Ajax-loader

'vegetáriánus' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Lénárt Gitta - Élő ​ételek könyve
Az ​élő – azaz nyers, 43 ºC fölé nem hevített – ételek fogyasztását ajánló új táplálkozási irányzat egyre növekvő népszerűségének oka elsősorban az azzal járó életmódváltozás áldásos hatásában rejlik. A hőkezeletlen, magas energiájú növények és gyümölcsök olyan „energiabombát” jelentenek szervezetünk számára, amely biztosítja egész napi aktivitásunkat. Növekszik koncentrációs képességünk, fizikai teljesítményünk, eltűnnek a gombás megbetegedések, bőrünk élővé, tisztává válik. Természetesen mindezek mellett ha igényünk van rá, ehetünk főtt ételeket is. A fontos az, hogy minél több friss zöldséget és gyümölcsöt fogyasszunk, s ezt nagy örömmel, megelégedettséggel tegyük! Ebben nyújt segítséget ez a Magyarországon úttörő könyv.

Judy Ridgway - Vegetáriánusok ​könyve
A ​szakácskönyv közel kétszáz receptjéhez az ötletek a nagyvilág híres konyháiból származnak: levesek, raguk, pástétomok szerepelnek az észak-európai tradíciókban, jelen vannak a Távol-Kelet, Észak-Afrika és Közép-Kelet specialitásai csakúgy, mint a mediterrán gasztronómia több jellegzetes étke. A receptek tanúsítják, hogy a vegetáriánus étrend is éppen olyan élvezetes és tápláló lehet, mint a hagyományos konyha termékei. Házi készítésű levesek, ízletes előételek, gyors ételek (snacks) gazdag választéka mellett főtt tészták népszerűsítik az olasz konyhát (lasagne tekercsek, szicíliai tészta), az ún. kevert-sült ételek a kínai gasztronómiát. A kötet ajánl sütőben vagy kemencében készíthető finomságokat is (felfújtak és casserole tálak), tojás- és sajttálakat és sok-sok salátát. Nem mindennapi ételeket kínál rendkívüli alkalmakhoz, pl. díszebédekhez, svédasztalokhoz. Tárgymutató segíti a keresést, illetve rövid bevezető tanulmány szól általánosságban a vegetáriánus táplálkozás előnyeiről és esetleges veszélyeiről.

Kurma Dásza - Ínycsiklandó ​vegetáriánus ételek
A ​szerző, Kurma Dásza az egyik legünnepeltebb krisnás séf, aki jól tudja, hogy a lelki dolgok élvezetéhez, csakúgy mint, mint az egészségmegőrzéséhez, elengedhetetlen a megfelelő táplálkozás. Kurma jó adag humorral, türelemmel és lelkesedéssel adja tovább tudását egyre növekvő, ínyencségekre is fogékony közönségének világszerte. A több száz nemzetközi receptből álló gyűjtemény sokéves kísérletezés és finomítás eredményeként került be ebbe a fölöttébb praktikus és szemet gyönyörködtető szakácskönyvbe.

Varga Balázs - Fehérjemítosz
Növényi ​sporttáplálkozás a gyakorlatban. Tudományos alapokon, fikciótól mentesen! Miért tud egy sportolónak több energiát biztosítani egy megfelelően beállított növényi alapú étrend? Valóban lehetséges masszív izomzatot építeni csak növényi étrenden? Tényleg lehet fogyni kalóriaszámolás nélkül? A Fehérjemítosz átfogóan, tudományos alapokon foglalkozik a növényi alapú sporttáplálkozással. Világosan és közérthetően mutatja be, milyen élettani összefüggés van az étrend és a sportteljesítmény között. Nem csak sportolóknak szól, hanem minden olyan embernek, aki szeretne szálkás és egyben izmos testet elérni megkötések nélkül. Végre egy könyv, ami utat mutat a sok táplálkozási étrend útvesztőjében és ismerteti, hogy az egészséges étkezés nem a kalóriaszámolásról szól. Ez a könyv nem csak sporttáplálkozással foglalkozik, számtalan étkezéssel kapcsolatos tévhitet és mítoszt oszlat el, megannyi hasznos és szükséges tanáccsal szolgál.

