Ajax-loader

'terrarisztika' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Covers_206657
elérhető
1

Fehér Tamás - Terrárium
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Volker Von Wirth - Madárpókok
Tartalom: ​Ismerkedés Az ismeretlen madárpók; A leggyakoribb fajok; Mire figyeljünk vásárláskor; Kérdések és válaszok. Megfelelő terráriumok A fán lakók otthona; Luxusotthon talajlakó pókoknak; Luxusotthon tárnalakóknak; Kérdések és válaszok. Felfedezés és megfigyelés Anatómia és külső megjelenés; Ilyen a madárpók; Viselkedési kalauz; Utódok a láthatáron; Kérdések és válaszok. Egészségvédelem Ez ízlik a pókoknak; A gondozás alapjai; A madárpók betegségei ; Kérdések és válaszok. A jó közérzet garanciája - 10 jó tanács a gondozáshoz

Matthias Raden - Kedvenc ​állataink
...a ​baromfiudvarban ...az akváriumban ...a terráriumban ...otthon Milyen a macskák szeme? Mit esznek legszívesebben a rágcsálók? Hányféle kutyát ismerünk, s hol alkalmazzák őket? Milyen halakat és vízinövényeket tegyünk az akváriumba? Mit rejtenek a kutyákról-lovakról szóló keresztrejtvények? Derítsd ki a lóistállóban történt bűnesetet! Sok sikert a titkosírás, totókérdések, betűrejtvények, labirintusok, számrejtvények, és az egyéb izgalmas rejtvények megfejtéséhez! A jól érthető, rövid szövegek szakszerű bevezetőt jelentenek a házi- és a hobbiállatokat körbejáró témákba. A sokféle rejtvény és fejtörő játékos formában segít a kutyák, macskák, tengerimalacok, valamint a baromfiudvar állatainak és a lovak titkainak megfejtésében, az ismeretek elmélyítésében.

Manfred Rogner - A ​terrárium
Sok ​terráriumi állat pusztul el értel- metlenül, a szakszerűtlen tartás és gondozás miatt. Ugyanakkor egy egész sor olyan érdekes állat van, amely kiválóan alkalmas terráriumi tartásra. Ez a könyv megmutatja azokat az eszközöket és utakat, amelyek ré- vén anélkül rendezhetünk be és tarthatunk fenn egy terráriumot, hogy idő- és pénzigényes kísérle- tezgetésre kényszerülnénk. Hogyan tervezzük meg a terráriumot? Mi tartozik az alapfelszereléshez? Kialakítási példák és berendezési javaslatok a különböző terráriumtí- pusokhoz: anyagok, a munka lépé- sei, növények, díszítések és állatok. Kétéltüek, hüllők, gerinctelenek és kisemlősök: milyen állatokat tarthatunk? Táplálékállatok Praktikus tanácsok mindenkinek, aki terráriumot szeretne berendezni.

Hartmut Wilke - Teknősök
A ​teknősök, ezek a különös testfelépítésű hüllők viszont 250 millió évvel az ember megjelenése előtt jelentek meg a Földön. Valamennyi faj a mai napig megmaradt vad, azaz nem háziasított állatnak, még azok is, amelyeket gyakran tartanak mesterséges körülmények között. A teknősök sohasem válnak hízelkedő, simogatható házi kedvencekké. Könyvünk abban nyújt segítséget, hogyan tudjuk minél jobban kielégíteni a teknősök igényeit, megteremteni számukra a legkedvezőbb körülményeket, hogy hosszú éveken át harmonikusan élhessenek együtt velünk. Könyvünkben főleg kezdőknek adunk tanácsok a felmerülő problémák megoldásához; olyan tanácsok ezek, amelyek minden esetben a teknősök biztonságát, egészségét szolgálják. Könyvünkben egyaránt foglalkozunk szárazföldi és vízi teknősökkel. Tartásuk, gondozásuk természetes életmódjuktól függ. A szárazföldi teknősöket terráriumban, a jól úszó igazi vízi teknősöket akváriumban, a kevésbé jól úszókat amelyeket mocsári teknősöknek is neveznek akvaterráriumban tartjuk. A tartalomból: Ismerjük meg őket Alapismeretek Teknősportrék Kérdések és válaszok A teknős tartása A tartás technikai feltételei A vízi teknősök elhelyezése Szárazföldi teknősök terráriuma Kérdések és válaszok A kezdeti időszak Vásárlás előtt megfontolandó A teknős szoktatása A teknős viselkedése Kérdések és válaszok Egészséges kedvencek A vízi teknősök táplálása A gondozás alapszabályai A vízi teknősök teleltetése A szárazföldi teknősök teleltetése A teknősök egészsége Kérdések és válaszok A jó közérzet garanciája 10 jó tanács a gondozáshoz

