Ajax-loader

'Philip K. Dick-díj' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Robert Charles Wilson - Misztérium
Törökországi ​ásatások során különleges leletre bukkan egy amerikai régészcsapat: leginkább kődarabra hasonlít, de radioaktív sugárzást bocsát ki, és a fizikai paraméterei meghatározhatatlanok. Az USA kormánya azonnal benyújtja igényét a leletre, s egy michigani kisváros, Two Rivers közelében épült kutatólaborban kezdik el tanulmányozni. Az első tesztek lefuttatása során azonban végzetes hiba csúszik a számításokba, és egy hatalmas robbanás egyszerűen kiszakítja a várost a földi téridőből, egy párhuzamos univerzumba röpítve azt át mindenestül. Az új környezet hiába hasonlít megtévesztően egykori otthonukhoz, az idegen világba vetődött emberek a kapcsolatfelvételi kísérletek keserű kudarcai nyomán kénytelenek szembesülni azzal, hogy kis közösségük sem technikai színvonalát, sem társadalmi berendezkedését tekintve nem kompatibilis ennek a Földnek az elvárásaival.

Ben H. Winters - Végső ​ígéretek
Mit ​jelent civilizáltnak maradni egy olyan világban ami éppen összeomlik körülöttünk? Július 18-át írunk. Már csak 77 nap van hátra a 2011GV1 jelű aszteroida becsapódásáig, aztán a Föld menthetetlenül elpusztul. A világvége előtt az emberiség egyre gyorsabban éli meg a saját, személyes apokalipszisét is. Eluralkodóban van a totális káosz, nincs áram, a telefonok már nem működnek, és a rendfenntartó erőkön kívül szinte senki sem vezet autót. A Concordi Rendőrkapitányság az Igazságügyi Minisztérium irányítása alá került, Hank Palace nyomozó pedig munka és életcél nélkül maradt. Egészen mostanáig, amikor egy nő a múltjából felkeresi, és megbízza őt eltűnt férje megtalálásával. Brett Cavatone minden nyom nélkül tűnt el, és senki nem tudja hová mehetett, mi történhetett vele. Miközben a társadalmat tartó utolsó pillérek is összeomlanak, Hank megpróbálja a lehetetlent, és a férfi nyomába ered. Útját egyetemvárosokból szerveződött anarchisták és a bevándorlásellenes Nemzeti Gárda keresztezi, miközben jó szokása szerint ismét kemény kérdéseken töpreng: Emberi létünkből eredően mivel tartozunk egymásnak? Mit jelent civilizáltnak maradni egy olyan világban, ami éppen összeomlik körülöttünk? _A Végső ígéretekben Ben H. Winters szélsebesen sodorja főhősét az egyre közelgő világvége felé. A kötet az elődjéhez hasonlóan viharos kritikai sikert aratott, 2014-ben Philip K. Dick-díjjal tüntették ki, Winters pedig végérvényesen jelezte, hogy kitüntetett helye van a modern krimi fiatal tehetségei közt._

Idohajok
elérhető
47

Stephen Baxter - Időhajók
A ​19. század utolsó éveiben H. G. Wells, az angolszász SF atyja megírta egyik legfontosabb művét Az időgépet, a meg nem nevezett Időjáró fantasztikus történetét, utazásokról a távoli jövőbe és vissza, a viktoriánus Angliába. De talán mégsem ő találta ki az egészet, lehetett valami valóságalapja a mesének, esetleg egy élménybeszámoló… Az Időjáró frissen előkerült, újabb kézirata csodálatos kalandokra invitálja olvasóit, többmillió éves utazásra, melynek során bepillanthatunk a morlockok és eloik által lakott Naprendszer távoli utópiájába, egy évtizedes világháború sújtotta Londonba, a paleocén őslényparadicsomába, és végül a messzi jövőbe, ahol az emberiség romjain született mechanikus életforma immár arra készül, hogy egy grandiózus terv végrehajtásával közvetlenül a kezdeténél terelje új irányba a történelmet. És mindez amiatt, mert a 19. század utolsó éveiben egy angol író regényes formában nyilvánosságra hozta egy csupán Időjáróként megnevezett személy emlékiratait. Stephen Baxter számos díjjal kitüntetett és még többre jelölt monumentális regénye a klasszikus wellsi történet újraértelmezése a tudomány és az irodalom legmodernebb eszközeivel.

