Ajax-loader

'minikönyv' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Giovanni Boccaccio - Dekameron
A ​Dekameron száz világhírű történetét Boccaccio 1349 és 1353 között írta. Azóta se veszítettek elevenségükből, mert az író nem éri be azzal, hogy egyszerűen elbeszéli a szerencsétlen vagy boldog szerelmesek megpróbáltatásait vagy kacagtató kalandjait, a tréfás vagy szomorú történeteket: elbeszéléseiben ott kavarog korának egész társadalma, megtollasodott vagy tönkrement kereskedők, uzsorások, művészek, kalandorok, féktelen nemesurak, ravasz kópék, huncut parasztok, álszent, nagybélű, parázna papok, ostoba és agyafúrt törvénytudók, orvosok. Boccaccio a középkor alkonyán már az újkor hírnöke: a vakhit helyett a kétkedést, a józan észt, az önsanyargató vezeklés helyett a derűs életörömöt hirdeti.

Az-oroszlankiraly!!!!!!!
65

Ismeretlen szerző - Walt ​Disney - Az Oroszlánkirály
Ahogy ​a nap egyre magasabbra emelkedett az égbolton, állatok ezrei verődtek össze, és vonultak keresztül a porlepte síkságon, hogy tiszteletüket tegyék az uralkodói családnál. Mufasa, az Oroszlánkirály és felesége, Sarabi ugyanis újdonsült családtaggal gyarapodott. Az oroszlánkölyök neve Simba lett. Egyetlen állat volt csupán, aki nem volt hajlandó részt venni az ünnepségen: az oroszlánkirály öccse, Zordon...

Madách Imre - Az ​ember tragédiája
A ​magyar szellem egyik halhatatlan alkotása szárnyal fel ebben a könyvben az olvasó előtt. Dráma - megrázó jelenetekkel; filozófia - mély gondolatokkal; költészet - az emberszemlélet és társadalombírálat fenséges hangfutamaival. A kérdés az: mi az emberiség életének végső célja? A felelet: az ember vagy önmagának él vagy embertársainak, de boldog nem lesz egyik esetben sem, mert saját érdekeinek önző hajszolása éppen úgy nem elégíti ki, mint ahogyan elbukik akkor, ha embertársai javának szenteli életét. Elbukik vagy boldogtalan lesz; be kell látnia, hogy minden küzdelme hiábavaló; végtére mégis megsemmisül az emberiség. Még arra a kérdésre sem kap feleletet, miért él a földön és lesz-e vergődéseinek jutalma a túlvilágon? Vigasztalan a mult, kétségbeejtő a jövő.

A-dzsungel-konyve!!!!!!!!
32

Ismeretlen szerző - Walt ​Disney - A dzsungel könyve
Mauglit, ​a dzsungelben hagyott emberkölyköt farkasok nevelik fel. Amikor felcseperedik, Bagira, a bölcs párduc azt tanácsolja, költözzön sajátjai közé, az emberlakta faluba. Maugli azonban ezzel nem ért egyet, ezért inkább elmenekül és ezzel igazi kalandok egész sorát zúdítja a saját nyakába. Jóban-rosszban vele tart újdonsült barátja: Balu, a medve, és lépten-nyomon olyan kiálhatatlan alakok nehezítik útját, mint Lajcsi, az orángután, Ká, a hipnotizőr kígyó és Sír Kán, a tigris. Maugli végül mégis megtalálja az utat az emberek közé, de nem emberi, hogy közben mi mindenen kell keresztülmennie.

