Ajax-loader

'szakács' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Gilly Smith - Jamie ​Oliver - A pasi, az ízek, a forradalom
Ki ​ez a pimasz figura, aki utánozhatatlan zsenialitással alkotja meg a legegyszerűbb alapanyagokból a legfenségesebb ételkölteményeket, és már most legendává vált? Jamie Oliver, a brit szakácsfejedelem nemcsak a konyhában szított forradalmat, de reformjaival társadalmi változásokat is sürget. Nem hagyta szó nélkül a gyermekétkeztetés hiányosságait, és étterme, a Fifteen tizenöt hátrányos helyzetű fiatalnak ad munkát. Mindenkit arra bátorít, hogy ne gyorsétterembe járjon, hanem ragadjon fakanalat, és csapjon a lecsóba! Jamie felismerte, hogy a gasztronómia nem puszta táplálékbevitelt jelent, de egész kultúrákat is meghatároz. Mert az vagy, amit megeszel… Jamie megtalálta a hangot az emberekkel, és persze nem feledkezik meg a helyi gazdákról sem. Aki tőlük vásárol, nem csak friss, szezonális terményekből készült ételeket tehet a tányérjára, de még a helyi gazdaságot is támogatja. De miért pucér a szakács? Mert főzőshow-jában lefejtette a több száz éves misztikumot a konyhaművészetről. Főzni nem nehéz, csak meg kell próbálni!

Ella Woodward - Egyél ​jókat Ellával! A hét minden napján
„Az, ​hogy áttértem a növényi alapú étrendre, egyértelműen a legjobb dolog volt, amit valaha is tettem. Ez a fajta étkezés mára az életem részévé vált, egyensúlyban és boldogan tart. Csodálatos lehetôségeket találtam, melyekkel megadhatom testemnek azt a szeretetet és egészséget, amire szüksége van.”

Nicolas Barreau - A ​nő mosolya
Véletlenek ​pedig nincsenek! - vallja Aurélie Bredin, aki édesapja halála után átveszi egy kis párizsi étterem irányítását. Azon a végzetes novemberi napon, amikor olyan boldogtalannak érzi magát, mint még soha, a Szent Lajos-sziget kis könyvesboltjában különös könyvre bukkan: A nő mosolya című regény egyik helyszíne nem más, mint az ő vendéglője, a főhősnő pedig mintha... Nem, ilyen nincs! Aurélie elhatározza, hogy utánajár a rejtélynek: meg kell ismerkednie a regény írójával. Csakhogy próbálkozásai sorra kudarcot vallanak, mígnem egy szép napon az író levele a postaládájába pottyan. Találkozásuk azonban egészen másképp alakul, mint ahogy elképzelte...

Ella Frank - Robbie
A ​kapcsolatok bonyolultak. A szerelem változik. És mikor a szív kerül sorra, akkor az bizony törhet és fájhat is. Ezt mondta magának Robert Antonio Bianchi, hiszen másképp tényleg nem lett volna magyarázata erre, amit tett… Semmi, csak a magány, pár pohár margarita, meg egy vodka, és a nyilvánvaló vágy, hogy megvallja a gyengeségét két férfinak, akik valószínűleg csak a bajt hozzák majd rá. De a bajban nem talált semmi újdonságot. Ezt mondta volna a bolond húga vagy bármelyik barátja is: ha lehet rosszul dönteni, Robbie megtette. És íme, a három ember története.

Karl Ploberger - Kerti ​tanácsok A-tól Z-ig
"A-tól ​Z-ig... kicsit úgy hangzik, mint az iskolában, pedig egyáltalán nem tananyagról van szó! Az eddig megjelent könyveim logikus kiegészítése ez: a kényelmes kertészek szemszögéből foglalom össze a kerti teendőket A-tól Z-ig, azaz szó szerint az áfonyától a zsázsáig, átvitt értelemben a magvetéstől a jól megérdemelt pihenésig. (...) Tanácsaimat és magyarázataimat pedig feleségem, Ulli egészítette ki konyhai ötletekkel, hogy a kerti örömök ne fejeződjenek be a konyhaajtó előtt." (Karl Ploberger)

Julie Powell - Julie ​& Julia (angol)
Powell, ​a 30-year-old secretary, began keeping her blog in the summer of 2002 as she embarked on trying out all 524 recipes from Julia Child's Mastering the Art of French Cooking in 365 days in the kitchen of her Queens apartment. The book turns to poetry everything from shopping for the perfect piece of liver to extracting marrow from the bone. Julie & Julia has sold nearly 100,000 copies and became the nonfiction winner of the first annual Lulu Blooker Prize, celebrating books spawned by blogs.

