Ajax-loader

'állat' címkével ellátott könyvek a rukkolán

 


Rosamund Young - La ​vida secreta de las vacas
Con ​este libro, descubrimos que las vacas aman, juegan, desarrollan vínculos y amistades con otras vacas y con humanos para toda la vida. Las vacas son capaces amar, se divierten practicando todo tipo de juegos y establecen lazos de amistad y vínculos profundos que duran toda una vida. Tienen sus preferencias. Se enfurruñan y guardan rencor. Pueden ser de lo más vanidosas. Algunas son muy ágiles a la hora de aprender y otras son cortas de entendimiento. Las hay orgullosas, tímidas, amables y creativas de formas inesperadas. En resumen: nuestras amigas son tan variadas como los humanos. Y aunque la gran parte de su día consiste en comer, siempre sacan tiempo para actividades «extracurriculares», como el babysitting, jugar al escondite, recolectar moras o pelearse con un árbol. Todas estas características y comportamientos han sido observados, documentados, interpretados y ahora relatados por Rosamund Young según su propia experiencia al frente de su granja familiar en Worcestershire, Inglaterra. En ella, las vacas, ovejas, gallinas y cerdos tienen completa libertad de movimiento y no hay separaciones entre crías y madres. Encuentran ayuda cada vez que la buscan y sus dietas son complementadas con hojas, brotes, flores y hierbas. Con mucho humor y sabiduría, de una forma cálida y repleta de anécd...

Michael Morpurgo - Born ​to Run
For ​Best Mate, being rescued is only the start of his adventures. From unwanted burden to favourite companion, and from pet to champion race dog, this remarkable greyhound proves that it's not just cats who have more than one life. Cast aside, kidnapped, or living rough on the streets, Best Mate can always find a way to survive. But will he ever find a real home?

Sarah Khan - Lovak ​és pónik kiskönyve
Fedezd ​fel , milyen a játékos, pihenő vagy dolgozó ló ezzel az elbűvölő kis könyvvel, amely tele van érdekesebbnél érdekesebb ismeretanyaggal és bájos képekkel.

100
100 ​mini történet Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - 100 ​mini történet
A ​Trivium Egyesület 2017-ben „100 Mini Történet” címmel novellapályázatot hirdetett, amelyre téma megkötése nélküli rövid írásokkal lehetett jelentkezni. Az egyesület szerkesztői a beérkezett több mint hatszáz mű közül 71 szerző 100 legjobb, legérdekesebb írását választották ebbe a kötetbe. Az írások között nincs szoros összefüggés vagy időrend, ezért tetszés szerinti sorrendben olvashatók. A különböző témájú és műfajú történetek kellemes és izgalmas olvasási élményt jelentenek. Reméljük, sokszínűségük révén minden olvasó megtalálja közöttük a kedvére valókat, amelyek megmosolyogtatják, megkönnyeztetik vagy elgondolkodtatják. Úgy gondoljuk, a szerzők tehetsége és az írások változatossága garantálni fogja ezt. Kellemes olvasást kíván a Trivium Egyesület szerkesztősége!

Hangay György - A ​bogarak bolygója
Az ​Ausztráliában élő szerző neves zoológus, aki magyar nyelven megjelent kötetei révén a szélesebb olvasóközönség előtt is jól ismert. Legújabb, hiánypótló munkája a bogarak gazdag és változatos világát tárja elénk. Az állatvilág legnépesebb csoportjáról nagyon keveset tudunk, viselkedésükről eleddig magyar nyelvű könyv alig született, mint ahogy az érdeklődők arról is csak szórványosan olvashattak, milyen nagy szerepet játszanak az emberiség életében. Külön figyelmet érdemelnek a bogarak kultúrtörténetéről szóló fejezetek, illetve azok, amelyek a bogártudósok gyakran krimibe illő életéből adnak ízelítőt. Nem kevésbé érdekes a szöveget kísérő, közel másfél száz fotót felölelő, részben színes képanyag. A széles olvasóközönséget megszólító, közérthető stílusban íródott könyv szakmai lektorálását dr. Merkl Ottó, a Magyar Természettudományi Múzeum világhírű bogárgyűjteményének vezetője végezte.