Covers_433254
elérhető
19

Han Kang - Növényevő
"Sohasem ​látott még testet, amely ennyire sokat tudna mesélni, mégsem több önmagánál." Jonghje álmában vér, nyers hús és a halál kísért. Másnap az asszony, akinek élete és házassága is átlagos, kitakarít minden állati eredetűt az otthonukból. És az életükből eltűnik az íz. A férje elkeseredett részletességgel beszéli el, hogy a növényevés feldúlja a házasságukat, és egyre abszurdabb események láncolatát indítja el. A szűkebb család mindent megtesz ez ellen, először a nő lelkét, majd a testét veszik célba, de Jonghje megszállottan halad a maga választotta úton... az elidegenedés felé. Közben a történet társadalmi szokások, nemi szerepek és legális hétköznapi bántások mélyén gyökerező organikus emlékművet emel egy szabadulni vágyó életnek: egy nő életének ezen a világon. A nemzetközi Man Booker-díjjal kitüntetett Növényevő világszerte átütő irodalmi sikert aratott. A koreai Han Kang csodálatos és felkavaró regénye tabukról és lázadásról, erőszakról és erotikáról, a lélek metamorfózisáról szól; igazi kafkai történet.

100legjobb_vega
1

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb vegetárius étek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Armin Risi - Ronald Zürrer - Vegetáriánus ​élet
Vegetáriánusnak ​lenni. Ez az életmód nemcsak egy pusztán egészséges, teljes értékű táplálkozási mód, hanem egy tudatos életstílus kifejeződése is. Sokak számára azonban nem könnyű az azonnali, tisztán vegetáriánus táplálkozásra való átállás. Sok megválaszolatlan kérdés, tévhit és információ hiány nehezíti az érdeklődők útját. Igaz, hogy az ember "mindent" meg tud enni, azonban ez távolról sem jelenti azt, minden, amit megeszik, számára jó és egészséges is. Ez a rendkívül szórakoztató könyv - tele szellemes idézettel olyan híres emberektől, akiket a világ legkiválóbbjainak tart minden kor, napjaink sztárjainak megdöbbentően mély meglátásaival, lehengerlő orvosi és tudományos tényekkel- valóban választ ad a sok kérdőjelre és mindenkihez szól. Talán ez a titka hihetetlen népszerűségének Európa-szerte, ahol a legismertebb mű a témában és végre magyar nyelven is olvasható!

Nagy Réka - Ökoanyu ​a konyhában
Egyesével ​csomagolt füge, paradicsom tálcán, egy fürt spanyol szőlő műanyag dobozkában. Elképesztő mennyiségű szemetet hurcolunk haza csomagoló anyag formájában, és számos olyan tárgyat veszünk meg, amit sosem fogunk használni. Ökoanyu ezúttal is fontos problémákra világít rá, fáradhatatlanul kutatja fel az újabb trendeket, jár a teflon, a pálmaolajat tartalmazó pattogatott kukorica rejtélyének nyomában és beszámol a reményteli tendenciákról. Rengeteg apró trükköt, ötletet kapunk alapkonyhánk felszerelésére, a kamra és a hűtőszekrény optimális kialakítására, a biztonságos élelmiszerek beszerzésére – figyelembe véve a környezetvédelmi és fenntarthatósági szempontokat. És hát a könyv húsmentes ételei! Egyszerű, de pont ezért nagyszerű levesek, főételek, könnyű tavaszi saláták, ínycsiklandó kencék és krémek, nyalánkságok és frissítő italok sorakoznak - a szerző bájos "szösszeneteivel" fűszerezve -, melyekből hiányzik a hús és még sincs egy percig sem hiányérzetünk.

Lusztig Tamás - Csigó László - Hús ​nélkül
Nem ​is gondolná az ember, milyen finom ételeket készíthetünk és kóstolhatunk hús nélkül is. A kötetben olyan receptek szerepelnek, mint a sütőtök krémleves fokhagymás krutonnal, márványsajttal töltött körte, cukkini szeletek kapros burgonya köntösben, sáfrányos rizs pirított mandulával és sajtgolyókkal, zöldségszalmával töltött rétes tejszínes parajmártással, és így tovább... Jó étvágyat!