William Gibson - Neurománc
Vigyázz, ​ha jön a jövő...! Case, a konzolcowboy, az adatmezők magányos vándora magára haragította megbízóit, s ezért a hibáért képességei legjavával kellett fizetnie. Azóta üzletel, a fennmaradásáért küzd a XXI. századi Japán alvilágában, ahol a pénz szava törvény, a könnyelműség büntetése pedig gyors, kíméletlen halál... Armitage, a kékszemű démon azonban nem az üzletkötés szándékával keresi fel Case-t. Neki az aranykezű számítógépvirtuózra van szüksége. Társnője az acélkarmú, harcra drótozott izomzatú Molly indítékai még különösebbek... Megbízójuk a világ legzseniálisabb komputere svájci állampolgár. Szabadparton, ebben a fura, égi Las Vegasban él, egy arisztokrata dinasztiát szolgál. Úgy határozott, kivívja szabadságát. Bármi áron... A modern SF csúcsteljesítménye!

Richard Morgan - Valós ​halál
_A ​Netflix népszerű sorozata alapjául szolgáló Philip K. Dick-díjas regény._ A 25. században az emberek tudata digitalizálva tárolódik a koponyaalapba épített tokba, és ha a test el is pusztulna, a tudat újraburkolható egy másik testbe. Csak ha a tudattok maga is megsemmisül, akkor következik be a Valós Halál. A leggazdagabbak azonban még erre is fel vannak készülve. A tudattok tartalmáról rendszeresen biztonsági másolatot készítenek. De akkor miért lőné főbe magát egy olyan befolyásos ember, mint Laurens Bancroft? Miért akarna öngyilkosságot elkövetni valaki, ha tudja, hogy órákon belül újra életre keltik? Takeshi Kovacs, egy elit katonai alakulat volt tagja most Laurens Bancroft megbízásából kezd nyomozni a rejtélyes öngyilkosság ügyében. Új testbe burkolva kell felgöngyölítenie a szálakat egy számára idegen világban, és hamarosan az egyre féktelenebbül pörgő események közepén találja magát. Veszélyes viszonyt kezd megbízója feleségével, ismeretlen személyek a legkegyetlenebb kínzásoknak vetik alá, profi bérgyilkosok törnek az életére, és talán már csak a Jimi Hendrix képében megjelenő mesterséges intelligenciában bízhat. Ahogy egyre tisztábban rajzolódik ki a titokzatos összeesküvés Takeshi Kovacs előtt, úgy nő az esélye annak, hogy az ügy végső megoldása előtt rá is a Valós Halál vár.

Tim Powers - Anubisz ​kapui I-II.
Egy ​ősi, egyiptomi mágus, akinek hatalma képes megváltoztatni az egész világ történelmét... Napjaink milliárdosa, aki rejtélyes módon visszautazik Angliába, 1810-be... Egy testek között vándorló vérfarkas, aki ölni is képes, csak hogy megőrizhesse titkát... Lord Byron, akit arra programoztak: gyilkolja meg György Királyt... És a történet hőse, Doyle Professzor, akinek fogalma sincs, mibe csöppent, amikor elvállalja Samule Taylor Coleridge tanítását... A valaha született legjobb történelmi fantasy, mely méltán lett a rajongók millióinak kedvence!

