Ajax-loader

'vegetáriánus' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Florence Cuignet - Zöldségek
A ​zöldségfélék alapvetően fontosak táplálkozásunkban. Már színeikkel is gyönyörködtetnek. Az évszakok és tájak más és más illatos, jó ízű zöldségeket kínálnak. Ez a könyv több mint 100 receptet tartalmaz, melyek segítségével nem csak változatos köreteket, egytálételeket, salátákat készíthetünk, de ha a vásárlásra, előkészítésre vonatkozó jó tanácsokat is megfogadjuk, akkor a zöldségeknek a lehető legkevesebb részéről kell csak lemondanunk.

Jonathan Safran Foer - Állatok ​a tányéromon
„Váratlan ​impulzusok ösztönöztek, amikor megtudtam, hogy apa leszek. Elkezdtem takarítani, lecserélni régen kiégett villanykörtéket, ablakot tisztítani, iratokat dossziézni, megjavíttattam a szemüvegemet, vettem egy tucat fehér zoknit, tetőcsomagtartót szereltem fel a kocsira és egy térelválasztó kutyarácsot a hátsó ülésre, fél évtized után először tornáztam… és elhatároztam, hogy könyvet írok a húsevésről.” Jonathan Safran Foer könyve a legeredetibb hangvételű könyv, amit ebben az évszázadban írtak az étkezés témakörében. Rengeteg humorral, iróniával és ébresztő gondolatokkal mutat rá a húsipar és a húsevés visszásságaira, illetve arra, hogy az állatokhoz való viszonyunk sok esetben milyen méltánytalan és tisztességtelen. Az Állatok a tányéromon garantáltan megváltoztatja a gondolkodásodat az evésről és a húsról, méghozzá jó irányban. „Ez a történet nem könyvként kezdődött. Csak tudni akartam – önmagam és a családom miatt –, hogy mi a hús. A lehető legkonkrétabban akartam tudni. Honnan jön? Hogyan állítják elő? Miként bánnak az állatokkal, s az milyen mértékben számít? Mik a gazdasági, társadalmi és környezeti hatásai az állatok elfogyasztásának? Személyes kutatásom azonban nem sokáig maradt ilyen irányú. Szülőként tett erőfeszítéseim által olyan tényekkel kerültem szemtől szembe, melyeket állampolgárként nem hagyhattam figyelmen kívül, íróként pedig nem tarthattam meg magamnak. Csakhogy számolni azokkal a tényekkel és felelősségteljesen írni róluk, nem egy és ugyanaz.”

A. Parham - Anandamitra A. Acarya - Mi ​a gond a húsevéssel?
Mi ​a gond a húsevéssel: Ha vegetáriánus vagy, sokszor feltehetik ezt a kérdést. Ha nem, akkor kíváncsi lehetsz a válaszra. Fizikai, egészségügyi, ökológiai, politikai, gazdasági és erkölcsi okai vannak a hús-nem-evésnek. A „Mi a gond a húsevéssel?” c. kiadvány mélyrehatóan vizsgálja ezen területeket, kórképet nyújtva a vegetáriánus gondolkodásmódról. A könyvecske olvasmányosan és közérthetően vezet el az egyetemességhez. Nyitott felfogása, véleményalkotása sok embert ráébresztett a vegetarianizmus előnyeire. „A mi a gond a húsevéssel?” egy kicsi és egyszerű könyv, melyet arra terveztek, hogy mindenkihez eljuthasson. Hiszünk abban és meg szeretnénk osztani veled azt a személyes örömöt és egészséget, melyet a vegetarianizmus hozott el nekünk.

Covers_492584
Tiszta ​és zöld Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Tiszta ​és zöld
Tudományosan ​bizonyított, hogy a zöld leveles zöldségek és a gyümölcsök első rangú fitotápanyag-, vitamin- és rostforrások. E könyvben összegyűjtött pazar receptek nyers, egész zöldségeket, gyümölcsöket, zöldfűszereket, fűszereket és egészséges zsírokat tartalmaznak. Szó szerint egy pohár egészséget készíthetünk belőlük.

