Ajax-loader

'katalógus' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Mucsi András - Az ​Esztergomi Keresztény Múzeum Régi Képtárának katalógusa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_259313
Auschwitz ​- Múzeumi kalauz Ismeretlen szerző
4

Ismeretlen szerző - Auschwitz ​- Múzeumi kalauz
Ez ​a könyvecske nem csupán egy múzeumi kalauz. Lapjairól informálódhatunk egy kiállítás látnivalóiról is, de olvashatunk az auschwitzi koncentrációs tábor létrejöttének és működésének körülményeiről, találkozhatunk dokumentum-részletekkel, vallomásokból vett idézetekkel is, melyek a „halálgyár” mindennapjaival ismertetnek meg bennünket.

Michael Gienger - Gyógyító ​kövek katalógusa
Michael ​Gienger az egyik legelkötelezettebb német kutatója a kristálygyógyászat területének. Gyűjteménye összesen 430, a természetgyógyászatban jelenleg is használt kristályt mutat be, ismertetve a kövek sajátosságait és jellemző gyógyhatásait - szellemi, mentális, lelki és testi szinten egyaránt.

Ismeretlen szerző - A ​Magyar Nemzeti Galéria gyűjteményei
A ​kötet bemutatja a Magyar Nemzeti Galéria műkincseit, a legfontosabb és legszebb műalkotások leírásaival. Emellett ismerteti a Budavári Palota és a múzeum történetét.

Cséfalvay Pál - Az ​esztergomi főszékesegyházi kincstár
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bercsi János - Telkes József - Lel-Tár ​I.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kocsy Anikó - Periodika-feldolgozás ​a magyar nemzeti könyvtárban
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

L. Kozma Borbála - Ladányi Sándor - A ​Dunamelléki Református Egyházkerület Ráday Gyűjteményének (Budapest) kéziratkatalógusa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Günter Schön - Weltmünzkatalog
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_299618
Petrik-emlékkötet Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Petrik-emlékkötet
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

George S. Cuhaj - Thomas Michael - 2011 ​Standard Catalog of World Coins 1901-2000
No ​other reference exists which embodies the detail and comprehensive coverage of "The "Standard Catalog of" World Coins". This is an indispensable volume for the beneficiary of a collection, someone just getting started in collecting or the experienced enthusiast who wants to keep up-to-date records. Any collector or investor in coins of gold, silver, platinum or palladium will be amazed by the increased value of their holdings.

Nyerges Éva - Régi ​spanyol festmények
A ​Szépművészeti Múzeum spanyol gyűjteményét bemutató könyv a spanyol királyi pár 1996-os magyarországi látogatásának alkalmából készült. A gyűjtmény gondozója, Nyerges Éva kíséri végig az olvasót a gyönyörű alkotások között. A kiadvány spanyol nyelven is megjelent.

Ismeretlen szerző - Az ​egri képtár vezetője és katalógusa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Simon Tamás - Zalavári István - Keszy H. Loránd - Magyar bélyegek árjegyzéke 1986
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Egyetemes ​Tizedes Osztályozás 2.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jean-François Ballereau - A ​világ lovainak nagy katalógusa
Az ​ember már több mint 3500 éve üli meg a lovat. Ettől fogva társult a ló az ember életéhez és munkájához, alkalmazkodva környezetéhez és ahhoz, amit vártak tőle. Bizonyára hallottál már a percheronról vagy a telivérről, de tudod-e, hogy több tucat meglepő fajta is van? A falabella, a világ legkisebb lova, az aranyszőrű palomino, az indiánok kedvence, a pinto, vagy az akhal-teke, aki három napot is kibír itatás nélkül, és megeszi a tojást, a vajat és a birkazsírt is! A lovak nagy katalógusa segítségével csodálatos utazást tehetsz a világ minden szegletébe, a "szél fiainak" nyomában.

Ismeretlen szerző - A ​zalaegerszegi Kisfaludi Strobl Zsigmond gyűjtemény katalógusa / Catalogue of collection of Zsigmond Kisfaludi Strobl in Zalaegerszeg
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Huszár Lajos - Történeti ​érmek - Középkor
A ​magyar tárgyú emlékérmeknek a maga korában ismert teljes anyagát utoljára Weszerle József állította össze a XIX. század közepén készült rézmetszetű Érmészeti Táblán. Az általa ismert és közölt éremanyag azonban az elmúlt hosszú idő alatt többszörösére duzzadt és a jelenleg ismert tekintélyes mennyiségű éremtömeget több füzetre tervezett kiadványsorozatban kívánjuk közzétenni. Az anyaggyűjtés eredetileg az érmeknek teljes tudományos apparátussal tervezett corpus-szerű feldolgozása céljából folyt. Minthogy azonban a hatalmas összegyűlt anyagnak minden részletre kiterjedő tudományos kritikai feldolgozása és főként kiadására ezidő szerint nincs remény, megkísérlejük csupán egyszerű leíró katalógus formájában hozzáférhetővé tenni az anyagot.

