Ajax-loader

'horgolás' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Brenda K. B. Anderson - Meseszép ​horgolások
Brenda ​K. B. Anderson 18, tündérmesék ihlette horgolt modellt kínál ebben a fantasztikus gyűjteményben. A klasszikus mesék alapján készült népszerű televízió- és mozifilmek után végre a horgolás szerelmesei is olyan rendkívüli ötleteket tartalmazó kézimunkakönyvet tarthatnak a kezükben, amely hódolattal adózik a nagy kedvencek előtt. Piroska kapucnis sálja még akkor sem csúszik le a fejéről, amikor épp a farkas elől kell menekülnie. Csipkerózsika alkalomhoz illő hálóingében nyugodtan várhatja, hogy álmai hercege felébressze őt. Juliska a sütemény alakú táskájában magával vitt finom falatokból bárhol csemegézhet. A gonosz királynő pedig valahányszor belenéz horgolt neszesszerének tükrébe, megtudhatja, valójában ki is a legszebb e vidéken. Hősnőkön, tündérkirálynőkön, boszorkányokon kívül maga a gonosz farkas is megjelenik ebben a horgolt játékokat, gyermekruhákat, kiegészítőket, táskákat és még számos érdekességet kínáló, mesebeli válogatásban. Brenda K. B. Anderson Minnesota állam St. Paul városában él, ahol a Sesame Street élő előadásaihoz, illetve sportcsapatok mascot figuráinak tervez jelmezeket. Alkotásai megjelentek az Interweave Crochet, az Interweave Crochet Accessories és a Crochet Today kézimunka-magazinban. Számos könyv szerzője. A fotókat Joe Hancock készítette

Marie-Noelle Bayard - Frédérique Alexandre - Puha ​állatkák, babák
Puhák, ​modernek, vidámak, ellenállhatatlanok... 60 olyan játék, amely igazán kötésre vagy horgolásra vár. Mackó, kis majom, imádni való kis cica vagy egzotikus babák... ezeket a játékokat nem lehet nem szeretni.

Gyulai Irén - Kössek ​vagy horgoljak?
Könyvünk ​fiatal olvasója bizonyára mindkettőt ki fogja próbálni, hiszen szebbnél szebb minták, modellek között válogathat. Akinek még sohasem volt kötő- vagy horgolótű a kezében, az is bátran hozzákezdhet a munkához, a leírások, ábrák, fotók alapján könnyen eligazodhat. És hogy mi mindent készíthet? Pulóvert és mellényt, sapkát és kesztyűt, válltáskát és övre erősíthető tasakot, lábszárvédőt és párnát, konyhai fogókesztyűt és csinos ágytakarót. Tehát sok-sok hasznos holmit, mellyel ruhatárát varázsolhatja divatossá, vagy melyet ajándékba adhat, mások örömére. Kössünk hát, és horgoljunk!

Lucy Horne - Horgolás
Tudnivalók ​dióhéjban. 101 nélkülözhetetlen tanács, tipp, trükk és fortély. Rövid, lényeges és könnyen megjegyezhető magyarázatok. Gyors válaszok minden kérdésre.

Erika Knight - A ​horgolás iskolája
A ​horgolás nemes egyszerűségéből merítek ihletet. Soronként vagy körbe-körbe horgolva, mindössze egyetlen horgolótűvel és néhány gombolyag fonallal kimondottan nagy kelmét hozhatunk létre, miközben a horgolótűn mindig csak egyetlen szem van. Ezt a csodás kézimunkát bárki elsajátíthatja, és a horgolását bárhová magával viheti. A könyvben található modellek mind a saját munkáim, amelyekkel az volt a célom, hogy ösztönözzem az olvasókat a horgolás elsajátítására, hogy megismerjék az alapvető technikákat, ki tudják választani a megfelelő fonalakat, és szép színhatásokat érjenek el. Alapvető ismeretekre szorítkoztam, mert az volt a célom, hogy kedvet csináljak e kézimunkához. Hiszem, hogy egyszerű eszközökkel is meg tudjuk tervezni a megfelelő mintát. A magam részéről a horgolást és annak eredményét is szeretem. A könyv elején szereplő anyagok és technikák című fejezet gyakorlati tudnivalókat ismertet az alapvető műveletekről és horgolt pálcákról. Ezeknek az ismeretében már elkészíthetjük a könyvben szereplő modelleket, amelyek között egyaránt megtalálhatók alapvető öltözék- és lakáskiegészítők.

Lesley Stanfield - 100 ​kötött és horgolt virág
Ezzel ​az elbűvölő virággyűjteménnyel minden rózsásnak tűnik! Az elkészült kézimunkákat felhasználhatjuk ruhák, kiegészítők díszítésére, vagy színes csokorba kötve otthonunk díszítésére. Válogassunk a fantasztikus, katalógusba rendezett, egyszerű rózsákból, kedves pipacsokból vagy mesterien kidolgozott virágkölteményekből. A leírásoknál egyértelmű útmutatót és fonalajánlást találunk valamennyihez. A könyv végén inspiráló ötletekre bukkanhatunk a kézimunkák egyedi felhasználásához, a ruhadíszektől az ajándékcsomag dekorálásáig.

K%c3%b6t%c3%a9s_horgol%c3%a1s_jav
Kötés-horgolás ​1977 Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Kötés-horgolás ​1977
A ​szép kézimunka - ha készítjük: szórakoztat, pihentet és mozgásba hoz; ha nézzük: gyönyörködtet, elismerést vált ki belőlünk. Mindannyiunkban él az alkotás, az örömszerzés vágya, és a kézimunkázás az egyik olyan tevékenységi forma, amely képes kielégíteni ezt az igényt. Mindennapjainkban akadnak olyan szabad órák, amikor nem tanulunk, nem olvasunk, nem nézünk színházi előadást vagy filmet, mert éppen beszélgetünk, vagy szaladgáló gyermekeinkre vigyázunk a játszótéren, esetleg rádiót hallgatunk vagy gondolatainkba merülünk. Sokan azért kötnek, horgolnak, hímeznek, hogy kikapcsolódjanak és szellemileg felfrissüljenek. Mások képzelőerejük, ízlésük, ügyességük kifejezéséért, formába öntéséért látnak munkához. Az indítóokok sokfélék lehetnek. Ki vitatná azt, hogy a saját kezűleg elkészített ruhadarab, a lakásdíszítő takaró, párna százszor kedvesebb, értékékesebb, mint a készen vásárolt holmi. Az örömszerzés hatványozódik, ha a családtagok vagy a barátok magunk készítette ajándékot kapnak emlékbe. Ráadásul a házilag előállított kötött, horgolt ruhadarabok olcsóbbak és praktikusabbak is, hiszen kis átalakítással jól követhető a változó divat. Azzal a szándékkal bocsátjuk útjára a sorozat VI. kötetét, hogy tanácsokat kínáljunk a kézimunkázóknak és a géppel kötőknek. A szerzők figyelembe vették, hogy a kötött-horgolt ruhadarabok viselése minden korosztály számára praktikus, és gondoltak a lakások díszítésére is. Az anyag változatossága megkívánta az egyes típusok szemléletes elkülönítését. Ezért külön fejezetben szólunk a mindennapi öltözködésről és a kiegészítő ruhadarabokról, a lakást egyénivé színesítő, meleggé tevő falvédőkről és párnákról. A gyakorlott kézimunkázók részére mintákat ajánlunk, a géppel kötőkhöz önálló fejezetben szólunk. Mint minden munka elkezdésekor, így a kötésnél é a horgolásnál is fontos a tervezés, a forma, a minta és az alapanyag gondos kiválasztása. Most is elmondjuk jó tanácsként, hogy kötni, horgolni csak jó minőségű fonalból érdemes. A körültekintő mintaválasztás, a gondos munka kárbavész, ha a ruhadarab egy-két mosás után elveszíti formáját. A jó fonal - helyes kezelés esetén - többszöri felfejtést, átalakítást is kibír. Reméljük, hogy a Kötés-Horgolás sorozatunk új könyve is sok jó tanácsot ad a minták és a formák kiválasztásához, s ezzel a kedvteléshez, az örömszerzéshez és a hasznos munkához. Magyar Nők Országos Tanácsa 1977.

Bános Mária - A ​kötés-horgolás kézikönyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_79777
Kötés-horgolás Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Kötés-horgolás
A ​népszerű Kötés-horgolás sorozat legújabb, 9. kötetével a kézimunkázni szeretőknek kívánunk örömet szerezni. A kezdők számára ismertetjük a kötés és a horgolás ábécéjét. A modellek összeállításánál a divat legújabb irányzatait vettük figyelembe. Az olvasó megtalálhatja sorrendben először a gyermekek, majd a nők és a férfiak számára kiválasztott modelleket a kötés vagy horgolás részletes leírásával és a szabásmintával. Az öltözékekhez bemutatunk különböző kiegészítőket és a lakás díszítéséhez is adunk ötleteket terítők, párnák, függönyök mintáinak ismertetésével.

Covers_355519
Nagy ​Kézimunkakönyv Ismeretlen szerző
10

Ismeretlen szerző - Nagy ​Kézimunkakönyv
Burda Divatos ​és értékes kézimunkák sokféle technikával, 156 oldalon Asztalterítők - Függönyök - Hímzett képek - Szőnyegek - Ágynemű gyerekeknek- Mintakendők - Üdvözlőlapok - Fali díszek - Törülközők - Szalvéták - Plüssállatok - Hímzett ábécék - Edényfogók - Blúzok - Kötények - Paraván - Szettek - Nappali takarók - Szegélyek - Táskák - Szatyor - Székkárpitok - Hímzett kendőcskék befőttekre - Kis terítők - Lámpaernyő - Pólók

Carol Meldrum - Minihorgolások ​30 perc alatt
A ​könyvben szereplő minden egyes minta tényleg elkészíthető 30 perc alatt, vagy akár még hamarabb is. Szórakoztató és hasznos elfoglaltság, amellyel elüthetjük az időt egy unalmas vonatozás során, vagy amíg várnunk kell valahol, hogy sorra kerüljünk. 63 hasznos apróság, közöttük számtalan díszíőteszköz és hordható kiegészítő. A könyvben megtalálható minden tudnivaló a modellek elkészítéséhez. Sok ötlet és tanács az új technikák elsajátításához és gyakorlásához. Ha csak fél óra szabadidőnk van, az éppen elég ahhoz, hogy a könyvből válogatva elkészítsünk egy hasznos, vidám tárgyat ajándékba vagy saját magunknak.

Gyulai Irén - Kötés ​horgolás 1975
A ​könyv kezdõ és gyakorlott kézimunkázóknak egyaránt ajánlható.Az egyszerû,kötés- horgolás-és szabásmintáktól a nehezebbekig,csecsemõktõl kamaszkorig találhatóak ajánlások 357 oldalon. Jól követhetõk a leírások,az alapoktól egy-egy szép pulóver megkötéséig.

Covers_328731
Kötés-horgolás ​1980 Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Kötés-horgolás ​1980
A ​régóta ismert és népszerű Kötés-horgolás című kézimunkakönyv legújabb, nyolcadik kötetével újabb ötleteket és egyben hasznos tanácsokat kívánunk adni a kézimunkázni szeretőknek. A kötet az előzőekhez hasonlóan segítséget nyújt a kezdőknek a kötés és horgolás alapfogalmainak elsajátításához. A modellek összeállításánál természetesen figyelembe vettük a divat legújabb irányzatait. A kiadványban a kisgyermektől a felnőttig minden korosztály megtalálhatja a számára megfelelő darabokat. Az öltözékeken kívül a lakás szépítéséhez is adunk ötleteket, tanácsokat. Külön fejezet foglalkozik a gépi kötéssel. Az egyes darabok elkészítésének nehézségi fokát a cím mellett szereplő csillagok jelzik.

Gyulai Irén - Kötés ​horgolás 1973
Csecsemőkortól- ​kamaszkorig

Katharina Buss - Kötött ​zoknik
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_313747
Kötés ​horgolás 1972 Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Kötés ​horgolás 1972
A ​"Kötés - horgolás 1972" a sorozat III. kötete. A legújabb divatnak megfelelő, 120 különböző modellből és 43 önálló kötés-, illetve horgolásmintából válogathat az olvasó. Pulóverek, kardigánok, tunikák, mellények, szoknyák, kosztümök, kabátok, alkalmi ruhák, ízléses kiegészítők teszik változatossá könyvünket. Minden korosztálynak, nőknek, férfiaknak, gyermekeknek sokféle összeállítást adunk. A modellekhez szabásmintát mellékelünk.

Géczy Lajosné - Gyulai Irén - Katona Gyuláné - Kötés, ​horgolás 1969
A ​"Kötés - horgolás 1969" folytatása a tavaly megjelent kötetnek. Elsősorban gyakorlottabb kézimunkázók számára készült, s terjedelmesebb, változatosabb az előzőnél. Az olvasó 158 különböző modell és 27 önálló kötés-, illetve horgolásminta leírását találja könyvünkben. Külön fejezet szól a nők; külön a férfiruha-darabokról; külön a gyermekmodellekről; a kiegészítő darabokról; az önálló mintákról. A modellekhez szabásmintákat mellékelünk.

Herczeg Beáta - Színesen, ​szépen
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halász Lászlóné - Katona Gyuláné - Kötés-horgolás ​1968
Régi ​kívánságnak teszünk eleget, amikor a kézimunkázni szerető nőket újfajta kézimunkakönyvvel lepjük meg. Az elmúlt években elsősorban a népművészeti munkák készítéséhez adtunk tanácsokat, most azonban - lépést tartva az igényekkel, a divattal - a kötés-horgolás ismereteibe avatjuk be az érdeklődőket, illetőleg adunk sokoldalú tanácsokat azoknak, akik az alapelemekkel tisztában vannak. Az olvasó megismerkedhet a kötés-horgolás alapelemeivel, s fokozatosan megtanulhatja a bonyolultabb, sok ügyességet és ízlést igénylő pulóverek, ruhák, kosztümök, kabátok, gyermekholmik készítését. Számos ötletet adunk különböző díszítésekhez, gallérok, sapkák, táskák, övek, kesztyűk stb. előállításához. Reméljük, hogy a könyv segítséget nyújt sok kézimunka-szakkörünknek is, ahol ennek alapján közösen, megfelelő vezető irányításával sajátíthatják el a kötés-horgolás tudományát. Úgy véljük, hogy az itt felsorakoztatott ötletek egyúttal ízlésbeli iránymutatásul is szolgálhatnak, amelynek alapján az olvasók ki tudják választani az alkalomnak, koruknak, megjelenésüknek megfelelő ruhadarabokat. Kellemes munkát kívánunk! Magyar Nők Országos Tanácsa 1968.

Sárközi Helga - Kötött ​és horgolt gyermekdivat
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Kézimunka ​- Enciklopédia lépésről lépésre
Kézimunkázók ​mai generációjának készült útmutató, mely a régi tudást újszerű ötletekkel ötvözi - alapok, bonyolultabb technikák, mintaleírások és több mint 50 ruhadarab. A könyvből könnyen megtanulhatjuk a fortélyokat és rögtön hasznosíthatjuk is azokat a gyakorlatban. Ezek a kipróbált, időtlen technikák új világot nyitnak meg előttünk!

Laczkó Edit - Így ​horgoljunk
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_234564
13

Ismeretlen szerző - Horgolt ​függönyök és párnák
A ​könyvben sok klasszikus és modern minta található, melyekkel otthonossá és széppé tehetjük környezetünket! A sokféle ötletes kézimunka könnyen elkészíthető a felsorolt hozzávalók, a pontos leírás és az ábrák alapján. A könyv elején ismertetett alapöltések és tanácsok segítségével könnyen megtanulható vagy tökéletesíthető a horgolás technikája.

Szöllősi Anna - Horgolt ​nyakbavalók Annás kertjéből
A ​horgolt sálak, kisebb-nagyobb kendők, stólák és nyakmelegítők nagyszerűen kiegészítik alapruhatárunkat. Horgolótű, pár gombolyag fonal és néhány óra szabadidő elég az egyszerűbb modellek elkészítéséhez, ezekkel kezdők is könnyedén megbirkózhatnak. A bonyolultabb, csipkés darabokat a horggolásban már gyakorlottabb kézimunkázóknak ajánljuk. Horgolhatunk sálakat, kendőket magunknak, de kiváló ajándékok lehetnek családtagjainknak, barátainknak, mivel csak a kedvenc színükkel és öltözködési stílusukkal kell tisztában lennünk ahhoz, hogy személyre szóló ajándékkal lephessük meg őket.

Kovács Margit - Kötés-horgolás ​7.
A ​régóta ismert és népszerű Kötés-horgolás című sorozat hetedik könyvét nyújtjuk most át a kézimunkázni szerető olvasóknak. A modellek összeállításánál fegyelembe vettük a divat legújabb változásait. E stílusváltozáshoz alkalmazkodnak a kötött-horgolt holmik is, de mértéktartóan. Kötetünkben a különböző korú, testalkatú, ízlésű gyermeke és felnőttek egyarántmegtalálják a nekik megfelelő darabokat. A kisebb és nagyobb gyakorlattal rendelkezők számára is megfelelő választékot nyújtunk. Külön fejezetet kapott a gépi kötés.

Jan Eaton - 200 ​minta babatakarókhoz
Takarjuk ​gyermekünket szeretettel készült, kényelmes takarókba! A létező legnagyobb gyűjtemény, mely kifejezetten csecsemők és kisgyerekek számára készíthető, különlegesen puha és barátságos takarók horgolt és kötött mintáit tartalmazza.

Caitlin Sainio - Horgolt ​szegélyek
A ​könyvben 75 különböző stílusú horgolt szegély pontos leírását adjuk közre. Horgolt szegéllyel sok mindent díszíthetünk, felvarrhatjuk kendők, szoknyák szélére, csinosíthatunk vele egyszerű vászontáskát vagy díszpárnát, de akár az ajándékok csomagolását is személyesebbé tehetjük vele.

Bánk Lászlóné - Gyulai Irén - Kappanyos Katalin - Németh Józsefné - Horgolómintakönyv
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jan Eaton - 200 ​hullámos minta
E ​könnyen forgatható könyv 200 színes, kötött és horgolt hullámos mintát tartalmaz, melyek a hagyományos shetlandi csipkétől a modern texturált mintákig, a legváltozatosabb kézimunkákat vonultatják fel.

Kototteshorgoltdivat
Kötött ​és horgolt divat Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Kötött ​és horgolt divat
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Nikolett - Kötött ​és horgolt gyermekjátékok
Mai ​rohanó világunkban csak gyorsan beszaladunk a játékboltba szülinap, névnap vagy karácsony előtt, és megvesszük az éppen divatos játékot, ami holnap már a játékosláda aljára kerül, hogy helyet adjon az újabbaknak. Mennyivel szebb és értékesebb, ha már hónapokkal a várva-várt ünnep előtt rákészülünk, kiválasztjuk, megtervezzük, megvesszük hozzá az alapanyagokat, majd titokban elkészítjük, miközben arra az örömre gondolunk, amit majd szerzünk vele. A gyerekek számára is jellemformáló, ha a játék, amit kapnak, különleges, egyedi, ráadásul Anya vagy a Nagyi keze munkája! Az ilyen játék nem kerül hamar a süllyesztőbe, hanem sokáig megbecsült kedvenc marad, felnőve pedig örök emlékként őrzi a gyermekkor felhőtlen vidámságát. Horgoljunk vagy kössünk a gyerekeknek saját készítésű játékokat, önmagunk és a kicsik legnagyobb örömére! Könyvemben 30 egyedileg tervezett, kötött és horgolt játék kapott helyet elkészítési leírással együtt.

Stephanie Göhr - Melanie Sturm - Barbara Wilder - Horgolt ​négyzetek, színpompás ötletek
A ​kicsi, négyzet alakú kézimunkák a horgolás szerelmeseinek körében nagyon népszerűek. A horgolt négyzetek rajongói igazi átalakító művésszé válhatnak. A gyorsan elkészülő darabok szépsége a végtelen színvariációkban, a horgolóöltések és a fonalak variálhatóságában mutatkozik meg. Az egyszerű négyzetekből villámgyorsan készülhetnek tarka táskák, különleges lakásdekorációk, takarók, divatos ruhadarabok és praktikus kiegészítők. A könyv számos ötletet ad arra, hogyan horgoljunk kisebb-nagyobb négyzetekből álló tárgyakat. Az alapvető technikákhoz és az egyes modellekhez pontos leírás tartozik, így gyerekjáték lesz a kézimunkák elkészítése. A kanapén ülve, utazás közben a vonaton vagy a parkban egy padon megpihenve is elővehetjük a horgolótűnket, hiszen a kisméretű horgolások bármelyik táskában elférnek. Minden színpompás és szögletes darab egyedi és valódi kis műalkotás lesz.

Kollekciók