Ajax-loader

'konyha' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Konyhatündérek - Bográcsos ​ételek könyve
Ki ​ne szeretne a szabadban, tűz fölött bográcsban főzőcskézni? Bármilyen ételt készítünk is benne, azt az egyedi ízt és kivételes hangulatot semmi sem adja vissza. Bográcsban főzni egyszerre könnyű és nehéz. Könnyű mert egyszerű ételek készülnek benne, ugyanakkor nehéz, mert a bográcsozás folyamatos figyelmet, szakértelmet igényel. Könyvünk a változatos recepteken túl a bográccsal és használatával kapcsolatos hasznos ismereteket is tartalmazza.

Covers_543146
elérhető
0

Ismeretlen szerző - TOP ​10 Budapest Gasztrokalauz
Másfél ​millió lépés. Ezúttal Budapesten. Az elmúlt hónapokban közel ezer helyet látogattunk meg a fővárosban, hogy abból maradjon 300. Bejártuk az új városközpontokat a VIII. és IX. kerületben, a budapesti kínai negyedet, kirándultunk Máriaremetére és Rákosszentmihályra, felfedeztünk romantikus kisvendéglőt, Duna-parti barbecue-sütőt, eldugott perzsa lakáséttermet, még a megújult Szépművészeti Múzeum büféjét is teszteltük. Jártunk szinte mindenütt, ahol jó ételre, italra, hangulatra volt kilátás. És megérte a kalandozás, úgyhogy kulináris kalandra fel! Bízzanak a séfekben, hiszen egy tréfás internetes bejegyzés szerint régen, aki feláldozta valamiért az életét, azt szentnek hívták. Ma úgy nevezik: szakács.

Polcz Alaine - Főzzünk ​örömmel!
"Polcz ​Alaine - talán éppen azért, mert az élettel szükségszerűen velejáró, de annak elkerülhetetlen végével, a halállal foglalkozik hivatásszerűen: a szó abszolút értelmében s elementárisan - életpárti. Azaz: ételpárti. Ez a könyve az örök női géniusz otthonteremtő, házi tűzhely körüli varázslástudományának és titkainak leleplezése- feltárása. A maga módján egyfajta mágia. Egy hiteles személyiség konyha- és életvezetési kalauza..." /Szilárd Gabriella/

Frank Júlia - Izraeli ​konyha magyar módra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Muffinok_%c3%a9s_s%c3%bctem%c3%a9nyek
Muffinok ​és sütemények Ismeretlen szerző
elérhető
4

Ismeretlen szerző - Muffinok ​és sütemények
Az ​otthon készült, sütőben sült finomságok mindig megmelengetik az ember szívét, és ha kis papírformákban sülnek, még mutatósak is! A könyvben remek muffin-, tortácska- és süteményreceptek sorakoznak: akár a gyerekek uzsonnacsomagjába való egyszerű, laktató süteményt vagy eredeti ötleteket keresünk egy családi ünnepséghez, akár csak egy kis kényeztetésre vágyunk a reggeli kávénk mellé, itt minden alkalomra megtaláljuk a megfelelőt.

Hargitai György - Sütés, ​főzés mikrohullámmal
Egy ​rendkívüli igényességgel összeállított sorozat egyik kötetét tartja kezében az olvasó. A receptek válogatásánál ügyeltünk arra, hogy változatos - az egyszerűbb illetve a nehezebben elkészíthető - ételek kerüljenek a könyvünkbe. Reméljük a PRÍMA SZAKÁCS mindenki számára megfelelő bevezetés a főzés örömeibe.

Erdélyi Lajosné - Rakjuk ​el télire
Mi ​indokolja a házi tartósítást? Mindenekelőtt az otthoni befőzés hagyományai. Sok tapasztalat, megfigyelés és találékonyság szólt kitűnő eredményeket. Ezeket érdemes megőrizni, továbbfejleszteni. A jól sikerült befőttek nemcsak a család változatos, egészséges étkezéséhez járulnak hozzá, hanem elkészítésük is öröm. A szerző olyan érdekes ízjavító anyagokat is javasol, mint például a cseresznye- vagy meggyfaág, amelyek az ipar által előállított termékekbe - érthető módon - nem kerülhetnek bele. A feldolgozás sokféle lehetősége közül a legmegfelelőbbet kiválasztani, ami egyúttal ízlésünknek is a legjobban megfelel, csak kellő szakismeret alapján lehet. Ehhez kívántunk segítséget nyújtani e könyv közreadásával. Mielőtt munkához lát, lapozza fel a tartalomjegyzéket!