N%c3%b6v%c3%a9nyev%c5%91
elérhető
27

Han Kang - Növényevő
Jonghje ​álmában vér, nyers hús és a halál kísért. Másnap az asszony, akinek élete és házassága is átlagos, kitakarít minden állati eredetűt az otthonukból. ___És az életükből eltűnik az íz. ___A férje elkeseredett részletességgel beszéli el, hogy a növényevés feldúlja a házasságukat, és egyre abszurdabb események láncolatát indítja el. A szűkebb család mindent megtesz ez ellen, először a nő lelkét, majd a testét veszik célba, de Jonghje megszállottan halad a maga választotta úton... az elidegenedés felé. Közben a történet társadalmi szokások, nemi szerepek és legális hétköznapi bántások mélyén gyökerező organikus emlékművet emel egy szabadulni vágyó életnek: egy nő életének ezen a világon. ___A nemzetközi Man Booker-díjjal kitüntetett _Növényevő_ világszerte átütő irodalmi sikert aratott. A koreai Han Kang csodálatos és felkavaró regénye tabukról és lázadásról, erőszakról és erotikáról, a lélek metamorfózisáról szól; igazi kafkai történet.

Covers_219680
Vegetáriánus ​finomságok Ismeretlen szerző
elérhető
4

Ismeretlen szerző - Vegetáriánus ​finomságok
Könyvünk ​is bizonyítja, hogy húsok nélkül is megrakhatjuk asztalunkat finomságokkal. Salátákat, snackeket, leveseket és főételeket leíró, több mint 55 receptünk ad ötletet a vegetáriánus ételek kedvelőinek. A receptek leírása közérthető, így elkészítésük egyszerű. Megkönnyítik a válogatást a receptek elején közölt információk, a kalóriaadatok, az elkészítéshez szükséges idő és az ízek jellemzői.

Amy Ramos - A ​teljes ketogén diéta kezdőknek
Ha ​már teszteltük a diéták színe-javát az Atkinstől a zónán vagy a nyers ételeken át egészen a mediterrán táplálkozásig, és mégsem jutunk eredményre, ideje változtatni! Kutatások bizonyítják, hogy a ketogén (keto) diéta segít követőinek a jobb egészségi állapot és a karcsúbb derék elérésében. A szénhidrátszegény és zsírokban gazdag ketogén étrendet követve nem kell lemondanunk az evés öröméről. 14 napos menüterv, egyszerű reggelik, ebédek, vacsorák és harapnivalók. Bevásárlólista mindenhez! Mindenki megtalálja a neki valót: glutén- és tejmentes, ételallergiákat figyelembe vevő, vegetáriánus ételek. Jól jön, ha az egész család ketóra vált. 75 izgalmas, mégis egyszerű recept. Olyan finom fogások, hogy nem is fog hiányozni a szénhidrát. A legtöbb maximum 30 perc alatt elkészíthető, és legfeljebb 5 hozzávalót igényel.

Paul Gayler - Vegetáriánus ​ételek
Zöldséges ​finomságok elképesztő sokasága található ebben a könyvben. Az igazi vegetáriánusok mellett az egészségesebb táplálkozásra áttérni szándékozók, avagy a fogyókúrázni vágyó is haszonnal fogathatják, mert mind alapanyagokban, mind fűszerezésben, mind pedig kalóriatartalomban a legkényesebb reformkonyha híveit is kielégítik ezek a receptek. Nem beszélve arról, hogy a világ minden tájáról van a szerzőnek érdekes-ízletes ételleírása, amit ráadásul olyan pontosan ad elő, hogy a még csak egészen kezdő, bizonytalan szakácsok is bátran támaszkodhatnak erre a könyvre! Semmit nem fognak elrontani, és garantáltan sikerük lesz, ha ebből főznek-sütnek. De ha csak belelapozunk a könyvbe már legszívesebben ott válogatnánk a piacon. Jó étvágyat!