Tóth András - Magyar ​gyártmányú félvezetők
A _Mikroelektronikai ​Vállalattal_ közös kiadásban megjelenő kötet a hazai felhasználói forgalomban legnagyobb darabszámban jelen lévő diódák és tranzisztorok tervezői és felhasználói adatigényét tartalmazza. Segédletként ajánljuk mindazoknak, akik tervezéssel, áramköri konstrukcióval vagy szervíztevékenységgel foglalkoznak. _MŰSZAKI KÖNYVKIADÓ_ _MIKROELEKTRONIKAI VÁLLALAT_

Taste_%e2%80%8bmoments
taste ​MOMEnts Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - taste ​MOMEnts
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pauline Cockrill - Nagy ​könyv a mackókról
A ​játék mackókról nyomtatásban megjelent legszebb kiállítású és leghasznosabb kézikönyv, az egyetlen átfogó, a világ összes mackójáról készült, minden korszakot felölelő fényképes katalógus. A mackók azonosítását több mint 300, külön e célra rendelt, színes, magyarázattal ellátott fénykép könnyíti meg. Nélkülözhetetlen kézikönyv minden mackórajongó számára. Egyszerű megkülönböztetés Amatőr mackógyűjtők s megszállott mackókedvelők egyaránt könnyel eligazodhatnak a különböző korok mackói között a gyorsan egyszerűen áttekinthető ismertetések alapján. Fényképes kézikönyv A világszerte készült több mint 60 mackóról egyedülálló, szemet gyönyörködtető képek találhatóak a könyvben. Híres mackók Minden idők legkevesebb mackói - köztük Micimackó és Rupert - nemcsak leírásban, hanem a róluk készített kedves ajándéktárgyakon is szerepelnek. Gyakorlati jó tanácsok Hasznos ötletek a sérült vagy sérülékeny mackók javításához, karbantartásához, a legapróbb részletekről készített fényképek segítségével.

Covers_218531
Felleskatalogen ​2005 Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Felleskatalogen ​2005
Felleskatalogen ​AS er et heleid datterselskap av Legemiddelindustriforeningen (LMI). LMI er bransjeforeningen for legemiddelindustrien i Norge. Norske og utenlandske legemiddelselskaper som utvikler, produserer, selger eller markedsfører legemidler i Norge kan være medlem av foreningen. LMI representerer 51 legemiddelfirmaer med i underkant av 4000 ansatte i Norge. Felleskatalogen AS er utgiver av Felleskatalogen over farmasøytiske spesialpreparater markedsført i Norge og Felleskatalogen over preparater i veterinærmedisinen (Veterinærkatalogen). Først nevnte utgis årlig og sendes gratis til helsepersonell og helseinstitusjoner i Norge. Opplaget i 2011 er 45 000 kataloger. Veterinærkatalogen utgis annen hvert år og sendes gratis til veterinærer, farmasøyter og apotek i Norge. Opplaget i 2010 var 4500 kataloger. I tillegg til katalogene er Felleskatalogen AS ansvarlig for nettstedet www.felleskatalogen.no, Felleskatalogen i Norsk helsenett nhn.felleskatalogen.no, nedlastbarweb, webservicer og Felleskatalogen for smarttelefoner. Felleskatalogtekstene og Veterinærtekstene utarbeides i samarbeid mellom legemiddelfirmaene og Felleskatalogens redaksjon. Statens legemiddelverk har godkjent preparatomtalene (SPC) som Felleskatalogtekstene er basert på.

Covers_330955
Családi ​körben Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Családi ​körben
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_129914
Uffizi ​Firenze Ismeretlen szerző
8

Ismeretlen szerző - Uffizi ​Firenze
Firenze ​különleges kulturális missziót teljesítő város, Athén és Róma örököse. Itt van a világ egyik leghíresebb múzeuma, az Uffizi. Már a XVI. század második felében az épület adott otthont a kormányhivataloknak és a nagy mecénás család, a Mediciek gyűjteményének. Az Uffizit tehát eleve múzeumnak tervezték; különlegessége épp az, hogy nem tépték meg a történelem viharai úgy, ahogy a párizsi Louvre-t vagy a madridi Pradót. Gyűjteménye folyamatosan gyarapodott, s napjainkra a XIII.-tól a XVIII. századig szinte minden jelentős itáliai festő és iskola képviselve van a kollekcióban, amely német, németalföldi és francia remekművekkel is kiegészült. A kötet színes reprodukciói úgy kalauzolják végig az olvasót a festőművészet történetén a korai itáliai primitívektől kezdve a reneszánsz híres nagymesterein (Botticelli, Raffaello, Tiziano) át Rubens és Rembrandt legendás remekműveiig s a francia rokokó festészet alkotásaiig, hogy a képzeletbeli múzeumlátogatás végeztével a művészet nagy korszakairól is áttekintést kaphat. Külön érdekessége a múzeumnak a művészek önarcképeiből berendezett kabinet. Egy firenzei utazás előkészületeihez nélkülözhetetlen az Uffizit bemutató kötet tanulmányozása. Aki nem készül utazni, az is minden bizonnyal élvezettel lapozgatja majd a bőséges és nem utolsósorban jó minőségű illusztrációs anyaggal, katalógussal ellátott kiadványt.

Bencsik Barnabás - Szipőcs Krisztina - Gyűjtemény
2010. ​december elején megjelent a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeum teljes gyűjteményét bemutató katalógusa. A kötet bevezető tanulmánya eredeti dokumentumokra és a szereplők visszaemlékezéseire alapozva mutatja be a Múzeum történetét a rendszerváltozást megelőző évektől kezdve 2008-ig. A katalógus második egységét a gyűjtemény mintegy százhetven válogatott műtárgyának nagyméretű reprodukciói alkotják, lehetővé téve, hogy a nagyközönség megismerhesse a Múzeum gyűjteményének kiemelkedő darabjait. A harmadik rész a tudományos kutatást hivatott segíteni a teljes műtárgyanyagot felsoroló index publikálásával a kötet végén, amely a művek adatait és színes reprodukcióit közli.

Ismeretlen szerző - A ​szecesszió vidéke - a vidék szecessziója
A ​szecesszió az elvágyódás, a nosztalgia művészete. Képviselői egyrészt az egyedi alkotásokat létrehozó kézműipart dicsőítették a lélektelen sorozatgyártás termékdömpingjét megvalósító gyáriparral szemben, másrészt a divatáramlatok szeszélyétől független dekoratív szépség forrásait keresték... A katalógus megismerteti az érdeklődő olvasót a vidéki múzeumokban őrzött, a 19-20. század fordulóján született gazdag, művészeti-tárgyi örökséggel.

Ismeretlen szerző - „Egy ​ember, akit még eddig nem ismertünk”
A ​kötetek felölelik az író szellemi és tárgyi hagyatékát, gazdagítják a regényolvasók Jókai-képét és az irodalomtörténészek tudását. Azt mutatják meg, amit eddig még így tényleg nem ismertünk. Bevezetnek egy nagypolgári körülmények között élő szerző gazdagon berendezett alkotóműhelyébe, megmutatják azt a miliőt, amely körülvette és otthonossá tette mindennapjait, a tárgyakat, amelyek inspirálták, amelyekhez személyes élmények kapcsolták, amelyeket olykor maga készített, vagy jó ismerőseitől kapott. A hagyatékában megmaradt konkrét "példák" segítségével véleményt alkothatunk a képzőművészetekhez fűződő szoros kapcsolatáról, s arról is, hogy milyen volt ő, a maga fizikai valójában: parókában és anélkül, felöltőben és háziköntösben, vagy írófejedelemként olajfestményen, esetleg szoborként ábrázolva. Bepillanthatunk kéziratos mappáiba, megnézhetjük, mi borította a "bástyának", "bűvkörének" nevezett, leginkább hozzánőtt bútordarabot, az íróasztalát. Bár e kötetek csak a Petőfi Irodalmi Múzeumban őrzött kéziratait veszik számba, így is megdöbbentő ez a szép, egyenletes lila tintaírással írt kéziratmennyiség, amely tehát csak része az egész hagyatéknak.

Ivan Löbl - Aleš Smetana - Catalogue ​of Palaearctic Coleoptera 6.
This ​is the sixth volume of a comprehensive series which covers about 100,000 species of Coleoptera known to occur in the Palaearctic Region. The information provided for each species is as follows: primary taxonomic information of all available names in the genus and species levels published by the end of 1999; the taxonomic information below subfamily, organized alphabetically; and the type species of genera and subgenera, including synonyms. Distributional data of species and subspecies is given per country. Detailed distributional information for strict endemics is provided, and introduced species are indicated. The series is a collective work of about one hundred coleopterists from Europe, Japan, America, and Australia.

Magyar Árpád - Zvara Edina - A ​kaplonyi ferences rendház könyvtárának régi állománya
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Fekete Csaba - Szabó Botond - A ​Tiszántúli Református Egyházkerület Nagykönyvtárának (Debrecen) kéziratkatalógusa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Bartoniek Emma - Codices ​manuscripti latini. Vol. 1. Codices latini medii aevi.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Ismeretlen szerző - Magyar ​népmesekatalógus 9. - A magyar formulamesék katalógusa
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók