Ajax-loader

'természetvédelem' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Ismeretlen szerző - Természetvédelmi, ​környezetvédelmi és tájökológiai terepi gyakorlatok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Védett ​és érzékeny természeti területek mezőgazdálkodásának alapjai
Az ​agrár-, vidék- és környezetpolitika nagy léptékű, történelmi jelentőségű stratégiaváltásának szükségességét felismerve született meg a Nemzeti Agrár-környezetvédelmi Program, amelynek véghezviteléhez új ismeretekre, gondolkodásmódra van szükség. A mű megalkotóinak nagy száma szinte szimbolizálja azt a sokszínű, bonyolult, de mégis összekovácsolódott, egymást kiegészítő, erősítő tudásanyagot, ami a tájhoz illeszkedő gazdálkodási rendszerek újrafogalmazásához szükséges. A könyvben részletesen elemzik: – a természetvédelem és a mezőgazdálkodás kapcsolatát, fejlődésük irányát, – a mezőgazdálkodás, a természetvédelem és a vidék újraegyesítését célzó európai agrármodellt, – Magyarország területének környezeti érzékenységét, a védett és érzékeny területeken folytatott mezőgazdálkodás legfontosabb alapmodelljét egy nemzeti park gazdálkodásának példáján keresztül. Ajánljuk a könyvet a védett és érzékeny természeti területek földtulajdonosainak, használóinak, a természetvédelemben dolgozó szakembereknek, környezet- és tájgazdálkodással, mezőgazdálkodással foglalkozóknak és azoknak, akik a jövőben ebben a szellemben kívánnak tevékenykedni a mezőgazdaság, a vidékfejlesztés és a természetvédelem területén.

Suba János - A ​Bükk növényvilága
A ​Bükk kiemelkedő hegytömbje csodálatos tájképi megjelenésével, gazdag növényvilágával elbűvöli a természet csodálóit. A több mint 2100 virágos és virágtalan növényfaj között távoli flóraelemek, a boreális, illír, pontuszi, kontinentális és atlantikus flóra képviselői találkoznak itt. Suba János sok évtizede járja a Bükk rengetegét. S mint ahogy tanítványainak ismerteti egy-egy növénytársulás fajait, úgy írja le most könyvében az olvasónak is. Minden fajról részletes botanikai elemzést ad, ismerteti a gyógyászatban, táplálkozásban, iparban betöltött szerepüket, kitér tudományos nevük magyarázatára, elbeszéli az egyes növényekhez fűződő mondákat, hiedelmeket, legendákat. A kiválasztott 382 növény között a védettek mellett azok szerepelnek, amelyek szépségükkel, gyakoriságukkal tűnnek fel és jellemzőek a növénytársulásra. A több mint 500 színes felvétel méltán illusztrálja ezt az igazán színes és változatos élővilágot. Bízunk abban, hogy a természetkedvelő olvasó nemcsak megcsodálja, megszereti, de védelmébe is veszi a Bükk hegység és a többi hazai táj növényeit.

Covers_401248
Ehrfurcht ​vor den Wäldern Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Ehrfurcht ​vor den Wäldern
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Vasúti ​környezetvédelmi lexikon
A ​környezet iránti tisztelet és megbecsülés jegyében adjuk át az Olvasónak a Vasúti környezetvédelmi lexikon most megjelent kötetét. A lexikon egyúttal széleskörű szellemi vállalkozás és együttműködés is, hiszen 14 szerző vett részt a címszavak megírásában, lefedve a környezetvédelem valamennyi szakterületét, felhasználva a már megszerzett ismereteket és szaktudást.

Oroszi Sándor - A ​magyar természetvédelem kezdetei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_373801
A ​Káli-medence Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - A ​Káli-medence
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Alessandro Gatti - Klinkusz ​és a sárkány könnye
Áthatolhatatlan ​sűrű erdő mélyén, a fák koronáján rejtőzik Limbelomb városa. A limbelombiak parányi népe lakja, akik megállapodást kötöttek az erdő uraival, a fákkal. Limbelomb különös városát, amelyben fák a felhőkarcolók és kötélhidakkal összekötött ágak az utcák, emberi szem még sosem látta. Míg aztán egy havas éjszakán megjelenik a fák közt motoros szánján Fakéregi Klinkusz, és ezzel számtalan izgalmas kaland veszi kezdetét. A könyv bevezeti ifjú olvasóit a természet titkaiba, a varázslás rejtelmeibe, miközben rávilágít az igaz barátság fontosságára is. A Klinkusz és a sárkány könnye című kötettel egy több tagból álló gyerekkönyv sorozatot indít útjára a kiadó, hogy önálló olvasásra csábítsa a 8-10 éves korosztályt.

Ismeretlen szerző - Első ​Larousse könyvem a természetről
Ez ​a könyv képes enciklopédia formájában segít felfedezni a természet világának páratlan gazdagságát: a parkokban és kertekben, a mezőkön és réteken, a vízpartokon, az erdőkben, a tengerparton, a hegyekben és a mediterrán vidéken élő fák és virágok, apró élőlények, vadállatok és háziállatok sokaságát.

Covers_293547
2

Ismeretlen szerző - Ipolytarnóctól ​a Long-erdőig
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Sokszinu_elovilag
Sokszínű ​élővilág Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Sokszínű ​élővilág
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Klátyik József - Nemzeti ​kincsünk a vad...
A ​vadászatra jogosultak hazai szervezetei és a mező és erdőgazdasági ingatlanok használói, az elmúlt években egyre többször fogalmazták elégedetlenségüket, elkeseredettségüket a vadászattal elérhető jövedelmek zuhanásszerű csökkenése, illetve a mező és erdőgazdasági vadkárok hihetetlen növekedése miatt. Könyvünkkel szeretnénk segítséget nyújtani mindkét oldalnak a gazdálkodási eredmények növeléséhez, ezért úgy döntöttünk, hogy a hazai szakirodalom legfrissebb publikációit, és a szakmai alapfogalmakat egy összefoglaló műben tárjuk a tisztelt Olvasó elé. Könyvünket tisztelettel ajánljuk a vadgazdáknak, mező és erdőgazdálkodóknak, a jogalkotóknak és a jogalkalmazóknak, az igazságügyi és az FVM szakértői listájában szereplő szakértőknek és mindazoknak, akik a témával bármilyen szinten kapcsolatba kerülnek. (A szerző)

Ismeretlen szerző - A ​Mátrai Tájvédelmi Körzet térképe
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Donella H. Meadows - Dennis L. Meadows - Jorgen Randers - William W. Behrens - A ​növekedés határai
A ​Római Klub 1968-ban jött létre. A magyar, pécsi származású Aurelio Peccei olasz közgazdász magánkezdeményezésként hívott össze világhírű tudósokat. Az első jelentésüket “A növekedés határai” (The Limits to Growth) címmel az MIT (USA, Cambridge) munkacsoportja készítette el (ún. Meadows-jelentés, 1972). A jelentés korszakalkotó munka volt és később számos világmodell készült el. A legfontosabb kérdés: ''Alapozható-e a földi erőforrásokra és ökológiai rendszerekre a földi népesség és állótőke további exponenciális növekedése? Mi történhet, ha túlzottan megterheljük ezeket az erőforrásokat?”

Kollekciók