Ajax-loader

'andalúzia' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Chris Stewart - Egy ​optimista Andalúziában
Egy ​kényelemhez és komforthoz szokott angol házaspár elhatározza, hogy hazáját odahagyva, új otthont teremt Dél-Spanyolországban, a vadregényes hegyek közti elhanyagolt tanyán, ahol még vezetékes víz sincs, sőt út sem vezet hozzá. A kezdeti nehézségeket - a víz "fakasztásától", a folyón átívelő híd építésén át, a kutyák megszelídítéséig és a ravasz kupecekkel való boldogulásig - hősies erőfeszítéssel, merész kísérletezéssel, és újdonsült spanyol barátaik segítségével győzik le. Álmaik otthonát teremtik meg a Granadától délre fekvő mesebeli tájon, citromfák árnyékában, ahol szól a spanyol gitár. Vajon hogyan boldogulnak a szárazsággal, majd a heves esőzésekkel és a gondjaikra bízott állatokkal? A szerző finom humorral, élvezetes stílusban számol be családja nagy kalandjáról, minden olyan olvasónak élvezetet nyújtva, aki el-elvágyik a nagyvárosok forgatagából és megszokott életéből.

Chris Stewart - Napimádók ​Andalúziában
A ​nagysikerű Egy optimista Andalúziában folytatódik. Egy elkényelmesedett angol házaspár elhatározza, hogy hazáját elhagyva, új otthont teremt Dél-Spanyolországban, a vadregényes hegyek közti elhanyagolt birtokon, ahol hősies erőfeszítéssel álmaik otthonát teremtik meg a mesebeli tájon. A Napimádók Andalúziában követi a család - Chris, Ana, a felesége, és Chloë, a kislányuk - életét az immár "összkomfortos tanyán"; találkozásukat egy mogorva papagájjal, a furcsa szomszédok szerelmi életével és a rámenős újságírókkal, és harcukat a duzzasztógát építőkkel, miközben birkát nyírnak flamencó zenére. Hát nem csoda, hogy Chris néha nosztalgiával gondol vissza a városi bűzre, felejthetetlen zenei karrierjére a Genesisben, vagy a Cirkusz porondjára.

Victoria Twead - Két ​vén bolond otthonra talál
Ha ​Joe-nak és Vickynek fogalma lett volna arról, milyen lesz ténylegesen áttelepülni az Alpujarra-hegység lankái közé ékelődött apró falucskába, talán kétszer is megfontolják... Nem tudták, mekkora kultúrsokk vár rájuk. Amiképpen azt sem, hogy kelletlenül ugyan, de elkezdenek csirkéket tartani, és nekik lesz Spanyolországban a legveszedelmesebb kiskakasuk. Mit sem sejtettek arról, hogy elnyerik egy nyolcvanöt éves ,,füvező" cicababa barátságát, és épp egy öszvér siet majd a megmentésükre. Az életük soha nem unalmas, mióta belefogtak az ,,ötéves tervbe". Az öt év letelte után dönteniük kell: maradnak Andalúziában, vagy visszatérnek a viszonylag épelméjű Angliába? Vicky és Joe történetében minden megtalálható: fesztelen jókedv, állatok, bizarr szereplők, fantasztikus receptek és napfény

Covers_251594
Sevilla ​és Andalúzia Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Sevilla ​és Andalúzia
Minden, ​amire egy turistának szüksége lehet. -80 oldalas útikönyv Sevilla és Andalúzia legfontosabb látnivalóival -részletes térkép -hol együnk, igyunk és vásároljunk.

Wolfart Berg - Martin Dahms - Andalúzia
Kultúra, ​folklór, hagyomány és varázslatos üdülőhelyek - nem csak a tengerparton - jellemzik ezt az egyedülállóan szép országot. Sok és hasznos információval, számtalan jó ötlettel, fejezetenként részletes térképekkel, kipróbált szállás és étterem ajánlatokkal, telefonszámokkal, a megszólaláshoz szükséges miniszótárral, kétnyelvű étlappal és sok színes fotóval mindenről tájékoztat ez az útikönyv. A könyv világos, áttekinthető tagolásban, logikus sorrendben követi az adott országra vagy városra vonatkozó legfontosabb tudnivalókat, majd történelmi áttekintést olvashatunk. Felsorolja a legfontosabb ünnepeket, az étkezési szokásokat, a vásárlási lehetőségeket végül a látnivalók, ajánlott kirándulások, kipróbált szállodák és éttermek következnek. Mini szótár, fontos helyi információk és a praktikus tanácsok után kétnyelvű étlap és profi térképek zárják a könyvet. A szerzők minden esetben az adott hely kiváló ismerői: érezni lehet, hogy valóban ott jártak, kipróbálták azt amiről írnak , egyúttal felhívják az olvasó - utazó figyelmét: milyen kiszolgálásra, milyen választékra, hangulatra számíthat az adott helyen. Ezek az úgynevezett "biztos tippek". A szállodák, éttermek, szórakozó és bevásárló helyek felsorolásánál nemcsak a pontos címet és pár soros leírást találunk, de telefon, fax számot sőt még az e-mail címet is. Jelenleg a magyar útikönyv piacon nincs versenytársa ennek korszerű, a legfrissebb adatokat tartalmazó, a felgyorsult életritmushoz mindenben igazodó útikönyv sorozatnak.

