Ajax-loader

'andalúzia' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Covers_99752
elérhető
5

Prosper Mérimée - Carmen
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Federico García Lorca - Hat ​színjáték
"Úgy ​mondom ki, ahogy érzem, mert hogy ebben biztos vagyok Federico él és aki őt megölte, az halott." (Népi copla) 2006-ban éppen hetven éve történt, hogy egy fasiszta kivégzőosztag embertelen kegyetlenséggel kioltotta a huszadik század legnagyobb spanyol drámaírójának, Federico García Lorcának az életét. A költői drámaíró, akinek túlfűtött, feszült, többnyire tragédiába torkolló történeteit azóta is világszerte változatlan sikerrel játsszák, a női sorsok, a női szabadság- és boldogságvágy ábrázolásának utánozhatatlan mestere volt. Emblematikussá vált alakjaival kora spanyol társadalmának fő ellentmondására mutatott rá: nem halál s kiközösítés illetné azt, aki az évszázados morális szabályok helyett vágyainak és érzéseinek enged, ám amíg a puritán társadalom befolyása ilyen erős, fájdalom fog kísérni minden egyéni boldogságkeresést és akaratot. Gyűjteményes kötetünk hat drámát vonultat fel García Lorca változatos életművéből. A magyar olvasók és színházlátogatók körében talán a Vérnász, a Yerma és a Bernarda Alba háza a legismertebbek. Különböző változatokban és fénytörésben láthatjuk azt, miként oltja ki vagy hevíti forrpontig a spanyol becsület parancsuralma a női szenvedélyt, amely ugyanolyan hévvel irányulhat egy férfi, mint egy meg nem született gyermek felé. A Rosita leányasszony avagy a virágnyelv főszereplője a lázadó asszonyokkal ellentétes utat követ, és a társadalom által elrendelt sorsát engedelmesen vállalva lassan elhervad. A Don Perlimplín és Belisa szerelme a kertben című darabban a férfi szenvedélye meghajol a női szenvedély előtt, s éppen így lesz egyenrangú vele. A közönség pedig egy igazi szürrealista dráma, amely mély igazságokat tár fel az ember maskarába rejtőző, ám valójában ijesztő lényéből. A kötetet Upor László válogatta.

Chris Stewart - Egy ​optimista Andalúziában
Egy ​kényelemhez és komforthoz szokott angol házaspár elhatározza, hogy hazáját odahagyva, új otthont teremt Dél-Spanyolországban, a vadregényes hegyek közti elhanyagolt tanyán, ahol még vezetékes víz sincs, sőt út sem vezet hozzá. A kezdeti nehézségeket - a víz "fakasztásától", a folyón átívelő híd építésén át, a kutyák megszelídítéséig és a ravasz kupecekkel való boldogulásig - hősies erőfeszítéssel, merész kísérletezéssel, és újdonsült spanyol barátaik segítségével győzik le. Álmaik otthonát teremtik meg a Granadától délre fekvő mesebeli tájon, citromfák árnyékában, ahol szól a spanyol gitár. Vajon hogyan boldogulnak a szárazsággal, majd a heves esőzésekkel és a gondjaikra bízott állatokkal? A szerző finom humorral, élvezetes stílusban számol be családja nagy kalandjáról, minden olyan olvasónak élvezetet nyújtva, aki el-elvágyik a nagyvárosok forgatagából és megszokott életéből.

Chris Stewart - Napimádók ​Andalúziában
A ​nagysikerű Egy optimista Andalúziában folytatódik. Egy elkényelmesedett angol házaspár elhatározza, hogy hazáját elhagyva, új otthont teremt Dél-Spanyolországban, a vadregényes hegyek közti elhanyagolt birtokon, ahol hősies erőfeszítéssel álmaik otthonát teremtik meg a mesebeli tájon. A Napimádók Andalúziában követi a család - Chris, Ana, a felesége, és Chloë, a kislányuk - életét az immár "összkomfortos tanyán"; találkozásukat egy mogorva papagájjal, a furcsa szomszédok szerelmi életével és a rámenős újságírókkal, és harcukat a duzzasztógát építőkkel, miközben birkát nyírnak flamencó zenére. Hát nem csoda, hogy Chris néha nosztalgiával gondol vissza a városi bűzre, felejthetetlen zenei karrierjére a Genesisben, vagy a Cirkusz porondjára.

