Ajax-loader

'fogászat' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Liane Schneider - Bori ​és a fogtündér
Ajjaj, ​itt valami mozog! Bori azt érezte, hogy az egyik tejfoga meglazult, és ez bizony azt jelentette, hogy hamarosan ki fog esni!. Izgatottan várta, de a fog csak nem akart kipottyanni. Az óvodában a többiek különféle történeteket meséltek, és tanácsokat adtak, de Bori foga mégis egy váratlan pillanatban esett ki.

Divinyi Tamás - Orális ​implantológia
Az ​implantációs fogpótlás szinte teljesség igényű áttekintése mellett, a különböző, a hazai gyakorlatban leggyakrabban használt implantációs rendszereket is ismerteti. A könyvben mindenki, aki érdeklődik a szakterület iránt, igy a fogorvostanhallgatók, a fogorvosok, de a fogtechnikus szakemberek is, megtalálják a számukra érdekes, fontos ismereteket.

Dragan Velikić - Az ​északi fal
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Liane Schneider - Bori ​a fogorvosnál
Egyik ​este Bori felfedezett egy apró, barna pöttyöt az egyik fogán. Anya szerint ezzel fogorvoshoz kell menni. Ez bizony nem hangzott jól. Ráadásul az óvodában Misi azt mesélte a kislánynak, hogy a fogorvosnál a lyukas fogakat igazi fúróval fúrják ki. De szerencsére Anya is elkíséri Borit, és a végén kiderül: a fogorvosnál tett látogatás nem is félelmetes, hanem inkább izgalmas dolog.

Gáspár Lajos - Seffer István - Bártfai Zsuzsa - Átalakítás ​tetőtől talpig / A nagy alakítás / 101 kg-mal kevesebb és egy élettel több
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Luis Sepúlveda - Az ​öreg, aki szerelmes regényeket olvasott
Az ​öreg Antonio José Bolívar Proano évi két ünnepnapot tart nyilván: amikor a félévenkénti hajójárattal megérkezik fogorvos barátja, s meghozza neki egy finom lelkű nagyvárosi örömlánytól a kiolvasott szerelmes regényeket. Az öreg ugyanis az Amazonas-síkságon, egy El Idilio nevű ki településen él az őserdő mélyén. Fiatal korában költözött oda, s telepedett meg a shuar indiánok között. Az évtizedek során megtanult tőlük minden megtanulhatót az erdőről és lakóiról: állatokról, bennszülöttekről és betolakodókról. A shuarok egy napon egy szőke férfi holttestét találják a folyóparton. Egy felbőszült nagymacska tépte szét, hogy értelmetlenül elpusztított kölykeiért bosszút álljon. S bosszúszomja a vértől nemhogy csillapodna, újabb és újabb áldozatokat kíván. Az öreg vadász az állat keresésére indul... Sepúlveda ezt a szép és izgalmas, élőlénypárti regényt az ismert ökológusnak, Chico Mendesnek ajánlja, akit nem sokkal a könyv megjelenése után gyilkoltak meg.

Pocsai Dóra - A ​tejfog
Panna ​és Bence testvérek, mindennap együtt játszanak, és ma ellátogatnak Éva nénihez, a gyermekfogászatra. Velük együtt Ti is megtudhatjátok, milyen belülről egy fogorvosi rendelő. Az is kiderül, hogy miért fontos a fogmosás, mit tegyünk és mit együnk, hogy a fogaink épek és egészséges maradjanak. A fogorvos néni elmeséli Nektek, hogy mi az a tejfog, és hogy vajon vannak-e a cicáknak és a kutyusoknak is tejfogaik. Miért mozog a tejfog, és vajon mi történik vele nálunk és más messzi országokban, ha kihullik? Miért fúrnak a baktériumok rejtett alagutakat és lyukakat a fogak ­belsejébe, és ki a csuda az a Streppo Mátyás? Végül megismerkedhettek Panna segítségével a helyes fogmosás rejtelmeivel.

Christian Tielmann - Berci ​foga mozog
Foghíj ​nélkül egyetlen rém sem az igazi! Bercinek sajnos még csak mozog a foga, és egyáltalán nem akar kiesni. Sem Frici tanácsai, sem a fogorvosnál tett látogatás nem segít. Berci tehát vár és vár... míg egyszer csak, teljesen magától, ki nem esik a foga!