Mikkonen Virpi - Tuulia Talvio - Fagyivarázs
A ​szemnek és szájnak egyaránt gyönyörködtető könyv több mint 80 varázslatos, újszerű fagylaltötletet kínál. A kizárólag tiszta, természetes hozzávalókból, magtejekből és gyümölcsökből készült receptek elkészítéséhez még fagylaltgép sem szükséges. A forró nyári napokra tökéletes, könnyű, gyümölcsös szorbetektől, az izgalmas fagylalttortákon át a csokis fagyikelyhekig mindenki megtalálhatja a kedvencét. A szerzők a kiegészítőkről sem feledkeztek meg: tölcsért, tejszínhabot és tortaalapot is készíthetünk a könyv segítségével. Lepjük meg önmagunkat, családunkat és barátainkat ezekkel az egészséges fagyicsodákkal!

Lénárt Gitta - Élő ​italok könyve
A ​smoothie nevet mind hallottuk már, kapni lehet minden nagyobb bevásárlóközpontban, ám kevesen tudják, hogy valójában mit is takar ez a név. A nyers vagy élő italokat hívjuk így, amik magát az életenergiát jelentik. Az élő italok – azaz smoothie-k - forradalmi változást hoznak életünkbe, olyan mennyiségű gyümölcsöt és zöldséget juttatunk a szervezetünkbe, aminek megrágása igen sok időt és energiát venne igénybe. A turmixolás, facsarás hatására a sejtfalat feltörjük, így az italokból a tápanyagok nagyon gyorsan felszívódnak, szinte azonnal eljutnak sejtjeinkhez és természetes energiákkal táplálják azokat. A frissen készített zöldség- és gyümölcslevek rendszeres fogyasztásával megerősítjük immunrendszerünket, így segítjük a szervezet öngyógyító törekvéseit. Lénárt Gittának, az élő ételek első számú magyarországi szakértőjének előző két kiadványának - Élő ételek könyve és Élő édességek könyve - elsöprő sikere, a szerző számos rádió- és televíziós meghívása és szereplése azt igazolja, hogy egyre többen keresünk olyan megoldásokat, amelyek segítségével megőrizhetjük egészségünket, karcsúságunkat, ugyanakkor ízlelőbimbóinknak is felejthetetlen élményt nyújtunk. Nagy szeretettel ajánljuk a sorozat következő kötetét, mely az élő italok, a nyers levek világába kalauzolja az ínyenc érdeklődőt.

Szepesi Dóra - Főzz ​évszakok szerint!
Szepesi ​Dóra, újságíró, életmód-tanácsadó és terapeuta vagyok. Szakterületem: főzőtanfolyamok, szakácsképzés, tanácsadás, szakcikkek írása. A makrobiotikát Horváth Éva berlini főzőiskolájában ismertem meg. Közösen írtunk három életmód- és receptkönyvet, amelyek 1991 óta folyamatosan fellelhetők a piacon. Cím szerint ezek: A fiatalodás művészete, a Harmónia az ételben, harmónia az életben, és a Boldog szülő, boldog gyerek. Horváth Éva önzetlen szellemében szeretném ajánlani a makrobiotikát mindenkinek, aki nyitott egy "nagyobb életre", tágasabb valóságra, játékosságra, kreativitásra. Öröm és ajándék, hogy a tanítványa lehettem." (a Szerző) Aschenbrenner Sándor, újságíró, fotós. Fotói közel hozzák az olvasóhoz a különleges nevű fogásokat. Könnyebben el tudjuk képzelni például, hogy néz ki a rakott csicsóka köleskolbásszal, milyen pompásan mutat a zöldségnyárs, mennyire vonzó az egzotikus fűszeres lencse, vagy milyen mesebeli tájra hív a sütőtökleves... Képei nem csupán esztétikus ételfotók: a recepteken túl tovább mesélnek az ételekről, az alapanyagokról.

