Ajax-loader

'egyperces' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Örkény István - Egyperces ​novellák
"Az ​Egyperces Novellák - írójuknak merész és nem egészen komolyan veendő kijelentése szerint - egész regények, sőt regényciklusokkal fölérő alkotások, annak ellenére, hogy szembetűnően rövidek. Őszerinte nem azért rövidek, mert kevés a mondanivalójuk, hanem azért mert kevés szóval szeretnének sokat mondani. Adná az Úr. E rövidségen túl mit illik róluk még eszünkbe tartanunk? Azt hogy nincs műfajuk. A népmesétől a városi folklórig (egész a pesti viccekig), az elbeszélő epikától a kurtára fogott tragédiáig mindent el lehet mondani "egypercesen" is. Csak az a kérdés, hogy így megrövidítve, a közlést jelzéssé sűrítve valóban többet s megrázóbbat árulnak el a világról, mint amennyit több szóval lehetne mondani. Írójuk erre törekedett. Máskülünben az Egyperces Novella erősen emlékeztet több perces társaira, hiszen neki is van címe, van eleje, közepe, befejezése, és még sok egyebe, ami egy írásműnek kell. Abban viszont erősen eltér tőle, hogy a legtöbbször nincs cselekménye, vagy a cselekménynek, ha van, nincs színlelve, szereplőinek sokszor se arcuk, se nevük, s csak eltéve van jellemük, egyéniségük. E hiányok pótlását az író rábízza olvasóira, ami ugyan a szokásosnál jobban igénybe veszi képzelőerejüket, cserébe azonban a passzív olvasás kényelmes öröme helyett a művészi alkotás izgalmát kínálja fel. Az író véleménye szerint ezek az írásművek voltaképpen matematikai egyenletek. Az egyik oldalon a közlés minimuma áll, az író részéről, a másikon a képzelet maximuma, az olvasó részéről. Más szóval: e novellák egypercesek ugyan, de kétszemélyesek. Létezésük - mint mindannyiunké - csak lehetőség: várva várják az olvasót, hogy e könyv lapjairól föltámasztva, tevékeny és hasznos életet élhessenek." (Örkény István)

Moldova György - Lopni ​tudni kell
Nagy ​népszerűségnek örvendő közírónk legújabb kötetében számos új elbeszéléssel, egypercessel készteti mosolyra, sőt nevetésre olvasóját. Moldova könyvében a legszembetűnőbb az az életismeret, átható irónia, elbeszélői könnyedség, amely a szerző valamennyi művét jellemezte, de különösen a korai munkáknak volt stílusteremtő sajátsága. Most mintha ez a "régi Moldova" jelentkeznék ismét. Megjelennek sorban a reá olyanniyra jellemző "népi hősök": Rongykuvik, az aszódi javítóintézet réme, a féllábú Kertész úr, akinek műlábán eredménytelenül ugrál az ÁVÓ kihallgatótisztje, a szövőnők, akik bonbonosdobozban lopják a platina kötőtűket, Félix, a narkomán rendőrkutya, a tanácselnök fotójára irdatlan péniszt montírozó fényképész. Másutt pedig egy profi kurva emlékezik vissza az ötvene években befutott példátlan karrierjére. Mindenkinek ajánljuk a könyvet, aki könnyed kikapcsolódásra, nevetésre, szórakozásra vágyik. (1989)