Victoria Twead - Két ​vén bolond otthonra talál
Ha ​Joe-nak és Vickynek fogalma lett volna arról, milyen lesz ténylegesen áttelepülni az Alpujarra-hegység lankái közé ékelődött apró falucskába, talán kétszer is megfontolják... Nem tudták, mekkora kultúrsokk vár rájuk. Amiképpen azt sem, hogy kelletlenül ugyan, de elkezdenek csirkéket tartani, és nekik lesz Spanyolországban a legveszedelmesebb kiskakasuk. Mit sem sejtettek arról, hogy elnyerik egy nyolcvanöt éves ,,füvező" cicababa barátságát, és épp egy öszvér siet majd a megmentésükre. Az életük soha nem unalmas, mióta belefogtak az ,,ötéves tervbe". Az öt év letelte után dönteniük kell: maradnak Andalúziában, vagy visszatérnek a viszonylag épelméjű Angliába? Vicky és Joe történetében minden megtalálható: fesztelen jókedv, állatok, bizarr szereplők, fantasztikus receptek és napfény

Covers_251594
Sevilla ​és Andalúzia Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Sevilla ​és Andalúzia
Minden, ​amire egy turistának szüksége lehet. -80 oldalas útikönyv Sevilla és Andalúzia legfontosabb látnivalóival -részletes térkép -hol együnk, igyunk és vásároljunk.

Wolfart Berg - Martin Dahms - Andalúzia
Kultúra, ​folklór, hagyomány és varázslatos üdülőhelyek - nem csak a tengerparton - jellemzik ezt az egyedülállóan szép országot. Sok és hasznos információval, számtalan jó ötlettel, fejezetenként részletes térképekkel, kipróbált szállás és étterem ajánlatokkal, telefonszámokkal, a megszólaláshoz szükséges miniszótárral, kétnyelvű étlappal és sok színes fotóval mindenről tájékoztat ez az útikönyv. A könyv világos, áttekinthető tagolásban, logikus sorrendben követi az adott országra vagy városra vonatkozó legfontosabb tudnivalókat, majd történelmi áttekintést olvashatunk. Felsorolja a legfontosabb ünnepeket, az étkezési szokásokat, a vásárlási lehetőségeket végül a látnivalók, ajánlott kirándulások, kipróbált szállodák és éttermek következnek. Mini szótár, fontos helyi információk és a praktikus tanácsok után kétnyelvű étlap és profi térképek zárják a könyvet. A szerzők minden esetben az adott hely kiváló ismerői: érezni lehet, hogy valóban ott jártak, kipróbálták azt amiről írnak , egyúttal felhívják az olvasó - utazó figyelmét: milyen kiszolgálásra, milyen választékra, hangulatra számíthat az adott helyen. Ezek az úgynevezett "biztos tippek". A szállodák, éttermek, szórakozó és bevásárló helyek felsorolásánál nemcsak a pontos címet és pár soros leírást találunk, de telefon, fax számot sőt még az e-mail címet is. Jelenleg a magyar útikönyv piacon nincs versenytársa ennek korszerű, a legfrissebb adatokat tartalmazó, a felgyorsult életritmushoz mindenben igazodó útikönyv sorozatnak.

Prosper Mérimée - Carmen ​(francia)
_"José, ​répondit-elle, tu me demandes l'impossible. Je ne t'aime plus; toi, tu m'aimes encore, et c'est pour cela que tu veux me tuer. Je pourrais bien encore te faire quelque mensonge; mais je ne veux pas m'en donner la peine. Tout est fini entre nous. Comme mon rom, tu as le droit de tuer ta romi; mais Carmen sera toujours libre._ Calli _elle est née,_ calli _elle mourra."_ Chapitre 3.

Fiona Nichols - Andalúzia
Praktikus, ​ismeretterjesztő és jól áttekinthető, a Booklands 2000 Kiadó útikalauza kiemeli a jelentősebb területeket, bemutatja a fő látványosságokat és megbízható javaslatokat nyújt a kirándulások, a szállás, az étkezés, a bevásárlás és a pihenés helyszíneinek legjobb kiválasztásához. A szerző, Fiona Nichols 30 éve fedezte fel magának Andalúziát, azóta is járja vidékeit, kutatva a régió építészeti örökségét. Jelenleg csupán 15 kilométerre él a spanyol határtól Dél-Franciaországban, és ő írta a Booklands 2000 Kiadó Mexikót bemutató útikönyvét is. Első alkalommal utazóknak ideális. Több mint 40 színes, részletes térképpel. Több mint 100 színes fénykép.

Lőrincz Zsolt - Andalúzia
Andalúzia ​– a dallamos névnek mágikus hangzása van. Sherry, flamenco, lovak, bikaviadalok – mindez Spanyolország legdélibb tartományát juttatja eszünkbe. Az Ablak a világra című útikönyv-sorozat első kötete a magyar turisták körében mind népszerűbb térséget, Európa e jellegzetesen mediterrán szegletét mutatja be.

Benito Pérez Galdos - Cádiz
Az ​1810-es esztendő Spanyolország XIX. századi történelmének egyik kiemelkedően fontos és kétségtelenül a legválságosabb pillanata: Napóleon hódító csapatai szinte az egész országot megszállva tartják, csupán Cádiz és közvetlen környéke tartja még magát; a trónon a franciák fogságában levő VII. Ferdinánd helyett Napóleon testvére, József ül. Ebben a szorongatott helyzetben ül össze Cádizban az Alkotmányozó Nemzetgyűlés, hogy új, demokratikus alkotmányt adjon az országnak. Spanyolország szinte minden szellemi és erkölcsi ereje ebben a városban összpontosul, itt csapnak össze - egy puskalövésnyire az ostromló franciáktól - a korabeli spanyol társadalom egymással farkasszemet néző, évszázados birkózásra gyürkőző erői: a király nélküli parlament előkészületeit gúnyos hitetlenséggel szemlélő feudális arisztokrácia és az az új, polgári demokratikus reformnemzedék, amely tudni sem akar a francia bábkirályról, de VII. Ferdinánd despotizmusával is torkig van. Pérez Galdós regénye ezt a hősies és fonák történelmi pillanatot ragadja meg. A színesen ábrázolt történelmi háttér árnyékában pedig bonyolult szerelmi história játszódik: Gabriel Araceli, a cádizi helyőrség fiatal tisztje, aki egy zsarnoki arisztokrata matróna klastromszerű házában fogva tartott, különös sorsú leányba szerelmes, félelmetes vetélytársra talál lord Gray-ben, egy sok tekintetben Byronra emlékeztető, a spleen elől a forrongó Spanyolországba menekült angol különcben. A rengeteg bonyodalommal, félreértésekkel, lányszöktetéssel, párbajokkal tarkított kalandos történet során kápráztató tarkasággal elevenednek meg a korabeli társasági és politikai élet ismert és kevésbé ismert figurái, különös és kevésbé különös szokásai, fontos és kevésbé fontos eseményei, az egész szívdobogtató, de kacagtató pózoktól sem mentes kor színes, mozgalmas tablója.