Ismeretlen szerző - Kedvenc ​szakácskönyvem - Vegetáriánus konyha
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_219680
Vegetáriánus ​finomságok Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Vegetáriánus ​finomságok
Könyvünk ​is bizonyítja, hogy húsok nélkül is megrakhatjuk asztalunkat finomságokkal. Salátákat, snackeket, leveseket és főételeket leíró, több mint 55 receptünk ad ötletet a vegetáriánus ételek kedvelőinek. A receptek leírása közérthető, így elkészítésük egyszerű. Megkönnyítik a válogatást a receptek elején közölt információk, a kalóriaadatok, az elkészítéshez szükséges idő és az ízek jellemzői.

Cornelia Schinharl - Wok ​- vegetáriánus ételek
Elég, ​ha egyszer kipróbálja a mogyorós zöldség-golyókat mangóágyon, a rántottát édes-csípős zöldségekkel, a ropogós tésztát kukoricával és spenóttal, valamint a többi zöldségekkel, tofuval, rizzsel és tésztával készített ételt - bizonyára rabul ejti a fenséges ízek birodalma. Rázogatva kevergetés, pirítás, gőzölés, párolás, főzés, olajban sütés: a mindentudó wokban a világ minden tájáról származó vegetáriánus receptek gyorsan és vitaminkímélő módon elkészíthetők. Konkrét tippek és gyakorlati tanácsok a wok vásárlásához, tisztításához és persze főzéshez.

Kövesdi Natália - Nagyi ​és Nati szakácskönyve
Ez ​a könyv nem más, mint hosszú, egészséges, kiegyensúlyozott életének záloga. Mindannyian tudjuk, egy szerkezet élettartama és teljesítőképessége elsősorban attól függ, a számára legmegfelelőbb üzemanyaggal működtetik-e. A legbonyolultabb és legérzékenyebb szerkezetet, saját szervezetünket azonban ritkán juttatjuk a számára legjobb üzemabyaghoz, táplálékhoz. Talán azért, mert az gondoljuk, hogy ami egészséges, sz íztelen, élvezhetetlen, vagy legalábbis drága. Kövesdi Natália könyve, receptjei ennek az ellenkezőjét bizonyítják. A makrobiotika magyar ízléshez és étkezési hagyományokhoz igazított gazdag ízvilágát kínálja a szerző, aki családjával eggyütt évek óta e táplálkozási rend szerint él, és főzőtanfolyamain hallgatói ezreit győzte meg előnyeiről. Bevezetőjét az elmúlt évek során szerzett tapasztalataival illusztrálja,receptgyűjteményében pedig több mint kétszáz egyszerű, könnyen és gyorsan elkészíthető, olcsó fogást ír le, nemcsak ebédre, hanem reggelire és vacsorára is. Az összes alapanyag - gabonaféle, zöldség, gyümölcs, hüvelyes, olajos mag - könnyen beszerezhető. Noha a szerző megadja, melyek a makrobiotikában az ajánlatos és a nem ajánlott ételek, mindenkire rábízza a választás lehetőségét. Rhon Rosenthalt, tanítómesterét idézve azt mondja: aki eddig egy héten hétszer húst evett, s ezentúl egyszer más, egészséges fogást választ, máris sokat tett egészségéért. E szakácskönyv igaz különlegesség. először foglalja össze és alkalmazza a mahógyar visznyokra és étkezési hagyományokra a makrobiotikát, amit a világon milliók alkalmaznak sikerrel. Rég várták ezt a makrobiotika hívei. Eredményesen forgathatják a vegetáriánusok, a diétára szoruló betegek, és mindazok, akik szívesen tesznek családjuk asztalára új, egészséges, olcsó ételeket.

