Ajax-loader

'állat' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Kolyokkutyak
Kölyökkutyák Ismeretlen szerző
3

Ismeretlen szerző - Kölyökkutyák
Gazdiképző ​kisokosunkban minden olyan alapvető információt összegyűjtöttünk, amit a leendő vagy gyakorló kutyatulajdonosoknak tudniuk kell ahhoz, hogy felelősségteljesen bánhassanak kedvencünkkel. A kézikönyv többek közt választ ad arra, hogyan válasszuk ki, ápoljuk, etessük, neveljük, tanítsuk, tenyésszük négylábú társunkat, és még arra is találunk ötleteket, miként készítsük fel egy kiállításra vagy milyen játékokkal tehetünk a kedvére.

Ismeretlen szerző - A ​mocsári teknős múltja, jelene, jövője
Az ​Állatkerti Kötetek a Természetért című sorozat ezen, részében hazánk egyetlen teknősfaját mutatjuk be. Könyvünkben azokról a kutatásokról is számot adunk, amelyek a legnagyobb csendben, mégis a legteljesebb odaadással folytak és folynak, s amelyek alapján végre hű képet kaphatunk az Emys orbicularis hazai állományáról. A kötet értékét jelentősen növeli, hogy magyarul ez az első összefoglaló monográfia a mocsári teknősről.

Szigeti Kovács Viktor - Lúna ​gyermekei
Régóta ​vitatott probléma, hogy hogyan hozzák a gólyák a gyerekeket. A szerző új regénye többek között ezt a kérdést is firtatja. De arra is választ kapunk ebben a fordulatokban gazdag, izgalmas történetben, amely egy gólyacsapat útjáról szól Afrika felé, hogy miért repülik át a madarak minden évben a világot, miért olyan a színük, amilyen, vagy miért fészkelnek a házaink melletti oszlopokon. Az emberi tulajdonságokkal felruházott gólyák hihetetlen kalandjaiban és a mögöttük kirajzolódó mitológiában a gyermek és felnőtt olvasók egyaránt megtalálják a nekik szóló üzeneteket.

Daisy Meadows - Cincogi ​elszökik
A ​Barátság-erdőben vásár készül, melyre az állatok meghívják Lilit és Lucát is. Grizelda azonban el akarja rontani a mulatságot, és szolgái, a bűzös vakarcsok mindent megtesznek, hogy tönkretegyék a vidám készülődést. A nagy kavarodásban eltűnik Cincogi, a kisegér, aki mindig mindenkinek segít. A lányokra vár a feladat, hogy megtalálják őt. De vajon merre induljanak a varázslatos birodalomban?

Gaia Volpicelli - A ​tukán
Fedezzük ​fel együtt, hogyan születnek, hogyan élnek a körülöttünk lévő, vagy épp messzi földön honos állatok, a mezőn látott virágok, az erdei madarak, a sokszínű bogarak...

Ismeretlen szerző - Színezz, ​rajzolj, számolj az állatokkal
Ebben ​a füzetben különféle játékos feladványokat talál a kíváncsi olvasó. Egyes oldalakon csak a rajz befejezése és kiszínezése a cél, másutt egyszerűbb számolással oldható meg a feladat. A gyakorlatok legfőbb célja a gyerekek bevezetése a számok rejtélyes birodalmába, az íráshoz szükséges mozdulatok előkészítése és elsajátítása, valamint a megfigyelőképesség fejlesztése. A készségfejlesztő gyakorlatok megoldásához a kedves kis állatok ébresztenek kedvet.

Dr. Tóth Zsigmond - A ​magyar óriásnyúl
A ​magyarság híres állatszeretetéről, állattenyésztési hagyományairól. A Kárpát-medence igen sok állatfajta kinemesítésének helye, s e fajták közül nem egy világszerte jól ismert, ám vannak közöttük méltánytalanul elfeledettek is. Ilyen egyetlen őshonos magyar nyúlfajtánk, a magyar óriásnyúl, melyről 75 éve nem jelent meg könyv - három generáció adósságát igyekszik törleszteni e mű. Az utóbbi években a tenyésztők mellett a magyar állam is igen sokat tett nemzeti nyúlfajtánk megőrzése érdekében, de még számtalan kihívás áll előttünk, hogy az elkövetkező generációk számára fennmaradhasson ez az eleven örökségünk.