Sátorhelyi Tamás - Kaméleonok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Thomas van Kampen - Terráriumi ​állatok tartása és gondozása
Békák, ​gyíkok, kígyók és madárpókok - elragadó "háziállatok", amelyeket a terráriumban könnyedén megfigyelhetünk. Tanácsadó kötetünk arra vállalkozik, hogy bemutassa, miként tartsuk a különböző fajokat, kitér gondozásukra, és ötletes tanácsokkal szolgál arra nézve, hogyan rendezzük be terráriumunkat.

Benke Zoltán - Kígyók ​terráriumi tartása
Annak ​ellenére, hogy a kígyók terráriumi tartása egyre népszerűbb hobbi hazánkban, magyar nyelvű szakirodalma alig van. Ezt a hiányt szünteti meg Benke Zoltán könyve, aki sok irányú gyakorlati tudnivalókkal látja el a téma iránt érdeklődőket. A kezdő kígyótartókat érintő tanácsok (bánásmód, elhelyezés, szaporítás, stb.) után a terráriumi körülményeket jól tűrő fajokat ismerteti. A leírásokból egy-egy kígyó tartására, életmódjára, elterjedésére, külső megjelenésére, valamint méreghatására vonatkozó ismereteket szerezhet az érdeklődő, végül a mérges kígyók okozta balesetek ellátására vonatkozó tudnivalók és idegen nyelvű szakirodalom egészíti ki a színes fotókkal illusztrált kötetet. - A kígyótartás iránt érdeklődőknek ajánlható.

Astrid Falk - Terráriumi ​állatok
Megtudhatja: - ​hol és hogyan élnek és szaporodnak a terráriumi állatok a természetben, - hogyan kell összeválogatni az állatokat, hogyan kell őket etetni, gondozni, - hogyan lehet élőben és egész közelről megfigyelni ezt az egzotikus világot, - sok információval, ötlettel és útmutatással! A szerző, Astrid Falk, a terráriumi állatok specialistája, ebben a könyvben közreadja tapasztalatait arról, hogy a kígyók, gyíkok, békák és hasonlók mit igényelnek.

File0321
elérhető
1

Pénzes Bethen - Terrárium
Sokan ​tartanak szobában különböző állatokat, és még többen szeretnének tartani, hogy a város kőrengetegében se veszítsék el teljesen a kapcsolatukat a természettel. Hogyan gondozzák kedvenceiket? Mit kell tudni a terráriumi állatokról, kisemlősökről, hüllőkről, kétéltűekről? Mindezekre és sok más kérdésre is választ kap az olvasó a most második, átdolgozott és bővített kiadásban megjelenő könyvből. A szerző - a terrarisztika kiváló ismerője - megismertet a különböző terráriumok készítésének, a táplálékállatok beszerzésének, tenyésztésének módjával, bemutatja a terráriumban tartható állatokat, felhívja a figyelmet a védett állatokra és arra, hogy azok begyűjtése tilos. Segítséget nyújt a már meglevő vagy beszerezhető állatok tartásához, gondozásához, egészségének megvédéséhez. Az új kiadásban nagyobb hangsúlyt kap a védett állatokról szóló rendelet ide vonatkozó részeinek, valamint a technikai eszközök fejlődése folytán azok ismertetése. Az olvasók kérdései és véleménye alapján néhány hazánkban még új terráriumi állatot is ismertet a könyv, és kitér a húsvétra kapott nyúl terráriumi tartására. Bővült, illetve korszerűsödött az ábraanyag is, a színes képek az állatok jobb fölismerését szolgálják. Reméljük, hogy a könyvben az állatkedvelők, a terraristaszakkörök tagjai minden felmerülő gondjukra megoldást találnak.

Ferencz Balázs Roland - Óriáskígyók ​terráriumi tartása és szaporítása
Csaknem ​minden könyv előszavában az áll, hogy hiánypótló művet tart kezében az olvasó. Jelen esetben ez tényleg szó szerint így igaz. A terráriumi állattartás rohamosan fejlődik világszerte, és jó, használható könyv alig áll rendelkezésre. Ma az internet korában sokak szemében leértékelődik a könyvek szerepe, mondván a böngészőprogramok minden információt elénk raknak. Ezeknek az információknak legfőbb hibája azonban azellenőrizetlenség. Sokszor nehéz, vagy csaknem lehetetlen ezek valóságtartalmát ellenőrizni. A könyvek tartalma sokkal megbízhatóbb. És akkor még nem beszéltünk arról az ódivatú élvezetről, amit egy könyvespolcról levett könyv kinyitása és a beleovasás jelent. E könyv legnagyobb erénye a gyakorlatiasság. Nem emlékszem mikor volt a kezemben olyan könyv, amely ennyire használható lenne a kezdő állattartók számára, ugyanakkor a tapasztalt terraristák is találnak benne hasznos információkat. Minden mondatán látszik, hogy a szerző saját, sok éves tapasztalatán alapul. A legtöbb terráriumi állattartással foglalkozó könyv hibája, hogy sok alapismeretet eleve „tudottnak” gondol, és így meg sem említi őket, ugyanakkor tele vannak korábbi könyvek idézeteivel. A szerző hosszú időt töltött állatkereskedésben dolgozva, így pontosan ismeri a hazai terraristák gyakran ismétlődő kérdéseit, és könyvében többnyire megválaszolja őket. Régóta foglalkozik óriáskígyók tartásával és tenyésztésével. Több fajt elsőként szaporított Magyarországon, és sikerült nemzetközi szinten elismert tenyészeredményt elérnie. Eredményeit terrarisztikai szakirodalomban publikálta. Jelenleg állatkertben dolgozik, így a nagytestű hüllők tartásával kapcsolatban is szerzett tapasztalatokat. Ennek a könyvnek minden kígyótartó könyvespolcán ott kellene lennie. Dr. Sátorhelyi Tamás

Jancsó István - Gyíkok ​és kígyók a terráriumban
A ​nagy forma- és színgazdagságú hüllők, a gyíkok és a kígyók a hobbiállattartók egyre nagyobb körét vonzzák. Nekik - közülük is elsősorban a kezdőknek - nyújt értékes, sok információt rejtő olvasmányt ez a könyv. A szerző, aki maga is számos fajt gondoz a bemutatott állatok közül - munkája kapcsán is napi kapcsolatban van a hüllők e csoportjával. E kötetből megismerhetőek, megtanulhatóak a kígyók és gyíkok tartásának általános tudnivalói és jogi szabályozása, a táplálásuk mikéntje, a táplálékállatok tartása és tenyésztése, a terrárium készítése és berendezése, a szaporítás és a felnevelés. Megtalálhatják benne az érdeklődők a leggyakoribb fajok bemutatását is. A leírást különleges fotók illusztrálják.

Lissek Rezső - Székely Gabriella - Madárpókok ​a terráriumban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Eugene Bruins - Terráriumok ​enciklopédiája
A ​terráriumtulajdonosok számára nélkülözhetetlen kötet fontos információkkal szolgál: - a hüllők (gyíkok, kígyók, teknősök és krokodilok); - a kétéltűek (békák, gőték és szalamandrák); - a rovarok (imádkozósáskák, rózsabogarak, sáskák, rablópoloskák, csótányok, botsáskák); - a százlábúak és ezerlábúak; - a pókok, skorpiók és rokonaik tartásáról; - elhelyezésükről (terráriumtípusok és építésük); - etetésükről (takarmányállatok tenyésztése, vitamin- és ásványianyag-ellátás) és kézbevételükről; - a gyakori betegségekről és problémákról. Valamennyi állatcsoportnál részletes tenyésztési útmutató olvasható!

Harald Jes - A ​terrárium
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_373047
A ​terrárium Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - A ​terrárium
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dieter Schmidt - A ​kígyók
A ​kígyók, ezeken belül is különösen a siklók, mindenkit elbűvölnek elegáns mozgásukkal és érdekes viselkedésükkel. Ha hobbinak választjuk a kígyók tartását és gondozását, akkor ebben a könyvben minden fontos információt megtalálunk, ami ehhez szükséges.

Covers_106838
Tangó, ​a viszketős teknős Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Tangó, ​a viszketős teknős
Az ​Astellas olyan vezető gyógyszergyártó vállalat, amely a bőrgyógyászati készítmények széles skáláját kínálja az ekcémás és pattanásos betegek, valamint egyéb bőrbetegségben szenvedők életének megkönnyítésére. Az Astellas SkinSense egymást kiegészítő, egymásra épülő terápiás megoldással egyénre szabott kezelést tesz lehetővé, amivel az ekcéma kezelés eredménye tovább javítható.

Buzás Balázs - Leguán, ​baziliszkusz, víziagáma
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_365215
2

Ismeretlen szerző - Kaméleonok ​egészségvédelme
A ​"Kaméleonok egészségvédelme" szakkönyv szerzője célul tűzte ki, hogy a téma iránt érdeklődő olvasó kezébe egy olyan könyvet adjon, melyben a kaméleonok tartásával, gondozásával és egészségügyi kérdéseivel kapcsolatos hasznos információk találhatók. A könyv első oldalai a kaméleonok kereskedelmével foglalkoznak. A 3. fejezetben fontos anatómiai és élettani ismeretekkel gazdagodhat az olvasó. A következő részben a 4. fejezetben a hazai viszonyok között, az általános kereskedelmi forgalomban megtalálható gyakoribb fajok, valamint ezek tartási feltételeinek bemutatása történik. A könyv további oldalain, az 5-6. fejezetben a kaméleonok etetésével és szaporításával ismerkedhet meg az olvasó. Ezekben a fejezetekben a gyakorló terrarista, de az érdeklődő állatorvos is hasznos ismeretek talál.A könyv további fejezetei már inkább az állatorvosok részére adnak segítséget a betegségek diagnosztizálásában és gyógykezelésében. A 8. fejezet a beteg kaméleon fizikális és különféle kiegészítő (képalkotó-, vér-, mikrobiológiai- stb.) vizsgálatainak a módjával, lehetőségeivel és korlátaival foglalkozik. A 9. fejezet a betegségeket a szervrendszerek szerint veszi sorra, ahol természetesen terápiás javaslatok is találhatók. Ehhez a témakörhöz szervesen kapcsolódva a 10. fejezet a vírusok, a baktériumok, a gombák és a paraziták okozta fertőző betegségeket taglalja. Az előbbi két fejezetet egészíti ki, teszi teljessé a következő, a 11., melyben a keméleonoknak adható gyógyszerek kerülnek bemutatásra áttekinthető táblázatok formájában, irodalmi adatokból merítve. A kaméleonok sebészeti jellegű betegségeivel, a műtétek leírásával a 12., míg a lábadozó beteg hüllő kórházi kezelésének alapelveivel a 13. fejezet foglalkozik. A könyvben összefoglalásra kerülnek a kaméleonokban ismert tumorok is. A munkát záró két fejezet közül a 15. a kaméleonokkal kapcsolatos hiedelmeket, babonákat mutatja be, míg a 16. a világhálón található, ezekkel a hüllőkkel foglalkozó honlapok, fórumok elérhetőségei olvashatók a teljesség igénye nélkül.A könyvet egyaránt ajánljuk a kaméleonokat kedvelő hobbiállat tartók és a beteg hüllőkkel dolgozó állatorvosok számára. A kötetet haszonnal forgathatják a graduális állatorvosképzés hallgatói, de a szakállatorvosi képzésben résztvevő állatorvosok is, ahol tankönyvként is használni kívánjuk.

Mark O'Shea - A ​világ mérges kígyói
A ​rettegve tisztelt és kellően meg mem értett mérges kígyók köré már az ókori emberek legendákat szőttek, és még ma is ők a legrémísztőbb álmok és rémfilmek lidércei. Ez az összefoglaló könyv és szerzője a szó átvitt és valódi értelmében egyaránt közel kívánja hozni hozzánk a rettegett hüllőket. Mark O'Shea herpetológus elénk varázsolja a gödörkés arcú bambuszviperákat és a nyíltvízi tengeri kígyókat, az áspisviperákat és a fekete mambákat, hogy megismerjük a sivatagok és a dzsungelek, a mély tengerek és a magas hegyvidékek, sőt a (szerencsére nem az európai) házak körüli kertekben élő mérges kígyókat. Lenyűgöző színpompával tárul elénk a mérges kígyók világa - miközben megismerkedünk a testnedveket, az idegrendszert, az izomszöveteket és a belső szerveket megtámadó, sokszor végzetes hatékonyságú mérgeikkel is. A könyv a mérges kígyók testfelépítésének, sokféleségének, elterjedésének leírásával és mérgeik ismertetésével kezdődik, utána az óceánok mélyén élő kígyók alkalmazkodóképességével és a kígyók védelmével foglalkozik, majd a különböző földrészeken és tájakon - az amerikai kontinensen, Afrikában, Eurázsiában, a trópusi Ázsiában, Ausztrálázsiában és az óceánokban - élő egyes fajokat ismerteti és mutatja be pompás és ritka fényképek egyidejű közlésével. A mérges kígyók rendkívüli világáról olvasni legalább annyira érdekes, mint amennyire érdemes elkerülni a velük való találkozást. Mark O'Shea e témakörben megszerzett hatalmas enciklopédikus tudása és elkötelezettsége a könyv minden oldalát áthatja, így az enciklopédia egyszerűen hézagpótló a kígyókkal foglalkozó szakemberek és állatbarátok számára, ugyanakkor magas fokon kielégíti a nagyobb komfortigényű hüllőkedvelők horror iránti igényét is.

John M. Mehrtens - A ​világ kígyói
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

David T. Kirkpatrick - Aquatic ​Turtles: A Complete Guide to Sliders, Cooters, Maps, and More
For ​both beginner and advanced hobbyists comes a brand new reptile and amphibian series. Each title in the Complete Herp Care series contains all-new, in-depth, current information on a wide variety of topics, including breeding housing, nutrition, and health care. All authors are experienced writers and experts in their field. Every book is fully illustrated and contains multiple sidebars and tip boxes. Aquatic Turtles provides a variety of general and specific information on numerous species of aquatic and semi-aquatic turtles, including red-eared sliders, painted turtles, map turtles, and many others.

Dr. Gál János - Királysiklók ​a terráriumban
Magyarországon ​a királysikló tartás nem rendelkezik nagy múlttal. A legtöbb hazai terrarista csak a szlovákiai és a csehországi börzéken beszerezhető királysikló fajokat és alfajokat tartotta és néha szaporította. Így a Lampropeltis triangulum sinaloae, a L. t. campbelli, a Lampropeltis getulus californiae, a L. g. floridana volt a leggyakrabban gondozott királysikló. A L. mexicana greeri (amit L. mexicana néven ismertek), a L. pyromelana és a L. alterna már különlegességnek számított. Ez utóbbit ráadásul - el nem ítélhető módon - L. mexicana alterna néven "reklámozták". Ma egyre több új alfaj és változat kerül be az országba, melyek szaporulata már megjelent - vagy meg fog jelenni - a hazai gyűjtők kínálati listáin. Ehhez képest a királysiklókról szóló irodalom angol és német nyelven olvasható. A munkák jó része taxonómiai jellegű. Oldalakon keresztül olvashatjuk a sokszor kimondhatatlan nevű, számunkra általában semmitmondó régiók, megyék, városok neveit, amit a kígyó részletes morfológiai jellemzése követ. Sajnos alig találunk adatokat életmódjáról, táplálkozásáról, szaporodásáról, netalán terráriumi tartásáról.

Kazinczy László - Nagy Zoltán - Kétéltűek ​és hüllők a terráriumban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ambrus Béla - Ismerd ​meg a természetet II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mirtse Áron - Gekkók
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Horváth Károly - Akvárium, ​terrarium
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_161750
Kétéltűek ​és hüllők Ismeretlen szerző
7

Ismeretlen szerző - Kétéltűek ​és hüllők
Ez ​a gyönyörű kiállítású, fényképekkel illusztrált enciklopédia egyetlen kötetben foglalja össze legfrissebb tudásunk alapján a kétéltűekről és a hüllőkről szerzett ismereteket. A szerzők nemzetközileg elismert, kiváló zoológusok, a két szerkesztő, Tim Halliday és Kraig Adler pedig vezető herpetológusok, akik valóban hiteles áttekintést adnak a világ összes kétéltűjéről és hüllőjéről. A szöveg tudományos pontossága mellett közérthető és több száz gyönyörű fényképpel és rajzzal gazdagon illusztrált. A könyv egyaránt szól a természetet szerető széles nagyközönségnek és a két állatcsoport részletes tulajdonságai iránt érdeklődő specialistáknak. Tim Halliday az angliai Open University biológiaprofesszora, ahol állatviselkedéstant és evolúcióbiológiát tanít, valamint a gőték és békák viselkedését kutatja. Számos könyv és tudomány közlemény szerzője, egyben a Nemzetközi Természetvédelmi Unió Fajmegmentési Bizottságában (IUCN/SSC) a hanyatló kétéltűek populációit védő munkacsoport (Declining Amphibians Population Task Force) elnöke. Kraig Adler az Egyesült Államok Cornell Egyetemének biológiaprofesszora és a természettudományi kar rektorhelyettese. Az állatok tájékozódását és vándorlását, valamint a kétéltűek és hüllők biológiáját tanulmányozó kutatásai révén a világ minden táját bejárta. Tudományos közleményei mellett könyvet írt Kína Herpetológiájáról és a kétéltűek és a hüllők fogságban tartásáról is. Korsós Zoltán, a könyv fordítója, a Magyar Természettudományi Múzeum zoológusa, valamint a Szent István Egyetem Zoológiai Intézetének címzetes egyetemi docense. Több mint 25 éve foglalkozik kétéltűekkel és hüllőkkel; ezen belül nem csak a magyarországi fauna ismertetésével és népszerűsítésével - amelyről több könyvfejezetet és közleményt írt és fordított -, hanem idegen tájak, így például Tajvan, Új-Zéland, Dél-Afrika, Mexikó és Mauritius állatvilágának tudományos kutatásával is.

Kollekciók