Ajax-loader

'tunézia' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Michael Tomkinson - Tunézia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Muhammad an-Nefzawi - Az ​illatos kert
A ​15. század utolsó harmadában keletkezett mű az arab világ szerelmi kultúrájába enged bepillantani, abba a világba, amely két egymáshoz tartozó ember meghitt kapcsolatában a szerelmet a legszentebb földi jónak, az élet legnemesebb örömének tartja. Természetesen az iszlám világában a nő és férfi kapcsolata korántsem olyan idillikus, mint e könyv sugallja, hiszen évszázados szigorú hagyományok rendelik alá a nőt ura és parancsolója minden akaratában. Mégis az egész könyv a tartalmas kapcsolat igényét, egymás megbecsülésének fontosságát, a kölcsönös odaadás és a házasság nagyszerűségét hirdeti. Hol bölcs, hol megmosolyognivalóan együgyű tanácsok, korabeli pajzán szerelmi históriák, utolérhetetlen női fortélyok és egyéb "csodaszerek" kavalkádjában tárul elénk a kor pezsgő, vérbő, prűdnek alig nevezhető arab világa.

Neil Wilson - Tunézia
2006 ​áprilisában indítottuk útjára a Berlitz útikönyvek zsebkalauzait. A kisméretű, színes fotókkal illusztrált kötetek rövid történelmi áttekintés után bemutatják az adott ország vagy város legfontosabb látnivalóit, nevezetességeit. Minden kötet végén praktikus információkat talál az utazó, a többi között a helyi közlekedésről, üzleti nyitva tartásról, szálláshelyekről, éttermekről címmel és telefonszámmal.

Makó Bálint - Dallos Attila - Tunézia
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Len Deighton - Aranyváros
1941, ​az észak-afrikai hadszíntér. Rommel tábornok Afrika Korpsa - bár az angoloknak sikerült Tunéziáig visszavetniük - új életre kel és megállíthatatlanul tör előre. Parancsnoka az ellenség minden hadmozdulatáról értesül, pontos információi vannak az angol csapatok hangulatáról, felkészültségéről, fegyverzetükről, az utánpótlást szállító konvojokról. Ez csupán egyféleképpen lehetséges - Rommelnek az angol hadvezetés legfelsőbb köreiben mozgó kéme van, tőle szerzi információit. A feladatot, hogy derítse föl, ki tájékoztatja a német hadvezért, Bert Cutler őrnagy, a glasgowi rendőrből lett katonai nyomozó kapja. Áthelyezik Kairóba, s ha már utaznia kell, vállalja, hogy elviszi a hadbírósági tárgyalásra váró, letartóztatott Jimmy Ross tizedest is. Útközben azonban szívroham végez a Kairóban ismeretlen Cutlerrel, s Ross katonai nyomozó "őrnagyként" szállt le a vonatról. Hogy az is marad s vállalja a véletlenül rá háruló feladatot, az egy csodálatos lánynak köszönhető, akit elég megpillantania, hogy félretegye szökési tervét. A közeledő támadás izgalmában élő, nyüzsgő nagyváros, az angol uralom ellen lázadó, németekre váró egyiptomiak, korrupt, a hadsereg felszerelését kiárusító altisztek, szabadcsapatokba verődött, alakulattól-alakulatig vándorló brit dezertőrök, sokszínű külföldi kolónia, katonai kórház és éleződő palesztinai zsidó függetlenségi mozgalom, nyilvánosházak, feketézők, nyüzsgő bazár - lebilincselően változatos, tarka kép, ezernyi hangulat Len Deighton feledhetetlen stílusában. Az angol író mesterműve az egyre fokozódó izgalom lépcsőin vezet el a váratlan, sokkoló végkifejletig, Rommel "kémjének" leleplezéséig.

Ewan McGregor - Charley Boorman - Long ​Way Down
After ​their fantastic trip round the world in 2004, fellow actors and bike fanatics Ewan McGregor and Charley Boorman couldn’t shake the travel bug. And after an inspirational UNICEF visit to Africa, they knew they had to go back and experience this extraordinary continent in more depth. And so they set off on their 15,000-mile journey with two new BMWs loaded up for the trip. Joining up with producer/directors Russ Malkin and David Alexanian and the Long Way Round team, their route took them from John O’Groats at the northernmost tip of Scotland to Cape Agulhas on the southernmost tip of South Africa. Riding through spectacular scenery, often in extreme temperatures, Ewan and Charley faced their hardest challenges yet. With their trademark humour and honesty they tell their story - the drama, the dangers and the sheer exhilaration of riding together again, through a continent filled with magic and wonder.

Bede Márton - Tunézia
A ​praktikus méretű, füles borítójú, ideális terjedelmű zsebkönyvek a könnyed stílus, lényegre törő ismeretek kedvelőinek készültek. A magyar utazók sajátos igényinek megfelelően olvasmányos és színes kiadványok elegendő tájékoztatást adnak országjáróknak, városlátogatóknak, kultúrszomjasaknak, ínyenceknek egyaránt. A természetkedvelők, sportrajongók, szórakozásra vágyók is megtalálják a kedvükre valót. Gyakorlati tanácsok, hasznos információk - turistairodák, címek, elérhetőségek, szállásajánló - egységbe gyűjtve, könnyen áttekinthető szerkezetben szerepelnek. A borítóbelsőn, valamint a szöveges oldalakon számos térkép segíti az utazókat a tájékozódásban.

Hahn István - Máté György - Karthágó
Az ​ókori világ szédítő magasságokba emelkedett és onnan legmélyebbre zuhant, leggazdagabbnak tartott és legkegyetlenebbül elpusztított városának másfél évezredes történetét jeleníti meg könyvünk. Célja: egységben látni és a maga folyamatos történetiségében bemutatni a sokszínű, sokarcú város történetének egyes szakaszait: a föníciai gyarmatvárost, a pun gyarmatbirodalom urát, Róma félelmetes vetélytársát, majd a pun város romjain született római coloniát, amely fennállásának utolsó századában ismét politikai központtá: a vandál királyok fővárosává lett, végül egy pillantást vetni a Karthágó helyébe lépett arab város, Tunisz mozgalmas történetére is. Könyvünk kísérlet a pun, római, a vandál és a bizánci Karthágó életének egységes szempontú ismertetésére. Végigkíséri azokat a történeti eseményeket, amelyeknek ez a város volt a kiindulópontja vagy színhelye. A politikai történet hullámveréseinél, győztes és vesztes háborúk sorsfordulatainál nagyobb hangsúlyt helyeznek azonban a könyv szerzői a gazdasági és társadalmi fejlődés folyamatára, a város lakóinak mindennapi életére, a pusztulás szakadékain átívelő történeti folyamatosság megannyi jelenségére: az egykori életnek történeti hagyományokban, vallási szokásokban, kulturális eredményekben tovább élő vagy művészeti emlékekben, épületek romjaiban megkövült emlékeire.

Jean Villain - A ​Pireneusoktól a Fokföldig
Jean ​Villain svájci újságíró neve nem ismeretlen Magyarországon. "Franciaországi riportok" című kötetét 1970-ben szívesen fogadta a hazai olvasóközönség. "A Pireneusoktól a Fokföldig" című könyvének témája igen változatos. A szerző spanyolországi és afrikai utazásinak élményeit örökíti meg benne. Az afrikai országok közül Marokkóban, Tunéziában, Egyiptomban és Dél-Afrikában járt. Jean Villain valamennyi riportját jó megfigyelőképesség, éles valóságlátás, az elbeszélés színessége és a dolgozó rétegek iránti szolidaritás jellemzi.

Peter Morris - Daniel Jacobs - Tunisia
The ​Rough Guide to Tunisia is a lively and practical handbook to North Africa's most popular resosrt destination. The book covers the whole country in depth, from the great medinas of Tunis and Kairouan to the southern oases and spectacular Roman sites. Features of this fully revised fourth edition include: A comprehensive guide to the Mediterranean beach resorts, with all the inside knowledge you need, whether you're on a package holiday or going your own way. A candid accounts and critical listings for every town, recommending the best places to stay and eat - at all budgets - along with full details on how to get around and pointers on how and where to bargain. Over fify user-friendly maps, showing not only the sights but the hotels, cafés, travel offices and everything else you need. Informed and entertaining feature articles on history and culture, and crucial topics from wildlife to Islam.

Raffaella Piovan - Tunézia
Európa ​partjaitól alig néhány tucat kilométerre, a két földrészt összekötő eszményi híd szerepét tölti be Tunézia, Afrika csodálatos, ragyogó kapuja. Ez a könyv két vezérfonalat követve mutatja be Tunéziát: az egyik a történelem, amelynek segítségével megismerhetjük ennek a büszke népnek nemes, küzdelmekkel teli múltját, amely felmérhetetlen örökséget és művészeti gazdagságot hagyott örökül. A másik a ragyogó, élettel teli természet, amelyben e föld lakói olyan tisztelettel és jártassággal éltek és élnek, amelyet mi, a nyugati világ emberei már réges-rég elfeledtünk.

Váncsa István - Lakoma
Váncsa ​István új szakácskönyve a Lakoma című sorozat első darabja, amely a mediterráneumból a görög, török, ciprusi, libanoni, marokkói, tunéziai és máltai konyhákat fogja át, 650 különlegesen finom recepttel. A könyv (akár a szerző előző szakácskönyve, amelyből már csaknem harmincezer példány fogyott, és séfek, éttermek is főznek belőle) nem csupán jól használható szakácskönyv, egyszersmind fölöttébb élvezetes olvasmány, kevéssé ismert kulturális, gasztronómiatörténeti érdekességek szórakoztató tárháza, lényege a teljesen egyedi, szubjektív, szellemes-míves irodalmi szöveg. "Váncsa természetesen önmaga jéghegyének csúcsa, minden odavetett könnyű félmondat mögött egy élet gyakorlata és ezen gondolkodásban eltöltött élet bölcsessége, bölcseletisége bujdosik - mégis el tudja velünk hitetni, hogy érdemes, érdemes belevágnunk, érdemes hosszú távúan gondolkodni, és már két nappal a tervezett fogyasztás időpontja előtt venni egy mirelit fácánt." Esterházy Péter

Patricia Highsmith - Remegő ​szívvel
Howard ​Ingham, a tehetséges, ifjú regényíró Tunéziába utazik, hogy filmforgatókönyvet írjon, amihez beható környezetismeret szükséges. A filmből ugyan - mint hamarosan kiderül - nem lesz semmi, az író azonban gyökeret ereszt a tunéziai homokban, s ha nem forgatókönyvet, hát regényt ír. Közben többször kirabolják, meglopják, egyszer önvédelemből öl is (öl-e csakugyan?), ám tettére nem derül fény, mert egy arab (arab?) eltűnése senkit sem érdekel. Utóbb őt magát sem, hisz végtére is Jensen, a homoszexuális dán véleménye szerint nem egy ember, csak egy arab élete terheli a lelkét, egy csaló gazemberé, aki ráadásul a kutyának sem hiányzik. Csak Adamsnek, Ingham minden lében kanál helyi "barátjának", az meg minek üti bele mindenbe az orrát. A híres bűnügyi regényírónő, Patricia Highsmith a cselekmény mesteri bonyolításán kívül pompásan eleveníti meg az afrikai atmoszférát is. Az olvasónak valóban az az érzése támad, hogy Inghammal együtt maga is részese a tuniszi eleganciának és nyomornak, rejtélynek és kétértelműségnek...

Ann Jousiffe - Tunézia
Praktikus, ​ismeretterjesztő és jól áttekinthető, a Booklands 200 Kiadó Tunézia útikalauza kiemeli a jelentősebb területeket, bemutatja fő látványosságaikat és megbízható javaslatokat nyújt a kirándulások, a szállás, az étkezés, a bevásárlás és a pihenés helyszíneinek legjobb kiválasztásához.

Patricia Highsmith - The ​Tremor of Forgery
Under ​the hot desert sun nothing is quite as it seems. Howard Ingham, an American writer, is sent to Tunisia to gather material for a movie, a love story too sordid to be set in America. But his director fails to arrive as scheduled and the erratic mails bring news of infidelities and suicide. Ingham—for reasons obscure even to himself—decides to stay on and work instead on a novel. Gradually, however, a series of peculiar events—a hushed-up murder, a vanished corpse, and secret broadcasts to the Soviet Union—lures him inexorably into the deep, ambivalent shadows of this Arab town; into deceit and away from conventional morality. And when Ingham finds an accomplice to murder, or perhaps something more, what is in question is not justice or truth, but the state of his oddly quiet conscience.

Traute Müller - Tunézia
Az ​útikönyv rengeteg színes fotó kíséretében ismerteti meg az olvasót Tunézia földrajzi adottságaival, történelmével, kultúrájával, látnivalóival. A kötet praktikus tanácsokkal, fontos információkkal is ellátja az oda utazó turistákat. Végezetül kisszótár és 16 oldalas útitérkép is segít a tájékozódásban.

Anthony Ham - Abigail Hole - Tunézia
Töltsünk ​el néhány csodálatos napot Cap Serrat háborítatlan tengerpartján, alkudozzunk az árusokkal Tunisz nyüzsgő medinájában, kövessük Hannibál útjait vagy merészkedjünk el tevekaravánnal a Szahara végtelen homoksivatagába - bármit tervezzünk is utunk során, ez a könyv megbízható útitársunk Észak-Afrika egyik legbarátságosabb országában. A kötet tartalmából: a tunéziai arab történelem és kultúra átfogó bemutatása; a tuniszi Bardo Múzeum lélegzetelállító gyűjteményének ismertetése; klasszikus, kulturális és tematikus útvonalak, színes programajánló; a tunéziai konyha specialitásai: brik, kuszkusz, kemijja; szállás-, étkező- és szórakozóhelyek széles választéka; gyakorlati tudnivalók, hasznos címek, telefonszámok; 75 részletes térkép, köztük egy színes országtérkép; az alapszókincset felölelő, praktikus, tunéziai arab és francia kisszótár.

Anthony Ham - Abigail Hole - Tunisia
Four ​authors, 73 days of in-country research, 70 detailed maps, 102 plates of salade mechouia and one rented camel. This edition includes new Arts & Architecture chapter, plus top Tunisian chef Rafik Tlatli gives an expert take on the local cuisine.

Kollekciók