóhídra, úgy érzi, egyszer még visszatér Anglia földjére. De egyelőre csak minél távolabb akar kerülni szerelmi csalódásának helyszínétől, ezért is követi Grace-t, aki egy új és boldog élet ígéretével vőlegényéhez készül Amerikába. Aztán a szerény és erényes kvéker lány magára marad egy számára ismeretlen világban, amely messzebbre nem is lehetne az otthonától. És már sosem térhet vissza onnan, ahol védtelenségében idegenek jóindulatára bízza a sors. Ohio pedig az 1850-es években szeszélyes, kemény életet kínál. Perzsel a nap, tomboló viharok dúlnak, az utak sáros kátyúi nem sok jóval kecsegtetik az utazót. Az áthatolhatatlan erdőségek furcsa és veszedelmes állatok otthonául szolgálnak. És menedéket nyújtanak a rabszolgaságból menekülő szökevényeknek. Honornak hamarosan el kell döntenie, hogy segít-e a szabadságukért minden veszélyt vállaló feketéknek, szembeszáll-e az őket üldöző fehérek kegyetlenségével. Önmagának is helyet keresve egy új közösségben vajon lesz-e elég hit is erő benne, hogy kockázatot vállalva megtalálja az egyetlen helyes választ? Legújabb művében Tracy Chevalier a tőle megszokott fordulatossággal és érzékenységgel írja meg a kíméletlenségig kemény férfiak, az okos és tettre kész asszonyok izgalmas, feszültségekkel teli történetét. Az utolsó szökevény a váratlan egymásra találások, a nagyszerű barátságok, az élethez való bátorság, a kitartás és a hit megrendítő regénye.

Covers_71913
Varrjunk ​gyerekruhát! Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Varrjunk ​gyerekruhát!
Hogy ​kinek mi adja az indítékot a gyerekruha varráshoz, esetenként változik. Aki tud varrni, sokféle ruhadarabot készíthet. A kezdő először próbálkozzon egyszerűbbekkel, a komplikáltabbakat vegye meg készen, és inkább alakítson, módosítson rajta, hogy kedve szerint valóbb legyen. Mit érdemes varrni? - Amit nem lehet készen beszerezni. - Amihez otthon is találunk anyagot. - Amihez kedvünk van. - Mindent, ami szükséges, ha a kész ruhák mérete vagy ára nem megfelelő. Négy divattervező adja ezeket a tanácsokat. Nemcsak szóban, hanem a könyvben lévő 50 mintával, melyeket a gyakorlatban már kipróbáltak: megvarrták saját gyereküknek. Divatrajzok, színes fényképek, szabásminták nyújtanak segítséget az 1-14 éves korú lányoknak és fiúknak való modellek elkészítéséhez.

Antoni Rozália - Nádas László - Filcből, ​fából
Ki ​nem törte már a fejét azon, mit is ajándékozzon születésnapra, karácsonyra, vagy hogyan varázsolja egyénivé kis kuckóját -- s ilyenkor általában kiderül: semmi ötletem! Ez a könyv tele van ötletekkel. Szabunk, varrunk, fűrészelünk és szögezünk, s az eredmény: filcfalvédő az ágyunk mögé, kedves figurák a karácsonyfára, könyvbölcső az íróasztalunk sarkára vagy kisvonat, amit már megcsinálni is kész élvezet, hát még játszani vele! A neves iparművész-játéktervező házaspár részletes leírásokkal, rajzokkal, szabásmintákkal, a tárgyakról készült színes és fekete-fehér fotókkal még azt a gyereket is megajándékozza az alkotás örömével, aki azt hiszi magáról: kétbalkezes.

Deés Enikő - Divatosan, ​elegánsan, olcsón
Divatosan, ​sőt elegánsan öltözködni nemcsak pénzkérdés, hanem ötletesség, ügyesség és vállalkozási kedv dolga is. Ez a kedv nem hiányzik a nők többségéből, akik szeretnek csinosan megjelenni, s ennek érdekében megtesznek mindent. Sokan nagy merészen belevágnak a szabás-varrás "tudományába", s ha van kitartásuk és egy kis kézügyességük, munkájukat siker koronázza. Hogy ez a siker ne legyen véletlen vagy tiszavirág-életű, ebben a kis könyvben 32 modellt (24-et rajzban, 8-at színes fényképen), 23 szabásmintát és sok hasznos tanácsot nyújtunk át számukra. A modellek között az elszánt, de még bizonytalan kezdők éppen úgy találnak megvarrni valót (ilyen a két óra alatt elkészíthető kánikularuha), mint a legújabb divat iránt érdeklődő gyakorlott varrók, akiket valószínűleg a bővített vonalú hosszúnadrág, az overall vagy a melegítő szabása érdekel legjobban.

Daniel Liao - Chiawei Liao - Életre ​kelt zoknik
Változtasd ​őrültebbnél őrültebb lényekké a párjukat vesztett zoknijaidat, építs zoknibirodalmat kedvenc lábravalóidból! Fedezd fel, hogyan születnek a földre szállt zoknilények, amelyek régóta a fiókod mélyén lapulnak és csak arra várnak, hogy életet lehelj beléjük. Kalandozz el zokniországban, melynek kötött lakói ujjaid között válhatnak igazi egyéniségekké. Le a bonyolult varrós technikákkal! Csak a legegyszerűbb fogásokra lesz szükség, még zokniegyetem sem kell hozzá!

Brian Gibbs - Donna Gibbs - Készítsünk ​mackót mindenki örömére
A ​gyerekek mindig szerették az olyan játékszereket, amelyeket magukhoz tudnak ölelni, szeretgethetnek, simogathatnak, amelyekkel együtt aludhatnak. Szerencsére a szülők és a nagyszülők mindig örömüket lelték az ilyen játékok készítésében. Ezt a könyvet azért állítottuk össze, hogy azok számára is lehetővé tegyük a macik elkészítését, akik kevésbé jártasak a szabás-varrásban. Aki vállalkozik erre a nem túl nehéz feladatra, hű és kincset érő baráttal ajándékozhatja meg gyermekeit, esetleg önmagát. A könyvből különböző formájú és stílusú mackókat ismerhetünk meg. Itt van például a mozgatható végtagokkal rendelkező Szőr Edward, a valóban aranyos Cumi Brumi, aki az ujját cumizza, stb.

Lynette Anderson - Kutya, ​macska, varrótű
Aki ​szereti a kutyákat és a macskákat, imádni fogja ezeket a csodaszép tárgyakat is, amelyek a varrótű segítségével kelnek életre. A szívderítően bájos motívumok több technika - hímzés, foltvarrás, letűzés, klasszikus patchworkblokkok - ötvözetéből születtek. A 17 mesés alkotás között találunk egyszerű faliképet, párnákat és takarókat, de praktikus táskákat, tűpárnákat és varrókészletet is.

Irena Kajzrová - Miroslav Kajzr - A ​házi varrás iskolája
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Gyerekruha_varras
Gyerekruhavarrás Ismeretlen szerző
15

Ismeretlen szerző - Gyerekruhavarrás
Hogyan ​készítsünk divatos, egyéni stílusú gyerekruhát könnyen és gyorsan, mégis profi módon? Erre a kérdésre kíván választ adni a Gyerekruhavarrás című kötet mindazoknak, akik csecsemők, óvodások vagy iskolások részére szeretnének mutatós ruhadarabokat és ötletes kiegészítőket tervezni, illetve készíteni. A három legfontosabb szempont, ohgy a gyerekruha kényelmes, tartós és csinos legyen. Könyvünk egyes feladatok megoldásához teljes és részletes útmutatást ad; másokhoz pedig tanácsokkal, ötletekkel szolgál. A gyerekek ruházatán általában kevesebb a részlet, mint a felnőttekén, és így hamarabb készíthető el. A könyvben található modellek nagy részét könnyen megvarrhatja akár egy kezdő is, vagy aki már évek óta nem gyakorolta a varrást. A tapasztaltabbak pedig praktikus ötleteket találhatnak a könyvben az egyes műveletek egyszerűsítésére és a szabásminták változatos alkalmazására vonatkozóan. A modell kiválasztása előtt érdemes megismerkedni az Előkészületek c. fejezettel, vagyis a korszerű felszerelésekkel, kellékekkel, anyagokkal, szabásmintákkal és stílusokkal. A bonyolultabb varrási műveleteket lépésről lépésre, olykor nagyított felvételeken mutatjuk be, hogy a részletek is jól kivehetők legyenek. Néhány fényképen elütő színű cérnát használtunk, hogy ezzel is érthetőbbé tegyük a megoldást; természetes azonban, hogy varráskor az anyag színével megegyező szálat célszerű használni, feltéve, ha az elütő színű cérnának nem szánunk különleges díszítő funkciót.

Riesz Gizella - Szabjunk-varrjunk
Újabb ​szabásvarrással foglalkozó kiskönyvet adunk olvasóink és szakkör-vezetőink kezébe. Szeretnénk elérni, hogy aki e könyvből tanul, ízlésesebben, szebben öltözködjön, és olcsóbban jusson szép ruhákhoz. Tapasztalatból tudjuk, hogy a varrás nem könnyű feladat. A jó ruhának alapja a pontosan vett méret és a méret után készített alapminta, amelyre a divatlapból átrajzoljuk a ruha vonalait. Azért adunk alapmintát, mert az kevés módosítással változatlan marad, míg a divat vonala állandóan változik. A tanítást, illetve a tanulást tehát az alapminta szerkesztésévél kezdjük.

Feketéné Hajdu Erzsébet - Női ​szabó szakrajz - Francia szabás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Heather M. Love - Minivarrások ​30 perc alatt
Ha ​van egy szabad fél óránk, az éppen elég arra, hogy egy elragadó ajándékot vagy saját magunknak valami hasznos dolgot készítsünk. Sorozatunk legújabb kötetében rengeteg gyorsan, és könnyedén megvarrható holmi közül válogathatunk. A varrás nem lesz többé időigényes elfoglaltság! Ebben a kötetben csupa gyorsan és egyszerűen megvarrható mókás apróságot és különleges holmit találunk. Tervezésüknél az egyik szempont az volt, hogy hamar lássuk a végeredményt. Ha van egy szabad fél óránk, bármelyiket elkészíthetjük ennyi idő alatt. - 60 nagyszerű apróság, kezdve az aranyos játékoktól a hasznos eszközökig, a varrásban kezdőknek vagy már gyakorlottaknak egyaránt. - Világos, követhető ábrák és egyszerű leírások mutatják be lépésről lépésre a modellek elkészítését. - Praktikus technikák és hasznos ötletek segítségével, sokkal hamarabb végzünk a munkával, mint ahogy azt gondolnánk. - Készségfejlesztő módszerek és tanácsok révén már a kezdetektől profi módjára varrhatunk

2014-10-13_08.26.38
Hímzett ​babaruhák Ismeretlen szerző
7

Ismeretlen szerző - Hímzett ​babaruhák
E ​kivételesen szépen illusztrált könyv nyolc egyedi, gyönyörű babaruha elkészítésének módját, illetve szabásmintáját mutatja be. Az egészen egyszerűtől a legkényesebb ízlést kielégítő csipkével és különleges hímzéssel díszített darabokig szebbnél szebb ruhácskák közül válogathatunk. A jól követhető és a munkafázisokat bemutató fotók elvarázsolnak mindenkit, aki szívesen varr, álljon bármely szintjén is e tudománynak.

Hegedűs Margit - Gyermekruha ​szabás-varrás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Claudia Giesser - Ruhák ​átalakítása házilag
Gyakran ​előfordul, hogy nehezen találunk magunknak olyan ruhát, amelyik úgy áll, mintha ránk szabták volna, mert méreteink nem felelnek meg a ruhaipar szabványainak. A könyv szerzője bemutatja, hogyan lehet a készen vett ruhából egyszerűen, gyorsan és kevés költséggel "méret utáni" ruhát készíteni. A könyv segítségével időt és pénzt takaríthatunk meg!

Gail Attwell - Rongybabák
A ​könyv izgalmas kalandot ígér a vállalkozó kedvű Olvasónak. Rabul ejti a képzelőerőt, és arra késztet, hogy azonnal munkához lássunk. Lépésről lépésre haladhatunk az utasítások alapján, és negyvennél több tüneményes, puha játékot készíthetünk. Éppúgy megtaláljuk a leírását a könnyen elkészíthető ujj- és kesztyűbáboknak, mint az összetettebb munkát igénylő színes bohócoknak, kedves babáknak, különböző célú díszeknek vagy a különleges ajtótámasztóknak. Eredeti ötletek sokaságát kínálja a könyv, de a színösszeállítás vagy a hozzávalók változtatásával még számtalan újabbnál újabb játék alkotható a meglévő minták alapján. A Rongybabák c. könyv könnyen követhető, részletes utasításaival, szabásmintáival, szép, színes fotóival minden egyes játék készítéséhez jó segítőtárs. Megtanulhatjuk belőle, hogy milyen anyaggal dolgozzunk, hogyan használhatunk filcet, szőrmét, tömőanyagot és egyéb kellékeket. Nem utolsósorban komoly figyelmet fordít a biztonságra, ami az egyik legfontosabb követelmény, ha gyermekjátékot készítünk.

Gail Attwell - Rongybabák ​2
A ​"Csináld magad!" sorozat Rongybabák c. darabja feltűnő érdeklődést keltett. Ez késztette a szerzőt arra, hogy kitűnő ötleteiből újabb válogatást adjon közre. A második kötet hasonlóan gazdag, akár a javasolt eljárásokat, akár a felhasználandó anyagokat tekintjük. Haszonnal forgathatja lelkes kezdő és gyakorlott játékkészítő egyaránt. A leírások könnyen követhetőek, a teendőket lépésről lépésre közlik, az olvasót részletes rajzok és színes fotók segítik az eligazodásban. Ám ami a legfontosabb: a könyv valamennyi figura szabásmintáját külön is bemutatja. A felsorakoztatott játékok között mind használati, mind dísztárgyak fellelhetők: tarka pizsamatartók, praktikus ajtókitámasztók és nélkülözhetetlen játéktartók mellett tréfás bohócok, megragadó babák és ölbe való nyuszik. Külön említést érdemelnek az eredeti karácsonyi díszek. Gail Attwell újító szándékú tervező, akinek csak rá jellemző, izgalmas munkáit sok-sok helyen kiállították már szerte a világban. Amikor éppen nem - várva várt - játékaival foglalatoskodik, idejét egyéb művészeti ambícióinak szenteli: különféle dísztárgyakat tervez és készít el, de a festés is fontos része életének.

Ismeretlen szerző - Kézimunka ​- Enciklopédia lépésről lépésre
Kézimunkázók ​mai generációjának készült útmutató, mely a régi tudást újszerű ötletekkel ötvözi - alapok, bonyolultabb technikák, mintaleírások és több mint 50 ruhadarab. A könyvből könnyen megtanulhatjuk a fortélyokat és rögtön hasznosíthatjuk is azokat a gyakorlatban. Ezek a kipróbált, időtlen technikák új világot nyitnak meg előttünk!

Tone Finnanger - Napsugaras ​otthon
Varázsoljuk ​napfényessé, vidámmá otthonunkat ezen egyszerűen elkészíthető tárgyak fantasztikus gyűjteményével. Több mint 50 elragadó ötlet - kényelmes párnáktól a vászoncipőkig, a gyönyörű táskákon át a barátságos gyermekjátékokig. Vibráló ötletek a lakás minden helyisége számára, a békés tengerparti hangulat és egyszerű vidéki elegancia egyesítésével. A könnyen követhető leírások, praktikus sablonok és érthető ábrák garantálják a nagyszerű eredményt. Változtassuk napfényessé otthonunk hangulatát -

Jane Bull - Az ​én művem
Elő ​a tűkkel, alkoss szépeket! Szeretnél valamilyen csodálatos díszt vagy egyedi ajándékot készíteni? Akkor ez a könyv épp neked való. Az én művem megtanítja a varrás, a hímzés és a kötés alapvető lépéseit egyszerű mintákkal , hogy rengeteg mókás művet tervezhess. Az erszényektől, sapkáktól kezdve a ruhadíszekig és puha játékokig – ebben a könyvben sok ötletes és lelkesítő feladatot találsz: valósítsd meg mindet!

Kollekciók