Ajax-loader

'konyha' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Covers_38723
Muffinok ​és sütemények Ismeretlen szerző
elérhető
4

Ismeretlen szerző - Muffinok ​és sütemények
Az ​otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek uzsonnacsomagjába való egyszerű, laktató süteményt vagy eredeti ötleteket keresünk egy családi ünnepséghez, akár csak egy kis kényeztetésre vágyunk a reggeli kávénk mellé, itt minden alkalomra megtaláljuk a megfelelőt.

Horváth Ilona - Szakácskönyv
Horváth ​Ilona népszerű szakácskönyvének XIV., - F. Nagy Angéla által - átdolgozott kiadása, megőrizve azokat az erényeit, amelyek eddig is kedveltté tették kezdő és gyakorlott háziasszonyok körében, korszerű, egészségesebb táplálkozás kívánalmainak megfelelő tájékoztatással is segíti az olvasót. Ismerteti a legújabb konyhatechnikai eljárásokat, az újfajta főzőedények használatát, a konzerv- és mirelitkészítmények, a félkész ételek, porok, ízesítők felhasználását és előnyeit. Az előkészítő eljárások ismertetése mellett sok jó tanácsot ad a korszerű otthoni és a szabadban való vendéglátás változatossá tételére is.

Covers_227585
elérhető
0

Ismeretlen szerző - 33 ​édesség lépésről lépésre
Nem ​mindennapi szakácskönyvet tart kezében a sütés-főzést, no és a hasát kedvelő olvasó. Munka közben lestük meg mesterszakácsainkat, hogy Ön lépésről lépésre, velük együtt haladva készíthesse el a finomabbnál finomabb fogásokat. A receptek mindegyikét kipróbáltuk, ezt bizonyítják a főzés közben készített fotók is. Reméljük, hogy a színpompás képek meghozzák kedvüket a könyvünkben található finomságok elkészítéséhez. Az ételek leírását több hasznos információval egészítettük ki, így biztosan nem marad megválaszolatlan kérdés, melyiket válasszuk.

Hargitai György - Sütés, ​főzés mikrohullámmal
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek a könyvünkbe. Reméljük a PRÍMA SZAKÁCS mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Erdélyi Lajosné - Rakjuk ​el télire
Mi ​indokolja a házi tartósítást? Mindenekelőtt az otthoni befőzés hagyományai. Sok tapasztalat, megfigyelés és találékonyság szólt kitűnő eredményeket. Ezeket érdemes megőrizni, továbbfejleszteni. A jól sikerült befőttek nemcsak a család változatos, egészséges étkezéséhez járulnak hozzá, hanem elkészítésük is öröm. A szerző olyan érdekes ízjavító anyagokat is javasol, mint például a cseresznye- vagy meggyfaág, amelyek az ipar által előállított termékekbe - érthető módon - nem kerülhetnek bele. A feldolgozás sokféle lehetősége közül a legmegfelelőbbet kiválasztani, ami egyúttal ízlésünknek is a legjobban megfelel, csak kellő szakismeret alapján lehet. Ehhez kívántunk segítséget nyújtani e könyv közreadásával. Mielőtt munkához lát, lapozza fel a tartalomjegyzéket!

Kordos Szabolcs - Eszem-iszom, ​Hungary
Milyen ​bűnös titkokat őriznek az éjszakai mulató sokat látott alkalmazottai? Miként válik a konzerv töltött káposztából luxuséttermi főfogás? Mi hever a tányérunkon valójában és egyáltalán, hogyan került a csizma az asztalra? A nagy sikerű Luxushotel, Hungary, Taxisvilág, Hungary és Turista from Hungary szerzője legújabb könyvében első osztályú éttermek, lángosos bódék, késdobálók és trendi bárok kulisszatitkairól rántja le a leplet. Tartson vele ezen a különleges utazáson, ismerje meg a vendéglátósok trükkjeit, történetét és nem utolsósorban azt, hogyan élnek túl bennünket, a nem éppen problémamentes vendégeket! A szórakoztató riportkötet bevezet a pult mögé, a konyhai lengőajtón túlra, de megmutatja azt is, hogyan viselkednek a hazai és nemzetközi sztárok vendégszerepben, és mit teszünk mi, egyszerű földi halandók, amikor egy üveg bor társaságában kieresztjük a gőzt. Merüljön alá a vendéglátás világába és garantáltan másként néz körbe, ha legközelebb ételt, vagy italt rendel!