Galaktika_13
Galaktika ​13. Ismeretlen szerző
elérhető
2

Ismeretlen szerző - Galaktika ​13.
„A ​science fiction híveinek egyik kongresszusán, amelyen hat Nobel-díjas és ötven egyetemi tanár volt jelen, elhangzott az a kijelentés, hogy a tudományos-fantasztikus irodalom nagyobb erő, mint az atomenergia.” (Jacques Bergier) „A science fiction hibrid termék, amely gyakran se nem tudomány, se nem irodalom a szó igazi értelmében.” (Fred L. Polak) „Úgy látszik, a science fiction korunk mitológiájának megszokott formája: olyan forma, amely nemcsak arra képes, hogy egészen új témákat vessen fel, hanem arra is, hogy magába gyűjtse a régi irodalom témáinak összességét.” (Michel Butor) „A science fiction (művészi szempontból) nagyon különböző szférákban helyezkedik el, a jelentős alkotói fegyverténytől a tisztes átlagon keresztül, egészen a már olvasott motívumok reménytelen egymásbafűzéséig.” (Dr. Otakar Chaloupka) „A tudományos-fantasztikus irodalom valamennyi humán terület közül a legközelebb áll a tudományhoz; e tekintetben csak a filozófia versenyezhet vele. De – ismétlem – humán terület marad, és mentes a tudomány betű szerinti értelmezésétől.” (Julij Kagarlickij) „A science fiction sem a túlzó dicséretekre, sem a szertelen rágalmakra nem szolgált rá, megérdemli viszont, hogy tanulmányunk tárgya legyen.” (Jacques Bergier) Szocialista országok SF íróinak II. Konferenciája, Poznan, 1973. október: a Móra Könyvkiadó díjat kapott a GALAKTIKA kiadásáért. II. Európai Science Fiction Kongresszus, Grenoble, 1974. július: A GALAKTIKA „A legjobb európai science fiction magazin” díjat kapta.

Bolgár György - Lökhajtásos ​Katica
Nehéz ​manapság olyan irodalmi műfajt találni, amely egyaránt megfelel írónak és olvasónak. A twitterezés, az SMS-ek, a gyorséttermek világában bátorság kell a nagyregényhez, de az egypercesekhez is. Hiszen mindannyiunk élete egy nagyregény, amely azonban millió egypercesből áll össze. Hol és mivel ragadjuk meg a lényeget és az olvasó figyelmét? Egyáltalán a betű alkalmas-e még rá, vagy már csak a képekből, filmből, látványból értünk? Évtizedekkel ezelőtt egyperceseivel Örkény István megelőzte korát, bár lehet, hogy ma már inkább másodperceseket írna. Most én is rövidülő időmet és szűkülő teremet keresem, hátha létrejön a korunknak megfelelő téridő. Vagy egyszerűbben: pár szóból is megértjük egymást.

István Örkény - One ​minute stories
"While ​the soft-boiled egg is boiling or the number you are dialling answers (provided it is not engaged, of course), you have ample time to read one of these short stories which, because of their brevity, I have come to think of as one minute stories." (István Örkény)

Örkény István - Válogatott ​egyperces novellák
"Használati ​utasítás A mellékelt novellák rövidségük ellenére is teljes értékű írások. Előnyük, hogy az ember időt spórol velük, mert nem igényelnek hosszú hetekre-hónapokra terjedő figyelmet. Amíg a lágy tojás megfő, amíg a hívott szám (ha foglaltat jelez) jelentkezik, olvassunk el egy Egyperces Novellát. Rossz közérzet, zaklatott idegállapot nem akadály. Olvashatjuk őket ülve és állva, szélben és esőben vagy túlzsúfolt autóbuszon közlekedve. A legtöbbje járkálás közben is élvezhető! Fontos, hogy a címekre ügyeljünk. A szerző rövidségre törekedett, nem adhatott hát semmitmondó föliratokat. Mielőtt villamosra szállnánk, megnézzük, milyen jelzésű a kocsi. E novelláknak éppily fontos tartozékuk a cím. Ez persze nem azt jelenti, hogy elég csupán a föliratot olvasgatni. Előbb a cím, aztán a szöveg: ez az egyetlen helyes használati mód. Figyelem! Aki valamit nem ért, olvassa el újra a kérdéses írást. Ha így sem érti, akkor a novellában a hiba. Nincsenek buta emberek, csak rossz Egypercesek!"

Adrian Plass - Káposztát ​a Királynak!
A ​lelkiismeretes zöldséges a legjobb árut, Adrian pedig a legsikerültebb írásait kínálja a vásárlóknak, illetve olvasóknak. A nagysikerű szerző legújabb könyve rövid történetek és versek gyûjteménye mindennapi eseményekrõl, ismerõs, de nehezen megfogalmazható érzésekrõl és hitbeli tapasztalatokról. Nagy részük humoros, némelyik komoly vagy szomorú, a maradék pedig „nehezen meghatározható”. Lente István ötletes illusztrációival.

