Ajax-loader

'energiagyógyászat' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


James Macritchie - Csi ​Kung
A ​Csi Kung olyan mozgás- és meditációsorozat, amely helyesen alkalmazva és megfelelő irányítás mellett nagymértékben javíthatja egészségünket és közérzetünket. Egyik igen hatékony módja a testenergia különféle alkalmazásainak, mely Kínában háromezer éves múltra tekinthet vissza. Hogyan kell termelni, szabályozni, tisztítani, fejleszteni, finomítani, raktározni és másoknak is továbbítani azt a finom energiát, mely egészségvédelmünk, spirituális fejlődésünk és mindennapi életünk alapja. Hajdan mindez titok volt, császárok, szerzetesek, orvosok és harcművészek titka. Ma azonban lassan mindenki számára hozzáférhetővé válik ez a csodálatos tudás. Ebben segít bennünket MacRitchie könyve. Ez a könyv egyszerű, mindenki számára érthető fogalmakkal írja le a Csi-energia mibenlétét, és művelésének kitartást és kellő komolyságot igénylő gyakorlatait. Aki még járatlan a Csi Kung területén, alapos tájékoztatásban részesül, a tanulók pedig áttekintést kapnak a gyakorlati alkalmazásból. MacRitchie bemutatja a Csi Kung lényegét és működési mechanizmusát, történetét és fejlődését. Feltárja a Csi-energia természetét és megismertet alkalmazásának lehetséges módjaival. Minden egyes fejezet végén gyakorlatsorozat található, amelyet bárki elvégezhet saját energiájának érzékelése, növelése és továbbadása céljából. Aki belefog a gyakorlásba, az önmaga leglényegesebb részét - az energiát - gondozza és fejleszti. Megóvja egészségét és előrehalad spirituális fejlődésének útján.

Ladányi Ákos - A ​mantrák gyógyító ereje
E ​könyv célja az, hogy olyan gyógyító mantrákat mutasson be, amelyek segítenek az egészség és a harmónia megteremtésében. Jelen írás elsősorban a mantra jógára irányul, de nem csak a hindu mantrákat járja végig, hanem a különböző kultúrvallások szent imáit, mantráit is. Szerettünk volna rámutatni más vallásokban is legalább néhány hasonló gyakorlatra, jóllehet számos további vallásban is feltűnnek,mint például az indián és az afrikai sámánoknál, a keltáknál, a tantra jógában stb. Ez is a legalapvetőbb megközelítés. Bárcsak felismernénk szívükben Azt, aki minden lépésünket irányítja, aki örök és nem múlandó, Ísvarát, az Urat, aki megszabadít minket az összes tudatlanságtól, hogy bevezessen bennünket az isteni királyságba.

Vicky Wall - Aura ​Szóma
„Te ​vagy a szín, amelyet választasz, s ez tükrözi lelked szükségletét…” – jelenti ki az aura-szóma jelmondata. A páciens maga választ négyet a százhét különféle ún. egyensúlyüveg közül, melyekben kétféle színű folyadék van (alul víz, felül olaj alapú, így nem keverednek) annak alapján, hogy melyiket érzi magához közel állónak. A folyadékok különféle gyógynövényekből és ásványi anyagokból készülnek. A négy üvegnek, melyet a páciens választ, más-más jelentése van, az első a személyiségéről árulkodik, a második arról, milyen kihívással néz szembe a gyógyulni vágyó, mi gátolja. A harmadik üveg a jelenlegi helyzetről szól, a negyedik pedig a jövőről. A színek elemzésével a terapeuta megállapítja, milyen gondok gyötrik a beteget. A választás után a páciensnek össze kell ráznia az üvegeket, hogy a színek keveredjenek. Ezzel saját energiája is belekerül a folyadékokba, a leülepedés sebességéből pedig a terapeuta megállapíthatja, mennyire súlyos a beteg állapota.

Vianna Stibal - ThetaHealing ​haladóknak
A ​világ egyik legerőteljesebb energiagyógyászati módszere – már haladó szinten! Most a kezedbe adja az eszközöket, hogy testi, lelki és érzelmi szinten pozitív változást érj el az életedben. A ThetaHealing® a mély ellazulás állapotában fellépő théta-agyhullámok segítségével dolgozik. Ebben a tudatállapotban agyunk még képes a tudatos döntéshozatalra, ugyanakkor hozzáférünk a tudatalattinkban rejlő gondolatainkhoz, hiedelmeinkhez, félelmeinkhez, és akár felül is írhatjuk azokat. A nagy sikerű első kötetben Vianna Stibal, a módszer megalkotója bemutatta ennek a lenyűgöző technikának az alapjait. A második kötet részletes útmutatást ad a hit- és érzelemmunkához, valamint az ásás technikájához, továbbá betekintést nyújt a létezés síkjaiba illetve a spirituális fejlődésünk szempontjából fontos hiedelmekbe. Megtanítja, hogyan szüntessük meg a már hátráltatóvá vált fogadalmakat, esküket és elköteleződéseket, hogyan segítsünk a traumák hatásának enyhítésében. Amíg az elme tiszta théta-állapotban van, az összpontosított ima által a mindenség Teremtőjéhez kapcsolódunk, és így megvalósulhat a teljes és mélyreható gyógyulás.

Giuliana Lomazzi - Reiki
Ha ​egy összefoglaló definíciót kellene adni a reikiről, egyszerűen úgy fogalmaznánk, egyetemes szeretetről, tiszta energiáról van szó: a tágabb értelemben vett szeretetről, ami körülölel minden létezőt, és az energiáról, ami szabadon áramlik a világegyetemben, és amit oda érdemes irányítani, ahol valamilyen ok miatt épp hiány van belőle....

Tagir Abdull Al Bulgary - A ​gyógyító bioenergia titkai
A ​szervezet egyensúlyának felbomlása betegségekhez vezet, melyeket általában gyógyszerekkel kezelnek. E könyv segít a gyógyítás meghatározásakor lerövidíteni, egyes esetekben kikerülni a gyógyszeres terápiát. Az ismert természetgyógyász apránként gyűjtötte össze az információkat a volgai bolgárok gyógyítási gyakorlatáról, melynek hatékonyságát munkájában is sikerrel bizonyította. A módszer lényege az embernek emberre irányuló energiahatásában áll, a kéz érintésével és anélkül. A könyv ennek a gyógymódnak alapszintű leírása, beavat a bioenergiahatás titkába, a komplex gyógyításba, bemutatja a gyógyfüvek hatását és a speciális légzéstechnikát.

Ted Andrews - Érints ​és láss!
Minden ​bizonnyal már mindenki sóhajtott fel így: "Ó, ha ezek a falak beszélhetnének!" A látszólag néma tárgyak valóban sokat elárulhatnak, ha használjuk az érintéses érzékelés módszerét. Ez a pszichometria, vagyis a tárgyakon, embereken és helyeken megőrzött energialenyomatok "leolvasásának" képessége. Ted Andrews módszereivel: - képesek leszünk megtalálni eltűnt tárgyakat és embereket, - érzékeljük az egyensúlyhiányokat a testen, - pszichikus olvasásokat tudunk végezni másoknak, - gyógyító energiák áradnak a kezünkből, - pszichikus védelmet tudunk biztosítani a negatív energiák ellen, - megtanulunk látni, - fényünk és energiánk inspirálja az embereket, - képessé válunk fel- és megismerni a karmát, ezáltal együtt tudunk működni a világegyetem törvényeivel. A pszichometriát tudtunkon kívül nap mint nap használjuk. A legtöbb ilyen eset véletlen érintéssel jön létre, és olyan gyorsan történik, hogy nem mindig vesszük észre. Könyvünk többek között azt is megmutatja, hogyan figyeljünk oda ezekre, és mit tegyünk annak érdekében, hogy segítsék jólétünket és szellemi fejlődésünket. Mélyüljünk el a pszichometriában! Meglátjuk, érintésünk által az emberek élete nagyobb értelmet nyer, s így természetesen a miénk is.

Nicola Kessler - Christiane Kürt - Jin ​Shin Jyutsu
A ​Jin Shin Jyutsu egy ősi japán gyógymód, mely kézrátétellel befolyásolja az energiaáramlást a testben, és helyreállítja a test és a lélek egyensúlyát. Az öngyógyítás első mozzanata velünk született, az újszülöttek először az ujjukat veszik a szájukba, ezzel az elalvást és az emésztést segítik elő, mintegy ösztönösen alkalmazva az energiavonalak gyógyító hatását. A könyvből megtudhatjuk hogyan találjuk meg az energiapontokat és hogy az ujjak gyengéd érintésével hogyan érhetünk el javulást a legkülönfélébb panaszok esetén. Az allergiától a fogfájásig mindenre megtaláljuk testünkön a segítő energiapontokat.

Dr. Eric Pearl - Kapcsolatteremtő ​gyógyítás
Miért ​érdeklődnek kiváló orvosok és egészségügyi kutatók szerte a világon azon rendkívüli gyógyulások iránt, amelyekről Dr. Eric Pearl páciensei hírt adnak? Mire véljük e páciensek beszámolóját halálos betegségeik hirtelen eltűnéséről? És miként lehet az, hogy ők is képesek lettek hozzáférni ehhez az új gyógyító frekvenciához? Eric Pearl gyógyító képességein kívül minden bizonnyal kiváló írói vénával is rendelkezik, mert hihetetlenül olvasmányosan és érdekesen tálalja a mondanivalóját.

Boncz Julianna - Tradicionális ​Reiki és Rebirthing-Újjászületés
Élni, ​gyógyítani és élvezni az életet! E könyv tartalmát valamint szerkezetét tekintve átfogó, hiteles képet ad a Reikiről, amelyet a Rebirthing-Újjászületés fejezet, valamint az ezt követő 40 oldalas, speciálisan összeállított tesztanyag tesz teljessé. Ennek használatával pontos képet kaphatunk önmagunkról, a gyakorlati lépések követésével teljessé tehetjük saját és környezetünk életét. A Reiki nem vallás, nem filozófiai rendszer és nem kötődik semmilyen irányzathoz. Életet és fejlődést támogató energia, mely a testi-lelki-szellemi problémák kezelésének hatásos eszköze. Az egészséges lelki-szellemi élet következménye a test egészsége. A személyiség harmonikussá varázslásával hozzájárul a stressz és a nehéz pillanatok elviseléséhez az életben, s a szellemi képességek és kreativitás fejlesztésével segít az életünkben olyan gyakran felmerülő problémák megoldásában, és a mindennapos feszültségek által kialakult negatív érzelmek levezetésében. A Reikit szokás az egyetemes szeretet erejével is azonosítani, mivel alapgondolata a másik ember elfogadása, a másokhoz való szeretetteljes közeledés és segítőkészség. A Reiki energiát, erőt közvetít a minden értelemben “jobbá válás” eléréséhez. Kezdők számára lehetőség nyílik bepillantani a Reiki művészetébe, haladók pedig gyakorlatban mélyíthetik el tudásukat. A Reiki és a Rebirthing tudatosságunk növelésének csodálatos eszköze, kulcs a megvilágosodás eléréséhez. Mindenkinek kívánom, hogy a Reikivel és a Rebirthinggel való találkozása feledhetetlen, kellemes élmény legyen. “Ha tanulmányozni akarod magad, ne feledd, a Te igaz tükröd a szíved!” Boncz Julianna, Tradicionális Reiki mester

Oliver Cowmeadow - Gyógyító ​kezek - A shiatsu művészete
A ​shiatsu (siacu) az akupresszúra alapjain nyugvó, Japánból származó, teljes körű, professzionális gyógymód, melynek fő célja az egyensúly helyreállítása mind fizikai, mind érzelmi, mind pedig energetikai szinten. A shiatsu (jelentése: ujjal történő nyomás) egy élő, nyitott rendszer. A hagyományos keleti orvoslás több ezer éves tapasztalataira épül, de ötvözi azt a modern nyugati manuális medicina leghatékonyabb módszereivel (pl. kötőszöveti masszázs, oszteopáthia, kranioszakrális terápia, kineziológia). A kezelés közben az egészleges érzékelésen és az érintésen alapuló támogató kommunikáció valósul meg. A shiatsu holisztikus szemlélete az embert testi, lelki, szellemi egységben látja, így a személyt gyógyítja, nem csak a tüneteit. A lényünket alkotó részek egész sorával foglalkozik a durvább szintektől az egészen finom rétegekig: csontokkal, ízületekkel, inakkal, szalagokkal, izmokkal, kötőszövettel, bőrrel, pólyákkal (fasciákkal), belső szervekkel, gerincvelői folyadékkal (liquorral), meridiánokkal, csakrákkal, aurákkal, pszichével, érzelmekkel. A shiatsu-gyógyász érti az emberi test nyelvét, és rajta keresztül képes hatni az ember legbenső énjére. A shiatsu különleges élménye – amellett, hogy egy kellemes testi-lelki utazás önmagunk mindenségében – erősíti a szervezet saját öngyógyító mechanizmusait, javítja általános egészségi állapotunkat, illetve fizikai és érzelmi közérzetünket. Terápiában alkalmazva sokféle betegség esetén nagyon hatásos, ugyanakkor az egészség megtartására, a megfelelő energiaállapot elérésére is kiváló. Kismamáknak is kifejezetten ajánlott a normál lefolyású várandósság bármely szakaszában! Több mint masszázs!

Aranyi Lászlóné - Az ​inga elmélete és gyakorlata
A ​legkedveltebb, legegyszerűbb radiesztéziai segédeszközünk az inga. Ebben a kis füzetünkben nem kívánjuk megfejteni az ingázás nagy rejtélyét. Csupán elfogadjuk azt a - több évszázados, ma még tudományosan nem tisztázott - feltevést, hogy minden tárgynak, élő szerveknek megvan a rá jellemző kisugárzása, rezgése, amelyet az emberek kb. 40 %-a tudatalattijával érzékelni képes és az ingájával ki tudja jeleztetni. Néhány egyszerű példán keresztül szeretnénk bemutatni az inga gyakorlati használatát.

Frank Arjava Petter - Das ​ist Reiki
?Das ​ist Reiki? verspricht nicht zu wenig. Erstmalig ist in diesem Buch alles Wissen über den Ursprung und die Geschichte des traditionellen Reiki vereint. Als Referenzhandbuch für Lehrer und Ausbilder gedacht, ist es zugleich eine umfassende und praxisorientierte Einführung. Die Essenz aus Philosophie und Praxis des ursprünglichen japanischen Reiki. Umfangreiche Recherchen werfen Licht auf jene, die Reiki zu dem machten, was es heute ist: neue Details aus dem Leben des Reiki-Begründers Mikao Usui und seiner Nachfolger, belegt anhand von Originaldokumenten. Zudem eine Neuübersetzung des Usui-Gedenksteins, dazu viele Fotos und Beschreibungen von historischen Orten und Neues über die kulturellen und spirituellen Wurzeln des Reiki.. Frank Arjava Petter erfährt als renommierter Reiki-Lehrer und Pionier der Wiederbelebung des ursprünglichen japanischen Reiki weltweit Anerkennung. Er verfügt über gute Kontakte und Kenntnisse der Sprache und Kultur Japans. Vor allem aber schöpft er aus seiner großen Erfahrung in der Praxis und Lehre von Reiki - gespeist von unermüdlichem Forschergeist sowie einer enormen Hingabe an die Möglichkeiten von Reiki. Das ist Reiki ist somit auch eine persönliche Liebeserklärung an Reiki.

Hamikus Zsuzsanna - Reiki ​a mindennapokban
A ​Szeretet mozgatja az Univerzum valamennyi történését. Ez az Örök Törvény. Szeretet az, ahogy a méhek összegyűjtik a virágport és mézet készítenek belőle. Szeretet az, ahogy a virág nekünk ajándékozza szépségét vagy a kerti almafa idei gyermekeit. Szeretetből fakad az öröm, amikor rég látott kedvesünket magunkhoz öleljük. Szeretet az, amikor átsegítünk egy idős nénit az utca túloldalára. A Szeretet segíti és irányítja az Élet örökös körforgását, és Szeretet a szabad akarat is, mely a Teremtés egyik legszebb ajándéka minden léleknek. Amióta csak ember él a Földön, azóta érzi szükségét annak, hogy betegségei, fájdalmai orvoslást nyerjenek. A legősibb gyógyító mozdulat az, ahogy az édesanyag kisgyeremek beteg testrészére helyezi a kezét, de kézrátétellel gyógyítanak a sámánok, a beavatottak és a varázslók is. A régi keleti orvoslás is alkalmazta ezt az energiát. Ha megütjük magunkat, ösztönösen odakapjuk a kezünket, hiszen tudat alatt emlékszünk még azokra a boldog időkre, amikor a Föld összes gyermekének természetes képessége volt a gyógyító erő. A Reiki egyszerű és szelíd módszer a ma embere számára. A gondoskodás, a törődés, az együttérzés, a bizalom és önmagunk elfogadásának szeretetteljes és pozitív érzéseire hangolhat minket. Lehetőséget kapunk általa, hogy jobbá, tisztességesebbé, másokkal szemben toleránsabbá, az Univerzum törvényei felé nyitottabbá váljunk. Segít elviselni, tudatosabban megélni a nehéz élethelyzeteket, enyhíti a stresszt, a szorongást, a depressziót, pozitív gondolkodásra indít. Ha a Reiki segítségével önmagunkban harmóniát teremtünk, másoknak is segíthetünk vele életük jobbá tételében, úgy, hogy szeretettel és alázattal csatornázzuk nekik ezt a kozmikus energiát, amely az univerzális szeretet egyik legcsodálatosabb megnyilvánulása. Örömmel nyújtom át ezt a könyvet, amit három nyáron írtam hét év reikis tapasztalatai alapján abból az alkalomból, hogy a Reiki tíz éve jutott el Magyarországra.

Cyndi Dale - Az ​új csakragyógyítás
Ez ​a könyv alaptételként fogadja el azt a vélekedést, hogy materiális és spirituális lények vagyunk, és mindkét síkon párhuzamosan létezünk. A látható, materiális világban testtel rendelkezünk; ugyanakkor spirituális természetünkből adódóan lelki és szellemi, illetve mentális szinteken is megjelenünk, döntünk és alkotunk. Mivel a létezés e két aspektusa egymástól elválaszthatatlan, állandó kölcsönhatásban áll, szükségünk van egy működőképes egységre, amellyel saját jólétünk érdekében mindkét énünkkel kapcsolatba tudunk lépni. Ilyen rendszer a harminckét csakra rendszere. Az ismerős, hét csakrát tartalmazó rendszer csupán a kezdeti lépés volt afelé, hogy megértsük a holisztikus emberképet. Az új csakragyógyítás című könyvben Cyndi Dale nagyszerűen kiterjeszti ezt a hagyományos képet: ő harminckét energiaközpont alapján gyógyít. Tizenkét csakrát (1-12) vizsgál teljes részletességgel (hely, szín, energia típus, forrás, cél, funkció, spirituális feladat) illetve húsz, a felsőbb világokhoz kapcsolódó energiapontról ad átfogó ismereteket. A könyvben ismertetett módszerek segítségével véglegesen megszüntethetjük azokat az energiagátakat, blokkokat, amelyek számos krónikus testi, lelki vagy szellemi probléma, betegség okozói. Az új csakragyógyítás segít, hogy megértsük és a mindennapokban kihasználjuk teljes energiatestünk végtelen erejét. Az eredmény: egészség, boldogság, növekvő tudatosság és kreativitás.

Nora Kircher - Drágakő-akupresszúra
Az ​alternatív gyógyászat különböző ágaiban - a fül- és a talpakupresszúrában, illetve a reflexzónamasszázsban - új lehetőségeket nyit a drágakő rudak alkalmazása. A kezelés során használt drágakövek finomenergiáik révén nemcsak a fájdalmat csillapítják, hanem a szervezet öngyógyító erőit is aktiválják. Ezáltal a fájdalmat kiváltó ok is megszűnik.

Amorah Quan Yin - Szellemi ​átalakulás és öngyógyítás a Plejádok fényküldötteivel
Minden ​alkalommal, amikor egy nagyobb fejlődési ciklus végéhez érünk, felbukkannak a Plejádok Fényküldöttei. Közéjük tartoznak Földünk és naprendszerünk védelmezői is. Azért keresnek fel minket, hogy ráébresszenek aktuális fejlettségi szintünkre, és megmutassák, milyen lépéseket kell megtennünk a következő szint elérése érdekében. Amorah Quan Yin a plejádokbeliek energetikai gyógyító gyakorlatait tárja elénk. Olyan galaktikus auratisztító technikákat mutat be, amelyek egészséget, tökéletes kiegyensúlyozottságot és energetikai feltöltődést kínálnak. Megtanít minket Ka-csatornáink megnyitására, ezáltal fizikai testünkbe fogadhatjuk multidimenzionális énünk, holografikus lenyomatunk energiáit. A gyakorlatoknak számos jótékony hatása van: elvágják azokat a pszichikus kötelékeket, amelyekkel olyan emberekhez kötődünk, akik elszívják az energiánkat, így megemelik rezgésszintünket, megfiatalítják sejtjeinket, kiegyensúlyozzák testünket, miközben szellemi fejlődésünket és érzelmi sebeink gyógyulását is elősegítik. Széles távlatokat nyitnak bolygónk, naprendszerünk, és a galaktikus spirálok valamennyi lénye számára azáltal, hogy megmutatják, miként bocsássuk meg magunknak előző életeink helytelen cselekedeteit, tehát elengedhetetlenül szükségesek Földünk pozitív átalakulásához.

Paul Brecher - Energiaáramlás
Kínában ​az emberek már több ezer éve gyakorolják a csi-kungot, amely az energia mozgatását jelenti a testben, a szellemi és a fizikai egészség megőrzése céljából. Ez a zsebkönyv bemutatja a manapság nyugaton is egyre népszerűbbé váló csi-kung eredetét, körvonalazza az alapvető tudnivalókat, és könnyen követhető, színes fényképekkel és ábrákkal illusztrált gyakorlatsorokat mutat be. Az utolsó fejezetben a spirituális utazásba is betekintést nyerhetünk. Megtudhatjuk, hogyan vezethet el saját energiánk egy szellemi, fizikai, érzelmi és spirituális szempontból egyaránt kielégítő élet felé, és hogyan őrizhetjük meg egészségünket a feszültségekkel terhes világban. Fedezzük fel, hogyan segíthetjük elő szellemi és fizikai állapotunk javulását energiaáramlásunk segítségével! A Titkok nélkül sorozatban egyedülálló módon egymás mellett megtalálható az elmélet és a gyakorlat. Az egyes témaköröket átfogó és világos magyarázatok teszik érthetővé. A módszerek alkalmazásának legjobb módját is megismerhetjük. - Bemutatja a csi-kung, azaz az energiaművelés eredetét és történetét - Lépésről lépésre ismertetett testgyakorlatok - Közérthető nyelvezete folytán az életenergia áramlása mindenki számára érthetővé válik Paul Brecher több mint húszéves tapasztalattal rendelkezik a harcművészetek terén, és a Tai-Csi Box Világszövetség elismert oktatója. Számos cikket jelentetett meg a témában, és televíziós műsorokban is gyakran szerepel. Képzett orvos az akupunktúrás és a kínai gyógynövényes gyógyászat terén.

Kövesi Péter - Időkapu
„Az ​életet csak visszafelé érthetjük meg, de csak előrefelé élhetjük.” Kierkegaard gondolatát ma is nagyon aktuálisnak tartom, ezért választottam könyvem mottójául: Az idő egyetlen végtelen folyam a múltból – a jelenen át – a jövő felé. Hozza magával az éltető erőket, de görgeti a fejlődést gátló hordalékot is. Semmi nem indokolja, hogy különválasszuk az előző életek terápiás felidézését a jelen élet előző eseményeit feldolgozó korregressziós módszerektől. Több száz terápiás ülés tapasztalataival a hátam mögött, most a szintézis igényével szeretnék olyan módszereket ismertetni, amelyek nem csak a felidézésre, de a problémás helyzetek megoldására, terápiára is alkalmasak. Szükségünk van arra, hogy megismerjük a megváltozott tudatállapotokat, hogy alapvető ismeretek birtokába jussunk, és képesek legyünk a pozitív élményeket megerősítésként, a negatívakat pedig átírva, segítő módon áthozni és integrálni jelen életünkbe. Meggyőződésem, hogy mindennek, ami megtörténik, létjogosultsága van. Ha pedig teszünk valamit, miért ne műveljük sokkal jobban?

Kun István - Reiki
"... ​Mindenki a Forráshoz igyekszik, mindenki úton van. Van akinek az útja ehhez a Forráshoz napfényes, virágokkal borított mezőn vezet és van akinek az útja hegyen-völgyön át vezet, nehéz terhekkel. Mindkettőjüknek menni kell, mert a szomjúság hajtja őket. Talán nem is tudnak egymásról, de ha tudnának, akkor sem biztos, hogy cserélnének egymással. Aztán egyszer találkoznak. Nagy az öröm, mert eljutottak a célig. Ekkor már nem fontos az út, mert az út csak eszköz a célig, a Forrásig. Te, aki vándor vagy mint én és igyekszel a Forráshoz, ne add fel, mert menni kell, keresni kell és találni kell. Először az utat kell megtalálni, annak az elejét. Minden út jó út, mely elvezet valahová, csak van olyan amelyről vissza kell fordulni. Ezért légy türelmes és kitartó, mert a jó út keskeny és a türelmetlenek előtt rejtve van. Az úton csak egy ember fér el egyszerre és csak egyedül tud végigmenni rajta. Lehetnek segítők, de ők vagy az út szélén állnak vagy a Forrásnál. Az az út nem jó amelyen többen mennek egyszerre egymás mellett, mert van aki előbb fárad el, van aki hajtani akar. Zűrzavar támad és ez elveszi az erőt, megöli a lelket. Az utak száma végtelen, mint az emberi lélek, mind mind a forráshoz igyekszik. Én ezek közül egyet szeretnék megismertetni, egy lehetséges utat, mely több, mint aminek látszik. Kíváncsivá tenni az olvasót és nem pedig meggyőzni. Aki úgy érzi, hogy ezen kell végigmenni, az érteni fog engem, akinek nem ez az útja az keressen, mert találni fog!"

John F. Thie - Gyógyító ​érintés
A ​világ nem engedheti meg magának a jelenlegi gyógyítási modellt, még akkor sem engedhetné meg, ha tényleg mindenre megvolna a válasza, ami, mint tudjuk, lehetetlen, hiszen a klasszikus fizikán alapszik. A TFH módot nyújt arra, hogy az átlagember segítsen magán, felelősséget vállaljon az egészségéért, a teljességért, és az életében meghozott döntéseiért. 1977-ben a Touch For Health, és az, hogy részt vettem egy TFH tanfolyamon, megváltoztatta az életemet és orvosi gyakorlatomat. Kérem Önt, hogy ne csak ezt a könyvet olvassa el, hanem iratkozzon be egy tanfolyamra, bizonyosodjon meg minderről Ön is, és ossza meg ezt a tudást a barátaival, a családjával és a kollégáival. John azt mondotta: „Egy álom megvalósításán dolgoztam, azért, hogy a lehető legszélesebb körben osszam meg azt a felfedezést, hogy milyen csodálatosak vagyunk, s hogy a gyengéd érintés és az izomtesztelés az egészséget, a teljességet és a teljesítményjavulását eredményezi."

Jacques de Langre - Do-in ​1
A ​Do-in önmasszázs, könnyed ujjnyomásos és légzőgyakorlatok szervezett sorozata. Ezek a gyakorlatok szabályozzák az életenergia áramlását a gyakorlatot végző személy testében és tudatában. A Do-in kiegyenlíti és helyreállítja a testünkben keringő energiát, és, ha szükséges, többletenergiához juttatja szervezetünket. A Do-in előnye, hogy gyakorlatai saját testünkön elvégezhetők, mindenfajta külső segítség, vagy műszaki tudás nélkül. Gyógyító hatása már a legelső gyakorlatsorozatok elvégzése után megmutatkozik. Bár az akupunktúrával megegyező elvekre épül, A Do-inhoz semmiféle tű vagy más segédeszköz nem szükségeltetik. A hagyomány szerint a Do-in már jóval az akupunktúra előtt létezett és eredményei gyakran felülmúlják az akupunktúra eredményeit. A kezdőknek ajánlatos mihamarabb megismerkedniük a legalapvetőbb és igen könnyen elsajátítható gyakorlatokkal, mert csak így válhatnak elég érzékennyé a Do-in gyógyító erejének befogadására és biztosíthatják a tiszta gyógyító energia beáramlását és keringését testünkben.

Robelin - Virágenergetika
A ​virágok kitüntetett szerepet játszanak életünkben. Üzennek nekünk, nemcsak színükkel, szépségükkel. Mindegyik virág saját energiát közvetít - és aszerint viszonyulunk magához az adott virághoz, hogy az általa közvetített energiaféléből hiányunk van, vagy ellenkezőleg: túlságosan is telített ezzel a környezetünk, vagy éppen mi magunk. Anélkül hatnak ránk, hogy tudatosulna bennünk: állapotunkban a javulást nekik köszönhetjük. Egy-egy virág látványa, vagy akár gondolatban előhívott képe segít felszínre hozni a tudatalattinkban megbújó félelmeket, vágyakat, és megoldásokat a problémáinkra. Emellett az élő virágok az általuk közvetített különböző energiafélékkel pótolják azt, amiből akkor éppen hiányunk van. Ha tudatosan és célirányosan vesszük igénybe a virágok segítségét, akkor megtapasztalhatjuk, hogyan segít anyagias jellegű gondjainkban a sárga rózsa, miként tesz sikeressé a sárga liliom. A férfias tetterőt melyik virágnak köszönhetjük, a szülő-gyermek kapcsolat melyik virág közelében válik harmonikussá, vagy a bús hangulatot milyen virágból készített csokor képes kiegyensúlyozott lelkiállapottá varázsolni. Ezeket, a titkokat ismerteti a virágenergetika, ami nem azonos az esszenciális segítséget adó virágterápiák egyikével sem.

Candace B. Pert - Nancy Marriott - Érezd ​magad istenien!
A ​szerzőt a 'Mi a csudát tudunk a világról?' című filmből ismerhetjük: biológus, farmakológus és kutatóorvos. Munkássága nagy port kavart a tudóstársadalomban, mert bebizonyította, hogy az elme és a test az érzelmeken keresztül kommunikál egymással. Eddig erről csak feltevések léteztek, de Pert kísérletekkel támasztotta alá, hogy a szellem és a test együtt, egymással interaktívan „vezényli” a szervezetben zajló történéseket. A könyvet nagy elismerés övezi, úttörő lépésnek tartják szerte a világon. Egyik nagy erőssége a stílusa: miközben a szerző elméleti mondanivalóját olvassuk, vele utazunk előadásról előadásra, megéljük magánélete összes nehézségét és szellemi válságait. Candace tettei és gondolatai teljes összhangban állnak egymással. Miközben bemutatja élete folyását, olyan vezető tudósokkal és meghatározó egyéniségekkel találkozunk, mint a Dalai Láma, Deepak Chopra vagy John Nash matematikus, akiről az Egy csodálatos elme című film is készült. Aki tudatossá avatja hétköznapjait, először önmagát gyógyítja meg, majd a világot is. Ahogy fejlődik és csiszolódik a személyisége, úgy tükröződnek ezek a kedvező változások a környezetében. Olyan ez, mint amikor kavicsot hajítunk egy csendes tó vizébe, s az hullámokat vet. Tudatunk kiteljesedése is így idéz elő tömeges szemléletváltást. Lássunk tehát hozzá, s juttassuk magunkat olyan élethez, amelyre mindig is vágytunk! Ez a kulcsa annak, hogy istenien érezzük magunkat itt, a földön.

Fodor György - A ​Reiki nyomában 1.
Mi ​tekinthető Reikinek? Milyen határok húzhatóak meg, milyen jellemzőket lehet meghatározni ahhoz, hogy valaki jogosan nevezze magát Reiki Mesternek, az általa oktatott szellemi utat, gyógymódot pedig Reikinek? Mi a helyzet a Magyarországon található, Reiki nevet viselő irányzatok körül? Mind jogosan nevezi magát Reiki irányzatnak? Mi a Reiki valódi története? Ki volt valójában a Reiki alapítója, Mikao Usui? Ezekre a kérdésekre keresik a választ világszerte a Reiki gyakorlók és a könyv szerzője.

Trudi Thali - Fényút-terápia
A ​fénypályák, fényutak vagyis a meridiánok azok az energiavezetékek, amelyek mentén az életenergia, azaz a csi kering a testünkben. Ideális esetben a folyamatosan áramló, mozgásban lévő láthatatlan fényhullámok kiegyensúlyozott rendszere révén marad egészséges, eleven és életerőtől áthatott testünk minden szerve. Ha azonban a meridiánokban blokkok alakulnak ki, ez a kozmikus fény nem tud szabadon áramlani, így a lelken komorság, a testen pedig fáradtság és kimerültség lesz úrrá - mindez pedig az életerő hiányának jele. Ilyenkor nem érezzük magunkat összhangban önmagunkkal és a környezetünkkel. A fényút-terápia öngyógyító erőinket működésbe hozva oldja a meridiánok zárlatait, hogy az életenergia újra szabadon áramolhasson a testben. Az alapismeretek birtokában a terápiát szerető odafigyeléssel magunkon és másokon egyaránt alkalmazhatjuk.

Láma Deva Prashad - A ​nagy Mudrakönyv
Ebben ​a könyvben számos közismert mudrát mutat be a könyv szerzője. A keleti gyógyításból ismert kéztartásokat rendszeresen gyakorolva visszaszerezhetjük egészségünket. Hihetetlen előnye, hogy ágyban fekvő betegek is tudják végezni a gyakorlatokat. Az ember, mint a teremtés csodája, tökéletes. Emberként képesek vagyunk kifejezni magunkat szavakkal, mozdulatokkal, emocionálisan, vagy alkotásaink által, és meg van bennünk a képesség, a különböző rendszereket összekötő összefüggések megértésére, legyen az anyagi, vagy mentális struktúrájú, de bennünk van egy finom érzékelő képesség is, mely lehetővé teszi számunkra a nem látható dolgokról való tapasztalok megélését. Az emberi létforma a legértékesebb a földi életformák közül, hiszen saját tapasztalásunk lehet a teremtésről az által, hogy mi magunk is képesek vagyunk új dolgok létrehozására, megalkotására, és az általunk teremtett dolgokat vizsgálva ismereteink bővülhetnek a minket körülvevő világról.