Img
elérhető
1

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb mikrohullámú recept
A ​múlt század nyolcvanas éveiben jelentek meg hazánkban az első mikrohullámú konyhai sütők. Kereskedelmi forgalomban először csak a jó masszív, szovjet gyártmányú készülékekhez juthattak hozzá a szerencsésebbek (a még szerencsésebbek pedig nyugati turistaútjaikról hoztak magukkal összekuporgatott, szerényre szabott valutakvótájukból egy-egy csillogó- villogó, nyugati vagy távol-keleti készüléket). E készülékek zöme aztán nem a háztartásokban, hanem többnyire jellemzően az akkor már gomba módra szaporodó "gebines" vendéglátó-ipari kisüzemekben (bisztrókban, lacikonyhákban, lángos-sütödékben stb.) teljesített szolgálatot mint kiváló gyorsmelegítő eszköz. Ez volt a mikrohullámú sütők "hőskora" nálunk.

Romváry Vilmos - Fűszerek ​könyve
"... ​A hajóút 1519. szeptember 20-án kezdődött és az öt spanyol vitorlás alkotta flottából csak egyikük érte el - fedélzetén 18 emberrel - 1522. szeptember 6-án a hazai partokat. A hajó belseje azonban óriási vagyont, azaz 700 mázsa fűszert rejtegetett." Egy villanás a történelemből! A hires Magellán-expedició tragédiája és a tragédiában is siker: a világ legaromásabb fűszereivel gazdagodott Európa. S mindez akkor történt, amikor a borsot - mint a legértékesebb fűszert - a magyar patikáriusok aranymérlegen mérték és méregdrágán vásárolták lakomáikhoz a gazdagok. Pillantsunk bele egy XVI. századbeli kéziratos könyvecskébe, "Az erdélyi fejedelem udvari szakácskönyvé"-be. Szinte elöntött a fűszeráradat: "Tehénhús fokhagymás kaszás lével; tehénhús tiszta borssal, kukreittel; tehénhúspecsenye fenyőmaggal, murokkal, répával; vaddisznósült sóban, kakukkfűvel, vadalmával, ecettel, vöröshagymával, zsályával, majorannával, musttal, murokkal..." Az izeknek és illatoknak szinte végtelen sora! És vajon hol tartunk ma? Élünk-e a századokon át felhalmozódott fűszergazdagsággal? Dr. Buga László, közismert orvosi tanácsadónk, e könyv ajánló oldalain nem éppen igenlő választ ad: "Ahogy a történelmi fűszerek között csatangolok, az az érzésem, hogy a hires magyar konyha sokféle ize napjainkban kissé elszegényedett, megkopott. Mintha a szakácsok és gazdasszonyok megfeledkeztek volna róluk." A könyv szerzője még rá is dupláz: "Fűszereink nagy részét nagyanyáink nemcsak hogy ismerték, hanem kertjükben termesztették is. Ma azonban a boltban vásárolt borson, köményen, hagymán, petrezselymen, babérlevélen, majorannán kivül alig ismerünk más izesitőt." Nem használjuk ki tehát lehetőségeinket. A fűszerválaszték ma újra óriási, csak éppen nem tudunk róla. A könyv célja az, hogy részletesen ismertesse a kiváló, de elfelejtett, a meglevő, de helytelenül használt, az új és ezért még ismeretlen fűszerféléket és a fűszerezés tudományát. Olvasóink mindent megtalálnak itt, amit a fűszerekről, fűszerkeverékekről tudni jó: eredetüket, jellemzőiket, tulajdonságaikat, felhasználási lehetőségeiket, termesztésüket. Megismerkedhetnek a különböző pácokkal, mártásokkal, izesitőkkel, a fűszeres növényi ecetek összetételével, elkészitésével, használatával és tanácsokat kapnak fűszeres italok keverésére is. A könyv harmadik kiadását a szerző jelentősen átdolgozta és kibővitette. Néhány új növényt közöl, részletesen tájékoztat a fűszernövények házi termesztésével és tartósitásával kapcsolatos teendőkről. A modern táplálkozáshoz jó tanácsokat adnak az újonnan megirt fejezetek: "Korszerű ételek - korszerű ételizesités", "A méz, mint izesitő", "Fűszernövények a szépség szolgálatában". Mindezeken túl sok új receptet és ötletet találunk az átdolgozott műben. Ajánljuk minden háziasszonynak, diétás étrendű embertársunknak, a vendéglők és nagy éttermek szakácsainak, konyhafőnökeinek és a vendéglátóipar más szakembereinek. (Mezőgazdasági Kiadó, Budapest, 1979, Ötödik kiadás)