Sándor Bökönyi - History ​of Domestic Mammals in Central and Eastern Europe
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Pauline Siewert - Bújócskázó ​jó barátok
A ​kismadár vidáman röpköd a tanyán. Elbújtak a barátai: vajon hol lehetnek? Lapozz, és keressétek együtt őket! Ennek a különlegesen kialakított könyvnek a segítségével, így azt is megtudod, hogyan élnek az állatok a tanyán.

Covers_501119
A ​dzsungel könyve Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - A ​dzsungel könyve
Egy ​tavaszi reggelen Bagira, a párduc a dzsungelt járta élelmet keresvén, amikor egyszer csak egy emberkölyökre bukkant... A történet folytatását megtudhatjátok ebből a színes képeskönyv lapozóból.

Trevor Warner - Kutya-testbeszéd
Ugat ​a kutyám. Vajon mit akar mondani nekem? A Kutya-testbeszédből megtudhatjuk. És még nagyon sok minden mást, például azt, hogyan kommunikál kedvenc négylábúnk kutyatársaival. s hogyan velünk, emberekkel és a gazdival. A könyvet szakavatott és tapasztalt háziorvos állította össze, aki könyvében kitér arra is, hogyan reagálnak a kutyák a stresszre, hogyan jelzik félelmeiket, s miért ásítanak olyankor, amikor nem is álmosak. Elmondja, hogyan ismerkednek meg a kölykök a világgal, milyen fejlődési szakaszokat élnek meg, s mit miért csinálnak. De azt is megtudhatjuk belőle, miért olyan fontos a játék, s mi indítja arra kedvencünket, hogy papírmasér kreáljon a vasárnapi újságunkból. A Kutya-testbeszéd a jellemző kommunikációs- és viselkedésjegyek száz leggyakoribb fajtáját gyűjti csokorba, s ad hozzá magyarázatot. De azt is megtudjuk belőle, honnan ez a viselkedés, és hogyan gondoskogjunk "házi farkasunkról".

Haziallatok_9786155237331
Állatábécé Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Állatábécé
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Katherine Applegate - Ivan, ​az egyetlen
Ivan ​egy nagyon jó természetű gorilla. A Nagy Csúcs Bevásárlóközpont és Játékterem 8-as kijáratánál él, és hozzászokott ahhoz, hogy emberek bámulják lakhelyének üvegfalain át. Ritkán hiányzik neki az az élet, amelyet egykor a dzsungelben élt, valójában aligalig gondol rá. Ehelyett nemrég látott tévéműsorok jutnak az eszébe, és jó barátjával, Stellával, egy idős elefánttal, és Bobbal, egy kóbor kiskutyával tölti a napjait. De leginkább a művészetről gondolkodik, és arról, hogyan lehet színekkel és jól rajzolt vonalakkal megragadni egy mangó ízét vagy a falevelek susogását. Azután találkozik Rubyval, az elefántbébivel, akit elragadtak a családjától, és akinek a hatására már más szemmel látja az otthonukat és a művészetét. Amikor Ruby megérkezik, vele jön a változás is, és most már Ivantól függ, hogy vajon jobbra tudja-e fordítani az életüket. Katherine Applegate humort és megrendítő érzelmeket vegyítve hozza létre Ivan felejthetetlen, egyes szám első személyben elmesélt történetét, amely a barátságról, a művészetről és a reményről szól.