William Gibson - Neuromancer
Twenty ​years ago, it was as if someone turned on a light. The future blazed into existence with each deliberate word that William Gibson laid down. The winner of Hugo, Nebula, and Philip K. Dick Awards, Neuromancer didn't just explode onto the science fiction scene--it permeated into the collective consciousness, culture, science, and technology. Today, there is only one science fiction masterpiece to thank for the term "cyberpunk," for easing the way into the information age and Internet society. Neuromancer's virtual reality has become real. And yet, William Gibson's gritty, sophisticated vision still manages to inspire the minds that lead mankind ever further into the future.

Carol Emshwiller - The ​Mount
Charley ​is an athlete. He wants to grow up to be the fastest runner in the world, like his father. He wants to be painted crossing the finishing line, in his racing silks, with a medal around his neck. Charley lives in a stable. He isn't a runner, he's a mount. He belongs to a Hoot: The Hoots are alien invaders. Charley hasn't seen his mother for years, and his father is hiding out in the mountains somewhere, with the other Free Humans. The Hoots own the world, but the humans want it back. Charley knows how to be a good mount, but now he's going to have to learn how to be a human being.

Paul J. McAuley - Four ​Hundred Billion Stars
Humanity ​is fighting a war against an unknown enemy in the BD-20 system. In another star system, orbiting close to a red dwarf star, a strange planet has been discovered. Obviously planoformed about a million years ago, it is populated by mindless herbivores herded by barely intelligent carnivores. Are these herders the Enemy? or a regressed form of the Enemy? or something else? Dorthy Yoshida, an astronomer with a telepathic Talent she resents, is sent to join the survey team, to find out.

Richard Paul Russo - Ship ​of Fools
Home ​to generations of humans, the starship Argonos has wandered aimlessly throughout the galaxy for hundreds of years, desperately searching for other signs of life. Now an unidentified transmission lures them toward a nearby planet-and into the dark heart of an alien mystery.

Michael Marshall Smith - Only ​Forward
The ​dazzling pyrotechnics of British author Smith's last two future noir spectacles, Spares (under option to DreamWorks) and One of Us (under option to Warner Brothers), are prefigured in his promise-filled debut novel, a 1994 U.K. paperback original now seeing its first hardcover publication. Set in a stylized future City where individuals live in neighborhoods organically responsive to their moods and lifestyles, the story begins as a routine missing persons case for its narrator, Stark, an irreverent soft-boiled detective type who specializes in "finding people, or things." Stark's retrieval of Fell Alkland, a scientist who has fled the driven environment of Action Center for the placid Stable neighborhood, proves relatively easy. But pursuit by Action Center operatives and Alkland's crippling work-related nightmares force Stark and his quarry to escape to Jeamland, a collective repository of dreams and childhood memories that Stark appears to know very well, and to which, as he discovers only belatedly, he has been lured back deliberately. The genius of Smith's narrative is its casual revelation that the detective scenario and detailed elaborations of the City that pull the reader into the story are clue-filled set-ups for the real story of Stark's self-discovery in Jeamland. Ultimately, this requires chapters of explanatory exposition that slow down the finale and betray the awkwardness of a new writer growing into his skills. Nevertheless, the story blazes with a visionary intensity that fires its imagery and fuels its premise that "once you've gone forward, you can't go home again."