Brigitte Hintzen-Bohlen - Andalúzia
Andalúziában ​a hosszú évszázadok során a legkülönbözőbb kultúrák találkozására került sor. Keveredésük egyedülállóan jellegzetes művészi arculatot alakított ki Dél-Spanyolországban. Ez a terjedelmes művészeti útikalauz szakszerű szövegek és látványos képek segítségével mutatja be a legjelentősebb látnivalókat. Számos esszé foglalkozik kulturális és történelmi témákkal. Illusztrált várostérképek, alaprajzok és időrendi táblázatok, szemléletes kislexikon és jelentős művészek rövid életrajza segíti a gyors tájékozódást, ennek az egyedülálló, művészeti és kulturális emlékekben gazdag tájnak a megalapozott művészettörténeti bemutatását. "Európa Kelete" - mór és a keresztény kultúra keveredése egyedülállóan jellegzetes művészi arculatot alakított ki Dél-Spanyolországban. A Córdobai Mecset, a granadai Alhambra és a Sevillai Katedrális évszázadok óta bűvöletbe ejti az utazókat. A tájékozódást elősegítő gyakorlati tanácsok mellett a könyv részletesen ismerteti Andalúzia műemlékeinek művészettörténeti vonatkozásait.

Washington Irving - Az ​Alhambra meséi
Ha ​az olvasók képesek átérezni valamit a hely bűvös szépségéből, akkor nem fognak panaszkodni azért, hogy egy évszaknyi időt töltöttek velem az Alhambra legendás termeiben. Ezekkel a szavakkal hívja Washington Irving kalandozásra az olvasót a spanyolországi Granada csodás építményében, az Alhambrában. Az út során nemcsak az egyes épületrészek, termek történetével, a környék történelmével és legendáival ismerkedhetünk meg, hanem betekintést nyerünk a 19. századi Alhambra mindennapjaiba is. Összeolvad múlt és jelen: az amerikai író fordulatosan mutatja be a vidékre jellemző sokféleséget, valamint a mór uralom alatti legfontosabb eseményeket, ádáz csatákat, uralkodók felemelkedését és bukását, amelyek természetesen elválaszthatatlanok az Alhambra fantasztikus, még napjainkban is lenyűgöző épületegyüttesétől.

Lothar Schmidt - Andalúzia
Naprakész ​információk, bárhová utazunk! Kalandok és élmények 24 órába sűrítve. Ötletek és javaslatok, hogy kevés pénzből hogyan érezzük jól magunkat és hová menjünk vásárolni. Minden fejezet végén takarékos ajánlat. Új fejezetek: zene, klubok, művészet és építészet, kulturális élet és étkezési szokások, minden fontos esemény, dátum és cím! Hasznos internet oldalak, interaktív térképek, telefonszámok és e-mail címek.

Christie Golden - Assassin's ​Creed - Hivatalos filmregény
A ​SÖTÉTBEN MUNKÁLKODVA SZOLGÁLJUK A FÉNYT. ORGYILKOSOK VAGYUNK. Callum Lynch nem jó ember. A halálsoron várja kivégzését, amikor váratlanul új esélyt kap az Abstergo iparvállalattól: amíg nekik dolgozik egy titkos kutatóbázison, életben hagyják. Egy a genetikai emlékezetet előhívó forradalmi technológiának, az Animusnak köszönhetően Callum Lynch a cég megbízásából átéli ősének, Aguilar de Nerhának a XV. századi Spanyolországban végbement kalandjait. Callum a régmúlt újraélése közben rádöbben, hogy egy rejtélyes titkos társaság, az orgyilkosok tagjainak leszármazottja. Saját kíváncsiságától hajtva igyekszik felgöngyölíteni a rejtélyeket, amelyekkel szembesül Aguilar életén keresztül, és mérhetetlen tudásra tesz szert. A jelenbe visszatérve minden újdonsült képességére szüksége lesz, hogy szembeszállhasson az orgyilkosok ősellenségével, a nagyhatalmú és elnyomó Templomos Renddel. Callum Lynch ugyan nem jó ember, de azok, akik megmentették és ősei titka után kutatnak, mindennél rosszabbak.