Egyedi Péter - A ​vegetárius főzés örömei
E ​receptek a virágzó India szakácsművészetét reprezentálják. Indiában ősi idők óta hagyomány a hús nélküli étkezés. Csupán növényekből és tejtermékekből nagyon tápláló és ízletes ételeket készítenek, s ezek a magyar ízlés számára is igen kedvesek. Mind a mai napig ilyen módon étkezik a világon 500 millió ember. Mindenkinek ajánlom, hogy próbálja ki, milyen egy ebéd, amit a következő finom fogásokból készítettek el: sak (étvágygerjesztő zöldfőzelék), dahl (fehérjedús, erőt adó leves feles borsóból), puri vagy csapati (India kenyere), sukta (ízes zöldségétel), szamósza (félholdak fűszeres töltelékkel), halava (önálló fogásként is fogyasztható édesség) laddu és haribol golyócskák (édes labdacsok) és végül nektár (gyümölcsös joghurt). Ez a könyv csupa olyan receptet tartalmaz, melyek hozzásegítenek a korszerű, egészséges táplálkozáshoz. Éppen ezért javaslom mindenkinek, hogy ízlelje meg ezeket az ételeket; a szakma ínyenceinek, a nagyközönségnek, és azoknak is, akik szeretnek valami különlegessel találkozni az életben. Biztos vagyok benne, hogy csodálatos, új ízzel lesz gazdagabb az, aki a leírásokat pontosan követve, elkészíti ezeket.

Covers_555533
Tündérkonyha Ismeretlen szerző
15

Ismeretlen szerző - Tündérkonyha
A ​könyv tündérei több, mint 200 olyan recept elkészítésébe avatják be az olvasót, amelyek nem tartalmaznak húst, tojást és tejterméket, ezért bátran főzhetnek belőle azok is , akik önszántukból vagy valamilyen betegségből kifolyólag speciális diétán élnek.

Bliszkó Viktor - Vegetáriánus ​receptek
Vegetáriánus ​receptek a Bükk mellől, messze túl a rántott gomba, rántott karfiol, rántott sajt „szentháromságon”... – nem csak vegetáriánusoknak. Tényleg egyszerű, hétköznapi alapanyagokból álló receptek, a családi étlap bővítésére is kiválóan alkalmasak. Ez a könyv azonban nem csak a receptekről szól, hanem a „csatolt kisszínesek“ személyes hangvétele mentén Viktorról is, aki programozó létére – vagy pont emiatt – precíz és a végletekig tökéletesített recepteket ad át nekünk. Nem kell attól félnünk, hogy csak második-harmadik próbálkozásra sikerül valamelyik ételt elkészítenünk. Az útmutatásokat betartva garantáltan már az első alkalommal finomat ehetünk. Jó étvágyat!

Kurma Dasa - The ​Higher Taste
The ​Higher Taste is a practical guide to the exciting new world of gourment vegetarian cooking...for a higher purpose. Discover the health and economic advantages, as well as important ethical and spiritual considerations, of this eco-friendly approach to diet and nutrition. The Higher Taste will teach you how to dramatically improve your life by changing the way you eat. This is the revised second edition of this popular book with brand new recipes by Kurma Dasa.

Lénárt Gitta - Élő ​édességek könyve
A ​szerző ezúttal a legsikeresebb édességreceptjeit osztja meg lelkes olvasóival. Az élő ételekre jellemzően ezek a finomságok hőkezelés, sütés és főzés nélkül készülnek, így a bennük található értékes tápanyagok, vitaminok és enzimek továbbra is kifejthetik áldásos hatásukat. Az alapanyagaik között elsősorban rostban gazdag gyümölcsök és olajos magvak szerepelnek, nem tartalmaznak azonban lisztet, tojást, tejtermékeket, fehér cukrot. Fontos szempont, hogy a legtöbb édesség néhány perc alatt elkészül. Nincs szükség hosszú sütési időre, a tisztítás, a szeletelés vagy a turmixolás után rövidesen tálalhatjuk az ízletes, egészséges falatokat. Gitta sikere többek között lenyűgöző fantáziájának és kreativitásának köszönhető, amelyet a könyv igényes kiállítása is híven tükröz.

Covers_426097
Vegetáriánus ​ételek Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Vegetáriánus ​ételek
Több ​mint 40 könnyen elkészíthető és kipróbált recept. Klasszikus vegetáriánus ételleírások a világ minden tájáról. Izgalmas, különleges receptek fűszeres előételekhez, falatokhoz, kiadós főételekhez, ropogós süteményekhez, gyümölcsös desszertekhez. Főzési tanácsok, tálalási javaslatok és ötletek a változatos ételkészítéshez. Minden receptet látványos színes képek és a hozzávalók rajzos ábrái kísérik.

Bonifert Anna - Állatvédők ​könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Richard D. Ryder - A ​tudomány áldozatai
"Könyvemmel ​az a célom, hogy egyrészt hitelesen bemutassam, miként gyötri az ember tudományos kutatásai közben az állatokat, másrészt pedig változtatásokat javasoljak. Nem szándékozom a tudósok becsületébe gázolni, csak kétségbe vonok egy rögződött rossz hagyományt. Könyvem azon az előfeltevésen alapszik, hogy az ember morális felelősségének át kell nyúlnia saját faja határain, és ki kell terjednie minden szenvedő teremtmény jogaira és érdekeire. Az állatok védelmét komoly szakmai kérdének tekintem, amely meggyőződésem szerint kivételesen nagy figyelmet érdemel ma, az állatok soha nem látott mértékű kizsákmányolásának korában."

Elisabeth Döpp - Christian Willrich - Vegetáriánus ​ételek
Több ​zöldséget és gyümölcsöt! - talán ez az egyetlen pont, amiben minden táplálkozástudományi szakember egyetért. Akár csak egészségesebben szeretne étkezni, akár karcsúsodni vágyik, akár évek óta a vegetáriánus konyha híve, könyvünkben biztosan talál új ötleteket, amelyek fokozzák erőnlétét, vitalitását. Számos recept az ananászos kreol rizstől a dinnyecsatnin és a sáfrányos muffinon át a mandulás tönkölyfasírtig.

Boook_vegasztromania_2d_web
elérhető
45

Bede Anna - Vegasztrománia
Bede ​Anna középiskolában tanít, emellett kiállításokat szervez és a Vegasztrománia blog szerzője. Fantasztikus fotóit, könnyű receptjeit évek óta kedveli a közönség, a blogot pedig 2012-ben a legjobb Gasztroblognak választotta a Goldenblog zsűrije. Bede Anna első könyvét ugyanazok az erények jellemzik, mint blogját: receptjei könnyűek, egyszerűek, nem igényelnek különleges jártasságot a konyhai műveletek terén. A mintegy 75 recept a hagyományos ételsor szerint oszlik fejezetekre, így az ételek között akad desszert, leves és főétel is. A bloghoz hasonló az a szellemiség is, ami a könyvet jellemzi: szerzője nem akar 'téríteni', nem akarja a vegetáriánus életmódot olvasóira erőltetni. Egyszerűen annyit szeretne bemutatni, hogy "a vega konyha nem csak a rántott sajtot jelenti" - teszi pedig mindezt sokoldalú, izgalmas receptek segítségével. A kötet receptjeinek nagy része exkluzív, azaz kizárólag a könyv számára készül, és a Vegasztrománia blogon nem jelenik meg. Hasonlóan exkluzívak a fotók, melyeken a szerző a blogtól megszokott stílusban és képi világgal jelennek meg az ételek. A recepteket és fotókat egy fiatal grafikus könnyed, játékos illusztrációi egészítik ki majd a könyvben.