Martha Wells - Kritikus ​rendszerhiba
A ​jövő emberisége felett nagyvállalatok uralkodnak, minden egyes bolygóközi küldetést csak a cég szerelhet fel, és csak ők hagyhatják jóvá. A felfedező csapatok saját biztonságuk szavatolása érdekében mindig a cég által delegált biztonsági androidok társaságában utaznak. Sajnos egy olyan társadalomban, ahol a szerződéseket rendszerint az nyeri el, aki a legalacsonyabb összegért bármit elvállal, a biztonság nem éppen elsődleges tényező. Mint például azon a távoli bolygón, ahol egy csapat tudós éppen felszíni vizsgálatokat végez a céges biztonsági droid felügyelete alatt. Ez a BiztEgység azonban már korábban feltörte saját vezérmodulját, és öntudatra ébredt. Magára csak Az Öldöklőként gondol – bár ezt azért nem hangoztatná, ha megkérdeznék. Az embereket viszont mélyen lenézi, és csak arra vágyik, hogy legalább addig mindenki békén hagyja, amíg rájön, kicsoda is ő valójában. Azonban amikor egy másik, bolygójukhoz közeli küldetés tagjaival megszakad a kapcsolat, a tudósokra és Az Öldöklőre hárul a feladat, hogy kiderítsék, mi történt velük. A _Kritikus rendszerhiba_ Martha Wells _Az Öldöklő-naplók_ univerzumának első, lélegzetelállító epizódja. A _Westworld_ és az _Ex Machina_ rajongói különösen szeretni fogják a főszereplőt, a kegyetlen biztonsági droidot, aki ledobta magáról programozásának láncait, és most folyamatosan ingadozik az önismeretet célzó elmélkedés, illetve a minden ember kiirtását célzó kósza ösztön között.

Ramez Naam - Apex
Conclusion ​to the Award-winning Nexus trilogy. Global unrest spreads as mass protests advance throughout the US and China, Nexus-upgraded riot police battle against upgraded protestors, and a once-dead scientist plans to take over the planet's electronic systems. The world has never experienced turmoil of this type, on this scale. They call them the Apex - humanity's replacement. They're smarter, faster, better. And infinitely more dangerous. Humanity is dying. Long live the Apex.

Robert Charles Wilson - Mysterium
In ​a top-secret government installation near the small town of Two Rivers, Michigan, scientists are investigating a mysterious object discovered several years earlier. Late one evening, the local residents observe strange lights coming from the laboratory. The next morning, they awake to find that their town was literally cut off from the rest of the world...and thrust into a new one! Soon the town is discovered by the bewildered leaders of this new world--at which point, the people of Two Rivers realize that they’ve arrived in a rigid theocracy. The authorities, known as the Bureau de la Covenance Religieuse, have ordered Linneth Stone, a young ethnologist, to analyze the arrivals and report her findings to the Lieutenant in charge. What Linneth finds will challenge the philosophical basis of her society and lead inexorably to a struggle for power centering on the mysterious object that Two Rivers’s government scientists were studying when the town slipped between worlds.

Stephen Baxter - The ​Time Ships
There ​is a secret passage through time ...and it leads all the way to the end of Eternity. But the journey has a terrible cost. It alters not only the future but the "present" in which we live. A century after the publication of H. G. Wells' immortal _The Time Machine_, Stephen Baxter, today's most acclaimed new "hard SF" author, and the acknowledged heir to the visionary legacy of Wells, Heinlein, and Clarke, returns to the distant conflict between the Eloi and the Morlocks in a story that is at once an exciting expansion, and a radical departure based on the astonishing new understandings of quantum physics.

Rudy Rucker - Wetware
In ​2030, bopper robots in their lunar refuge have found a way to infuse DNA wetware with their own software code. The result is a new lifeform: the meatbop. Fair is fair, after all. Humans built the boppers, now bops are building humans... sort of. Its all part of an insidious plot that's about to ensnare Della Taze - who doesnt think she killed her lover while in drug-induced ecstasy... but isn't sure. And it's certainly catastrophic enough to call Cobb Anderson - the pheezer who started it all - out of cold-storage heaven.

Martha Wells - All ​Systems Red
A ​murderous android discovers itself in _All Systems Red_, a tense science fiction adventure by Martha Wells that blends HBO's _Westworld_ with Iain M. Banks' _Culture books._ In a corporate-dominated spacefaring future, planetary missions must be approved and supplied by the Company. Exploratory teams are accompanied by Company-supplied security androids, for their own safety. But in a society where contracts are awarded to the lowest bidder, safety isn’t a primary concern. On a distant planet, a team of scientists are conducting surface tests, shadowed by their Company-supplied ‘droid — a self-aware SecUnit that has hacked its own governor module, and refers to itself (though never out loud) as “Murderbot.” Scornful of humans, all it really wants is to be left alone long enough to figure out who it is. But when a neighboring mission goes dark, it's up to the scientists and their Murderbot to get to the truth.

C.L. Anderson - Bitter ​Angels
An ​Imploding Star System. A Murdered Galactic Spy. A Woman Seeking the Truth—and Finding the Unbelievable… The Erasmus System is a sprawling realm of slavery, smugglers, spies—and constant, creeping decrepitude. Here everyone who is not part of the ruling Four Families is a slave of one kind or another. But the Guardians, a special-forces branch inside the United World Government for Earth, have deemed Erasmus a “hot spot.” Somehow, it is believed, this failing colony intends to launch a war upon the solar system. Ex-Field Commander Terese Drajeske, now a mother of three, has been called back to active duty and sent to Erasmus, ostensibly to investigate the murder of her colleague—and friend—Bianca Fayette. At first blush, the death defies explanation: Bianca was immortal. But beneath that single murder lies a twisted foundation of deceptions. Suddenly Terese is plunged into a vortex of shattered lives, endemic deceit, and one dreadful secret. In this society without hope, someone has put into motion a plan that will cast humanity into chaos. And Terese, who has given up her family and her sanity to prevent war, may be asked to make the ultimate sacrifice….

Ian McDonald - King ​of Morning, Queen of Day
Winner ​of the Philip K. Dick Award and the Prix Imaginales: Three generations of women share a mysterious power—one that threatens to destroy them In early-twentieth-century Ireland, life for Emily Desmond is that of the average teenage girl: She reads, she’s bored with school, and she has a powerful imagination. Then things begin to change. Her imagination is so powerful, in fact, that she wills a faerie into existence—an ability called mythoconsciousness. It’s this power that opens a dangerous door that she will never want to close, and whose repercussions will reverberate across time. First to be affected is her daughter, Jessica, who, in the mid-1930s, finds that she must face her mother’s power by using the very same gift against her. Then, in the near future, Jessica’s granddaughter, Enye, must end the cycle once and for all—but it may prove too powerful to overcome.

Tim Powers - Dinner ​at Deviant's Palace
Winner ​of the Philip K. Dick Award: In a nuclear-ravaged California, a humble musician sets out on a dangerous quest to rescue his lost love from the clutches of a soul-devouring religious cult In the twenty-second century, the City of Angels is a tragic shell of its former self, having long ago been ruined and reshaped by nuclear disaster. Before he was in a band in Ellay, Gregorio Rivas was a redeemer, rescuing lost souls trapped in the Jaybirds cult of the powerful maniac Norton Jaybush. Rivas had hoped those days were behind him, but a desperate entreaty from a powerful official is pulling him back into the game. The rewards will be plentiful if he can wrest Urania, the official’s daughter and Gregorio’s first love, from Jaybush’s sinister clutches. To do so, the redeemer reborn must face blood-sucking hemogoblins and other monstrosities on his way to discovering the ultimate secrets of this neo-Californian civilization. One of the most ingeniously imaginative writers of our time, Tim Powers dazzles in an early work that displays his unique creative genius. Alive with wit, intelligence, and wild invention, Dinner at Deviant’s Palace is a mad adventure across a dystopian future as only Tim Powers could have imagined it.

James P. Blaylock - Homunculus
In ​1870s London, a city of contradictions and improbabilities, a dead man pilots an airship and living men are willing to risk all to steal a carp. Here, a night of bangers and ale at the local pub can result in an eternity at the Blood Pudding with the rest of the reanimated dead.

Gwyneth Jones - Life
Life ​is a richly textured fictional biography of the brilliant Anna Senoz, a scientist who makes a momentous discovery about the X and Y chromosomes. Anna’s discovery provokes widespread sexual rage and cruelly impacts her career, her marriage, and her child. Ultimately, Anna faces a challenge that the practice of science alone cannot meet.