Fiona Nichols - Andalúzia
Praktikus, ​ismeretterjesztő és jól áttekinthető, a Booklands 2000 Kiadó útikalauza kiemeli a jelentősebb területeket, bemutatja a fő látványosságokat és megbízható javaslatokat nyújt a kirándulások, a szállás, az étkezés, a bevásárlás és a pihenés helyszíneinek legjobb kiválasztásához. A szerző, Fiona Nichols 30 éve fedezte fel magának Andalúziát, azóta is járja vidékeit, kutatva a régió építészeti örökségét. Jelenleg csupán 15 kilométerre él a spanyol határtól Dél-Franciaországban, és ő írta a Booklands 2000 Kiadó Mexikót bemutató útikönyvét is. Első alkalommal utazóknak ideális. Több mint 40 színes, részletes térképpel. Több mint 100 színes fénykép.

Lőrincz Zsolt - Andalúzia
Andalúzia ​– a dallamos névnek mágikus hangzása van. Sherry, flamenco, lovak, bikaviadalok – mindez Spanyolország legdélibb tartományát juttatja eszünkbe. Az Ablak a világra című útikönyv-sorozat első kötete a magyar turisták körében mind népszerűbb térséget, Európa e jellegzetesen mediterrán szegletét mutatja be.

Brigitte Hintzen-Bohlen - Andalúzia
Andalúziában ​a hosszú évszázadok során a legkülönbözőbb kultúrák találkozására került sor. Keveredésük egyedülállóan jellegzetes művészi arculatot alakított ki Dél-Spanyolországban. Ez a terjedelmes művészeti útikalauz szakszerű szövegek és látványos képek segítségével mutatja be a legjelentősebb látnivalókat. Számos esszé foglalkozik kulturális és történelmi témákkal. Illusztrált várostérképek, alaprajzok és időrendi táblázatok, szemléletes kislexikon és jelentős művészek rövid életrajza segíti a gyors tájékozódást, ennek az egyedülálló, művészeti és kulturális emlékekben gazdag tájnak a megalapozott művészettörténeti bemutatását. "Európa Kelete" - mór és a keresztény kultúra keveredése egyedülállóan jellegzetes művészi arculatot alakított ki Dél-Spanyolországban. A córdobai mecset, a granadai Alhamra és a sevillai katedrális évszázadok óta bűvöletbe ejti az utazókat. A tájékozódást elősegítő gyakorlati tanácsok mellett a könyv részletesen ismerteti Andalúzia műemlékeinek művészettörténeti vonatkozásait.

Lothar Schmidt - Andalúzia
Naprakész ​információk, bárhová utazunk! Kalandok és élmények 24 órába sűrítve. Ötletek és javaslatok, hogy kevés pénzből hogyan érezzük jól magunkat és hová menjünk vásárolni. Minden fejezet végén takarékos ajánlat. Új fejezetek: zene, klubok, művészet és építészet, kulturális élet és étkezési szokások, minden fontos esemény, dátum és cím! Hasznos internet oldalak, interaktív térképek, telefonszámok és e-mail címek.

Christie Golden - Assassin's ​Creed - Hivatalos filmregény
A ​SÖTÉTBEN MUNKÁLKODVA SZOLGÁLJUK A FÉNYT. ORGYILKOSOK VAGYUNK. Callum Lynch nem jó ember. A halálsoron várja kivégzését, amikor váratlanul új esélyt kap az Abstergo iparvállalattól: amíg nekik dolgozik egy titkos kutatóbázison, életben hagyják. Egy a genetikai emlékezetet előhívó forradalmi technológiának, az Animusnak köszönhetően Callum Lynch a cég megbízásából átéli ősének, Aguilar de Nerhának a XV. századi Spanyolországban végbement kalandjait. Callum a régmúlt újraélése közben rádöbben, hogy egy rejtélyes titkos társaság, az orgyilkosok tagjainak leszármazottja. Saját kíváncsiságától hajtva igyekszik felgöngyölíteni a rejtélyeket, amelyekkel szembesül Aguilar életén keresztül, és mérhetetlen tudásra tesz szert. A jelenbe visszatérve minden újdonsült képességére szüksége lesz, hogy szembeszállhasson az orgyilkosok ősellenségével, a nagyhatalmú és elnyomó Templomos Renddel. Callum Lynch ugyan nem jó ember, de azok, akik megmentették és ősei titka után kutatnak, mindennél rosszabbak.

