Ajax-loader

'programozás' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Java
elérhető
1

Dirk Louis - Peter Müller - Java
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

David N. Blank-Edelman - Perl ​rendszergazdáknak
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Marco Cantú - Delphi ​7 - Mesteri szinten II.
A ​Delphi 7 mesteri szinten teljesen átdolgozott és frissített kiadása mindenki kedvenc Delphi-programozási könyvének, amely talán a legteljesebben mutatja be a Delphi 7 fejlesztőkörnyezet szolgáltatásait. A világhírű Marco Cantu ezúttal is olvasmányos stílusban, kezdők és haladók számára is érthetően mutatja be a Delphit, az objektumközpontú osztálykönyvtártól a webes alkalmazások építéséig. A korábbi kiadásokban szereplő alapszintű bevezetők nagy része ezúttal kimaradt, így még teljesebb áttekintést és még több – közel 300, a kulcsfontosságú területeket bemutató – gyakorlati példát kapunk, ugyanakkor továbbra sincs szükség komolyabb előképzettségre, de ismerni kell a programozás alapjait általában. A kötet – elsősorban a webes programozás területén – annyi újdonságot tartalmaz, hogy akkor is megéri elolvasni, ha az előző kiadásokat már ismerjük.

Dusza Árpád - Turbo ​Pascal 6.0 az alapoktól
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ed Tittel - Natanya Pitts - Chelsea Valentine - HTML ​4
Isten ​hozott az őrült, ám csodálatos lehetőségeket hordozó World Wide Weben, amit mi egyszerűen csak webnek vagy hálónak hívunk. Ez a könyv a misztikusan hangzó és weboldalak készítéséhez használt Hypertext Markup Language (HTML) világába vezet be téged, továbbá megismertet a webes szerzők válogatott, de gyorsan bővülő társaságával is.

Donald Alcock - Ismerd ​meg a BASIC nyelvet!
Bármilyen ​egyszerű legyen is egy számítás, ha számítógéppel akarjuk végeztetni, minden lépését a gép számára érthető nyelven kell leírnunk. Ezt a leírást nevezik programnak. Ez a könyv a _BASIC_ nevű népszerű, igen széles körben elterjedt nyelvet mutatja be, és elmagyarázza, hogyan is kell egyszerű programokat írni ezen a nyelven. Bár a hivatásos programozók az ennél elegánsabb és hatékonyabb nyelveket részesítik előnyben, kezdők és amatőrök számára a _BASIC_ kiválóan alkalmazható.

Angster Erzsébet - Kertész László - Turbo ​Pascal 6.0
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Angster Erzsébet - Programozás ​Tankönyv II.
A ​könyv az első kötet egyenes folytatása. Bevezeti azolvasót az állománykezelés, a memóriakezelés és abonyolultabb adatszerkezetek világába. Programozásinyelve a Turbo Pascal. A programokat a Jackson-SZÁMALKstrukturált módszerrel tervezzük, és Turbo Pascalnyelven kódoljuk.A könyv fejezetei: 1. Rekord 2. Állományok 3. Típusos állomány 4. Állományok rendezése, összeválogatása 5. Karbantartás 6. Csoportváltás 7. Szöveges állományok 8. Memóriakezelés 9. Dinamikus lista 10. Programszegmentálás, kapcsolat az operációs rendszerrel 11. AdatszerkezetekSzükséges előképzettség:A könyv feltételezi az I. kötet ismeretét. Önállótanulásra alkalmas.

Benkő László - Benkő Tiborné - Tóth Bertalan - Programozzunk ​Turbo Pascal nyelven!
Könyvünk ​elsõsorban azokhoz szól, akik segítségünkkel kívánnak megismerkedni a Pascal nyelv rejtelmeivel és szépségeivel. A nyelv leírása mellett az alapvetõbb programozással kapcsolatos fogalmakat is tisztázzuk. A Pascal nyelv szintaktikájával és szabályaival foglalkozó fejezetek példákon keresztül magyarázzák az elméletet. A könyv felépítése olyan, hogy segítségével a még egészen kezdõ programozók, akik ez ideig semmilyen programozási nyelvvel sem foglalkoztak, minden egyéb külsõ segítségség nélkül is megtanulhatják a Pascal nyelvet. Különösen nekik szántuk a könyv elsõ két fejezetét, melynek áttanulmányozása után már egyszerûbb programok is készíthetõk. A tapasztaltabb Olvasók, akik már használtak valamilyen más programozási nyelvet vagy kezdõ szinten ismerik a Pascalt, el is eltekinthetnek az elsõ két fejezet feldolgozásától. (Bár a második fejezetet azonban számukra is jó kiindulási pont lehet a könyv további részeihez.) A gyakorlott Olvasók tanulási stratégiája a példaprogramok áttanulmányozására és megértésére épülhet. Amikor már megismerték az utasítások helyes használatát és a Pascal program szerkezeti sajátosságait, hozzáláthatnak a könyvben közölt feladatok önálló megoldásához. (Ha elsõre nem is koronázza teljes siker a próbálkozást, nem kell kétségbeesni, hiszen a feladatok megoldása megtalálható a lemezmellékleten.)

Angster Erzsébet - Programozás ​Tankönyv I.
A ​könyv a strukturált programozás alapjait teszi le, és bevezeti az Olvasót az adattípusok és algoritmusok világába. A programokat a Jackson-SZÁMALK strukturált módszerrel tervezzük, és Turbo Pascal nyelven kódoljuk. A könyv fejezetei: 1. Számítógép és a program 2. Algoritmus készítése 3. Szoftver fejlesztése 4. Dos alapismeretek 5. A keretrendszer 6. Alapfogalmak 7. Egyszerű típusok 8. Kifejezések, feltételek, programvezérlés 9. Szelekciók 10. Iterációk 11. Karakterlánc 12. Billentyűzet, képernyő 13. Eljárások, függvények 14. Egydimenziós tömb 15. Többdimenziós tömb 16. Rendezések, keresések, karbantartás 17. Sorozatok feldolgozása 18. Halmaz 19. Rekurzió 20. Jackson összefoglaló Szükséges előképzettség: A könyv nem feltételez semmiféle programozási előismeretet, mindössze a számítógép használatában szükséges kisebb jártasság. Ajánlott akár kezdőknek, akár haladóknak. Önálló tanulásra alkalmas.

Hornig Trapp Weltner - További ​tippek és trükkök a Commodore 64-eshez
A ​könyvben ismertetett kapcsolások, eljárások és programok nem tekinthetők szabadalmi oltalom alá eső ipari termékeknek. Ezek elsősorban amatőr és oktatási célokat szolgálnak. A szerzők rendkívül nagy gondot fordítottak a kapcsolások, műszaki adatok és programok helyességére, a részletek kidolgozása során többszöri ellenőrzést végeztek. Mindez azonban nem zárja ki az esetleges hibalehetőségeket. Az előforduló hibákért és az ebből adódó következményekért a DATA BECKER cég sem szavatosságot, sem jogi felelősséget nem vállal. Az esetlegesen előforduló hibák közlését a szerzők hálásan fogadják.

Jack L. Hursch - Carolyn J. Hursch - dBASE ​IV SQL
A ​mirkoszámítógépek adatbázis-kerezlő rendszerei sorában Magyarországon az Ashton- Tate dBASE termékei aratták a legnagyobb sikert. E kötet a relációs adatbázisok legnépszerűbb lekérdező nyelvét, az SQL (Structured Query Language)-t és annak dBASE IV-beli megvalósítását ismerteti. A szerzők a dBASE IV és az SQL közötti elvi összefüggések tárgyalását az adatbázis-kezelés alapfogalmainak (adatbázisok objektumai, file-ok, táblázatok, katalógusok, látványok, indexek stb.) ismertetésével kezdik. Ezt követően az SQL "szemszögéből" elemzik és magyarázzák az adatokat leíró utasításokat, műveleteket, a táblázatok szerkesztésének módszereit. Ezután lépésről lépésre, fokozatosan vezetik be az olvasót az összetettebb adatkezelési, lekérdezési módszerek, ill. a biztonságos adatkezelés és az adatintegritás megőrzési lehetőségeinek rejtelmeibe. Végül a dBASE alkalmazásokba beépíthető SQL programok készítésébe is betekintést nyújtanak. Ez a könyv hasznos forrás a kezdő dBASE IV alkalmazók és programozók számára egyaránt.

Lőcs Gyula - Vigassy József - A ​Fortran programozási nyelv
Az ​ALGOL 60 programozási nyelv mellett az utóbbi években egyre inkább elterjedt hazánkban mint másik programozási nyelv a FORTRAN. A nyugati elektronikus számológépeken szinte kizárólag ezt a nyelvet használják tudományos és műszaki számítások programozására. A tapasztalat szerint a FORTRAN-nak bizonyos szempontból előnyei vannak az ALGOL-lal szemben. Szélesebb körű elterjedésének komoly akadálya volt, hogy magyar szakkönyv e nyelvről eddig egyáltalában nem jelent meg, idegen nyelvű leírások pedig csak igen korlátozott számban álltak rendelkezésre. Ezt a hiányt hivatott pótolni e mű. Felépítése és tárgyalásmódja - a témabeli rokonság miatt - sok tekintetben hasonló az "ALGOL 60 programozási nyelv" könyvéhez.

Arthur Dickschus - Egyszerűen ​PC-ismeretek 2. - Szoftver
A ​PC-ismeretek 1. és 2. című könyv mindazok számára segítség és információforrás, akik különböző okokból kapcsolatba kerülnek a PC-vel, és meg akarják érteni annak működését, illetve az azzal kapcsolatos eddig érthetetlen fogalmakat; akik most szeretnének PC-t venni, és nem akarnak teljesen tájékozatlanok és kiszolgáltatottak lenni; akik általános képet szeretnének kapni a PC-ről, annak felépítéséről, operációs rendszeréről, perifériáiról, az igényeknek megfelelő programokról és a kommunikációs lehetőségekről; akik ugyan már dolgoztak PC-vel, de csak kevés vagy egyáltalán semmilyen ismerettel nem rendelkeznek annak működési elvéről, és pontos információkat szeretnének kapni a hardverről és a szoftverről.

Szabó László - Alkalmazásfejlesztés ​a Delphi segítségével
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Endrődi Tamás - Korszerű ​programozás a Clipper 5.01-ben és a CA-Clipper-ben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ramon Zamora - Bob Albrecht - Egyszerűen ​Excel
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Hatvany Béla Csaba - ASP ​3.0 programozás
Kilenc ​évvel ezelőtt, 1994 októberében Tim Breners- Lee, a web feltalálója, létrehozta a W3C konzorciumot (World Wide Web Consortium, www.w3.org). Azóta a webhelyek (web site) a kezdeti statikus HTML lapok gyűjteményétől egy hosszú és eredményes fejlődés során eljutottak a napjainkban ismert webes alkalmazásokhoz. Manapság egy webhelytől joggal elvárjuk, hogy dinamikus és adatvezérelt (data driven) webalkalmazás alakjában jelenítse meg a felkínált információt a böngészőnkben. Ilyen például az Amazon.com (www.amazon.com) vagy az eBay.com (www.ebay.com) és számtalan más webhely is. Megszoktuk, hogy a webalkalmazásokkal valóságos párbeszédet folytathatunk. Ha egyelőre a webszerveren futó alkalmazások nem rendelkeznek még a hagyományos lokális alkalmazások összes tulajdonságával, a fejlesztésükre rendelkezésre álló technológia egyre több lehetőséget biztosít a fejlesztőnek, hogy a két alkalmazástípus közötti különbséget minimálisra csökkentse. A webalkalmazások fejlesztésére több technológia áll rendelkezésünkre. Ez a könyv a Microsoft Active Server Pages (ASP) technológiával foglalkozik, pontosabban az ASP 3.0 verziójával. A könyv bevezeti az olvasót az ASP 3.0 webtechnologiába és végigvezeti ennek a technológiának a főbb fejezetein. A könyv elolvasása után a kedves Olvasó képes lesz bonyolultabb ASP alkalmazásokat is fejleszteni.

Füstös János - World ​Wide Web, HTML 4
Dr. ​Füstös János, a Veszprémi Egyetem adjunktusa művét azoknak szánja, akik már belekóstoltak a hálózati világba. Könyve oktat és nevel: a kiszolgálók és az ügyfelek oldaláról is bemutatja a technikát, de a célszerűség és az illem szempontját is szem előtt tartja. 1996 december 6-án megjelent a könyv második kiadása, amely legfőbb újdonságként a HTML 3.0 elemeit (és a Microsoft Internet Explorer 3.0, illetve a Netscape Navigator 3.0 által ismert elemeket) mutatja be.

Kiszely Gábor - ASP ​kézikönyv
A ​Microsoft Active Server Pages technológia segítségével személyre szabott, dinamikus weboldalak hozhatók létre. Ideális fejlesztőeszköz azok számára, akik egy sokoldalú, könnyen használható, funkciógazdag szerveroldali programozási környezettel szeretnének megismerkedni. A könyv kísérletet tesz arra, hogy az általános programozásban jártas fejlesztőt megismertesse a kiszolgálóoldali webalkalmazások készítésének lépéseivel. A kezdő szinttől indulva, az ismereteket fokozatosan egymásra építve, példaprogramok segítségével mutatja be a szerveroldali scriptkészítés alapjait. Ez a kiadvány bár nem tekinthető referenciakönyvnek, de nagyszerűen alkalmazható a weblapkészítési feladatok megoldásához.

Vágó Árpád - Visual ​FoxPro 3.0
A ​könyv megírásával az volt a célom, hogy azoknak a fejlesztőknek nyújtsak segítséget. akik a Visual Foxpro 5.0 vagy 6.0 verziójával dolgoznak. Feltételeztem, hogy már tisztában vannak az adatbázis-kezelés elméleti alapjaival, sőt kisebb-nagyobb ménékben a dolog gyakorlati oldalával is. Azt is feltételeztem továbbá, hogy ismerik a Visual Foxpro beépített builder-eit, azok működését, és azokat a lehetőségeket, melyeket ezen eszközök biztosítanak a fejlesztő számára. Ez az a pont, ahonnan a könyv kezdődik. A következő fejezetek ugyanis arról szólnak, mi van a háttérben. Hogyan működik Visual Foxpro? Hogyan érdemes fejleszteni benne? Hogyan kell programozni?

Hargittai Péter - Kaszanyiczki László - WIN32 ​API
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kris Jamsa - Suleiman "Sam" Lalani - Steve Weakley - A ​Web Programozása I.
Napjainkban ​a World Wide Web (WEB) az Internet legfrekventáltabb területe. A világhálón kalandozók naponta újabb és újabb Web-helyeket fedezhetnek fel világszerte. A tervezők egymással versenyeznek, ki tud érdekesebb, izgalmasabb, képet, hangot, animációt is magában foglaló Web-oldalakat készíteni. A kereskedelem is felfedezte magának a Web-oldalak interaktivitásában rejlő lehetőségeket. Ez a könyv megismerteti az olvasóval az internetes kommunikálás alapjait, a Web-oldalak készítéséhez használt HTML nyelvet. Bemutatja a különböző böngésző, kiszolgáló és kereső programok működését, és segítséget nyújt elkészítésükhöz. A könyv olvasója megtudhatja, hogy a C++, Perl, JavaScript és VBScript nyelvű fájlok segítségével hogyan készíthetők CGI programok, melyek interaktív kapcsolatot teremtenek a Web-oldalak olvasóival. A Web programozásának olyan új és érdekes területei is megismerhetők a könyvből, mint a 3D objektumok készítésére alkalmas VRML nyelv vagy az ActiveX vezérlőelemek használata. A megértést számos, a gyakorlatban is kipróbálható példaprogram és ábra segíti. A programok forráskódjaikkal együtt megtalálhatók a CD-mellékleten, amely a Java és a Perl nyelv fejlesztőkészletét is tartalmazza.

Dr. Kocsis András - Tv ​- BASIC
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bognár Júlia - dBase ​III Plus
Ez ​a könyv az ASHTON-TATE szoftverház dBASE III PLUS adatbázis-kezelő programjának használatát ismerteti. Ajánljuk mindazoknak, akik ezzel a programtermékkel szeretnék kisebb-nagyobb feladataikat megoldani. A könyv olvasása és a program használata nem igényel bővebb számítástechnikai vagy adatbázis-kezelői előismereteket. Néhány feltétlenül szükséges alapfogalmat megmagyarázunk. (Az IBM PC számítógép, valamint az MS-DOS operációs rendszer kezelését ismertnek tételezzük fel.) A könyv ezért olyan felépítésű, hogy példáin keresztül mindenkinek világos legyen az "elmélet". Ennek érdekében ahol lehetett, a példákat azonos területről választottuk, egyetlen téma köré felépítve.

Covers_207247
Linux ​otthonra Ismeretlen szerző
elérhető
1

Ismeretlen szerző - Linux ​otthonra
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kris Jamsa - Steven Nameroff - Turbo ​Pascal programozói könyvtár
A ​Borland cég által kifejlesztett Turbo Pascal programozási nyelv az elkövetkezendő években valószínűleg az egyik legszélesebb körben alkalmazott programozási nyelv lesz. Ez a könyv közel 200 Turbo Pascal eljárás, függvény, ill. program bemutatásával igen hasznos eszközt jelent valamennyi "kezdő", "haladó" programozási szakember számára. A könyv további előnye, hogy nemcsak a Turbo Pascal Graphix Toolbox (Turbo Pascal grafikus programcsomag), ill. a Turbo Pascal Database Toolbox (Turbo Pascal adatbáziskezelő programcsomag) 4.0-ás verziójának használatát is bemutatja. A programozói munka további megkönnyítésére a könyvhöz lemezcsomag (2 db lemez + kiegészítő füzet) vásárolható, amely a programozói könyvtár valamennyi rutinját unit-okban szervezve tartalmazza és rövid tesztprogramokkal segíti elő azok alkalmazását.

Bakos Tamás - Pascal ​PC-seknek
A ​Pascal a személyi számítógépeken - elsősorban ezek professzionális kategóriájában - a BASIC mellett a legnépszerűbb programozási nyelv. Bizonyos értelemben a pascal a BASIC fejlettebb, érettebb testvérének tekinthető. A BASIC sok tekintetben a személyi számítógépek (angol rövidítés szerint PC-k) legegyszerűbb, legkönnyebben elsajátítható programozási nyelve. Mint általában mindennek, a BASIC egyszerűségének is ára van: a nyelv lehetőségei korlátozottak, a kezdeti gyors sikerektől szárnyakat kapott programozói géniusz viszonylag hamar áthághatatlannak tűnő korlátokba ütközik. Az összetettebb feladatok vezérlési szerkezete átláthatatlanul elbonyolódik, a paraméterezett szubrutinok használata nehézkessé válik, a programok futási ideje pedig egyre hosszabbodik, mintha lassulna a gép, pedig csak arról van szó, hogy a programozó "kinőtte" a BASIC-et. Könyvünk ezen a ponton szeretne segítséget nyújtani azoknak a mikrogép-felhasználóknak, akik a BASIC után kedvet éreznek egy "erősebb" nyelvelsajátítására. Természetesen reméljük, hogy hasznos mondanivalónk lehet azok számára is, akik a Pascallal egy nagyobb gép használata során találkoztak. A célul kitűzött Pascal meghódításához a BASIC ismeretén túlmenően igyekeztünk megtalálni azt a megközelítést, amely az átlag felhasználó számára a legelőnyösebb. Ennek érdekében az első fejezet áttekinti a programozási nyelvek világát, csoportosításukat, gépi megvalósításuk módszereit, valamint definíciójuk eszközeit. Példaként a számunkra legérdekesebb Pascal-rendszerek áttekintése szerepel. A második fejezet a Pascalból annyit mutat egy általános áttekintés keretében, amennyi a BASIC-kel párhuzamba állítható. A fejezet célja, hogy egyrészt általános képet adjon a nyelvről, másrészt a ismerős fogalmak előtérbe helyezésével támogassa a kezdők önbizalmát. A Pascal módszeres ismertetése tulajdonképpen a harmadik fejezettel kezdődik, amely a változókkal és a kifejezésekkel foglalkozik. Először a két nyelvben közös elemeket mutatjuk be, a Pascal által nyújtott többlet a fejezet végén kap helyet.

Covers_221218
elérhető
0

Dedinszky Ferenc - Clipper5
Az ​olvasó egy olyan könyvet tart a kezében amely a Clipper programnyelvvel most ismerkedők és azt már régebben alkalmazók számára egyaránt hasznos segédeszköz lehet. Az eddig e témában megjelent könyvektől eltérően nem alfabetikus sorrendben tartalmazza az utasítás- és függvénykészlet leírását, hanem egy program megírását követve funkciók szerint csoportosítva ismerteti azokat. Ennek vezérfonalát egy - a könyvön végigvonuló - program ismertetése adja. Ez a megoldás hasznos egyrészt a kezdőknek, mert az utasításkészlet megismerése mellett ötleteket kaphatnak, hogyan építsék fel programjukat, a magyarázatok és a csoportosítás pedig lehetővé teszi, hogy akár tankönyvként is használják. A könyv felépítése hasznos a haladóbbaknak is, mivel az azonos funkciókat végrehajtó utasítások egy csokorba gyűjtése révén könnyebben áttekinthetik a választási lehetőségeket ugyanannak a problémának a megoldására. Ennek során esetleg olyan utasítással vagy függvénnyel találkozhatnak, amelyről eddig esetleg nem is tudtak. Ez különösen az 5.01 verzió jelentősen bővült függvénykészletének áttekintéséhez nyújt nagy segítséget. A teljesen haladók számára pedig az eddigieknél jóval bővebb magyarázatok, a minden utasításnál, függvénynél megtalálható példák, és a kifejezetten nekik ajánlott fejezet - amely az alacsonyszintű állománykezeléssel, az Extend System részletes bemutatásával és a szabvány osztályokkal foglalkozik - szolgáltathatnak fontos információkat.

Agárdi Gábor - Gyakorlati ​Assembly haladóknak
Ezen ​könyv megírására hasonló dolog késztetett, mint elődjére. Célom egy kicsit tovább taglalni azokat a témákat, melyek már említésre kerültek előző könyvemben, azonban ott kevesebb helyet kaptak, illetve további új információkat is szeretnék közreadni. Továbbra sem célom, hogy egyfajta rutingyűjteményt hozzak létre. Annak ellenére, hogy vannak kész, felhasználható rutinok is, inkább csak ötleteket, algoritmusokat szeretnék átadni információ gyanánt. A könyv tartalmilag az IBM PC Gyakorlati Assembly című, már megjelent könyvre épül, így a rutinok egyes részei nem dokumentáltak, azok valószínűleg megtalálhatóak az említett kiadványban. Van azonban egy fontos dolog, amit jó ha mindenki figyelembe vesz egy program megírása során, miszerint Murphy igen optimista volt, mivel a hibalehetőségek száma négyzetesen arányos a begépelt karakterek számával, továbbá a számítógép a mi utasításainkat és nem gondolatainkat hajtja végre. Ezért ha a gép nem azt teszi amit mi szeretnénk, ne bántsuk, hanem inkább keressük meg, hol tévedtünk. Agárdi Gábor

Agárdi Gábor - Gyakorlati ​Assembly
Ez ​a könyv megpróbál egy kicsit másképpen közelíteni a gépi kódú programozáshoz, mint ahogy az eddig megjelent kiadványokban történt. Nem elsősorban a programozás elméleti részével foglalkozik, hanem sokkal inkább a gyakorlati résszel. Aki ezt a könyvet olvassa, szert tesz olyan alap tudásra, amit már saját magától tovább tud fejleszteni abba az irányba, amerre indulni szeretne. Ahhoz, hogy valaki assembly nyelven programozzon, előnyt jelent valamilyen magasabb szintű nyelv (BASIC, PASCAL, stb) alapfokú ismere, mivel az ebben a könyvben leírtak megértése így sokkal egyszerűbbé válik.

Baga Edit - Delphi ​másképp
Rohanó ​világban élünk, ahol a legnagyobb probléma az állandó időhiány. Ez a számítástechnikában is így van. A hardver eszközök rohamosan fejlődnek, az emberek szoftverrel szemben támasztott igényeik egyre nagyobbak. A programozóknak ugyanannyi vagy talán kevesebb idő alatt sokkal szemléletesebb, barátságosabb és természetesen az elvárásoknak megfelelően működő, megbízható alkalmazásokat kell gyártaniuk. Talán emiatt terjedt el, és terjed napjainkban is egyre több területen az objektumorientált szemlélet. Egyre nagyobb teret hódítanak a vizuális negyedik generációs fejlesztőeszközök is, melyekben adatbázis-specifikáló, képernyőtervező és jelentéstervező eszközök segítségével lényegesen kevesebb kódolással készíthetjük el alkalmazásainkat. A Delphi egy olyan negyedik generációs fejlesztőeszköz, melynek nyelve — az Object Pascal — egy igazi objektumorientált nyelv. Rengeteg (Delphi 3-ban kb. 150) kész komponens áll rendelkezésünkre, ezek segítségével könnyűszerrel létrehozhatunk tetszetős űrlapokat, bonyolult lebomló menüket, adatkezelő rendszereket és akár még internetes alkalmazásokat is. És ha mindez nem lenne elég, akkor saját komponenseket is fejleszthetünk, sőt válogathatunk a megannyi, világhálón található, mások által fejlesztettek közül is.

Kollekciók