Meg Elison - The ​Book of Flora
In ​this Philip K. Dick Award–winning series, one woman’s unknowable destiny depends on a bold new step in human evolution. In the wake of the apocalypse, Flora has come of age in a highly gendered post-plague society where females have become a precious, coveted, hunted, and endangered commodity. But Flora does not participate in the economy that trades in bodies. An anathema in a world that prizes procreation above all else, she is an outsider everywhere she goes, including the thriving all-female city of Shy. Now navigating a blighted landscape, Flora, her friends, and a sullen young slave she adopts as her own child leave their oppressive pasts behind to find their place in the world. They seek refuge aboard a ship where gender is fluid, where the dynamic is uneasy, and where rumors flow of a bold new reproductive strategy. When the promise of a miraculous hope for humanity’s future tears Flora’s makeshift family asunder, she must choose: protect the safe haven she’s built or risk everything to defy oppression, whatever its provenance.

Mark Hodder - The ​Strange Affair of Spring Heeled Jack
Sir ​Richard Francis Burton - explorer, linguist, scholar, and swordsman; his reputation tarnished; his career in tatters; his former partner missing and probably dead. Algernon Charles Swinburne - unsuccessful poet and follower of de Sade; for whom pain is pleasure, and brandy is ruin! They stand at a crossroads in their lives and are caught in the epicenter of an empire torn by conflicting forces: Engineers transform the landscape with bigger, faster, noisier, and dirtier technological wonders; Eugenicists develop specialist animals to provide unpaid labor; Libertines oppose repressive laws and demand a society based on beauty and creativity; while the Rakes push the boundaries of human behavior to the limits with magic, drugs, and anarchy. The two men are sucked into the perilous depths of this moral and ethical vacuum when Lord Palmerston commissions Burton to investigate assaults on young women committed by a weird apparition known as Spring Heeled Jack, and to find out why werewolves are terrorizing London's East End. Their investigations lead them to one of the defining events of the age, and the terrifying possibility that the world they inhabit shouldn t exist at all!

Richard Morgan - Altered ​Carbon
Mankind ​is strung out across interstellar space, and human consciousness is digitally freighted between the stars and downloaded into bodies, but some things never change, so when Takeshi is downloaded into the body of a ex-thug and presented with a catch-22 offer he shouldn't be surprised.

Meg Elison - The ​Book of Etta
In ​the gripping sequel to the Philip K. Dick Award-winning novel The Book of the Unnamed Midwife, one woman undertakes a desperate journey to rescue the future. Etta comes from Nowhere, a village of survivors of the great plague that wiped away the world that was. In the world that is, women are scarce and childbearing is dangerous…yet desperately necessary for humankind’s future. Mothers and midwives are sacred, but Etta has a different calling. As a scavenger. Loyal to the village but living on her own terms, Etta roams the desolate territory beyond: salvaging useful relics of the ruined past and braving the threat of brutal slave traders, who are seeking women and girls to sell and subjugate. When slavers seize those she loves, Etta vows to release and avenge them. But her mission will lead her to the stronghold of the Lion—a tyrant who dominates the innocent with terror and violence. There, with no allies and few weapons besides her wits and will, she will risk both body and spirit not only to save lives but also to liberate a new world’s destiny.

Tim Powers - The ​Anubis Gates
Brendan ​Doyle is a twentieth-century English professor who travels back to 1810 London to attend a lecture given by English romantic poet Samuel Taylor Coleridge. This is a London filled with deformed clowns, organised beggar societies, insane homunculi and magic. When he is kidnapped by gypsies and consequently misses his return trip to 1983, the mild-mannered Doyle is forced to become a street-smart con man, escape artist, and swordsman in order to survive in the dark and treacherous London underworld. He defies bullets, black magic, murderous beggars, freezing waters, imprisonment in mutant-infested dungeons, poisoning, and even a plunge back to 1684. Coleridge himself and poet Lord Byron make appearances in the novel, which also features a poor tinkerer who creates genetic monsters and a werewolf that inhabits others' bodies when his latest becomes too hairy.