Rangáné Lovas Ágnes - A ​fogrontó manócskák
Minden ​gyerek más és más. Akad azonban néhány közös szokásuk: az egyik az, hogy ha csak tehetik, "elfelejtenek" fogat mosni. Elsősorban a szülő feladata, hogy megtanítsa gyermekét a helyes fogápolásra. Legfőképpen ebben próbál segítséget nyújtani ez a tréfás hangvételű könyv.

Hanna Künzel - Fognyűvő ​Manócska
Bizonyára ​mindenki, aki egyszer maga is átélte a fogfájás kínzó élményét, szeretné gyermekeit megóvni ettől a szenvedéstől. Annál is inkább így van ez, mert mindenki tudja, milyen nagy az egészséges fogak jelentősége szervezetünk egészségi állapota szempontjából, mivel a rossz fogak sokféle betegséget okozhatnak. Biztosra veszem, hogy minden szülő szívesen tenne valamit annak érdekében, hogy gyermekének fogai minél tovább maradjanak egészségesek, és ez ma már egyáltalán nem teljesíthetetlen kívánság. A tudomány már megmutatta az ehhez vezető utat, csak végig kell menni azon. A "Fognyűvő Manócska" című képeskönyv sok jó tanáccsal szolgálhat Önöknek ahhoz, hogy családjukban hatékonyan előzzék meg a fogszuvasodást. A sikerhez különösen fontos az alapszabályok következetes betartása.

Giorgio Pressburger - Fogról ​fogra
Az ​első tejfogak kihullásától a műfogsorig kíséri végig hősének életét Giorgio Pressburger regénye. A fogazat állandó figyelembevétele azonban korántsem mulatságos ötlet az író részéről, mély - és nem kevésbé mulatságos, bár egyúttal játékosan-komolyan misztikus - koncepció húzódik meg mögötte. A regény ugyanis arra az ötletre épül, hogy az emberi élet és lét meghatározói a fogak. A fogak állapota, egészsége vagy betegsége, megléte vagy hiánya sorsszerű és sorsjelző. A hős, aki sok tekintetben az író vonásait viseli, teljesen a fogai rabja, életéről (sőt már apja életéről is) fogai döntenek. A fogak határozzák meg viharos kamaszkorát, döntenek házasságának részsikereiről és végső kudarcáról, a fogak szólnak bele karrierjének alakulásába és pályájának buktatóiba, a fogak állapota szerint alakul szerelmi élete, kíván és kap meg nőket, illetve szenved visszautasítást stb. ; A fejezetek a fogak orvosi jelöléseit kapták címül, és hogy az olvasó mindjárt kezdetben tisztában legyen a dologgal, a regényt a fogak jelölésének szakszerű bemutatása, valamint elhelyezkedésük orvosi rajza nyitja meg. A hős természetesen gyakori vendége különböző fogorvosok rendelőinek, az író valósággal bravúros történeteket tud elzengeni egy-egy foghúzás vagy tömés kapcsán. A mű természetesen a fogak állandó jelenléte nélkül is igen érdekes, vonzó, a legszebb olasz szerelmi történetekhez és - nem ritkán - krimikhez méltó fordulatokkal él, ám a fogak ilyetén középpontba állítása egyúttal végtelenül mulatságossá is teszi a művet. A regény épp a kettőssége miatt valamiképp középen áll a Buzzati és a Carlo Levi-féle szépprózának, így - miként azok is - mind a gyakorlatban, mind az irodalmi csemegékre áhítozó, vájtfülű olvasóknak egyaránt ajánlható.

Jane Kemp - Clare Walters - Gyermekünk ​fogai
Ismerjük ​meg gyermekünk fogainak fejlődését, és tanuljuk meg a helyes fogápolást! A tartalomból: Kipróbált és bevált stratégiák a fogzási fájdalom csillapítására. Tanácsok a kisbaba fogainak és fogínyének tisztítására. Hogyan tanítsuk meg gyermekünket a hatékony fogmosásra? A fogínygyulladás és a fogszuvasodás okai.

Csiszár Róbert - Ha ​fáj a fog!
A ​fogászat – nagyközönség számára íródott – kézikönyvét szeretnénk az olvasó kezébe adni. Ez a könyv a fogkezelés szakterületébe enged szemléletes betekintést, a beteget - nem kezelési objektumnak, hanem - partnernek tekintve, akinek joga és érdeke, hogy megismerje a szájüregében zajló kezeléseket, folyamatokat. Ugyanakkor a hagyományos fogászat mellett megismertet az utóbbi években kialakult (és Magyarországon is egyre inkább tért hódító) komplementer medicina biológia fogorvosi területével is, megdöbbentő információkat szolgáltatva a szájban lezajló folyamatok helyi és általános hatásairól, a szervezettel való összefüggésekről. A fogszakorvos szerző – aki a biológiai fogorvoslás honoris professzora – négy évvel ezelőtt megjelent „Oralakupunktúra – Biológiai fogászat” című tankönyve a szakorvosoknak, ez a kiadvány, tárgyilagos és feltáró stílusával mindenki számára szakolvasmányként és kézikönyvként egyaránt ajánlott.

Ismeretlen szerző - Fogászati ​asszisztensek és dentálhigiénikusok könyve I-II.
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Jutta Altmann-Brewe - Amalgám, ​az időzített bomba
Az ​amalgámtömések heves vitákat váltanak ki. Allergia, asztma, gyomorpanaszok, migrén, higanymérgezés vagy akár sclerosis multiplex veszélye fenyeget! A legújabb diagnosztikai és terápiás eljárások segítségével pontosan ki lehet mutatni és kezelni lehet a fogászatban használt fémek okozta mérgezéseket. A test kitartó méregtelenítésével szinte minden betegnél gyors javulás érhető el. Ez a könyv - mint az érintettek számára készült vezérfonal - bemutatja a fogászatban használt anyagok veszélyeit, a különböző mérgezések tüneteit, a vizsgálati módszereket, a fémmérgezések tesztjeit és nem utolsó sorban az alternatív tömési eljárásokat. Egyes orvosok Magyarországon is több mint tizenöt éve gyógyítanak holisztikus szemlélet szerint, valamint számos természetgyógyász alkalmaz olyan terápiát és diagnosztikát, amely jótékonyan kiegészíti ezen orvosok munkáját is. Az orvoslás és fogorvoslás területén hazánkban a biológiai fogorvoslás és az oralakupunktúra (szájüregben végzett akupunktúra) képviselői tesznek igen eredményes erőfeszítéseket a fent leírt problémák megoldására, az emberi szervezet működésének egészét véve alapul. Az 1990-ben megalakult Magyar Oralakupunktúra és Biológiai Fogorvosok Társasága tevékenységének köszönhetően 1998-ban a biológiai fogorvoslás hivatalosan a komplementer medicina része lett Magyarországon is.

Covers_759776
Fogászat Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Fogászat
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kiss Dezső - Miért ​félünk a fogorvostól?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Dr. Bánóczy Jolán - Fogunk ​védelmében
Miért ​tekinthetőek civilizációs betegségnek a fogágybetegségek és a fogszuvasodás? Mit tegyünk, ha különböző elváltozásokat észlelünk a szájunkban? Milyen időközönként keressük fel a fogorvost panaszmentesen is? Mit kell tudni a helyes táplálkozásról, a megfelelő fogkeféről, a fogselyemről, a különböző fogkrémekről? Tudnivalók az egészségnevelés és megelőzés fontosságáról kisgyermekkortól kezdődően.

Brückner Judit - Ma ​eljön a fogtündér
Nincs ​is annál rosszabb dolog egy 6 éves kislány számára mikor kiesik az első foga. Hogy, mi lesz a tejfogacskákkal, megtudhatjuk a meséből.

Dombi Csaba - A ​mosoly és ami mögötte van
A ​szép fogak elengedhetetlenek a jó megjelenéshez. Magyarországon a fog és szájápolás sajnos még napjainkban is gyerekcipőben jár. Ez a könyv nem kevesebbre vállalkozik, mint hogy megismertesse az olvasót mindazokkal a fontos tudnivalókkal, amik elengedhetetlenek az gyönyörű mosolyhoz. A fejezetek címei magukért beszélnek: a fogak, a fogágy és a szájnyálkahártya felépítése; a leggyakoribb fogbetegségek és elkerülésük módjai; a fog- és szájápolás eszköztára; a fogtisztítás helyes módja; a fogsor épségének és szépségének megőrzése; a szájüregi daganatok megelőzésének módszerei; a száj és a szervezet kölcsönhatása. Nem utolsó sorban bátorítás is szeretne lenni ez a könyv azok számára, akik eddig szorongással gondoltak a fogorvosi tevékenységre, és szeretné felhívni a figyelmet legújabb segítőtársainka, a fogászati higiénikusokra.

