Ajax-loader

'lovassport' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Kurt Hoffmann - Lovasiskola ​kezdőknek
A ​kezdőknek szóló könyv megértően és gazdag ismeretekkel vezet be a lovaglás és a lóval való bánás alapjaiba, bemutatja a helyes ülést, segítségadást, jármódokat és a lovardai figurákat. A jól áttekinthető kiadvány hasznos ellenőrzőlistákkal és ötletekkel szolgál, így minden gyorsan megtalálható. A lovak tisztán tartásáról, és az ehhez szükséges eszközökről pedig külön rész szól. A könyv szerzője sokéves lovas tapasztalattal rendelkezik.

Joanna Campbell - Dicső ​diadala
Cindy ​Blake végre otthonra talált, szinte tökéletes az élete a Whitebrook-tanyán. ÁM az egyik lovuk, Hercegnő lesérül, és Cindy önmagát hibáztatja a baleset miatt: ha nagyobb a tapasztalata, rá tudta volna venni Ashleigh-t, hogy ne indítsák a csikót a versenyen. Hercegnő balesete után Cindy elbizonytalanodik kedvenc lova, Dicső reményteli pályafutását illetően. Retteg, hogy Dicsőt is baj éri, márpedig a csikóból soha nem lesz versenyló, ha a kislány nem foglalkozik vele. Lesz-e végül Cindynek bátorsága bajnokot faragni Dicsőből?

Sandy Ransford - Lovaglás ​kezdőknek
Meg ​akarod tudni, hogyan kell felkantározni egy lovat? Hogyan kell biztonságban ülni a nyeregben, átugrani egy akadályon? Mire végiglapozod ezt a színes képekkel gazdogon illusztrált könyvet, remek kis lovas válik belőled. Könnyedén pattansz a nyeregbe, ügetsz, vágtatsz, akadályokon repülsz át, legalábbis elméletben. Jöjjön hát a gyakorlat, iratkozz be valamelyik közeli lovasiskolába, és egy kedves, türelmes ló hátán magad is kipróbálhatod mindazt, amit e könyvben olvastál.

Joanna Campbell - Csoda ​csikója
Samantha ​McLean kétségbeesik, amikor meghallja, hogy imádott lovát, Csoda Büszkeségét a Townsend-birtok tulajdonosa el akarja adni. Úgy érzi, megszakad a szíve, de tudja, erősnek kell lennie, ha meg akarja menteni Büszkét az árveréstől. Minél több részletet ismer meg, annál sötétebbnek látja a helyzetet. Nem csak Csoda Büszkeségéről van szó: kiderül, hogy az egész Townsend-birtok a csőd szélén áll. Az idő egyre fogy, és Samantha számára barátnője, Ashleigh Griffen jelenti az utolsó reménysugarat, aki valóságos legendává vált a birtokon. Ashleigh szeretne segíteni, de mit tehet két fiatal lány, hogy megmentsen egy egész birtokot?

Marina Fiorato - Siena ​lánya
"A ​TIZENKILENCEDIK SZÜLETÉSNAPJÁRA NYAKLÁNCOT ÉS FÉRJET KAPOTT AJÁNDÉKBA…" "Történelmi helyszínek, gyertyafényes székesegyházak, piszkos istállók, cselszövés, kulturális hagyományok és szerelem… lebilincselő olvasmány…" - The Bookseller A páratlan szépségű toszkán városban, Sienában a lóverseny, a Palio fontos része a kultúrának. Egy gyönyörű fiatal nő, Pia Tolomei jegyese is indul ezen a versenyen, és a menyasszony azért imádkozik, hogy a férfi veszítsen. Pia apja érdekházasságba kényszeríti lányát, hogy politikai szövetségeseinek eleget tegyen, akik a város irányítását akarják bármi áron megszerezni. Azonban a makacs és kivételes szépségű Pia beleszeret egy másik lovasba, Riccardo Bruniba. A Palio nem egyszerűen csak egy verseny a városok vezető kerületei között, hanem inkább halálos rivalizálás a szépség, a pompa és a maszkok mögött. A várost vezető Violante Beatrix de' Medici hercegnő és Pia Tolomei a Palio után önkéntelenül szövetségesekké válnak, s a sorsuk örökre összefonódik. A történetben keveredik a romantika és a politikai intrika, s betekintést nyerhetünk a Mediciek furcsa világába és szemtanúi lehetünk annak, hogy néhány erős akaratú jó szándékú ember, hogyan tudja megváltoztatni a tragikus következményekkel járó eseményeket.