Marianne Barrucand - Achim Bednorz - Moorish ​Architecture in Andaluzia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Washington Irving - The ​Legends of the Alhambra
"At ​first she touched her lute with a faltering hand, but gathering confidence and animation as she proceeded, drew forth such soft aerial harmony, that all present could scarce believe it mortal. As to the monarch, who had already considered himself in the world of spirits, he set it down for some angelic melody or the music of the spheres. By degrees the theme was varied and the voice of the minstrel accompanied the instrument. She poured forth one of the legendary ballads treating of the ancient glories of the Alhambra and the achievements of the Moors. Her whole soul entered into the theme, for with the recollections of the Alhambra was associated the story of her love. The funeral chamber resounded with the animating strain. It entered into the gloomy heart of the monarch. He raised his head and gazed around: he sat up on his couch, his eye began to kindle-at length, leaping upon the floor, he called for sword and buckler. The triumph of music, or rather of the enchanted lute, was complete: the demon of melancholy was cast forth: and, as it were, a dead man brought to life. The windows of the apartment were thrown open:the glorious efulgence of Spanish sunshine burst into the late lugubrious chamber: all eyes sought the lovely enchantress, but the lute had fallen from her hand, she had sunk upon the earth, and the next moment was clasped to the bosom of Ruyz de Alarcon..."

Tyll J. Pollman - Hispán ​farkasok
A ​sorozat negyedik kötetében Revrik, a fiatal, de már hírnevet szerzett vandál törzsfő népével Hispaniát hódítja meg. A napfényes provincia véres harcokkal és ostromokkal a birtokukba kerül, de a sikerek csak rövid időre hoznak békét és megnyugvást. A vérrel szerzett földön megtelepedett vandálok, suevik és alánok körül hatalmas ellenségek gyülekeznek. Revrik már népének elismert hadura, nevét az ellenségei is megtanulták, de ez mit sem változtat a királlyal, Gunderikkel való rossz kapcsolatán. Revrik külön utakra kényszerül, de a nehézségek nem tántorítják el céljaitól. Meghódítja Baeticát, és ezzel megvalósítva álmát, eljut a tengerhez. És ha már ott van, hajózni kezd, tengeri csatákba bonyolódik, Africáig is eljut, miközben régi ellenségekkel találkozik és persze újakat is szerez...

Guy Hunter-Watts - The ​Andalucian Coast to Coast Walk
The ​Andalucian Coast to Coast Walk crosses the heart of southern Spain, from the small Mediterranean village of Maro to Bolonia beach on the Atlantic seaboard, a day's walk from the bustling port of Tarifa. A village-to-village walk, the 416km trail follows the Penibetic mountain range across the provinces of Malaga, Granada and Cadiz, passing through six beautiful Natural Parks and visiting some of the region's most picturesque and characterful towns and villages. This guide presents the waymarked route in 21 day stages, each with clear route description and mapping and notes on the villages and other local points of interest. You'll find all the practical information needed to plan and execute a successful trip, with advice on when to go, transport, accommodation and food. Useful contacts and a Spanish-English glossary can be found in the appendices. Boasting magnificent mountain scenery, charming villages and a rich and fascinating history, it is little surprise that Andalucia has long been popular with visitors. The Andalucian Coast to Coast Walk showcases the vibrant culture and enchanting landscapes for which the region is famed: it takes in mountain views and dramatic gorges, flower-strewn valleys and cultivated fruit groves, with highlights including Moorish Ronda, Roman ruins at Bolonia and the traditional 'pueblos blancos' (white villages).

Jim Ryan - The ​Mountains of Nerja
The ​little town of Nerja, on Spain's Costa del Sol, nestles under a range of mighty mountains. Less than an hour's drive from Malaga airport, these are the Sierras de Tejeda, Almijara Y Alhama. This guidebook describes 24 graded day walks suitable for all abilities, and range from gentle strolls to serious challenges up to high summits. The routes are described step by step and illustrated with extracts from the official IGN mapping with lots of extra information about the natural environment and local history. Any one of the routes in this guidebook could be done in a single day trip from Nerja, making the town a good base for the area. With a season that lasts all year, it's no wonder that this area of southern Spain is a popular destination for walkers.