Ismeretlen szerző - Göthe ​Salmander - Képes kalauz
Göthe ​Salmander magizoológus, aki a világot járva varázslatos lények után kutat. Ha a helyzet úgy kívánja, megmenti ezeket a teremtményeket, és bőröndjében gondozza őket tovább, amelyben egy bűbáj révén több mint elegendő hely van számukra. Munkája során Göthe rengeteg izgalmas helyzettel szembesül, például meg kell találnia néhány elszabadult lényt New York városában. Éld át újra Göthe Salmander varázslatos kalandjait, és fedezd fel a képek és idézetek segítségével, mit tartogat számodra a Legendás állatok és megfigyelésük!

Gerald Durrell - Birds, ​Beasts and Relatives
Part ​coming-of-age autobiography and part nature guide, Gerald Durrell’s dazzling sequel to My Family and Other Animals is based on his boyhood on Corfu, from 1933 to 1939. Originally published in 1969 but long out of print, Birds, Beasts, and Relatives is filled with charming observations, amusing anecdotes, boyhood memories, and childlike wonder.

Covers_339437
Állatok Ismeretlen szerző
1

Ismeretlen szerző - Állatok
Miért ​énekelnek a madarak? Melyik a leggyorsabb szárazföldi állat? Mekkora egy bálna? Mit jelent az, hogy hüllő? Melyek a fenyegetett fajok és miért hasznosak az állatkertek? Fedezzük fel kisgyermekünkkel közösen az állatok csodálatos világát a szórakoztató francia könyvsorozat segítségével! A Kalandos enciklopédia sorozat segíti a gyerekek tanulását, nyelvi készségeik fejlődését. A kötetben az adott téma legfontosabb és legizgalmasabb tudnivalóit gyűjtöttük össze. A rövid szövegek és a bájos illusztrációk nemcsak megérintik, de el is varázsolják a gyerekeket.

Covers_302730
Állati ​tévedések Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Állati ​tévedések
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Boncsér Orsolya - Fogd ​rá a jetire!
Üdvözlünk ​a Nokedli mesék világában! Főhőseink olyan állatok, akiknek nem jutott hely az ismeretterjesztő könyvek száraz hasábjain. Itt van a rögtön a jeti. Nem létezik, mégis mindenért őt hibáztatják. És ki látott már olyan mosómedvét, amelyik nem hajlandó mosni? A 2-5 éveseknek szóló verses történeteinkből az is kiderül, hogy milyen nehézségei akadnak egy százlábúnak a cipőboltban. Boncsér Orsolya és Csordás Levente első kötete remek alkalmat kínál a közös játékra szülőnek és gyereknek. A finoman megmunkált illusztrációkban bőven akad böngésznivaló. A szellemes, tréfás csattanót rejtő versek pedig olyan beszélgetésekhez szolgálhatnak munícióként, mint hogy miért nem illik mindent másra fogni, vagy hogy miért nem esszük meg mások finom ebédjét.

Patrick McDonnell - Mutts ​Shelter Stories
Until ​one has loved an animal, one's soul remains unawakened." --Anatole France This book is a credit to [Patrick McDonnell's] life's work and passion, and I know you will enjoy it and be moved by it." --Wayne Pacelle, President and CEO, The Humane Society of the United States Patrick McDonnell's MUTTS is up there with Peanuts, Pogo, Krazy Kat, and Calvin and Hobbes--cartoons that are smart and funny, brilliantly drawn, and full of heart." --Matt Groening, The Simpsons creator To me, MUTTS is exactly what a comic strip should be" --Charles Schulz, Peanuts creator MUTTS creator Patrick McDonnell pairs his heartwarming "Shelter Stories" strips with real-life, fan-submitted testimonials and photographs to provide an emotionally gratifying look into the lives of the millions of rescue animals adopted into loving homes each year. In this emotive collection, McDonnell spotlights stories of animal rescue submitted by fans across the nation. More than 70 full-color photographs of adopted pets-including cute and cuddly dogs, cats, bunnies, guinea pigs, birds, and ferrets-are featured alongside more than 100 of McDonnell's popular MUTTS "Shelter Stories" strips. Also included is an authoritative reference section with an Adoption Guide and resourceful links that encourage readers to, as McDonnell writes, "Adopt some love today."

Telegdi Ágnes - Téli ​madármesék
Évek ​óta figyelem, fotózom és nagyon szeretem a madarakat. Ősz végén, az igazán hideg napok beköszöntével madáretetőmet naponta gondosan feltöltöm magokkal, hogy segítsek tollas barátaimnak átvészelni a zord téli hónapokat. Amikor a már-már befagyott vizek mentén sétálva récéket és hattyúkat látok, táskámból mindig előkerül némi száraz kenyér, hogy ők is lakmározhassanak a leghidegebb évszakban. Szebbnél szebb élményeim alapján készült eddigi könyveimben mindig én meséltem a körülöttünk élő csodálatos állatokról. Most azonban ők mesélnek nekünk. Egerészölyv, feketerigó, szajkó és még számos madárfaj szólítja meg az olvasót kedves történetével. Megosztják velünk az itt teleléssel vagy éppen vándorlásukkal kapcsolatos örömüket és bánatukat. Mire az olvasó a könyv végére ér, biztosan ő maga is megszereti a madarakat.

John Dillow - Legérdekesebb ​állatok falun
A ​csodálatos állatvilág sorozat 3. kötete a legérdekesebb falusi állatokat mutatja be fotók és színes illusztrációk segítségével. A nagybetűs, könnyen érthető szöveg a fiatal olvasók számára sok új, érdekes információt nyújt a falusi állatokról.

Covers_68405
Nagyapó ​állatai Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Nagyapó ​állatai
Carlos ​Busquets illusztrációjával.

Beth Kendrick - The ​Lucky Dog Matchmaking Service
Lara ​Madigan has a gift. She can help you find your soulmate - your canine soulmate, that is. As a dog trainer with a soft spot for strays, she’s found perfect homes for sulky Shih Tzus, broken-down Border collies, and diabolical Dalmatians. But while she’ll always make room for one more rescue mutt, she’s not sure she’s ready to commit to another human being. Especially after her live-in boyfriend drops the bomb: He’s not a dog person. Horrified and temporarily homeless, Lara and her furry pack move in with her mother, a wealthy fashionista who forbids even a single drop of drool. As word gets around the exclusive gated community, Lara is overwhelmed with demands for her services. A model wants personal training for her overweight "flabrador"; an aging socialite preps her pedigreed puppy for dog show domination… If Lara can survive the breakup, the outrageous requests of her high-maintenance clientele, and her dogs’ systematically destruction of her mother’s McMansion, she might finally find the rescue dog who rescues her in return - leading her straight to the guy who could be her perfect match.

Vadadi Adrienn - Mókás, ​a szeleburdi csikó
Itt ​a nyári szünet! Csuti természetesen megint a Kockacukor lovassuliban nyaral, hiszen várja őt Lópaci és a lovaglás. Csakhogy Lópacinak más gazdája lett... Szerencsére van elég feladat így is, amivel a kislány elfoglalja magát: nemcsak különleges lovastorna gyakorlatokat tanul, és meglesheti, ahogy Pali bácsi a díjugratást gyakorolja, hanem még gondoskodhat egy új csikóról is! Mókás, a fiatal és hebrencs lovacska alaposan felbolygatja a lovarda életét! A csikót ugyanis még meg kell szelídíteni. Csuti türelmesen, kedvesen tanítgatja őt elindulni, megállni, zablát szájba venni, a többi lóval együtt sétálni - hogy egyszer majd belőle is ügyes iskolaló lehessen! Lórajongó kislányoknak kötelező!