Lénárt Gitta - Élő ​italok könyve
A ​smoothie nevet mind hallottuk már, kapni lehet minden nagyobb bevásárlóközpontban, ám kevesen tudják, hogy valójában mit is takar ez a név. A nyers vagy élő italokat hívjuk így, amik magát az életenergiát jelentik. Az élő italok – azaz smoothie-k - forradalmi változást hoznak életünkbe, olyan mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget juttatunk a szervezetünkbe, aminek megrágása igen sok időt és energiát venne igénybe. A turmixolás, facsarás hatására a sejtfalat feltörjük, így az italokból a tápanyagok nagyon gyorsan felszívódnak, szinte azonnal eljutnak sejtjeinkhez és természetes energiákkal táplálják azokat. A frissen készített zöldség- és gyümölcslevek rendszeres fogyasztásával megerősítjük immunrendszerünket, így segítjük a szervezet öngyógyító törekvéseit. Lénárt Gittának, az élő ételek első számú magyarországi szakértőjének előző két kiadványának - Élő ételek könyve és Élő édességek könyve - elsöprő sikere, a szerző számos rádió- és televíziós meghívása és szereplése azt igazolja, hogy egyre többen keresünk olyan megoldásokat, amelyek segítségével megőrizhetjük egészségünket, karcsúságunkat, ugyanakkor ízlelőbimbóinknak is felejthetetlen élményt nyújtunk. Nagy szeretettel ajánljuk a sorozat következő kötetét, mely az élő italok, a nyers levek világába kalauzolja az ínyenc érdeklődőt.

Lénárt Gitta - Élő ​édességek könyve
A ​szerző ezúttal a legsikeresebb édességreceptjeit osztja meg lelkes olvasóival. Az élő ételekre jellemzően ezek a finomságok hőkezelés, sütés és főzés nélkül készülnek, így a bennük található értékes tápanyagok, vitaminok és enzimek továbbra is kifejthetik áldásos hatásukat. Az alapanyagaik között elsősorban rostban gazdag gyümölcsök és olajos magvak szerepelnek, nem tartalmaznak azonban lisztet, tojást, tejtermékeket, fehér cukrot. Fontos szempont, hogy a legtöbb édesség néhány perc alatt elkészül. Nincs szükség hosszú sütési időre, a tisztítás, a szeletelés vagy a turmixolás után rövidesen tálalhatjuk az ízletes, egészséges falatokat. Gitta sikere többek között lenyűgöző fantáziájának és kreativitásának köszönhető, amelyet a könyv igényes kiállítása is híven tükröz.

Parama Karuna Dás - Hari Séva Dási - Indiai ​vegetáriánus konyha
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ruediger Dahlke - Peace ​Food - Békés táplálkozás hús és tejtermékek nélkül
Ruediger ​Dahlke minden könyvében a test és lélek egészségének fontosságát hangsúlyozza. Új művében a hús és tejtermékmentes táplálkozás egészségre kifejtett pozitív hatását tudományosan alátámasztott érvekkel, tanulmányokkal mutatja be. Életminőségünk javulását táplálkozási szokásaink és életmódunk megváltoztatásával érhetjük el a leggyorsabban és a leghatékonyabban. Az állati eredetű táplálékok betegítő, káros hatásairól készült összefoglaló tanulmány olvasása közben rájövünk, hogy egészségünk csak a mi kezünkben van, a mi döntésünk, hogy elindulunk-e a "békés táplálkozás" útján. A "Békés táplálkozás" ígéretes cím, több okból is. Ha belső békességre vágyunk, fel kell hagynunk azzal, hogy életünket vágóállatok húsából származó félelem- és stresszhormonokkal terheljük. Ha magunk körül, a világban akarunk békét teremteni, a többi embernek is elegendő élelemre van szüksége, ami nem is lenne gond, ha az állati termékek fogyasztásáról lemondanánk. Egészségünk szempontjából lelkiállapotunk rendkívüli fontossággal bír, ám ugyanúgy meglepő hatással lehetünk lelki egyensúlyunkra táplálkozásunk révén. A könyv segít ráébredni arra, hogy ahelyett, hogy nap, mint nap hadat üzennénk a testünknek, kínozva ezzel lelkünket is, táplálkozásunk révén békét köthetnénk a természettel és ami a legfontosabb: saját magunkkal! "A betegségekről és azok testi okairól szóló fejezetben behatóan foglalkozom a modern kor emberének tányérjára kerülő állatok helyzetével. Sokaknak kemény élmény lesz erről olvasni. Mégis fontosnak tartom e kegyetlen tények nyilvánosságra hozását. Sok húsfogyasztó egyáltalán nincsen tisztában azzal, hogy mi történik a vágóhidak bölcsen bezárt kapui mögött, és ha tudnák, soha többé nem támogatnák ezeket az üzelmeket még egy falatnyi hús megvásárlásával sem."