Brückner Judit - Rezső ​és Dezső a fogorvosnál
Dezsőnek, ​a vaddisznónak nagyon fáj a foga, de nem szeretne elmenni a fogorvoshoz, mert nagyon fél. Rezső mégis rábeszéli barátját. Hogy mi történik a fogorvosnál, kiderül a meséből.

Nick Ellsworth - Michelle White - Selymecske, ​a Fogtündér
Selymecske, ​a Fogtündér éjszakánként összegyűjti a tejfogakat, amiket a gyerekek a párnájuk alá tettek. Ennyi tejfogat megtalálni nagyon sok időbe telik ... A gyerekek élvezettel olvashatják ezt a kedves kis történetet. A Fogtündér meséje megnyugtatja a tejfogaikat elvesztő kicsiket és a kis fogzsákban megőrizhetik mindegyiket.

Kerrelyn Sparks - How ​to Marry a Millionaire Vampire
Roman ​Draganesti is charming, handsome, rich ... he's also a vampire. But this vampire just lost one of his fangs sinking his teeth into something he shouldn't have. Now he has one night to find a dentist before his natural healing abilities close the wound, leaving him a lop-sided eater for all eternity. Things aren't going well for Shanna Whelan, either. After witnessing a gruesome murder, she's next on the mob's hit list. And her career as a dentist appears to be on a downward spiral because she's afraid of blood. When Roman rescues her from an assassination attempt, she wonders if she's found the one man who can keep her alive. Though the attraction between them is immediate and hot, can Shanna conquer her fear of blood to fix Roman's fang? And if she does, what will prevent Roman from using his fangs on her ... ?

Covers_244558
Szájsebészet ​és fogászat Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Szájsebészet ​és fogászat
A ​„Szájsebészet és fogászat” című egyetemi tankönyv általános orvosok és orvostanhallgatók részére készült. Megírásával segítséget kívánunk nyújtani egyrészt az önálló tantárgy elsajátításához és vizsgára való felkészüléshez, másrészt az arc-, állcsont-, szájsebész szakképesítés megszerzéséhez szükséges szájsebészeti és fogászati ismeretek elsajátításához. A könyv írásában döntően arc-, állcsont-, szájsebész és dentoalveolaris sebész szakvizsgával rendelkezők és vezető fogorvos oktatók vettek részt mind a négy orvosegyetemről. A szájüreg, az arc és a nyak speciális szaktudást követel több szakorvostól (traumatológus, szemész, fül- orr- gégész, plasztikai sebész, családorvos) a daganatok (metasztázisok), a gyulladások, a balesetek okozta sérülések felismerésében, ellátásában, illetve a megfelelő szakorvoshoz történő irányításban. Az ilyen ismeretek elsajátítását, bővítését segíti naprakész tudományos és gyakorlati ismeretanyaggal ez a tankönyv. Ajánlott általános orvosok és orvostanhallgatók mellett határterületi szakorvosok, dentoalveolaris sebészek és fogorvosok számára egyaránt.

Luis Sepúlveda - Un ​viejo que leía novelas de amor
Antonio ​José Bolívar Proaño vive en El Idilio, un pueblo remoto en la región amazónica de los indios shuar (mal llamados jíbaros), y con ellos aprendió a conocer la Selva y sus leyes, a respetar a los animales y los indígenas que la pueblan, pero también a cazar el temible tigrillo como ningún blanco jamás pudo hacerlo. Un buen día decidió leer con pasión las novelas de amor -«del verdadero, del que hace sufrir»- que dos veces al año le lleva el dentista Rubicundo Loachamín para distraer las solitarias noches ecuatoriales de su incipiente vejez. En ellas intenta alejarse un poco de la fanfarrona estupidez de esos codiciosos forasteros que creen dominar la Selva porque van armados hasta los dientes pero que no saben cómo enfrentarse a una fiera enloquecida porque le han matado las crías. Descritas en un lenguaje cristalino, escueto y preciso, las aventuras y las emociones del viejo Bolívar Proaño difícilmente abandonarán nuestra memoria.

Tisóczki Aliz - Kovácsék ​és a fogápolás
A ​könyv, Hajdú Edit gyönyörű rajzaival nyújt segítséget a szülőknek, és gyerekeknek a modern fogápolási eszközök helyes használatának elsajátításában. Mici cica bemutatja a családja minden tagjának fogápolási szokásait. A könyv olvasói tanácsokat kapnak az első fogkefétől, a fogváltáson és a fogszabályzón át a felnőtt fogápolásig. Reggel és este két – két percnyi idő ráfordításával megóvhatjuk a fogaink egészségét. Szülők és gyerekek együtt forgathatják a könyv színes lapjait és szórakoztatóan sajátíthatják el a Kovács család fogápolási szokásait.

Sebők Zsigmond - Dörmögő ​Dömötör a fogorvosnál
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Raina Telgemeier - Smile
From ​the artist of BSC Graphix comes this humorous coming-of-age true story about the dental drama that ensues after a trip-and-fall mishap. Raina just wants to be a normal sixth grader. But one night after Girl Scouts she trips and falls, severely injuring her two front teeth. What follows is a long and frustrating journey with on-again, off-again braces, surgery, embarrassing headgear, and even a retainer with fake teeth attached. And on top of all that, there's still more to deal with: a major earthquake, boy confusion, and friends who turn out to be not so friendly.

Anna Russelmann - Rontó ​és Bontó a tejfog utcában
A ​Tejfog utca 1/b. és 2/b szám alatt különös lakók ütöttek tanyát. Két jó barát, két veszedelmes fickó, Rontó és Bontó manók suttyomban berendezkedtek itt, a fogak mélyén vájtak maguknak kényelmes búvóhelyet. Leghőbb vágyuk az, hogy minél tágasabb lakásuk legyen, minél nagyobb élelmiszerraktárral, mert bizony mindketten igen falánk természetűek! Leginkább az édességeket kedvelik, az édes italokat, a különféle drazsékat, csokikat, cukorkákat. Ezek tárolására óriási lyukakat kell fúrniuk a fogakba, és erre a munkára sosem restek! Egy szép napon azonban vége szakad a nyugodt munkájuknak, megjelenik egy hatalmas seprű, rajta zöld sisakos fürge emberkék! Hát mégsem sikerül a tervük? Nem lesz a szép, üde Tejfog utcából Lyukas fogak utcája? Olvasd el a történetet, és megtudod!

Rátonyi József - Bevezetés ​a teljes protetikába
Ezt ​a kis kézikönyvet azzal a céllal írtam meg, hogy gyakorlati fogódzót nyújtsak a fogtechnikus tanulóknak, a fiatal kollégáknak, bemutassam a Nyugat-Európában elterjedt totálprotetikai módszereket. Nem célom a téma minden apró részletre kiterjedő boncolása, inkább a protetika új dimenzióinak bemutatása. Mindezt kizárólag a saját munkáimmal demonstrálom. Igyekeztem lakonikus egyszerűséggel megfogalmazni az anatómiai alapfogalmakat, amelyek nélkülözhetetlen alapkövei a szakmánknak, és a teljes fogsor elkészítése során pontos ismeretük elengedhetetlen. Szó esik a készrevitelről és a fogsorok karakterizálásról is, a műfogak kiválasztásáról, az arc elemzéséről. Köszönetemet fejezem ki Dr. Pirint Ágnesnek, akivel közösen dolgoztunk a könyvben dokumentált eseteken. A szerző

Ismeretlen szerző - Gyermekfogászat, ​fogszabályozás és állcsont-ortopédia
A ​könyv a gyermekfogászat, a dentoalveolaris rendellenességeket kezelő fogszabályozás és a skeletalis anomáliákat korrigáló állcsont-ortopédia naprakész elméleti és gyakorlati ismereteit összegzi. Elkészítésében a négy orvosegyetem szaktárgyi oktatói és gyakorló fogorvosok is részt vettek. Megírásával a fogorvostan-hallgatók tanulmányait és a két szaktárgy vizsgájára történő felkészülését kívántuk segíteni. Emellett azonban ajánljuk a könyvet gyermekfogászat és fogszabályozás szakvizsgára készülőknek, a két szakterületet művelő fogorvosoknak és minden, a téma iránt érdeklődő kollégának.

Kocsis-Savanya Gábor - Odontológia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kollekciók