Ajax-loader

'gyermekkönyv' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Benedek Elek - Szélike ​királykisasszony
„Volt ​Tündérország királyának egy gyönyörűséges szép leánya, akinél szebbet a világ nem látott, s aki olyan sebesen tudott szaladni, mint a szél. Nem is volt más az ő neve: Szélike királykisasszony. Egyszer kihirdetteti a király az országban, még azon is túl, hogy annak adja leányát, aki a futásban elhagyja: de úgy próbáljon szerencsét akárki, hogy ha leányát el nem tudja hagyni, karóba kerül a feje. Hiszen próbáltak szerencsét királyfik, hercegek, grófok, bárók s válogatott cigánylegények, de karóba is került a feje valamennyinek…" A mese további részéből megtudhatjuk, hogy János királyúrfi hetedhét országon át vándorol azért, hogy megkaphassa Szélike királykisasszony kezét. Útja során öt barátra tesz szert, akik különleges képességekkel rendelkeznek, melyekre szükségük is lesz a feladat megoldásához, Szélike legyőzéséhez. "A nagy mesemondó", Benedek Elek generációkon át öröklődő meséiből készült válogatás összesen harminchat mesét tartalmaz, mely híven tükrözi a nép ügyességét, jó kedélyét, s mindezt Benedek Elek a maga eleven és tréfás elbeszélő modorában közvetíti a gyermekolvasók számára.

Covers_142675
Walt ​Disney - Toy Story Ismeretlen szerző
34

Ismeretlen szerző - Walt ​Disney - Toy Story
Sziasztok! ​Buzz Lightyear vagyok a, csillagharcos. Legjobb barátom, a cowboy, Woody seriff. Mindketten Andy házában lakunk. Szeretném elmesélni nektek, hogyan ismerkedtem meg Woodyval. Elég őrült história, de azért érdeke… Ha ti is kíváncsiak vagytok a játékok izgalmas történetére, olvassátok el a Disney Könyvklub legújabb kötetét!

Hans Christian Andersen - Andersen ​mesék
Válogatásunk ​az összegyűjtött mesék bő egynegyedét tartalmazza a leghíresebbektől kezdve a feledésszámba menő ismeretlenekig, így rávilágít a dán meseköltő világirodalmi jelentőségére. Andersen tágan értelmezte a mese műfaját, kutatta a benne rejlő lehetőségeket, és rájött, hogy a meséken keresztül minden elmondható az emberi lélekről gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. Meséi nem egyformák: igaz, hogy mindegyikre erősen rányomja bélyegét a költő senki máséval össze nem téveszthető személyisége, ám mindegyik más-más ötletre épül, mindegyiknek más az előadásmódja, így mindenki találhat magának újabb kedvenceket a régiek mellé. Mesekönyvünk legnagyobb szenzációja, hogy a fordítás dán nyelvből készült, melyre Magyarországon korábban soha nem volt példa. Kiadónk ezzel a különleges mesekönyvvel szeretné emlékezetessé tenni Andersen születésének 200. évfordulóját.

Szabóné Debreceni Erzsébet - Kontinensek élővilága - Ausztrália
Ennek a könyvnek nincsen fülszövege.

Covers_293348
Állatok ​a tanyán - A tyúk Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Állatok ​a tanyán - A tyúk
Jó ​napot, a nevem Katinka. Én egy tyúk vagyok. Bemutatom neked a családomat és megmutatom neked, hogyan élek a tanyán.

Covers_238517
A szavak - 12-18 hónapos korig Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - A szavak - 12-18 hónapos korig
A legkisebbek képes tudástára. Hol van a kislány keze? Mit veszel fel alváshoz? Mibe szoktunk vizet tölteni? A kérdésekre gyorsan válaszolhatsz, ha belekukkantasz ebbe a könyvbe. Szórakoztató és vidám utazásra hívunk a szavak birodalmába. Indulhatunk?

Ismeretlen szerző - Méretek ​– Első pillantásra – Képeskönyv kicsiknek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ysenda Maxtone-Graham - Szülinapi ​förgeteg / Időjárás
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_195141
A ​békakirály Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - A ​békakirály
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_124112
A ​császár új ruhája Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - A ​császár új ruhája
_A ​császár új ruhája_ Hans Christian Andersen mesegyűjteményének egyik szatírikus darabja, amelyben a császár alattvalóinak ostobaságát egy őszinte kisfiú leplezi le. A mese az emberi őszinteségről, tisztaságról szól, nevetségessé teszi a képmutatást, és azt sugallja, hogy az emberi hiúság még a leghatalmasabbakat is gyengévé, kiszolgáltatottá teszi.

Covers_143589
Képes világatlasz gyerekeknek Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Képes világatlasz gyerekeknek
Ez a képes atlasz lenyűgöző és közérthető utazást ajánl mindazoknak, akik a világ országairól többet szeretnének tudni. Így - a fontos földrajzi jellemzőkön túl - képekkel illusztrált leírást ad többek között népekről, szokásokról, növény - és állatvilágról, mezőgazdaságról és iparról. S mindezt a térképeket kísérő szövegben könnyen nyomon követheti az olvasó. A Képes világatlasz gyerekeknek részletességénél és áttekinthetőségénél fogva kiválóan alkalmas mind iskolai, mind otthoni használatra.

Bartos Erika - Bogyó és Babóca húsvétja
UGRI HÍMESTOJÁSAI Elérkezett a húsvét. A fiúk verseket tanulnak, a lányok tojást festenek. Amikor elkészülnek, mindenki hazaindul a megfestett tojásokkal, de Ugri elesik, és a tojások összetörnek! Vajon ki segít neki reggelig újakat festeni? VENDEL BOKÁJA Az erdő bogarai focimeccset rendeznek. Frici, az új csapattag csúnyán elgáncsolja Vendelt, és a szarvasbogárnak megsérül a bokája. A fiúk összevesznek. De a gúnyolódásnak, civakodásnak ismét békülés lesz a vége!

Covers_512326
Mesék ​szárnyán - Lila Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Mesék ​szárnyán - Lila
A ​mesevilág legismertebb és legszebb meséiből válogattuk ezt a kötetet, amelyben mindenki megtalálhatja a kedvenc klasszikusát a Hamupipőkétől kezdve Hófehérkén át A csizmás kandúrig.

Beatrix Potter - Appley ​Dapply's Nursery Rhymes
Appley ​Dapply, a little brown mouse, goes to the cupboard in somebody's house. In somebody's cupboard there's everything nice, cake, cheese, jam and biscuits, - all charming for mice!

Ismeretlen szerző - Első ​táskakönyvem – Járművek
Ez ​a lapozó telis-tele van járművekkel. Segítségével a gyerekek játszva tanulhatják meg az első szavakat, eközben az oldalak alján szereplő kérdéseken is törhetik a fejüket, és a megfigyelőkészségük is fejlődik. A praktikus fogantyúnál fogva pedig a könyvecskét bárhová könnyedén magukkal vihetik.

Ismeretlen szerző - Már ​tudok olvasni - A dzsungel könyve
Az ​olvasással most ismerkedő kisiskolások számára készült mesekönyv. A nagybetűvel nyomtatott rövid történetet színes rajzok kísérik, melyekből megismerhetik a dzsungel könyve történetét.

Szendreiné Petrik Katalin - Szó-játék
Az anyanyelvi gyakorló célja az anyanyelvi részkészségek, az olvasástechnika és a szövegértő olvasás fejlesztése. A munkafüzetet úgy állították össze, hogy azok a gyerekek is kedvtelve forgathassák, akik már gyorsabban, önállóbban tudnak dolgozni, emellett a nehezebben haladók is találjanak fejlettségi szintjüknek megfelelő feladatokat. Az anyanyelvi gyakorló füzet alkalmas az otthoni gyakorlásra, hiszen a sok érdekes játék, rejtvény segítségével szinte észrevétlenül jutnak el a gyerekek a betűk birodalmába. Az anyanyelvi gyakorló bármely tankönyvcsalád olvasókönyvéhez használható. Feladataival - melyeket a tanító differenciálásra is használhat, és otthoni gyakorlásra is alkalmasak - jól kiegészítheti azt az időszakot, amikor a tanulók már az összes nyomtatott kisbetűt ismerik, összeolvassák. Játékosan fejleszti az anyanyelvi részkészségeket, az olvasástechnikát,a szövegértő olvasást. A változatos gyakorlatok megkönnyítik az anyanyelv tanulását. A gyakorlókönyvet _Olvasólapok_ egészítik ki.

Peter Nieländer - A foci
A Ravensburger népszerű gyermekkönyvsorozatának 24. kötete a futball világába kalauzolja az óvodásokat és a kisiskolásokat, akik megismerkedhetnek a játék eredetével, a szabályokkal, a pályával, a játékosok és a játékvezető feladataival. Azt is megtudhatják, milyen felszerelésre van szükség, milyen lövéstechnikákat kell megtanulni, hogyan kell a meccsekre készülni. A profi focisták és a stadionok életébe is bepillantást nyerhetnek. A könyv végén „tizenegyespöckölő” játékot is találnak. A már hazánkban is közkedvelt Ravensburger-játékok közé tartozó képes szakkönyvsorozat kedves illusztrációkkal, a gyerekek életkorának megfelelő információkkal ad választ a rengeteg kérdésre. Minden egyes oldal új témakört jár körül, melyek részletgazdagságában a felnőttek segíthetnek eligazodni, akár egy-egy óvodai vagy kisiskolás foglalkozás keretében. A sorozat nyomdai kivitelezése egyedülállóan magas színvonalú. Fő különlegessége, hogy minden könyv közel 50 titkos ablakot rejt, melyek fedelét felnyitva a gyerekek kielégíthetik kíváncsiságukat.

Both Gabi - Csányi Dóra - Tsík Sándor - Egyszervolt...
Egyszervolt... 12 KLASSZIKUS ÉS 12 KORTÁRS MESEGYŰJTEMÉNYE Piroska és a farkas, Fényvadászat, zajgyűjtés, Holle anyó, A Pocséktündérjancsi és Juliska, A kalapba zárt lány, Hamupipőke, Csend király... A legismertebb Grimm- és Andersen-tprténetek, valamint magyar és angol népmesék mellett szeretettel ajánljuk olvasásra mai magyar szerzők munkáit is, elfeleáett fotelről, divatborzról, kalapba zárt kislányról, lakótelepi királylányról és hadvezérről, különös, zaj- és fénygyűjtő lényekről, fecsegő királyfiról, szemüveges királylányról, szőrösszívű uralkodóról. Paulovkin Boglárka illusztrációi bravúrosan ötvözik a klasszikus technikákat a modern tipográfiai megoldásokkal. A részletgazdag képek sajátos teret adnak a szövegeknek és nagyban segítik a mesék befogadását Az antológia a Könyvmecénás támogatásával jött létre.

Antje Flad - Piros, ​kék, zöld
Jó ​játék a színek megismerése! A katicabogár piros, a tenger kék, a levelibéka zöld. És te ismered már a színeket? Kicsi könyv a legkisebbeknek a pirosról, a kékről, a zöldről és más színekről.

Benedek Elek - Többsincs ​királyfi
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Tente, baba, tente - altató versek és mondókák
Ezt a könyvet pedagógusoknak, szülőknek és nem utolsósorban a gyerekeknek ajánljuk. Reméljük, találnak a gyűjteményben olyan mondókákat, dalokat, amelyeket eddig még egyáltalán nem ismertek.

Hans Christian Andersen - Csodaszép altató mesék - Andersen meséi
Andersen szívbemarkoló meséi a világirodalom legszebb gyöngyszemei közé tartoznak, gyerekek és felnőttek számára egyaránt kellemes időtöltést jelent az olvasásuk. A kötetben 28 mese olvasható, ismert és ritkábban hallott történetek egyaránt. Induljon hát a mesedélután _A_ _kis_ _gyufaárus_ _lánnyal,_ _Az_ _ólomkatonával,_ vagy a _A_ _tűzszerszámmal!_

Baranyai B. András - Papaapa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_153667
Híres mesék mesedoboz II. Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Híres mesék mesedoboz II.
1. könyv: A nyúl meg a sün A városi egér és a mezei egér Pöttöm Panna A róka és a gólya 2. könyv: Hamupipőke Csipkerózsika A hiú szarvas 3. könyv: Aladdin és a csodalámpás A kis gyufaárus lány Nárcisz 4. könyv: Az égig érő paszuly Kékszakáll 5. könyv: A rendíthetetlen ólomkatona A háborúra készülő oroszlán Hüvelyk Matyi A ló és a szamár

Covers_233982
Hüllők ​és kétéltűek Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Hüllők ​és kétéltűek
Az ​Első szavaim sorozat kötetei hasznos időtöltést, játékos tanulást, élvezetes ismeretszerzést nyújtanak az olvasni tanuló gyerekeknek. A szavakkal való ismerkedést megkönnyítik a kicsik figyelmét felkeltő, szép, színes képek. A sorozatban megjelent: Dinók, Kedvenc állataim, Közlekedés, Számok, Állatok, Állatkölykök, Madarak, Vízi állatok, Hüllők és kétéltűek, Hány óra van?

Csukás István - Süsü, ​a sárkány II.
Ó, ​ha rózsabimbó lehetnék! Rám szállnának szépen a lepkék! Kicsi szívem vélük dobogna! Nem lennék ilyen nagy otromba! Ezt a vágyam senki se érti, se gyerek, se nő és se férfi! Senki, senki itt a világon, mi is az én titkos nagy álmom! „– Megjött Süsü! Megjött Süsü! Itt van Süsü! Itt van Süsü!” Csukás István Kossuth-díjas író legendává lett mesehőse, Süsü, a sárkány. A behemót, ám szívében szelíd, híres egyfejű, akit háromfejű apja kitagadott, az emberek közé került. Előbb riadalmat keltve, azután szeretettől övezve. Bár vágya, hogy elnyerje a királylány kezét, nem teljesül, de kárpótlásul a Fő-fő Udvari Sárkány címet azért megkapja. Kalandjainak ártatlan sutasága, kedves humorral ábrázolt figurája révén a gyerekek és a már felnőtt gyerekek kedvence lett.

Angela Weinhold - Az állatkertben
A gyerekeknek ezernyi kérdésük van: Nem unatkoznak az állatkerti állatok? Miért élnek egyes állatkerti állatok házban? Hogyan kerülnek az állatok az állatkertbe? Mi történik, ha az állatkerti állatok megbetegednek? A Ravensburger népszerű gyermekkönyvsorozatának 25. kötete az állatkertbe kalauzolja az óvodásokat és a kisiskolásokat, akik megismerkedhetnek az állatkertben élő legkülönfélébb állatok mindennapjaival: hol élnek, mivel táplálkoznak és kik gondozzák őket. Megtudhatják, milyen részei vannak az állatkertnek, milyen berendezések szolgálják az állatok és a látogatók kényelmét. A könyv végén található, kérdéseket tartalmazó társasjátéktáblán a gyerekek kipróbálhatják, ki a leggyorsabb a kanyargós állatkerti futamon. A már hazánkban is közkedvelt Ravensburger-játékok közé tartozó képes szakkönyvsorozat kedves illusztrációkkal, a gyerekek életkorának megfelelő információkkal ad választ a rengeteg kérdésre. Minden egyes oldal új témakört jár körül, melyek részletgazdagságában a felnőttek segíthetnek eligazodni, akár egy-egy óvodai vagy kisiskolás foglalkozás keretében. A sorozat nyomdai kivitelezése egyedülállóan magas színvonalú. Fő különlegessége, hogy minden könyv közel 50 titkos ablakot rejt, melyek fedelét felnyitva a gyerekek kielégíthetik kíváncsiságukat.

H. Vass Ildikó - Papírvarázslat ​2
Kedves ​Gyerekek! Tudni akarjátok, mitől lesz kövér vagy sovány a Télapó? Alázatos avagy büszke a menyasszony? Hogyan készül a dús szakáll, s miként tudjátok megpatkolni a papírlovakat? H. Vass Ildikó válogatása nagyon egyszerűen mutatja be, hogyan készíthettek szép díszeket, ajándékokat, bábokat, kedves játékszereket óriás zacskókból, s annak lehetőségét is megadja, hogyan tüntethetitek el a ragasztások, varrások nyomait. Az arc nélküli figurák vonásait, jellemét ti találhatjátok ki és a rajzolhatjátok meg. Így akár egy mese, jelenet szerzőivé is válhattok. Reméljük, minden figura barátra talál!

Covers_398153
1, ​2, 3 Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - 1, ​2, 3
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Andersen, Hauff és Perrault - Mesevarázs
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Marék Veronika - Alfa ​bácsi titka
Marék ​Veronika amellett, hogy írta és rajzolta Boribont, Kipp¬koppot és a többi jól ismert figurát, számtalan rövidebb-hosszabb mesét írt, amelyek különböző gyerek¬újságokban jelentek meg az elmúlt 50 évben. Így született meg A bohóc és a kismajom után a Marék Veronika mesél-¬sorozat második kötete, az Alfa bácsi titka, amelybe óvodásoknak és kisiskolásoknak szóló történeteket válogattunk – egy marékkal. Ebben a kötetben csupa-csupa hétköznapi, „igaz”, és úgy is mondhatnánk, „retró” mese van: a kalóz nagypapáról, a titokzatos Alfa bácsiról, balatoni nyaralásokról és táborozásokról, pesti bérházakról, áruházról, rádióról, televízióról – ezúttal Baranyai (b) András rajzaival. De a gyerekek régen is ugyanolyanok voltak, mint ma – amit pedig Marék Veronika tud, az tényleg időtlen.

Kollekciók