Szentmihályi Szabó Péter - 101 ​mini sci-fi
Szentmihályi ​Szabó Péter könyvében százegy mini sci-fit talál az olvasó, százegy fantasztikus történetet, amely felvillantja a műfaj valamennyi irányzatát, lehetőséget, gazdag témavilágot. A csattanós sci-fi egyperces szórakoztató és elgondolkodtató módon szólnak nemcsak az elképzelt jövőről, hanem jelenünk problémáiról is, gyakran a humor nyelvén, gyakran a meghökkentés eszközeivel. Tér és idő felnőtt-meséi ezek, amelyekben „az ész szörnyeket teremt”, de nemcsak idegen világokról és lényekről, mitikus alakokról, űrhajókról és robotokról szólnak e paradoxonok, hanem a mai magyar valóság groteszk elemei is beszűrődnek. Ajánljuk e gyűjteményt a sci-fi szerelmeseinek, de azoknak is, akik most kívánnak megismerkedni ezzel a modern és milliókat szórakoztató műfajjal. Az 1988-as, sok tízezer példányban elkelt könyv második kiadása a magyar sci-fi egyik klasszikussá vált művét kínálja az olvasónak, Bertalan Tivadar illusztrációival.

Fehér Béla - Tengeralattjáró ​Révfülöpön
Sőtér ​bácsi, a magyar úrhajós, léggyé változott egyetemi tanár, körözés alatt álló harminc deka parizer ezek mind szerepelnek Fehér Béla rövidnadrágos novelláiban, azaz egyperceseiben. A szerző hol kirobbanó, hol fanyar humorral tálalt mini szatírái, abszurdjai vagy éppen e-mailváltásai a kispróza örkényi, és 21. századi eszköztárát használva mutatják be a társadalom zavarodottságát, erkölcsi kisiklásait, az értékrend relativitását. A Tengeralattjáró Révfülöpön olyan világról tudósít, amelyben bármi megtörténhet. A Kossuthkifli szerzőjének vadonatúj kötete.

Muszka Sándor - Sanyi ​bá
___ ​A Hargitán akkora hó vót, hogy a varjak es csak guggolásba repültek, hogy a fejüket az égbe bele ne verjék, de ez nem vót elég, mert júniusban az idő egy cseppet megengedett s olyan árvíz lett, hogy a Csíkszépvíz-Csíkszereda járaton a sofer a buszt állva vezette, hogy meg nem fulladjon, s az emberek mind a kalaptartón ültek. ___ * ___ Bémentünk egy nagy diszkóba, jöttek szembe a komák, esküszöm, mindegyiknek olyan szeme vót, mintha akkor keltek vóna fel. Odajön hozzám az egyik, aszongya nekem: füvet veszel-e? Há, mondom, szerinted lóval jöttem, bazdmeg. ___ * _Az_ _Erdélyi_ _Híradó_ _Kiadó_ _és_ _az_ _Előretolt_ _Helyőrség_ _Szépirodami_ _Páholy_ _gondozásában_ _2012_ _decemberében_ _megjelent_ Sanyi bá _című_ _könyv_ _a_ _szerző_ _által_ _székely_ _egyperceseknek_ _nevezett_ _rövid_ _írásokat_ _tartalmaz_ _CD-melléklettel_, _amelyen_ _a_ _kötet_ _írásait_ _a_ _szerző_ _adja_ _elő_, _sajátos_ _muszkai_ _stand-up_ _stílusban_.