Joanna Campbell - Samantha ​büszkesége
A ​bajnok Csoda méncsikója a Kentucky Derby nagy esélyese. Meg is nyeri a versenyt, de csakhamar kiderül, ennél rosszabb aligha történhetett volna vele. Egyik tulajdonosa, Clay Townsend ugyanis indítani szeretné Büszkét a három kimerítő versenyből álló Hármas Koronán. A ló zsokéja, Ashleigh és barátnője, Samantha McLean, akik keze alatt a csikó felnőtt, azt gondolják, hogy a ló komoly sérülést szenvedhet, ha túl sokat versenyez. Mindent megtesznek hát, hogy megakadályozzák, Clay Townsend hibát kövessen el és túlhajszolja minden idők egyik legnagyszerűbb lovát.

Joanna Campbell - Dicső ​ellenfele
Cindy ​Blake mindennél jobban akarja, hogy Dicső megnyerje a Tenyésztők Kupája Klasszikus futamát. Ez a győzelem Dicső nagyapjáéhoz hasonló legendává tenné a lovat. Cindy hónapok óta edz a csikóval, és feltett szándéka, hogy megmutatja a világnak, milyen egy igazi versenyló. Csakhogy Cindy nem számolt vele, hogy mostoha nővére, Samantha McLean is nevezi a kancáját Szikrát ugyanerre a futamra. Szikra még méncsikókat is legyőzött, és könnyen lehet, hogy elorozza a bajnoki címet Dicső orra elől. Cindynek döntenie kell, mi a fontosabb: Samatha barátsága vagy Dicső eddigi életének legnagyobb győzelme.

Jean-François Ballereau - A ​lovak világa
Mindig ​is szerettél volna a szélben lovagolni... mint egy cowboy vagy egy indián. Szeretnél a lovaddal aludni és a kiscsikó születését látni. És ha lovad nem is lehet, legalább egy pónit szeretnél: beszélni hozzá, játszani vele, etetni és jó lovassá válni. Ebből a több, mint 400 fotóval ellátott könyvből mindent megtanulhatsz. Minden szükséges gyakorlati tanácsot tartalmaz. A legerősebbtől a leggyorsabb lóig, az összessel megismerkedhetsz. Elmennél egy lovastúrára a családoddal? Vagy inkább azt szeretnéd megtudni, miből áll a műlovaglás, és milyenek a lovaskaszkadőrök? Imádod a lovakat és velük akarsz foglalkozni? Akkor ezt a könyvet neked írták!

Covers_63054
elérhető
0

Dick Francis - Csonttörés
Vékony ​gumi álarc volt mindkettőn. Egyforma álarc. Hitetlenkedve néztem a két egyforma, arctalan arcba. Nem vagyok az az ember, akihez gumi álarcos, sötét alakok szoktak beállítani éjnek évadján, éjfél előtt húsz perccel. Harmincnégy éves, józan életű üzletemberként épp az apán newmarketi versenyistállóinak a könyvelését igyekeztem csendben naprakész szintre hozni. Az íróasztallámpa fényköre rám és a munkámra vetült, a két halvány gumi álarc pedig úgy közeledett a sötét szoba majdnem fekete falburkolatának hátteréből, mint nap felé az idegen holdak. Kattant a kilincs, fölnéztem, s már benn is voltak: két homályos figura lépett be nyugodtan a nagy ház halljából, körvonalaikat rövid időre kirajzolta hátuk mögül a halvány világítás, aztán, amint becsukták az ajtót, belemosódtak a falburkolat sötétjébe. A padló meg se reccsent, meg se csikordult a léptük alatt. A nem emberi arcukat kivéve tetőtől talpig feketébe voltak öltözve. Fölemeltem a telefonkagylót, s a háromszor kilencből letárcsáztam az első kilencest. Egyikük meggyorsította a lépteit, föllendítette a karját, és lesújtott a telefonra. A második kilencest tárcsázó ujjamat még épp az utolsó másodpercben, de épségben kaptam el,a harmadik kilencesre azonban már sehogy se kerülhetett sor. A fekete kesztyűs kéz egy jókora ólmosbotot emelt ki a szétvert postai vagyontárgy maradványai közül.

Joanna Campbell - Sierra
A ​Whitebrook-tanyán már minden tréner lemondott Sierráról. Úgy tűnik, a heves természetű lónak nincs türelme a galoppversenyzéshez. Egyszer azonban a ló átrepül egy hatalmas, kidőlt fa fölött, ami meggyőzi Samantha McLeant, a vezető tréner lányát, hogy Sierrából sikeres akadályversenyzőt lehetne faragni. Amikor azonban Sierra végre készen áll első versenyére, Tor, a telivér zsokéja balesetet szenved, és eltöri a karját. Samanthának ekkor el kell döntenie, hajlandó-e vállalni élete legveszélyesebb versenyét Sierra hátán, hogy bebizonyítsa, a csikó nagyra hivatott.

Joanna Campbell - Büszke ​küzdelme
Csoda ​Büszkesége felkészült, hogy visszatérjen a versenypályára. Samantha McLean, a csikó lovásza és Ashleigh Griffen, a zsokéja boldogok, hogy Büszke tökéletesen felépült a sérülése után - de van, aki nem látja szívesen a pályán. Brad Townsend, Büszke tulajdonosának a fia és annak felesége, Lavinia mindent megtesznek, hogy az ő lovuk állhasson a győztesek körében. Az egyik magas pénzdíjazású versenyen Lavinia semmilyen aljasságtól nem riad vissza, hogy Büszke veszítsen. Ashleigh az esküvőjével van elfoglalva, így Samanthára hárul, hogy kimentse Csoda Büszkeségét az ármánykodó Townsendek karmai közül.

Joanna Campbell - Cindy ​talált csikója
Cindy ​Blake, ha tehetné, örökre a Whitebrook tanyán maradna. Eddigi élete során egyik nevelõszülõtõl a másikhoz kerül, de most végre talált egy helyet ahol szeretik, amelyet az otthonának nevezhet és ahol legnagyobb örömére lovak veszik körül. Csakhogy Lavinia Townsed lopással vádolja. A gyámügy új családnál akarja elhelyezni Cindyt, és mintha még a nevelõszülei is kételkednek a becsületességében. Cindy gondjai megsokszorozódnak, amikor felfedezi, hogy a szomszédos tanyán kegyetlenül bánnak egy lóval, és elrejti egy fészerben. Mi lesz, ha kitudódik, hogy lovat lopott? Akkor biztosan el kell hagynia Whitebrookot!

Domokos Lajos - A ​lovaglás alapjai
A ​könyv Lóra szállás előtt c. része a ló származásával, fajtáival, rövid történetével, a lovak ismertetőjegyeivel, a lovaglószerszámokkal, a kantározással, a nyergeléssel ismerteti meg az olvasót. Az Először a lovon c. rész a lóra szállás és leszállás, az ülés, a futószárazás és jármódok ismertetéseit foglalja össze. Az Önálló lovaglás c. részben a ló engedetlenségének okait, a lovardában és a terepen lovaglás, a ló indításának és megállításának, a lépésben, ügetésben és a vágtában lovaglás módját tárgyalja. A ló idomítása c. részben a nyers betanítás, a fordulók és más különleges mozgásmódok, valamint az ugrás betanításának módszerét mutatja be.

Joana Davidson - Grzegorz Lanik - Az ​őzgida
Vicky, ​Roxy és Kristi természetesen télen sem fordítanak hátat a lovaglásnak. Egy alkalommal elhagyott őzgidát találnak a hóban Mr. Hopper földjén. A lányok attól tartanak, hogy szomszédjuk elgázolta a gida anyját, ezért úgy határoznak, megmentik a kis árvát. Másnap visszamerészkednek Mr. Hopper erdejébe, hátha ráakadnak az őzikére, ám gida helyett felállított vascsapdákra bukkannak. Mielőbb meg kell találniuk, mert nem csak a fagy, de a csapdák is kiolthatják az életét.

Laura Hillenbrand - Vágta
1938-ban, ​a világháború előtti válság zűrzavarában nem Roosevelt elnök, nem is Adolf Hitler neve szerepelt a legtöbbször az amerikai lapok címoldalán. A kitüntető figyelem még csak nem is egy emberre, hanem egy alacsony termetű, görbe lábú versenylóra irányult. Tulajdonosa egy bicikliszerelőből lett autókereskedő, trénere egy hallgatag musztánglovas, zsokéja pedig egy kiérdemesült, fél szemére vak bokszoló volt. A lovat Seabiscuitnek hívták. Minden ellene szólt, hogy bajnok legyen. A felépítése, a tartása, a mozgása és a viselkedése. Két éven át szívósan ellenállt trénere kísérletének, hogy versenylovat neveljen belőle. Rossz természetén végül mégis felülkerekedett intelligenciája, gyorsasága és küzdésvágya. Így lett belőle az amerikai sporttörténet egyik legfényesebb csillaga, valóságos nemzeti legenda. Seabiscuit és a pályafutását segítő három ember lenyűgöző története a gazdasági válság éveinek, a reménytelen helyzetben boldogulásnak a jelképévé, az amerikai álom megtestesülésévé vált.

Joanna Campbell - Ashleigh ​álma
Ashleigh ​lova, Csoda gyönyörű csikót hoz a világra, s a lány mérhetetlenül boldog. Gondozza Csoda csikóját, zsokéjelöltként versenyez és mindemellett istápolja a fiatal Samantha McLeant. Samantha az édesapjával költözött a Townsend-birtokra, miután az édesanyját elvesztette egy lovasbalesetben. Amikor Ashleigh újabb kancát vásárol, Samantha segít Hercegnő idomításánál. A kislány imádja a lovakat, de az édesanyja halála után apja megtiltotta neki, hogy lóra üljön. Egy napon Ashleigh megsérül és nem tud edzeni Hercegnővel. Samantha mindenáron segíteni szeretne neki. Meg kell győznie az édesapját, hogy engedje újra lovagolni!

Tiina Vainikainen - A ​díjugratás
Tiina ​Vainikainen könyve a lovassportok iránt érdeklődőknek lehet hasznos olvasmánya. Tiina lovasedzőként dolgozik, s emellett valamennyi olimpiai számban versenyez, de mind közül a díjugratás áll a szívéhez a legközelebb. Ha már gyakorlott lovas vagy, Tiina segítségedre lesz, hogyan fejleszd tudásodat, tökéletesítsd a technikádat. Akkor is kedved lelheted a könyvben, ha egyelőre még csak tervezed, hogy egyszer majd komolyabban foglalkozol ezzel a gyönyörű és izgalmas sportággal. Nem kell félned: a csodaszép fotók és a híres lovasok élménybeszámolói könnyen meggyőznek majd, hogy érdemes kipróbálnod a díjugratást!

Chris Platt - Willow ​King
"Soha ​semmi nem reménytelen..." A tizenhárom éves Katie Durham nem engedi, hogy Willow Kinget, az újszülött csikót elaltassák, csak mert görbe lábbal jött világra. Mivel Katie egyik lába is csaknem két és fél centiméterrel rövidebb, mint a másik, a kislány azonnal rokonságot érez a kiscsikóval. Sikeresen alkudozik a lovacska életéért, de csakhamar sokkal nagyobb kihívásokkal kell szembenéznie. Willow King lábát ki kell egyenesíteni és meg kell erősíteni, és ez sok-sok órányi gondos edzést igényel. Katie tudja, hogy hosszú és nehéz az út, de elhatározza, hogy segít a bátor kiscsikónak azzá a telivér bajnokká cseperedni, amelynek született...

Joanna Campbell - Csoda ​győzelme
Túl ​könnyű a verseny, nagyobb küzdelemre számítottam! – A következő pillanatban azonban Ashleigh már meg is bánta ezt a gondolatot. A túlsó kanyarba értek, és ekkor felgyorsultak az események: Hírnök nekilendült a kerítés mellett, s a külső oldalon is feljött egy ló. Ashleigh oldalra pillantott, s látta, hogy Excalibur az. Mellettük Townsend Hercege futott. – Viszlát, kislány! – kiáltotta oda az Excalibur hátán ülő zsoké, miközben elhúzott Csoda mellett. Túl sokáig várt! Excalibur befordult elé, miközben Townsend Hercege sem maradt le a külső oldalon. Hírnök tartotta a helyét belül, a három ló fej fej mellett haladt, amikor Csoda hirtelen beszorult mögéjük. Ashleigh érezte, hogy lovát nagyon zavarja a helyzet, aki szinte át akart mászni az előtte torlódókon. Ashleigh kénytelen volt visszatartani. Elvesztettem! – gondolta pánikba esve. – Túlságosan zöldfülű vagyok. Fel kellett volán készülnöm...

Farkasházy Tivadar - Overdose ​- A veretlen 11
A ​hároméves Overdose hamburgi, párizsi és római futásai után immáron bizonyossá vált, hogy Kincsem óta nem volt ilyen lovunk, eddigi 11 versenyében ugyanis még nem talált legyőzőre, Baden-Baden óta a németek pedig magyar csodalónak nevezik. A szerző Párizstól Rómáig követte futásait, könyvéből kiderül, hogyan jutottunk szinte fillérekért ehhez a kiváló telivérhez, miképpen nyerte eddigi versenyeit, s tulajdonosának, a dunaszerdahelyi Mikóczy Zoltánnak az élettörténetével is megismerkedhet az olvasó. A könyv második részében Overdose nagy honi elődei kerülnek sorra Kisbértől Imperiálig. De az 54 versenyt nyerő Kincsem, a kilencszeres győztes, Krúdy Szindbádjából is ismert Patience és a többi veretlen magyar ló részletes sztorija mellett legalább annyira érdekesek gazdáik, az epsomi derbyt nyerő görög Baltazzi testvérek, az Angliába menekült Batthyány Gusztáv herceg, a Németországba került Ullmann báró, a bécsi Burgot utánzó Festetics Tasziló, a nagy nemzetközi kalandor, a feleségével két francia és két angol derbyt nyerő Plesch Árpád, s azok a mai tulajdonosok, akik innen próbálnak a nemzetközi galoppsport élmezőnyébe betörni. Farkasházy könyvéből megismerhetjük a nyugat-európai versenyek színes forgatagát, a leghíresebb külföldi versenylovak történetét, s percről percre követhetjük végig a párizsi drámát, valamint a szezont lezáró fényes római diadalt, amely után Overdose minden bizonnyal a világ legjobb sprintere.

Uta Over - Vágta ​a horizontig
Nem ​könnyű új lánynak lenni az osztályban, ráadásul Jödris úgy érzi, sajátos, csípős stílusa miatt is kilóg a többiek közül. Carina szeretné jobban megismerni, de az új lány nagyon tüskés természetű. Később Carina és legjobb barátnője Nivcole felfedezik, hogy van ami mindhármukban közös - a lovak szeretete -, és Jödris hirtelen egy remek csapatban találja magát, csupa lóbarát között. Minden tökéletes, ám egy napon robogókon száguldozó ismeretlen fiúk kezdik fenyegetni a kis csapat biztonságát, s viszályt szítanak a barátok között. Kiket rejthetnek a símaszkok? És Jördis maradéktalanul megbízhat-e újdonsült barátaiban?

Zoe Kelvedon - Tűz ​és víz
Kate ​Angliában töltötte a karácsonyt, de már nagyon hiányoztak neki a menhelyen élő lovak, főleg a kedvence, Koko. Nagy örömmel tér vissza a nagynénje farmjára, ám a felhőtlen boldogság nem tart sokáig. A farm lakóinak életét a forróság és az aszály nehezíti, és Kate unokatestvére, Clara is nagyon morcos mostanában: utálja, hogy az anyukája a helyi állatorvossal randizik. Mindent meg is tesz, hogy tönkretegye a kapcsolatukat. Katenek az iskolában sincs könnyű dolga, mert tűrnie kell egy féltékenykedő évfolyamtársa, Elena gonoszságait. De amikor a helyzet igazán forró lesz, kiderül: a segítség sokszor a legváratlanabb helyről érkezik

Maggie Stiefvater - A ​Skorpió Vágta
A ​Skorpió Vágtát november elején rendezik. A lovasok mindent elkövetnek, hogy megzabolázzák tengeri lovaikat, és célba jussanak. Van, aki túléli. Van, aki belehal. Idén a tizenkilenc éves Sean Kendrick a címvédő bajnok. Nem a szavak embere, és ha fél is, mélyen hallgat róla. Puck Connolly más. Soha nem gondolta, hogy egyszer majd indulni fog a Skorpió Vágtán. De a sors úgy hozza, hogy kénytelen benevezni a versenyre – egyedüli lányként. Sejtelme sincs, mi vár rá. A nagysikerű Shiver-trilógia szerzője, Maggie Stiefvater, megint megmutatja, milyen az, amikor a szerelem és az élet komoly akadályokba ütközik, és csak az marad életben, akinek a helyén van a szíve. A Skorpió Vágta minden olvasó számára felejthetetlen élményt nyújt.

Dr. Fehér Dezső - Török Imre - Százéves ​a magyar ügetőversenyzés (1883-1983)
1983-ban ​ünnepli századik évfordulóját a magyar ügetőverseyzés. Ez alkalomra készítette el visszaemlékezéseit a két népszerű szerző, az immár egy évszázados - kudarcokban és sikerekben gazdag, változatos - ügetőversenyzés történetéről. Rövid, a kocsiversenyzés őstörténetét és a hazai hivatalos versenyzés megindulásáig tartó előzményeket ismertető bevezető után megismertetnek az ügetőlófajtákkal (a magyar jukkerrel, az orlov és az amerikai ügetővel, az anglo-normannal), kialakulásukkal, majd a magyar ügetőversenyzés történetének ismertetése közben az új és újabb tenyésztőket mutatják be: az önérzetesen féreállókat, a hibásan félreállítottakat, az áldozatot hozó, építő szándékúakat, és bár név nélkül, de szólnak a lóversenyzést kincsesbányának tekintő ügyeskedőkről is. Megemlékeznek az ügetőpálya-építés nehézségeiről, a megnyitó örömteli pillanatairól, a háború utáni újjáépítés hatalmas erőfeszítéseiről, a fanatikusok gigászi küzdelméről. Részletesen tájéoztatják olvasóikat a fogadási módok változásairól és a jelenlegi fogadási módokról. Az eltelt évtizedek alatt újabb és egyre jobb eredmények születtek és születnek ma is. Ez a könyv rövidre fogott útmutató mindenki számára, aki az ügetősportot kedveli, egyben bepillantást nyújt a versenyeztetők, fogadók, tenyésztők világába is. Mezőgazdasági Kiadó - Magyar Lóverseny Vállalat

Pippa Funnell - Táltos
Tilly ​Redbrow egy angliai kisvárosban él - mindene a lovaglás és a lovak. A szobája tele poszterekkel, ismer minden fontos honlapot, de sajnos az ő családjának túl drága ez a hobbi. Egy nap azonban váratlan esemény történik: Tilly megismeri Táltost, az elhanyagolt és megvadult lovat, és saját különleges képességét, amellyel segíteni tud a bajba jutott állaton. És ekkor Tilly előtt végre megnyílik egy új és régóta vágyott világ kapuja. Tilly lovas történeteit Anglia egyik legismertebb military versenyzője írja. Ezeket olvasva a lelkes lóbarátoknak nemcsak fordulatos kalandokban lesz része, hanem sok érdekességet és hasznos tanácsot is kapnak, hogy jobban megismerhessék és megérthessék négylábú barátaikat.

Susan McBane - A ​lovak testbeszéde
E ​könyvecske segítségével... - könnyen rájöhetünk, mi jár lovunk fejében, megérthetjük félelmeit és legjellemzőbb szokásait - lefordíthatjuk, mit gondol rólunk kedvencünk, és szorosabbra fűzhetjük vele a kapcsolatunkat - megismerhetjük a lovak "nyelvének" alapkifejezéseit

Dick Francis - Felix Francis - A ​zsoké halála
Botrány ​kavarja fel Anglia lóversenyvilágát: egy élvonalbeli zsokét vasvillával megölnek a saját házában, és a bizonyítékok olyan egyértelműen mutatnak arra, hogy a tettes egy másik híres zsoké, hogy az már felettébb gyanús a megbízott fiatal ügyvédnek. Geoffrey Mason maga is amatőr díjugrató lovas, és jól ismeri a gyanúsítottat és az áldozatot is. Az ügy még érthetetlenebb lesz, amikor brutálisan megzsarolják a jogászt: vállalja el a gyilkossággal gyanúsított zsoké védelmét, és - veszítse el a pert! Mason tudja, hogy a rendőrséghez kellene fordulnia, de félti az életét. Amikor azonban szembesül két tönkretett emberrel, akiket a baseballütős gengszter már ugyanígy megzsarolt, elhatározza, hogy nem hagyja magát. Az ártatlanul letartóztatott zsokét és saját magát is csak úgy húzhatja ki a pácból, ha kideríti, ki a valódi gyilkos. Egy eltűnt fénykép, egy friss szerelem és a briliáns logika - ez Mason minden fegyvere, amellyel harcba indul az igazság felderítéséért. Sötét titkok kerülnek lassanként napvilágra: ahol olyan sok forog kockán, mint a lóversenyzésben, ott az emberélet csöppet sem drága... Ebben a könnyedén, szórakoztatóan megírt bűnügyi sztoriban több a valóságmozaik és a szellemesség, sőt a finom angol humor, mint a brutalitás és a vér, és hús-vér emberek jönnek-mennek benne... A lóversenypályák, az öltözők, a tréneristállók, az ügyvédi irodák és a tárgyalótermek világát a népszerű szerzőpáros olyan jól ismeri, hogy az olvasó akár azt is gondolhatja, ez az egész izgalmas történet talán szóról szóra így esett meg...

Tandori Dezső - Hosszú ​Koporsó
Rejtezkedés ​és önleleplezés, valóság és fikció összefüggéseire már a címadatok sajátos kombinációjával utal az író: Tandori és Nat Roid nevű anagrammatikus szerzői alteregója, a detektívregényíró jegyzik a művet, mely - és ez is az alkotó sajátos szerkesztési játékaként, motívumaként fogható fel - egy képzelt nagyobb alkotás rövidítéseként valósul meg. ; Az írás mint probléma, a noteszekből, jegyzetekből az újrafeldolgozások során kialakuló szöveg a Tandori-próza jellegzetes tartalmi elemei, szerkesztési-formai eszközei közé tartozik. Ezúttal kétszeresen is: a párizsi lóversenypályák, utcák, hotelek világában, illetőleg az írói feldolgozás hazatérés utáni, otthoni magányában ezek az elsődleges élmények, a sors, a nyerés és vesztés permanens játszmái egybeszövődnek egy nyersen felvett, kriminalisztikus és erotikus kapcsolatmotívumokból építkező betétregénnyel. Maury és Maurny, a féltestvérek, Topo D'Azaray, Julien Renal, az író, St. Mondain, Anarchist Aristocrat és mások feleség- és szeretőcserék bonyodalmas szövedékével kapcsolódnak egymáshoz, néha földrésznyi távolságokra vetődve egymástól. Gyanús gyilkosságok, álnéven bujkálások töredék-históriái szövődnek a szövegbe velük kapcsolatban, - sőt a Nat Roid regények amerikai szereplői közül is fel-felbukkannak figurák az európai színtereken. Mindez azonban keserű, keményen ironikus játék, amelyben Tandori - többé-kevésbé maszkírozva, kissé marionettszerűen - alteregó szereplőket mozgat. Ez azonban egy mindjobban fogyatkozó, idővel el is fogyasztott szál, a mű fő szólama a gyász, a szomorúság, a vesztés crescendoszerűen erősödő motivikája szerint formálódik ki. Mind több vesztés a fogadásokon, a "belső hangok", a sugalmazások eltévesztése, a szállodai szobák mind reménytelenebb magánya, a szeretett lények halálának a változtathatatlanság, a gyász és magány csupasz perspektívái: voltaképpen ez a címben is szereplő Hosszú Koporsó, ahogy az író a Párizs melletti Maisons-Laffitte-i lóversenypályát elnevezte. Ahogy írja, ez "az élet maga". A Nat Roid regények morbidnak tetsző, címbeli szójátékai (Holtteste éltesse!, 871042; Túl jól fest holtan, 810815 stb.) nyomán itt a lét egész fenyegetettségét, vészterhességét jelzik. Az 1990-1992 között született és hosszabb kiadóra várakozás után megjelent művet - az író prózájában jártas olvasóknak lehet ajánlani.