Jodi Picoult - Larger ​Than Life
From ​Jodi Picoult, #1 Sunday Times bestselling author of The Storyteller and My Sister's Keeper, comes a gripping and beautifully written novella, now available exclusively as an eBook. Larger Than Life introduces Alice, the unforgettable character at the centre of Picoult's much anticipated new novel, Leaving Time. Alice is a researcher studying memory in elephants, and is fascinated by the bonds between mother and calf - the mother's powerful protective instincts and her newborn's unwavering loyalty. Living on a game reserve in Botswana, Alice is able to view the animals in their natural habitat, as long as she obeys one important rule: she must only observe and never interfere. Then she finds an orphaned young elephant in the bush and cannot bear to leave the helpless baby behind. Alice will risk her career to care for the calf. Yet what she comes to understand is the depth of a parent's love.

Manfred Fischer - Hans-Georg Schumann - Heinz Lamster - Ansprechen ​des Schalenwildes
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Kovács Zsolt - Szabon Márta - Az ​élet reménye
A ​mai modern állatkertek missziója sokrétű. Az állatvilág itt élő nagykövetein keresztül mesélnek a nagyvárosok lakóinak ember és természet elvesző félben lévő harmóniájáról, miközben egyszerre rekreációs helyszínek, az ökológiai-környezeti kultúra, az oktatás fontos központjai, segítik a veszélyeztetett élőlények fennmaradását és örökségüket ápoló kulturális terek is. A világ nagyjából ezer vezető állatkertje hangsúlyosan vállalja a természetvédelmi, oktatási, tudományos munkát is. Szoros hálózatot alkotnak, szövetségekbe tömörülnek és tervszerűen cserélnek egymással állatokat. Több mint háromszáz állatfajt próbálnak összehangolt tenyésztési programokkal megőrizni, genetikai állományukat minél tovább fenntartani. A Budapesti Állatkert 70 faj esetében kapcsolódott be a fajok megőrzésébe - az Állatkerti Kötetek a Természetért jelen könyve elsősorban őróluk szól.

Tony Wolf - A ​kis teherautó
"Mackó ​apó és Füles fát szállítottak a kétkerekű kiskocsin. Nagyokat fújtattak és szuszogtak, alaposan megizzadtak a munkában. Egyszer csak valami kékséget pillantottak meg az út menti árokban..." - kezdődik a mese.

Gyárfás Endre - Kívánságtarisznya
Állatkertben, ​vadasparkokban felnőtt és gyerek egyaránt fogadhat örökbe állatokat. Így pártfogója, ajándékozója lehet kedvencének. Vajon mit kérnek pártfogóiktól az állatok? Erre adnak frappáns válaszokat a humoros gyerekversek.

Osmond P. Breland - Érdekességek ​az állatvilágban
Régi ​vágya az olvasóközönségnek egy állatokról szóló, nem szigorúan tudományos könyv, mely az ilyen kérdésekre ad választ: élhet-e a varasbéka éveken át a levegőtől elzárva; melyik a legnagyobb állat, mely valaha is élt a földön; igaz-e, hogy a szarvas varasbéka vért tud lövellni a szeméből; megtámadja-e a cápa az embert; mérges-e a gyík; melyik a legnagyobb hal? elnyelhette-e a cet Jónást ; mi a különbség a krokodilus és az alligátor között? Tudomásom szerint eddig egyetlenegy könyv sem foglalkozott kielégítő módon még a fenti néhány kérdéssel sem, pedig kevesen tudják ezekre a helyes választ. Gyerekek és diákok szüntelenül tesznek fel hasonló fajtájú kérdéseket, sőt tudnivágyó felnőtteket is gyakran foglalkoztatnak ilyen problémák. Ha tekintetbe vesszük, hogy milyen nehéz nem szigorúan tudományos alapon magyarázatot adni az állatok különös sajátosságairól, nem meglepő, hogy milyen nehéz nem szigorúan tudományos alapon magyarázatot adni az állatok különös sajátosságairól, nem meglepő, hogy róluk oly sok babona és tévhit van forgalomban. Minthogy pedig pontos tájékoztatást e kérdésekről csak a legtöbb ember számára nem is hozzáférhető, teljes biológiai irodalom tartalmaz, az is elszórtan, érdemesnek találtam az anyagot egyetlen kötetben összegyűjteni. (Részlet az Előszóból)

Vlagyimir Szutyejev - A ​kerekek
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Covers_155663
Tarkabarka ​kis csibe Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Tarkabarka ​kis csibe
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Horváth Károly - Állatmegfigyelések
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Johannes Erich Flade - A ​szamár
Régen ​a szamár volt a legfontosabb igaerőt szolgáltató állat a kedvezőtlen éghajlaton és élelemben, takarmányban szegény vidéken élő népek körében. Mára Európában társállatként kap egyre nagyobb szerepet. A könyvet Európa egyik legtekintélyesebb szakembere írta, a rá jellemző alapossággal, műveltséggel. Foglalkozik a faj eredetével, törzsfejlődésével, domesztikációjával, elterjedés- és kultúrtörténetével, a szamár alkalmazásával, hasznosításával. Bemutatja a háziszamár fajtáit, tenyésztését és tartástechnológiai igényeit.

Robert Sullivan - Rats
The ​New York Times bestseller, now available in paperback with an all-new afterword by the author. Love them or loathe them, rats are here to stay-they are city dwellers as much as (or more than) we are, surviving on the effluvia of our society. In Rats, the critically acclaimed bestseller, Robert Sullivan spends a year investigating a rat-infested alley just a few blocks away from Wall Street. Sullivan gets to know not just the beast but its friends and foes: the exterminators, the sanitation workers, the agitators and activists who have played their part in the centuries-old war between human city dweller and wild city rat. Sullivan looks deep into the largely unrecorded history of the city and its masses-its herds-of-rats-like mob. Funny, wise, sometimes disgusting but always compulsively readable, Rats earns its unlikely place alongside the great classics of nature writing.

Altalanos_allattenyesztes
12

Ismeretlen szerző - Általános ​állattenyésztés
A ​könyv megalapozza az egyes gazdasági állatfajok (ló, szarvasmarha, sertés, juh, baromfi stb.) tartásához, tenyésztéséhez szükséges ismeretek elsajátítását. Részletesen tárgyalja az állatok teljesítményének növelését szolgáló genetikai, szaporítási, biotechnológiai lehetőségeket és módszereket. Áttekinti a gazdasági állatok környezetével, viselkedésével, növekedésével, fejlődésével, értékmérőivel, küllemével kapcsolatos ismereteket. Összefoglalja a tenyész-értékbecslési, tenyészkiválasztási és párosítási módszereket, és választ ad a tenyésztésszervezési, a technológiai, a génmegőrzési és az állatvédelmi kérdésekre.

Svend Fleuron - Strix, ​az erdő réme
Csodálatos ​írások a nagy természet ezerarcú életéből. A létért való szüntelen, örök változatú küzdelem: állatok harca egymás között, állatok harca az ősi ellenséggel, az emberrel - felülmúlja érdekességben és izgalmasságban a legváltozatosabb kalandos, vagy detektív-regényt.

Steven Rowley - Lily ​és a polip
Ez ​a magával ragadó történet arról a különleges valakiről szól, akiben feltétel nélkül bízol. Aki nélkül képtelen lennél élni. Ted Flask számára ez a valaki öregedő társa, Lily, aki történetesen egy rövidszőrű tacskó. A _Lily és a polip_ felidézi az olvasóban, hogy milyen érzés viharosan szeretni valakit, majd ezek után milyen nehéz elengedni őt, és hogy a szeretteinkért vívott harcok a legnagyobbak az életünkben. Emlékszel rá, hogy melyik volt utoljára az a könyv, amit mindenképpen oda akartál adni a barátaidnak, hogy olvassák el? A _Lily és a polip_ a következő.

Kollekciók