Ismeretlen szerző - Andalúzia ​és Costa del Sol barangoló
Az ​ismert útikönyvsorozat legfrisseb kiadása, aktuális információkkal. Barangoljon velünk Andalúziában. Áttetsző vizű tenger a fürdőzőknek, történelmi városok látnivalói a felfedező kedvűeknek, nemzeti parkok a természet csodálóinak mindezt kínálja Costa del Sol és környéke. Kiváló városnéző túrák várják a turistákat Andalúzia nagyvárosaiban, Sevillában, Cordobában, Granadában. Gyönyörködhetünk a fehér városokban, s Gibraltár is feledhetetlen élményekkel gazdagíthat bennünket. Pezsgő éjszakai életet kínálnak a klubok, bárok, kaszinók; egy autetntikus flamenco-bemutatón pedig igazán belekóstolhatunk a temperamentumos spanyol életérzésbe.

Richard Hartley - Walking ​and Trekking in the Sierra Nevada
This ​guidebook presents 33 graded walks and 5 high mountain scrambles in the striking Sierra Nevada, the highest mountain range in mainland Spain and in western Europe outside the Alps. Easily accessible from Granada and Malaga, it is a world of soaring, snow-clad peaks and deep valleys, far removed from the crowded beaches of the Costa del Sol just two hours away. The routes are spread across the national park, with attractive towns and villages such as Trevelez, Lanjaron, Hoya de la Mora and Cumbres Verdes serving as potential bases for a walking holiday. The walks have been carefully chosen to showcase the Sierra Nevada's dramatic scenery, taking in barren rocky peaks, lush green valleys, arid badlands and tranquil lakes. From more leisurely outings in the Cumbres Verde area to ascents of mainland Spain's highest summit, Mulhacen, there are routes to suit a range of abilities, although most require a reasonable degree of fitness, navigational skill and experience of high mountain terrain. Whilst some are day or half-day walks, others take advantage of the region's network of mountain shelters or offer an opportunity to wild camp. Also included are three longer traverses: 'Los Tres Picos' (the Spanish Three Peaks - Veleta, Mulhacen and Alcazaba), 'Los Tres Miles' Integral (a multi-day trek covering all the major 3000m peaks in the range) and an overview of the 302km Sulayr GR240. The walks can be enjoyed most of the year, however conditions may prove too hot at the peak of summer and extra care and equipment will be required in snow or ice: the descriptions assume summer conditions, but include additional notes for winter walking. The guide also includes advice on transport, bases and safety, a tick-list of the 3000m peaks and a Spanish-English glossary. Information on plants, wildlife and local points of interest will further enhance your visit and the glorious colour photos provide a taste of what the region has to offer. For those who like their mountains rough and rugged, Walking and Trekking in the Sierra Nevada is a perfect companion to escaping the crowds and discovering a different side to Andalucia.

Bianca Filippone - Andalúzia
Kellemes ​utazásra hívjuk az olvasót Andalúziába, Spanyolország egyik legelragadóbb vidékére. A könyv lapjain felfedezzük Ibéria legdélibb csücskének történelmét, kincseit és népi hagyományait. Ez az a vidék, ahol a nyugati és az arab kultúra váltotta egymást, s amelynek mesés városai egyetlen kőhajításnyira állnak a trópusi strandoktól.