Szentmihályi Szabó Péter - 66 ​új mini sci-fi
Szentmihályi ​Szabó Péter eddig megjelent 65 könyve sokféle műfajban született meg, a tudományos-fantasztikus irodalom rajongói azonban leginkább a Galaktika munkatársaként és sci-fi regények, novellák és filmek szerzőjeként ismerik. Évtizedekkel ezelőtt jelent meg és fogyott el sok tízezres példányban a 101 mini sci-fi és a 101 rettenetes történet a Füles népszerű „mellényzseb-könyvtárában”. Most Szentmihályi Szabó Péter 66 vadonatúj mini sci-fivel bővíti a számára is oly kedves magyar science fiction irodalmat – a humoros, szatirikus történetek egy része az elmúlt évek politikai görbe tükreként is szórakoztató olvasmány, s egyúttal ironikus számvetés arról a jövőről, amit Huxley és Orwell megjósolt, s amiben már benne élünk, sőt kezdjük is megszokni, bár megszeretni nem sikerült. A könyvecske mellényzsebben elfér, a BKV járművein végállomástól végállomásig elolvasható, persze, ha lesz még BKV.

Münz András - Mosolycsomag
Mi ​történik, ha egy bálna beleszeret egy személyszállító kompba? Tartson-e háztartásában dinoszauruszt egy magyar kisnyugdíjas? Védi-e a szakszervezet a kerti törpéket? Milyen elven működik az ugatásgátló nyakörv? Ezekre és más ugyancsak életbevágóan fontos kérdésekre válaszol a szerző, aki mindezek tetejébe még azt is elárulja: egyszer svájci kölcsönkutya, máskor meg svéd ápolónő szeretne lenni.

Covers_78983
100 ​mini fantasy történet Ismeretlen szerző
12

Ismeretlen szerző - 100 ​mini fantasy történet
Rátarti ​démonok, pórul járt varázslók, pökhendi lovagok, éhes sárkányok, még éhesebb orkok, csintalan tündérkék, vérszürcsölő vámpírok, üvöltő farkasemberek, zörgő csontvázak, barbárok, fagyóriások, harcosok, tolvajok, papok, kalandorok... Száz mulatságos történet, száz különböző sors, száz apró tragédia. Egy csokorravaló színpompás virág, könnyed szórakozás, kellemes kikapcsolódás. Remélhetőleg mindenki talál köztük kedvére valót bőven, amelyek elgondolkodtatják vagy mosolyra fakasztják, s felderítik napjait. Az Orisis Könyvek sorozat 100. kötetét tartja a kezében az olvasó, amely ugyanannyi írást tartalmaz, mint ahány kötet a sorozatból megjelent.

Szentmihályi Szabó Péter - 101 ​rettenetes történet
1988-ban ​Szentmihályi Szabó Péter 101 mini sci-fijét vehette kézbe az olvasó, most pedig a fantasztikus irodalommal sokban rokon horror műfajában tesz kirándulást. Rettenetes, hátborzongató, elgondolkodtató vagy éppen fekete humorral előadott „egyperces novellák” ezek, főszereplői kísértetek, vámpírok, ördögök, boszorkányok, jósok, szörnyek, bűnözők de tevékenységük ehhez a világhoz kapcsolódik. Az emberiségnek, úgy látszik, évezredes vágya, hogy rémségekkel riogassák, az író pedig szabadon garázdálkodik múlt, jelen és jövő borzalmai közt, hol halálos komolyan, hol gyilkos iróniával, de kimeríthetetlen mesélőkedvvel. Jótanácsként csak annyit, hogy a gyengébb idegzetűek ne elalvás előtt olvasgassák!

Békés Pál - Összegyűjtött ​bélyegek
A ​két éve elhunyt Békés Pál egyik legsikeresebb prózakötete volt a Bélyeggyűjtemény (1999), amelyben az író - Örkény egyperceseinek hagyományát folytatva - rövidtörténetekből, miniatűrökből, lírai futamokból kezdte kirakni a maga szellemes korrajzát. Ezután több mint egy évtizedig, élete végéig gyűjtötte további apró remekeit, mondván: A legfontosabb történetek végül is elférnek egy nagyobbacska bélyeg hátán. Az olvasó most a Csikágó népszerű szerzőjének, az új magyar próza és gyermekirodalom kiemelkedő alakjának teljes bélyeggyűjteményét kapja kézbe.