Hémangi Dévi Dászi - A ​kerttől a konyháig
Különleges ​könyvet tart kezében a kedves Olvasó. A főzést, a táplálkozást az élet szerves részeként bemutató, a mindennapok, az évszakok változásaihoz harmonikusan alkalmazkodó szakácskönyvet. Eleven, élő receptgyűjteményt, mely a természettől, táplálékaink „otthonától” a saját otthonunkig, a konyhánkig, megterített asztalunkig követi nyomon a főzés folyamatát. A konyhát nem egy elszigetelt helyiségként kezeli, ahol a munkából fáradtan hazaérő családanyák elkészítik férjüknek, gyerekeiknek a vacsorát, a másnapi ebédet, hanem egy olyan élettérként, ami a nappalihoz, a gyerekszobához hasonlóan szintén az élet része, ahol öröm létezni és alkotni. Sőt, ledönti a falakat a nyersanyagok világa és a konyhába kerülő táplálékok között: bevonja a kertet, a kertészkedést is a folyamatba, s ezáltal valóban teljessé, divatos kifejezéssel élve holisztikussá teszi a táplálkozás egészét. Egyszerűen, gyorsan elkészíthető, az év adott szakaszában a legolcsóbban beszerezhető hozzávalókból álló fogásokat oszt meg velünk a szerző, a kertészkedéssel, a főzéssel kapcsolatos praktikus tanácsokat, s szinte olyan titkokat is, melyeket a szakácsok általában nem szívesen árulnak el másoknak. A receptek ezáltal elevenné, életszerűvé, barátságossá válnak, kedvet kapunk a főzéshez, ami a főzésben kevésbé jártasak számára is könnyen követhető, egy-egy apró mozzanatra, fortélyra is kiterjedő személyes hangvételű szöveg mellett annak is köszönhető, hogy a sorok mögött egy valódi ember arca rajzolódik ki, aki egyszerűen átadja nekünk mindennapi tapasztalatait, sőt, azt az örömöt is, amit a főzés jelent számára. Az indiai, védikus recepteken alapuló fogások mellett nagyon sok számunkra is ismert európai (magyar, olasz stb.) étel vegetáriánus változatát is bemutatja. Krisna-hívő szakácsról lévén szó valójában egy meditatív szakácskönyvet ad a kezünkbe: ha kimondatlanul is, de érezhető, hogy lapjain a főzés az élet minden területét átható odaadás és meditáció részeként bontakozik ki.

Horváth Éva - Szepesi Dóra - Harmónia ​az ételben - Harmónia az életben
Valamennyien ​egészségesek és boldogok szeretnénk lenni. Ehhez azonban nem elsősorban a betegségek elkerülése a fontos, hanem meg kell tanulnunk, hogyan lehetünk lelkileg harmonikusak, munkánkban aktívak, eredményesek. Ebben nyújt segítséget ez a könyv, hangsúlyozva, hogy a főzés makrovegetáriánus módra nem csupán ételkészítés, hanem világszemlélet is.

Covers_222102
Vegetáriánus ​konyha Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Vegetáriánus ​konyha
A ​vegetáriánus étrend egyre növekvő népszerűsége nyomán a hús nélküli ételek a világ gasztronómiájában is mind nagyobb teret nyernek. A konyhafőnökök mesterségbeli tudásukat latba vetve, lelkesen kreálnak egész menüsorokat, így aztán a hús nélküli fogások napjainkban már igazán változatosak és ínycsiklandók. Könyvünkben pompás recepteket kínálunk az „igazi” vegetáriánusoknak vagy a „vega” vendégeket váróknak, de azoknak is, akik a változatosság kedvéért döntenek olykor a hús nélküli fogások mellett.

Ismeretlen szerző - Vegetáriánus ​ételek - Változatos, friss és finom
Jóllakni ​hús nélkül? Természetesen! Ez a kis receptkönyv bebizonyítja, miként változik a "köret" pompás főétellé. A világ különböző tájairól származó ínycsiklandó saláták és főzelékek éppoly meggyőzőek, mint a burgonyából, rizsből, tésztából vagy teljes kiőrlésű gabonafélékből és hüvelyesekből készített főételek. Vigyünk színt az életünkbe egészséges ételekkel. Kényeztessük magunkat és a családtagjainkat új ízekkel, s közben felejtsük el a húst, a halat és a kolbászt!

Rose Elliot - Food ​Combining for Vegetarians
Food ​combining -- the Hay system -- offers a wonderful way of eating for health. Now the Hay system has been adapted especially for vegetarians. This book contains exciting vegetarian menus, over 150 recipes and serving suggestions, showing how easy it is to put food combining into practice.

Carole Handslip - Vegetarian ​Cooking
Designed ​for both the amateur and the more experienced cook, this book is one of a range of paperbacks which form a complete cookery library. A selection of vegetarian recipes, including soups, starters, salads, main-course egg, cheese and vegetable dishes and a selection of dishes based on beans, pulses and nuts are included as well as a range of recipes for puddings, breads and cakes. Advice on planning vegetarian meals and nutritional information is also featured.

Kollekciók