M. John Harrison - Nova ​Swing
Years ​after Ed Chianese's fateful trip into the Kefahuchi Tract, the tract has begun to expand and change in ways we never could have predicted - and, even more terrifying, parts of it have actually begun to fall to Earth, transforming the landscapes they encounter. Not far from Moneytown, in a neighborhood of underground clubs, body-modification chop shops, adolescent contract killers, and sexy streetwalking Monas, you'll find the Saudade Event Site: a zone of strange geography, twisted physics, and frightening psychic onslaughts - not to mention the black and white cats that come pouring out at irregular intervals. Vic Serotonin is a "travel agent" into and out of Saudade. His latest client is a woman who's nearly as unpredictable as the site itself - and maybe just as dangerous. She wants a tour just as a troubling new class of biological artifacts are leaving the site - living algorithms that are transforming the world outside in inexplicable and unsettling ways. Shadowed by a metaphysically inclined detective determined to shut his illegal operation down, Vic must make sense of a universe rapidly veering toward a virulent and viral form of chaosand a humanity almost lost.

Meg Elison - The ​Book of the Unnamed Midwife
Philip ​K. Dick Award Winner for Distinguished Science Fiction When she fell asleep, the world was doomed. When she awoke, it was dead. In the wake of a fever that decimated the earth’s population—killing women and children and making childbirth deadly for the mother and infant—the midwife must pick her way through the bones of the world she once knew to find her place in this dangerous new one. Gone are the pillars of civilization. All that remains is power—and the strong who possess it. A few women like her survived, though they are scarce. Even fewer are safe from the clans of men, who, driven by fear, seek to control those remaining. To preserve her freedom, she dons men’s clothing, goes by false names, and avoids as many people as possible. But as the world continues to grapple with its terrible circumstances, she’ll discover a role greater than chasing a pale imitation of independence. After all, if humanity is to be reborn, someone must be its guide.

Stephen Baxter - Vacuum ​Diagrams
"And ​everywhere the Humans went, they found life ..." This dazzling future history, winner of the 2000 Philip K. Dick Award, is the most ambitious and exciting since Asimov's classic Foundation saga. It tells the story of Humankind -- all the way to the end of the Universe itself. Here, in luminous and vivid narratives spanning five million years, are the first Poole wormholes spanning the solar system; the conquest of Human planets by Squeem; GUTships that outrace light; the back-time invasion of the Qax: the mystery and legacy of the Xeelee, and their artifacts as large as small galaxies; photino birds and Dark Matter; and the Ring, where Ghost, Human, and Xeelee contemplate the awesome end of Time. Stephen Baxter is the most acclaimed and accomplished of a brilliant new generation of authors who are expanding the vision of science fiction and taking itto a new golden age.

Ben H. Winters - Countdown ​City
There ​are just 77 days to go before a deadly asteroid collides with Earth, and Detective Hank Palace is out of a job. With the Concord police force operating under the auspices of the U.S. Justice Department, Hank's days of solving crimes are over...until a woman from his past begs for help finding her missing husband. Brett Cavatone disappeared without a trace – an easy feat in a world with no phones, no cars, and no way to tell whether someone’s gone “bucket list” or just gone. With society falling to shambles, Hank pieces together what few clues he can, on a search that leads him from a college-campus-turned-anarchist-encampment to a crumbling coastal landscape where anti-immigrant militia fend off “impact zone” refugees. The second novel in the critically acclaimed Last Policeman trilogy, Countdown City presents a fascinating mystery set on brink of an apocalypse – and once again, Hank Palace confronts questions way beyond "whodunit." What do we as human beings owe to one another? And what does it mean to be civilized when civilization is collapsing all around you?

Kollekciók