Julie Powell - Julie ​& Julia
Julie ​egy rosszkedvű délután rátalált anyja konyhájában egy régi francia szakácskönyvre. Kíváncsiságból elkészítette élete első krumplilevesét. Szárnyakat kapott, és esténként lelkesen főzött albérletének lepukkant konyhájában. Hatalmas krumpli- és vajhegyeken rágta magát, és rendíthetetlenül botorkált a póréhagymával kikövezett úton. A Julie &Julia humoros történetek sora egy végigfőzött évről és egy harminc alatti amerikai lányról, Julieról. A könyvből film készül Meryl Streep és Amy Adams főszereplésével.

Jamie Oliver - 30 ​percesek
Megmutatom, ​hogyan készíthetsz el egy teljes menüt röpke 30 perc alatt! Nemcsak egy ételt, hanem egy komplett ebédet vagy vacsorát! Ha te is annyira szeretsz főzni, mint én, és a fárasztó munkanap végén még éhes szájakról kell gondoskodnod, engedd, hogy megismertessem veled ezt a teljesen új módszert. Könyvemben megmutatom, hogyan lehetséges egy többfogásos étkezést megfőzni annyi idő alatt, amennyit eddig egyetlen ételre fordítottál. Ígérem, szemed-szád eláll, ha meglátod, mire vagy képes 30 perc alatt. Az enyém elállt, az biztos! Nem arról van szó, hogy engedj a minőségből. A lényeg, hogy szervezd meg a munkát, dolgozz gyorsan, és vess be ügyes mesterfogásokat – így szinte pillanatok alatt észbontóan finom ételeket tudsz az asztalra varázsolni. A 30 percesekben olvasható 50 ételsor mindegyikének leírása lényegre törő: semmi hókuszpókusz, csak lendületes, gyors főzés. A menüket úgy állítottam össze, hogy az egyes ételek jól passzoljanak egymáshoz; a receptek könnyen követhetők. A főzésnek ez a módszere arról szól, hogy célirányosan használjunk ki minden percet, érezzük jól magunkat, és a konyha nyerje vissza végre azt a funkcióját, amire kitalálták. Lehet, hogy most beléd villan: ilyen nincs, de én garantálom, hogy lehetséges. Lapozz bele, hogy lásd, milyen életsorokat fogsz megalkotni. Ha egyszer elkezdesz így főzni, nemcsak hogy imádni fogod: sose főzöl többé a régi módon!

Bencsik Klára - Mit? ​Mivel? Hogyan?
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_238024
Dr. ​Oetker - Fondü Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - Dr. ​Oetker - Fondü
Fondünek ​először a finom, sajtból készített ételt nevezték, amelyet a tálból villával és fehér kenyérdarabkákkal tettek a tányérra, illetve fogyasztottak el. Ez a pompás étkezési mód az ötvenes években kezdte meg világkörüli diadalútját. Manapság már nemcsak sajtfondüt, hanem annak számos változatát is elkészítették.

Agnès Laroche - Az ​igaz szerelem receptje
Főzés+szerelem ​– mi sül ki ebből? A séfpalánta Roméo beleszeret bájos szomszédjába, Juliette-be. Ám van egy kis gond: legjobb barátja, Yann megkéri, hogy segítsen leveleket írni a lánynak, aki az ő szívét is meghódította. Roméo, bár tele van kétségekkel, segít a barátjának, de túl messzire megy a játékban… Közben pedig egy fontos cukrászversenyre is készülnie kell. Vajon hogy fog helytállni a szerelem és a konyhaművészet terén? Szívmelengető történet – a jó regény összes elengedhetetlen hozzávalójával!

Nicolas Barreau - Das ​Lächeln der Frauen
Es ​gibt keine Zufälle! Davon ist Aurélie, die nach dem Tod ihres Vaters dessen Restaurant Le Temps des Cerises übernommen hat, überzeugt. An jenem verhängnisvollen Freitag im November, als Aurélie so unglücklich ist wie nie zuvor, fällt ihr in einer Buchhandlung ein Roman mit dem Titel Das Lächeln der Frauen ins Auge. Verwundert stößt sie auf einen Satz, der auf ihr eigenes kleines Restaurant verweist. Nach der Lektüre der ganzen Geschichte will Aurélie plötzlich nicht mehr sterben. Eines aber will sie unbedingt - den Autor dieses Romans kennenlernen, der ihr, davon ist sie überzeugt, das Leben gerettet hat, ohne dies auch nur zu ahnen. Sie möchte sich bedanken und ihn in ihr kleines charmantes Restaurant einladen, das er ja offensichtlich bereits zu kennen scheint. Doch ihr Wunsch erweist sich als schwieriges, ja fast unmögliches Unterfangen. Alle Versuche, mit dem scheuen Autor über seinen französischen Verlag in Kontakt zu treten, werden von dem bärbeißigen Lektor André abgeblockt, der ihre enthusiastischen Briefe nur widerwillig weiterleitet. Doch Aurélie gibt nicht auf, und als eines Tages tatsächlich eine Nachricht von dem zurückhaltenden Schriftsteller in ihren Briefkasten flattert, kommt es zu einer ganz anderen Begegnung, als sie es sich vorgestellt hat ...

Dobozy László - Sütés-főzés ​hegyen-völgyön vízparton
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Szatmári Ferenc - Főzelékes ​Feri - 41 zöldségétel feltéttel és feltétlenül
Kevés ​ennyire megosztó ételünk van, mint ez a tipikusan magyar egytál. Gondoljunk csak a kelkáposzta főzelékre. Ugye, hogy nem lehet szó nélkül hagyni? Én mindig is nagy főzelékrajongó voltam, szerencsére gyerekként sem sikerült elvenni tőlük a kedvem, amiért édesanyámnak azóta is hálás vagyok. Egy klasszikus főzelékért bármikor hazamegyek ma is. Szatmári Ferenc agrármérnökből lett szakács és blogger. Régi álma teljesült be huszonhat év után: minden napja a főzésről szól. Könyvében nem a megszokott főzelékek szerepelnek, a zöldségeket izgalmas párosításokban, rengeteg fűszernövénnyel tálalja. Eredeti sűrítési megoldásokat mutat, és nagy hangsúlyt helyez az egészséges táplálkozásra. Könyve a diétázók számára is rendkívül hasznos, számos liszt és laktóz mentes recepttel.

Mautner Zsófia - #gasztrocsajok
Ebben ​a magazinban több mint száz #gasztrocsajt mutatunk be, azaz olyan nőket, akik a gasztronómiát választották hivatásul. Célunk, hogy ihletet és jó példákat hozzunk itthonról és az egész világból, valamint megmutassuk: érdemes a saját, önazonos utunkat járni, akkor is, ha az esetleg elsőre furcsának vagy rögösnek tűnik. Íme, néhány következtetés, amit a számos interjú és találkozás után levontam: Sokszínűségünkben valójában mind egyformák vagyunk. Teljesen mindegy, hogy Budapesten, Amszterdamban, Berlinben, vagy Tel-Avivban élünk, hogy alacsonyak, magasak, soványak, molettek, szőkék, barnák, feketék, arabok, zsidók vagy romák vagyunk, mindez csak a keret. Amikor főzünk és etetünk, egyformák vagyunk. A gasztronómiával foglalkozó nők a legjobb fej emberek. A kulináris szakmák a megosztásról szólnak: átadjuk egymásnak a receptjeinket, ételeinket, kedvenc helyeinket, barátságainkat, kapcsolatainkat, történeteinket. A főzés és az evés/etetés még mindig a létező legjobb kommunikációs eszköz, amely minden korlátot lebont. Aki gasztronómiával szeretne foglalkozni, álljon be először két napra egy éttermi konyhára. Azzal a tévhittel szemben, miszerint a cukrászlányok egész nap pisztáciás süteményt díszítenek, az igazság az, hogy néha órákon át gumikesztyűben mosogatnak. Szenvedély, vízió, hitelesség, önazonosság, és rengeteg, kőkemény munka a kulcsa a sikernek ebben az összes, a következő oldalakon megjelenő #gasztrocsaj egyetértett Budapesttől Varsóig. Ebben a kiadványban a legnehezebb feladatnak az bizonyult, hogy ki maradjon ki, hiszen itthon is rengeteg az inspiráló, bemutatásra váró szereplő. Aggodalomra semmi ok, folytatás következik!

Keith Floyd - Serpenyőn ​túl
Végy ​egy Somersetben töltött gyerekkort: műlábú nagypapát, posztógyári munkásnő anyát, halk szavú, művelt apát, egy nagybácsit, aki vadászgörényeket tart és férjes asszonyokkal folytat viszonyt, egy hisztérikus nővért, és egy rosszul tanuló, eleven kisfiút, aki négy tárgyból bukott meg, ezért eltanácsolták a középiskolából. Tégy hozzá néhány év gyakornokságot a Bristol Evening Postnál, kávézókban és kocsmákban zajló életet, pár hónapot a katonaságnál, szakácskodást világszínvonalú éttermekben, sok-sok kísérletezést bisztrók, falatozók, sörözők, vendéglők nyitásával, zajos sikereket és még zajosabb bukásokat, és egy kalandos hajóutat a Földközi-tengeren a Ledér fedélzetén. Öntsd nyakon tizenkilenc tévésorozattal, huszonegy könyvvel, cikkekkel, novellákkal, haknikkal. Fűszerezd Chuck Berry és Elvis Presley zenéjével, három exfeleséggel, két gyerekkel, jó sok whiskeyvel és francia borral, néhány Volvóval és Bentleyvel, egy csődeljárással, barátságokkal, édes-bús pillanatokkal. Hogy mi sül ki belőle? A világhírű vándorszakács, akinek a főzés az első és legmaradandóbb szerelme, és aki mégsem alkalmas éttermei vezetésére. A sztár, akinek mása bekerült Madame Tussaud múzeumába, akit remek komikusok utánoznak, akit újra meg újra meghívnak a legnézettebb talkshowkba, akinek nevét a fél világ ismeri. Úgy hívják: Keith Floyd.

Rick Stein - Francia ​Odüsszeia
Volt ​egy hajós, aki szívesebben csorgott végig Franciaország csatornarendszerén a Földközi-tengerhez, mint hogy Spanyolországot és Portugáliát körülhajózva tegye meg ugyanezt az utat. Ő adott egy könyvecskét Rick Steinnek, amely annyira felkeltette az ínyenc érdeklődését, hogy elhatározta, maga is gasztronómiai felfedezőútra indul Padstow-ból Bordeaux-n keresztül Marseille-be. Az út során francia piacokon nézelődik, találkozik a gazdálkodókkal, bortermelőkkel, és a családi vállalkozásban működtetett éttermek főztjét is megkóstolja. Vajon arra kell rájönnie, hogy itt is a hamburger és a sült burgonya a kíméletlen, új valóság, vagy rátalál a még mindig létező vidéki francia konyhaművészet mennyországára? És milyen volt a két tenger között vezető, rövidebb hajóút? A könyv egyik része napló, a másik pedig recepteket tartalmazó fejezetekből áll. A történet Cornwallban kezdődik, ahol Rick fájó búcsút vesz a Chalky nevű jack russel terriertől, aki már túl öreg ahhoz, hogy elkísérje egy ilyen kalandra. Ezután komppal átkel Bretagne-ba, majd délre, Bordeaux-ba utazik. Itt kezdődik az országot áthálózó csatornák vizén vivő hajóút, amely bővelkedik az érdekes találkozásokban, s amely visszhangos alagutakon és zsilipeken keresztül vezet egészen Marseille-ig. A recepteket a találkozások ihlették: a találkozások a gazdákkal a piacokon, melyek telis-tele vannak Délnyugat-, illetve Dél-Franciaország helyi különlegességeivel. A könyvben az előételek, könnyű ebédek, főételek és desszertek között a klasszikus hideg hagymakrémleves, a francia pizza, a francia halleves, a cassoulet és az almatorta eredeti receptjét éppúgy megtalálhatjuk, mint a hagyományos hozzávalókból alkotott új fogásokét - ilyenek a pirított máj kukoricalepényen, a kakashalszelet uborkával és Noilly Prat-val, a nyúlhús aszalt szilvával és polentával, az aszalt szilvás és mandulás torta armagnackal. A James Murphy gyönyörű ételfotóival és Craig Easton tájképfelvételeivel gazdagon illusztrált könyv, Rick Stein Francia Odüsszeiája emlék egy szokatlan és idillikus utazásról a vidéki Franciaországban, emellett pedig klasszikus és különleges receptek izgalmas gyűjteménye. Jó hír, hogy a vidéki francia konyhaművészet él és virul - ráadásul legízesebb étkei otthon is elkészíthetők.

Nina Killham - A ​hús bűnei
Ha ​az élet úgy pocsék, ahogy van, mi mást tehet az ember, mint hogy boldoggá zabálja magát. Különösen, ha egy szakácskönyvíróról van szó, akiben dühöng a küldetéstudat, és aki az önmagát nyomorgató, anorexiás, bulimiás, kalóriaszámláló, önsorsrontó világ tudtára kívánja adni, hogy a zsír maga a boldogság. Hogy az igazi zsírban tocsogó krumpli, a jó szaftos hús, a kenyér és a némi tejszínhabbal nyakon öntött csokikrém után sokkalta, de sokkalta rózsaszínűbbnek tűnik a világ. Hogy a divatos diéták terrorjával szemben hagyjuk egymást békében enni. Hősnőnk férje közben összeáll egy csontkollekcióval, de nem baj, ha esze van, a hasa úgyis visszahúzza. De hogy kerül egy igazi, hús-vér hulla a konyhapadló kellős közepére? A rejtély megoldására frappáns receptet kínál a szerző, aki egy időben a Washington Post receptírója volt.

Susan Meier - Elveszve ​Toscanában
Az ​amerikai Daniella nevelőanyja családját keresi az asszony szülőföldjén, Toscanában. Közben, hogy legyen pénze utazgatni, Rafe Mancini éttermében vállal munkát. Esze ágában sincs közel kerülni a forróvérű olasz séfhez – aki ráadásul goromba, mint a pokróc –, hiszen otthon várja a vőlegénye! Ám amikor Rafe átöleli és megcsókolja, a lány rögtön érzi, hogy elveszett…

Covers_341882
20 ​séf - 100 recept Ismeretlen szerző
5

Ismeretlen szerző - 20 ​séf - 100 recept
20 ​magyar séf, 100 válogatott recept: egyszerre riportkötet és szakácskönyv. Megszokott és ismeretlen alapanyagok, régi és új technológiák, meglepő ízkompozíciók, számtalan profi tipp, ötlet és változat, hogy az ételek otthon is elkészíthetők legyenek. Mellette az olykor meglepő és tanulságos életutakon keresztül bepillanthatunk az elmúlt évtized kulináris forrongásaiba, a különböző divatok és irányzatok sokszínűségébe, a csúcsgasztronómia kulisszatitkaiba. Aki átböngészi az interjúkat, bele-belekóstol az ételekbe, meglepő felfedezést is tehet. Az útkeresés, a szemléletváltás, a rengeteg vita ellenére a magyar étkezési kultúra egy és oszthatatlan. Élő szövet, amely folyamatosan változik, valódi értékei búvópatak módjára mindenütt felfedezhetők. Nincs ugyanis százféle magyar konyha, csak kettő: a jó meg a rossz.

José van Mil - Christine Archer-Mackenzie - Kemoterápia ​alatt
A ​nem mindennapi szakácskönyv célja, hogy a betegeknek és hozzátartózóknak egyaránt támasza legyen a betegségek ellen folytatott küzdelemben, mindenekelőtt azzal, hogy összefoglalja a táplálkozással kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, az étkezést megkönnyítse, s ezzel a fizikai erőnlét fenntartását segítse a kemoterápia és a sugárkezelés során. Ez pedig a felépülés egyik alapvető feltétele. A betegek számára élvezhető és elfogyasztható, ízletes, kívánatos ételeket kínálunk, amelyek összeállításánál figyelembe vettük a kezelés gyakori mellékhatásait, az étvágytalanságot, a hányingert, a száj- és torokszárazságot, az íz- és szagérzékelés megváltozását, a nyelési nehézségeket. A recepteket az ételek állaga, hőmérséklete és fűszerezettsége szerinti csoportosításban adjuk közre, amelynek segítségével könnyű igazodni ahhoz, mit is kíván éppen a beteg leginkább. Kiadónk e kötet megjelentetésével annak a sok ezer embernek kíván támogatást nyújtani, akik vagy amint betegek, vagy mint hozzátartózok érintettek, hogy eredményesen küzdhessenek felépülésért.

J. D. Barrett - Receptek ​újrakezdéshez
Lucy ​Muir elhagyja a férjét, ami súlyos bonyodalmakhoz vezet. Mindketten séfek, a város egyik legjobb éttermének a tulajdonosai, így nem tűnik könnyűnek az osztozkodás. Ugyanakkor tény: egy magára kicsit is adó nő nem tűrheti el a végtelenségig, hogy megcsalják, ellopják a receptjeit, és hogy alávaló módon viselkedjenek vele. Egy éjszaka, amikor Lucy válaszokat keresve rója autójával Wooloomooloo utcáit, véletlenül rábukkan egy öreg, megüresedett épületre, ami valamikor Sydney legdivatosabb étterme volt: a Fortune. Az egyik pillanatban még az elhagyatott étterembelsőt bámulja a poros ablaküvegen át, a másikban már az újranyitást kezdi tervezgetni. Amikor Lucy beindítja a Fortune konyhájának öreg tűzhelyét, felfedez egy ottfelejtett, piros kötésű könyvecskét az egykori, híres-hírhedt tulajdonos, Frankie Summers receptjeivel. Miközben a könnyeit hullatva végigolvassa, milyen hozzávalókból készült a francia hagymaleves, megpróbálja elképzelni, milyen lehetett a Fortune a fénykorában. És ekkor valami különös dolog történik: Lucy mellett, a konyhapulton megjelenik Frankie. Lucy szinte látja, talán meg is tudná érinteni... Ez a heves természetű séf, akinek két szenvedélye volt - az ételek és a nők -, talán hozzásegítheti Lucyt ahhoz, hogy kifőzzön magának egy jobb életet. De megvan ehhez a bátorsága? Meglepő, érdekes fordulatokkal teli, lenyűgöző regény, amely rámutat, hogy minden egyes nap egy újrakezdés.

Gordon Ramsay - Nem ​piskóta
Mindenki ​azt hiszi, ismeri az igazi Gordon Ramsayt: goromba, nagyhangú, mániákus és rettenetesen önfejű. Ez most itt az ő valódi története... Gordon Ramsay most először tárja elénk a teljes történetét annak, hogyan lett ő a világ leghíresebb és leghírhedtebb séfje: mesél nehéz gyermekkoráról, öccse heroinfüggőségéről, zsákutcába jutott futballista-karrierjéről, televíziós szerepléseiről, arról, hogy megszállottan törekszik a gasztronómiai tökéletességre - azaz mindarról, amitől mára ünnepelt kulináris tehetséggé és médiasztárrá vált.

Földes József - Garaczi János - Gullner Gyula - Hradszky Judit - Nemeskövi Dénes - Tóth András - Mesterszakácsok ​gázon főzött mesterművei
Hat ​remek "szakács" mesterségük kiválóságai teszik közzé receptjeiket .Amint a cím is mutatja mesterszakácsok mesterművei.

Anthony Bourdain - A ​konyhafőnök vallomásai
Mi ​zajlik a kulisszák mögött? „Az a fajta könyv, amit az ember egy ültében elolvas, aztán rohan, hogy teljes fejezeteket idézve az õrületbe kergesse a munkatársait.” USA Today Miért ne együnk halat hétfõn? Mi a baj a hollandi mártással? Mitõl mennek tönkre a mûkedvelõ tulajok? Hogyan fõzzünk úgy, mint a nagyok? Mitõl profi egy séf? Anthony Bourdain világszerte bestsellerré vált könyve egyszerre vendéglátó-ipari oknyomozás, önéletrajz, krimi és receptkönyv, amelyben – sok egyéb mellett – a fenti kérdésekre is választ kapunk. Hogy mi is ez a könyv? Háromszázhetven oldalnyi professzionális szakácsmûvészet, káromkodás, tesztoszteron és narkó. Kalandfilm konyháról konyhára. Túlélõkalauz étterembe járóknak. Tisztelgés a vendéglátás zsoldosai elôtt, akiknek mindig csak egy dobása van: a következõ.

Gordon Ramsay - Humble ​Pie
Humble ​Pie tells the full story of how he became the world's most famous and infamous chef: his difficult childhood, his brother's heroin addiction and his failed first career as a footballer: all of these things have made him the celebrated culinary talent and media powerhouse that he is today. Gordon talks frankly about: - his tough childhood: his father's alcoholism and violence and the effects on his relationships with his mother and siblings, - his first career as a footballer: how the whole family moved to Scotland when he was signed by Glasgow Rangers at the age of fifteen, and how he coped when his career was over due to injury just three years later, - his brother's heroin addiction. - Gordon's early career: learning his trade in Paris and London; how his career developed from there: his time in Paris under Albert Roux and his seven Michelin-starred restaurants. - Kitchen life: Gordon spills the beans about life behind the kitchen door, and how a restaurant kitchen is run in Anthony Bourdain-style. - How he copes with the impact of fame on himself and his family: his television career, the rapacious tabloids, and his own drive for success.

Avril Tremayne - Főzőcske ​kettesben
A ​népszerű mesterszakács, Leo Quartermaine szemrebbenés nélkül elkészíti a kamerák kereszttüzében a legrafináltabb fogásokat is. Legújabb megbízatása azonban még ennél is nagyobb kihívás elé állítja: Sunny Smarttal együtt kell megszerveznie a lány legjobb barátjának esküvőjét. Sunny elképesztőbbnél elképesztőbb ötletekkel áll elő, és Leo legszívesebben mindegyikre nemet mondana. De aztán belenéz abba a gyönyörű, könyörgő szempárba, és minden alkalommal megadja magát. Sunny ártatlanul mosolyogva még azt is elmagyarázza neki, hogy egy szenvedélyes csók hat kalóriát éget el…

J. R. R. Tolkien - A ​woottoni kovácsmester
Valamikor ​régen - vagy nem is olyan régen - volt egyszer egy falu. Nagy-Woottonnak hívták, hisz kétségtelenül nagyobb volt, mint a néhány mérföldnyire fekvő Kis-Wootton. Hogy különleges falu lett volna? Talán nem. Mégis, az biztos, hogy réges-régóta élt itt egy szokás, mely megkülönböztette az összes többi falutól a kerek világon. Huszonnégy évente ugyanis itt tartották meg a Jó Gyerekek Lakomáját, ahol a Szakács felszolgálta a Nagy Tortát. Gyönyörű torta volt az, cukormázzal bevont, édes és hatalmas; nem is csoda hát, hogy a gyerekeknek, még sokáig összecsordult a nyál a szájukban, ha visszagondoltak rá. Ám történt egyszer, hogy a Nagy Torta ősi receptjét egy botcsinálta Szakács új összetevővel egészítette ki: egy tündércsillaggal. Nem tudta, hogy az a gyermek, aki lenyeli a csillagot, megkapja a tündérek nyughatatlan vándorlelkét csakúgy, mint a jogot, hogy beléphessen Tündérországba. Évek teltek el, s a hajdani kisfiúból lett kovácsmester - kinek különös csillag díszíti a homlokát - most útra kél, hogy megkeresse a mesék tündéreit.

Toró Elza - A ​100 legjobb bárány- és birkaétel
A ​bárányokról nekem mindig `szülőföldem szép határa`, Erdőelve jut eszembe, ahol a havasi legelőkön, fenyvesek koszorúzta virágos réteken, vidám barikák ugrándoztak bölcs apáik és mélaszemű anyáik között. Kolompjuk éneke nekiverődött a környező réteknek, és hívogató visszhangot bongatott, tudtuk, hogy közel már az `esztena`, ahol a szűkszavú, de aranyszívű juhász (épp, mint a népmesékben) megkínálja a fáradt vándort egy-egy finom falattal. Medvetestű őrzőkutyáit egy füttyével visszafogta, s már kóstolhattuk is a szánkba omló friss juhtúrót, egyet kanyarított bicskájával a nagy, fehér sajtból is, és vihettük haza az elmaradhatatlan édes ordát, melyet nagymamám kaprosan a palacsintáiba tekert. De a húsvétnak is a kis tejesbárány volt a főszereplője; minden porcikáját szent áhítattal ette az óriási asztal körül a hazagyűlt család: az ősi múltra tekintő tárkonyos, tojásos bárányfej levest és a minden földi jóval megtöltött bárányszegyet. Ha ritkán látott kedves vendég érkezett, marasztalónak már illatozott is a kert végében a fokhagymás, parázson sült bárányborda, -- csúszott rá a harmatos ribizli bor, csendült a nóta.

Covers_114410
A ​la carte Budapest Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - A ​la carte Budapest
A ​közismert magyar vendégszeretetnek mindig fontos jellemzője volt a konyhaművészet, a vendéglátás. Asszonyaink a vendégek meghívásakor ugye hányszor sóhajtanak: jaj mit főzzek, mivel kínáljam Őket? Ennek a gondnak a megoldásához kíván a Fővárosi Gázművek segítséget nyújtani azáltal, hogy az évtizedes hagyományt folytatva összefoglalja és megjelenteti a szakácsművészet néhány hazai és nemzetközi hírességének ajánlását. Gondoltunk ezzel nemcsak a gázfogyasztókra, az ínyencségek barátaira, de a hozzánk látogató külföldi vendégeinkre is. Az olvasó aki a jó hazai és a különleges ízek barátja, egy olyan könyvet tart a kezében, amely a magyar és a nemzetközi konyhaművészet - túlzás nélkül állíthatjuk - világszínvonalon képviselő mesterszakácsainak receptje, ízkombinációi alapján készült. Ezek a receptúrák nemcsak főznivalót kínálnak, hanem egy különleges ínyenckirándulásra hívják meg önöket. Kóstolják tehát végig Budapest - ismert és híres - szállodáinak éttermi ajánlatát, lepjék meg barátaikat, vendégeiket ezekkel a finom ízekkel, amelyek reményeink szerint a budapesti Gázművek hírnevét is hirdetik. A receptek összegzik a főszakácsok tapasztalatait, amiket a világ minden tájáról hoztak magukkal és kiegészítették saját tehetségükkel, hogy nap mint nap elénk tálalhassák az étvágygerjesztő falatokat. A receptek ugyanakkor követik azt a fejlődést, amelyet a korszerű táplálkozástudomány eredményeztetett. Így az ételek (sikeres elkészítés esetén) nemcsak finomak, de egészségesek is. Jó étvágyat kívánunk!

Nora Roberts - Day Leclaire - Karácsonyra, ​szeretettel
Két ​karácsonyi történet egy kötetben! Karácsonyi kötetünket két kitűnő írónő neve fémjelzi, ami garancia a felhőtlen szórakozásra. Nora Roberts és Day Leclaire hosszú évek óta vezetik a különböző sikerlistákat. Karaktereik felejthetetlenek, a történetek szívet melengetőek, sziporkázóan humorosak, s néha könnyet csalnak a szemünkbe. Jó szívvel ajánljuk őket a hosszú téli estékre. Nora Roberts: Jégvirág Kocsija irányíthatatlanul sodródik a jeges hegyi úton, és Laura a rettegés borzalmas perceit éli át. A várandós asszony volt anyósa és apósa előle menekül, akik maguknak követelik születendő gyermekét. Az autója a védőkorlátnak csapódva összetörik, így Laurának, más választása nem lévén, el kell foglalnia Gabriel Bradley segítségét, aki az áprilisi hóviharban megosztja vele magányos hegyi kunyhóját. A fotóművész eleinte még csak nem is titkolja, mennyire zavarja a kényszerű összezártság, ám minél több időt töltenek egy fedél alatt, annál közelebb kerülnek egymáshoz. A férfi megfesti Laura portréját, amely varázslatos erővel bír… Day Leclaire: Megpuhítva, megfőzve Végy egy csinos, céltudatos könyvelőnőt, akinek fogalma sincs a főzésről, és adj hozzá egy szívdöglesztő olasz mesterszakácsot. Fűszerezd egy kis szerelmi háromszöggel, és kevergesd a történetet, amíg el nem éri a kellő hőfokot. Aztán öntsd díszes karácsonyi formába, és süsd készre… Dióhéjban erről szól Maddie és Joe hol kacagtatóan vidám, hol könnyes, szomorú románca. A lány egy árverésen komoly összeget fizet a mesterszakács szolgálataiért, hogy az megtanítsa őt a konyhaművészet fortélyaira, és különleges karácsonyi vacsorával lephesse meg vőlegényét. Joe azonban sokkal inkább a szép ifjú hölgyet akarja megfőzni…

Covers_429321
elérhető
0

Ismeretlen szerző - Wurgar ​Products Infiniti Szakácskönyv
Egyedi ​és általam kitalált és kipróbált receptek. Több mint 6 évet dolgoztam szakácsként és azóta is hobbi szinten napi szinten főzök. Volt egy alkotói pályázat, ennek a nyertesei találhatóak a borítón. Tökéletes ajándék bárkinek aki szeret főni, vagy akár enni. Minden recept ízletes és tökéletes. Minden egyénileg készült, még a képek is.

Kollekciók