Ajax-loader

'állat' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Sven Nordqvist - Findus ​flyttar ut
Pettson ​har tröttnar på att bli väckt klockan fyra på morgonen av att Findus hoppar i sängen. Han säger att om inte Findus slutar hoppa så får de flytta ut sängen. Det tycker Findus är en bra idé. Då kan han hoppa i sängen så mycket han vill. Men hur roligt är det egentligen att bo ensam? Kanske är det lite farligt också med tanke på räven…

Covers_435412
Vadon ​élő állatok Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Vadon ​élő állatok
Vadonban ​előforduló állatokról szóló dallamos verseket tartalmazó habkönyv.

Suzanne Millarca - Michel Viard - Állatkölykök ​1001 fotón
A ​gyakran ügyetlenkedő és sebezhető, néha mókás, de mindig gyengéd érzelmeket kiváltó állatkölykök egyszerre szórakoztatóak és megindítóak. Ennek a kötetnek köszönhetően természetes környezetükben figyelhetjük meg az ifjú állatok rendkívül sokszínű és változatos életét. A vad- és háziállatokról készült fényképek nemcsak a születés csodálatos pillanatait, hanem a kölykök első lépéseinek időszakát is bemutatják. Noha gyorsan önállóvá válnak és elkezdik független életüket, lenyűgözően szoros kapcsolatban maradnak szüleikkel, testvéreikkel és fajtársaikkal. Világra jöttüket követően a szemlélődés, a tapasztalás és a játék során mindannyian elsajátítják az élet törvényeit, miközben szembe kell nézniük környezetük veszélyeivel is.

Éric Mathivet - Első ​Larousse állatos atlaszom
A ​kötet olvasása során a gyerekek utazást tehetnek a világ állatai között. A kihajtható térképek megmutatják, hol élnek a különféle állatok. A színes képeken láthatják egy-egy tájegység jellegzetes állatait. A poszterré kihajtható világtérkép egyben mutatja meg a főbb állatcsoportok elterjedési területeit.

Caz Buckingham - Andrea Pinnington - Ismerd ​meg az erdei madarak hangját!
Az ​erdőt járva nem könnyű észrevenni a lombok között megbúvó madarakat. Ha megtanulod felismerni a fitiszfüzike dallamos énekét vagy az örvös galamb megnyugtató búgását, egy új világ tárul eléd az erdei séták során. Engedd, hogy a füled és ez a könyv segítségedre legyen ebben! A gombok megnyomásával meghallgathatod a madárhangokat, ingyenesen letölthető applikációnk segítségével pedig akár élethű, 3D-s formában is szobádba varázsolhatod az&nbsperdők madarait. Sorozatunk legújabb könyve minden bizonnyal családi kedvenccé válik.

Helen Exley - Játék ​mackók
A ​játék mackók puhák, ölelnivalók és mindig megvigasztalnak. Lehet, hogy van valakije, aki nagyon örülne ennek az aranyos kis könyvnek!

Kaszás György - Amit ​a sünökről feltétlenül tudni kell
E ​könyvecskében minden benne van, amit a sünökről tudni érdemes. Kiderül, mi a különbség a sün és a hajkefe között, hogy disznó-e a sün, és az is, hogy miben áll csodatévő ereje. Hogy csak szúrópróbaszerűen említsünk néhányat…

Stephen Baxter - Longtusk
Even ​as a young calf, Longtusk understood the hardships the few remaining of his ancient kind had encountered when the glaciers retreated and grassy forests stole over the vast tundra the herds called home. Worst of all was when the Fireheads came - cruel, two-legged beasts who kill for pleasure. At a tender age, Longtusk became their prisoner - hobbled, abused, and stripped of his freedom. But through toil and terror, Longtusk never forgot his Clan - and he learned crucial, intimate knowledge of the Fireheads' ways, though at a terrible price. Now the time is rapidly approaching when he will have to clash with those who seek to destroy every living trace of his proud breed. And Longtusk must not shun the twisted path in front of him or what he is destined to become: the greatest hero of them all.

Székely László - Bodri ​és társai
Ha ​fellapozzuk ezt a lapozót, Bodrival és társaival találkozhatunk. A ház körüli élővilág állatai között olyan sok megfigyelni való akad: Hogy őrködik a kutya? Hogy játszik a cica? Milyen a bárányka? A szívet melengető versekből itt mindent megtudhatunk az udvar lakóinak izgalmas világáról! Radnainé Bauer Erzsi versekhez illő elragadóan szép illusztrációi visszatükrözik a versek lényegét.

Veress László - Dunka Béla - Fejezetek ​a magyar állattenyésztés történetéből
Őseink ​keletről sajátos félnomád pásztorkodási kultúrát hoztak magukkal, amit több mint ezer évig kisebb-nagyobb módosításoktól eltekintve meg is őriztek, sőt tovább is fejlesztettek. Az ország a 16. századig, a török hódoltságig, az európai gazdasági és kulturális fejlődéshez igazodott... Tizenkét évszázad múltán... a szilaj pásztorkodás a 20. század közepéig egyre szűkebb területre zsugorodva ugyan, de tovább élt... Írásunkban emléket kívántunk állítani a hajdani rideg pásztorkodásnak, az évszázadok alatt felhalmozódott tapasztalatoknak. Az anyag öszszeállításában példaként szolgáltak Herman Ottó, Győrffy István, Szalay László, Ecsedi István és Balogh István munkái.

Eric Chaline - Ötven ​állat, amely megváltoztatta a történelmet
Az ​állatok mindenütt jelen vannak a bennünket körülvevő világban. Az ember az elmúlt 20 ezer év során számos állatfajjal közeli kapcsolatot alakított ki, s ezáltal megváltozott mind ő maga, mind az állatok. A hajdanvolt vadászból az ember pásztorrá és földművessé vált, óvta és védelmezte azokat az állatokat, melyeket korábban zsákmányul ejtett. Az állatok meghatározó szerepet játszottak az emberi történelem évezredei folyamán. Az Ötven állat, amely megváltoztatta a történelmet című könyv bemutatja azokat az állatokat, amelyek a legnagyobb hatással voltak az emberi civilizációra. A földművelésben és a kereskedelemben betöltött szerepükön túl az állatok számos más módon is gazdagították az emberi kultúrát és a történelmet. Egyes állatok - oroszlán, szkarabeusz, kobra, fehérnyakú rétisas - mind vallási, mind politikai szimbólumként megjelentek az emberi közösségekben. A tudomány és az orvoslás fejlődéséhez évszázadokon át állatkísérletek járultak hozzá. Állatok nélkül fajunk múltja és jövője elképzelhetetlen.

Thomas Brezina - Was ​ist schon ein Hundeleben?
Bei ​einem Spaziergang beobachtet Penny, wie ein kleiner schwarzer Hund aus einem fahrenden Auto geworfen wird. Kann sie den kleinenretten? Penny kann es nicht fassen: Vor ihren Augen wirft ein Unbekannter einen kleinen Hund aus dem fahrenden Auto. Sie bringt das schwer verletzte Tier nach Hause. Wird die kleine Hündin es schaffen? Zu allem Überfluss fällt Pennys Vater auch noch der Verleumdungskampagne einer Zeitung zum Opfer. Pennys ganzer Einsatz ist gefragt!

Covers_143838
Barátaink ​a mókusok Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Barátaink ​a mókusok
Sorozat: ​"Barátaim az állatok" Ezeket a kis keményfedelű könyveket kisgyerekeknek ajánljuk, három éves korig, hogy megismerkedjenek az állatokkal. A sorozatban megjelent könyvek: A kacsák A nyuszik Az egerek A mókusok A cicák A kutyák A képeket Pierre Couronne rajzolta.

Pere Rovira - Keresd ​meg a város állatait
A ​sorozat köteteiben a gyerekek megismerkedhetnek az állatokkal és azok környezetével. A kötetekben játékos feladatokat találnak, ezekben jól tájékozódhatnak a már olvasott ismeretekkel. Hét éves kortól ajánlott.

Thé Tjong-Khing - Hová ​tűnt a torta?
Kutya ​néni és Kutya bácsi tortáját ellopták! És ez még csak a kezdet... Ki a tettes? Miért sír a kisnyuszi? Hol bujkál a tizenegyedik kiskacsa? És miért piros a kaméleon feneke? A kizárólag illusztrációkra épülő mesekönyv egy kirakós játék, amelyben a gyerekek - és szülők - fantáziájára bízva alakul ki egy-egy történet.

Veress István - Leg-leg-leg...
Tudja-e, ​hogy a világ legerősebb élőlényei a rovarok, s hogy a föld legveszedelmesebb "tömeggyilkosa" a maláriaszúnyog? Gondolta volna, hogy a legkiválóbb szaglásuk nem a kutyáknak, hanem a lepkéknek van, s hogy az eddigi legnagyobb sáskarajban 250 milliárd rovar gyűlt össze? Hallott róla, hogy a legdurvább udvarlók a krokodillok? Csupa ilyen "leg"-gel találkozhat ebben a könyvben, az állati tulajdonságok és teljesítmények érdekes, tarka, izgalmas gyűjteményében. Megtudhatja, hogy melyik élőlény a legvadabb, a legnagyobb, a legveszélyesebb, a legerősebb, a legritkább, a legcsúfabb, a leggyorsabb- és így tovább...

Jodi Picoult - Vlk ​samotář
Když ​vlk v divočině ví, že nadešel jeho čas, že už své smečce není k užitku, rozhodne se vytratit. Zachová si hrdost a zemře tak, jak žil. Lidé takové štěstí nemají. Luke Warren strávil celý život výzkumem života vlků, dokonce s nimi nějakou dobu i žil – rozumí jim lépe než vlastní rodině. Když po vážné dopravní nehodě upadne do komatu, musí o jeho osudu rozhodnout Edward a Cara, jeho již dospělé děti, kteří jsou tak nuceni se znovu konfrontovat s mužem, kvůli němuž Edward utekl z domova – ale který stále zůstává jejich otcem. Rázem si oba musí pokládat otázky, na něž neexistují jednoduché odpovědi, ale které zodpovězeny být musí. Jaké motivy vedou jejich rozhodnutí nechat otce zemřít, nebo ho naopak udržovat při životě na přístrojích? Co by chtěl on sám? A jaká tajemství před sebou Edward s Carou skrývají? Nový kontroverzní titul světově úspěšné autorky a hvězdy současného psychologického románu Jodi Picoultová.

Stella Baggott - Állatok
A ​szép színes képek csak úgy vonzzák a kisgyerekek tekintetét - így igazi élmény lesz felfedezniük az állatok világát! 1-3 éves korig.

Susanne Gernhäuser - Az ​én nagy képes szótáram - Állatok
Az ​én nagy képes szótáram sorozat kötetei segítenek eligazodni a kicsiknek környező világunk sokféleségében. A Ravensburger kiadó e képeskönyvéből a kisgyermekek megtudhatják, milyen állatok élnek a ház körül és a gazdaságban, a réten, a vízparton, a hegyekben, az esőerdőben, a tengerben, a szavannán, a sivatagban és a sarkvidékeken. Kiderül az is, milyen hangokat adnak, milyen nyomokat hagynak és hol laknak a különböző állatok.

Katherine Paterson - The ​Smallest Cow in the World
Rosie ​was the meanest cow in the world. Nobody Liked her. Except Marvin. Marvin loved Rosie. Then the farm where Marvin’s father works in sold. Rosie is sold, too. Marvin is sad. He is very, very sad. Mom, Dad, Marvin and May all move to a new farm. There are lots of cows. There are one hundred and twenty-one cows. Still Marvin is not happy. He wants Rosie. And soon Rosie comes back. But now she is the smallest cow in the world!

Marc Cantin - Állatok ​blogja
Szereted ​az állatokat, és nem akarod tétlenül nézni, hogy mások rosszul bánnak velük? Kövesd az ÁMCS blogját! Az Állatmentő Csapat tagjai lelkesen vetik magukat a legveszélyesebb kalandokba, ha beteg sünről, eltévedt dolmányossirály-párról vagy elhagyott öreg kutyáról kapnak híreket. Fotókat osztanak meg a neten, online petíciót írnak, és tanácsokat adnak az állattartóknak. A blogot két tizenegy éves lány, Camille és Léa írja, no meg Camille lerázhatatlan, kotnyeles kishúga, Pauline. Internetes mozgalmuk végül jócskán felforgatja az álmos bretagne-i falu életét.

Justine Lee - It's ​a Dog Life... But It's Your Carpet
Why ​does my dog lick his balls? Admit it; you’ve always wanted to know. Well, finally there’s a professional out there who’s not too embarrassed to answer–bone-fide veterinarian, critical-care specialist, and dog lover Dr. Justine A. Lee. It’s a Dog’s Life . . . but It’s Your Carpet takes you behind the scenes to look at the training and off-the-record opinions of a certified vet, and answers all the questions you’ve always wanted to ask about your dog, including: Is a dog's nose a good indicator of his health? Can a Chihuahua and a Great Dane mate? Why do dogs eat their own poop? What's the smartest breed? Can I get my dog's ears pierced? Why does my dog roll around in rotting feces? If I mix food coloring with Fluffy's kibble, will it make her poop easier to find in the yard? Written by one of two hundred veterinary board-certified emergency critical-care specialists in the world, It’s a Dog’s Life . . . but It’s Your Carpet offers factual and funny answers to some of the most common, offbeat questions about our beloved companions. Whether you’re looking for advice on pet rearing, solutions to your dog's most frustrating habits, explanations of his weirdest quirks, or simply a good laugh, this book is sure to inform–and entertain–dog lovers of every breed.

J. K. Rowling - Harry ​Potter dan Batu Bertuah
Hidup ​Harry Potter berubah pada ulang tahunnya yang ke-11, ketika raksasa bernama Rubeus Hagrid datang untuk menyampaikan surat dan kabar mengejutkan. Harry Potter ternyata bukan bocah biasa: dia penyihir. Dan petualangan luar biasa pun dimulai Untuk pertama kalinya, karya klasik J.K. Rowling diterbitkan dalam edisi ilustrasi. Nikmati petualangan Harry Potter dengan gambar-gambar luar biasa indah karya Jim Kay. "Saya tersentuh sekali melihat ilustrasi-ilustrasi karya Jim Kay. Saya amat menyukai interpretasinya mengenai dunia Harry Potter, dan saya merasa tersanjung serta berterima kasih bahwa ia bersedia meminjamkan bakatnya untuk dunia itu." J. K. ROWLING

Covers_143842
Barátaink ​az egerek Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Barátaink ​az egerek
Sorozat: ​„Barátaim az állatok” Ezeket a kis keményfedelű könyveket kisgyerekeknek ajánljuk, három éves korig, hogy megismerkedjenek az állatokkal. A sorozatban megjelent könyvek: A kacsák A nyuszik Az egerek A mókusok A cicák A kutyák A képeket Pierre Couronne rajzolta.

Oliver Jeffers - Lost ​and Found
From ​the rising star of children's picture books comes the magical tale of friendship and loneliness, a boy, and a penguin. There once was a boy and one day a penguin arrives on his doorstep. The boy decides the penguin must be lost and tries to return him. But no one seems to be missing a penguin. So the boy decides to take the penguin home himself, and they set out in his row boat on a journey to the South Pole. But when they get there, the boy discovers that maybe home wasn't what the penguin was looking for after all!

Carmen Busquets - Ellentétek
Találd ​meg, ki rejtőzik a fülek alatt!

Guido Wandrey - Ki ​rágcsál?
Kukucs! ​Kik kóstolnak meg mindenféle finomságot ebben a könyvben? Told el az ujjaiddal a kis képet,és megtudod! Miközben a lapozó bájos rajzait nézegetve nagyokat kacagnak a legkisebbek azon, hogyan bújócskáznak az állatok, észrevétlenül fejlesztjük a finommotorikájukat is. Még megjelent: Kukucs könyvek: Ki kopog? Kukucs könyvek: Mi mozog?

Lauren Brooke - Elengedés
A ​Heartland farmot lovak gondozására alakították ki az amerikai Virginia állam lankáin – ám sokkal több egyszerű lovas farmnál. Nincs még egy hozzá fogható hely: a múlt sebei itt begyógyulnak, és a rémült, bántalmazott lovak megtanulják, hogyan bízzanak ismét az emberekben. Pegazus jelenti Amy múltjának utolsó darabkáját, azonban az állat szép lassan egyre inkább legyengül. Amy őt gondozva igyekszik életben tartani Heartlandet. Szeretné azt csinálni, amit az anyukája tett volna, azonban minden szétesni látszik. Amynek minden bátorságára szüksége lesz ahhoz, hogy elengedje az édesanyja örökségét, ugyanis ez az egyetlen módja annak, hogy szabaddá váljon és a saját útját járhassa.

Gregory Berns - Cómo ​nos aman los perros
Valoramos ​como ningún otro el estrecho vínculo entre los humanos y los perros. Son leales, obedientes y cariñosos; de veras el mejor amigo del hombre. Sin embargo, ¿nos quieren nuestros perros tanto como nosotros a ellos? El neurocientífico de la Universidad de Emory había pasado casi dos décadas aplicando la tecnología de imágenes por resonancia magnética para estudiar cómo funciona el cerebro del perro, pero le picaba aún una cuestión: ¿Qué está pensando mi perro? Después de que su familia adoptara a Callie, Berns decide que sólo había una forma de responder a la pregunta: utilizar el aparato de resonancia magnética para escanear el cerebro de la perra. Sus colegas habían desechado la idea porque, como todo el mundo sabe, hay que inmovilizar o sedar a los perros para poder practicarles escáneres. Sin embargo, Greg pensó que si el ejército podía entrenar a perros para operar en las situaciones más difíciles, él también podría hacerlo para que accedieran voluntariamente a someterse a una sesión de resonancia magnética

Per Olov Enquist - A ​harmadik barlang titka
Marcus, ​Gabriel és Mina, persze a nagyapjukkal, újabb expedícióra indulnak a Három Barlang Hegyére. Egyik nap, kirándulás közben, a tóparti erdőben elhagyatott sátrat találnak, benne Nagyapa első gyerekkönyvének litván nyelvű, szakadozott példányával, abban pedig egy térképpel, amelyen nyíl mutat az általuk négy éve felfedezett helyre, a harmadik, medve lakta barlangra... Vészjósló jelzéseket kapnak, amelyek arra utalnak, hogy a litván-orosz maffia látókörébe kerültek, a rendőrség pedig érthetetlen módon eleinte nem hajlandó őket komolyan venni. Amikor aztán sor kerül a végső leszámolásra a kábítószercsempészekkel, szerencsére már nemcsak a bátor Pelle kutya nyomában odaérkező rendőrök, hanem egy medve, egy farkas és egy fekete kígyó is a segítségükre sietnek.

Kapocsy György - Párduc, ​pingvin, elefánt
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Révai Sára - Lovak
Révai ​Sára 2014-ben végigjárta Magyarország állami méneseit: Szilvásváradon, Hortobágyon, Mezőhegyesen és Bábolnán fotózott, közel egy évig. Látott szerelmes lovakat, féltékenyeket és magányosokat, igaz barátságokkal és mély empátiával szembesült. ,,Megfigyeltem például, ha két ló egymás mellett áll, képesek órákon át teljes harmóniában, egyszerre mozogni. Ez számomra olyan összhangról árulkodik, melyet mi, emberek, sajnos megközelíteni sem tudunk. Sokat tanultam tőlük." Sokat tanultak a lovaktól az írók és költők is, akik közül sokan nem csak szerették, hanem alaposan meg is figyelték őket - ezt igyekszünk bizonyítani a képek mellé helyezett idézetekkel. Balassi Bálinttól Tandori Dezsőig négyszáz év magyar irodalmából válogattunk vidám és szomorkás, légiesen költői és vaskosan prózai, gyorsan vágtató és lassan poroszkáló szövegeket, közel negyven szerzőtől. Igazán csak egyetlen közös pont van bennük: a lovak szeretete. A csodálatos lovaké, akiktől, ha végiglapozzuk ezt a csodálatos albumot, szabadulnunk lehetetlen. A szövegek szerzői: Balassi Bálint, Zrínyi Miklós, Csokonai Vitéz Mihály, Berzsenyi Dániel, Vörösmarty Mihály, Széchenyi István, Petőfi Sándor, Arany János, Jókai Mór, Gárdonyi Géza, Mikszáth Kálmán, Ady Endre, Krúdy Gyula, Kaffka Margit, Móricz Zsigmond, Babits Mihály, Csáth Géza, Kosztolányi Dezső, Szabó Lőrinc, József Attila, Rejtő Jenő, Tamási Áron, Rideg Sándor, Zelk Zoltán, Fekete István, Szabó Magda, Mándy Iván, Nemes Nagy Ágnes, Faludy György, Nagy László, Juhász Ferenc, Kányádi Sándor, Csukás István, Lázár Ervin, Esterházy Péter, Tandori Dezső

Kollekciók