Img
elérhető
1

Ismeretlen szerző - A ​100 legjobb mikrohullámú recept
A ​múlt század nyolcvanas éveiben jelentek meg hazánkban az első mikrohullámú konyhai sütők. Kereskedelmi forgalomban először csak a jó masszív, szovjet gyártmányú készülékekhez juthattak hozzá a szerencsésebbek (a még szerencsésebbek pedig nyugati turistaútjaikról hoztak magukkal összekuporgatott, szerényre szabott valutakvótájukból egy-egy csillogó- villogó, nyugati vagy távol-keleti készüléket). E készülékek zöme aztán nem a háztartásokban, hanem többnyire jellemzően az akkor már gomba módra szaporodó "gebines" vendéglátó-ipari kisüzemekben (bisztrókban, lacikonyhákban, lángos-sütödékben stb.) teljesített szolgálatot mint kiváló gyorsmelegítő eszköz. Ez volt a mikrohullámú sütők "hőskora" nálunk.

Covers_210489
Kínai ​szakácskönyv Ismeretlen szerző
elérhető
3

Ismeretlen szerző - Kínai ​szakácskönyv
A ​kínai konyha egyre nagyobb népszerűségnek örvend Európában. Habár első pillanatra nagyon távolinak és különlegesnek tűnnek a kínai ételek, ez ne riasszon el minket a kipróbálásuktól. A nálunk nem beszerezhető alapanyagokat és speciális eszközöket nyugodtan helyettesíthetjük mással. A jó kínai étel titka a sütési technika, amelyet dobva-rázásnak nevezünk. Ehhez a wok az ideális eszköz, de egy mély serpenyő ugyanúgy megfelel a célnak. Mielőtt nekilátnánk az első recept kipróbálásának, olvassuk el a bevezetőben ennek a sütési technikának az ismertetését. Kezdhetjük a tanulást akár ennek az egyszerű, de ízletes és mutatós rizstálnak az elkészítésével is. (fotóját lásd a borítón) Dobva-rázva sütött rizs paprikával - 4 személy részére Hozzávalók: 18 dkg hosszú szemű rizs, 1 evőkanál mogyoróolaj, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 1 zöldpaprika kimagozva és vékony csíkokra vágva, 1 piros paprika kimagozva és vékony csíkokra vágva, 1 evőkanál szójaszósz, só és paprika, 1 teáskanál szezámolaj. A rizst forró vízben megfőzzük, leöntjük róla a vizet és félretesszük. A wokban felforrósítjuk a mogyoróolajat, dobva-rázva megsütjük benne a hagymát, majd hozzáadjuk a paprikacsíkokat és világosbarnára pirítjuk. Beletesszük a wokba a rizst, hozzákeverjük a szójaszószt, és addig folytatjuk a sütést, amíg a rizs teljesen átforrósodik. Sóval, paprikával és szezámolajjal ízesítjük, tálaljuk.

Egzotikus_konyha
Egzotikus ​konyha Ismeretlen szerző
elérhető
6

Ismeretlen szerző - Egzotikus ​konyha
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Péter Jánosné - Nyári ​édességek fagylaltok
Nagy ​melegben nincs kedve a háziasszonynak a sütő bekapcsolásával még nagyobb meleget csinálni. Az édes szájú család részére gyorsan lehet krémekkel, habokkal stb. finomságokat az asztalra varázsolni. Ez a füzet sokat segít ebben a varázslatban.

Toró Elza - A ​100 legjobb vadétel
Míg ​az álruhában vadászgató Mátyás király naphosszat leshette, mire előbukkan végre a vad, manapság a vadhúsok "szerelmesei" a megfelelő húskereskedésbe besétálva válogathatnak a legkülönfélébb csemegék között. Ősszel megkezdődik a vadászati idény, s ma már nem számít kiváltságnak, ha az ünnepi asztalra vadakból készült ínyencségek kerülnek. Vadhúsból sütni, főzni, bizonyos kihívást is jelent a kísérletező háziasszonyoknak, uraknak, elsősorban türelmet, mert ezeket a húsokat általában több napig kell előkészíteni, pácolni; utánajárást, hiszen nem mindegy, milyen fűszereket, pácokat alkalmazunk; körültekintést, mert a hagyományos krumpli, rizs köretek helyett s különleges kocsonyákkal, mártásokkal, párolt és sült gyümölcsökkel, zöldségekkel tesszük teljessé a vadhúsok finom zamatát. A vadhúsból készíthető ételeknek hagyományai vannak Magyarországon. Nem csak magyar ételekről van szó, külföldi mesterektől tanult ételeket, fogásokat is felhasználtak elődeink a magyar konyha színesebbé, értékesebbé tételének érdekében. A vadakat eleinte nyárson sütötték, de a XV. századból fennmaradt feljegyzések szerint a vadételekhez szorosan kapcsolódó pácolás fogalma már akkor ismert volt. Akkor még a vadakat saját levükben pácolták és főzték.

Monspart Éva - Salamon Magda - Főzzünk ​másképp is!
Reméljük, ​aki könyvünket olvassa, kedvet kap a főzéshez, és rájön, hogy ő tulajdonképpen mindig is tudott (volna) főzni, csak még soha senki nem mondta neki, hogy a betű szerinti recepteknél sokkal fontosabb az egyéni képzelőerő, rugalmasság, jókedély. Ezért ne vigyük be a konyhába konzervativizmusunkat. Ez a könyv ugyanis éppen a bennünk levő újra, jobbra való hajlamot kívánja kibontakoztatni. Könyvünk címe mellé odaírhattuk volna azt is, hogy ételek azoknak, - akik nem akarnak túl sok húst enni, - akik nem szeretik a nehéz kosztot, - akik nem akarnak elhízni, - de szeretnek és szeretnének enni.

Horváth Ildikó - Szabó Sándorné - Zöldséges ​ételek
Változatlan ​tartalommal, új külsővel jelent meg 2007-ben Receptvarázs sorozatunk. Mindenki ízlését igyekszünk kielégíteni szakácskönyvsorozatunkkal, melyekben kitűnő, ízletes fogások találhatók. Nem kell gyakorlott szakácsnak lenni a receptek elkészítéséhez, a viszonylag egyszerű alapanyagok felhasználásával bárki könnyedén finom ételt főzhet a saját, a családtagok és a vendégek megelégedésére. Reméljük, az ételcsoportok szerint összeválogatott receptgyűjteményeink gazdagabbá teszik az ünnepek és hétköznapok ételeinek választékát.

Erdélyi Z. Ágnes - Együtt ​finomabb 2
Balzsamos ​levegő, fénylő csillagok, dallamos tücsök ciripelés-a nyári este örömei. És ha mindehhez még asztali örömök is társulnak? Receptkönyvünkben sok grillen, parázson készíthető étellel találkozhatnak. A szabadban sült ételek egészen különleges zamatot kapnak a levegőből, a füsttől, a kellemes sütögetés közben pedig újra egynek érezhetjük magunkat a természettel. A pattogó tűz, a hunyorgó parázs, az ínycsiklandó illatok segítségével kikapcsolódhatunk a modern világ fárasztó rohanásából. ráérősen rakhatjuk a tüzet, várhatunk a parázsra, pácolhatjuk a húsokat- és közben jót beszélgethetünk családtagkainkkal, együtt falatozhatunk és iszogathatunk a bvarátainkkal, és együtt töltődhetünk fel a nyári este békéjével.

Bencsik Klára - Ivólevek ​házilag
A ​korszerű táplálkozáshoz nélkülözhetetlenek az ivólevek. Érdemes tehát otthon, házilag előállítani a kiskert terméséből vagy akciókon olcsóbban vett zöldségekből, gyümölcsökből a civilizációs betegségek természetes gyógyszereit. E könyvecske számos gyümölcs- és zöldségalapú ivólé, gyógyturmix, egészséges üdítőital készítéséhez és fogyasztásához ad tanácsokat.

Kótun Károlyné - Házunk ​tája - konyhánk tája
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

M_0001
Mikrohullámú ​ételek Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Mikrohullámú ​ételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_349514
A ​főzés tudománya Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - A ​főzés tudománya
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Scan0001
elérhető
1

Barta Miklós - Sajtételek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Halász Zoltán - Mesélő ​szakácskönyv
Helyezkedjünk ​el a karosszékben, dőljünk hátra kényelmesen. Hagyjuk, hogy peregni kezdjenek a levesekről, húsokról, salátákról, tésztákról szóló történetek színes filmkockái. S amikor valamelyik történet kellőképpen felgerjesztette érdeklődését és étvágyát, kedves Olvasó, lapozza fel a receptjét, mely mindig a történet végén található, és készítse el saját maga, szerettei, barátai számára. A szerző őszinte reménye, hogy ily módon kedvére valóbb lesz a főzés-sütés, és ízletesebb az étel, amit végül majd elfogyasztanak.

Havas Dóra - Lila ​füge szakácskönyv
Az ​egyik legnépszerűbb hazai gasztroblog a Lila Füge - szerzője, Havas Dóra pedig az egyik legismertebb gasztroblogger. Kimondottan könnyen elkészíthető, fantáziadús, izgalmas, szerethető receptjeit ezrek olvassák naponta az interneten. Most végre csokorba gyűjtötte legújabb kedvenceit - 75 olyan ételt, melyek még sehol nem voltak olvashatók. A szerző utánozhatatlan, és oly népszerű stílusában megírt recepteket a blogtól megszokott, kiemelkedően magas színvonalú fotók egészítik ki ebben a látványos, tartalmas és jól használható szakácskönyvben.

Ursula Calis - Mikrohullámú ​1×1
A ​mikrohullámú készülék ma már nélkülözhetetlen segítség a háztartásban. Ezzel a gyakorlatias tanácsadóval nehézség nélkül használhatja a modern konyhai technológiát. Ursula Calis, ez az élelmezéstudós és elismert mikrohullám-szakember e könyvben közérthető stílusban, könnyedén vezeti az Olvasót a mikrohullám...

Boda Zoltánné - Húsételek ​könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Mária Hajková - Grill, ​kukta és alufólia a konyhában
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Virágh Ursula - Patyi Árpád - A ​mikrohullámú sütő titkai
Mikrohullámmal ​főzni ma a legkorszerűbb konyhai eljárás. A gyorsaság többé nem boszorkányság. A mikrohullámú sütővel felszerelt konyha több szabadidőt tesz lehetővé. Ami korábban órákat vett igénybe, az ma percek alatt elkészül. A főzéshez ezzel a módszerrel - 60-70%-kal - kevesebb időre van szükség, így a vitaminok és az ásványi sók nem vesznek el, az ételek íze-zamata megmarad. Legyen szó levesek, húsételek, zöldségfélék, tésztaféleségek vagy akár desszertek készítéséről, a mikróban való főzés időmegtakarítással jár, és módot nyújt az egészséges táplálkozásra. Könyvünk olyan "titok" birtokába juttatja, amelyeknek ismeretében a mikrohullámú sütő háztartásának egyik leghasznosabb eszközévé válhat, s új ízekkel találkozik, amelyek a családban mindenkinek örömet okoznak.

Faldongeto
elérhető
55

Alice Clayton - Faldöngető
Caroline ​Reynolds magáénak tudhat egy fantasztikus, új lakást San Franciscóban, egy irigylésre méltó háztartási robotgépet... O-t viszont nélkülözni kénytelen (és itt most nem Oprah-ról van szó, kedves olvasók). Tervezői karrierje felfelé ível, irodája a kikötőre néz, egy bombasztikus cukkini kenyér receptje is az övé... de O-nak se híre, se hamva. Ott van neki Clive (a világ legaranyosabb cicája), a jó barátok, egy hatalmas ágy, csak O nem. Azóta, hogy beköltözött új lakásába, az O nélküliség állapotát szexuálisan túlfűtött szomszédja tetőzi be, aki éjnek évadján olyan hangos faldöngetésben részesíti, amilyet még sosem hallott. Minden nyögés, náspángolás és... ez csak nem egy nyávogás volt? ...hangsúlyozza a tényt, hogy nem csupán nem hagyják aludni, de még mindig meg van fosztva..., igen, helyes a tipp: O-tól is. Majd belép a képbe Simon Parker (tényleg, Simon, kérlek, lépj be). Amikor a faldöngetés odáig fajul, hogy jóformán szó szerint kilöki a gazdáját az ágyból, Caroline, arcán kielégületlenséggel, rózsaszín bébidoll pizsamájában végre szemtől szembe kerül már sokszor hallott, de sosem látott szomszédjával. A késő éjjeli ütközet, nos, vegyes érzelmekkel zárul. Hmm! Ilyen vékonyka falak mellett, a feszültség bizony hatalmas… Incselkedés, gúnyos megjegyzések, forró fürdőben lubickoló cicalányok a gyönyörű San Franciscó-i ég alatt – és ráadásként a legszexisebb almás pite, amely valaha készült. Mindez ott rejtőzik ebben az érzéki, szellemes, romantikus mesében.

Michael Gibney - Sous ​Chef
Görnyedő ​hátak lakatják jól a gyomrot... Ebben a lenyűgöző és egyedi könyvben Michael Gibney mindössze huszonnégy óra történetébe sűrítve eleveníti fel mindazt a sokrétű bajtársi viszonyt és kulináris koreográfiát, amely egy elit New York-i étterem mindennapjait jellemzi. Az olvasó igazi információ-záporban tudja meg, hogyan is készül el egy-egy pazar fogás - avagy a kiválóság útja fáradtsággal van kikövezve... Az egyes szám második személyben megszólaló Sous Chef története egy magával ragadó, adrenalin fűtötte futam, ahol az olvasó a kibic szemszögéből leshet be az étkeztető-ipar kulisszái mögé, és rövid időre maga is belakhatja a konyha ajtaja mögötti titkos világot. A rendszeres étteremlátogatók és az ínyencek számára mulatságos, részletes, bizalmas beszámoló a kezdő szakácsok előtt is őszintén feltárja, mivel jár szakmai jövőjük, miközben tisztelettel adózik a séfek karrierjét megalapozó nehéz és komoly elhivatottságot követelő munka előtt. Egy olyan konyhában, ahol a legmagasabb követelményeknek kell megfelelni, és a legkisebb baklövés is katasztrófához vezethet, a Sous Chef a kifinomult ötletekre helyezi a hangsúlyt, amelyek mind az emlékezetes és ínycsiklandozó végeredményt szolgálják. A karcos humorral megírt, szellemes prózában Michael Gibney kendőzetlenül nyers, de mégis csodás jellemzést ad erről az emberpróbáló, néha mégis alábecsült szakmáról, árnyalt képet festve az ételkészítés és felszolgálás műhelytitkairól.

Jacky Passmore - Step-by-step Chinese cooking
Chinese is a simple cuisine to master made even easier with step-by-step instructions. Kínai konyha, lépésről lépésre, képekkel (64 oldalon keresztül).

Covers_487485
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Aprósütemények ​és édességek
Könyvünk ​a sütemények legváltozatosabb csoportjából, az édes és sós aprósütemények receptjeiből nyújt át az Olvasónak egy csokorra valót. Reméljük, könyvünkkel segíthetünk az alkalomhoz illő vendégváró finomságok kiválasztásában és elkészítésében, melyhez sok örömet és sikerélményt, nem utolsó sorban pedig jó étvágyat kívánunk.

Covers_77289
Egytálételek ​könyve Ismeretlen szerző
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Egytálételek ​könyve
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Az_%e2%80%8b%c3%a9leter%c5%91_konyh%c3%a1ja
Az ​életerő konyhája Ismeretlen szerző
elérhető
4

Ismeretlen szerző - Az ​életerő konyhája
Zöldségekkel ​életereje megőrzésért Napjainkban az emberek többsége a húst tekinti első számú főételnek, az ebéd vagy a vacsora legfontosabb részének. A zöldségek fogyasztása sajnos háttérbe került, annak ellenére, hogy nemcsak egészségesek, de finoman ropogósak, ragyogó színben pompáznak és változatos ízűek. Megtudhatja, hogyan csempészhet minél több zöldséget az ízletes főfogásokba, a főfogások közti csemegékbe és az előételekbe. Megismerhet 240 egyszerűen elkészíthető, mégis ízletes receptet. A zöldségkalauzból pedig az egyes zöldségféleségek jellemzőiről, tárolásáról, tisztításáról és feldolgozásáról olvashat.

Kollekciók