Covers_210489
Kínai ​szakácskönyv Ismeretlen szerző
elérhető
3

Ismeretlen szerző - Kínai ​szakácskönyv
A ​kínai konyha egyre nagyobb népszerűségnek örvend Európában. Habár első pillanatra nagyon távolinak és különlegesnek tűnnek a kínai ételek, ez ne riasszon el minket a kipróbálásuktól. A nálunk nem beszerezhető alapanyagokat és speciális eszközöket nyugodtan helyettesíthetjük mással. A jó kínai étel titka a sütési technika, amelyet dobva-rázásnak nevezünk. Ehhez a wok az ideális eszköz, de egy mély serpenyő ugyanúgy megfelel a célnak. Mielőtt nekilátnánk az első recept kipróbálásának, olvassuk el a bevezetőben ennek a sütési technikának az ismertetését. Kezdhetjük a tanulást akár ennek az egyszerű, de ízletes és mutatós rizstálnak az elkészítésével is. (fotóját lásd a borítón) Dobva-rázva sütött rizs paprikával - 4 személy részére Hozzávalók: 18 dkg hosszú szemű rizs, 1 evőkanál mogyoróolaj, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 zöldpaprika kimagozva és vékony csíkokra vágva, 1 piros paprika kimagozva és vékony csíkokra vágva, 1 evőkanál szójaszósz, só és paprika, 1 teáskanál szezámolaj. A rizst forró vízben megfőzzük, leöntjük róla a vizet és félretesszük. A wokban felforrósítjuk a mogyoróolajat, dobva-rázva megsütjük benne a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikacsíkokat és világosbarnára pirítjuk. Beletesszük a wokba a rizst, hozzákeverjük a szójaszószt, és addig folytatjuk a sütést, amíg a rizs teljesen átforrósodik. Sóval, paprikával és szezámolajjal ízesítjük, tálaljuk.

Randé Jenő - A ​világ ételcsodái - 45 ország konyhája
A ​szerző, dr. Randé Jenő így foglalja össze e könyvének koncepcióját egyetlen mondatban: "Mint a jó ételek-italok kedvelője mindig azt vallottam, s azt kívántam szüntelenül érzékeltetni, hogy a világ megismeréséhez a nyelv nemcsak mint a beszéd, hanem mint az ízlelés eszköze is nélkülözhetetlen. Bejárva a világot kelettől nyugatig, északtól délig, és bele-belekóstolva a világkonyha óriási kínálatába, mindig kívülállóként, elfogulatlanul igyekeztem ítéletet formálni." A magyar gasztronómia nagy örege, könyvünk szaklektora idézi Lénárd Sándornak, a magyar származású orvos-ételtudósnak fundamentális gondolatát A római konyha című könyvéből: " A zupát az itáliai partok mentén mindenütt másképp készítik. A cataniai ember hallani se akar róla mazsola nélkül, és a szicíliai ínynek általában kell az édeskömény... ...Tudok olyan zupákról, amelyeket sáfránnyal sárgítanak, amelyekbe babérlevél, kömény és narancshéj kerül...Ismerek halleveseket, amelyeknek védő és ihlető szellemei mintha Neptun kíséretébe tartoznának, ilyen a toszkán partok cacciuccó-ja, amelyhez az olajban piruló halakat elébb borral öntözik, vagy a bouillabaise (A franciák halászléje. _A szerkesztő megjegyzése._), Marseille büszkesége, mely fokhagymán kívül hagymát és póréhagymát is tartalmaz..." Benne van ebben az idézetben a világkonyha egyik alapvető jellegzetessége: ugyanazt - másképp. Köztudott, hogy a bécsi szelet, ami az egész világon elterjedt, nem eredeti bécsi fogás, Savoyai Jenő hozta magával Itáliából.

Egzotikus_konyha
Egzotikus ​konyha Ismeretlen szerző
elérhető
6

Ismeretlen szerző - Egzotikus ​konyha
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Péter Jánosné - Nyári ​édességek fagylaltok
Nagy ​melegben nincs kedve a háziasszonynak a sütő bekapcsolásával még nagyobb meleget csinálni. Az édes szájú család részére gyorsan lehet krémekkel, habokkal stb. finomságokat az asztalra varázsolni. Ez a füzet sokat segít ebben a varázslatban.