Farley Mowat - Meg ​kell ölni a bálnát?
1967-ben ​történt, hogy egy barázdás bálna, a tengerek csodálatos teremtményeinek egyike, Burgeo közelében egy kis sós vizű medence foglya lett, ahol az ember legszégyenletesebb vétkének - a gyilkolás gyönyörének - áldozatául esett. Noha ez a történet egyetlen bálnáról szól, nem csupán a bálnafajok kilátástalan jövőjét jósolja meg, hanem egyszersmind minden olyan állatfajét is, amelyet az ember a teljes kipusztulásig mészárol. A Kiadó reméli, hogy a nagy sikert aratott "Ne féljünk a farkastól" szerzőjének most közreadott legújabb művét is szeretettel fogadja a magyar olvasó.

Lénárt Gitta - Szivárvány ​szakácskönyv
A ​nyers, azaz élő táplálkozás nagy előnye, hogy kíméli és takarékoskodik az enzimkészletünkkel. A főtt, feldolgozott élelmiszerek emésztése, hasznosítása igen nagy megterhelést jelent szervezetünknek, míg a nyers ételek tartalmazzák a saját megemésztésükhöz szükséges enzimeket. Az enzimek igen hőérzékenyek, 45 Celsius fok felett elpusztulnak, azért ha élő ételt szeretnénk, azt ne hevítsük fel ennél jobban. Lénárt Gitta, a nyers táplálkozás magyarországi szakértője izgalmas, új receptjeinek hozzávalóit ezúttal szárítmányokkal és szuperételekkel gazdagítja, amelyeknek köszönhetően akkor is vitalizáló, nyers ételeket és italokat varázsolhatunk az asztalra, ha épp nincs a kezünk ügyében friss zöldség vagy gyümölcs. A kíméletes aszalással elkészített zöldség- és gyümölcsszárítmányokat, porokat, a kiemelkedően magas tápanyagtartalmú szuperétkeket alapanyagként és fűszerként is használhatjuk a kötetben szereplő gyümölcs- és zöldségturmixok, levesek, pástétomok, főételek és édességek elkészítése során. Gitta receptjeit egyszerűen nem lehet megunni! Táplálékaink gyógyhatásairól külön fejezetben olvashatunk, hasznos információi segítik azokat az olvasókat, akik nem csak az íze és karcsúsító hatása miatt választják a nyers konyhát, hanem további lépéseket kívánnak tenni a tudatos táplálkozás útján.

Covers_105180
Vegetáriánus ​ételek Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Vegetáriánus ​ételek
Mindenki ​ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások találhatók. Nem kell gyakorlott szakácsnak lenni a receptek elkészítéséhez, a viszonylag egyszerű alapanyagok felhasználásával bárki könnyedén finom ételt főzhet a saját, a családtagok és a vendégek megelégedésére. Reméljük, az ételcsoportok szerint összeválogatott receptgyűjteményeink gazdagabbá teszik az ünnepek és hétköznapok ételeinek választékát.

Frankné Tamás Anikó - Receptgyűjtemény ​a hús nélküli táplálkozáshoz
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hémangi Dévi Dászi - Vegetáriánus ​kalandozás a magyar konyhában
Ha ​vegetáriánus vagy, vagy csupán szeretnéd egészségesebben elkészíteni a megszokott magyaros ételeket, akkor neked szól Hémangi új szakácskönyve. -54 klasszikus magyaros recept – vegetáriánus módon -a hús elhagyásával sem lesznek az ételek kevesebbek, minőségi fogásokat kapsz -többféle ötletet meríthetsz a hús pótlására -kipróbált receptek, olyan egyszerűen leírva, hogy még te is el tudod készíteni -garantáltan azt kapod, ami a képen látsz -30 különleges színes ételfotó 64 színes oldalon - A kerttől a konyháig szakácskönyvben megszokott színvonalas megjelenésben

Doreen Virtue - Dr. Becky Prelitz - Táplálkozás ​a fényben
Sok ​spirituális gondolkodású ember azt mondja: "Úgy érzem, valami afelé vezet, hogy vegetáriánussá váljak." Amikor kérem, hogy magyarázzák meg, mit értenek ez alatt, azt felelik: "Valami a bensőmben azt súgja, hogy térjek át a könnyebb, növényi alapú táplálkozásra. Azt veszem észre, hogy nem tudom már megemészteni azokat az ételeket, amelyeket korábban annyira szerettem. Olyan ez, mintha ezentúl a szervezetem nem tudná befogadni a húst és a gyárilag feldolgozott ételeket."Így tehát, sokan válunk vegetáriánussá, és a felmérések azt mutatják, hogy a hús - különösen a vörös hús fogyasztása - évről évre csökken. Mi az összefüggés a spirituális fejlődés és a megváltozott táplálkozási szokások között? Vajmi kevés köze van ennek ahhoz, hogy valaki le akar-e adni pár kilót, habár az is igaz, hogy a vegetáriánusok elkerülhetetlenül leadnak pár kilót, és pár centivel vékonyabbak lesznek. A legtöbb spirituális gondolkodású ember belső sugallatra úgy tűnik, a vegetáriánizmus vagy majdnem a teljes vegetarianizmus mellett dönt. Ebben a könyvben megnézzük, milyen összefüggés lelhető fel a vegetáriánizmus és a spiritualitás között. Ugyanakkor megvizsgálunk néhány igencsak evilági, megalapozott módszert is, melyek segítenek majd abban, hogyan alkalmazd a vegetáriánus életmódot. Lenni... vagy nem lenni. A vegetáriánizmus mellett dönteni, egy lélekemelő döntés.

Meg Cabot - A ​neveletlen hercegnő naplója 1. - Hercegnő születik
Mia ​Thermopolis az egyik percben még teljesen átlagos, tizennégy éves manhattani kamaszlány, a következőben pedig már Genovia trónörököse, akinek minden lépését egy állig felfegyverzett testőr követi, hercegnői illemtanleckéket kap igencsak nehéz természetű nagyanyjától, akit Grandmère-nek kell szólítania, és külsejének megváltoztatásán egy Paolo nevű stylist fáradozik. Miának minden porcikája tiltakozik a hercegnővé válás ellen, hisz, bár lapos mellével és langaléta termetével egyáltalán nincs megelégedve, valójában egész jól érzi magát a bőrében az Albert Einstein Gimnázium diákjaként. És hogy Genoviába költözzön? Bocsi, ez valami vicc?

F. Horváth Ilona - Vegetáriánus ​ételek
Egy ​jó szakácskönyvet onnan lehet felismerni, hogy minden alkalomra - legyen az többfogásos ünnepi ebéd, váratlan vendég vagy hétköznapi vacsora - használható recepteket ajánl. F.Horváth Ilona receptjeit ezért úgy állítottuk össze, hogy kezdő háziasszonyok, vállalkozó szellemű férfiak és gyakorlott szakácsok is egyaránt hasznosan forgathassák. Szakácskönyvünk az ételek elkészítését egyszerűen, lépésről-lépésre mutatja be, mellette pedig feltünteti a kalóriaértéket, az elkészítéshez szükséges időt, és azt, hogy mennyire terheli meg a pénztárcát. Így az olvasó könnyedén kiválaszthatja az ízlésének, tudásának és az alkalomnak leginkább megfelelő ételt.

Lénárt Gitta - Élő ​ételek könyve
Az ​élő – azaz nyers, 43 ºC fölé nem hevített – ételek fogyasztását ajánló új táplálkozási irányzat egyre növekvő népszerűségének oka elsősorban az azzal járó életmódváltozás áldásos hatásában rejlik. A hőkezeletlen, magas energiájú növények és gyümölcsök olyan „energiabombát” jelentenek szervezetünk számára, amely biztosítja egész napi aktivitásunkat. Növekszik koncentrációs képességünk, fizikai teljesítményünk, eltűnnek a gombás megbetegedések, bőrünk élővé, tisztává válik. Természetesen mindezek mellett ha igényünk van rá, ehetünk főtt ételeket is. A fontos az, hogy minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, s ezt nagy örömmel, megelégedettséggel tegyük! Ebben nyújt segítséget ez a Magyarországon úttörő könyv.

Dr. Douglas N. Graham - 80/10/10
Dr. ​Doug Graham előadásaival és személyes tanácsadással több ezer embernek segített lefogyni és visszanyerni az egészségét. Világéletében sportolt, és szerte a világon nagyon sok élvonalbeli sportoló mellett dolgozott edzőként. Ezt a könyvet azoknak írtam, akik úgy vélik, hogy a megfelelő testsúly és kicsattanó egészség megszerzése velünk született jogunk és egyben saját felelősségünk azoknak, akik hajlandóak tenni is a vágyott testi-lelki egészség eléréséért. Ezeken az oldalakon mindenki megtalálja azt a táplálkozási útmutatást, amire szüksége van ahhoz, hogy megszerezze, visszaszerezze és megtartsa azt a formás, erőt sugárzó testet, amiről álmodott, és azt az egészségi állapotot, amiről korábban még csak nem is álmodhatott.

Covers_253367
elérhető
4

Ismeretlen szerző - Vilma ​néni vegetáriánus receptjei
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Virágh Ursula - Patyi Árpád - Mikrohullámmal ​mesterfokon
Egészségesen ​akar táplálkozni? Kedveli a növényi alapanyagokból készült, vegetáriánus ételeket? Ízletes, zamatos húsételekre vágyik? Gyorsan el akar készülni a főzéssel-sütéssel? Új, különlegesen ízletes ételek receptjeivel találkozhat e kötetben, s a modern háziasszonyok kedvencében, a mikrohullámú sütőben, percek alatt el is készítheti őket.

Ránky Edit - Müzlicsemege ​a natúrkonyhában
A ​kásaként elkészített gabonafélék tejjel és tejtermékkel, olajos magvakkal és gyümölcsökkel történő mindennapos fogyasztása a régmúltba vezethető vissza. Ezt a szinte elfeledett ételkombinációt, az ún. müzlit elevenítjük itt fel. Nem tudományos értekezés ez a mű, csupán a hagyományokra épülő építkezési kultúrát kívánja röviden ismertetni. A füzetben olvasható értékelések és méltatások egy része nem tudományosan igazolt tapasztalatokra épült, hanem egyéni megfigyelések vannak mögöttük. Az itt leírt receptek alapján a fantáziadús háziasszony számtalan müzlivariációt készíthet a család asztalára.

Schirilla György - Vegetáriánuskönyv
Vegetáriánus ​könyv - Hogyan vihetjük legtöbbre az életben ? Mi, vegetáriánusok - nem csinálok titkot belőle -, a legfőbb hangsúlyt életvitelünkben a boldogság megszerzésére helyezzük. Ezért egész vegetáriánuskönyvemnek a boldogság megszerzéséhez szükséges módszerek széles körű feltárása lehet csak a célja.

Schirilla György - Az ​élet patikája
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Boook_vegasztromania_2d_web
elérhető
46

Bede Anna - Vegasztrománia
Bede ​Anna középiskolában tanít, emellett kiállításokat szervez és a Vegasztrománia blog szerzője. Fantasztikus fotóit, könnyű receptjeit évek óta kedveli a közönség, a blogot pedig 2012-ben a legjobb Gasztroblognak választotta a Goldenblog zsűrije. Bede Anna első könyvét ugyanazok az erények jellemzik, mint blogját: receptjei könnyűek, egyszerűek, nem igényelnek különleges jártasságot a konyhai műveletek terén. A mintegy 75 recept a hagyományos ételsor szerint oszlik fejezetekre, így az ételek között akad desszert, leves és főétel is. A bloghoz hasonló az a szellemiség is, ami a könyvet jellemzi: szerzője nem akar 'téríteni', nem akarja a vegetáriánus életmódot olvasóira erőltetni. Egyszerűen annyit szeretne bemutatni, hogy "a vega konyha nem csak a rántott sajtot jelenti" - teszi pedig mindezt sokoldalú, izgalmas receptek segítségével. A kötet receptjeinek nagy része exkluzív, azaz kizárólag a könyv számára készül, és a Vegasztrománia blogon nem jelenik meg. Hasonlóan exkluzívak a fotók, melyeken a szerző a blogtól megszokott stílusban és képi világgal jelennek meg az ételek. A recepteket és fotókat egy fiatal grafikus könnyed, játékos illusztrációi egészítik ki majd a könyvben.

Schirilla György - Az ​élet könyve
Az ​ember a sorsát kizárólag egészségének, jellemének és logikai gondolkodásának állandó erősítésével irányíthatja. Boldogságunk egyedüli eszköze a logikus, célszerű, magunknak és másoknak használó cselekvés. Az emberi létforma igen fontos feladattal, az önmegvalósítással és a gondolkodással jár. Minden nehézség elviselése kizárólag felkészülés kérdése. A világ jobbításának egyedüli módja lehet az ifjúság szívének nemesítése és tudásának okos gyarapítása. A természet törvényei szerint tetteinknek alapvetően két következménye lehet: Jutalom vagy bűnhődés. Szeressük az embereket és akkor ők is szeretni fognak minket. Csak egészséges testtel és lélekkel lehet boldogulni és másokat boldogítani. Az erkölcsi világrendnek csaknem valamennyi törvénye egy főtörvényre vezethető vissza, amely azt mondja: Légy igazságos! A vegetáriánus életfilozófia lényege: Az emberi életnek egyetlen értelme lehet: A többi ember szolgálata. - Aki nem e szerint próbál élni, az sohasem tudja boldogságát kiküzdeni.

Hargitai György - Vegetáriánus ​ételek
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál törekedtünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek könyvünkbe. Reméljük, a PRÍMA SZAKÁCS mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Schirilla György - A ​legnagyobb hazugság
Nehéz ​nem elfogultnak lenni, ha az embert olyasvalamire kérik fel, hogy egy nem mindennapi teljesítményeket felmutató ember - jelen esetben Schirilla György - legújabb könyvéhez előszót írjon. Az ő esetében ugyanis csak legekről lehet beszélni, legyen az bármi is. A végletek embere, aki már sok alkalommal megmutatta, hogy az emberi teljesítőképesség határai szinte végtelenig is kitolhatók, csak megfelelő alany kell hozzá. Schirilla ilyen, nem mindennapi, vagy ahogyan mondani szokták, "hétköznapi" ember. Ő jelenség minden tekintetben, még a magyar sport egén is. És akkor is, ha nem volt igazi, őt megillető megbecsülésben része soha még. Pedig, hogy mennyire megérdemelte volna az igazi elismerést, azt igazán csak most mérhetjük fel, amikor a sport szürke hétköznapjait éli. És az eredmények is csak "ad hoc" születnek.

S. Deli Magda - Szója ​konyha
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók