Ajax-loader

'természetvédelem' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Ismeretlen szerző - Védett ​és érzékeny természeti területek mezőgazdálkodásának alapjai
Az ​agrár-, vidék- és környezetpolitika nagy léptékű, történelmi jelentőségű stratégiaváltásának szükségességét felismerve született meg a Nemzeti Agrár-környezetvédelmi Program, amelynek véghezviteléhez új ismeretekre, gondolkodásmódra van szükség. A mű megalkotóinak nagy száma szinte szimbolizálja azt a sokszínű, bonyolult, de mégis összekovácsolódott, egymást kiegészítő, erősítő tudásanyagot, ami a tájhoz illeszkedő gazdálkodási rendszerek újrafogalmazásához szükséges. A könyvben részletesen elemzik: – a természetvédelem és a mezőgazdálkodás kapcsolatát, fejlődésük irányát, – a mezőgazdálkodás, a természetvédelem és a vidék újraegyesítését célzó európai agrármodellt, – Magyarország területének környezeti érzékenységét, a védett és érzékeny területeken folytatott mezőgazdálkodás legfontosabb alapmodelljét egy nemzeti park gazdálkodásának példáján keresztül. Ajánljuk a könyvet a védett és érzékeny természeti területek földtulajdonosainak, használóinak, a természetvédelemben dolgozó szakembereknek, környezet- és tájgazdálkodással, mezőgazdálkodással foglalkozóknak és azoknak, akik a jövőben ebben a szellemben kívánnak tevékenykedni a mezőgazdaság, a vidékfejlesztés és a természetvédelem területén.

Suba János - A ​Bükk növényvilága
A ​Bükk kiemelkedő hegytömbje csodálatos tájképi megjelenésével, gazdag növényvilágával elbűvöli a természet csodálóit. A több mint 2100 virágos és virágtalan növényfaj között távoli flóraelemek, a boreális, illír, pontuszi, kontinentális és atlantikus flóra képviselői találkoznak itt. Suba János sok évtizede járja a Bükk rengetegét. S mint ahogy tanítványainak ismerteti egy-egy növénytársulás fajait, úgy írja le most könyvében az olvasónak is. Minden fajról részletes botanikai elemzést ad, ismerteti a gyógyászatban, táplálkozásban, iparban betöltött szerepüket, kitér tudományos nevük magyarázatára, elbeszéli az egyes növényekhez fűződő mondákat, hiedelmeket, legendákat. A kiválasztott 382 növény között a védettek mellett azok szerepelnek, amelyek szépségükkel, gyakoriságukkal tűnnek fel és jellemzőek a növénytársulásra. A több mint 500 színes felvétel méltán illusztrálja ezt az igazán színes és változatos élővilágot. Bízunk abban, hogy a természetkedvelő olvasó nemcsak megcsodálja, megszereti, de védelmébe is veszi a Bükk hegység és a többi hazai táj növényeit.

Covers_293547
2

Ismeretlen szerző - Ipolytarnóctól ​a Long-erdőig
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sokszinu_elovilag
Sokszínű ​élővilág Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Sokszínű ​élővilág
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - A ​Mátrai Tájvédelmi Körzet térképe
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Donella H. Meadows - Dennis L. Meadows - Jorgen Randers - William W. Behrens - A ​növekedés határai
A ​Római Klub 1968-ban jött létre. A magyar, pécsi származású Aurelio Peccei olasz közgazdász magánkezdeményezésként hívott össze világhírű tudósokat. Az első jelentésüket “A növekedés határai” (The Limits to Growth) címmel az MIT (USA, Cambridge) munkacsoportja készítette el (ún. Meadows-jelentés, 1972). A jelentés korszakalkotó munka volt és később számos világmodell készült el. A legfontosabb kérdés: ''Alapozható-e a földi erőforrásokra és ökológiai rendszerekre a földi népesség és állótőke további exponenciális növekedése? Mi történhet, ha túlzottan megterheljük ezeket az erőforrásokat?”

Kollekciók