Toró Elza - A ​100 legjobb vadétel
Míg ​az álruhában vadászgató Mátyás király naphosszat leshette, mire előbukkan végre a vad, manapság a vadhúsok "szerelmesei" a megfelelő húskereskedésbe besétálva válogathatnak a legkülönfélébb csemegék között. Ősszel megkezdődik a vadászati idény, s ma már nem számít kiváltságnak, ha az ünnepi asztalra vadakból készült ínyencségek kerülnek. Vadhúsból sütni, főzni, bizonyos kihívást is jelent a kísérletező háziasszonyoknak, uraknak, elsősorban türelmet, mert ezeket a húsokat általában több napig kell előkészíteni, pácolni; utánajárást, hiszen nem mindegy, milyen fűszereket, pácokat alkalmazunk; körültekintést, mert a hagyományos krumpli, rizs köretek helyett s különleges kocsonyákkal, mártásokkal, párolt és sült gyümölcsökkel, zöldségekkel tesszük teljessé a vadhúsok finom zamatát. A vadhúsból készíthető ételeknek hagyományai vannak Magyarországon. Nem csak magyar ételekről van szó, külföldi mesterektől tanult ételeket, fogásokat is felhasználtak elődeink a magyar konyha színesebbé, értékesebbé tételének érdekében. A vadakat eleinte nyárson sütötték, de a XV. századból fennmaradt feljegyzések szerint a vadételekhez szorosan kapcsolódó pácolás fogalma már akkor ismert volt. Akkor még a vadakat saját levükben pácolták és főzték.

Polcz Alaine - Főzzünk ​örömmel!
"Polcz ​Alaine - talán éppen azért, mert az élettel szükségszerűen velejáró, de annak elkerülhetetlen végével, a halállal foglalkozik hivatásszerűen: a szó abszolút értelmében s elementárisan - életpárti. Azaz: ételpárti. Ez a könyve az örök női géniusz otthonteremtő, házi tűzhely körüli varázslástudományának és titkainak leleplezése- feltárása. A maga módján egyfajta mágia. Egy hiteles személyiség konyha- és életvezetési kalauza..." /Szilárd Gabriella/

Horváth Ildikó - Szabó Sándorné - Zöldséges ​ételek
Változatlan ​tartalommal, új külsővel jelent meg 2007-ben Receptvarázs sorozatunk. Mindenki ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások találhatók. Nem kell gyakorlott szakácsnak lenni a receptek elkészítéséhez, a viszonylag egyszerű alapanyagok felhasználásával bárki könnyedén finom ételt főzhet a saját, a családtagok és a vendégek megelégedésére. Reméljük, az ételcsoportok szerint összeválogatott receptgyűjteményeink gazdagabbá teszik az ünnepek és hétköznapok ételeinek választékát.

Bencsik Klára - Ivólevek ​házilag
A ​korszerű táplálkozáshoz nélkülözhetetlenek az ivólevek. Érdemes tehát otthon, házilag előállítani a kiskert terméséből vagy akciókon olcsóbban vett zöldségekből, gyümölcsökből a civilizációs betegségek természetes gyógyszereit. E könyvecske számos gyümölcs- és zöldségalapú ivólé, gyógyturmix, egészséges üdítőital készítéséhez és fogyasztásához ad tanácsokat.

Kótun Károlyné - Házunk ​tája - konyhánk tája
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

M_0001
Mikrohullámú ​ételek Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Mikrohullámú ​ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_349514
A ​főzés tudománya Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - A ​főzés tudománya
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Scan0001
elérhető
1

Barta Miklós - Sajtételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halász Zoltán - Mesélő ​szakácskönyv
Helyezkedjünk ​el a karosszékben, dőljünk hátra kényelmesen. Hagyjuk, hogy peregni kezdjenek a levesekről, húsokról, salátákról, tésztákról szóló történetek színes filmkockái. S amikor valamelyik történet kellőképpen felgerjesztette érdeklődését és étvágyát, kedves Olvasó, lapozza fel a receptjét, mely mindig a történet végén található, és készítse el saját maga, szerettei, barátai számára. A szerző őszinte reménye, hogy ily módon kedvére valóbb lesz a főzés-sütés, és ízletesebb az étel, amit végül majd elfogyasztanak.

Havas Dóra - Lila ​füge szakácskönyv
Az ​egyik legnépszerűbb hazai gasztroblog a Lila Füge - szerzője, Havas Dóra pedig az egyik legismertebb gasztroblogger. Kimondottan könnyen elkészíthető, fantáziadús, izgalmas, szerethető receptjeit ezrek olvassák naponta az interneten. Most végre csokorba gyűjtötte legújabb kedvenceit - 75 olyan ételt, melyek még sehol nem voltak olvashatók. A szerző utánozhatatlan, és oly népszerű stílusában megírt recepteket a blogtól megszokott, kiemelkedően magas színvonalú fotók egészítik ki ebben a látványos, tartalmas és jól használható szakácskönyvben.

Ursula Calis - Mikrohullámú ​1×1
A ​mikrohullámú készülék ma már nélkülözhetetlen segítség a háztartásban. Ezzel a gyakorlatias tanácsadóval nehézség nélkül használhatja a modern konyhai technológiát. Ursula Calis, ez az élelmezéstudós és elismert mikrohullám-szakember e könyvben közérthető stílusban, könnyedén vezeti az Olvasót a mikrohullám...

Boda Zoltánné - Húsételek ​könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mária Hajková - Grill, ​kukta és alufólia a konyhában
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Virágh Ursula - Patyi Árpád - A ​mikrohullámú sütő titkai
Mikrohullámmal ​főzni ma a legkorszerűbb konyhai eljárás. A gyorsaság többé nem boszorkányság. A mikrohullámú sütővel felszerelt konyha több szabadidőt tesz lehetővé. Ami korábban órákat vett igénybe, az ma percek alatt elkészül. A főzéshez ezzel a módszerrel - 60-70%-kal - kevesebb időre van szükség, így a vitaminok és az ásványi sók nem vesznek el, az ételek íze-zamata megmarad. Legyen szó levesek, húsételek, zöldségfélék, tésztaféleségek vagy akár desszertek készítéséről, a mikróban való főzés időmegtakarítással jár, és módot nyújt az egészséges táplálkozásra. Könyvünk olyan "titok" birtokába juttatja, amelyeknek ismeretében a mikrohullámú sütő háztartásának egyik leghasznosabb eszközévé válhat, s új ízekkel találkozik, amelyek a családban mindenkinek örömet okoznak.

Toró Elza - A ​100 legjobb húsos jó falat
`De ​szeretnék gazdag lenni, Egyszer libasültet enni, Jó ruhában járni, kelni, S öt forintért kuglert venni.` -- vágyakozik korai versében a gyermek József Attila. Bizony, évszázadokon át a libacomb, a hús egyet jelentett a gazdagsággal, bőséggel. Míg a szegény sorban élők örültek a kukoricakásának, uborkának is, az urak kiváltsága volt a vadászat, a hal- és háziállat-állomány szinte kizárólagos birtoklása, a tízfogásos lakomák... Számos, jól ismert történet szól arról, hogyan `betyárkodtak` a szegények, hogy néha jobb falatokhoz jussanak. Lúdas Matyi meséje is sok gyermek kedvenc mulatsága. Ki ne ismerné a Koldus és királyfi megható történetét, hát Angol Henrik feledhetetlen figuráját a filmvásznon, ahogyan a rettenetes ökörcombot két kezében tartva óriásiakat harap belőle, tépi, ráncigálja fogaival a termetes `falatot`.

Stahl Judit - Gyors ​muffinok
Évek ​óta várták már a sütni és enni szerető olvasók, hogy Stahl Judit kötetbe gyűjtse kedvenc muffinreceptjeit. A könyvben olyan gyorsan elkészíthető, népszerű finomságok szerepelnek, mint a marcipános, az oroszkrémes vagy a puncsos muffin. A csokis muffinok is szép számban képviseltetik magukat. És ezentúl nem probléma villámgyorsan máglyarakás muffint készíteni, jöhetnek vendégek az előre összeállítható gyümölcsös muffinlepényekre, és sosem kell félni, hogy a rétes megreped, ha valaki helyette túrós rétes muffint süt. Ez az ötletes, szellemes szakácskönyv ugyanis valóságos muffin-biblia, és minden benne van, amire egy megrögzött muffinrajongó csak vágyhat. Ahogy eddig, Stahl Judit receptjei most is pontokba szedett, jól követhető, praktikus leírások, és mindig garantálják a sikert.

Faldongeto
elérhető
56

Alice Clayton - Faldöngető
Caroline ​Reynolds magáénak tudhat egy fantasztikus, új lakást San Franciscóban, egy irigylésre méltó háztartási robotgépet... O-t viszont nélkülözni kénytelen (és itt most nem Oprah-ról van szó, kedves olvasók). Tervezői karrierje felfelé ível, irodája a kikötőre néz, egy bombasztikus cukkini kenyér receptje is az övé... de O-nak se híre, se hamva. Ott van neki Clive (a világ legaranyosabb cicája), a jó barátok, egy hatalmas ágy, csak O nem. Azóta, hogy beköltözött új lakásába, az O nélküliség állapotát szexuálisan túlfűtött szomszédja tetőzi be, aki éjnek évadján olyan hangos faldöngetésben részesíti, amilyet még sosem hallott. Minden nyögés, náspángolás és... ez csak nem egy nyávogás volt? ...hangsúlyozza a tényt, hogy nem csupán nem hagyják aludni, de még mindig meg van fosztva..., igen, helyes a tipp: O-tól is. Majd belép a képbe Simon Parker (tényleg, Simon, kérlek, lépj be). Amikor a faldöngetés odáig fajul, hogy jóformán szó szerint kilöki a gazdáját az ágyból, Caroline, arcán kielégületlenséggel, rózsaszín bébidoll pizsamájában végre szemtől szembe kerül már sokszor hallott, de sosem látott szomszédjával. A késő éjjeli ütközet, nos, vegyes érzelmekkel zárul. Hmm! Ilyen vékonyka falak mellett, a feszültség bizony hatalmas… Incselkedés, gúnyos megjegyzések, forró fürdőben lubickoló cicalányok a gyönyörű San Franciscó-i ég alatt – és ráadásként a legszexisebb almás pite, amely valaha készült. Mindez ott rejtőzik ebben az érzéki, szellemes, romantikus mesében.

Michael Gibney - Sous ​Chef
Görnyedő ​hátak lakatják jól a gyomrot... Ebben a lenyűgöző és egyedi könyvben Michael Gibney mindössze huszonnégy óra történetébe sűrítve eleveníti fel mindazt a sokrétű bajtársi viszonyt és kulináris koreográfiát, amely egy elit New York-i étterem mindennapjait jellemzi. Az olvasó igazi információ-záporban tudja meg, hogyan is készül el egy-egy pazar fogás - avagy a kiválóság útja fáradtsággal van kikövezve... Az egyes szám második személyben megszólaló Sous Chef története egy magával ragadó, adrenalin fűtötte futam, ahol az olvasó a kibic szemszögéből leshet be az étkeztető-ipar kulisszái mögé, és rövid időre maga is belakhatja a konyha ajtaja mögötti titkos világot. A rendszeres étteremlátogatók és az ínyencek számára mulatságos, részletes, bizalmas beszámoló a kezdő szakácsok előtt is őszintén feltárja, mivel jár szakmai jövőjük, miközben tisztelettel adózik a séfek karrierjét megalapozó nehéz és komoly elhivatottságot követelő munka előtt. Egy olyan konyhában, ahol a legmagasabb követelményeknek kell megfelelni, és a legkisebb baklövés is katasztrófához vezethet, a Sous Chef a kifinomult ötletekre helyezi a hangsúlyt, amelyek mind az emlékezetes és ínycsiklandozó végeredményt szolgálják. A karcos humorral megírt, szellemes prózában Michael Gibney kendőzetlenül nyers, de mégis csodás jellemzést ad erről az emberpróbáló, néha mégis alábecsült szakmáról, árnyalt képet festve az ételkészítés és felszolgálás műhelytitkairól.

Jacky Passmore - Step-by-step Chinese cooking
Chinese is a simple cuisine to master made even easier with step-by-step instructions. Kínai konyha, lépésről lépésre, képekkel (64 oldalon keresztül).

Covers_487485
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Aprósütemények ​és édességek
Könyvünk ​a sütemények legváltozatosabb csoportjából, az édes és sós aprósütemények receptjeiből nyújt át az Olvasónak egy csokorra valót. Reméljük, könyvünkkel segíthetünk az alkalomhoz illő vendégváró finomságok kiválasztásában és elkészítésében, melyhez sok örömet és sikerélményt, nem utolsó sorban pedig jó étvágyat kívánunk.

Kollekciók