Edward Chamberlin - A ​ló - Hogyan alakította a ló a civilizációkat?
A ​ló már a történelem előtti időkben rabul ejtette az ember képzeletét. Az ősember képeket festett róla a barlangok falára, kezdetben zsákmányálltaként vadászott rá, majd megtette dalai és szertartásai állandó szereplőjévé. A fenséges állat évezredekkel az írás és a kerék feltalálása előtt már meghatározó alakítója volt a civilizációk fejlődésének. A könyv a régészet, a képzőművészet, az etnográfia, a harcászat és az irodalom tükrében mutatja be a ló és az ember kapcsolatát és egymásra utaltságát. Történeteket olvashatunk a festményeken, könyvekben és filmeken is megörökített csodálatos állatokról. Megismerhetjük a lóval kapcsolatos szertartások történetét, a különböző lószerszámok és lovas iskolák kialakulását; és nyomon követhetjük a fajták változásait a fajtaalapító ménektől a mai leszármazottakig.

Sharon Siamon - A ​birtoklevél
A ​Lucky Star farmon bekövetkezett tragédia felkavarta Livet és Sophie-t. Ráadásul félő, hogy a hiányzó birtoklevél miatt kapzsi szomszédjuk véget vet a farmon folyó életnek, sőt az egész vadló-kanyonra ráteszi a kezét. Liv elhatározza, hogy megkeresi az elveszett dokumentumot: nekivág a veszélyes sivatagnak, és megpróbálja kinyomozni, mi történt a múltban. Közben az óra ketyeg, az idő nem áll meg, és másokat is meg kell előznie, ha sikerrel akar járni.

Ernst József - 100 ​év a magyar lovassport történetéből
Egy ​különös vonzerővel bíró sportág, a lovassport magyarországi történetének első kötetét tartja kezében az olvasó. Ez a száz év a lovak idomítását és a lovaglást támogató egyesület 1872-es pozsonyi megalakításától az 1972-es müncheni olimpiáig ível, ezen belül pedig három korszakra osztható, amelyek történelmileg - de a lovaglási stílus, valamint a versenyzési forma alakulásában - szintén élesen elhatárolódnak egymástól. Ebből adódott, hogy a magyar lovassport történetét három kötetben, az 1872-es kezdetektől a ló új feladatainak, korunkban betöltött új szerepének kiteljesedéséig tárgyalja a szerző. Az első kötet több témát is érint. Mindenekelőtt a lovassport alapjait képező, úgynevezett campagne-lovaglás kialakulását, vagyis a lovas katonák számára nélkülözhetetlen - kitartó, a terep akadályait biztosan leküzdő, egyensúlyban mozgó és engedelmes - lovak tömeges kiképzésének történeti körülményeit ismerteti Ernst, emellett pedig röviden foglalkozik a magyarországi lovaskiképzés és versenyzés néhány intézményével is.

Zsurmak
elérhető
1

Váczi Ernő - Zsurmák
A ​művelődéstörténeti és ismeretterjesztő munka nem csupán a híres magyar versenylovak történetét mutatja be, hanem kortörténeti kalauz is a témában érdeklődők számára, ugyanakkor személyes érintettség okán a Szerző életpályájának főbb momentumait is figyelemmel kísérheti az olvasó. Váczi Ernő, aki 1995–1999 között az Alagi Versenyló Tréningközpont vezetője, a Nemzeti Lóverseny Kft. szakmai-igazgató helyettese volt – főbb kitüntetései: Köztársasági Elnöki Arany Emlékérem, 1996; Gróf Széchenyi István Lovas Emlékérem, 2003 –, egyszerre mutatja be a magyar lovas történelmet és két évtized írásainak legjavát. A lovakról sokan írtak sokféleképpen, ki szakmai oldalról, ki a műhelytitkok oldaláról, ki anekdotázva és szórakoztatóan. A jelen mű ötvözi mindezeket, a szakmai mélység mellett mindvégig jelen van a személyes történet is, így a gazdag válogatás a legszínesebb és legváltozatosabb gyűjtemény lehet a lovas irodalomban. A múltba tekintés, az elveszett értékek felidézése sok száz éves történelmi ívet rajzol fel, melynek historiográfiai értéke elvitathatatlan, a tradíció és a gyökerek nélkül ma sincs hova fejlődni. Az író és szakíró Váczi Ernő különleges útra invitálja olvasóit, melyet mintegy kétszáz korabeli és színes fotó szegélyez. Szerkesztő: Pekár István

Kollekciók