Örkény István - Van ​választásunk
"Az ​Egyperces novellák - írójuknak merész és nem egészen komolyan veendő kijelentése szerint - egész regényekkel, sőt regényciklusokkal fölérő alkotások, annak ellenére, hogy szembetűnően rövidek. De nem azért rövidek, mert kevés a mondanivalójuk, hanem mert kevés szóval szeretnének sokat mondani. Adná az Úr." (Örkény István)

Novák Éva - Játékok
Ajánljuk ​ezt a könyvet szülőknek és gyerekeknek, tanítványoknak és mestereknek, egykéknek és testvéreknek, szerelmeseknek és szerelem nélkülieknek, hazatalálóknak és tévelygőknek. - Novák Éva írásai költői képekben gazdag "morzsái", és a megdöbbentően hideg családi kapcsolatokat ábrázoló írásai tanulságul szolgálnak és elgondolkodásra késztetik a világban helyüket kereső tévelygőket. Írásai olvasásakor nem elszomorít, hanem érdekes módon üdítően ráismerteti az olvasót olyan élethelyzetekre, melyeket saját bőrén vagy környezetében tapasztalhat; mert nem süllyeszt letargiába bennünket, hanem felülemelkedést sugall.

Örkény István - Egyperces ​levelek
A ​Levelek egypercben - remek olvasmány. Az úgymond "mellékesen" született szövegek ugyanazt a pontosságot, megformáltságot, lendületet, szellemességet hozzák, amit Örkény más írásaiból már megismerhettünk. Olvashatjuk egyvégtében, akár egy szórakoztató életregényt, de belelapozhatunk itt-ott, gyönyörködhetünk az egyes írások humorában, játékosságában, bölcsességében.

Roald Dahl - The ​Wonderful Story of Henry Sugar and Six More
A ​work by the author who twists everyday life into powerful, and sometimes terrifying fantasies: Turtles, Fingersmiths, The Mildenhall, Treasure, even the spooky story of the man who can see without eyes.

István Örkény - Minimythes
<< ​Avec mes récits, dit István Örkény (1912-1979) dans la préface de l'édition hongroise des _Minimythes_, économie de temps assurée. Le temps de cuire un œuf, d'attendre un numéro au téléphone, on en a la un. On peut les avaler assis, debout, dans les rafales, sous la pluie et même dans l'autobus bondé. On peut également les lire en marchant à pied. >> << Ces contes courts jouent à s'y méprendre les apparences de la réalité. Örkény connaît la vie et la ville, des étages élégants aux bas-fonds, des grands de la terre aux pauvres de la rue. Il y a dans ses _Minimythes_ les couleurs de l'imaginaire et les couleurs du quotidien. Bien malin qui saurait les démêler les uns des autres. >> _Tibor Tardos_ Les lecteurs français vont savourer ces situations absurdes et ce style que l'auteur lui-même qualifie de grotesque: << Mon style est grotesque. Il y a là un peu de lonesco en ce qui concerne l'absurde et la primauté de la pensée, un peu de Giraudoux du point de vue poétique, et un peu de Kafka par le tragique >>.

Sztaniszlav Sztratiev - Másutt
"Darabokban ​a világ, cserepeiben állunk térdig, új világ sehol. Dúl a banditizmus, az ország tudatos széjjelrablása minden szinten. A bűnözés s a káosz óráról órára rombolja a bolgár ember erkölcsi tartását, degradálódik, elkeseredett, arctalan, rémült tömeg lesz belőle... ...Igen, csak a szabad ember, az, ki a szabadságot magában hordozza, ki harcol érte, semmi el nem tántorítja, s a világra nevetéstől csillogó szemmel tekint..."

Covers_461948
100 ​szóban Budapest 2017 Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - 100 ​szóban Budapest 2017
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ana María Matute - Los ​niños tontos
Dentro ​de su labor como escritora de cuentos la maestria de Ana María Matute queda patente en _Los niños tontos_, obra compuesta por veintiún relatos breves, que apenas rebasan un folio cada uno, pero cuya brevedad en la extensión queda compensada ampliamente por la gran riqueza narrativa que encierran, entremezcla de realismo y poesía cuidad hasta el extremo. Como ha dicho algún critico, estos cuentos, dedicados a niños alegres en un mundo triste (o a niños tristes en un mundo que parece alegre), componen algo así como una gran pintura impresionista, serenamente bella. En el libro se insertan ilustraciones realizadas especialmente por el pintor José María Prim.

Hidasi Judit - 50 ​japán egyperces
A ​groteszk mint kisepikai műfaj az, amely a leginkább képes visszaadni azokat az érzéseket és hangulatokat, amiket a tapasztalatlan vagy gyanútlan idegen megél Japánban. A nemes és fennkölt elemek bizarr módon ötvöződnek a mulatságos, nevetséges vagy akár váratlan fordulatokkal, így hatásuk egyszerre komikus és megütközést kiváltó. A kötet egy rövid válogatást nyújt azokból az egypercesekből, amelyeken keresztül a groteszkben megnyilvánuló humor révén próbálom közelebb hozni a japán mindennapok, a japán életforma, a japán gondolkodás, a japán kommunikáció és a japán emberi kapcsolatok értelmezését, végső soron megértését.

Hompoth Erika - Székely ​Zabhegyező
Fanyar ​humorú egypercesek arról, hogy: - hogyan vegyünk hányásgátlót feltűnően, - hogyan ne vegyél hat tányért, - hogyan jutottam el Crituru Secuiescre Targu Seguiesc helyett, - hogyan integessünk fakanállal a rendőrautónak, - hogyan ismerjük meg a falu népét ebéd közben, - hogyan vélekednek karcsúságomról villámvéleményekben, - hogyan süssünk lekvárral töltött sóskiflit, - hogyan ismerkedjünk vonaton, - hogyan lett az égnek álló csajos hajból cserkészfiús frizura, - hogyan tegyünk fel 14 kérdést egyetlen levegővétellel, és sok más.

István Örkény - Bir ​Dakikalık Öyküler
Kitaptaki ​öyküler kısa olmalarına karşın çok değerlidir. Öncelikle okura zaman kazandırdıkları için. Öyküleri okumak öyle haftalarca dikkat harcamayı gerektirmez. Bir Dakikalık Öyküler rafadan yumurta kaynarken ya da aradığımız kişi telefona yanıt verene dek (eğer telefon meşgul değilse tabii) okunabilir. Moral bozuklukları, kaygılı ruh halleri, öykülerin okunmasına kesinlikle engel değildir. Öyküler oturarak ya da ayakta; rüzgarda, yağmurda, karda, balık istifi bir otobüste, hatta birçoğu yolda yürürken bile okunabilir. Öykülerin başlıklarına lütfen dikkat edelim. Yazar kısa ve öz olmalarına özen göstermiş, gelişigüzel adlar seçmemiştir. Tramvaya bineceğiniz zaman önce numarasını okuruz değil mi? İşte öykülerden önce de aynı dikkatle başlıkları okumak gerekir. Ancak yalnızca başlıkların okunması elbette yeterli olmayacaktır. Önce başlık, sonra öykü. Önerilen tek okuma yöntemi budur. Dikkat! Anlayamadığınız öyküyü tekrar okuyun lütfen! Hala anlamıyorsanız sorun okurda değildir öyküdedir. Okur aptal olamaz, olsa olsa öyküler kötüdür!

Nyika Zoltán - Szatori
SZATORI avagy ​igaz mese mindenkinek "Esik az eső, s elgondolkodom: Miért rohanok, szaladok? S miért nem akarok az lenni AKI VAGYOK? Csak futok, szaladok, de most már nem bírom tovább: MEGÁLLOK. Szembenézek vele, ki eddig üldözött, és jót nevetek rajta: MEGTALÁLTAM ÖNMAGAM, ELFOGADOM." Nyika Zoltán önmagát kereste, de Téged is megtalált. Vedd kézbe az Ő meséit, mert Rólad is szólnak! Észreveszed? Mélykúti Ilona, újságíró Egyike azon ritka magyar "zen könyveknek", amely nem a témába vágó nemzetközi és hagyományos szakirodalomból merít, hanem a szerző saját élményéből. Gratulálok Zoli! Darnel Cristian

Marosi Katalin - Egypercesek
Ez ​a kötet néhány egypercest tartalmaz, melyek vagy pályázatra, vagy pedig egy regény kiegészítéseként készültek még korábban. Remélem, mindenki kedvét leli majd valamelyikben. Jó olvasást!

Köves József - Ki ​hallgat meg egy villamost?
"Ebben ​a könyvben vannak új és régi írások. Vannak olyanok, amelyek már korábbi könyveimben is felbukkantak, és olyanok is, amelyek eddig még soha sehol nem jelentek meg. Nem akartam két bőrt lehúzni egy rókáról - manapság nem is érdemes, nem fizetik olyan jól az irodalmat. Sőt, sehogy sem fizetik. Hogy néhány régebbi, már publikált írásomat is beleszerkesztettem e könyvecskébe, annak egyetlen oka az, hogy nagyon ideillenek. Ebbe a szerkezetbe - talán érezni fogják az olvasók is. Az ajánlás - I. M. Ö. I. - nem megfejthetetlen rejtély. Egyik "mesterem" emlékének szól. Akitől tanultam, de akit nem lehet utolérni egy-kétpercesekben." (K. J.)

Covers_459881
Galaktika ​Light Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Galaktika ​Light
Elkészült ​a Galaktika Light, ahol az olvasás szerelmesein túl az írás szerelmeseinek is egyedi galaktikus élményt adó füzetet kínálunk. Kiadványunk specialitása, hogy az irodalmi (Borghestől Nemeréig) és egyéb tartalmak mellé odaírhatjátok saját gondolataitokat is. Szívből ajánlom az egy- és kétperces novellákat, valamint rövid információs anyagokat, amelyek a nagy testvér Galaktikában is igen népszerűek. Közel húsz írásunk ízelítőt nyújt a magyar fantasztikus irodalom és a hazai innovációs fejlesztések élvonalából! A kiadvány a Galaktika magazin formátumán alapul, dizájnja Szilágyi Barbara grafikus kiváló munkáját dicséri. Fogadjátok szeretettel, és írjatok bátran feljegyzéseket, esszét, bevásárlócetlit, naplót vagy akár novellát a Galaktika Lightba! Hiszünk a kézbeadhatóság varázsában és a könyvek illatában. Ezt nyújtjuk most át nektek, és reméljük, annyi örömöt szerzünk vele, hogy egy Lightot mindenki megőriz, egy másikat teleír az élményeivel, egy harmadikat pedig szeretteinek ad ajándékba. Küldjétek saját szövegeiteket, rajzaitokat a jövőbe!

Covers_169881
Nyitott ​ajtók Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Nyitott ​ajtók
_A ​kötet szerzői:_ Ádám Éva Balogh Éva Bakonyvári Barbara Bátorligeti Mária Boris Anita Botár Alexa Csepregi János Csere Ágota Csikos György Debreczeni Ákos Deák Csillag Előd Máté Farkas Alíz Fényesné Kovács Julianna Gutai István Harján Szilvia Hekl Krisztina Janáky Máriann József Mihály Benedek J. Simon Aranka Juhász Anikó Kalló Imola Karsainé Hanusi Erzsébet Kállai Katalin Korom Bori Kovács Márta Láng Eszter Lengyel László Lenkefi Anna Lőrincz Melinda Lőrincz Zsuzsa Magyar Csaba Mayor Mara Merényi Krisztián Mesrdorf Ilona Metz Ferenc Nyerges Gábor Ádám Papp Andrea Pál Gabriella Plajner Ágnes Pelyvás Adrienn Péter Béla Polgár András Polgár Veronika Purgel Csaba Attila Reszler Balázs Rieger Éva Senye Ilona S. József Imre Streéb Mária Stummer Attila Szemán Krisztina Szilágyi P. Katalin Szirmai Melinda Szucsán Sándor Tompa Z. Mihály Tóth Irén Tóth Marcsi Vid Ödön Vizvári Károly Zele András Zoltay Lívia

Kollekciók