Claire Freedman - Simon Mendez - Egy ​különleges éjszaka
Azon ​az estén, amikor Kis Cica feltekintett a téli égre a pajtájuk elől, egy fantasztikusan fényes csillagot pillantott meg. „Ennek egy különleges csillagnak kell lennie” suttogta áhitattal az édesanyja is. A pajtát kis idő múlva állatok tömege látogatja meg, akik mind a fényes csillagot követve jöttek el hozzájuk megpihenni. Kis Cica és édesanyja végül csatlakozik hozzájuk. Az éjszaka végén pedig világossá válik számukra, hogy ez nem egy hétköznapi este...

Covers_216310
Állatkerti ​barátaink Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Állatkerti ​barátaink
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

Luis Sepúlveda - Historia ​de una gaviota y del gato que le enseñó a volar
Luis ​Sepúlveda, a quien el público de lengua española ya conoce bien, tiene dos hijos muy jóvenes, a quienes llama «mis enanos» y a quienes prometió un día escribir una historia acerca de lo mal que gestionamos los humanos nuestro propio entorno, lesionando la naturaleza, que nos brinda tantos bienes, y de paso autolesionándonos sin piedad. Así nació _Historia de una gaviota y del gato que le enseñó a volar_, que cuenta las aventuras de Zorbas, un gato «grande, negro y gordo», cuyo inquebrantable sentido del honor le conduce un día a comprometerse a criar un polluelo de gaviota. Su madre, una hermosa gaviota, atrapada por una ola de petróleo vertido en el mar por un buque varado, le deja en prenda a Zorbas, justo antes de morir, el huevo que acaba de poner. Zorbas, que es gato de palabra, cumplirá sus dos promesas: no sólo criará al polluelo, sino que le enseñará a volar. Los amigos de Zorbas, Secretario, Sabelotodo, Barlovento y Colonello, le ayudarán en una tarea que, como se verá, no es tan fácil como parece, y menos para una banda de gatos más acostumbrados a hacer frente a la dura vida en un puerto como el de Hamburgo que a hacer de padres de una cría de gaviota... Pensada en principio como un cuento para «enanos», _Historia de una gaviota y del gato que le enseñó a volar_ se dirige en realidad a todos aquellos que, chicos o mayores, no sólo disfrutan con las historias bien contadas que estimulan la imaginación y el ingenio, sino que, a la vez, aprenden a ver el mundo bajo una óptica distinta, conociéndolo mejor y, por lo tanto, amándolo y cuidándolo con más inteligencia.

W. Bruce Cameron - A ​Dog's Way Home
From ​W. Bruce Cameron, the author of the New York Times and USA Today bestselling novel A Dog's Purpose, which is now a major motion picture! Lucas Ray is shocked when an adorable puppy jumps out of an abandoned building and into his arms. Though the apartment he shares with his mother, a disabled veteran, doesn’t allow dogs, Lucas can’t resist taking Bella home. Bella is inexplicably drawn to Lucas, even if she doesn’t understand the necessity of games like No Barks. As it becomes more difficult to hide her from the neighbors, Lucas begins to sneak Bella into the VA where he works. There, Bella brings joy and comfort where it is needed most. After Bella is picked up by Animal Control because pit bulls are banned in Denver, Lucas has no choice but to send her to a foster home until he can figure out what to do. But Bella, distraught at the separation, doesn’t plan to wait. With four hundred miles of dangerous Colorado wilderness between her and her person, Bella sets off on a seemingly impossible and completely unforgettable adventure home. A classic story of unwavering loyalty and incredible devotion, A Dog’s Way Home is a beautifully told, charming tale that explores the unbreakable bond between us and our pets. This fantastic and exhilarating journey of the heart is in the same tradition as the beloved bestseller, A Dog’s Purpose.

Lisa Steele - Duck ​Eggs Daily
Author ​Lisa Steele is one of the most trusted voices in small-flock poultry keeping. Her first book, “Fresh Eggs Daily,” was all about healthy, natural care for chickens. Now comes “Duck Eggs Daily,” a valuable guide to raising ducks for eggs and companionship. This is also a book for chicken keepers who want to add ducks to their flock. While ducks can live happily with chickens, ducks are different in many important ways. Steele provides an information-packed, beautifully photographed how-to for raising – and living with – happy, healthy ducks. She examines every aspect of her ducks’ lives, including duck houses and pools, health care, duck behavior and blending ducks into a chicken flock. She provides a breed chart and a selection of favorite recipes using duck eggs. What’s behind the fast-growing interest in raising ducks? An increasing awareness of the superior nutrition and taste of duck eggs (compared to chicken eggs) and a desire for a personal connection with the foods we feed our families. Foodies and chefs are embracing the appeal of duck eggs. And many doctors recommend duck eggs for people allergic to chicken eggs.

Ismeretlen szerző - Handbook ​of the Mammals of the World 2. - Hoofed Mammals
The ​huge success of the Handbook of the Birds of the World clearly demonstrates that works of such scope, excellence, consummate expertise and beauty provide a vital foundation for the appreciation and conservation of the species they describe. This fundamental principle also underlies a new companion project, the long-awaited Handbook of the Mammals of the World. For the first time ever, this new 8-volume series will cover every species of mammal on Earth with the combination of scientific rigour and readability for which Lynx Edicions has become well known. Hoofed mammals include many families of large, well-known animals. In the second volume of HMW they are revealed in all their fascinating detail, in riveting accounts written by some of the most renowned authorities in the world. The species accounts supply complete and up-to-date information at a time when new and increasingly sophisticated methods of DNA analysis are reshaping our knowledge of these species; to give just one example, the family Bovidae has almost doubled its size in the last five years, to the 279 distinct species known today.

Steve Bloom - Cartea ​cu elefanţi
De ​ce îsi flutură elefanţii urechile? Cât de mult mănânca? De ce se rostogolesc în noroi? Deschide această carte şi vei afla. Descoperă totul despre _Trompele, coltii si cozile_ elefanţilor, despre _Familia si prietenii_ lor, află ce fac _Din zori si pana-n searaă_ şi care este legătura specială dintre _Elefanţi şi oameni, dintre _Elefanţi şi alte animale_. Optzeci de fotografii uimitoare şi un text captivant ne redau fiecare detaliu al vieţii şi al lumii acestei fiinţe minunate. _Steve Bloom_ este un fotograf al naturii şi al vieţii în sălbăticiune, printre lucrările sale numărându-se bestseller-el _Elefant!_ şi _În spiritul sălbăticiei._ _David Henry Wilson_ este autorul a douăzeci de cărţi pentru copii, printre care se celebra serie _Jeremy James_.

Nagy István - A ​Jóisten állatai
Az ​állatokkal megesett történetek végén az író jóvoltából megfordul a kocka: egy-egy eseménysor végén a levonható tanulságok az embereket kezdik tanítani. S miközben ráébredünk ezeknek az igazságoknak nyilvánvalóságára, eljuthatunk addig, hogy felismerjük ezek Alkotóját, az Istent. A hallgatásra kényszerített Nagy Istvánnak 1948 előtt már számos népszerű írása jelent meg.

Vadon_%c3%a9l%c5%91_%c3%a9s_m%c3%a1s_%c3%a1llatok
0

Ismeretlen szerző - Vadon ​élő és más állatok
Meg ​szeretnéd látogatni a legegzotikusabb állatokat? Olvasd el a szöveget, és a mágneseid segítségével készítsd el a világ minden részéről származó élőlényeket felsorakoztató saját állatkerted.

Covers_415582
1

Ismeretlen szerző - Ismersz ​engem? - Háziállatok
Ehhez a könyvhöz nincs fülszöveg, de ettől függetlenül még rukkolható/happolható.

139406160
Böbe ​boci Ismeretlen szerző
0

Ismeretlen szerző - Böbe ​boci
Böbe ​Boci rosszul érzi magát. Olvasd el, hogyan járnak a kedvében barátai! Ez a játékos, rímekkel teli, aranyos kis könyv bizonyára az apróságok kedvence lesz! A sorozatban megjelenő további könyvek: Bogi Bari, Matyi Malac és Pali Paci.

B1442441
Vadaskert Ismeretlen szerző
2

Ismeretlen szerző - Vadaskert
Fedezze ​fel a vadon állatait egy csodálatos, aprólékosan kidolgozott, állati portrékkal telirajzolt gyűjteményben. A különleges állatok rajzai minden oldalon színek kavalkádját keltik éltre és a színező kibontakoztathatja az ön határtalan kreativitását. Ha a művek elkészültek, a perforált lapok kitéphetők és kiállíthatók egymás mellé. A kötetben megjelenő állatok: bengáli tigris * keleti gorilla * európai borz * gazella * angol buldog * fekete orrszarvú * vörös róka * kanadai vadjuh * óriás panda * gyűrűsfarkú maki * láma * víziló * európai nyúl * afrikai elefánt * arab telivér * koala * barnamedve * Skót felföldi marha * vörös kenguru * vörös panda * gímszarvas * norvégiai erdei macska * szomáliai zsiráf * afrikai leopárd * európai vidra * pávián * alföldi zebra * szürke farkas * Herdwick juh * Észak-amerikai jávorszarvas * maszáj oroszlán

Thomas Brezina - Nachhilfe ​für Elefanten
Penny ​wird von Susan, einer Tiertrainerin, nach Los Angeles auf ihre Tierfarm eingeladen. Nicht ganz uneigennützig, wie sich bald herausstellt. Denn auf der Tierfarm geschehen seltsame und gefährliche Dinge. Penny lernt, wie man Tieren verschiedene Tricks beibringt. Heimlich versucht sie aber auch herauszufinden, wer auf der Farm ein faules Spiel spielt. Ist es einer der neuen Freunde?

Kozári Dorka - Marcsi ​és a nyári kalamajka
Nicsak! ​Ismét itt van Marcsi! Marcsi, ez a játékos kismacska, ezúttal a Balatonon nyaral, és ott is megállja a helyét: barátokat szerez, kalamajkákba sodródik, mókákat eszel ki és segít, ahol tud. Nyaralj Marcsival, vegyél részt kalandjaiban!

Kántor Kata - Az ​ékszerrablók nyomában
Kicsi ​a bors, de erős! Nózi kutyának és Huszár őrmesternek nincs könnyű dolga. Senki sem bízik abban, hogy egy ilyen kicsi kutya profi lehet, és esélyt sem kapnak a bizonyításra. Ám Nózi egy ékszerrablás helyszínén szagot fog, és rátalál a tolvajokra. A lenyűgöző szimat azonban nem segít, ha nincs bizonyíték a tettre. Lehet, hogy Huszár őrmesternek szégyenszemre el kell engednie a zsiványokat? Vajon van még valami Nózi tarsolyában, amivel segíteni tud a gazdájának? Sikerül megoldani az ügyet? Vidám kutyacsapat, izgalmas kalandok, nagyszerű rejtély! Kedves Olvasó! Vidd haza máris! Nóziba bele fogsz szeretni. És talán még az olvasásba is. ;)

Frans de Waal - Elég ​okosak vagyunk, hogy értsük, milyen okosak az állatok?
Tudták, ​hogy a polipok kókuszdióhéjat használnak eszközként, az elefántok nemek és nyelvek szerint osztályozzák az embereket, vagy hogy a Kyotói Egyetem fiatal hím csimpánzának ragyogó memóriája szégyent hoz az emberére? Frans de Waal magával ragadó, szórakoztató módon bizonyítja, hogy hosszú ideig mennyire alábecsültük az állatok képességeit. Szerteágazó szakmai tudásának felhasználásával briliánsan bizonyítja fordulópontot jelentő könyvében, hogy mindazt, amit eddig biztos tudásnak véltünk az emberi és állati intelligenciáról, ideje lesz újragondolnunk.

Chris Van Allsburg - The ​Garden of Abdul Gasazi
Sometimes ​that very thin line between illusion and reality is not as clearly defined as we would like it to be. It certainly wasn't the day that Alan Mitz stumbled into the garden of Abdul Gasazi. For in this bizarre and eerie place -- where strange topiary trees loomed -- the evil visage of Gasazi casts its shadow. And even after Alan escaped, the spell of Gasazi still seemed to penetrate into his everyday world. In this extraordinary, unusual, and unique picture book, Chris Van Allsburg explores both the real and surreal worlds with incredible deftness. In doing so, he has created exquisite and beautiful images that will continue to haunt readers long after they have left the enchanted garden of Abdul Gasazi.

M. I. McAllister - The ​Heir of Mistmantle
King ​Crispin and Queen Cedar have just had a baby daughter--Princess Catkin--and everyone on Mistmantle Island gathers for the joyful celebration of the Naming Ceremony. But the day after, the princess suddenly disappears. Urchin and all the brave captains are dispatched to bring back the princess, but come back empty-handed. All clues point to Linty, an older squirrel who had gone mad with grief when two of her children had been culled during evil Husk's reign. The islanders fall further into crisis as a mysterious illness takes hold and begins to spread. There are whispers that perhaps Husk is still alive and seeking his vengeance. In this newest entry in the epic Mistmantle Chronicles, the islanders will have to overcome their greatest fears to save Catkin and bring stability back to their beloved island.

M. I. McAllister - Urchin ​and the Raven War
After ​his last adventures, Urchin of the Riding Stars has taken his place as a trusted member of the Circle in King Crispin's court. Life on the island is back to normal, with little Princess Catkin growing up and testing everyone’s patience in the process. But daily life is disrupted when Lord Arcneck and other inhabitants of Swan Isle come to Mistmantle asking for help. Their home has been taken over by bloodthirsty ravens that are attacking them and ravaging everything in sight. The brave animals of Mistmantle rush to the aid of their friends, but in doing so, incur the wrath of the invaders upon themselves. The vengeful ravens are powerful and won’t stop until they hunt down and destroy every creature on the island. Only by using all of their courage and cunning will Urchin and his friends stand a chance to preserve life as they know it on their beloved home.

Juliette Parachini-Deny - Olivier Dupin - Hová ​tűntek a kiscicák?
Rita, ​Anna és Laura elválaszthatatlan jó barátnők. Mivel mindhárman imádják az állatokat, megalapították a Szőrgombócok Klubját. Küldetésük: megmenteni a bajba jutott állatokat! Ismerd meg a kislányok és hű társuk, Napóleon, a szálkás szőrű tacsi izgalmas kalandjait!

Báthori Csaba - Bestiarium ​Literaricum
Báthori ​Csaba kettős ötletből sodorta könyvvé az itt olvasható szövegeket. Egyrészt -- 60 szellemes arckép formájában -- megrajzolta a magyar irodalom egy-egy jelentős alakjának vonásait, mégpedig úgy, hogy az illető író állati alakot ölt. Báthori tehát mintegy közvetve, gyakran egy kitalált állat leírásával jellemzi az író műveinek világát, szellemi alapállását, művészi habitusát. Báthori másrészt folytatja az _Így írtok ti_-hagyományt, azaz írói arcképcsarnoka mögé odailleszti az író stílusművészetének humoros görbetükrét, az eredetinek könnyed paródiáját, eltúlzott és épp ezzel jellemző másolatát. A kettős jellemzés felidézi irodalmunk élő és klasszikus nagyjait. A könyv humora, pazar és sokrétű anyaga rendkívüli olvasói élvezetet kínál az írók eredeti szövegeinek újraolvasásának is ajánlatot tesz.

Kollekciók