Marianne Barrucand - Achim Bednorz - Moorish ​Architecture in Andaluzia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Andalúzia ​és Costa del Sol barangoló
Az ​ismert útikönyvsorozat legfrisseb kiadása, aktuális információkkal. Barangoljon velünk Andalúziában. Áttetsző vizű tenger a fürdőzőknek, történelmi városok látnivalói a felfedező kedvűeknek, nemzeti parkok a természet csodálóinak mindezt kínálja Costa del Sol és környéke. Kiváló városnéző túrák várják a turistákat Andalúzia nagyvárosaiban, Sevillában, Cordobában, Granadában. Gyönyörködhetünk a fehér városokban, s Gibraltár is feledhetetlen élményekkel gazdagíthat bennünket. Pezsgő éjszakai életet kínálnak a klubok, bárok, kaszinók; egy autetntikus flamenco-bemutatón pedig igazán belekóstolhatunk a temperamentumos spanyol életérzésbe.

Bianca Filippone - Andalúzia
Kellemes ​utazásra hívjuk az olvasót Andalúziába, Spanyolország egyik legelragadóbb vidékére. A könyv lapjain felfedezzük Ibéria legdélibb csücskének történelmét, kincseit és népi hagyományait. Ez az a vidék, ahol a nyugati és az arab kultúra váltotta egymást, s amelynek mesés városai egyetlen kőhajításnyira állnak a trópusi strandoktól.

Ismeretlen szerző - Andalúzia ​és Costa del Sol - A legjobb vidékjáró útvonalak
19 ​útvonal, melyek során tökéletesen megismerhetjük Andalúzát. Fedezzük fel a "valódi spanyol életérzés" megtestesítőjét, a napfényes Andalúziát. Pihenjünk Costa del Sol áttetsző vizű strandjain, látogassunk el Sevilla, Granada, Córdoba történelmi városaiba, ejtsük útba Gibraltárt; nézzünk meg egy bikavidalt, vagy élvezzük a zene és a tánc ritmusát egy flamenco-bemutatón - Andalúzia mindenkit elbűvöl. Fedezze fel velünk Andalúziát! Útikönyvünk a művészetkedvelőknek, a családoknak és az éjszakai baglyoknak is kínál útvonalakat a városnéző sétához. Andalúziáról először a tengerparti üdülőhelyek, a napfény, a homok és a tenger jut eszünkbe. Andalúzia azonban jóval több ennél. Változatos tájak, gazdag élővilág, fordulatos történelmi események, páratlan művészet és kultúra is jellemzi. Kiváló városnéző túrák várják a látogatókat Andalúzia nagyvárosaiban: Sevillában, Córdobában, Granadában. Fedezzük fel Spanyolország letűnt muszlim civilizációjának varázslatosan díszes épületeit: Granadában az Alhambra erődpalotáját, Córdobában pedig a Nagymecset épületét. Válogassunk kedvünkre Andalúzia számtalan tengerparti strandja közül a nagyvilági üdülőhelyektől a néptelen homokfövenyekig a Costa de la Luz, a Costa del Sol, a Costa Tropical vagy Almería partjának vidékén.Töltsünk el egy izgalmas napot Gibraltáron. Üljünk fel a kabinos felvonóra, és nézzük meg a természetvédelmi oltalom alatt álló berbermajmok lakta Sziklát, melynek tetejéről fantasztikus kilátás nyílik. Pezsgő éjszakai életet kínálnak a klubok, bárok, kaszinók; egy autentikus flamenco-bemutatón pedig igazán belekóstolhatunk a temperamentumos spanyol életérzésbe. Hasznos információink segítenek megismerni a helyi konyhát, a vásárlási, szórakozási és pihenési lehetőségeket. Válogassunk az éttermek, bárok és hotelek között. A felfedezőutak során segítségünkre lesz a részletes, összehajtható térkép is.

Des Hannigan - Andalúzia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Enrique Sánchez Gutierrez - La ​cocina de cómetelo
Segundo ​libro con más y nuevas recetas de cocina andaluza, la nuestra. Platos con toda la tradición de nuestras madres y abuelas y el toque personal que cada tarde les da el popular cocinero Enrique Sánchez en el programa de Canal Sur Televisión Cómetelo. Para elaborar en casa y de forma fácil con los mejores y sencillos ingredientes de nuestra tierra. Un libro donde encontrarás nnuevas tapas de Andalucía, sus ensaladas, guarniciones y salsas, arroces y guisos, verduras, legumbres, sopas ytortillas, pescados, carnes, postres,... Nuestra cocina andaluza, fusión entre tradición y modernidad. Tu cocina de siempre.Natural de Sevilla, cambia la Facultad de Medicina por su gran pasión: la Cocina. Estudia en la Escuela de Hostelería de Sevilla e inicia un largo camino de aprendizaje en reconocidos y prestigiosos restaurantes nacionales e internacionales. Tres chefs marcan de manera especial su vida profesional:- Fulvio Pierangellini, del restaurante Gambero Rosso, en Italia. - Josu Zubikarai, de La Taberna del Alabardero, en EE. UU.- Santi Santamaría, del restaurante Can Fabes, en España. En 2010 deja su función como profesor en la Escuela de Hostelería de Sevilla para dar el salto a la televisión. Años en los cuales “Cómetelo” se ha convertido en un auténtico referente de los programas de cocina en televisión.

Kollekciók