Edgar Allan Poe - Az ​aranybogár
Az ​amerikai romantika e nagy alakja több műfajban is maradandót alkotott, ám hírnevét elsősorban fantasztikus és rémtörténeteinek köszönheti, amelyek a prózaírás új, kiaknázatlan területei felé terelték a figyelmet. Poe írásai mindig beható matematikai és természettudományos ismeretekről árulkodnak (Az aranybogár; Marie Rogét titokzatos eltűnése), amivel történeteinek hitelességét próbálta megteremteni. Az író, akit gyakran a detektívtörténet megteremtőjeként emlegetnek, akinek művészetét a maga korában nem méltányolták eléggé, a tömör és egységes prózaírás mintaképévé vált. Elbeszéléseiben a lélektani és a filozófiai szenvedélyek az ember belső világába vezetnek, s a borzalmakat sugalló légkör és a páratlan atmoszférateremtés ma is olvasók millióit bilincseli le. Hazánkban Poe kultuszát a Nyugat első nemzedéke teremtette meg klasszikus fordításaival

Ismeretlen szerző - Walt ​Disney - Hófehérke és a hét törpe
Egyszer ​volt, hol nem volt, élt egyszer egy gyönyörű hercegnő Hófehérke, akit mostohaanyja a Gonosz Királynő nevel. Hófehérke ahogy cseperedik egyre szebb- és szebb lesz. Ezért mostohaanyja megkérdi varázstükrétől, ki a legszebb a vidéken, s meg tudja, hogy Hófehérke. Ezért vadászával meg akarja öletni, de elmenekül, s a hét törpénél talál menedéket. A Királynő megtudja ezért úgy dönt, hogy maga intézi el, hogy ő lehessen a legszebb a vidéken.

Covers_338789
A ​barátság kicsiny könyve Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - A ​barátság kicsiny könyve
"Egy ​barát hallja a szívem dalát, és eldúdolja, ha nem emlékszem rá."

Makszim Gorkij - Huszonhat ​férfi - egy leány
"Most ​már nyugodtan meghalhatok - mondta a sír felé tartó öreg Tolsztoj, amikor kéziratban olvasta Gorkij első novelláit -, mert a XX. századnak is megszületett a nagy orosz költője." Valóban, a kötetünkben levő tizennégy novella egy-egy gyöngyszeme nemcsak a XX. századi orosz prózának, hanem az egyetemes világirodalomnak is. Az 50 év körüli korosztály jól ismerheti ezeket a kis remekműveket, a Makar Csudra, a Csalkas, A tutajon és a címadó Huszonhat féri - egy leány című elbeszélést, a Kozmosz olvasóközönsége azonban talán csak most ismerkedik meg ezekkel a művekkel, mivel Gorkij-novellákat önálló kötetben hosszú ideje nem adott közre könyvkiadásunk.

Covers_143205
Kass ​János grafikái Ismeretlen szerző
7

Ismeretlen szerző - Kass ​János grafikái
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_338929
A ​legjobb férj Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - A ​legjobb férj
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_266599
Egy ​csodálatos feleségnek Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Egy ​csodálatos feleségnek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Erdős Tamás - Schlosser Tamás - Seres Iván - Ír6sz!
A ​szöveges üzenet (legyen az sms vagy e-mail), a XXI. század legújabb és legkedveltebb kommunikációs "közlekedési eszköze", szinte észrevétlenül az élet nélkülözhetetlen részévé vált. Férfiak és nők, idősek és fiatalok kreativitásának köszönhetően a "netnyelv" sok praktikus újítással, szellemes ötlettel egyszerűsíti a levelezés módját. A nyelvi lelemény, a kép-ábra-szöveg alkalmazásának szinte végtelen variációs lehetősége - miközben alaposan felborzolja a "nyelvőrök" és helyesírásvédők kedélyét - naprakész dokumentumként tükrözi a felhasználók életvitelét, gondolkodás- és kifejezésmódját. A világhálózat mint anyanyelvtől független, szövegszerkesztési Ki Mit Tud? naponta hirdet új győzteseket, akik akarva-akaratlanul nyelvújítókká is válnak. A feladat világos és egyszerű: a legszigorúbb racionalitás mellett (vagy inkább ellenére?) minél színesebb, mindamellett árnyalt és szellemes üzenetet komponálni a címzett tájékoztatása és szórakoztatása érdekében - minimális számú karakterrel továbbítva maximális információmennyiséget.