Ismeretlen szerző - Andalúzia ​és Costa del Sol - A legjobb vidékjáró útvonalak
19 ​útvonal, melyek során tökéletesen megismerhetjük Andalúzát. Fedezzük fel a "valódi spanyol életérzés" megtestesítőjét, a napfényes Andalúziát. Pihenjünk Costa del Sol áttetsző vizű strandjain, látogassunk el Sevilla, Granada, Córdoba történelmi városaiba, ejtsük útba Gibraltárt; nézzünk meg egy bikavidalt, vagy élvezzük a zene és a tánc ritmusát egy flamenco-bemutatón - Andalúzia mindenkit elbűvöl. Fedezze fel velünk Andalúziát! Útikönyvünk a művészetkedvelőknek, a családoknak és az éjszakai baglyoknak is kínál útvonalakat a városnéző sétához. Andalúziáról először a tengerparti üdülőhelyek, a napfény, a homok és a tenger jut eszünkbe. Andalúzia azonban jóval több ennél. Változatos tájak, gazdag élővilág, fordulatos történelmi események, páratlan művészet és kultúra is jellemzi. Kiváló városnéző túrák várják a látogatókat Andalúzia nagyvárosaiban: Sevillában, Córdobában, Granadában. Fedezzük fel Spanyolország letűnt muszlim civilizációjának varázslatosan díszes épületeit: Granadában az Alhambra erődpalotáját, Córdobában pedig a Nagymecset épületét. Válogassunk kedvünkre Andalúzia számtalan tengerparti strandja közül a nagyvilági üdülőhelyektől a néptelen homokfövenyekig a Costa de la Luz, a Costa del Sol, a Costa Tropical vagy Almería partjának vidékén.Töltsünk el egy izgalmas napot Gibraltáron. Üljünk fel a kabinos felvonóra, és nézzük meg a természetvédelmi oltalom alatt álló berbermajmok lakta Sziklát, melynek tetejéről fantasztikus kilátás nyílik. Pezsgő éjszakai életet kínálnak a klubok, bárok, kaszinók; egy autentikus flamenco-bemutatón pedig igazán belekóstolhatunk a temperamentumos spanyol életérzésbe. Hasznos információink segítenek megismerni a helyi konyhát, a vásárlási, szórakozási és pihenési lehetőségeket. Válogassunk az éttermek, bárok és hotelek között. A felfedezőutak során segítségünkre lesz a részletes, összehajtható térkép is.

Des Hannigan - Andalúzia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Enrique Sánchez Gutierrez - La ​cocina de cómetelo
Segundo ​libro con más y nuevas recetas de cocina andaluza, la nuestra. Platos con toda la tradición de nuestras madres y abuelas y el toque personal que cada tarde les da el popular cocinero Enrique Sánchez en el programa de Canal Sur Televisión Cómetelo. Para elaborar en casa y de forma fácil con los mejores y sencillos ingredientes de nuestra tierra. Un libro donde encontrarás nnuevas tapas de Andalucía, sus ensaladas, guarniciones y salsas, arroces y guisos, verduras, legumbres, sopas ytortillas, pescados, carnes, postres,... Nuestra cocina andaluza, fusión entre tradición y modernidad. Tu cocina de siempre.Natural de Sevilla, cambia la Facultad de Medicina por su gran pasión: la Cocina. Estudia en la Escuela de Hostelería de Sevilla e inicia un largo camino de aprendizaje en reconocidos y prestigiosos restaurantes nacionales e internacionales. Tres chefs marcan de manera especial su vida profesional:- Fulvio Pierangellini, del restaurante Gambero Rosso, en Italia. - Josu Zubikarai, de La Taberna del Alabardero, en EE. UU.- Santi Santamaría, del restaurante Can Fabes, en España. En 2010 deja su función como profesor en la Escuela de Hostelería de Sevilla para dar el salto a la televisión. Años en los cuales “Cómetelo” se ha convertido en un auténtico referente de los programas de cocina en televisión.

Dirk Hilbers - Eastern ​Andalucia
This ​new title in the Crossbill Guides Series is one of two volumes covering the autonomous region of Andalucia in Spain. This title covers the eastern provinces of Cordoba, Jaen, Granada and Malaga. Like all other Crossbill Guide, this title answers two questions: what makes this area so special, and how you can see this for yourself. This book describes the flora and fauna, landscape and traditional land use of this region, plus 20 detailed routes and 18 sites with concrete indications on where and how to find the birds, wildlife and flora.

Dirk Hilbers - Western ​Andalucia
This ​new title in the Crossbill Guides Series is one of two volumes covering the autonomous region of Andalucia in Spain. This title covers the western provinces. Like all other Crossbill Guide, this title answers two questions: what makes this area so special, and how you can see this for yourself. This book describes the flora and fauna, landscape and traditional land use of this region, plus 18 detailed routes and 28 sites with concrete indications on where and how to find the birds, wildlife and flora.

Victoria Twead - Chickens, ​Mules and Two Old Fools
Perhaps ​if Joe and Vicky had known what relocating to a tiny village, tucked in the Alpujarra mountains, would really be like, they might have hesitated... They have no idea of the culture shock in store. No idea they will become reluctant chicken farmers and own the most dangerous cockerel in Spain. No idea they will be befriended by an 85 year old spliff-smoking sex-kitten or rescued by a mule. Life is never dull as they embark on their Five Year Plan. At the end of five years they must decide. Will they stay, or return to the relative sanity of England? Vicky and Joe's story is packed with irreverent humour, animals, eccentric characters and sunshine. 'Chickens, Mules and Two Old Fools' was awarded the HarperCollins Authonomy 'Gold Star' in November 2008. 'laugh-out-loud funny...especially the Spanish women heckling over eggs from the The English...hilarious...engaging...the interspersion of recipes is charming' HarperCollins 'This is wonderful. I have tears in my eyes...the humour, the warmth, the joy...I love this book...the two of you sitting on the sofa in that dusty street listening to Spanish tunes on the crackly radio. What a sight you must have been...' Aleck Loker, author of 18 books including 'Ancient Explorers of America'. 'I love the relaxed writing style and easy humour of this. Great stuff!' Denny Gillan, author of 'Will You Love Me Tomorrow'. 'Victoria Twead is a natural storyteller with a knack for charm and wit.' Robin Bayley, author of 'The Mango Orchard'.

Victoria Twead - Two ​Old Fools - Olé!
Never ​believe that life in a tiny Spanish mountain village is predictable. Vicky and Joe have finished fixing up their house and look forward to peaceful days enjoying their retirement. Then the fish van arrives, and instead of delivering fresh fish, disgorges the Ufarte family. The peace of El Hoyo is shattered. In this, the second of the Two Old Fools series, Vicky and Joe are catapulted (and 'cat' is the operative word) into more bizarre situations and scrapes. Surrounded by the same cast of eccentric characters introduced in 'Chickens, Mules and Two Old Fools', the two old fools muddle through until they are forced into making a life-changing decision. Packed with badly behaved humans and animals, irreverent humour and sunshine, 'Two Old Fools - Olé!' will make you laugh out loud, while the mouth-watering Spanish recipes will have you reaching for your saucepan. "Andalucía as it's never been done before - a very quirky, funny and enjoyable tale - loved the subtle humour, Olé!" Karen Wheeler, author of 'Tout Sweet: Hanging Up My Heels For A New Life In France.' "I absolutely loved it! Funny, honest and impossible to put down." Justin Aldridge, Eye on Spain.

Victoria Twead - Two ​Old Fools in Spain Again
When ​Victoria and Joe return to their Spanish mountain village, they are still reeling from their year in the Middle East. Sighing with relief, they prepare to settle down to a peaceful life with the familiar characters of the village. But life refuses to stand still, even in tiny El Hoyo. Lola Ufarte’s behaviour surprises nobody, but when a millionaire becomes a neighbour, the village turns into a battleground. Can Victoria and Joe help restore peace to the village?

Victoria Twead - Two ​Old Fools in Turmoil
When ​dark, sinister clouds loom, Victoria and Joe find themselves facing life-changing decisions. Happily, silver linings also abound in this, the fifth Old Fools chronicle. A fresh new face joins the cast of well-known characters but the return of a bad penny may be more than some can handle. What does the future hold for the Spanish village of El Hoyo and the two old fools?

Kollekciók