Deedre Diemer - A ​csakraterápia alapjai
Deedre ​Diemer munkája gyakorlati, könnyen használható kézikönyv, amely a hét fő energiaközpont, azaz a csakrák harmonizálásán keresztül vezet el bennünket a gyógyuláshoz. A csakrák megismerésével jobban tudatosíthatjuk saját energiáinkat, s könnyű lesz megállapítanunk, mikor akarnak mások hiedelmei, gondolatai és érzelmei befolyásolni bennünket. A bemutatott módszerek és eszközök segítségével megtisztíthatjuk erőterünket, s ezáltal saját kezünkbe vehetjük életünk irányítását.

Anne Charlish - Angela Robertshaw - Reiki
Hogyan ​használjuk a reiki gyógyító erejét testi, szellemi és lelki békénk eléréséhez? A Titkok nélkül sorozatban egyedülálló módon egymás mellett megtalálható az elmélet és a gyakorlat. Az egyes témaköröket átfogó és világos magyarázatok teszik érthetővé. A módszerek alkalmazásának legjobb módját is megismerhetjük.

Paula Horan - Gyógyító ​kezek II. - Reiki
A ​gyógyító kezek első kötetének nagy sikere nyomán örömmel nyújtjuk át a Tisztelt Olvasónak e könyv méltó folytatását. A Reiki univerzális gyógyító energia és öngyógyító módszer. Ez a könyv lenyűgöző és mélyreható betekintést ad a Reiki mélyebb folyamataiba, amely a tapasztalt Reiki-mester és a laikus olvasó számára egyaránt hasznos. "Huszonhárom évvel ezelőtt kezdtem el életképes öngyógyító módszereket keresni, s ez a könyv ennek a jelenleg is tartó folyamatnak a része..."

Michael G. Smith - Kristályerő
A ​Kristályerő nagy meglepetéseket tartogat az olvasó számára, mivel bemutatja az ősi Atlantisz kifinomult technológiáját. A közönséges kvarckristályokból készült pszionikus (elme által irányított és életenergiával működő) eszközöket minden részletre kiterjedő használati utasításokkal és ábrákkal látja el, hogy Ön egyedül is képes legyen azok megépítésére és használatára. Könnyen összeállíthatja az Atlantiszi Energiarudat, melyet pl. gyógyításra is használhat, vagy a pszichikus képességeket fejlesztő Kristály Fejpántot, a tér-időkommunikációs generátort. Úgy tűnik, ezek a kristályeszközök csupán a felhasználó erejével irányíthatók. Megépítésük mégis egy olyan fejlődési folyamatot indít el, mely új lépést jelent az emberi lélek kiteljesedésében. Vajon egy új Atlantisz van kialakulóban? Talán ezek a pszionikus szerkezetek jelentik a legnagyobb energiát az emberek számára, hogy függetleníthessék magukat a fosszilis tüzelőanyagokra és füstös gyárkéményekre alapozott ipartól? Valóban használhatunk egy saját kezűleg, egy óra alatt elkészíthető eszközt arra, hogy csillagközi távolságokat legyőzve bárkivel kapcsolatot teremtsünk? Talán éppen most lettünk szemtanúi, ahogyan egy új emberi faj első generációja megoldja a század utolsó éveinek kritikus problémáit? Ez a könyv igennel válaszol mindegyik kérdésre és arra kéri Önt, építse meg és használja ezeket az eszközöket, hogy elősegítse az említett folyamatok végrehajtását.

Choa Kok Sui Mester - A ​csodálatos prána gyógyítás
"A ​prána gyógyítás során segítünk helyreállítani a szervezet energiarendszerét, hogy meg tudja gyógyítani önmagát. Ha elzáródások alakulnak ki az energiamezőben, eltávolítjuk azoka, ha pedig energiahiány lép fel, pótoljuk az energiát. Az öngyógyulás megkönnyítése érdekében mindig a teljes emberrel, s nem csupán annak egy szervével dolgozunk, s bizony ezeket az elveket nem tanítják a nyugati orvosi egyetemeken. Szerencsére Choa mester megvilágította a fontosságukat, orvos és laikus számára egyaránt befogadhatóvá tette őket. Amikor először fogtam bele ennek a könyvnek az olvasásába, azonnal feltűnt, hogy milyen egyszerű és áttekinthető a stílusa. Ha van bennünk elegendő hit, hogy kipróbáljuk a leírtakat, biztosak lehetünk abban, hogy próbálkozásunkat siker fogja koronázni." Dr. Eric B. Robins akkreditált urológus Los Angeles, California, USA

Kollekciók