Covers_327391
Hajrá ​Fradi! Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Hajrá ​Fradi!
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Eduard Mörike - Mozart ​prágai utazása
1787 ​őszén Mozart feleségével együtt útnak indul Prágába, a Don Giovanni bemutatójára. A partitúra még nincs készen, a kocsiúton az utolsó percig formálódik a remekmű. Útközben meginvitálják őket egy kastélyba, ahol anekdotázással és zenélésel töltik az estét. Másnap a zeneszerző folytatja útját -- még nem sejti, a siker vagy az újabb, méltatlan bukás felé. Mörike 1856-ban, Mozart születésének 100. évfordulóján jelentette meg halhatatlan biedermeier idilljét, a gyönyörű, művészettel és életszeretettel teli történet azonban a mai olvasót is ellenállhatatlanul magával ragadja.

Paul Wilson - The ​Little Book of Calm
Feeling ​stressed? Need some help to regain balance in your life? The Little Book of Calm is full of wise advice to follow and thoughts to inspire. Pop it in your bag or pocket and dip in to it whenever you feel anxious. Open it at any page and you'll find a path to inner peace.

Michael Powell - The ​Little Book of Crap Advice
Some ​people say that you should take all the advice you can get. Others advocate accepting no counsel from anyone. The solution? Take all the advice you can get and then ignore it! And when the advice that is given is as dreadful as the gems contained in this book, it is not difficult to understand why.

Robert Jackson - Little ​Book Of Secret Codes
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_251542
4

Ismeretlen szerző - Népművészet ​Pest megyében
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Vlagyimir Iljics Lenin - Beszédek ​a Komintern I. kongresszusán
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_165822
A ​női humor Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - A ​női humor
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Egy ​igazán különleges embernek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_269185
Legrészegesebb ​barátomnak Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Legrészegesebb ​barátomnak
„Mi ​a legcikibb a részegségben? Az, hogy képes vagy kérni egy pohár vizet.” Douglas Adams

Kovács Margit - Kovács ​Margit kiskönyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - A ​magyar nemzeti irodalom története dióhéjban I-IV.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mészáros T. László - Szeretettel ​vár Zalakaros
Zalakaros ​hazánk egyik legvonzóbb turista célpontja. E minikönyv több mint 160 fotóval bizonyítja, érdemes ide jönni pihenni, gyógyulni, kikapcsolódni.

Covers_210003
Október ​fényei Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Október ​fényei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Vas István - Önarckép ​a hetvenes évekből
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Magyar-francia ​miniszótár / Minidictionnaire hongrois-français
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Paul Wilson - The ​Little Book Of Pleasure
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ruth Smythers - Sex ​Tips for Husbands & Wives from 1894
Szex ​Tippek Férjeknek és Feleségeknek 1894-ből Ruth Smythers Ötletek és tanácsok a fiatal menyasszony részére Házasság Állapotának a Belsőséges és Személyes Kapcsolatának az Igazgatásához és Folyamatához a Nagyobb Lelki Szentség eme Áldott Fogadalmának és Istennek Dicsőségére. Ruuth Smythers, a Keleti Regionális Tanácskozásnak Árcádiai Metodista Templomának L.D Smythers tiszteletes pásztorának szeretett felesége által. Azon érzékeny fiatal nők számára akik a helyes neveltetésben előnyeiben részesültek az esküvő napja, irónikusan, a legboldogabb és egyben a legrettenetesebb napja is életüknek. A pozitív oldalt tekintve ott az esküvő maga, mely során a menyasszony a központi látványossága egy gyönyörű és felemelő szertartásnak… … mely szimbolizálja győzelmét a hím megszerzésében, aki majd biztosítja számára az összes szükségletét élete hátralévő részére. A negatív oldalon ott a nászéjszaka, ami során a menyasszony elviseli a következményeket, mondjuk ki, szembesül első alkalommal a szex szörnyű élményével. Ennél a pontnál , kedves olvasó, meg kell osszak veled egy sokkoló igazságot. Néhány fiatal nő valójában kíváncsisággal és élvezettel vesz részt a nászéjszaka megpróbáltatásaiban. Vigyázzanak ezzel a szemlélettel! Egy önző és kéjvágyó férj könnyen kihasználja az ilyen menyasszonyt. A házasság sarkalatos szabályát sosem szabadna elfelejteni: ADJ KEVESET, ADJ RITKÁN, ÉS MINDENEKFELETT KELLETLENÜL ADJ! Különben ami egy tisztességes házasság lehetne az a szexuális élvezetek orgiájává válhat. Másrészről a menyasszonyi rettegése nem szükségszerűen szélsőséges. Miközben a szex jobb esetben visszataszító, rosszabb esetben inkább fájdalmas… … ezt el kell viselni, ahogy teszik is a nők az idők kezdete óta, és amit kompenzál számukra az egynejűség intézménye, és a gyermekek, akiket szülnek általa. Többnyire haszontalan a mennyasszony számára, hogy megelőzendő a szexuális közeledést uralkodjon vőlegényén. Miközben az ideális férj menyassszonyához csak annak kívánsága szerint közeledne, és csak a leszármazottak nemzése érdekében, ilyen emelkedettség és önzetlenség nem várható el az átlagos férfitól. A legtöbb férfi, ha nincs tőlük megtagadva, elvárná igényelné a szexet szinte minden nap. Az okos menyasszony a házasság első hónapjaiban maximum heti két rövid szexuális gyakorlatot engedélyez. Az idő teltével mindent meg kellene tennie, hogy csökkentse ezt a gyakoriságot. Megjátszott betegség, álmosság, és fejfájás eme ügyben többek között a legjobb barátai a feleségnek. Kifogások, zsörtölődés, korholás és szidalmazás szintén nagyon hatásosnak bizonyulnak, ha késő este, közel egy órával azelőtt alkalmazzuk őket, hogy a férj megszokott módon belefogna a csábításba. Okosabb feleségek mindig résen vannak újabb és módszerek felfedezésére, hogy megakadályozzák és letörjék férjük szerelmes túlkapásait. Egy jó feleség elvárja, hogy a házasság első évének végére heti egyszeri, az ötödik év végére havi egyszeri alkalomra csökkenjen a szexuális érintkezés. A tizedik évfordulójukra sok feleség már megbirkózik a gyermek kihordásának beteljesítésével és eléri a legáhítottabb célt a férjjel történő szexuális érintkezések totális befejezésével. Ebben az időszakban már nyugodtan támaszkodhat gyermekei iránti szeretetére és a társadalmi nyomásra, mely férjét az otthonhoz köti. Ahogy figyelemmel kell lennie a szexuális érintkezések számának lehető legnagyobb mértékű csökkentésére, úgy a bölcs feleség ugyanekkora figyelemmel korlátozza a kedvességet és a szexuális érintkezés mértékét. A férfiak többsége természeténél fogva perverzióra hajlamos, és ha csak egy apró esélyt is kap rá, akkor belebocsátkozik legvisszataszítóbb üzelmek székes skálájába. Ezek az üzelmek többek között tartalmazzák a normális aktus abnormális testhelyzetben történő végrehajtását, szájjal érintését a női testnek, és felajánlják cserébe saját alávaló testük szájjal érintését. Meztelenkedés, beszélgetés a szexről, történeteket olvasni a szexről, fotókat és vázlatokat nézni melyek ábrázolják vagy emlékeztetnek a szexre mind a férfiállatok utálatos szokásai, melyekre, ha megengedtetnek, rákapnak. A bölcs menyasszony a céljául tűzi ki, hogy sose láthassa férje az ő ruhátlan testét, és sose engedje meg férjének hogy ruhátlanul mutatkozzon előtte. Szex, ha nem előzhető meg, akkor csak teljes sötétségben végzendő. Sok nő hasznosnak találja, hogy rendelkezzenek vastag éjszakai köntössel önmaguk, és pizsamával férjük számára. Ezeket elkülönített szobákban öltsék fel. Ezeket nem kell levetni a szexuális aktus során, ezáltal csak a legkevesebb húst fedik fel. Midőn a menyasszony felöltötte köntösét és eloltotta a z összes fényt, utána csendesen feküdjön az ágyában és várja vőlegényét. Amikor az jön tapogatózva a szobájába, nem szabad egy hangot se kiadnia, hogy irányba igazítsa, különben ezt az együttműködés jeleként értelmezheti a férj. Lehetőleg hagyni kell a sötétben tapogatózni. Mindig van rá remény, hogy megbotlik, és szerez némi könnyed sérülést, amit kifogásként lehet majd felhasználni a szexuális közeledés ellen. Amikor megtalálja őt, akkor a feleségnek a lehető legnagyobb nyugalomban kell feküdnie. A testmozgást félreértelmezhető szexuális izgalomként az optimista férj által. Ha a férj szájon próbálja csókolni, akkor el kell a feleségnek enyhén fordítani a fejét, hogy a csók ártalmatlanul az orcájára hulljon inkább. Ha megpróbálja megcsókolni a kezét, szorítsa ökölbe. Ha a férj megemeli a köntöst és megkísérli megcsókolni bárhol máshol, a felségnek gyorsan vissza kell húznia a köntöst a helyére, kiugrania az ágyból és kijelentenie, hogy a természet hívja a mellékhelyiségre. Ez általánosságban letöri a férfi vágyát a tiltott területek csókolgatására. Ha a férj buja beszéddel próbálja meg elcsábítani, az okos feleségnek hirtelen eszébe jut néhány egyértelműen szexualitástól mentes kérdés, amit feltehet. Amint a férj válaszol, fenn kell tartani a beszélgetést, bármennyire is semmitmondónak tűnik abban a pillanatban. Végül a férj meg fogja tanulni hogy ha ragaszkodik a szexuális érintkezéshez, akkor azt érzéki díszletek nélkül szerezheti csak meg. A bölcs feleség nem hagyja, hogy a köntöst a csípőnél feljebb húzzák, és csak pizsama első részének kinyitását engedélyezi az érintkezéshez. A feleség teljes csendben marad vagy a házimunkáról fecseg miközben a férj liheg és kifullad. Mindenek felett teljes mozdulatlanságban feküdjön, és soha semmilyen körülmények között ne morrantson vagy nyőgjön amíg az aktus folyik. Amint a férj végzett az aktussal, a bölcs feleség zsémbelni kezd vele a legkülönfélébb apróbb teendőkről, amiket másnap szeretne ha elvégezne számára. Sok férfi közvetlenül az aktus utáni nyugodt kimerültségből nyeri a legnagyobb részét a szexuális kielégültségének. Ez által a feleségnek el kell érnie, hogy ne legyen nyugodt és élvezhető ez az időszak. Különben arra ösztönződhet a férj, hogy hamarosan újra próbálkozzon. Reménykeltő körülmény, amiért a feleség hálás is lehet, hogy a férj otthoni, iskolai, egyházi és társadalmi környezete együtt dolgozik a férj egész életében a szexuális érzései miatti mély bűntudat belenevelésén… … így ő a házasságba mentegetőzésre nevelve és szégyennel eltelve érkezik, már félig meghunyászkodva, elfojtva. A bölcs feleség épít eme előnyre és nyughatatlanul törekszik elsődlegesen mérsékelni, későbbiekben teljesen kiírtani férjének a szexuális kifejeződése iránti vágyát.

Móra Ferenc - Az ​aranyszőrű bárány / A betlehemi csillag
Az ​aranyszőrű bárány közismert történet Mátyás király és a hűséges juhász között. A második történet a Paradicsomból kiűzetett Ádám és Éva kínszenvedései, amelyek Jézus születésével szűnnek meg. Hasonmás kiadás az 1903-ban a Szegedi Napló által kiadott könyv alapján.

Covers_165821
A ​barátság könyve Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - A ​barátság könyve
Idézetes ​könyvecske. Ajándékkönyv a barátságról.

Kollekciók